Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Notele de subsol sa inceapa de la...

Termoizolare elevație interior

Timpi asteptare in contract de tr...

Parere amenajare/loc disponibil u...
 Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...

Oakley - recomandare site pt oche...
 Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...
 recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...
 

saltele ortopedice

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
4629 replies to this topic

#541
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
Pentru "inedit":
Saltelele Tempurpedic au, asa cum am mai spus in repetate randuri, densitati intre 80 si 112 kg/m3. De curand cineva mi-a spus ca pentru salteaua de 25 h au mai facut un strat cu alta densitate al carei grad nu-l cunosc inca (pt aceasta va trebui sa trec odata cand voi avea timp pe la o reprezentanta Tempur sa-i intreb). Te asigur insa ca, dintre toate saltelele din vascoza elastica din lume, cele Tempurpedic au cel mai ridicat grad al densitatii precum si cel mai ridicat grad al fermitatii de sustinere! Salteaua de 20 h pe care ai probat-o are un strat superior de 2 cm denumit soft-touch care confera o senzatie de "moale"; acest strat conlucreaza f bine cu cel inferior de 7 cm, strat care asigura o sustinere foarte buna. Nu pot sa-mi imaginez exact ce te-a facut pe tine sa te gandesti ca e prea moale si nu poate sa-ti ofere o sustinere corecta a coloanei tale; probabil faptul ca nu esti obisnuit cu acest gen de material? probabil faptul ca ai fost obisnuit doar cu saltele cu o duritate foarte ridicata? probabil ca ai probat salteaua imediat dupa ce au probat-o si altii sau aceasta se afla sub un A/C care dadea aer f cald? O sa spun acum o mica istorioara care m-i s-a intamplat atunci cand am cumparat eu salteaua Tempurpedic: Ei bine, dupa ce deja ajunsesem la concluzia ca aceste saltele sunt foarte-foarte bune si ca este cazul sa cumpar si eu asa ceva, am mers impreuna cu sotia mea sa o cumpar si, desigur, sa o vada/probeze si ea... era iarna, in magazin era relativ racoare, s-a asezat pe ea, s-a invartit de vreo 2-3 ori, s-a ridicat si a strambat din nas zicandu-mi ca ii da senzatia ca s-a asezat intr-o lada cu lut si ca e parca prea tare! ... vanzatorul, auzind-o, imediat a incercat sa-i explice ce si cum cu thermosensibilitatea materialului, ea insa tot a inceput sa se aseze pe diverse alte saltele... la un moment dat, fiind asezata pe una, imi surade intens si-mi zice ca "na, asta ii place"... la care vanzatorul ii spune, cu un zambet larg pana la urechi, ca este exact o saltea de 20 h ca si prima pe care se asezase... diferenta era ca, cea care-i placuse era exact sub un aer conditionat ce sufla deasupra saltelei aer cald...:)
In alta ordine de idei, saltelele tempur se comporta ca o plastelina reci fiind, iau apoi amprenta corpului dandu-i o senzatie de confort absolut si moliciune, imbratiseaza insa perfect corpul tinandu-l intr-un echilibru, oferind o sustinere mulata pe fiecare particica de invidiat.
Si eu, avand hernie de disc, am calculat f mult inainte de a face alegerea, m-am interesat intr-o multitudine de locuri, am discutat cu fizioterapeuti, cu chiropracticieni, am vorbit direct cu oameni ce aveau deja tempur si care aveau si ei dureri de spate si am si dormit odata la cineva care avea asa ceva... abia apoi am luat hotararea de achizitionare.
Inca o chestiune...: iarasi nu-mi pot imagina din ce cauza ai avut senzatia ca perna Tempur pe care ai probat-o ar fi avut un grad mai ridicat de fermitate decat salteaua... Te asigur ca pernele tempur au un grad de fermitate mult mai scazut decat saltelele si mai mult ca sigur si densitatea pernelor este mai scazuta decat a saltelelor (tocmai de aceea, pernele tempur trebuie inlocuite dupa max 4-5 ani fiindca pierd din densitate si fermitate mai rapid decat saltelele)
Nu, nu esti deloc perfectionist, e asa cum spui, cand e sa dai atatia bani este normal ca sa obtii un lucru pe masura asteptarilor... Tot eu te asigur ca, vreo 3-4 luni ma "consumasem" inainte de a lua decizia de cumparare, acum insa, pot sa-ti spun cu mana pe inima ca nu-mi pare rau deloc si ca salteaua respectiva ( in comparatie cu multe altele la costuri apropiate, similare sau mai ridicate) isi merita toti banii.


 inedit, on 10th May 2011, 19:10, said:

...de ce nu e bine ca salteaua sa fie doar din latex? (...)  dar am citit intr-un post al tau anterior ca nu e bine ca salteaua sa fie confectionata doar din latex...

Nu cred sa fi spus eu o asa chestiune... probabil spusesem ceva intr-un anumit context din care tu ai tras o concluzie eronata...
Te rog, cauta postarea mea respectiva (aia din care ai inteles acel lucru), citeaz-o aici sa vad si eu ce si cum, si daca va trebui, ori imi voi cere scuze pentru greseala, ori iti voi explica mai in detaliu ce si cum si de ce poate tu ai inteles altfel decat incercasem eu sa spun...
Fiindca, in general, postarile mele din ultimele 10 pagini au fost cu explicatii detaliate si in primul rand am dorit intotdeauna sa explic minusurile si plusurile diverselor tipuri de saltele, lucruri din care cei care nu cunosc diverse amanunte pot sa-si faca o parere, nu sa contest toate tipurile de saltele doar pentru ca eu am tempur si ca in viziunea mea aceea e cea mai buna...

#542
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

 acquadigio, on 11th May 2011, 11:36, said:

...insa senzatia pe care o ai este destul de ciudata. Mi-a fost putin dificil sa ma intorc de pe spate pe o parte...

Desigur, cand o viata intreaga un om a dormit pe alte tipuri de saltele, proband un pic o saltea din vascoza elastica poate avea o senzatie foarte ciudata... Chiar eu am mai spus pe undeva un lucru de genul asta.
Vascoza elastica reduce foarte mult presiunile impuse (cea a corpului impotriva saltelei si cea a saltelei impotriva corpului) si reduce la zero balansul. Vascoza elastica nu se comporta ca un arc, deci nu te impinge, nu te ajuta ca sa te ridici de pe ea. Nu este dificil sa te intorci de pe o parte pe alta, doar ca nu te mai poti intoarce asa cum o faci pe alte genuri de suprafete... nu ai nici ajutorul "arcuirii", nici ajutorul duritatii. Este o saltea conceputa pentru un somn perfect doar (iti reduce nevoia de a te intoarce in somn), nu este ideala adica nu ajuta pentru alte activitati (flotari pe saltea, exercitii abdominale sau de orice gen sau pentru vreun "sex salbatic" :)... adica neavand "springness" nu te impinge ajutandu-te astfel ci, trebuie sa faci tu toata munca... :lol: )
Lasand gluma la o parte, salteaua este foarte buna si oricat de ciudata poate parea senzatia la inceput, ulterior cand te obisnuiesti, ajungi sa spui ca nu exista alta suprafata pe care sa poti dormi mai bine...

#543
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

 tak30ver, on 11th May 2011, 11:47, said:

Salut. De saltelele de aici stiti ceva ? sunt ok  ?
Multumesc

Salutare si tie. Nu te astepta sa gasesti imediat pe cineva care sa aiba sau sa stie concret cate ceva de acele saltele; iar daca la un moment dat va aparea careva ce sa-si fi luat de-acolo, probabil tu nu vei mai citi raspunsul daca nu vei urmari timp indelungat acest thread.
Asa cum am facut-o si in cazul altora, imi dau si eu un pic cu parerea, incurajandu-te sa te duci si sa le probezi...
La "o scurta privire" cateva dintre ele par cat de cat rezonabile, doar ca ma enerveaza cand vad pe unii producatori (cum e si cazul la aia) care, in goana dupa economia cu materialele folosite, folosesc cate ceva care nu e deloc durabil (acei de pe site-ul pe care l-ai dat, folosesc de exemplu placi de poliuretan sau laturi perimetrale de o densitate extrem de scazuta in unele saltele).

#544
vali_locco

vali_locco

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.07.2009
Am cumparat in decembrie o saltea Confort de la Elvila, alegand atunci intre acest model si cea superortopedica de la Saltex.
Dupa 5 luni pot spune ca sunt foarte nemultumit deoarece in 2-3 zone se aud arcurile cum zdrangane, ca la o saltea folosita cativa ani, cu adaugarea ca in acest timp am mai intors-o de 2 ori de pe o parte pe alta tocmai in ideea de a nu avea astfel de probleme.
Aveti idee daca pot invoca aceste probleme celor de la Elvila in speranta de a-mi schimba salteaua, deoarece as vrea sa cred ca poate a fost o problema de fabricatie si nu sunt asa de prost facute.

#545
inedit

inedit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.07.2006

 amotida, on 14th February 2011, 17:15, said:

Tot parerea mea este ca cele doar din Latex nu sunt si foarte bune... desigur ca si aici sunt o gramada de factori dar nedorind sa scriu prea mult iti zic doar ca, "cat dai atata face"! Inchipuie-ti ca cele mai bune saltele din latex ajung chiar si la sume ce aproape egaleaza pretul uneia Tempur dar cu nimic nu egaleaza calitatile! Imi amintesc ca, in cautarile mele de-a lungul anilor, am intalnit si saltele destul de economice alcatuite din poliuretani plus o suprafata ingusta (cca 4-5 cmm)de Latex care m-i s-au parut o varianta foarte buna si economica., aceasta fiind si varianta care poate ca ti-as recomanda-o.

aici ziceai ca cele doar din latex nu sunt si foarte bune, e la pagina 22 a topicului

in ceea ce priveste duritatea saltelei Tempur Comfort s-ar putea sa ai dreptate, posibil sa fi fost mai cald acolo, de fapt si vanzatoarea mi-a zis ca asta iarna se facusera mult mai tari astea Tempur in comparatie cu Magniflexurile care nu au prea reactionat la schimbarile de temperatura... de fapt si cand apasam cu mana la suprafata era mai putin ferma si parca fermitatea crestea in profunzime, poate si din cauza asta am ramas cu impresia de "prea moale".. dar daca spui ca primii 2 cm au densitate mai mica decat urmatorii 7 cm atunci parca se leaga

in ceea ce priveste pernele Tempur, perna Tempur Classic era evident mai dura decat celelalte si cei de acolo mi-au spus ca e facuta pentru o sustinere mai ferma a coloanei cervicale.. nu stiu daca e mai densa sau cum a fost creata acea fermitate suplimentara, dar cert este ca am ramas foarte placut impresionat de ea

Edited by inedit, 11 May 2011 - 16:26.


#546
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

 inedit, on 11th May 2011, 17:11, said:


Oh...mea culpa... intr-adevar am comis-o! :( :) ...o exprimare care a dus la concluzii eronate, sorry.

In contextul respectiv vorbeam despre diverse saltele, cu diverse marje de pret... Practic expimarea mea nereusita ce a dus la confuzii era pornita nu din ideea ca saltelele latex nu ar fi bune... doar ca, eu as fi vrut sa spun acolo ca daca as pune, de exemplu, o saltea foarte buna din latex (sa zicem un Dunlopilo de 1500 de euro) versus o saltea foarte buna din vascoza (sa zicem Tempurpedic de 1550 euro), sau chiar versus cu una din Soya memory (sa zicem Ergo HD Bio de 1350 euro), sau chiar versus cu alte saltele foarte bune pe care le mai am eu prin minte, ei bine, salteaua din latex ar fi ultima alegere pentru mine!
Sub nicio forma nu am dorit sa spun ca saltelele din latex nu ar fi bune... doar am vrut sa fac o comparatie care nu prea mi-a reusit deoarece nu am oferit explicatiile necesare! Va rog pe toti sa-mi scuzati exprimarea.

Despre perna... ai in vedere si ca altfel simti o suprafata direct asezat cu gatul si cu capul (pe perna) si altfel simti cealalta suprafata (salteaua) cu restul corpului imbracat in haine de strada (posibil cu bluejeans pe tine, cu pulover sau cu haina ceva mai groasa)... In sfarsit, inca odata iti dau asigurarea ca salteaua este mai densa si ofera o fermitate mai ridicata decat perna, dealtfel cred ca e si logic, salteaua suporta o incarcatura a sarcinii mult mai ridicata.

 vali_locco, on 11th May 2011, 16:48, said:

Aveti idee daca pot invoca aceste probleme celor de la Elvila in speranta de a-mi schimba salteaua, deoarece as vrea sa cred ca poate a fost o problema de fabricatie si nu sunt asa de prost facute.

1. Oricum este bine sa mergi "pe capul lor" si sa ceri compensatii... Nu stiu cat de mult ti se vor oferi (compensatiile) dar este bine sa le ceri...doar asa (si daca ar face-o toti clientii) se vor invata minte comerciantii si producatorii romani ca incet incet lumea nu mai "musca" la hotia lor...
2. Imi pare rau dar, eu personal sunt absolut sigur ca e vorba de cat de prost sunt facute respectivele saltele si nu ca ar fi doar o mica problema de fabricatie a saltelei pe care tu s-a intamplat sa o cumperi.

#547
Mencita

Mencita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.05.2011
Buna ziua,

De cateva zile citesc aici, despre diverse saltele si am ajuns la o concluzie: un nu hotarat celor cu arcuri, deoarece acasa am astfel de saltele si nu sunt multumita de ele. Am gasit o saltea, despre care s-a mai vb aici, dar garantia oferita este de doar 2 ani. Astfel ca, m-am indreptat catre alte 2 modele: Isoform si Soft true Europa, de la Siesta, dar citind un thread de al lui amotida, am inteles ca nici acelea nu sunt bune. Am mai gasit si saltelele Ergonomico de la Magniflex, dar are doar o h de 16 cm si Newlattex Plus de la Valentino Tessuti, ce parere aveti despre ele?

#548
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
Mencita,

-Un NU hotarat saltelelor cu arcuri poti spune doar atunci cand decizi ca minusurile care le prezinta sunt horaratoare pentru tine... nu este indeajuns motivul ca cele pe care le ai acum in casa ta nefiind bune, tot asa si toate celelalte saltele cu arcuri sunt proaste. Exista si saltele cu arcuri independente foarte-foarte bune (desigur ca si acelea au anumite minusuri referitoare la acarieni); din pacate eu nu pot sa-ti recomand vreuna deoarece nu sunt acolo sa vad ce si cum.
-Isoform, asa cum am mai spus prezinta minusul mare ca nu are o baza reflex si aerisire problematica.
-Soft Europa, are minusul ca nu se aeriseste corect prin stratul cel mai inferior.
-Ergonomico este, din start, probabil prea subtire
-Newlattex Plus, am gasit prea putine date despre ea, nu-mi pot exprima nicio parere.

Dar hai s-o luam altfel... Tu, atat timp cat deja se pare ca ti-ai format o parere de ce anume tipuri de saltele ai fi interesata, ai trecut la faza probarii sau inca doar mai cauti pe internet doar dupa criteriile pret si materiale?
Cred ca cel mai bine este sa incepi sa cauti serios la magazinele/depozitele de saltele si sa probezi, sa-ti formezi tu insuti o parere despre saltelele probate, sa vezi pe care te simti mai bine si mai apoi daca vrei si o parere de la ceilalti forumisti, sa prezinti aici ce ai gasit, la ce te-ai opri, cum te simti pe una sau pe alta, etc, ultimul criteriu sa fie si pretul pe care poti sa-l suporti, etc, etc... Iar noi, cei care vom citi impresiile tale, vom incerca (care si cum poate) sa-ti spunem si parerea noastra pt fiecare in parte, daca putem si cat putem.
Succes la probat.

#549
Mencita

Mencita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.05.2011
Buna Amotida,
Iti multumesc frumos pt. raspuns. Intr-adevar sunt inca in faza de cautare informatii despre saltele,  urmand ca in weekend sa mergem sa le si probam. Avem nevoie de 2 saltele, una pt. mine si tb. sa fie o saltea ceva mai dura, deoarece am ceva probleme ale coloanei iar mamei ii tb. o saltea mai putin dura. M-am gandit si eu la cele cu arcuri impachetate individual, dar asa cum spuneai si tu,  cel mai indicat este sa le incercam. Am un bebe mic, caruia i-am luat o saltea cu cocos, este moale si ferma in acelasi timp, imi place senzatia pe care o ofera salteaua. Dar de acolo de unde am luat-o pt bebe, au si saltele pt. adulti cu cocos in compozitie dar sunt foarte subtiri, adica au maxim 16 cm inaltime.
Iar referitor la salteaua Newlattex, astea sunt informatiile pe care eu le-am gasit:
Saltea climatizata ortopedica rulata. Captusita cu lana pura pe fata de iarna si cu bumbac pur pe fata de vara.  Newlattex plus este o saltea rigida si nedeformabila.
Detalii
Interior :newlatex densitate 30 kg/m³, de inaltime 18 cm
Captuseala prima fata : 250 gr lana pura si strat de 0,8 cm poliuretan
a doua fata : 250 gr bumbac pur si strat de 0,8 cm poliuretan
Husa teflon stretch
Inaltime saltea 20 cm
Mi-ar placea sa gasesc niste saltele cu cocos dar ceva mai inalte.

#550
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
@Mencita,
La probat cu voi...:)
Probati cat mai multe posibil, si intotdeauna cand gasiti un tip care sa va placa ar fi bine sa mai probati inca cateva (cu aceleasi gen de compozitie interioara) ca sa puteti simti si face o comparatie cat mai buna.
-"Mitul" saltelelor dure pentru problemele de coloana a fost demult depasit! Sustinere corecta iti trebuie, nu neaparat duritate!
-Daca-ti plac saltelele ce contin si cocos, probeaza neaparat cele de latex+cocos (eventual 3 straturi latex si doua straturi cocos). S-a mai vorbit pe-aici, pe topicul nostru, de acel gen de saltele... practic sunt cam cum le vrei tu, fermitate conferita de cocos si elasticitate oferita de latex. Ideal ar fi sa gasesti ceva la cca 20 h. Imi amintesc parca, in urma cu cateva pagini cineva lauda salteaua Antistres Latex de la salteleonline.ro, cauta postarea sa vezi... era vorba insa de o saltea cu inaltime de 18, de care el spunea ca nu-i mare problema. Daca cauti in multe magazine, cu siguranta vei gasi si o inaltime mai corecta. Eventual, ia vezi ca cineva la pagina 30 zicea ca i-a gasit pe producatorii ce fac saltelele de pe site-ul salteleonline si ca daca se cumpara direct de la producator iese mult mai ieftin... eventual poti sa-i suni si sa-i intrebi daca nu cumva pot sa-ti faca respectiva saltea cu stratul superior de latex mai gros, sau ceva de genu'... sa iasa si mai groasa salteaua....
-Despre Newlatex...prefer No Comment.
Succes.

#551
metodicutz

metodicutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 07.08.2005
amotida prietene te rog sa-ti dai cu parerea la o saltea denumita osteosan. nu fac reclama dar voi pune un link pentru a se vedea despre ce e vb: http://www.saltele-p...le-osteosan.pdf

pe de alta parte am avut o surprza cu bellona: o saltea la ei costa 2000 ron, orgaflex. acea saltea am vazuto si pe site la producatorul turc 1050 ron, echivalent in lirele lor. aveti vreo explicatie care sa-mi scape mie? se mai pune tva sa zicem, un transport...si mai ce sa dubleze pretul?

#552
Mencita

Mencita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.05.2011
Buna seara,

Am reusit astazi sa mergem sa incercam cateva saltele. Din pacate, cei la care am fi putut vedea mult mai multe saltele, nu aveau program in aceasta duminica,  astfel ca am incercat de la Saltex salteaua Spring Pocket si inca una tot de la ei cu memory foam. Pe forum cateva persoane au scris ca au fost  multumite de Spring Pocket. De cea cu memorie de la ei ce parere aveti? a cumparat-o cineva? Am inteles ca ar avea 5 cm de memory foam, insa garantia oferita de producator este foarte mica, de doar 3 ani. Am mai probat alte 2 saltele de la Magniflex, una numita Clasic dar are doar 18 cm si cealalta Primo ce are 20 cm. Stiti ceva despre ele? Nu aveau foarte multe modele expuse, iar preturile la unele dintre ele depasesc 1600 - 1900 de euro. Asadar vom merge sa mai incercam si alte saltele.
Am sunat si la siesta, dar ei nu fac saltele cu cocos si latex, au una singura din latex pe care doar o vand nu este fabricata de ei.

#553
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011

 metodicutz, on 16th May 2011, 00:31, said:

(...) osteosan (...)

Osteosan, la pretul care-l are, se vrea o saltea sa zic asa mai "premium". Dar oare si este asa? Nu stiu...
La un pret de aproape 1200 euro (dimensiunea 160/200) ofera un strat foarte gros de vascoza despre care se spune acolo ca ar fi de 80 kg/m3. Nu pot fi deloc sigur de asta (pana nu as proba-o eu personal)... Nu pot fi sigur nici macar de faptul ca intreaga grosime a vascozei are aceleasi caracteristici de densitate! Trebuie neaparat verificat acest lucru deschizand fermuarul si verificand optic dar si tactil cu degetele daca nu cumva este vorba de mai multe straturi suprapuse de vascoza, iar in cazul cand este asa, mai mult ca sigur doar un singur strat (probabil cel mai subtire dintre ele) ar avea densitatea respectiva...! Pana nu vad si simt personal, din pacate, nu pot face decat presupuneri!
Am vazut multe saltele memory la care se facea reclama ca ar fi HD (high density) si in realitate era vorba doar de un strat de vreo 2 cm de asa ceva sau probandu-le se simtea (de catre spatele meu mai versat) ca ori densitatea nu era reala, ori factorii ILD si Mmhg (vezi postarea mea explicativa din pagina 27, mesajul cu numarul 476) fiind prea mari, saltelele nu ar fi putut sa ofere sustinere foarte buna...
Mai spun odata aceste lucruri deoarece in momentul cand cineva doreste sa cumpere o saltea cu adevarat mai scumpa trebuie sa fie foarte atent la o multime de chestiuni...
-mai comentez si densitatea mica a bazei reflex de poliuretan... la o saltea cu pret de genul acesta puteau sa foloseasca un reflex-base cu proprietati mai bune.
-nu stiu producatorul (daca cumva este vreun no name, nu se merita banii deoarece nu poti sti daca nu cumva vascoza este vreo made in China)
-ai probat-o? daca da, cum te-ai simtit pe ea?
-daca chiar te "bate gandul" sa o achizitionezi, probabil ca ar fi mai bine sa probezi si materialul celor de la tempur (diferenta de pret este relativ mica)... am vazut ca pe acelasi site (deci acelasi magazin) comercializeaza si tempur, deci, mergand acolo ai putea proba pe amandoua fiind una langa alta, imbracat cat mai lejer posibil (doar tricou si pantaloni de sport subtiri)... astfel, corpul tau poate ar sesiza eventualele diferente mai mici sau mai mari. Oh, asa mi-e o ciuda ca in Romania nu am vazut pe nici un site reclama la saltele Soya HD... mi-e ciuda fiindca aici unde sunt eu as fi putut sa-ti recomand una de genu' asta care nu ar fi depasit decat cu f putin suma de 1000 euro si pe care o consider o saltea de top...dar asta este...
-am aruncat o privire rapida si la inca multe alte saltele de pe acelasi site... m-i se par in general cam prea scumpe in raport cu unele descrieri facute.
-eu intotdeauna sunt reticent la produsele cu pret foarte mare, caut intotdeauna motive serioase cand achizitionez ceva scump, compar, compar si iarasi compar...si foarte multa atentie.
.........................................................................

 metodicutz, on 16th May 2011, 00:31, said:

(...) saltea bellona (...) aveti vreo explicatie care sa-mi scape mie? se mai pune tva sa zicem, un transport...si mai ce sa dubleze pretul?
E simplu: taxe import, transport, castigul comerciantului final, tva.

 Mencita, on 16th May 2011, 00:39, said:


Continuati sa cautati si sa probati cat mai mult. Iar cand gasiti ceva care sa va placa, abia atunci, daca doresti, posteaza aici denumirile, impresiile cat mai detaliate (neaparat) si eventual site-urile sau prezentarile cat mai complete a ceea ce ai gasit, probat si placut...

Edited by amotida, 16 May 2011 - 12:26.


#554
metodicutz

metodicutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 07.08.2005
ms pt raspuns. revin cu cateva detalii: osteosan asta e fabricata de valentino tessuti, zic ei ca sunt fabrica italiana...or fi! chinezare nu pare a fi oricum. am dormit pe una la un hotel, dar gama low de tot, din burete. tot ei spun ca bucata de memory foam este dintr-o bucata si are densitatea aceea in tot volumul... nu am testat-o pt ca valentino astia sunt in timisoara si nu o au expusa nicaieri prin bucuresti. si oricum cand am dat linkul era o promo de 30% adica era cam 950 eur...promo care a disparut intre timp.

ideea ar fi ca am ceva dubii in ceea ce priveste acest materal vascoelastic. vara trecuta am dormit pe o saltea parca "med care silver" (nu le mai gasesc nicaieri acum) cateva zile la un prieten si sincer  am dormit agitat, putin, aveam senzatia ca stau intro gaura, la fiecare miscare simteam disconfort datorat acelei gauri...era si cam tare la asezare...

salteaua asta mi-aduc aminte ca era destul de scumpa si made in germany...intre timp a disparut din ro.

acum acest prieten mai avea ceva pe caldura aia teribila de asta vara: un AC care nu functiona :D!!! asa ca nu stiu exact daca a fost ok salteaua sau caldura de 32 grade.

la tempur e la fel sau era aiurea acea med care?

#555
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
'metodicutz':

Valentino Tessuti, din cautarile mele, sunt o firma ce are prezenta doar pe piata romaneasca; deci nu pare a fi vorba de vreo firma prestigioasa italiana care doar a deschis si o reprezentanta in Romania... Probabil este vorba de o firma ce importa diverse saltele (posibil sa le importe si din Italia, nu am de unde sa stiu), in orice caz nu vreun producator renumit italian! Nu vreau sa-i ponegresc zicand astea, doar ca, nu reiese nicaieri ca ei ar fi vreo firma renumita si cunoscuta in Italia, dimpotriva, nu am gasit nici un site italian de saltele ce sa aiba acest nume! Insasi faptul ca au si saltele low cost (si low calitative dupa cum imi spui ca ai dormit pe una de genu' la un oarecare hotel), confirma ca nu ei sunt vreo firma italiana renumita producatoare ci doar importatori ai unor saltele mai mult sau mai putin no name, italiene sau nu! Importator fiind, desigur ca, posibil unele saltele sa fie de la producatori seriosi si unele nu.
-Referitor la faptul ca ti-au zis cei de la Valentino ca salteaua respectiva ar avea densitatea de 80 pentru tot stratul ala gros de vascoza, permite-mi sa fiu foarte circumspect! Pana nu vad, nu cred. Iar daca, ipotetic vorbind, chiar ar fi asa, fii sigur ca tot exista pe undeva o hiba, o problema... pt simplul fapt ca daca un producator ar face o vascoza de o calitate ireprosabila (HD, ILD, Mmhg) ar vinde-o la un pret muuuult mai mare!
-Daca ai dubii in ceea ce priveste vascoza elastica, mai bine nu te mai orienta catre asa ceva. Sau mai bine probeaza diverse saltele din acest material si incearca sa-ti formezi o opinie personala referitor la ele. Si cel mai bine este, daca ai prieteni ce detin asa ceva, sa mai dormi vreo noapte-doua in conditii normale, sa vezi daca cu adevarat nu-ti "prieste" tie materialul sau daca de vina era caldura din spatiul respectiv atunci cand ai avut ocazia sa dormi pe acea saltea. Mai mult ca sigur era de vina caldura, deoarece pe nici o saltea, oricat de buna sau nu ar fi, caldura ambientala ridicata te face sa nu te odihnesti cum trebuie. Cat despre gaura... ce sa zic?! Toate saltelele din vascoza se conformeaza liniilor corpului deci, acolo unde exista o proeminenta si materialul ia curba respectiva. Nu ma prea pot dumiri cu faptul ca zici ca "era si cam tare la asezare"!; fiindca  o tarie o poti sesiza (la prima asezare) doar pe vascoza HD si doar in conditii de temperatura mica (iarna de exemplu), nu la 32 de grade cum zici.
Oricum, sa stii ca exista persoane ce se acomodeaza mai greu cu senzatia oferita de o saltea din vascoza; de ce sa mint, am auzit persoane ce s-au plans de acest lucru dar, doar pentru o scurta perioada de timp... insa absolut toate persoanele pe care le cunosc (si dorm pe vascoza), dupa ce s-au obisnuit cu senzatia respectiva, ei bine, toti declara mai apoi ca nu s-ar putea intoarce la alt material!
Ma intrebi daca si la tempur se comporta tot asa... Nu stiu ce ai fi putut tu simti atunci cand ai dormit in conditiile de caldura mare in camera pe salteaua Med care silver... probabil ca daca ai dormi si pe tempur, vara pe caldura mare si fara A/C, probabil nici pe tempur nu ai putea sa te odihnesti bine... nu ca salteaua ar fi de vina, ci datorita caldurii ambientale.

Edited by amotida, 17 May 2011 - 11:52.


#556
setris

setris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 22.06.2009
Amotida,

te citesc de cateva luni, si mi-e frica sa te intreb, dar am zis ca trebuie sa stiu...Am fost si am vazut saltelele de la Tempur, dar pt. dimensiunea care imi trebuie mie (150x200) cer prea mult ( in jur de 100 de mil. )...asa ca mi-am reevaluat bugetul si am platit avansul pt. o saltea de la Rottex, o firma ungureasca...si cam atat este tot ce stiu . Am probat salteau in magazin, este cu husa detasabila, are stratul de memory de 6 cm si restul de 12 cm ( nu imi vine exact in minte momentan cum ii spune la celalalt burete )...acum vine si intrebarea mea : daca cunosti ceva despre saltele acestea, raportul calitate/pret este in regula? ( pretul este de 20 de mil. pt. dimensiunea de 150x200 )  :confuzzled:

#557
amotida

amotida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
Draga setris,

-cam hoti aia care comercializau Tempur de ti-au cerut asa de multi bani pt dimensiunea respectiva... cu banii aia as putea lua de-aici pe cea mai buna saltea tempur (25h) pe dimensiune super king.
-de ce sa-ti fi fost frica sa ma-ntrebi ceva?! ca doar nu dadeam cu paru'...:lol:
-saltelele Rottex de care-mi spui imi sunt total necunoscute iar pe site-ul lor (rottegroup.eu) nu exista o prezentare detaliata a tuturor saltelelor pe care le fac ei, deci nu pot sa-mi exprim parerea despre salteaua pe care ai comandat-o deja...
-inteleg oarecum nelinistea ta... bani dai si macar ai dori sa stii ca sunt bine dati, tocmai de-aia continui in a te linisti si de a-ti spune ca pentru cam orice saltea "memory" chiar daca este mai ieftina (indiferent de materialele mai mult sau mai putin calitative) un pret de la cca 2000 de lei/saltea dubla este unul destul de rezonabil... ai acontat-o deja, acum nu-ti mai face "inima rea"... de-o fi buna, de-o fi mai putin buna, timpul iti va elucida acest lucru, dar oricum nu are rost sa te consumi acum.
-inca un motiv in plus pentru care sa crezi ca alegerea ta nu este o alegere  proasta ar fi faptul ca cei de la Rottegroup comercializeaza in primul rand mobilier si instrumentar hotelier... de obicei firmele ce se ocupa de mobilierul hotelurilor mai de soi comercializeaza saltele ceva mai calitative, saltele testate prin anduranta in timp...
Sa fii bine si dupa ce vei dormi pe ea sa ne comunici si impresiile.

#558
metodicutz

metodicutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 07.08.2005
setris... cand iti vine "jucaria" sa faci si tu un mic review...:D.
esti amabil sa ne pui un link cu descrierea saltelei si de unde ai luat-o?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate