Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...
 Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...
 Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 

Medicul de familie. Sa dau spaga? Daca da, atunci cum?

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#19
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 19:28, said:

Plicul minim e de 50 de lei. Daca nu-l dai, ori nu te baga in seama, ori te examineaza superficial.
Ce inseamna "nu te baga in seama"? Intri in cabinet, ala se uita la tine, adca nu dai plicul te da afara din cabinet?
"Te examineaza superficial" cam ce-ar fi? In loc sa-ti ia tensiunea te cantareste?
Mai terminati mai cu textele astea. Spaga le dai doar cand ai de facut o manevra. In rest, medicul de familie iti da o reteta sau o trimitere la specialist.

#20
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 19:28, said:

@antigen Din pacate traim in Romania :(. Plicul minim e de 50 de lei. Daca nu-l dai, ori nu te baga in seama, ori te examineaza superficial. Nimeni nu zice ca e obligatoriu sa dai...
Dacă pornești de la ideea asta, nu faci decât să perpetuezi mitul, de frică. Să zicem că dacă ai de făcut o operație pe cord deschis, e normal să-ți fie frică și să te asiguri cum poți. Dar pentru o trimitere?!

Și dacă nu te bagă în seamă, ce te oprește pe tine să îl bagi? Să pui întrebări, să te documentezi...

#21
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

 vladul_care_este, on 1st August 2010, 18:58, said:

depinde si de medic.daca e din ala care isi pregateste buzunaru de cum intri pe usa... e clara treaba.in legatura cu modul de a-i inmana spaga... fa-o subtil,ori o pui in buzunar,insa astfel incat sa observe,ori i-o dai direct.

nu inteleg cati ani ai,si cum de acuma dai prima data pe la medicu de familie...in viata ta nu ai avut nevoie de adeverinta/consult,etc?
daca e d-ala atunci i-o arunci in fata, ca poate e chior si sa nu cumva sa nu observe subtilitatea ta. sau ii zici sa isi ia un halat cu buzunare mai mari daca vrea sa primeasca mai mult. auzi, la nesimtire sa fii subtil.... pffff
eu la MF nu am mai auzit sa-i dai spaga, adeverintele si consultul fac parte din treaba lui zilnica.

 iordache4991, on 1st August 2010, 19:09, said:

Si eu sunt 101% anti-spaga, dar daca nu da, se uita ca la cacat la el. Proprie experienta.
Daca nu e grava treaba, rezolva singur problema(si cu farmacistul).
oh well, pe mine ma intereseaza sa imi dea tratamentul bun, trimitere la specialist cand am nevoie si sa fie eficient, nu sa-mi zambeasca frumos si sa ma aprobe.  atata timp cat isi face treaba n-are decat sa fie acru, pun si eu mutra acra si suntem ok.
parerea mea e ca medicul daca e unul prost, va fi prost cu toata spaga mea, singura diferenta va fi ca o sa ma pupe-n fund si o sa imi dea importanta mai multa, de tratat mai bine ma indoiesc. eventual o sa-mi scrie mai frumos reteta, da' tare mi-e ca dupa stat la rand la usa lui tare o sa ma doara-n...cot de scrisul lui frumos.

NU mai dati oameni buni spaga la medici.... voi i-ati invatat asa, voi nu vreti sa-i dezvatati, desi va vaitati prin toate mediile de halul in care s-a ajuns....

#22
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
Pai daca rolul lor e sa faca un consult (urasc cuvantul), si o trimitere........ de ce nu-i baga pe Salvare, mai ales ca ducem lipsa de medici?! Sa faca trimiteri la ORL-ist?? Sa te cantareasca?? Sa-ti ia o febra?? Sa-ti ia o tensiune??
Eu de fiecare data cand mergeam la medicul de familie (pentru probleme majore), ma trimitea la specialist. M-am obisnuit deja sa merg direct la specialist evitand medicul de familie. Dintr-un singur motiv: nu dai spaga => totul e OK, e bine, e foarte bine, doar atat ca imediat mori.

Oameni buni, e prea tarziu sa mai stopam aceasta porcarie. Nu e vorba ca i-am obisnuit cu spaga. E vorba de viata omului. Uitati-va in spitalele din Romania (Slatina de exemplu), UNDE MORI CU ZILE..... oare de ce?

Personal, evit medicul de familie cat pot. Ori ma tratez singur, eventual mai vorbesc cu farmacistul. Nu ma duc la medicul de familie, sa zica ca totul e OK si sa-mi faca o trimitere..

Edited by iordache4991, 01 August 2010 - 18:53.


#23
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 19:52, said:

Personal, evit medicul de familie cat pot.
Datorita celor ca tine UPU e mereu plina. Din cauza asta aia care oricum is subnormati trebuie sa se zbata cu viteji ca tine. In timp de medicii din UPU au unul cu capul zdrobit, tu care ai 38 de grade urli in gura mare la asistenta ca nu te baga in fata ca esti urgenta. Si apoi apari pe forumuri strigand in gura mare ca ai nu ai dat spaga si te-au tinut urgentistii la coada.

#24
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
@December.

Merg la UPU, doar daca is pe moarte. Daca citeai mai atent, am zis ca si la medicul de familie merg (mergeam mai bine zis), DOAR in cazuri extreme.

IN REST: farmacie sau ma tratez singur!

Uitati-va mai intai cate persoana stau la coada (si la medicul de familie si la UPU), pentru o simpla cefalee ! Sau, mai sunt persoane care merg la medicul de familie si zic amarati: ma simt rau .......

Edited by iordache4991, 01 August 2010 - 19:03.


#25
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
La medicul de familie mergi ca să îți dea trimitere ca să nu mai plătești consultul la medicul specialist. Ceea ce nu e o problemă de viață și de moarte. :)

#26
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
medicii de familie sunt in general pregatiti la nivelul asta de competente: sa scrie trimiteri, sa te evalueze general si sa trateze probleme simple care nu necesita un consult de specialitate. sa trieze cazurile severe in asa fel incat sa nu incarce specialistii cu probleme " banale". voi va imaginati ca medicina de acum 20 de ani nu s-a schimbat pana azi? ca daca nu te duci la conferinte, nu participi la congrese, nu citesti carti din diferite specialitati, nu ai contact cu alta lume medicala, poti sa fii capabil de vreo performanta? ca daca n-ai vazut niciodata in viata ta un sindrom Proteus, sa zicem, o sa il recunosti de cum iti intra pacientul in cabinet???
un medic incompetent, care greseste si care nu stie nu o sa devina in 10 secunde mai intelept si mai invatat dupa ce ii dai tu plicul.... aceleasi lipsuri o sa le aiba, aceleasi greseli o sa le faca. daca n-a mai prins o vena de 20 de ani (exemplu, asta mi-a venit), n-o sa o faca la fel de repede si la fel de bine ca cea mai proasta asistenta, chit ca-i dai tu milioane.
problemele MAJORE se trateaza major, adica la specialist. la medicul de familie nu se merge in cazuri extreme, cand oricum competentele lui sunt depasite si tot ce poate sa faca e sa constate gravitatea problemei si sa te trimita la specialist.... de aia e sistemul asta intr-un haos total, ca fiecare face lucrurile dupa capul lui. medicamentele  care se iau la recomandarea farmacistului sunt alea pe care ai putea sa le iei si singur citindu-le prospectul (OTC-uri), el n-are competenta sa iti asculte problema medicala (potential serioasa si grava) si sa iti recomande un tratament corect si complet; de aia vedem cazuri la televizor din seria " il ardea mama in piept s-a dus la farmacie a cerut ceva, i-a zis ca de cand a mancat niste mujdei il arde, si-a murit mama de infarct, din cauza farmacistului a murit, ca n-a stiut el sa-i zica si i-a dat dicarbocalm. mama lui de nenorocit"
in spitalele in care mori cu zile o patesti din cauza ca medicii sunt slab pregatiti, nu pentru ca nu dai spaga.... la slatina mureai cu spaga data si cu medicul tinandu-ti lumanarea, la cum i-am vazut pe aia..... medicul de familie al bunicamii de la tara nu stia sa citeasca reteta de la neurolog si nu auzise de medicamentul Lyrica, sa ii faca reteta, si asta nu pentru ca nu ii daduse nimic ( ba din contra), ci pentru ca e o femeie nepasatoare si incompetenta care s-a multumit sa fie " medic de familie intr-o comuna la tara" si sa nu mai deschida o carte de la 1900 cand a terminat facultatea....

Edited by rox, 01 August 2010 - 19:10.


#27
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 20:00, said:

IN REST: farmacie sau ma tratez singur!
Scuzati dom' doctor.

P.S. Cum rezolvi hernia de disc? Ca io cu toate pilele mele tot a trebuit sa arat la spital o trimitere de la medicul de familie.

#28
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
Daca va zic, ca majoritatea medicilor de familie NU fac trimiteri daca nu dai plicul, ma credeti? Nu cred..
Decat sa dau spaga si la medicul de familie si la specialist, prefer sa merg direct la specialist (unde daca dai plicul, nu te mai intreaba de trimitere... fi-ti convinsi).


PS: Nu trebuie sa fi medic ca sa iei un algocalmin/ibuprofen, sau o ampicilina, daca ai habar de minimum de cunostiinte si de simptome! Astfel nu deranjezi nici medicul de familie (care trimite scrisori, si iti vara un stetoscop pe spate), nici medicul de la UPU

#29
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 20:12, said:

Daca va zic, ca majoritatea medicilor de familie NU fac trimiteri daca nu dai plicul, ma credeti?
Nu! Nu te cred!

#30
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009

 December, on 1st August 2010, 20:13, said:

Nu! Nu te cred!

V-am spus ca nu ma credeti! Daca nu dai plicul NU TE TRIMITE. Si nu vorbesc, doar ca n-am ce face! Te trimite... ACASA !! Fugi domne de aici...n-ai plic!
Tot la specialist ajungi, de data asta, fara sa vrei.

@December Nu cred ca traiesti in Romania. Sau traiesti in Romania anilor 3500

Si intre noi fie vorba, nici la UPU nu te baga nimeni in seama fara bani, indiferent daca ai edem pulmonar, IMA, AVC. Stai la coada, spagarii au prioritate.
O ruda de a mea, nu a fost internata (cu 220/110), suspect de al 2-lea AVC, pana nu a vazut plicul (SI NICI ATUNCI !). Cu chiu cu vai, a fost internata.....

Oare de ce? Am aflat raspunsul peste vreo 2-3 saptamani: avea cabinet privat de neurologie.

Edited by iordache4991, 01 August 2010 - 19:21.


#31
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006
Nu sef. Traiesc la Chiatra Neamt.

#32
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009

 December, on 1st August 2010, 20:18, said:

Nu sef. Traiesc la Chiatra Neamt.

La voi nu se mananca? :lol:

#33
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006

 iordache4991, on 1st August 2010, 20:27, said:

La voi nu se mananca? :lol:
Da de unde. Noi moldovenii suntem rupti in cur de saracie. Traim cu aer.

#34
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009
Nu de alta, dar stiti cum e: Pana nu traieste omul pe piela lui (sau al celor apropiati), pulsul spitalului, toti sunt cei mai tari din parcare, ei nu dau spaga, sunt rebeli, independenti. Pana vine vremea intalnirii fata in fata cu medicul :(

#35
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,338
  • Înscris: 14.06.2006
Sefule, uite cum sta treaba. Io am avut 3 contacte dure cu spitalele. Un implant - rotula de polimer, o operatie de hernie de disc si o septicemie. Nu cacaturi gen febra de 39 de grade sau ca s-au umflat galcile de la inghetata. Tine minte ca nu mai repet a doua oara: nu am dat un leu, am fost tratat cu respect si bunavointa.

#36
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009

 December, on 1st August 2010, 20:33, said:

Sefule, uite cum sta treaba. Io am avut 3 contacte dure cu spitalele. Un implant - rotula de polimer, o operatie de hernie de disc si o septicemie. Nu cacaturi gen febra de 39 de grade sau ca s-au umflat galcile de la inghetata. Tine minte ca nu mai repet a doua oara: nu am dat un leu, am fost tratat cu respect si bunavointa.

Insemna ca ai nimerit la unul din acei putini medici care nu primesc spaga (nu am crezut ca mai exista astfel de specii :lol: )
Bravo tie (si a medicului)!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate