Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Primul avion supersonic romanesc si ARCA

- - - - -
  • Please log in to reply
429 replies to this topic

#379
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

 infostoc, on 01 aprilie 2013 - 22:58, said:

1. Din moment ce Arca e cea care a deschis actiune impotriva rosa e normal ca informatia sa poata fi postata si aici. Daca tot ne luam asa de OT, pai dumneata ai scris ceva de avionul lor acum ?

Nu, nu e normal. Acest topic se afla pe aria de stiinta, se cheama (poti sa te convingi prin lectura titlului de mai sus) "Primul avion supersonic romanesc si ARCA" si a fost deschis din pricina ca discutiile despre avionul supersonic planuit de ARCA ajunsesera cal de bataie OT pe un alt topic dedicat celuilalt proiect maret al acestei asociatii, cel de a ajunge pe luna. Deci aici este normal sa discutam despre ce face ARCA cu precadere in legatura cu avionul sau supersonic, nu despre ajunsul pe luna, nu despre finantarea ARCA de catre ESA pentru parasutarea unor obiecte din balon (subiecte inca tolerabile daca nu depasesc masura), si cu atat mai putin despre activitatea ROSA sau alte actiuni juridice ale ARCA ce nu au legatura cu stiinta ci cu aflatul in treaba de ochii lumii. Informatia este valabila pentru toata lumea.
In alta ordine de idei, eu mi-am exprimat uimirea ca o astfel de chestiune penibila si grav OT a ajuns sa fie propusa aici in plen si am explicitat pe scurt ce inseamna "astfel de". Nu am de gand sa continui discutiile pe aceasta tema OT; dealtfel nici macar nu am scris mare lucru pe acest topic de cand m-am lamurit cum sta treaba cu ARCA in partea cealalta, consider ca ar fi o pierdere de vreme inutila.

Quote

Dar lipsa infioratoare de echidistanta cand e vorba despre arca si rosa spune multe despre caracterul celor de aici.

Despre ce echidistanta poate fi vorba?! cele doua asociatii nu sunt compuse din persoane cu studii similare, nu au obiective similare, nu au PR similar, nu au finantare similara, nu au abordari similare, nu au mai nimic in comun in afara de niste cuvinte foarte generice in titulatura: nu au ce cauta in aceeasi oala. Si nici pe acest topic.

#380
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 31.05.2006
Popa Mitica continua sa infaptuiasca "minuni" lumesti.
Scurta istorie de la "marele pelerinaj" pana azi.
"Ingerii" au vestit ca bulgarii "facatori" de castraveti murati vor incredinta preacuvinciosului parinte Mitica unicul lor satelit pentru pentru ca acesta din urma sa-l inalte la cer.Dintr-o singura treapta.
Popa Mitica  a avut o viziune si plin de har a inceput sa adune oile ratacite de puterea credintei in racheta de plastic.
A provaduit pana-n Olanda(unde s-a pozat la o bariera) ca in paradis se ajunge numai cu balonul.
Trei magi fara de nume si religie coorporatista s-a indreptat catre rasarit.Mult au avut de mers pana sa asiste la nasterea unei gogamarle.
Popa Mitica a pavat drumul lor turnand beton.Zeci de tone?!!!!
Popa Mitica a ascultat si glasul plin de suferinta al necredinciosilor si s-a imbunat.Racheta a mai primit o treapta pentru o sarcina mai mare, pe langa sufletele inocentilor arcasi in spirit sa se adauge eventual si sufletele celor plini  de grele pacate
cosmonautice.
Lumea nu s-a sfarsit pe 12.12
Popa Mitica a anuntat intregii lumi greaua povara care apasa pe umerii lui.
605 kilograme si 30 de kilometri.Cum se sacrifica el purtand in spate un balon confectionat din folie mai subtire decat foaia de ceapa.Pentru cei laici care nu inteleg natura sacrificiului spiritual totul se rezuma la 800 milioane de euro lipsa din cutia milei.
Popa Mitica a atatat si portatorii de sabie sa porneasca o noua cruciada impotriva celor care nu vor sa creada.
Multi sau putini dar nu s-au lasat impresionati.
Popa Mitica a declansat noua Inchizitie, cei necredinciosi in viata de apoi sa arda-n iad si pe rug legati de DNA.
Dupa atatea lupte popa Mitica a crezut de cuvinta sa o trimita pe coana preoteasa Leana sa se dea in calusei tocmai la capatul lumii.
Ultima minune a popii infaptuita in prezenta celor trei magi fara nume si arginti,
http://www.arcaspace.com/index.htm
https://www.facebook.com/arcaspace
Popa a prezentat lumii un DTV.
Adica un fel de Diaconescu TV.
Din Caracal si toata Oltenia,
"Este supranumit “Orasul-minune” sau “Orasul celor 7 minuni”, pentru ca aici se spune ca s-a rasturnat carul cu prosti, cauza din care aici se intâmpla tot felul de minuni.
1. Prima “minune” este aceea cu macaraua. Se spune ca in Caracal s-a construit un bloc in forma de dreptunghi. S-a construit prima latura, apoi a doua, a treia, in fine, a patra, pentru ca atunci când lucratorii au vrut sa isi ia utilajele si sa plece, au constatat ca macaraua era inchisa intre cele 4 laturi ale blocului si nu mai putea fi scoasa de acolo!"
Priviti cu mare atentie si "piosenie",
https://picasaweb.go.../ESAARCAHQVisit

PS.
Pe motiv ca DTV e blocat la iesire in toate cele 3 dimensiuni fizice(posibil si metafizice) supliciul popii Mitica se reduce la 27
de kilometri.

#381
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,719
  • Înscris: 02.10.2009
Eu am vazut multe rachete. Asta arata ca una de la inceputul anilor 50, facuta pentru a fi aratata unor scolari: asta e corpul, asta aripile, si asta lunga din varf e teapa care o dam noi tuturor.

#382
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,076
  • Înscris: 31.07.2007

 Rosebud09, on 16 aprilie 2013 - 16:17, said:

Eu am vazut multe rachete. Asta arata ca una de la inceputul anilor 50, facuta pentru a fi aratata unor scolari: asta e corpul, asta aripile, si asta lunga din varf e teapa care o dam noi tuturor.

Cred ca aia din Korea de Nord se distreaza copios la pozele alea: "la noi rachete din astea fac copiii la cursuri de modelism!".

#383
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
'Racheta' aia e o sarcina pentru testarea parasutelor ESA. Decat.
Vad ca folosesc acelasi actuator pentru largare ca si in cazul cabinei 'supersonicului hidroavion'.

#384
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Dupa multe luni de liniste, ceva noutati:

Quote

Cabina avionului IAR-111 Excelsior a fost trimisa de ARCA la Cluj Napoca pentru a fi expusa in incinta Aeroportului International Cluj Napoca. Cabina va fi expusa timp de mai multe saptamani, alaturi de machete avionului IAR-111.
[ https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1274285_10152173056433332_2021000986_o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si-n plus, un interviu.

P.S. Nu vreau sa fiu rautacios, dar 'zavoarele' din imagine ma fac sa ridic din sprancene. Banuiesc :) ca-s doar provizorii.

Edited by Ixtl, 05 September 2013 - 14:29.


#385
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 31.05.2006
Popa mitica si coana preoteasa leana n-au avut deloc liniste in ultimile luni.Te contrazic colega.
Seria de minuni si superminuni lumesti a continuat.
Dupa data de 15.04.2013 cand problema lansarii "dtv-ului" a fost rezolvata pe motiv ca nu avea cum sa iasa fizic din viitorul muzeu arca popa mitica a pus de o impartasanie numita "hadt avionics test" sau "Test de distanta pentru avionica ARCA",
http://www.arcaspace...arhiva_2013.htm
Marea "impartasanie" dininaintea sarbatorilor pascale ni-l infatiseaza pe popa mitica si discipolii sai avand de toate dar si privind lung intr-un butoiul unde pesemne trebuia sa fie vinul de impartasanie.
In luna mai(ultima luna din primavara) toti am asteptat cu sufletul la gura primul zbor de test arca-exomars dar cum iar nu a fost posibil sa scoata dtv-ul din cladirea pusa la dispozitie de primarie a prezentat un "nou Centru de Comanda si Control al Zborului" care NU va avea loc vreodata.
Si a urmat pana-n luna august 2013 liniste.
Multi ne-am ingrijorat ca nu cumva popa mitica sa se fi urcat intr-un proiect propriu lucrat in secret si sa paraseasca aceasta lume.
Popa mitica s-a urcat doar intr-un avion care la dus pana-n America.
La NASA credea el dar avionul la lasat o intrunire DC-X.
Indiferent unde a ajuns popa mitica a dezvaluit alta minune secreta, 2B pe motiv ca moastele 2C deja au fost pupate de credinciosi si spurcate de atei.
Numai ca americanii in majoritatea lor "protestanti" nu au ciulit urechea la profetiile profetului popa mitica.
Popa mitica se astepta la lungi turnee de provaduire a minunii 2B si lungi interviuri si discutii cosmonautice dar in final intr-un monolog
popa mitica a asigurat credinciosii din Romania ca ei vor pupa primii moastele rachetei Hass 2B.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tnU_OPJ9Sq4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In septembrie nemultumit de banetul strans in cutia milei popa mitica s-a mai dat odata cu balonul, alora de Cluj cu softul le-a aratat doar o parte din iar-111 exact ca o curva care iti arata un sfarc dar nu si flocii.
A pus si de niste butoaie pentru vin ca de a venit toamna dar le-a decontat ca find destinate stocarii de oxigen lichid si intr-un final si-a amintit ca are contract de 1000000$ cu ESA.
Suparat pe prestatia neconvigatoare din primele slube-episoade a concediat o parte din magii actori de la ESA.
A mai ramas doar unul pe care a vut grija sa-l "costumeze" in haine preotesti catolice si nu cumva sa fie confundat cu proprii enoriasi.
Toti cei prezenti s-au jucat lasand balonase de pe tarmul Marii Negre si cica fraierii aia de la marina militara le-au adunat de la 92 de kilometri utilizand o salupa usoara.
In fine ne apropiem de ultima mare minune mitica-cosmonautica.
Anul trecut in cinstea drumului catre rasarit a celor 3 magi de la ESA popa mitica a turnat in calea lor 40 de tone de beton.
Ca fundatie cica pentru viitoarea mare catedrala arca cu hram marii sfinti din plastic(nu vor putrezi niciodata) executor si venator.
In data de 4 noiembrie popa mitica publica niste imagini-fotografii facute in luna septembrie de la executia catedralei executor-venator.
Azi 7 noiembrie cei "multi mesteri mari,calfe si zidari" au declarat catedrala ca zidita dar fara picturi si podoabe interioare.
Conform unei legende de demult nu am recunoscut-o in fotografie de grup pe preoteasa leana.
Sa fi zidit-o popa mitica la temelia catedralei?
Oare sa se repete legenda ca "mesterii mari,calfe si zidari" sa fi ramas pe acoperisul catedralei pe motiv ca popa mitica le-a luat scara ca sa nu mai zideasca alta catedrala mai mare si mai frumoasa?
Tot cei posibil popa mitica nu apare in fotografia de grup.Mana lui dreapta, "Diaconu", da apare.
In fine e cert ca popa mitica a zidit catedrala in alta locatia decat a turnat fundatia si tare mi-e teama ca discipolii sai sau suit pentru lauda de sine pe alta catedrala decat cea la care au trudit si posibil sa fi sacrificat o viata.
Pentru studiul evangheliilor cosmonautice ca pun la dispozitie urmatoarele link-uri,
https://ro-ro.facebook.com/arcaspace
http://www.arcaspace.com/  
http://picasaweb.goo...qYY2P68EWRW01cg

Edited by danutzu22, 07 November 2013 - 19:26.


#386
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,136
  • Înscris: 25.02.2007

 danutzu22, on 07 noiembrie 2013 - 19:24, said:

....
a prezentat un "nou Centru de Comanda si Control al Zborului" care NU va avea loc vreodata.
....
mare catedrala arca cu hram marii sfinti din plastic(nu vor putrezi niciodata) executor si venator.
....
Posted Image Posted Image Posted Image

#387
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006

Quote

In fine e cert ca popa mitica a zidit catedrala in alta locatia decat a turnat fundatia si tare mi-e teama ca discipolii sai sau suit pentru lauda de sine pe alta catedrala decat cea la care au trudit si posibil sa fi sacrificat o viata.
Eu cred c-au dat doar cu un airbrush in Photoshop cu ceva nuante de albastru, sa dispara copacii din fundal(?). Doar c-au facut-o pe un monitor necalibrat.
[ https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1399134_10152343680273332_315226048_o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

M-as fi asteptat ca in 6+ luni de-acum un an, pe cand turnau fundatia instalatiei de testare, asa cum declarau, structura de testare sa fie finalizata. Ba, si un test - doua.

Attached Files

  • Attached File  FB.jpg   122.21K   17 downloads

Edited by Ixtl, 08 November 2013 - 11:00.


#388
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 31.05.2006
Anul trecut(2012), luna octombrie popa mitica a pus guristii proprii sa vesteasca inceputul activitatilor la "instalatia de testare a motorului Executor"
Redau textual de pe site "arcasilor",
"ARCA lucreaza la turnarea placii de beton armat care va fixa instalatia de testare a motorului racheta Executor. Placa, in greutate de 46 tone, va sprijini standul motorului, avand o inaltime de 21 m. Intreaga structura, pregatita pentru test, va avea o greutate de 83 tone.
Motorul racheta Executor are o tractiune de 21 tone la nivelul marii. In curand mai multe informatii despre instalatia de testare in configuratie completa.
Galerie foto aici."
Link pentru galeria foto,
https://picasaweb.go...320666283130750
Popa mitica anunta dupa cateva zile in aceeasi luna octombrie 2012,
"29 Octombrie 2012
Placa de beton pentru instalatia de testare a motorului Executor
A fost finalizata si betonul armat este in curs de intarire. Placa este un paralelipiped de 5x5x0.9m si are o greutate de 46 tone, fiind prevazuta cu opt puncte de prindere a instalatiei de testare a motorului."
Vezi foto "stire_concrete.png".
Din link-ul picasaweb cu activitatile anului 2012,
https://picasaweb.go...ieStandExecutor
ARCA_Executor_engine_test_facility_construction_8.JPG
a cuprins un fel de "plan general" al locatiei ales pentru constructia instalatie de test motoare racheta de plastic.
Sau un fel inceput de constructie pentru o mare catedrala cosmonautica.
In 4 noiembrie 2013 popa mitica publica un alt set de fotografii despre,
"Instalatia de testare a motorului Executor pentru rachetele din seria Haas si avionul IAR-111 este aproape de finalizare.
Echipa ARCA, a turnat 140 tone de beton armat care reprezinta structura de rezistenta a instalatiei.
Aici se vor putea testa motoare racheta cu combustibil lichid de pana la 80 tone forta, instalatia de testare ARCA fiind una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana.
In perioada imediat urmatoare, instalatia va fi echipata cu sisteme de alimentare a motorului si de racire cu apa a peretilor de beton. De asemenea, se vor monta in scurt timp si echipamentele de comanda si control ale motoarelor care vor fi testate."
https://picasaweb.go...ingConstruction
Daca privim si studiem cu atentie materialul foto publicat de popa mitica constatam urmatoarele:
- fotografiile au fost efectuate in luna septembrie 2013, amanunt minor.
- locatia unde au fost efectuate fotografiile este cu totul alta decat locatia din toamna lui 2012 unde popa mitica a turnat 40 tone beton.
A se vedea foto 1.jpg, 4.jpg, 10 jpg.
In concluzie popa mitica revolutioneaza si tehnologiile de constructii civile si industriale.Este cu adevarat polivalent, teologie,cosmonautica,constructii.
Torni fundatia in locatia x si continui cu structura-constructia in locatia y.
Adica vrei o casa, popa mitica iti toarna fundatia in judetul Olt si-ti ridica casa in judetul Valcea.
Ieri popa mitica publica pe site propriu si pagina de facebook,
stire_stand_motor_2.png
Ca imaginile publicate pe site si pagina de facebook sunt prelucrate ca sa nu mai apara copaci nu prea are mare relevanta.
Cert e mai ales imaginea publicata pe facebook si atasata mai colegul Ixtl mai sus nu prea se potriveste cu imaginile si datele publicate de popa mitica in toamna lui 2013.
A se vedea(inca o data) foto 4.jpg si 16.jpg

Attached Files



#389
Toward-the-unknown

Toward-the-unknown

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.03.2013
Mai au de gand, sa testeze motorul Executor?

#390
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006

 Ixtl, on 05 septembrie 2013 - 14:28, said:

Dupa multe luni de liniste, ceva noutati:

[ https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1274285_10152173056433332_2021000986_o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si-n plus, un interviu.

P.S. Nu vreau sa fiu rautacios, dar 'zavoarele' din imagine ma fac sa ridic din sprancene. Banuiesc Posted Image ca-s doar provizorii.

Pai sunt de unica folosinta. Pilotul sinucigas intra inauntru si strang suruburile. Oricum nu mai conteaza, la prabusire nu mai ramane nimic. Eram sa zic ca arde la reintrarea in atmosfera... uitasem ca n-au ajuns nici pana la plafonul de zbor al avioanelor civile.

#391
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,719
  • Înscris: 02.10.2009
Astia-s copiii lui Ponta.
Adica daca ala poate sa minta si sa insele o tara intreaga fara ca tara aia sa-si dea seama, de ce n-ar incerca si ei acolo, ceva?

#392
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
News.

Quote

ARCA a realizat o primă probă de integrare a motorului Executor 2 pentru racheta Haas 2B pe standul de testare.
ARCA a luat decizia de a dezvolta motorul Executor 2, ca o alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costului, pentru racheta Haas 2B.
La începutul anului 2013, atunci când era evident că ARCA va începe colaborarea cu Agenția Spațială Europeană, iar resursele umane vor fi deja suprasolicitate, decizia dezvoltării unei versiuni de motor a cărei finalizare să se facă rapid, a fost una necesară. Dezvoltarea primei variante a motorului Executor continuă însă, dar resursele alocate au fost diminuate pentru 2013 si 2014. Timpul îndelungat de dezvoltare, datorită complexității, a fost considerat inacceptabil în situația actuală.
Motorul Executor 2 funcționează cu un amestec de oxigen lichid și kerosen și are o forță de tracțiune în vid de 32 tone/forța. Are o lungime de 1,7 m și un diametru de 1 m. Greutatea totală a motorului este de 260 kg.
„Motorul Executor 2 ne ajută să creștem viteza de dezvoltare pentru Programul Spațial al României și implicit pentru subprogramele rachetelor din seria Haas și avionului IAR-111 Excelsior. În urma parteneriatului cu Agenția Spațială Europeană, programele ARCA au avut întârzieri, dar am reușit să ne adaptăm, să creștem resursele umane și acum am ajuns sa lucram din nou la programele proprii, la capacitatea pe care o aveam la sfârșitul anului 2012. Anul 2013 a fost un tur de forță pentru adaptarea la noile condiții, în special în ceea ce privește managementul resurselor.” Dumitru Popescu-Președinte ARCA

[ https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1456554_10152398544788332_1587097537_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1465181_10152398544958332_1206244964_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539751_10152398545173332_1382576268_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1456101_10152398546158332_1566517623_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1465160_10152398546963332_1379556787_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1476499_10152398548598332_1357694527_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1452244_10152398550533332_882801807_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Intuitia mea tehnica, ce-a mai ramas din ea, ma face sa ma mir de aparenta fragilitate a camerii de ardere. Maybe it's just me...

Bonus - Primul pas către un nou cosmonaut român: ARCA a realizat integrarea unui motor pe standul de testare

#393
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,136
  • Înscris: 25.02.2007

 theMisuser, on 01 februarie 2012 - 19:39, said:

Astia n-au fost in stare sa filmeze un balon cu o racheta agatata de el si acum vor sa puna 2 oameni intr-un rachetovion supersonic.
Ma intreb de ce nu si-au propus sa-i duca pe cei 2 direct pe Luna.
De fapt, dupa urmatorul 'succes', trebuiau sa aiba un proiect si mai temerar. Si nu Luna.. pe Luna au mai fost oameni. E fumata. Nu vere. Marte.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yNsenBi0_V0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Inca ma amuza treaba asta cu Marte :D
Astia chiar au impresia ca-i (mai) crede cineva ?

#394
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,719
  • Înscris: 02.10.2009
E numai o "sedinta foto". Se putea face foarte bine doar pe hartie, nu sa transporti jucaria pana acolo, mai ales ca asa cum se vede in foto, nu este nici pe departe pozitia finala sau apropiata de cea finala. E doar chestia aia neagra agatata la o inaltime oarecare. E nevoie de inca multe alte lucruri, strict legate de fixarea de stand (suporturile pentru amplasarea senzorilor de forta de ex, si inca multe alte lucruri)
Deci e doar o poza de parada, pierdere de vreme.
Observ grosimea foarte mica a flansei din carbon sau acoperita cu carbon, pentru a rezista la 40-50 tone forta totala datorata presiunii, in conditii de vibratii f. puternice. Capacul, si el subtire, macar are cele 8 intarituri radiale plus inelul, dar flansa e f. fragila.

Cred ca trebuiau sa faca marginile laterale betonate putin mai inalte, macar inca 1 m. Poate pun niste paravane. Nu de alta dar fragmentele din chestia aia neagra se vor imprastia pe o suprafata prea mare.

#395
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006
Cool poze. Imi aduc aminte de pozele de pe vremuri din Tehnium, cu utecisti fotografiati cu surubelnita in mana, facandu-se ca lucreaza.
E tare duda aia atarnata cu 2 sfori. Cand vor porni motorul ar trebui sa mai adauge vreo 3-4. Le recomand totusi o sarma ca aia de vie, e mai rezistenta.

Unde-s restul instalatiilor, cred ca-i inutil sa intreb. Probabil, dupa ce o sa fuga popa cu banii si nevasta-sa in Brazilia, standul va fi folosit de primaria locala drept scena pentru vreun festival de folclor. E numai buna , daca acopera chestiile alea galbene cu crengi de brad si carpete cu motive populare.

#396
Toward-the-unknown

Toward-the-unknown

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.03.2013
Nu o sa vedem vreodata testarea motorului executor, sau daca o sa-l testeze, o sa faca BUMPosted Image .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate