Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Barcelona

- - - - -
  • Please log in to reply
3755 replies to this topic

#3655
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009
Perfect de acord, Teposule!
In Romania am pentru copil tabara 9-14 august, iar pentru toti avem 16-25 tot august  rezervate  deja cazari in MM si Bucovina.
Iar pentru exterior, daca se linisteste treaba , mergem, daca nu, nu. De exemplu, in mai nu as pleca nici batut. Si nici gratis.
Eu discut aici de concediul in Paris +Barcelona DOAR daca va trece nebunia. Daca vezi postul meu , primul din pagina asta, am rezervat cate ceva si mi-ar parea rau sa nu pot merge. La Paris plecam ( teoretic ) pe 16 iulie.

Vizualizare mesajOvidiuNS, pe 05 aprilie 2020 - 00:40, a scris:

Acvariul nu-l ai în vedere ? E în portul turistic, destul de aproape de parcul Ciutadella. Eu am ajuns de 3 ori în Barcelona şi de fiecare dată l-am ratat, din diverse motive. Dar din ce am văzut pe net, e mişto.

Bilete on-line evident iei în momentul în care vei şti sigur că mergi. Oricum, joi ar trebui să mergi spre aeroport de pe la 17, sau chiar ceva mai devreme. N-are rost să fii pe grabă, că nu se ştie ce se poate întâmpla.


Sănătate şi tcb !
Acvariul e pe lista " in asteptare" , daca ne ramane timp .
Biletele, da , ai mare dreptate , nu iau nimic pana nu e sigura treaba. Mai bine stau la cozi. Dar cred ca se va sti ceva cu o saptamana inainte. Iar orele se pot schimba, nu e nimic batut in cuie. Si la Dom la Milano eram speriat de cozi, dar am luat ticket cu numar de la automat   si cat am baut o cafea mi-a venit randul la casa. Iar la vara chiar nu cred ca va mai fi nebunia normala din iulie la Paris si Barcelona.

#3656
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

Vizualizare mesajTz3posu, pe 05 aprilie 2020 - 09:26, a scris:

Daca situatia se imbunatateste la vara as recomanda sa ne urcam frumos in masina si pe cat posibil vacantele in tara astfel incat sa ii ajutam pe cei din turism a sa reporneasca indisustria asta.
De acord cu cele spuse de tine insa la fel de bine te poti imbolnavi in timpul unui sejur prin tara ca in timpul unuia petrecut "afara". Iar in ceea ce priveste turismul romanesc, cred ca trebuie salvat de cei din interiorul fenomenului, prin modul in care vor sti sa-si atraga clienti, prin ofertele cu care vor veni. Lucru la care, cel putin din punctul meu de vedere, sunt departe de a excela.

#3657
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

Vizualizare mesajzuv, pe 05 aprilie 2020 - 15:39, a scris:

De acord cu cele spuse de tine insa la fel de bine te poti imbolnavi in timpul unui sejur prin tara ca in timpul unuia petrecut "afara". Iar in ceea ce priveste turismul romanesc, cred ca trebuie salvat de cei din interiorul fenomenului, prin modul in care vor sti sa-si atraga clienti, prin ofertele cu care vor veni. Lucru la care, cel putin din punctul meu de vedere, sunt departe de a excela.

Exact! Daca vor cere la vara la mamaia mai scump ca pe coasta de azur... n-avem de ce sa ii "salvam".

Vizualizare mesajTz3posu, pe 05 aprilie 2020 - 09:26, a scris:


Nu va mai faceti planuri pentru vacante anul asta, daca aveti deja ceva achitat e de preferat sa luati in considerare reprogramarea pe cat posibil.

Nici chiar asa, poate de Craciun mergem totusi undeva :)))

#3658
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Dacã vor cere prețuri nesimțite e de la sine înțeles ca nu te lași cãlcat in picioare. Zic in ideea de a pãstra banii in țara și a ii învârti in circuitul intern cât mai mult posibil (ca sa aibã ãștia de unde sa fure mai mult...)

Cât despre planurile de anul asta și amânarea pe anul viitor sa stiti ca e mai bine sa ai așteptãri cât mai scãzute astfel încât sa rãmâi surprins de rezultatele finale.
Am procedat așa in unele vacante și am plecat cu așteptãri foarte mari ca apoi sa ma întorc dezamãgit așa ca la urmãtoarele am plecat cu așteptãri minime și m am întors mult mai încântat deși nu erau cine știe ce.

#3659
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

Vizualizare mesajTz3posu, pe 05 aprilie 2020 - 21:00, a scris:


Am procedat așa in unele vacante și am plecat cu așteptări foarte mari ca apoi sa ma întorc dezamăgit așa ca la următoarele am plecat cu așteptări minime și m am întors mult mai încântat deși nu erau cine știe ce.

Asta e valabil in general, nu doar la vacante.

#3660
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,873
  • Înscris: 13.07.2011
Va spun eu ca in iunie/iulie si cel mai probabil si august nu se va calatorii asa cum ne dorim noi. Granitele vor ramane partial inchise si cu siguranta nu se vor face concedii anul acesta. Va spun asta din mai multe motive:

1. Italia, Spania, Franta sau Germania inca sunt departe de calmarea situatiei chiar daca numarul noiilor cazuri scade partial.
2. Singura tara europeana care are situatia sub control momentan este Austria cu un numar minim de decesuri comparativ cu numarul de cazuri (1%) si cu un numar de cazuri noi de 1,6% zilnic. Chiar si asa hotelurile si restaurantele vor redeschide de la jumatatea lunii mai 2020, toate evenimentele sunt in schimb anulate pana la sfarsitul lunii iunie.
3. Cand se vor deschide granitele nu s-a discutat si nici nu este un punct principal.
4. Important este sa scazi numarul de cazuri la un minim, apoi sa deschizi totul in tara ta si sa readuci economia la viata si in ultim pas este calatoria si asa mai departe.

#3661
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

 business11, on 06 aprilie 2020 - 15:05, said:

cu siguranta nu se vor face concedii anul acesta.
Ma rog, e opinia ta. Eu sunt ceva mai optimist pentru a doua jumatate a verii.

#3662
spaily

spaily

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 19.08.2009
In perioada 21-24 februarie 2020 am profitat de faptul ca am putut lega 2 zile libere de weekend si am organizat rapid un city break la Barcelona ceea ce s-a dovedit a fi  foarte inspirat avand in vedere ce a urmat dupa.Biletele de avion le-am rezervat prin Wizz Air cu plecare din Debrecen la pretul de putin peste 100 lei de persoana dus-intors.In Barcelona am luat un card cu 10 calatorii incluse si ne-am deplasat cu mijloacele de transport in comun respectiv tren de la aeroport si ulterior cu metroul si bineânteles pe jos între obiectivele apropiate.
  Cazarea am rezervat-o prin Booking Com la un apartament situat linga Piata Real si evident foarte aproape de La Rambla.  Ca si obiective turistice am reusit sa vizitam Castelul Montjuic, P-ta Espana, P-ta Catalunia, La Boqeria, Parc Guell, Plaja Barceloneta, Muzeul maritim, Muzeul de ceara, Casa Batlo, Mila, Portul, Sagrada Familia, Arcul de trimuf Parcul Ciutadela, pe La Rambla eram ca si acasa, Catedrala Barcelona, Biserica Santa Maria del Mar, Mall-ul Arena, Cartierul El Gotic(eram acasa) si ca un mare minus in aceea perioada erau inchise Fantanile Magice.  Oricum cele 3 zile pline de vizitat au fost foarte putin pentru a vizita in mare obiectivele turistice , muzeele si parcurile Barcelonei dar poate va mai fi si o alta data cand vom avea mai mult timp

Attached Files


Edited by spaily, 21 April 2020 - 15:03.


#3663
spaily

spaily

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 19.08.2009
De fapt, Barcelona in sine este un obiectiv turistic in tot cuprinsul ei...

Attached Files


Edited by spaily, 21 April 2020 - 16:07.


#3664
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009
Buna ziua ! Cu mare intarziere, dar niciodata nu e prea tarziu, va postez cateva impresii despre prima mea vizita in Barcelona.
Am stat doua saptamani in Paris, 15-30 iulie si am " rupt" 3 zile ( plecare marti 21 iulie dimineata din Paris, Air France, 120 de euro doua bilete cumparate din ianuarie si intoarcere joi seara, pe la 19.00 decolarea, Vueling, 60 de euro doua bilete cumparate odata cu precedentele.)
-Cazare in caminele studentesti din zona Universitaria  , doua camere duplex, 60 de euro pe noapte cu mic dejun bufet foarte bun  inclus, conditii ok.
-Transport cu metroul si autobuzul, am luat card valabil 3 zile care acoperea si aeroportul ( Hola Barcelona).
-Masca in toate zonele, toata lumea respecta asta.
-Sagrada , Fantanile Montjuic si statuia lui Columb inchise. In rest, am vizitat: Castelul Montjuic ( bilete orare on-line), Parc Guell ( bilete orare on-line, am ajuns cu peste  30 de minute intarziere dar foarte amabil personalul ) , Nou Camp ( din nou foarte amabili, pe on-line mai era un singur bilet disponibil in cele 3 zile, l-am luat ,ne-am prezentat la stadion si le-am spus ca nu mai erau bilete on-line. Au verificat , s-au strans vreo 3 persoane si nu stiu ce au facut prin calculator dar mi-au facut si mie rost de un bilet.) ,  Catedral de Barcelona si  Santa Maria del Mar ( bilete pe loc, nu era mai nimeni pe acolo), Parc della Ciutadella.
- Plaja libera, apa calda, am facut in fiecare seara o baie de relaxare si am baut o bere pe plaja.
-Rambla relativ libera.
-Extraordinar de putini turisti , normal in conditiile date....Se punea problema inchiderii Catalunyei in zilele acelea.
-Acum, cand totul s-a dovedit a fi bine, pot sa spun ca a fost unul din cele mai reusite concedii din viata mea. Am vizitat Barcelona ( si Parisul si Valea Loirei  la fel) neaglomerata  vara .... Sus pe terasa catedralei nu mai erau decat doua persoane cand am fost noi, de exemplu. A fost o decizie inspirata sa nu anulez concediul, dar recunosc ca putea fi si un  fiasco de zile mari...
-

#3665
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 22.02.2011
Care e situația în luna februarie in Barcelona? Nu s-a mai relaxat situația? Tot restricții pt tirism?

#3666
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,635
  • Înscris: 12.12.2006
Uite aici restrictiile in vigoare: https://www.catalann...es-in-catalonia

Noi am fost de Revelion pentru o saptamana. Erau inchise doar cele mai cunoscute obiective turistice: Casa Batllo, Sagrada Familia si parc Guell (parca era inchis din cauza vremii cand am fost noi). Dar o sumedenie altele erau deschise, la unele trebuie cumparate bilete online, in prealabil, cu o anumita ora de intrare. Noi am fost pentru a treia oara la Barcelona asa ca acum am vizitat lucruri pe care nu le vizitaseram datile trecute si ne-am plimbat prin oras inclusiv in zone pe unde nu mai fuseseram.

Se poarta masti in spatii deschise si inchise, restaurantele si cafenelele deschise numai pentru mic dejun si pranz, detalii gasesti in articol.

Turisti sunt dar putini, 5-10% comparativ cu normalul, sa zic.
Noi ne-am simtit foarte bine.

Trebuie test PCR si formular online completat dupa ce ai rezultatul testului.

Edited by mdt, 14 February 2021 - 00:18.


#3667
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

 mdt, on 14 februarie 2021 - 00:14, said:

... Noi am fost pentru a treia oara la Barcelona ...

Şi noi tot de 3 ori am fost, şi încă n-am reuşit să vizitez acvariul. Voi l-aţi vizitat ?
Ceva poze recente aveţi ?


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 14 February 2021 - 01:14.


#3668
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,635
  • Înscris: 12.12.2006
Da, am vizitat acvariul chiar de data asta, ne-a placut. Frumos explicate speciile de animale marine in functie de adancimea apei si de zona geografica. Tancul cu pesti mari, chiar mare, parca mai mare decat la Valencia.

Incerc sa pun niste poze de pe telefon

Attached File  CFCE9AC6-A6E3-4308-B88E-B3BF371C9EAD.jpeg   120.84K   20 downloads
Attached File  F17ABE72-CA38-4982-B7FA-FF63AA5A203C.jpeg   102.26K   23 downloads
Attached File  4B162422-6313-429A-87D6-3262727ABCEF.jpeg   101.17K   20 downloads
Attached File  3B11FE37-6743-4B01-A860-4C62C8F171A1.jpeg   155.53K   19 downloads
Attached File  2B8AA606-D781-46D3-A8CC-86E4D147AF1B.jpeg   89.76K   22 downloads
Attached File  D14924DB-52C6-4F25-9B44-E5D1B2008B15.jpeg   80.42K   21 downloads

Edited by mdt, 15 February 2021 - 00:21.


#3669
alipiticot

alipiticot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 20.01.2005
Buna seara, am luat și eu bilete pentru Barcelona între 4-11 Aprilie. Deoarece stam 7 nopți și se vrea o vacanța low-cost, am de ales între Hostal House https://www.hostalhouse.com/en/, in zona la bordeta ( așa apare pe maps) cu nota de 4,4 pe trip și google și Hostal Fina https://hostalfina.com cu nota de 4, dar in zona Rambla, de fapt chiar lângă aceea strada. Deoarece e pentru prima data in Barcelona, încă nu mi-am făcut planul pe zile pentru vizitat, aștept sfaturile voastre pentru a hotăra cazarea. Multumesc !

#3670
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,635
  • Înscris: 12.12.2006
Zona e mult mai buna la Hostal Fina. Ajungi pe jos in toata zona veche (gotica), plus zona “Modernista” - cartierul Eixample, plus malul marii, poti face plimbari pe faleza spre Barceloneta. De la celalalt trebuie sa folosesti mereu mijloace de transport in comun. Se adauga si timp, si bani si risc de contaminare covid. De acolo doar Montjuicul este aproape.

Edited by mdt, 22 March 2021 - 22:51.


#3671
alipiticot

alipiticot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 20.01.2005

 mdt, on 22 martie 2021 - 22:48, said:

Zona e mult mai buna la Hostal Fina. Ajungi pe jos in toata zona veche (gotica), plus zona “Modernista” - cartierul Eixample, plus malul marii, poti face plimbari pe faleza spre Barceloneta. De la celalalt trebuie sa folosesti mereu mijloace de transport in comun. Se adauga si timp, si bani si risc de contaminare covid. De acolo doar Montjuicul este aproape.
Multumesc frumos! Am ales Fina. Chiar dacă e murdarel. Sper sa fim ok.

#3672
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
@alipiticot: ai fost in Barcelona pana la urma?
Eu pe mae.ro referitor la Catalunia gasesc asa:

Quote

În intervalul orar  0600-2200 se recomandă evitarea deplasărilor în afara domiciliului, cu următoarele excepții:
în interes de serviciu, pentru deplasări la medic, școală sau pentru a oferi îngrijire persoanelor dependente;
la entități financiare, pentru cumpărături de alimente sau alte produse de primă necesitate, cumpărături pe bază de programare prealabilă;
pentru solicitarea de documente sau îndeplinirea procedurilor administrative care nu pot fi amânate sau pentru a participa la examene sau teste oficiale;
alte situații de forță majoră.
Deci nu prea ar fi de turism pe acolo teoretic...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate