Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...

CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Aici sunt banii Dvs: tarife pentr...
 Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...
 Cum pot reda niște inregistr...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
28765 răspunsuri în acest subiect

#9991
atisha

atisha

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 318
  • Înscris: 27.09.2006
Postul nr. 10.000! Multi ani traiasca! :D

#9992
kaminski

kaminski

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 831
  • Înscris: 05.05.2004

 landscape10, on Nov 18 2006, 11:02, said:

Ia sa facem sex in grup ani de zile, sa bem urina zeci de ani, sa ne lasam fetele in ashramuri unde se pisa Bivo in gura lor, intre doua pauze mai un videochat, mai o initiere, mai un film porno apoi sa ne facem un ESG.
Vezi tu pe cineva ca neaga efectele benefice ale hatha yoga, pranayama sau ale regimului vegetarian? Eu nu.
Altele sunt aspectele care ne repugna la misa, nu practica yoga. Sa nu mai spun de masoni, reptilieni, imixtiunile in politica, etc. Ai inteles acum?

PS: Si eu sunt vegetarian si fost practicant de arte martiale. Ma duceam la sala, imi faceam antrenamentul, apoi plecam. Ai vazut tu pe cineva sa aiba ceva impotriva artelor martiale? Daca se facea asa si yoga eram primul care ma inscriam la curs.

:coolspeak:  :roflmaofast:

#9993
klopete

klopete

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 420
  • Înscris: 29.10.2006

 achiper2002, on Nov 18 2006, 11:56, said:

Eu zic ca e ontopic.Haideti sa facem cativa ESG.Sa facem 3 ani de yoga,cu regim vegetarian si oshawe si apoi sa mai facem un ESG.Va garantez ca rezultatele vor demonstra ca oamenii trebuie sa faca yoga la MISA ca e benefica pentru sanatate! Practica demonteaza tone de 'topicuri'!
  :first:

FIECARE OM TINDE SPRE LIMITA SA MAXIMA DE INCOMPETENTA!!!

E foarte greu sa dai cuiva sfaturi fara sa il faci sa se simta ofensat. Iti recomand cumpatare in a scrie aberatii, nu de alta, dar lumea de aici a citit si altceva inafara de papirusurile misa-ne. Riscul sa fii desfintat inainte de a inchide gura e suta la suta. Si e pacat!! Poate ca vine vremea sa dai si tu un sfat din domeniul tau (daca exista unul inafara de "iogamisa") si nu o sa poti pentru ca de fiecare data cind ai spus ceva era o aberatie si nu o sa mai credibilitate. In acest forum fiecare din noi ocupam un loc pe principiul competentei si al bunului simt, cel de al 6-lea simt. Atit timp cit exista oameni care gandesc ca tine, aici sau inafara, continuuitatea forumului e asigurata. Nu e o rusine ca nu stii, sunt destui competenti in acest forum si daca ii rogi in PM sa iti spuna de unde sa incepi, sunt suta la suta sigur ca o sa te ajute. Incearca sa iesi din postura de kamikaze misan, pastreaza ce-i bun de acolo si cu Dumnezeu inainte.

klopete

#9994
hanuman

hanuman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 17.11.2006

 kapalika, on Nov 18 2006, 02:35, said:

cauza principala este ca misa a monopolizat niste termeni si a abuzat de ele. e.g. tantra. sunt convins ca marea majoritate a romanilor care au auzit acest termen, o asocieaza cu misa (sau cel putin cu sex "ciudat"). or, dupa cum am aratat de mai multe ori, imaginea misana a tantrei este una deformata. e pacat. este o traditie frumoasa, merita studiul. motivul "altruist" ar fi ca as dori ca subiectul ales de mine pentru studiu sa fie inteles cum ar trebui.

Mi-e greu sa inteleg cum ar putea oricine sa "monopolizeze" niste termeni.
Faptul ca un grup de oameni asociaza orice doua aspecte, concepte, actiuni, persoane, grupuri, etc. este irelevant din punctul de vedere al stabilirii unui adevar "obiectiv". Problema asocierii este similara problemei proiectiei: baiul este in cel ce asociaza, ca-i e lene sa gandeasca si sa urmareasca sa inteleaga de unul singur.

Daca ai vazut documentarul recent realizat de BBC a propos de neo-conservatori (ti-l recomand, daca nu, era pe google video acu cateva saptamani), ai vedea o paralela foarte interesanta. Acolo se arata, cu dovezi destul de credibile ca Al Qaeda este o inventie a americanilor in scopul de a-l putea asocia pe Bin Laden cu actiunile unor musulmani neconvenabili. Relevanta in cazul nostru este asocierea dintre actiunile unor persoane concrete cu titulatura unui grup, in special pentru a-i ataca conducatorul.

Multe din "acuzatiile" aduse pana acum prin paginile pe care le-am citit se explica foarte simplu prin diverse greseli omenesti care insa sunt proiectate asupra grupului per total. Unele actiuni sunt chiar necesare in forma curenta si nu sunt greseli, fiind doar simple relatii cauza-efect (exemplu, fermitatea :) echipelor de ordine; nu toti cei prezenti la acele activitati isi iau bunul simt cu ei, am constatat personal chiar si in vara aceasta; sau regulile din ashram, pe vremuri am locuit si eu o perioada in ashram pe cand nu existau listele de reguli, si am urmarit cum actiunile iarasi lipsite de bun simt au facut necesara intocmirea unor reguli/pedepse).

Ar fi frumos, deci, sa separam discutiile/acuzatiile asupra actiunilor "cursantilor" de cele despre Grieg. Un aspect totusi merita retinut: cand am inceput practica, nu mi s-a promis in nici un moment ca scopul meu este sa-mi inteleg maestrul. Iar pentru cei ce au cateva notiuni despre psihologia grupurilor (domeniul meu preferat din psihologie, de altfel), stiu ca printre calitatile conducatorilor se afla si capacitatea de a conduce fara a explica. Cum in diversele situatii profesionale in care am avut ocazia sa conduc grupuri am verificat practic aceasta ipoteza, pot aplica analogia si in domeniul unui grup spiritual.

O sa citesc, incetul cu incetul, si restul posturilor, de la day 1 :) Asa ca, pana gasesc si eu acele discutii/dovezi de care vorbiti, n-o sa ma mai pronunt in ceea ce priveste Damar Tantra. Oricum, am o banuiala ca orice as spune o sa fiu acuzat personal de spalatura de creier chiar de unii ce n-au nici cea mai mica idee concreta despre ce inseamna aceasta sau cum se realizeaza :D

#9995
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.586
  • Înscris: 29.03.2005

 dildo, on Nov 18 2006, 12:15, said:

Ma bag si eu, in aceasta discutie, chiar daca nu sunt doxa casi kapalika, si nici asa de bun practicant ca si KRM.
@krm Sa luam exemplu un Cioban care are curent electric, o circulara si un iaz cu peste. Omu, fiinta practica, foloseste curentul pentru a taia lemne cu circulara si a prinde peste din izlaz. Vine Donu Inginer care a gatat o Politehnica si ii spune ca firele cu care racordeaza circulara la reteaua electrica sund de prea mica putere si risca sa se aprinda(cu acareturile de rigoare), si ii mai spune ca nu face bine ca pescuieste cu curent electric deoarece daca Lenuta spala haine la izlaz, e riscul sa se intoarca si ea cu burta in sus ca pestii. Dar Ciobanul nostru e fudul si explica domunului inginer, ca  un gram de practica valoreaza cit tone de teorie si ca nu are nevoie de indicatiile inginerului, pentru ca uite ce efecte minunate are el : gramada de lemne e gata pentru la iarna, si are peste proaspat gata de fript(sau fasole daca unii se supara).

Deci nu te mai lega de faptul ca omu cunoaste fiindca tu, fatza de kapalika, esti cioban in ale teoriei(ca si mine de altfel deci nu te supara ci incearca sa intelegi ce vreau sa spun). In locul tau eu m-as intoarce impotriva lui Grieg care ti-a dat mantre proaste, a lui Nicu la Shivaism unde ai primit in loc de o tehnica de eliberare, una de sinucidere(surika), tehnica de Powa ai primit-o prost, si nu m-ar mira ca unii care au insistat sa fie posedati(vedeti explicatiile lui kapalika). Considera-te norocos ca il ai pe omu asta(kapalika) care a citit si stie, ne avertizeaza  despre pericolele ce pot aparea, in urma aplicarii trunchiate a unor practici spirituale, caci la curs totul e in roz si in locul unde erau pericolele  au pus umplutura de crestinism, sufism etc...

Uite ca ma bag si eu in discutie cu o completare. :)
Krm vad ca face si el o greseala pe care userii pro au tot repetat-o de-a lungul timpului: considera ca daca cineva cunoaste bine teoria si vine pe topic cu argumente "carturaresti", atunci din chestia asta rezulta ca respectivul nu e practicant. E un rationament fals. :nonobad:  
Kapalika s-a ferit sa isi povesteasca experientele personale pe topic, dar in schimb mi-a povestit cateva lucruri in decursul unor discutii private. Este si el practicant si a primit si niste initieri din surse autentice orientale. Nu a batut drumul in India si Nepal doar ca sa caute manuscrise de tradus.
Iar unii useri pro merg chiar mai departe decat krm si considera din start (fara a se baza pe vreo dovada) ca oricine nu e la curs nu practica (deloc sau nu in mod serios) yoga si tehnici de meditatie. :nonobad: Si toata argumentatia lor pleaca de la aceasta prezumtie, care este falsa. Land, de exemplu, este un practicant al meditatiei la fel de serios ca si cursantii MISA (ba poate chiar mult mai serios, daca e sa iau in calcul cum stau cu practica unii adoratori fanatici ai lui GB pe care ii cunosc personal), chiar daca el foloseste doar zazen si nu mantre.
Eu am riscat si am ales sa imi relatez aici pe topic unele experiente, desi ma asteptam la comentarii rautacioase, tocmai ca sa le arat unor useri pro ca nu au ei nici un fel de monopol pe tehnicile si teoria luate in discutie. Dar din faptul ca alti useri nu vor sa isi relateze in mod public experientele nu rezulta cum ca respectivele experiente nu exista.
Si inca o chestie: doi oameni pot experimenta o "stare" (ca tot iubesc cursantii termenul asta) cvasi-identica , dar interpretarea data ei dupa terminarea experientei sa difere. Revin iar cu un exemplu dat aici mai demult: si eu si land am avut stari de OBE si amandoi consideram ca e mai probabil faptul ca a fost vorba de un element de "realitate virtuala" creata de creier (cum e cazul si cu visele), pe cand altii considera ca e vorba de iesirea corpului astral din corpul fizic etc. Dar modul diferit de interpretare nu anuleaza existenta fenomenelor in sine.
Un alt exemplu: eu simt activandu-se in timpul meditatiei Ajna Chakra si prefer sa accept explicatia conform careia a fost vorba de o activare a hipofizei si a unor retele neuronale care au legatura cu ea, iar altul "simte" acelasi lucru dar prefera explicatia conform careia s-a activat  un "centru subtil de forta". Rezulta de aici in mod necesar ca cele doua experiente au fost diferite in esenta lor sau ca una e inferioara celeilalte?

Editat de Naga, 18 noiembrie 2006 - 13:06.


#9996
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 7.459
  • Înscris: 29.10.2005

 hanuman, on Nov 18 2006, 12:56, said:

O sa citesc, incetul cu incetul, si restul posturilor, de la day 1 :) Asa ca, pana gasesc si eu acele discutii/dovezi de care vorbiti, n-o sa ma mai pronunt in ceea ce priveste Damar Tantra. Oricum, am o banuiala ca orice as spune o sa fiu acuzat personal de spalatura de creier chiar de unii ce n-au nici cea mai mica idee concreta despre ce inseamna aceasta sau cum se realizeaza :D
Nu iti face probleme, pana acum pari baiat destept. Am subliniat cuvantul pari, pentru ca asa a inceput si aurel, apoi a sfarsit prin a se face de ras in toata Poiana, nu numai pe acest topic. Moderatorii il tolerau pentru ca era o sursa inepuizabila de umor. Dar asta e alta poveste. Daca continui asa nu te va numi nimeni "spalat pe creier" sau "bautor de pisat". Vad ca pana acum afisezi pareri si conceptii proprii, pari a fi interesat de progresele stiintifice si esti gata sa filtrezi notiunile expuse cu mintea ta. Ceea ce e excelent. Noi, cei de pe acest topic stim sa facem distinctia intre cei care vin sa ne expuna limbaj de lemn misan si cei care au convingeri proprii, verificate, si care stiu sa le argumenteze logic. Pentru acestia am aratat tot respectul, inclusiv in scris: vezi TAPAS si Harap Alb.

PS: Eu personal nu am habar despre ceea ce inseamna damar tantra si cum se realizeaza. Dar banuiesc ca, la momentul potrivit, vei stii sa imprastii indoielile.

Editat de landscape10, 18 noiembrie 2006 - 13:11.


#9997
hanuman

hanuman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 17.11.2006

 landscape10, on Nov 18 2006, 11:02, said:

Ia sa facem sex in grup ani de zile, sa bem urina zeci de ani, sa ne lasam fetele in ashramuri unde se pisa Bivo in gura lor, intre doua pauze mai un videochat, mai o initiere, mai un film porno apoi sa ne facem un ESG.

PS: Si eu sunt vegetarian si fost practicant de arte martiale. Ma duceam la sala, imi faceam antrenamentul, apoi plecam. Ai vazut tu pe cineva sa aiba ceva impotriva artelor martiale? Daca se facea asa si yoga eram primul care ma inscriam la curs.

Atata timp cat ne proiectam propriile prejudecati, sansele de ajunge la ceva constructiv sunt nule.
Faptul ca nici eu si nici din cunoscutii asupra carora ma pot pronunta (si nu sunt putini), nu am avut nici interesul si nici ocazia de a face "sex in grup", nu este o dovada ca asa ceva nu exista. Cine stie, daca ar fi venit cineva cu autoritate spirituala si mi-ar fi spus "du-te acasa si fa sex in grup", poate as fi facut, macar de curiozitate :) Cu toate acestea, baladele imaginative bazate pe "obiectivitatea presei" nu sunt neaparat un mijloc prin care sa ne aratam deschiderea la intelegere si dialog.

La faza cu urina si zeci de ani, iarasi se face o generalizare. Pot intelege (vezi ce spuneam cateva mesaje mai sus) atitudinea acida impotriva oricarui subiect legat de urina, insa publicarea unui text nu este asimilabila unei comenzi "beti urina sau veti fi dati afara de la curs", comanda care nu a existat niciodata.

Exista si liber arbitru, sa nu uitam... Fiecare faca insa dupa cat il duce, si implicit, dupa cum spunea Buddha, dupa cat ii permite Karma (idee care nu-mi place, dar ii recunosc validitatea :D).

#9998
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 7.459
  • Înscris: 29.10.2005

 hanuman, on Nov 18 2006, 13:10, said:

Atata timp cat ne proiectam propriile prejudecati, sansele de ajunge la ceva constructiv sunt nule.
Faptul ca nici eu si nici din cunoscutii asupra carora ma pot pronunta (si nu sunt putini), nu am avut nici interesul si nici ocazia de a face "sex in grup", nu este o dovada ca asa ceva nu exista. Cine stie, daca ar fi venit cineva cu autoritate spirituala si mi-ar fi spus "du-te acasa si fa sex in grup", poate as fi facut, macar de curiozitate :) Cu toate acestea, baladele imaginative bazate pe "obiectivitatea presei" nu sunt neaparat un mijloc prin care sa ne aratam deschiderea la intelegere si dialog.

La faza cu urina si zeci de ani, iarasi se face o generalizare. Pot intelege (vezi ce spuneam cateva mesaje mai sus) atitudinea acida impotriva oricarui subiect legat de urina, insa publicarea unui text nu este asimilabila unei comenzi "beti urina sau veti fi dati afara de la curs", comanda care nu a existat niciodata.

Exista si liber arbitru, sa nu uitam... Fiecare faca insa dupa cat il duce, si implicit, dupa cum spunea Buddha, dupa cat ii permite Karma (idee care nu-mi place, dar ii recunosc validitatea :D).
Foarte corect.  :peacefingers:
Nici videochat nu a fost nimeni fortat sa faca, nici filme porno. Dar GB a profitat de naivitatea unor cursante care s-au dus acolo cu iluzii si au plecat cu gaozul franjuri. Libidinosu' le promitea iluminare spirituala fetelor daca se culcau cu el. Citeste din urma, aici nu am facut decat un mic rezumat. Citeam pe forumul unui ziar un comentariu al unei cursante misa care suna cam asa: "da, m-am culcat cu GB pentru ca stia sa ma satisfaca. A fost decizia mea si mi-a placut." Curat spiritualitate coane Fanica. De ce nu ati facut un club de dat la buci? De ce trebuia sa pervertiti traditii vechi de mii de ani cu mizeriile voastre?
Uite aici trailerul acelui film porno in care niste balene se pisa una in gura celeilalte. Filmul AICI
Vei recunoaste probabil pe Cristina Petrea, Catrinel Stoenescu, Gina Simion, Aida Calin si Ana Dordor.

Sunt curios de comentariile tale dupa ce-l vizionezi. Nu fac pe lupul moralist. Si mie imi plac femeile si sexul. Dar nu ma ascund sub o perdea de falsa spiritualitate. Am curajul sa recunosc asta. Nu amestec zazenul cu sexul. Nu am promis nimanui ca daca se culca cu mine va atinge satori sau shamadi.

Editat de landscape10, 18 noiembrie 2006 - 13:24.


#9999
achiper2002

achiper2002

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 366
  • Înscris: 25.10.2006

 landscape10, on Nov 18 2006, 11:02, said:

Ia sa facem sex in grup ani de zile, sa bem urina zeci de ani, sa ne lasam fetele in ashramuri unde se pisa Bivo in gura lor, intre doua pauze mai un videochat, mai o initiere, mai un film porno apoi sa ne facem un ESG.
Vezi tu pe cineva ca neaga efectele benefice ale hatha yoga, pranayama sau ale regimului vegetarian? Eu nu.
Altele sunt aspectele care ne repugna la misa, nu practica yoga. Sa nu mai spun de masoni, reptilieni, imixtiunile in politica, etc. Ai inteles acum?

PS: Si eu sunt vegetarian si fost practicant de arte martiale. Ma duceam la sala, imi faceam antrenamentul, apoi plecam. Ai vazut tu pe cineva sa aiba ceva impotriva artelor martiale? Daca se facea asa si yoga eram primul care ma inscriam la curs.
Ca tot am trecut de numarul 10000 la topicuri,o sa pierd cateva ore sa numar cate mesaje contin insulte si abjectii si cate contin afirmatii de bun-simt.Un tabel cu insultele din topicurile  anti- MISA si cele pro- MISA .Vom vedea de ce pe acest forum au supravietuit doar cei dintr-o tabara (inclusiv moderatorul).
Ia dati-va cu parerea sant off-topic?. :huh:

#10000
hanuman

hanuman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 17.11.2006

 Naga, on Nov 18 2006, 13:02, said:

Un alt exemplu: eu simt activandu-se in timpul meditatiei Ajna Chakra si prefer sa accept explicatia conform careia a fost vorba de o activare a hipofizei si a unor retele neuronale care au legatura cu ea, iar altul "simte" acelasi lucru dar prefera explicatia conform careia s-a activat  un "centru subtil de forta". Rezulta de aici in mod necesar ca cele doua experiente au fost diferite in esenta lor sau ca una e inferioara celeilalte?

Deloc, nici macar nu este o idee care sa poata fi argumentata, in nici o directie. Cele doua aspecte sunt legate intre ele, fiind totusi vorba de conceptul de "planuri paralele". Dinamizarea unui centru subtil actioneaza la nivel fizic prin intermediul glandelor, organelor, neurotransmitatorilor, etc. cunoscuti mai mult sau mai putin de catre medicina.
Si reciproc, stimularea unor mecanisme fiziologice poate induce dinamizarea partiala a unor centri subtili.

Noi putem alege sa credem doar intr-una sau alta dintre idei, sau in amandoua, aceasta nefiind o dovada obiectiva. Pana la urma, daca functioneaza, ce mai conteaza? :D

#10001
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 7.459
  • Înscris: 29.10.2005

 achiper2002, on Nov 18 2006, 13:23, said:

Ca tot am trecut de numarul 10000 la topicuri,o sa pierd cateva ore sa numar cate mesaje contin insulte si abjectii si cate contin afirmatii de bun-simt.Un tabel cu insultele din topicurile  anti- MISA si cele pro- MISA .Vom vedea de ce pe acest forum au supravietuit doar cei dintr-o tabara (inclusiv moderatorul).
Ia dati-va cu parerea sant off-topic?. :huh:
Esti offtopic. Unde vezi tu jignire in mesajul meu? Daca vrei insulte, vezi insultele lui fulgerica la adresa mea si a lui Naga, in care ne numea reptilieni, masoni, securisti, etc.

#10002
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.586
  • Înscris: 29.03.2005

 hanuman, on Nov 18 2006, 13:56, said:

Mi-e greu sa inteleg cum ar putea oricine sa "monopolizeze" niste termeni.
Faptul ca un grup de oameni asociaza orice doua aspecte, concepte, actiuni, persoane, grupuri, etc. este irelevant din punctul de vedere al stabilirii unui adevar "obiectiv". Problema asocierii este similara problemei proiectiei: baiul este in cel ce asociaza, ca-i e lene sa gandeasca si sa urmareasca sa inteleaga de unul singur.

Pai MISA deruleaza chiar ea, prin intermediul actiunilor Biroului de Presa MISA, o activitate de intarire in "mentalul" public a asocierii MISA=yoga. De fiecare data cand autoritatile se leaga de cineva din conducerea MISA pentru un motiv care nu are de fapt legatura cu yoga (fie e vorba de anumite afaceri, fie de publicarea unor texte de un anumit gen etc.), purtatorii de cuvant ai MISA (cu don'soara Crina Calek in frunte si nu numai ea) urla in gura mare ca e vorba de persecutii indreptate impotriva "scolii de yoga" MISA pentru ca (atentie!!!) cineva ar fi deranjat ca se practica yoga la cursuri. In realitate pe reprezentantii autoritatilor ii doare fix in fund de asanele si celelalte tehnici de yoga care se predau la curs. Pe ei ii doare de banii rezultati din anumite afaceri si de anumite atacuri misane la adresa unor alte organizatii si oameni politici.
Dar aceste reactii publice ale MISA (care sunt repetate in mod metodic si constient) au facut ca opinia publica romaneasca sa asocieze puternic in prezent termenii yoga - MISA - Bivolaru - sex - prostitutie etc.
Daca tot esti instruit in domeniu, ar fi trebuit sa sesizezi si tu singur lucrurile astea. ;)  :peacefingers:  

 hanuman, on Nov 18 2006, 13:56, said:

Unele actiuni sunt chiar necesare in forma curenta si nu sunt greseli, fiind doar simple relatii cauza-efect (exemplu, fermitatea :) echipelor de ordine; nu toti cei prezenti la acele activitati isi iau bunul simt cu ei, am constatat personal chiar si in vara aceasta; sau regulile din ashram, pe vremuri am locuit si eu o perioada in ashram pe cand nu existau listele de reguli, si am urmarit cum actiunile iarasi lipsite de bun simt au facut necesara intocmirea unor reguli/pedepse).

Admitand ca adevarat ce ai spus tu, ramane totusi un domeniu in care s-a gresit destul de grav: selectia personalului din echipa de ordine. Unii dintre membrii ei sunt total nepotriviti pentru a desfasura activitatea respectiva, in frunte cu chiar conducatorii respectivei echipe (fratii Calin, Leo etc.). :nonobad: Si stii si tu cine i-a ales si cine le-a tolerat atatia ani toate excesele. Iar eu inclin sa cred ca nu a fost doar o simpla eroare, ci ca s-a vrut obtinerea unui anumit rezultat.

 hanuman, on Nov 18 2006, 13:56, said:

Iar pentru cei ce au cateva notiuni despre psihologia grupurilor (domeniul meu preferat din psihologie, de altfel), stiu ca printre calitatile conducatorilor se afla si capacitatea de a conduce fara a explica. Cum in diversele situatii profesionale in care am avut ocazia sa conduc grupuri am verificat practic aceasta ipoteza, pot aplica analogia si in domeniul unui grup spiritual.

Nu e adevarat intotdeauna si tu stii asta. :nonobad: Una e sa folosesti respectiva calitate atunci cand e cu adevarat nevoie (de exemplu in situatie de razboi, in cadrul armatei) si cu totul altceva sa procedezi in majoritatea timpului in felul asta in cadrul unei miscari in care se sustine ca adeptii ei trebuie sa invete sa gandeasca si sa decida singuri. Si stii si tu bine ca asta se afirma la cursuri desi nu prea e adevarat.


 hanuman, on Nov 18 2006, 13:56, said:

Asa ca, pana gasesc si eu acele discutii/dovezi de care vorbiti, n-o sa ma mai pronunt in ceea ce priveste Damar Tantra.

Poti sa procedezi mult mai simplu: cauta pe net o traducere in engleza on-line (ne-MISA) a textului respectiv. O sa ai surpriza sa constati ca pasajul cu eclipsa si OAM nu exista, existand in schimb un pasaj ce contine niste mantre mai lungi in care o sa recunosti cateva bija-e de Puteri Cosmice (care fiind secrete, trebuiau cenzurate, nu-i asa? ;) ). Eu nu inteleg de ce GB (sau Nicu, depinde care e in realitate autorul traducerii) nu au omis pur si simplu pasajul ala, daca tot considerau ca el continea informatii ce nu trebuiau difuzate. Nu cred ca era neaparata nevoie de umplutura aia cu eclipsa si OAM.


 hanuman, on Nov 18 2006, 14:10, said:

Faptul ca nici eu si nici din cunoscutii asupra carora ma pot pronunta (si nu sunt putini), nu am avut nici interesul si nici ocazia de a face "sex in grup", nu este o dovada ca asa ceva nu exista. Cine stie, daca ar fi venit cineva cu autoritate spirituala si mi-ar fi spus "du-te acasa si fa sex in grup", poate as fi facut, macar de curiozitate :) Cu toate acestea, baladele imaginative bazate pe "obiectivitatea presei" nu sunt neaparat un mijloc prin care sa ne aratam deschiderea la intelegere si dialog.

Nu sunt chiar balade. :) Aici am incercat eu sa fac un gest de sinceritate si sa ii provoc si pe altii sa fie sinceri si am povestit o experienta personala in cadrul careia am facut "amor" in trei, cu doua femei de la curs, cu consacrare si tot tacamul. Rezultatul a fost ca mi-au sarit userii pro in cap si doar unul (Aurel) a avut taria sa recunoasca, cu jumatate de gura, ca stie si el un caz din auzite. Uite ca eu cunosc chiar mai multe, dar nu ma apuc sa povestesc de ele pentru ca poate sa iasa urat (am facut greseala sa mai pomenesc de alta experienta de genul asta avuta de sotia mea cu instructorul ei si inca o cursanta si a iesit un circ in toata regula).
La urma urmei, atata timp cat practica respectiva nu e interzisa de lege, de unde atata lipsa de c***e ca sa se admita ca se face si asa ceva? Tocmai negarile astea incapatanate, concomitente cu alte actiuni ale MISA in cadrul carora se difuzeaza informatii de sens contrar publicului (de unde rezulta si un proces de disonanta cognitiva), genereaza si mai mult interes asupra subiectului din partea opiniei publice. Si iarasi nimeni nu realizeaza lucrul asta.

 hanuman, on Nov 18 2006, 14:10, said:

Exista si liber arbitru, sa nu uitam... Fiecare faca insa dupa cat il duce, si implicit, dupa cum spunea Buddha, dupa cat ii permite Karma (idee care nu-mi place, dar ii recunosc validitatea :D).

Si exista si influenta grupului (peer pressure), modelul liderului, chiar si actiunile premeditate de manipulare etc. :) Dar stii deja lucrurile astea, nu-i asa? ;)

#10003
pashupata

pashupata

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 76
  • Înscris: 12.11.2006
@hanuman
Modul in care te exprimi arata ca esti din alta liga decat cei care pana acum s-au perindat pe acest forum. Din pacate prezinti acelasi mod de gandire: nimeni nu este obligat sa faca anumite lucruri, toata lumea are liber arbitru. Asta probabil intr-o lume ideala si nu intr-un grup ca cel de la MISA unde autoritatea (Gregorian) in materie dispune acum de o "putere" discretionala in a spune ce este bine si ce este rau, ce trebuie facut si ce nu. Stiu cazuri de oameni, alminteri de bun simt, care pe motiv ca "maestrul" spiritual care nu greseste niciodata le-a indicat sa faca anumite lucruri nu tocmai ortodoxe le-au facut si apoi s-au "ars". Renuntarea la propriul discernamant pe motiv ca maestrul stie mai bine i-a bagat deja in mizerie pe unii si nu pentru lucruri spirituale ci pentru bani asa cum probabil vei vedea citind acest forum. Daca ar fi ramas la yoga Gregorian probabil ca inca mai putea sa locuiasca bine mersi in Romania insa afacerile dubioase in care i-a antrenat si pe cursanti sunt totusi cele care au condus la "dezastrul" cu autoritatile.
Mintea poate sa gaseasca oricate justificari, care mai de care mai spirituale pentru aceste lucruri, dar asa cum deja s-a tot spus pe aici explicatia cea mai simpla tinde de multe ori sa fie cea adevarata. Iar faptul ca Gregorian minte deja pentru mine si pentru multi dintre cei de la curs nici nu mai e o necunoscuta. Putem sa ne oferim explicatii docte (gen ca un maestru tantric este dincolo de adevar, etc) pentru ca sa ascundem faptul ca un maestru nu ar trebui sa minta dar cu toate acestea evidenta acestor minciuni este tocmai cea care ridica un semn de intrebare cu privire la nivelul de realizare a acestui maestru spiritual. Nimeni nu ii cere acum sa spuna un adevar care l-ar incrimina pe el sau pe discipolii lui. Tot ceea ce eu ca simplu cursant cer este sa inceteze cu magariile si sa se limiteze la yoga. Iar daca nu poate atunci sa lase pe cineva in loc.
Cat despre chestiunea cu presa de mult nu mai este o scuza valabila si o sa iti dau un exemplu simplu de aici de pe forum: vanzarea de casete pornografice. Si eu ca si altii am negat cu vehementa acest lucru aparut in presa. Asa ni s-a spus si nu aveam nici un motiv sa nu credem. Insa pe forum au aparut poze din filmul "To pee or not to pee for extasy" in care eu am recunoscut fete de la cursurile noastre si asta dincolo de dubii. Mai departe Mihai Stoian a recunoscut ca s-a facut lucrul acesta dar pe motiv spiritual si toate drepturile banesti au fost cedate firmei de distributie. Am intrat si eu curios pe site-ul indicat a vinde filmele respective si ma asteptam sa le gasesc intr-o companie selecta de filme erotice educative. As! Erau alaturi de filme porno fara continut spiritual ci doar explicit sexual. Prin urmare este bine sa nu negi inainte de a te asigura ca este cu totul adevarat pentru ca altfel risti sa pici de fraier. Asta pentru ca sunt multe manareli facute sub prestare de juramant si care in mintea unora mai slabi vor ramane mereu secrete. Minciuna are insa picioare scurte

#10004
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.586
  • Înscris: 29.03.2005

 hanuman, on Nov 18 2006, 14:24, said:

Noi putem alege sa credem doar intr-una sau alta dintre idei, sau in amandoua, aceasta nefiind o dovada obiectiva. Pana la urma, daca functioneaza, ce mai conteaza? :D

Da, dar daca vii cumva cu o explicatie legata de hipofiza si neurotransmitatori si din care sa lipseasca "energiile subtile", multi cursanti si instructori or sa nege autenticitatea experientei in intregul ei. ;)  Si asa raman ei singurii "practicieni". :D

#10005
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.591
  • Înscris: 24.08.2006

 achiper2002, on Nov 18 2006, 13:23, said:

Ca tot am trecut de numarul 10000 la topicuri,o sa pierd cateva ore sa numar cate mesaje contin insulte si abjectii si cate contin afirmatii de bun-simt.Un tabel cu insultele din topicurile  anti- MISA si cele pro- MISA .Vom vedea de ce pe acest forum au supravietuit doar cei dintr-o tabara (inclusiv moderatorul).
Ia dati-va cu parerea sant off-topic?. :huh:

Citeva ore?? :whistling:
Eu cred ca iti trebuie , pentru un tabel corect, cam 1 luna de citit. Daca se poate , te rog sa pui in tabel pereche user-post, ca sa putem verifca si noi. Si sa nu uit, stiu ca posturile unor colegi ai tai (LyghtStrike aka fulgerica, McCoy aka McGonada, Menewa etc) sunt lungi , dar pot sa iti spun ca sunt pline de insulte si abjectii, asadar un mic sfat: a se citi in intrgime.
Astept cu nerabdare tabelul :wave:  . By the way daca iti faci tema  de casa bine    o sa poti sa faci report la moderatori sa inchida topicul  :naughty: Dar nu uita sa fi obiectiv, caci moderatori nu sunt prosti  :nonobad:
Apropo esti cumva vajrasattva2009? Nu prea cred pentru ca stii sa scri mai mult de o propozitie, dar o intrebare nu omoara...

Editat de dildo, 18 noiembrie 2006 - 14:29.


#10006
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.586
  • Înscris: 29.03.2005

 dildo, on Nov 18 2006, 15:26, said:

Citeva ore??  
Eu cred ca iti trebuie , pentru un tabel corect, cam 1 luna de citit. Daca se poate , te rog sa pui in tabel pereche user-post, ca sa putem verifca si noi. Si sa nu uit, stiu ca posturile unor colegi ai tai (LyghtStrike aka fulgerica, McCoy aka McGonada, Menewa etc) sunt lungi , dar pot sa iti spun ca sunt pline de insulte si abjectii, asadar un mic sfat: a se citi in intrgime.
Astept cu nerabdare tabelul. By the way daca iti faci tema  de casa bine    o sa poti sa faci report la moderatori sa inchida topicul Dar nu uita sa fi obiectiv, caci moderatori nu sunt prosti.
Apropo esti cumva vajrasattva2009? Nu prea cred pentru ca stii sa scri mai mult de o propozitie, dar o intrebare nu omoara...

Dildo, nu-l provoca pentru ca suntem majoritatea noastra satui de prostiile a la fulgerica.  :lol:  Vrei sa apara din nou fazele cu reptilienii, masonii, securistii, homosexualii si posedatii de demoni care cica misuna pe topic (a se citi " misuna in mintea lui Fulgerica" :nonobad: ) ?  :naughty: Sau tampeniile despre evreii care cica sacrifica ritual copii ca sa le bea sangele, postate de Menewa, pe care il aparau atunci toti userii pro? :deadtongue:

#10007
Hor

Hor

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 202
  • Înscris: 03.09.2006

 Naga, on Nov 18 2006, 14:35, said:

Si exista si influenta grupului (peer pressure), modelul liderului, chiar si actiunile premeditate de manipulare etc. :) Dar stii deja lucrurile astea, nu-i asa? ;)

Right!  :coolspeak:  
Mai precis, 80% actiuni datorate manipularii premeditate, restul de 10%  datorate  influentei grupului si modelului liderului. Aceasta este parerea mea, bazata pe observatie directa la momente importante, cheie.
( ma refer la momente de business, indoctrinare, etc)
10% ramasi sunt pentru uzul saracului liber arbitru. 10%! :o
Sigur ca nu sunt specialist in statistici, ori alte asemenea, insa eu vad clar un aspect; daca o persoana precum Simona Trandafir cu o minte beton, ce intrece cel putin 2000 de barbati de la Misa  - una zice, apoi datorita tuturor aspectelor amintite mai sus, refuza sa mearga mai departe sa-si sustina punctul de vedere dovedind clar ca NU are nicicum posibilitatea de a alege cf.liberului sau arbitru...ce sa mai zici de un copil de 17, 18, 25 ani cu mintea si personalitatea in formare, ce discernamant sa aiba un asa om, si ce posibilitate de a alege sa nu fie f**t, manipulat, exploatat de catre altii de la Misa, batrani specialisti in practica f...celor just amintite ?!
Zero posibilitati! :nonobad:

Editat de Hor, 18 noiembrie 2006 - 15:12.


#10008
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.047
  • Înscris: 19.06.2005

 krm, on Nov 18 2006, 11:39, said:

Prietene, asa cum ti-am mai spus: vezi ca ti-ai prins urechile intre tratate!
In ceea ce priveste chakrele, diferentele dintre yoga tibetana si yoga hindusa sunt numai pe hartie, pentru ca cei ca tine, care sunt indragostiti de cunoasterea obtinuta din lectura, sa-si piarda timpul in discutii fara rost despre cate diferente exista intre diferitele sisteme!

scuze, nu mi-am dat seama ca esti un yoginiibhuu, si te-ai nascut inzestrat cu cunoasterea sistemelor cakra-nadi. cred ca am  :smoke: deja argumentul asta: cind va convine ceva dintr-un tratat, ele sunt TRATATE MULTIMILENARE INITIATICE. cind cineva demonstreaza ca nu este chiar asa cum ati vrea, atunci ele sunt "hirtii goale" si toti care isi sacrifica timpul sa le studieze sunt "semidocti".

ia sa vedem, atunci cunoasterea ta spirituala, care ne prezinta sfintul gral unificator a tuturor sistemelor ce exista pe acest pamint (io zic ca ai sanse de premiul nobel, de ce nu scrii?), ce zice despre pasajele polemice din aceste texte, gen: "hindusii sunt cam prosti, asta este invatatura buna" sau "buddhistii astia eretici habar n-au cum e faza cu chakrele" etc.?

 krm, on Nov 18 2006, 11:39, said:

Daca ai practica intradevar (adica cu o minte goala de concepte), atunci ai vedea ca acupunctura - yoga - tantrismul - sufismul - isihasmul vorbesc despre aceeasi structura energetica a fiintei (chakre si nadis), dar intr-un limbaj diferit (spuneam ca faci parada de sanskrita, pentru ca am vazut ca tii sa-i corectezi pe unii si pe altii, desi nu ne aflam la un congres de sanskritologie).

da, sine qua non pentru o asemenea 'practica' este intr-adevar: mintea goala. (nu numai de concepte, dar si de neuroni, samd) :photo:  

 krm, on Nov 18 2006, 11:39, said:

Hint: cele 5 chakre din yoga tibetana corespund celor 7 chakre din yoga indiana , devreme ce, atunci cand practici, descoperi ca prima chakra din yoga tibetana reprezinta totalitatea energiilor de tip vital-sexual ale fiintei (corespondenta lui muladhara-swadisthana), iar ultima chakra din yoga tibetana reprezinta natura mental-spirituala a fiintei umane (corespondenta lui ajna-sahasrara). Faptul ca yoghinii indieni au vazut o distinctie acolo unde yoghinii tibetani au vazut o uniune sublinieaza faptul ca are importanta sistemul de referinta in care te afli.
Pentru o viziune si mai unitara, vezi ca alte traditii vorbesc numai de trei centrii ai fiintei: unul "material", "palpabil", altul subtil, "intermediar" si ultimul "fara forma", suprem, spiritual.

but of course. vide supra.

 krm, on Nov 18 2006, 11:39, said:

Dupa cum vezi, lumea spiritualitatii aplicate este coerenta si unitara. Ramane sa incepi sa practici cu adevarat, ca sa descoperi si tu acest lucru!!!

but of course. de aia zic e.g. buddhistii ca nu exista aatman si au purtat dezbateri crincene de-a lungul multor secole cu o sumedenie de sisteme hinduse, pentru ca totul este unitar.  :death:

daca vrei sa-mi pui la incercare capacitatile academice, te rog fa-o cu argumente. ma aplec in fata oricui care ma furnizeaza cu idei noi si subiecte valabile de gindit. hint: daca eu compun un sistem cu 24 de chakre, pariu ca vor fi o gramada de practicanti care vor simti absolut tot si vor avea "rezultate" spectaculoase?

permite-mi sa ma repet:

"There are some people who wish to learn, but not to work or to suffer study and pain. That is the way of a cat: it wants a fish but does not want to go fishing. I do not speak to them, but only to any there may be whom the labor of getting knowledge rejoices as much as the knowledge itself does." (Gaufrei de Vinsauf)

o alta problema ar fi ingimfarea si tonul asta arogant, ceva ce nu prea astepti de la un "practicant". din cite stiu eu, practica te face mai relaxat si mai fin. aproape fara nici o exceptie "misticii" pe care am avut (dubioasa) onoare de a cunoaste (personal sau virtual) dupa trei propozitii adopta pozitia asta destul de dezgustatoare de suprematie spirituala. cam asta ar fi diferenta dintre pozitia "miscticilor" si a "oamenilor de stiinta/eruditi". sinceritatea fata de sine si subiectul studiat.

dar daca tot suntem la yoga si texte, permite-mi sa inchei parafrazindu-l pe Abhinavagupta (un alt semidoct, despre care nici nu ati fi auzit, daca n-ar fi fost cretinii astia de eruditi care si-au sacrificat viata pentru studiul "hirtiilor"): "aici (in acest sistem/in aceasta lume) cauza principala a incatusirii este ignoranta, iar antidotul este cunoasterea. cunoasterea este precedata de [studiul] scripturilor si initiere [de la un maestru calificat]."

exista o alta modalitate initiatica de a nu te enerva la posturile mele, se cheama functia "ignore". foloseste-o cu incredere.  :peacefingers:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate