Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Topul normalitatii

Sa incurajam sporturile de contac...

Cum s-au apucat rapperii sa faca ...

Casa construita la o distanta mai...
 Pareri despre eceasuri.ro: cumpar...

Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa
 Folii heliomate faruri - merita?

Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...
 Fortat sa imi dau demisia

Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator
 

spovedania

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1236 replies to this topic

#73
Metallman

Metallman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,608
  • Înscris: 29.07.2006

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 10:08, said:

Toata barbologia ta n-are legatura cu credinta si cu Tainele Bisericii, parca ar fi un curs de marketing: avand in vedere capitulul x, coroborat cu y [numai aliniatul z] putem deduce ca ceva scartaie.
De cand religia nu mai este marketing?
Sau crezi ca nu sunt la curent nici cu noua "capodopera" de 400 milioane de euro ce Biserica Ortodoxa vrea s-o ridice si s-o numeasca "catedrala neamului" iar mii de oameni au ramas fara case din cauza indundatiilor.
Vorba Zeitgeist: Dumnezeu este atotputernic, atotstiutor - omniscient mai pe scurt. El le face pe toate dar cumva nu se descurca cu banii.

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 10:08, said:

Scartaie in capul tau cand vrei sa reduci totul DOAR la ce intelegi.
Carl Sagan spunea: "afirmatiile extraordinare cer dovezi extraordinare".

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 10:08, said:

Asta e, poti sa continui studiul dar sa nu ai vre-o pretentie ca ar avea vre-o legatura cu credinta, e un ghiveci personalizat si atat. Iti da cu virgula si nu pricepi de ce nu da la toata lumea la fel, nu?
Nu am avut niciodata pretentia ca toti sa aiba aceeasi virgula unde o am eu.
Asa cum acuz ortodoxismul ca greseste, la fel de bine pot gresi si eu.
Ar fi bine ca eu sa fiu unul din cei ce gresesc - sunt mult prea multi care simt nevoia de ceva superior lor.
Si culmea este ca multi cred in ceva superior lor fara nici cea mai mica dovada.
Nu exista dovada istorica nici macar pentru minunile lui Iisus. Din 20 istorici oficiali, doar 4 l-au mentionat pe Iisus ca a existat ca om. Fara nici cea mai mica referire catre minuni, inviere, etc.
Si evident, ca biserica timpurie, a trebuit sa-si bage nasul peste scrierile lui Iosefus Flavius sa-i adauge o scriere despre Iisus mentinonandu-l ca "Mesia". Insa din pacate a fost dovedit oficial ca fals, text adaugat mai tarziu - nici Oricen care l-a citat pe Iosefus Flavius, nu avea acele scrieri. Singurele dovezi ce tu le consideri irefutabile sunt scrierile canonice ce si acelea au fost alese de catre barbosi in anul 325. Le-au bagat sub coperti si le-au numit "Biblie". Si sa nu crezi ca nu stiu de modificarile si adaugarile din biblie - practici in Marcu (16:9-20) ce si in ziua de azi mor oameni. Le-am tot pomenit, nu mai revin.
Cu exceptia bibliei, nicaieri in istoria oficiala nu sunt pomenite minunile marete ale lui Iisus, de parca nu ar fi contat. Afirmatiile extraordinare cer dovezi extraordinare!
Subiect incheiat.

Repet: nu ar fi rau ca eu sa fiu unul din cei care se inseala iar voi sa aveti dreptate.
Insa nici scriptura nu sustine "Sfintele Taine" din ortodoxism. Sunt doar interpretari!

Edited by Metallman, 12 July 2010 - 13:17.


#74
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Carl Sagan a incurcat borcanele si tu l-ai crezut.
Credinta nu necesita dovezi [in prima faza, sa zicem], tot ce implica dovada se numeste stiinta nu credinta, daca ai sti pentru ce ai mai crede? Cum mai poti crede din moment ce esti sigur?
Organizarea lumeasca a credintei, respectiv a religiei este marketing, eu cand folosesc temenul credunta ma refer la cea din inima omului, aia exterioara e o "prelungire", o anexa de care, eventual si cazuri extreme [vezi pusnicii] te poti lipsi, n-are nicio treaba cu marketingul. Da aia ziceam ca ai o abordare STRICT matematica a credintei si de aia nu e buna, intelegi?
Nici eu nu-s de acord cu constructia catedralei, si ce daca?  :lol:
Iar faza cu inundatiile, n-avea tu grija ca se dau bani si ajutoare prin intermediul bisericilor numa ca nu s-a gandut nimeni sa-ti trimita tie un raport detaliat. Tot repeti si tu cum zice majoritatea, de ce sa faca Biserica biserici, sa faca case de copii si spitale, conteaza ca se reduc numarul de paturi din cele existente, NU. conteaza ca nu e nevoie de case de copii [din cate stiu s-au facut si inca se mai fac de catre Biserica iar situatia nu e nici pe departe asa de disperata cum era pe vremea lui Ceasca, sunt conditii decente si paturi suficiente pentru copii instutionalizati, niciodata nu vor fi la perfectie, e clar], NU.
Sa faca domle ca NUMAI asa va avea Biserica credibilitate, nu?

#75
pamant

pamant

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 07.12.2009

Quote

De cand ai calculat din Scriptura ca a inceput Laodiceea si dupa ce?

Biserica primară era compusă din oameni care l-au experimentat pe Dumnezeu cu adevărat. Cei deveniți credincioși au fost botezați în apă, devenind în mod supranatural, prin Duhul Sfînt, mădulare ale unui singur trup (1 Cor. 12, 13), fiind înzestrați cu daruri și roade duhovnicești (1 Cor. 12, 7; Gal. 5, 22-23). Așa cum Hristos, prin trupul Său omenesc, a format Templul lui Dumnezeu, în care El a locuit și prin care a lucrat, tot astfel Biserica primară a format Trupul Domnului, ea fiind gloata răscumpărată (1 Cor. 12, 12), pe care El, ca și Cap (Col. 1, 18), a folosit-o spre a continua slujba Sa. EL a spus:  Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi  (Ioan 20, 21).

În vremea primilor creștini nu existau demnitari ierarhi, erau doar bărbați vrednici de chemarea lor și care își îndeplineau slujba sub călăuzirea și inspirația Duhului Sfînt. Primii creștini nu au cunoscut nici preoți și nici predicatori în slujbă oficială, ci Biserica celor răscumpărați și născuți din nou era în întregime o preoție împărătească și alcătuia un popor sfînt (1 Pet. 2, 9; Apoc. 1, 6).

Biserica de stat (Epoca Laodiceea) s-a desăvîrșit sub împăratul Iustinian (527-565), care i-a încadrat pe preoți ca  salariați de stat  . Este deci vizibil că nu Hristos era întemeietorul acestei biserici imperiale universale, ci domnitorii politici și religioși, care erau interesați în unirea puterii în întreaga Împărăție Romană. Din sec. al IV-lea și al V-lea încoace, am văzut, din perspectiva istorico-bisericească, că nu mai avem de-a face numai cu istoria de mîntuire a Bisericii lui Isus Hristos și cu diferitele devieri, care s-au dezvoltat pînă în timpul acela, revărsîndu-se într-o biserică mare, ci cu o istorie groaznică a nenorocirii, care este istoria unei instituții pseudo-creștine .

#76
Metallman

Metallman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,608
  • Înscris: 29.07.2006

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 14:25, said:

Carl Sagan a incurcat borcanele si tu l-ai crezut.
Credinta nu necesita dovezi [in prima faza, sa zicem], tot ce implica dovada se numeste stiinta nu credinta, daca ai sti pentru ce ai mai crede? Cum mai poti crede din moment ce esti sigur?
A fi crestin nu inseamna "a crede si punct".
A fi crestin, inseamna a-l sluji pe Dumnezeu. Asa spune biblia.
Ca eu sa slujesc pe cineva, am nevoie de dovezi.

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 14:25, said:

Organizarea lumeasca a credintei, respectiv a religiei este marketing, eu cand folosesc temenul credunta ma refer la cea din inima omului, aia exterioara e o "prelungire", o anexa de care, eventual si cazuri extreme [vezi pusnicii] te poti lipsi,  n-are nicio treaba cu marketingul. Da aia ziceam ca ai o abordare STRICT matematica a credintei si de aia nu e buna, intelegi?
In cazul asta respect. Esti primul Popa care cel putin mie imi spune asa ceva.
Am abordare strict matematica pentru ca asa se vede din exterior. Ce vina am eu?


View Postsorin2007, on 12th July 2010, 14:25, said:

Nici eu nu-s de acord cu constructia catedralei, si ce daca?  :lol:
Iar faza cu inundatiile, n-avea tu grija ca se dau bani si ajutoare prin intermediul bisericilor numa ca nu s-a gandut nimeni sa-ti trimita tie un raport detaliat.
Nu trebuie sa-mi trimita mie raport.
Vreau sa vad la stiri asa cum am vazut acum 2 ani la Becali. S-a spus frumos la TV: Becali, a construit nu mai stiu cate casute pentru cei neajutorati.
Vreau sa aud si eu la stiri sau macar la radio: Biserica Ortodoxa (ca doar e majoritara in Romania) a construit pentru neajutorati case/casute de adapost. Sau macar ca a intermediat acest lucru, chiar daca banii vin din alte parti.


View Postsorin2007, on 12th July 2010, 14:25, said:

Tot repeti si tu cum zice majoritatea, de ce sa faca Biserica biserici, sa faca case de copii si spitale, conteaza ca se reduc numarul de paturi din cele existente, NU. conteaza ca nu e nevoie de case de copii [din cate stiu s-au facut si inca se mai fac de catre Biserica iar situatia nu e nici pe departe asa de disperata cum era pe vremea lui Ceasca, sunt conditii decente si paturi suficiente pentru copii instutionalizati, niciodata nu vor fi la perfectie, e clar], NU.
Sa faca domle ca NUMAI asa va avea Biserica credibilitate, nu?
Nu e vorba de credibilitate.
Este vorba ca se baga O GROAZA de bani in biserici din toata tara facandu-se risipa.
Am in Brasov o biserica SUPERBA. Nu suport genul constructiilor de lux tip palat.
Insa vreau sa spun ca biserica aia are doua turle complet aurite, o arhitectura superba si la propriu si la figurat.
Oricat urasc eu astfel de constructii, Biserica aia o pot numi cu adevarat arta.
Ghici ce? Biserica aia ce cu siguranta a costat o avere, este ridicata la marginea orasului. Nu mi-a venit sa cred unde au pus ei biserica - abia o poti zari cand iesi din oras.
Macar de o ridicau undeva in centru... de drag s-ar fi dus mai multa lume.
Pana si eu m-as fi dus macar de curiozitate - dar e tocmai la periferia orasului.

Observi unde bat eu? Se face RISIPA grosolana.
Ca sa nu mai spun ca am un amic pictor de biserici. Tu stii bine la ce preturi se invart picturile bisericesti pe metru patrat.

Edited by Metallman, 12 July 2010 - 13:52.


#77
pamant

pamant

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 07.12.2009

Quote

Nu e vorba de credibilitate.
Este vorba ca se baga O GROAZA de bani in biserici din toata tara facandu-se risipa.
Am in Brasov o biserica SUPERBA. Nu suport genul constructiilor de lux tip palat.

As propune construirea de diguri si stavilare ca sa nu mai fie sinistrati in viitor. Ei vor fi recunoscatori lui Dumnezeu atunci.
La urma urmelor Iisus a spus ca locasul e sfint prin prezenta credintei. Orice cort,  sau coliba poate servi rugaciunilor.
Maria trebuia sa le vina in viziune sa le spuna  sa faca diguri si stavilare ,cum vrei tu sa faca ceva ,fara porunca Icoanei Mariei ...?
Nu vezi ca ei tot se roaga la Maria sa-i salveze ...de inundatii ...in loc sa-si faca diguri !
Ce semeni aia culegi ...semeni biserici si culegi cimitire!

#78
Metallman

Metallman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,608
  • Înscris: 29.07.2006

View Postpamant, on 12th July 2010, 14:50, said:

As propune construirea de diguri si stavilare ca sa nu mai fie sinistrati in viitor. Ei vor fi recunoscatori lui Dumnezeu atunci.
La urma urmelor Iisus a spus ca locasul e sfint prin prezenta credintei. Orice cort,  sau coliba poate servi rugaciunilor.
Maria trebuia sa le vina in viziune sa le spuna  sa faca diguri si stavilare ,cum vrei tu sa faca ceva ,fara porunca Icoanei Mariei ...?
Nu vezi ca ei tot se roaga la Maria sa-i salveze ...de inundatii ...in loc sa-si faca diguri !
Ce semeni aia culegi ...semeni biserici si culegi cimitire!
Corect.
Matei 18:20  "Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor."
Nu spune nicaieri de biserici extra arhitecturale, poleite pe exterior cu aur, picturi in interior de mia de euro metrul patrat.

Partea nasoala este alta: se roaga la Maria dar nici nu observa ca nu le da nicio mana de ajutor :)
Nici nu pot sa-mi dau seama cum de Maria a fost ridicata la rang de omniscienta (sub pretext de mijlocitoare), sau mai concret spus "atotprezenta" incat sa fie in stare sa asculte rugile tuturor oamenilor. O astfel de calitate numai un Dumnezeu o poate avea. Pentru ca este o calitate Dumnezeiasca. Cel putin conform scripturii.

Ei practic contrazic cele 10 porunci:

Exod 20:
3  Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
4  Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfatisare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pamânt, sau în apele mai de jos decât pamântul.
5  Sa nu te închini înaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor în copii, pâna la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,


Si in ciuda la ceea ce spune biblia, Maria este pusa in icoana (infatisare a lucruruilor care sunt in ceruri) si chiar pupata.
Si parca nu ar fi de ajuns, se fac si rugaciuni catre ea ca la o divinitate desi a fost simplu om.
Si mai luam in ras legendele olimpului :)

View Postpamant, on 12th July 2010, 14:50, said:

Ce semeni aia culegi ...semeni biserici si culegi cimitire!
Asta este de pus in rama ;)

Edited by Metallman, 12 July 2010 - 14:13.


#79
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

View PostMetallman, on 12th July 2010, 14:39, said:

In cazul asta respect. Esti primul Popa care cel putin mie imi spune asa ceva.
Am abordare strict matematica pentru ca asa se vede din exterior. Ce vina am eu?



Observi unde bat eu? Se face RISIPA grosolana.
Ca sa nu mai spun ca am un amic pictor de biserici. Tu stii bine la ce preturi se invart picturile bisericesti pe metru patrat.
Nu-s popa bre, de unde te-ai eronat asa? As fi vrut eu sa fiu preot dar asta e altceva, a fi preot e lucru mare, crede-ma pe cuvant ca n-am dovezi. :peacefingers:
Iar despre luxul  si taxele din Biserica Ortodoxa [la ora actuala, ca n-a fost tot timpul asa] sa stii ca nici mie nu-mi place, mai zic si eu de asta dar degeaba, efectul e zero barat, ma mai descarc si eu, macar atata.
Cat despre "dovezile credintei" sa stii ca ele vin in timp si nu te poti insela in privinta asta [daca esti atent si stii ce cauti], doar ca-s de alta natura decat alea stiintifice.

Si terminati-o cu aberatiile lui pamant, ziceti de spovedanie ca de asta-i vorba in propozitie.

Edited by sorin2007, 12 July 2010 - 14:15.


#80
Metallman

Metallman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,608
  • Înscris: 29.07.2006

View Postsorin2007, on 12th July 2010, 15:13, said:

Nu-s popa bre, de unde te-ai eronat asa? As fi vrut eu sa fiu preot dar asta e altceva, a fi preot e lucru mare, crede-ma pe cuvant ca n-am dovezi. :peacefingers:
Iar despre luxul  si taxele din Biserica Ortodoxa [la ora actuala, ca n-a fost tot timpul asa] sa stii ca nici mie nu-mi place, mai zic si eu de asta dar degeaba, efectul e zero barat, ma mai descarc si eu, macar atata.
Cat despre "dovezile credintei" sa stii ca ele vin in timp si nu te poti insela in privinta asta [daca esti atenti si stii ce cauti], doar ca-s de alta natura decat alea stiintifice.
Inseamna ca am inteles eu aiurea :)
Ai spus mai in spate la sfarsitul unui post: "Parintele Arsenie Boca". Mi-a ramas in minte faptul ca tu esti popa. :)
Acum am inteles - ai dat doar un citat din "Parintele Arsenie Boca".

:peacefingers:

Edited by Metallman, 12 July 2010 - 14:23.


#81
vlahmacedoroman

vlahmacedoroman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 02.09.2008

Spovedania este forma cea mai buna de impacare a omului cu sinele sau si cu lumea inconjuratoare.Este prilejul apropierii de Domnul si ocazie buna de vindecare sufleteasca si trupeasca.Spovedania este si o rugaminte de iertare inaltata catre Dumnezeu . Stim ca suntem iertati , daca spovada e facuta din inima si daca este adevarata.Preotul este doar mijlocitorul .....ne adresam direct Lui Dumnezeu , care ne iarta mereu ca pe niste fii dragi ce-i suntem.

Edited by vlahmacedoroman, 12 July 2010 - 17:59.


#82
pamant

pamant

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 07.12.2009

Quote

Preotul este doar mijlocitorul

Asta era in VT ..

1 Timotei 2:5
Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos,
Rom 3.29-30; Rom 10.12; Gal 3.20; Evr 8.6; Evr 9.15;
1 Timotei 2:6
care S-a dat pe Sine însuși, ca preț de răscumpărare pentru toți: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită,

#83
blinky heart

blinky heart

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 20.04.2007

View Postpamant, on 12th July 2010, 21:01, said:

Asta era in VT ..

1 Timotei 2:5
Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos,
Rom 3.29-30; Rom 10.12; Gal 3.20; Evr 8.6; Evr 9.15;
1 Timotei 2:6
care S-a dat pe Sine însuși, ca preț de răscumpărare pentru toți: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită,

Astea sunt texte slabe ale apostolilor bisericii si nu ale lui Isus.

Motivul venirii lui Isus

In evanghelia Ebionitilor(apocrifa) Isus isi afirma misiunea : "Am venit sa opresc sacrificarile"

Acest adevar este recunoscut si de Papa Benedikt al XVI In predica sa de Pasti 5.4.2007 in Roma, recunoaste ca Isus a sarbatorit pastele fara a manca miel... desi acesta sacrificiu ritual era cerut de Dumnezeu ca rasplata ca i-a eliberat din robia egipteana
.
Aceasta afirmatie este repetata si aici:
"Eu am venit sa curm sacrificile sangeroase [i](citat din Epiphanius, Panarion omnium haeresium 30, 16, 4-5,

Alte texte interesante pe aceasta linie:

Profetul Isaja 66, 3;
Cel ce junghie un bou și în același timp omoară un om, cel ce jertfește o oaie și în același timp rupe gâtul unui câine, cel ce aduce prinos și în același timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie și în același timp se închină la idoli, - toți aceștia și-au ales căi nelegiuite și în urâciunile lor trăiește sufletul lor

Iata aici cum Pavel recunoaste ca Isus nu a venit sa isi deie viata ptr salvarea sufletelor oamenilor ...ptr ca sufletele oamenilor puteau fi salvate prin sacrificii rituale:

Evrei 9.13. Căci dacă sângele țapilor și al taurilor și cenușa junincii, stropind pe cei spurcați, îi sfințește spre curățirea trupului,

14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos,
Deci detergent ptr spalarea pacatelor exista si inainte de Isus ...doar ca prin sacrificiul lui Isus s-a urcat o noua treapta in grozavia crimei ... adica de la sacrificiul animal ...la sacrificiul uman.

#84
Quasar_Z

Quasar_Z

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 482
  • Înscris: 06.02.2010

View Postvlahmacedoroman, on 12th July 2010, 18:53, said:


Spovedania este .................. ca pe niste fii dragi ce-i suntem.

"Spovedania este forma cea mai buna de impacare a omului cu sinele sau si cu lumea inconjuratoare"------si eu care credeam ca omul are nevoie de impacare cu Dumnezeu prima data. asa zice Scriptura, dar..........ma rog, stim cu totii ca nu Scriptura e reperul tau de orientare in viata.

"Este prilejul apropierii de Domnul"-----si eu care credeam ca "ASTAZI" este prilejul cel mai bun, dupa cum zice
Scriptura in David si in Evrei, dar, ma rog........la ce ne-ar folosi David si Evrei......? chiar nu inteleg.

"Preotul este doar mijlocitorul"------dupa Scriptura ar fi un singur Mijlocitor, poate nu din intamplare chiar Fiul lui Dumnezeu, care este doar unul singur.........retine cifra 1 (UNU).........."gurile rele" ar spune ca preotul este doar contabilul sef. eh, gurile rele...... :rolleyes:

#85
blinky heart

blinky heart

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 20.04.2007

View PostQuasar_Z, on 25th July 2010, 02:09, said:

.........ma rog, stim cu totii ca nu Scriptura e reperul tau de orientare in viata.
Draga Quasare
Pai poate sa fie ...dar pentru asta ar trebui sa treaca la religia Mozaica!
Nu cred ca e bine ca un reper in viata sa fie bazat pe un furt intelectual completat de minciuna si sarlatanie atunci cand este dovedit faptul ca Biblia nu este o Cuvantul inspirat de Dumnezeu, ci este o scriptura scrisa de oamenii altei religii si FURATE de crestini de la acestia!

Quote

........la ce ne-ar folosi David si Evrei......? chiar nu inteleg.
Evident ...acele personaje apartin altei religii  ...iar faptul ca crestinii au furat scriptura acelei religii ... nu dovedeste si faptul ca l-au furat si pe Dumnezeul din cer  al acelei religii!
Sau ?

Quote

"Preotul este doar mijlocitorul"
Intre nimeni si nimic!
Isus este un convins  propovaduitor anti preoti

Quote

------dupa Scriptura ar fi un singur Mijlocitor, poate nu din intamplare chiar Fiul lui Dumnezeu, care este doar unul singur.........retine cifra 1 (UNU).........."gurile rele" ar spune ca preotul este doar contabilul sef. eh, gurile rele...... :rolleyes:
Sper ca nute -ai schimbat si ca nu incerci sa tragi fumigene ca aceia care vor sa ne prosteasca pe fata?

Dumnezeul lui Moise  nu are nici astazi Fii ... si nici Isus nu recunoaste ca e Fiul lui Dumnezeu !
Asa ca hai sa-l denumim in continuare "Fiul Omului" asa cum il gasim prezentat si in scriptura:

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul

Cap. 1 13. Și în mijlocul sfeșnicelor pe Cineva asemenea Fiului Omului, îmbrăcat în veșmânt lung până la picioare și încins pe sub sân cu un brâu de aur.

Cap. 14 14. Și am privit și iată un nor alb și Cel ce ședea pe nor era asemenea Fiului Omului, având pe cap cunună de aur și în mână seceră ascuțită.

Faptele Sfinților Apostoli

Cap. 7. 56. Și a zis: Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu!

Dar si in Daniel: 7.13; sau Cap 8.17; Cap 10.16 si 18

... asa ca ...la loc comanda!
Cu minciuna este tot mai greu  acum in era informatiei informatizate.

Deci nici de spovedanie nu mai avem nevoie  ...din moment ce Dumnezeu stie si ce anume gandim atunci cand stam pe WC ...motiv ptr care nici cipul nu ar trebui sa ne deranjeze caci el apartine Mantuitorului (din Societatea Oamenilor Mantuitori)!

Edited by blinky heart, 25 July 2010 - 11:00.


#86
Quasar_Z

Quasar_Z

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 482
  • Înscris: 06.02.2010

View Postblinky heart, on 25th July 2010, 11:55, said:


nea blinky, nici tu n-ai toata tigla pe casa; imi place ca totusi esti realist uneori; spre deosebire de vlahmacedoroman si merele de aur.

#87
abbulafia

abbulafia

    mafiotul gandacos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,549
  • Înscris: 18.02.2010
spovedania,ca si sarutmana la popa la propriu si la figurat este o treapta in plus-de fapt in minus-de a umili omul si de a-l face dependent de religie.

hai ca-i nostim....dumnezeu iarta pacatele iar eu trebuie sa i le spun popii care se afla intre facutul tuicii si culesul porumbului,sau intre o vadana si doua....care mi-s pacatele....
da cine e el ? cine mi l-a trimis pe cap...????

Edited by abbulafia, 27 July 2010 - 22:56.


#88
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 27.05.2010
E bine ca vii tu sa ne explici taina spovedaniei. Sunt sigur ca esti doctor docent in matrerie de crestinism si poti explica totul. Cu ce drept vii tu sa-mi explici ca nu e bine, daca eu dupa ce ma spovedesc il simt pe Dumnezeu mai aproape? Si de unde stii tu ca preotul ala este fix intre facutul tuicii si culesul porumbului? Du-te mai impusca vreo doi arabi si lasa-ne in pace. S-a legat cineva de pe aici de rabinii tai? Atunci lasa-ne si noua preotii in pace.

#89
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postkyrre, on 28th July 2010, 08:31, said:

E bine ca vii tu sa ne explici taina spovedaniei. Sunt sigur ca esti doctor docent in matrerie de crestinism si poti explica totul. Cu ce drept vii tu sa-mi explici ca nu e bine, daca eu dupa ce ma spovedesc il simt pe Dumnezeu mai aproape? Si de unde stii tu ca preotul ala este fix intre facutul tuicii si culesul porumbului? Du-te mai impusca vreo doi arabi si lasa-ne in pace. S-a legat cineva de pe aici de rabinii tai? Atunci lasa-ne si noua preotii in pace.
Io i-as lasa pe popii astia burduhanosi la tzuica lor. Legatura mea cu YHWE este nemijlocita si nu un popa de tara sau de oras ma va invata ce si cum.

Dar mata, kira, daca te simti bine, de ce nu?
Da-i inainte!

Mina Birjar!

#90
abbulafia

abbulafia

    mafiotul gandacos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,549
  • Înscris: 18.02.2010

View Postkyrre, on 28th July 2010, 08:31, said:

E bine ca vii tu sa ne explici taina spovedaniei. Sunt sigur ca esti doctor docent in matrerie de crestinism si poti explica totul. Cu ce drept vii tu sa-mi explici ca nu e bine, daca eu dupa ce ma spovedesc il simt pe Dumnezeu mai aproape? Si de unde stii tu ca preotul ala este fix intre facutul tuicii si culesul porumbului? Du-te mai impusca vreo doi arabi si lasa-ne in pace. S-a legat cineva de pe aici de rabinii tai? Atunci lasa-ne si noua preotii in pace.
o taina care o stie tot satul....
inclusiv popa care mai ciupeste de fund din cand in cand.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate