Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

Cum au rezolvat problema pasapoartelor biometrice Martorii lui Iehova ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
522 replies to this topic

#37
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 CoCo615, on 27th July 2010, 11:20, said:

Acum referitor la aceste cerinte, uita-te in Treziti-va din Decembrie 1991(in lb. romana, pt ca in lb. engleza este aparut in revista din Septembrie) ... este un articol intitulat: "Națiunile Unite - Ceva mai bun?". Ei bine, in acest articol se face exact ce scrie in acele cerinte ... promoveaza ONU. Nu o sa vezi nici o critica acolo asupra lui, si nici o referinta in Biblie sau referitor la Iehova. E pura propaganda.
Am sa citez exact din editia la care faci referire si apoi am sa te rog sa spui unde se promoveaza ONU. Citez doar o parte din articol, restul il poti consulta din biblioteca electronica.

Națiunile Unite — Ceva mai bun?
ÎN preambulul Cartei Națiunilor Unite sînt enunțate aceste obiective nobile: „Noi, popoarele Națiunilor Unite, sîntem hotărîte să salvăm generațiile viitoare de flagelul războiului, care, de două ori în cursul acestei generații, a adus dureri de nedescris asupra omenirii, . . . și [dorim] să ne unim forțele pentru menținerea păcii și securității internaționale, . . . sîntem hotărîte să ne unim eforturile pentru a realiza aceste obiective.“
A realizat ONU „aceste obiective“? A convins ea națiunile să-și unească forțele pentru menținerea păcii și securității? Nu, pînă în prezent nu, deși Națiunile Unite au încercat cu toată sinceritatea să fie ceva mult mai bun decît Liga Națiunilor. Însă generația care a văzut fundarea ei în 1945 a fost, de atunci încoace, sfîșiată de războaie, revoluții, invazii, lovituri de stat și agresiuni în multe părți ale pămîntului. Iar această violență a implicat multe din națiunile care luaseră hotărîrea să „mențină pacea și securitatea internațională“.

Nu s-a dovedit a fi ceva mai bun
Criticii care condamnă eșecul Națiunilor Unite în prevenirea acestor nenorociri uită, probabil, un factor important — puterea unei organizații depinde de puterea pe care i-o conferă statutul său și de angajamentul părților constituente de a respecta obligațiile impuse de statut. În primul rînd, Carta Națiunilor Unite nu învestește ONU ca guvern mondial cu putere supremă asupra tuturor națiunilor membre.
Articolul 2(7) decretează: „Nimic din prezenta Cartă nu autorizează Națiunile Unite să intervină în probleme care țin esențialmente de jurisdicția internă a unui stat.“ UNCIO (United Nations Conference on International Organization), care s-a reunit la San Francisco între 25 aprilie și 26 iunie 1945 pentru a finaliza carta, a considerat necesar „să asigure că Națiunile Unite, în cazul unor condiții mondiale predominante, nu vor trece peste limitele acceptabile sau nu vor depăși anumite limite“.
Ați remarcat precizarea: „în cazul unor condiții mondiale predominante“? UNCIO pretindea că dacă aceste condiții s-ar fi schimbat, acest regulament ar fi putut fi elaborat „așa cum starea lumii, opinia publică mondială și interdependența efectivă a lumii ar fi considerat necesar și potrivit“.
Obiectivul prevăzut în Carta Națiunilor Unite de a menține „pacea și securitatea internațională“ este ceva de dorit pentru omenire. Lumea ar fi, într-adevăr, în mult mai multă siguranță dacă națiunile ar respecta articolul 2(4) din Carta ONU: „Toți membrii trebuie să se rețină . . . de la amenințarea sau utilizarea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a vreunui stat.“ Dar interesele egoiste ale națiunilor membre au zădărnicit în mod repetat eforturile ONU de a-și realiza scopul. În loc să-și respecte angajamentul luat la ONU de „a-și reglementa disputele internaționale prin mijloace pașnice“, unele națiuni sau blocuri întregi de națiuni au recurs adesea la război, pretinzînd că «problema ținea esențialmente de jurisdicția lor internă». — Articolul 2(3,7).
Națiunile nu numai că au ignorat procedurile de pace stabilite de ONU, dar ele au respins și au sfidat în mod deschis deciziile luate de aceasta în vederea rezolvării conflictelor. Iar oamenii lor de stat au urcat frecvent la tribuna ONU, ca să rostească lungi discursuri pentru a încerca să-și justifice actele de agresiune. Această eschivare de la legile decretate pentru menținerea păcii a paralizat de foarte multe ori ONU în momente critice, punîndu-i în mod serios la îndoială credibilitatea. Reprezentanții ONU care asistă la aceste sesiuni se simt adesea frustrați. La sfîrșit, aceste discursuri se dovedesc de multe ori a fi simple argumente sofisticate care încearcă să minimalizeze sau să justifice violența și vărsarea de sînge care a avut loc. Nu este de mirare că secretarul general al ONU, Javier Pérez de Cuéllar, a spus că ONU „era privit în unele cercuri drept un turn Babel și, în cele mai favorabile circumstanțe, un loc pentru tratative diplomatice adesea inutile“.
Mai există un motiv pentru care Organizației Națiunilor Unite i-a fost dificil să demonstreze că este mai bună decît Liga. Cînd a început să funcționeze la 24 octombrie 1945, „nu a fost stabilită nici o strategie coerentă de pace“, a afirmat Pérez de Cuéllar. Fără aceasta, cum puteau Națiunile Unite să devină un instrument eficient pentru garantarea păcii mondiale așa cum își propuseseră să fie?

Ce fel de pace ar putea ea realiza?
Pérez de Cuéllar răspunde: „Pacea nu va aduce cu sine încetarea tuturor conflictelor. Ea va permite doar rezolvarea conflictelor prin alte mijloace decît forța sau intimidarea. . . . Națiunile Unite caută să ne îndrepte privirea spre acest obiectiv.“ Așadar singura pace pe care poate s-o realizeze ONU este controlarea violenței.
Este aceasta realmente o pace sigură? Este adevărat că „toate statele iubitoare de pace . . . pot deveni membre ale Națiunilor Unite“ (Articolul 4[1]). Dar chiar dacă o națiune este iubitoare de pace în momentul în care devine membră ONU, va continua ea să rămînă tot la fel? Unele guverne se schimbă, iar noii conducători adoptă o politică nouă. Ce se poate spune dacă o națiune membră se schimbă radical, fixîndu-și obiective excesiv de naționaliste și avînd mari ambiții teritoriale? Și ce se poate spune dacă națiunea respectivă începe să se înarmeze cu arme chimice și nucleare? Națiunile Unite ar avea acum în mîini o bombă cu acțiune întîrziată. Însă, după cum demonstrează evenimentele recente din Orientul Mijlociu, o astfel de turnură a evenimentelor ar putea determina națiunile să acorde puteri depline Națiunilor Unite pentru a înlătura această amenințare la adresa securității lor.

Referitor la celelalte argumente aduse de tine, dupa cum am mai spus nu sunt eu in masura sa raspund.
Nu neg nici nu sustin cele afirmate de tine, eu am spus o simpla opinie.

 CoCo615, on 27th July 2010, 12:20, said:

b ) pe masura intelegerii profetiilor biblice? nu te-ai gandit niciodata la aceasta afirmatie?
Voi considerati ca Dzeu comunica direct cu corpul de guvernare(o sa scriu prescurtat C.V.), daca nu ma insel, prin intermediul sclavului fidel ...? te rog sa ma corectezi, dar este vorba de ceva in genul.
Buuun. Pai atunci, ori Dzeu isi tot schimba parerea si e indecis, 'comunicandu-le' celor din CV sa schimbe doctrinele, pt. ca respectivele pasaje din biblie se refera acum la altceva ... ori cei din CV schimba doctrinele in functie de cum au nevoie. Ceva ma face sa cred ca este a 2-a varianta.
Nu e vorba nici de schimbarea parerii nici de indecizie. Asa a vrut Iehova sa se intample. Gandeste-te cum ar fi fost ca toti sa inteleaga biblia in mod corect de la inceput, sa cunoasca modul de implinire al profetiilor si realizarea scopului lui Dumnezeu. Ar mai fi fost oare cineva dispus sa faca cercetari si sa afle raspunsul la intrabarile fundamentale ale vietii daca totul s-ar fi stiut de la inceput? Daca ar fi fost asa poate ca nu se mai ajungea la declansarea celor doua razboaie mondiale pentru ca s-ar fi stiut ce implicatii vor avea acestea, nu s-ar mai fi creat ONU pentru ca oricum ar fi urmat sa fie distrusa.

Iehova și-a condus întotdeauna poporul spre o înțelegere mai clară a voinței sale (Ps. 43:3). Modul în care i-a îndrumat el poate fi ilustrat astfel: Dacă o persoană a stat într-o cameră întunecoasă o perioadă lungă de timp, nu este cel mai bine ca ea să fie expusă luminii în mod treptat? Iehova și-a expus poporul la lumina adevărului într-o manieră similară; el i-a luminat în mod progresiv (compară cu Ioan 16:12, 13).

Modul în care a tratat Iehova cu slujitorii săi aleși din timpurile biblice confirmă faptul că înțelegerea clară a voinței și a scopurilor sale vine adesea în mod treptat. Astfel, Avraam nu a înțeles în mod deplin cum avea să se împlinească scopul lui Iehova privitor la „sămânță“ (Gen. 12:1–3, 7; 15:2–4; compară cu Evrei 11:8). Daniel nu a înțeles care avea să fie rezultatul final al profețiilor pe care le-a consemnat (Dan. 12:8, 9). Isus, când a fost pe pământ, a recunoscut că nu știa ziua și ora când avea să aibă loc sfârșitul actualului sistem de lucruri (Mat. 24:36). Apostolii nu au înțeles la început că Regatul lui Isus avea să fie ceresc, că nu avea să fie instituit în secolul I și că din el puteau să facă parte chiar și păgânii. — Luca 19:11; Fap. 1:6, 7; 10:9–16, 34, 35; 2 Tim. 4:18; Apoc. 5:9, 10.

 CoCo615, on 27th July 2010, 11:20, said:

Asta-i clar ... asa ma gandeam si eu. Dar Persoana lui Dzeu nu sta peste tot, asa ca prin rationamentul asta se intelege foarte bine ca demonii ar sta bine mersi si intr-o casa de martori ai lui iehova, chiar si la sediul Watchtower. Se foloseste numele lui Dzeu acolo, nu sta Persoana lui cu ei.
Ar fi bine daca ai reusi sa intelegi ca demonii, Satan, oricine poate face orice atat timp cat Dumnezeu permite sa sa faca asta.

 CoCo615, on 27th July 2010, 11:20, said:

Are foarte mare relevanta.
Cartile de tarot sunt folosite pt ce? spiritism, prezicerea viitorului etc, prin folosirea fortelor oculte.
De ce ar folosi numele lui Dzeu pt asta? Se intelege ca invoca spiritele prin numele YHWH.
Tu ai pune numele "Satan" pe o sala a regatului, daca nu ar avea nici o relevanta?
Ce te face sa crezi ca acel nume a fost pus acolo pentru a invoca spiritele prin numele lui Iehova. Iti dai seama ce afirmatie ai facut?
Oamenii rauvoitori sau astrologii in cazul asta sau cum se numesc ei, pot pune numele lui Dumnezeu oriunde doresc ei nu trebuie sa te mire acest lucru. Faptul ca la Sala Regatului nu apare numele lui Satan dovedeste faptul ca e administrata de oameni cu rationament bazat pe biblie nu pe indivizi care folosesc numele lui Dumnezeu in practicile lor oculte.

 CoCo615, on 27th July 2010, 11:20, said:

Si aici e foarte clar... ce ai scris tu cu litere mari, este traducerea/definitia cuvantului "Iehova".
Dar, la ce m-am referit eu este ca in vechiul testament, Dzeu este unul care nu intruchipeaza iubirea mai deloc, sau foarte putin. A omorat aproape intreaga populatie a planetei. Bun, sa zicem ca din cauza nefilimilor. Totusi, fiind Dzeu poti sa-i omori doar pe ei, nu trebuie sa distrugi totul.
Ce vina aveau copii de exemplu?
Si ... tolera sclavia. Pt. ce? Si ... viol, omoruri ... multe lucruri prin intermediul poporului sau.
Nu exista nimic moral in toata povestea asta, si totusi multi oameni venereaza asa ceva. Gandeste-te ca te-ai uita la un film care prezinta toata povestea asta, in detaliu, si grafic si tot ...  te-ai uita la el? Cu atat mai mult, ai venera caracterul principal? Sa ne gandim ca ar fi doar un personaj mai special, nu neaparat Dzeu, doar asa pt o analiza obiectiva.
Nu este nimeni in masura sa judece de ce Dumnezeu a procedat asa si nu altfel. Nici eu nici tu si nimeni altcineva nu are dreptul sa puna la indoiala actiunile lui Dumnezeu si modul in care isi duce la indeplinire scopul. Insa poti fi sigur ca tot ceea ce a facut si va face este drept. Omul nu are capacitatea de a stabili in mod obiectiv ceea ce este drept si ce nu.

#38
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008

 danutz1, on 27th July 2010, 13:26, said:

Am sa citez exact din editia la care faci referire si apoi am sa te rog sa spui unde se promoveaza ONU. Citez doar o parte din articol, restul il poti consulta din biblioteca electronica.

Mie unul mi se pare majoritatea articolului o promovare ONU ... in sine, articolul e facut sa semene cu o analiza obiectiva, dar este foarte atent realizat. Atata timp cat critici ONU ca fiind ceva foarte rau, si apoi publici ceva 'obiectiv' intr-un an in care faci si o cerere de asociere cu ONU, care impune anumite conditii, imi arata o urma de oarecare ipocrizie.

Dar hai sa-ti arat ce ma face sa cred ca este o promovare ... nu apare in ce ai citat tu:

"Martorii lui Iehova sînt ferm convinși că Națiunile Unite vor avea un rol major în evenimentele mondiale din viitorul foarte apropiat. Fără îndoială, aceste evenimente vor fi emoționante. Iar rezultatul va avea un efect de lungă durată asupra vieții dvs. Vă îndemnăm să-i solicitați pe Martorii lui Iehova din vecinătatea dvs. pentru mai multe detalii privitoare la această chestiune. Biblia prezintă un tablou clar al faptului că Națiunile Unite vor fi învestite foarte curînd cu putere și autoritate. ONU va face atunci unele lucruri foarte surprinzătoare care poate vă vor uimi. Și vă va face plăcere să aflați că se află la orizont ceva mai bun, ceva care va aduce în mod sigur pace și securitate eternă!"

Daca privesti acest pasaj ca un Martor al lui Iehova, da, ti se pare normal, si ok ... pt ca tu stii la ce se refera.
DAR daca il priveste unul din afara, care nu stie nimic, doar a primit revista si o citeste ... ultimul paragraf ii apare ca promovand ONU ... care va aduce pace si securitate. Pt ca nu spune nimic de Dumnezeu si nimic de Iehova.
Plus folosirea unor cuvinte ca "emotionante", "surprinzatoare", "uimi" atribuite ONU ... nu ti se pare suspicios?

 danutz1, on 27th July 2010, 13:26, said:

Ar mai fi fost oare cineva dispus sa faca cercetari si sa afle raspunsul la intrabarile fundamentale ale vietii daca totul s-ar fi stiut de la inceput?Daca ar fi fost asa poate ca nu se mai ajungea la declansarea celor doua razboaie mondiale pentru ca s-ar fi stiut ce implicatii vor avea acestea, nu s-ar mai fi creat ONU pentru ca oricum ar fi urmat sa fie distrusa.

Hm, nu cred ca bagau natiunile in seama ce zicea Watchtower, chiar daca stiau toate raspunsurile de la inceput ... din afara e vazuta ca o corporatie, nimic mai mult. De unde tragi tu concluzia ca guvernele au bagat vreodata in seama ce a zis o anumit religie?

Si chiar si asa, armaghedonul a fost prezis de Watchtower pt anul 1914 initial.

Interpretarea cu lumina treptata :) ... se pot gasi ilustratii pt orice. De ce sa lasi loc de indoieli, astfel riscand sa poticnesti pe cei din religie, daca stii ca detii adevarul?

Hai sa-ti fac si eu o ilustratie asa pe moment:
-Dragi prieteni, stiu ca ati crezut pana acum ca cerul este albastru ... dar ne-am inselat cu totii. Vedeti voi, spectrul luminii a fost putin distorsionat, si tocmai am aflat ca daca il rotesti 10%, atunci cerul este verde. Deci de azi inainte, vreau ca toti sa stiti ca cerul este verde. Fara contradictii, bun? Verde!
-Da, inteleg acum, este verde.


Vad ca tie ti se pare ok sa iti dea cineva interpretari din Biblie dupa bunul plac. Biblia cu versetele ei poate fi interpretata intr-o mie de feluri, de aici si numarul mare de religii (apropo, de Islam cum de nu se spune nimic? Sunt mult mai multi decat crestinatatea) ... nu rezolvi nimic daca dai exemple de versete scoase din context.

Si chiar daca crezi ca Dzeu comunica cu cei din CV ... bun, Dzeu ii alege, corect? La fel se spune si despre 'batrani'.
Cauta pe wikipedia, sau unde vrei tu, despre Raymond Franz.
A fost in CV ... dar a facut cerere de dezasociere ... si apoi a fost exclus pe motive de apostazie.
Pai cum asa? Dzeu nu stie pe cine alege?

 danutz1, on 27th July 2010, 13:26, said:

Faptul ca la Sala Regatului nu apare numele lui Satan dovedeste faptul ca e administrata de oameni cu rationament bazat pe biblie nu pe indivizi care folosesc numele lui Dumnezeu in practicile lor oculte.
Pai tu confirmi ce am spus ei eu :).
Tocmai de aia nu pun, da, pt ca sunt oameni cu rationament, si pt ca ar avea o mare relevanta daca ar face asa ceva, nu ar fi ceva inofensiv. Nu se folosesc numele astea degeaba, hai sa fim seriosi. La fel sta treaba si cu cartea de tarot.

 danutz1, on 27th July 2010, 13:26, said:

Nu este nimeni in masura sa judece de ce Dumnezeu a procedat asa si nu altfel. Nici eu nici tu si nimeni altcineva nu are dreptul sa puna la indoiala actiunile lui Dumnezeu si modul in care isi duce la indeplinire scopul. Insa poti fi sigur ca tot ceea ce a facut si va face este drept. Omul nu are capacitatea de a stabili in mod obiectiv ceea ce este drept si ce nu.
Din punct de vedere religios, nu.
Insa nici nu am judecat pe nimeni, erau pur si simplu intrebari ... care sunt sigur ca multi si le pun.

Nu are capacitatea omul de a stabili ce este drept. Dar in lumea in care traim, traim dupa anumite legi morale ... gandeste-te putin la actiunile personajelor din Biblie. Avraam pt ce a facut, ar fi fost in inchisoare astazi, si catalogat probabil cu probleme mintale sau ceva asemanator. La fel sta cazul si cadrul altor personaje.

Tu ti-ai da fiicele pt a fi violate?
Sodoma si gomora - au fost distruse pt imoralitate... insa Lot a oferit gloatei propriile fiice pt a fi violate. Lectie morala??

Hai sa ne gandim la un exemplu de iubire ... referitor la Iov.
Dzeu l-a lasat pe Satan sa ii omoare toti copii, dupa care Biblia spune ca l-a binecuvantat cu altii.
Pai aici se vorbeste de copii aia de parca ar fi creioane, sau ceva nesimnificativ ce poate fi inlocuit, cum ar fi pantofii.

Plus ... pt ce ii slujiti voi lui Dzeu astazi? Din impuls, multi spuneti din iubire. Sa fim seriosi, pt viata vesnica :), deci din interes. Nu generalizez, deci nu te acuz pe tine, dar stii bine ca asa stau lucrurile.
"Sa-i facem pe plac lui Iehova, si sa putem sa primim viata vesnica"
Egal cu ... sa donez 1000000$ unei case de copii, ca sa am o imagine buna in fata presei.

Lumea moderna are o anumita conceptie pt moralitate, si sunt sigur ca esti si tu de acord cu ea ... legi pt crime, violuri, amenintari cu moartea, etc.

Daca privesti Biblia doar ca pe o carte ... poti sa te intrebi multe lucruri. De aia sunteti si voi invatati sa cercetati, nu doar sa credeti orbeste. Ca voi cercetati doar din propria literatura si asta formeaza un cerc inchis, e alta poveste.
Gandeste-te ca ai citi alta carte, in care nu crezi ... Coranul, sau Torah. Nu te-ai intreba toate aspectele prezentate acolo?
Religia si credintele fiecaruia depind de mediul in care s-au nascut si au trait.
De aia musulmanii cred ce cred, hindusii, etc.

 danutz1, on 27th July 2010, 13:26, said:

Referitor la celelalte argumente aduse de tine, dupa cum am mai spus nu sunt eu in masura sa raspund.
Nu neg nici nu sustin cele afirmate de tine, eu am spus o simpla opinie.
- pai si nu te roade asa putin? :)

#39
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 CoCo615, on 27th July 2010, 14:57, said:

Mie unul mi se pare majoritatea articolului o promovare ONU ... in sine, articolul e facut sa semene cu o analiza obiectiva, dar este foarte atent realizat. Atata timp cat critici ONU ca fiind ceva foarte rau, si apoi publici ceva 'obiectiv' intr-un an in care faci si o cerere de asociere cu ONU, care impune anumite conditii, imi arata o urma de oarecare ipocrizie.

Dar hai sa-ti arat ce ma face sa cred ca este o promovare ... nu apare in ce ai citat tu:
Exact la paragraful asta ma gandeam ca o sa spui ca face propaganda :)
Eu privesc obiectiv lucrurile si asta deoarece evenimentele emotionante, lucrurile surprinzatoare care le va face si mai ales pacea la care se face referire sunt analizate amanuntit in cartea "Revelatia - grandiosul sfarsit se apropie". Citeste si ai sa intelegi ca nu e nici pe departe vorba de propaganda iar pacea si securitatea eterna nu este nicidecum instaurata de ONU. Exact aceeasi maniera de a interpreta lucrurile am vazut-o si in alte cazuri in care erau aduse contraargumente la afirmatii sau interpretari ale unor versete aparute in diverse numere ale Turnului de Veghe.

 CoCo615, on 27th July 2010, 14:57, said:

Vad ca tie ti se pare ok sa iti dea cineva interpretari din Biblie dupa bunul plac. Biblia cu versetele ei poate fi interpretata intr-o mie de feluri, de aici si numarul mare de religii (apropo, de Islam cum de nu se spune nimic? Sunt mult mai multi decat crestinatatea) ... nu rezolvi nimic daca dai exemple de versete scoase din context.

Si chiar daca crezi ca Dzeu comunica cu cei din CV ... bun, Dzeu ii alege, corect? La fel se spune si despre 'batrani'.
Cauta pe wikipedia, sau unde vrei tu, despre Raymond Franz.
A fost in CV ... dar a facut cerere de dezasociere ... si apoi a fost exclus pe motive de apostazie.
Pai cum asa? Dzeu nu stie pe cine alege?
Contextul e o conditie necesara pentru analizarea si interpretarea versetelor biblice.
Analizeaza contextul din versetele pe care le-am citat eu, e posibil sa nu se potriveasca ceva.

Cat despre Islam si crestinatate:
Intrați pe poarta cea strâmtă, căci largă și spațioasă este calea care duce la distrugere și mulți sunt cei ce intră pe ea, 14 în timp ce strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o găsesc. Matei 7:13-14

Crestinii unsi sunt alesi prin spiritul sfant. Insa nimic nu garanteaza ca acestia vor ramane integri si vor ajunge la viata cereasca alaturi de Isus.

Toți cei care sunt conduși de spiritul lui Dumnezeu, aceștia sunt fii ai lui Dumnezeu . . . Însuși spiritul depune mărturie împreună cu spiritul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Dacă deci suntem copii, suntem și moștenitori: da, moștenitori ai lui Dumnezeu, dar comoștenitori cu Cristos, cu condiția să suferim împreună ca să fim și glorificați împreună Romani 8:14-17

Căci este imposibil ca aceia care au fost luminați o dată pentru totdeauna și au gustat darul ceresc, care au fost părtași ai spiritului sfânt 5 și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterea sistemului viitor, 6 dar care au căzut, să fie din nou reînsuflețiți spre căință. Evrei 6:4-6

Si da, au fost si apostati in randul Martorilor, nimic anormal nici aici.
Ei au ieșit dintre noi, dar nu erau de-ai noștri, pentru că, dacă ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi. Dar au ieșit ca să se arate clar că nu toți sunt de-ai noștri. 1 Ioan 2:19

 CoCo615, on 27th July 2010, 14:57, said:

- pai si nu te roade asa putin? :)
Credința este așteptarea sigură a lucrurilor sperate, demonstrarea evidentă a realităților care totuși nu se văd. 2 Căci prin ea au primit mărturie oamenii din vechime. Evrei 11:1.

Atat timp cat stiu care este scopul lui Dumnezeu, inteleg sau incerc sa inteleg intr-o masura cat mai mare Cuvantul sau nu are de ce sa ma roada.
Pana la urma credinta este in Dumnezeu nu in oameni. A nu se intelege nu ascult de batrani sau ca acum voi desconsidera organizatia. Daca au gresit, vor da socoteala. Nu suntem noi in masura sa stabilim asta, o va face Dumnezeu la momentul potrivit.

Ascultați de cei care sunt în fruntea voastră și fiți-le supuși, căci ei veghează neîncetat asupra sufletelor voastre ca unii care vor da socoteală, ca să facă lucrul acesta cu bucurie, nu suspinând, căci ar fi în paguba voastră.Evrei 13:17

#40
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008

 danutz1, on 27th July 2010, 15:56, said:

Crestinii unsi sunt alesi prin spiritul sfant. Insa nimic nu garanteaza ca acestia vor ramane integri si vor ajunge la viata cereasca alaturi de Isus.

O alegere perfecta, asa cum face spiritul sfant ... cam asta inseamna, ca garanteaza.
Hai sa spunem totusi ca sunt oameni imperfecti. Explica asta daca poti:

Cand Dzeu a creat ingerii, i-a creat perfecti.
Atunci cand Satan s-a opus lui Dzeu, cum de ingeri perfecti, s-au lasat inselati si au trecut de partea lui?
Daca te gandesti la asa ceva, inseamna ca pur si simplu un om imperfect nu are nici o sansa in fata unei creaturi asa puternice ... altfel se intelege ca am fi mai inteligenti/ mai capabili sa discernem decat un inger perfect.

 danutz1, on 27th July 2010, 15:56, said:

credinta este in Dumnezeu nu in oameni.
Ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta.

Recunoaste insa, ca foarte multi cred in Watchtower, mai mult decat in orice altceva. Da, Watchtower se foloseste de multe ori de paravanul "noi suntem reprezentati ai lui Dumnezeu" ... in asa fel incat sa crezi ca daca nu asculti de ei, nu asculti de Dumnezeu, si de "tot ce nu este de partea noastra, apartine lui Satan" la fel se folosesc.

Unii martori au o mentalitate foarte gresita "lasa sa moara popii, ca nu vor sa asculte!", sau alte exemple. Nu ma intelege gresit, nu iau partea nici unei religii, dau doar exemple.

Mai sunt dovezi ca Watchtower ar avea un procent de 50% dintr-un stoc de armament, de prin anii '30, insa nu am verificat informatia, incat sa fie solida ....  trebuie sa ma mai documentez, cand voi avea mai mult timp. De asemenea, multe alte fapte 'incriminatorii', insa ala cu ONU mi se pare ca le depaseste pe toate.
Nu stiu cum au ajuns unii sa creada intr-o organizatie condusa de oameni, fara sa verifice "backgroundul" ei, cum spun americanii.

Daca o sa fii atent pe viitor, o sa vezi cum este formata organizatia, cu tehnicile ei de control al gandirii (ai fi surprins!) ... si ca sunt putini "ganditori" in cadrul congregatiilor care analizeaza ce cred.
Multi merg acolo la intruniri, pt ca si-au format un stil de viata, si a devenit totul o obisnuinta ... de multe ori 50% sa zic, din cei din sala de intruniri, se gandesc la cai verzi, sau cica dau 'raspunsuri' la intrebari, citind cuvant cu cuvant ce scrie in literatura voastra, parca ar fi roboti. Chiar te rog sa ma contrazici :)

TU, din spirit de aparare, sau poate curios ... ai intrat pe forum aici.
Ma bucur ca ai participat la conversatie, si nu m-ai catalogat direct "apostat", arata gandire matura.

 danutz1, on 27th July 2010, 15:56, said:

A nu se intelege nu ascult de batrani sau ca acum voi desconsidera organizatia. Daca au gresit, vor da socoteala. Nu suntem noi in masura sa stabilim asta, o va face Dumnezeu la momentul potrivit.

Da, dar eu inainte sa cred in ceva care pretinde ca reprezinta organizatia lui Dumnezeu, am obligatia sa verific in ce cred ... nu din sursele lor ... ci mai ales din surse exterioare.
Altfel, hai sa-ti fac o ilustratie :)) ... e ca si cum ai cauta sa vezi daca e ceva in neregula cu Hitler, in cartea lui, in Mein Kampf.

De ce crezi ca organizatia blameaza atat de mult Internetul si invatamantul superioar? Pt protectia impotriva pornografiei?? sa fim seriosi.

 danutz1, on 27th July 2010, 15:56, said:

Cat despre Islam si crestinatate:
Intrați pe poarta cea strâmtă, căci largă și spațioasă este calea care duce la distrugere și mulți sunt cei ce intră pe ea, 14 în timp ce strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o găsesc. Matei 7:13-14

:)) Argumentul asta e foarte usor de combatut. Crezi ca sunteti singura religie cu membri asa putini?
Nu numai atat, crezi ca sunteti singura religie cu asemenea invataturi, si numar mic de membri?

Mormonii: aproape 14 milioane membri ... peste 165 tari si teritorii (iti suna cunoscuta formularea? :) )
- nu cred in trinitate
- cred ca sunt singura religie adevarata
- cred in predicarea din casa in casa
- cred in armaghedon
- organizati in grupuri asemanatoare congregatiilor
- oameni foarte morali in societate

Adventisti: aproape 16 milioane membri ... prezenta in peste 200 tari si teritorii
- ei cred in trinitate
- cred ca sunt singura religie adevarata
- cred in armaghedon
- organizati in grupuri asemanatoare congregatiilor
- oameni foarte morali in societate

Christadelphians(Frati ai lui Cristos): 60.000 membri, peste 120 tari
- nu cred in trinitate
- cred ca sunt singura religie adevarata
- cred in armaghedon
- organizati in grupuri asemanatoare congregatiilor
- oameni foarte morali in societate

daca e sa ne luam dupa acel verset ... astia, "Frati ai lui Cristos" ar avea mai mare dreptul sa-l foloseasca decat voi. Dar sigur ca sunt si alte religii cu numar mai mic decat ei, doar ca alea nu au invataturi asemanatoare.

Toate aceste religii, impreuna cu Organizatia Martorilor lui Iehova, sunt similare ... si s-au format prin anii 1800 toate.

Stiu ca ti-am scuturat putin credinta acum, cel putin in organizatie ... o sa fii mai suspicios de acum inainte.
Sper ca nu si in Biblie sau Dumnezeu ... aia tine de indoielile mele. Deocamdata eu ma chinui sa cred in Biblie, si prin urmare ca exista un Dumnezeu ... bun si iubitor, nu asa cum este prezentat in vechiul testament.

#41
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

Explica asta daca poti:

Cand Dzeu a creat ingerii, i-a creat perfecti.
Atunci cand Satan s-a opus lui Dzeu, cum de ingeri perfecti, s-au lasat inselati si au trecut de partea lui?
Daca te gandesti la asa ceva, inseamna ca pur si simplu un om imperfect nu are nici o sansa in fata unei creaturi asa puternice ... altfel se intelege ca am fi mai inteligenti/ mai capabili sa discernem decat un inger perfect.
Imi pare rau ca trebuie sa zic asta, dar rationamentul tau dovedeste ca nu ai cunostinta biblica de baza.
Dumnezeu a creat ingerii, ca si omul de altfel, cu liberul arbitru.
Conform DEX: LIBER ARBÍTRU s. m. concepție potrivit căreia omul ar avea libertate nemărginită de a acționa după voința sa.
Toti au fost perfecti. Satan a fost un inger perfect, pana a ales sa se razvrateasca, Adam a fost un om perfect, pana a ales sa asculte de Eva. Ea a fost un om perfect pana a ales sa asculte de Satan. Si noi am fi fost perfecti daca Adam si Eva nu ar fi ales sa pacatuiasca.

Daca nu am avut liberul arbitru acum eram niste robotei teleghidati condusi de cineva de sus si tot ceea ce am fi facut nu era rezultatul vointei noastre ci al celui care ne-ar fi condus.

Cel care a devenit Satan a fost la început un fiu spiritual perfect al lui Dumnezeu. Spunând că Diavolul „n-a rămas ferm în adevăr“, Isus a lăsat să se înțeleagă că, o vreme, această creatură spirituală a fost „în adevăr“ (Ioan 8:44). Dar, asemenea tuturor creaturilor inteligente ale lui Dumnezeu, acest fiu spiritual a fost înzestrat cu liber-arbitru. El a abuzat de această libertate de a alege, a permis să i se dezvolte în inimă un sentiment de superioritate, a început să râvnească închinarea care i se cuvenea numai lui Dumnezeu și, astfel, i-a ademenit pe Adam și pe Eva să asculte de el în loc să-i rămână supuși lui Dumnezeu. Așadar, prin modul de a acționa, el singur s-a făcut Satan, adică „împotrivitor“. — Iac. 1:14, 15

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

Nu stiu cum au ajuns unii sa creada intr-o organizatie condusa de oameni, fara sa verifice "backgroundul" ei, cum spun americanii.

Daca o sa fii atent pe viitor, o sa vezi cum este formata organizatia, cu tehnicile ei de control al gandirii (ai fi surprins!) ... si ca sunt putini "ganditori" in cadrul congregatiilor care analizeaza ce cred.
Multi merg acolo la intruniri, pt ca si-au format un stil de viata, si a devenit totul o obisnuinta ... de multe ori 50% sa zic, din cei din sala de intruniri, se gandesc la cai verzi, sau cica dau 'raspunsuri' la intrebari, citind cuvant cu cuvant ce scrie in literatura voastra, parca ar fi roboti. Chiar te rog sa ma contrazici :)
Uiti un lucru esential. Organizatia este condusa de oameni, dar principiile dupa care ne conducem nu sunt nici ale oamenilor, nici ale organizatiei, sunt ale lui Dumnezeu. Sunt "ganditori" care analizeaza pentru a lua masurile necesare pentru ca totul "sa se faca in mod cuviincios si in ordine" 1 Corinteni 14:40.
Nu stiu ce sa cred despre intruniri, stilul de viata amintit de tine sau principiul din Evrei 10:24,25
Să ne interesăm unii de alții ca să ne îndemnăm la iubire și la fapte bune, 25 fără să neglijăm întrunirea noastră, cum au unii obiceiul, ci să ne încurajăm unii pe alții, și aceasta cu atât mai mult cu cât vedeți că ziua se apropie.

Depinde ce raspunsuri ai auzit tu, daca e vorba de frati mai in varsta sau de putin timp la adevar e normal ca nu vor putea formula un raspuns cu propriile cuvinte, depinde capacitatea fiecaruia.

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

TU, din spirit de aparare, sau poate curios ... ai intrat pe forum aici.
Ma bucur ca ai participat la conversatie, si nu m-ai catalogat direct "apostat", arata gandire matura.
Desigur, oricand si cu oricine pot purta o discutie sincera atat timp cat nu se transforma in polemica si nu se ajunge la situatia din Matei 7:6 Nu dați câinilor ce este sfânt și nu aruncați perlele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

:)) Argumentul asta e foarte usor de combatut. Crezi ca sunteti singura religie cu membri asa putini?
Nu numai atat, crezi ca sunteti singura religie cu asemenea invataturi, si numar mic de membri?

Mormonii:


Adventisti: aproape 16 milioane membri ... prezenta in peste 200 tari si teritorii


Christadelphians(Frati ai lui Cristos): 60.000 membri, peste 120 tari


daca e sa ne luam dupa acel verset ... astia, "Frati ai lui Cristos" ar avea mai mare dreptul sa-l foloseasca decat voi. Dar sigur ca sunt si alte religii cu numar mai mic decat ei, doar ca alea nu au invataturi asemanatoare.

Toate aceste religii, impreuna cu Organizatia Martorilor lui Iehova, sunt similare ... si s-au format prin anii 1800 toate.
Este usor de combatut din punct de vedere al numarului de membri.
Insa exista si unele lucruri care ii diferentiaza clar pe adevaratii inchinatori ai lui Dumnezeu.
Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; așa cum v-am iubit eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. 35 Prin aceasta vor ști toți că sunteți discipolii mei: dacă aveți iubire între voi“. Ioan 13:34, 35.
Iubirea aceasta nu ai cum sa o vezi de afara, nici din auzite, nici din informatiile care apar pe internet. Iubirea se simte numai cand este printre ei.

Voi vă închinați la ce nu cunoașteți, noi ne închinăm la ce cunoaștem, pentru că salvarea vine de la iudei. 23 Totuși, vine ceasul, și acesta este acum, când închinătorii adevărați i se vor închina Tatălui cu spirit și cu adevăr, căci astfel de închinători caută Tatăl.
Pentru a fi acceptata de Dumnezeu, inchinarea trebuie sa fie in conformitate cu adevarul revelat in Scripturi și sa fie indrumata de spiritul sfant.
Ai amintit de unele convingeri ale celor enumerati mai sus. Poate ca unele dintre ele sunt adevarate, intrabarea este daca toate sunt adevarate.

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

Stiu ca ti-am scuturat putin credinta acum, cel putin in organizatie ... o sa fii mai suspicios de acum inainte.
Sper ca nu si in Biblie sau Dumnezeu ... aia tine de indoielile mele. Deocamdata eu ma chinui sa cred in Biblie, si prin urmare ca exista un Dumnezeu ... bun si iubitor, nu asa cum este prezentat in vechiul testament.
Te amagesti singur.
Dar cineva va zice: „Tu ai credință, iar eu am fapte. Arată-mi credința ta fără fapte, iar eu îți voi arăta credința mea prin faptele mele!“ 19 Tu crezi că există un singur Dumnezeu și bine faci. Dar și demonii cred și se cutremură. 20 Vrei să știi tu, om neștiutor, că credința fără fapte este neroditoare
Într-adevăr, așa cum corpul fără spirit este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă. Iacov 2:18-20, 26
Eu vad cu ochii mei aceste fapte in calitate de participant activ la intruniri, la congrese, la lucrarea de predicare alaturi de fratii de credinta.
Daca organizatia care ne conduce n-ar fi demna de incredere, crezi ca ar mai vedea cineva aceste fapte?
Si spun asta in calitate de participant direct nu de observator de pe margine, nici de om care vorbeste din auzite sau care da crezare tuturor zvonurilor care circula prin diverse medii.

Presupunand totusi ca mi-ai scuturat credinta, pe buna dreptate ma intreb si eu la fel ca Petru:
„Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice. Ioan 6:68
Eu vad cu ochii mei paradisul spiritual care exista in randul nostru, vad cum principiile biblice din cuvantul inspirat al lui Dumnezeu sunt practice si ne scuteste de multe ingrijorari. Vad cat de diferiti suntem fata de lume si cat de bine e asa. Ce motiv as avea sa ies in bezna spirituala care se gaseste in lume, ce motiv as avea sa parasesc "locul tainic al celui Preainalt"? Psalmul 91:1
Nu degeaba este "tainic", nu oricine il gaseste.
Totusi, fiindca ai spus ca te chinui sa crezi in biblie si ai indoieli: Continuați să cereți și vi se va da, continuați să căutați și veți găsi, continuați să bateți și vi se va deschide. 8 Căci oricine cere primește, oricine caută găsește și oricui bate i se va deschide. Matei 7:7,8

#42
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Principiul biblic de a afla adevarul este de a compara Scritura cu Scriptura.
Unde scrie in Biblie de SUA, OSCE in Biblie?

NEEEEEEEEXXXXXTTTTTT!!!!!!

#43
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Imi pare rau ca trebuie sa zic asta, dar rationamentul tau dovedeste ca nu ai cunostinta biblica de baza.
Dumnezeu a creat ingerii, ca si omul de altfel, cu liberul arbitru.
Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca as fi zis ca erau robotei. Normal ca aveau liber arbitru ... si noi avem la fel. Asta nu exclude intrebarea mea.
Cand am spus "un om imperfect nu are nici o sansa in fata unei creaturi asa puternice" ... ma referam la Satan, care incearca sa insele, nu la Dzeu.
Capacitatea de a lua o decizie ... inteleapta sau nu, respectiv liberul arbitru, poate fi mai puternic in cadrul unei fiinte imperfecte decat in cazul uneia perfecte? Tot nu vad logica ...

In fine, asta nu are nici o legatura cu organizatia ... era doar una din intrebarile mele biblice :).

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Uiti un lucru esential. Organizatia este condusa de oameni, dar principiile dupa care ne conducem nu sunt nici ale oamenilor, nici ale organizatiei, sunt ale lui Dumnezeu. Sunt "ganditori" care analizeaza pentru a lua masurile necesare pentru ca totul "sa se faca in mod cuviincios si in ordine" 1 Corinteni 14:40.
Mda, asa crezi tu.
Vrei sa-ti fac o lista cu doctrinele schimbate in organizatie de la aparitia ei?
Si nici nu e vorba ca "lumina devine mai puternica" ... e chiar cu totul alta lumina.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Nu stiu ce sa cred despre intruniri, stilul de viata amintit de tine sau principiul din Evrei 10:24,25
A devenit un stil de viata pe principiul "renuntati sau cat mai putin contact cu 'lumea' care nu e la adevar ... respectiv prieteni, familie". Asa ca unii, nu toti ... au singurii prieteni in congregatie, ala este cercul lor social.

Si cu iubirea ... :) hai ma, chiar asa? Crezi ca e dracu asa negru in afara congregatiei?
E chiar acelasi lucru. Nu este cu nimic mai presus 'atmosfera iubitoare' din congregatie fata de cea din afara.

Hai sa luam casniciile de exempu. Rata divorturilor in cadrul martorilor lui iehova nu este mai scazuta decat in cadrul altor religii. Este chiar la fel.

Mie unul chiar mi se pare o iubire falsa, de multe ori cu ipocrizie. Multi "se intereseaza" de tine, ca asa sunt indemnati de organizatie ... nu ca le-ar pasa. Am spus 'multi', nu toata lumea, desigur, peste tot sunt exceptii.
Scuza-ma, dar prefer oricand un prieten sa-mi zica verde in fata, indiferent de ce este vorba, si sa vad iubirea lui cand chiar il intereseaza, nu sa o faca doar sa ma simt eu bine.

Hai sa-ti pun alta intrebare legata de iubire si organizatie. Avand in vedere ca un martor este indemnat sa aiba cat mai putin contact cu lumea exterioara... multi nu au nici un cerc social in afara sa-i sustina, sau prieteni, in fine, stii ce zic. Cand unul 'greseste', prin recunoastea lui ca il mustra constiinta, sau este parat ... este mustrat, nu? Si nu se vorbeste cu respectivul deloc, este evitat.
Tu stii ce presiune psihologica este aia? Sa mergem mai departe, sa spunem ca este exclus. Omul ala este terminat, crede-ma. Are o perioada destul de lunga de depresie... prieteni nu are deloc, familia daca este la adevar, nu mai vorbeste cu el. Ce fel de iubire promoveaza organizatia, cand desparte familii??

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Depinde ce raspunsuri ai auzit tu, daca e vorba de frati mai in varsta sau de putin timp la adevar e normal ca nu vor putea formula un raspuns cu propriile cuvinte, depinde capacitatea fiecaruia.
Pai am spus 50% din cei prezenti, se intelege acum.
Si asa fiind cazul ... restul care dau raspunsuri cu 'propriile cuvinte', tot din propria literatura o dau. Rareori sa citeze vreunul vreun studiu al nu stiu cui, sau mai multe, sau o enciclopedie, nu zic ... si cu exemple din propria literatura ... astfel incat sa formuleze o opinie obiectiva. In schimb toate raspunsurile sunt subiective, raportate la invataturile Watchtower.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Este usor de combatut din punct de vedere al numarului de membri.
Insa exista si unele lucruri care ii diferentiaza clar pe adevaratii inchinatori ai lui Dumnezeu.
Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; așa cum v-am iubit eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. 35 Prin aceasta vor ști toți că sunteți discipolii mei: dacă aveți iubire între voi?. Ioan 13:34, 35.
Iubirea aceasta nu ai cum sa o vezi de afara, nici din auzite, nici din informatiile care apar pe internet. Iubirea se simte numai cand este printre ei.

Iubirea? Ti-am spus mai sus de ea. Si religiile astea practica la fel iubirea in cadrul congregatiei, cu interesatul unul de altul si etc.
Acum eu n-am fost la ele, presupun ca nici tu, dar am avut prieteni, rude in cadrul uneia din ele.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Ai amintit de unele convingeri ale celor enumerati mai sus. Poate ca unele dintre ele sunt adevarate, intrabarea este daca toate sunt adevarate.
Asta am gasit pe internet. Cum am spus, nu am fost membru in cadrul niciuneia din ele, dar presupun ca nici tu nu ai fost.
Totusi, ce te faci daca este asa cum am spus eu, si toate sunt adevarate? Mai are vreo relevanta acel verset in apararea organizatiei?

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Eu vad cu ochii mei aceste fapte in calitate de participant activ la intruniri, la congrese, la lucrarea de predicare alaturi de fratii de credinta.
Daca organizatia care ne conduce n-ar fi demna de incredere, crezi ca ar mai vedea cineva aceste fapte?

Normal ca ar mai vedea. Alte organizatii/religii in care tu n-ai incredere cum crezi ca fac?
Ai auzit de termenul 'mind control'?. Nu te gandi la prostii de genul ca iti baga chipuri in creier, sau cine stie ce folosesc. Nu. Pur si simplu, uite, daca iti place, mai citeste ceva carti de psihologie, NLP, persuasiune, o sa intelegi despre ce vorbesc.
Mintea umana este foarte usor de controlat si influentat.
Incearca sa cerceteazi si altceva inafara de literatura toata ziua, cum indeamna organizatia ... Cauta MKUltra pe internet, un proiect CIA din anii '50 parca.

Daca vrei, iti dau detalii despre ce tehnici de 'mind control' foloseste organizatia.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Si spun asta in calitate de participant direct nu de observator de pe margine, nici de om care vorbeste din auzite sau care da crezare tuturor zvonurilor care circula prin diverse medii.
:) Ce te face sa crezi ca as fi observator? Am fost crescut intr-o astfel de familie, si inca merg la intruniri, congrese.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Eu vad cu ochii mei paradisul spiritual care exista in randul nostru, vad cum principiile biblice din cuvantul inspirat al lui Dumnezeu sunt practice si ne scuteste de multe ingrijorari. Vad cat de diferiti suntem fata de lume si cat de bine e asa. Ce motiv as avea sa ies in bezna spirituala care se gaseste in lume, ce motiv as avea sa parasesc "locul tainic al celui Preainalt"? Psalmul 91:1
Nu degeaba este "tainic", nu oricine il gaseste.

Hm, la fel ca principul cu transfuziile de sange? Da, ala chiar te scuteste de ingrijorari ... in caz ca ai nevoie de o transfuzie, poti sa zici ca nu mai ai nicio ingrijorare.
Faptul ca inainte organizatia zicea ca e interzis sangele de orice fel ... si apoi a facut-o o "problema de constiinta" nu-ti da de gandit? Atatia oameni au murit degeaba, cand puteau sa accepte fractiuni de sange pe baza de constiinta?
Si acum ... poti accepta fractiuni de sange, INSA, nu poti dona sange. Pai ori deloc, ori doar putin?

Si adventistii sunt la fel de diferiti de lume, si la fel iti pot da exemple din scripturi, si penticostalii la fel. Unii din ei, chiar sunt mai 'diferiti', adica mai morali si decat unii martori. Asta depinde de fiecare cum a fost crescut si cat de 'credincios' e.

Eu nu am spus sa iesi in bezna spirituala, nici nu am zis sa accepti alta credinta, mi se pare gresit sa incerci sa schimbi credinta altcuiva. Eu doar vreau sa le deschid multora ochii despre organizatia Watchtower.

Dupa cum vad, tie iti este frica ca nu mai ai nimic daca ai parasi organizatia, exact ce spuneam undeva mai sus.
Frica este alta metoda folosita de organizatie. "Nu ne puneti la indoiala doctrinele, ca s-ar putea sa fiti mustrati, exclusi, etc., apostati ... si oricum nu mai aveti nimic in afara organizatiei"

@zexelica

Quote

Principiul biblic de a afla adevarul este de a compara Scritura cu Scriptura.
Unde scrie in Biblie de SUA, OSCE in Biblie?
Nu inteleg unde bati.

Edited by CoCo615, 28 July 2010 - 11:41.


#44
Quasar_Z

Quasar_Z

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 482
  • Înscris: 06.02.2010

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Imi pare rau ca trebuie sa zic asta, dar rationamentul tau dovedeste ca nu ai cunostinta biblica de baza.
Dumnezeu a creat ingerii, ca si omul de altfel, cu liberul arbitru.

prost pregatit, ca de obicei. esti pe o mana cu satana. daca omul ar fi fost creat cu liberul arbitru, Adam si Eva n-ar fi "murit" in ziua cand au muscat din mar, pentru ca nimic n-ar fi fost conditionat; reusesti sa cuprinzi asta? desigur ca nu poti. mesajele care le scrie satana prin tastatura ta, spun ca pacatul n-ar avea consecinte. nu te aprinde, citeste in continuare !

Ioan 8:32--- "veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi" . eu prefer sa numesc libertate acel stagiu derivat din cunoasterea adevarului, nu "libertatea" de a alege minciuna care te priveaza de ceea ce Isus numeste libertate. nu e o premiera ca pe tine nu te intereseaza opinia lui Isus, tu gandesti atat cat iti permite turnul de veghe, cazinoul lui satana de la brooklyn. Scriptura tinere nepregatit, Scriptura, nu maculatura de la cazinoul lui satana.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Daca nu am avut liberul arbitru acum eram niste robotei teleghidati condusi de cineva de sus si tot ceea ce am fi facut nu era rezultatul vointei noastre ci al celui care ne-ar fi condus.

vorbeai despre tine si turnul de veghe, nu? pai nu esti tu un robotel teleghidat condus de turnul "din deal" ?

si cate pasaje din Scriptura mai am sa-ti arat !!!!.........dar e tarziu si nu se merita timplu investit cu tine ca oricum nu-ti vei reveni curand.....

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Desigur, oricand si cu oricine pot purta o discutie sincera atat timp cat nu se transforma in polemica si nu se ajunge la situatia din Matei 7:6 Nu dați câinilor ce este sfânt și nu aruncați perlele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie

dedicatii, dedicatii, dedicatii........prostul obicei, si daca nu te-as fi atentionat de 99 de ori............apropo, daca stii ca nu te intereseaza Scriptura, nu ti-ar fi rusine la obraz sa mai folosesti versete din Scriptura ?

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Vad cat de diferiti suntem fata de lume si cat de bine e asa.

hindusii sunt mult mai diferiti de restul lumii, deci daca criteriul de baza este sa fii diferit, inseamna ca ei au mai mari sanse decat tine sa fie mantuiti. asa o fi, tu stii mai bine !!! tu si criteriile tale; nu vad.......de ce sa ma bag eu peste tine sa te rapesc din transa ?

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Este usor de combatut din punct de vedere al numarului de membri.
Insa exista si unele lucruri care ii diferentiaza clar pe adevaratii inchinatori ai lui Dumnezeu.
acuma nu-ti mai place cifra; pai nu gandesti la fel ca prostituata din apocalipsa ?

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Presupunand totusi ca mi-ai scuturat credinta, pe buna dreptate ma intreb si eu la fel ca Petru:
„Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice. Ioan 6:68

direct la brooklyn la turnul de veghe sa te duci ! si sa vii cand te chem eu.

 danutz1, on 28th July 2010, 09:40, said:

Eu vad cu ochii mei paradisul spiritual

vezi un turn ..... nu-ti mai spun ce fel de turn ca am facut destule pacate cu tine azi.

si asta doar in linii mari.......ca daca te incalec cu adevarat......nu vrei.

Edited by Quasar_Z, 29 July 2010 - 00:01.


#45
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca as fi zis ca erau robotei. Normal ca aveau liber arbitru ... si noi avem la fel. Asta nu exclude intrebarea mea.
Cand am spus "un om imperfect nu are nici o sansa in fata unei creaturi asa puternice" ... ma referam la Satan, care incearca sa insele, nu la Dzeu.
Capacitatea de a lua o decizie ... inteleapta sau nu, respectiv liberul arbitru, poate fi mai puternic in cadrul unei fiinte imperfecte decat in cazul uneia perfecte? Tot nu vad logica ...

 CoCo615, on 27th July 2010, 18:08, said:

Cand Dzeu a creat ingerii, i-a creat perfecti.
Atunci cand Satan s-a opus lui Dzeu, cum de ingeri perfecti, s-au lasat inselati si au trecut de partea lui?
Daca te gandesti la asa ceva, inseamna ca pur si simplu un om imperfect nu are nici o sansa in fata unei creaturi asa puternice ... altfel se intelege ca am fi mai inteligenti/ mai capabili sa discernem decat un inger perfect.
Eu am raspuns la intrebarea ta de mai sus. Am spus ca toate creaturile lui Dumnezeu au avut acest liber arbitru. Asa se explica de ce unii s-au lasat inselati si au trecut de partea lui Satan.
Chiar daca suntem imperfecti ne putem opune lui Satan.
Îmbrăcați-vă cu armura completă care provine de la Dumnezeu, ca să puteți rămâne neclintiți împotriva mașinațiilor Diavolului. 12 Fiindcă avem de luptat nu împotriva sângelui și a cărnii, ci împotriva guvernărilor, împotriva autorităților, împotriva conducătorilor mondiali ai acestui întuneric, împotriva forțelor spirituale rele din locurile cerești. Efeseni 6:11,12

Supuneți-vă deci lui Dumnezeu, dar împotriviți-vă Diavolului, iar el va fugi de la voi. Iacov 4:7

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

A devenit un stil de viata pe principiul "renuntati sau cat mai putin contact cu 'lumea' care nu e la adevar ... respectiv prieteni, familie". Asa ca unii, nu toti ... au singurii prieteni in congregatie, ala este cercul lor social.
E cam exagerata afirmatia ta dar iti raspund totusi cu un verset din 1 Ioan 2:15-17
Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume! Dacă cineva iubește lumea, iubirea de Tatăl nu este în el, 16 pentru că tot ce este în lume — dorința cărnii, dorința ochilor și etalarea ostentativă a mijloacelor de existență — nu provine de la Tatăl, ci provine din lume. 17 Și lumea trece și dorința ei la fel, dar cine face voința lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

Hai sa luam casniciile de exempu. Rata divorturilor in cadrul martorilor lui iehova nu este mai scazuta decat in cadrul altor religii. Este chiar la fel.

Mie unul chiar mi se pare o iubire falsa, de multe ori cu ipocrizie. Multi "se intereseaza" de tine, ca asa sunt indemnati de organizatie ... nu ca le-ar pasa. Am spus 'multi', nu toata lumea, desigur, peste tot sunt exceptii.
Scuza-ma, dar prefer oricand un prieten sa-mi zica verde in fata, indiferent de ce este vorba, si sa vad iubirea lui cand chiar il intereseaza, nu sa o faca doar sa ma simt eu bine.

Hai sa-ti pun alta intrebare legata de iubire si organizatie. Avand in vedere ca un martor este indemnat sa aiba cat mai putin contact cu lumea exterioara... multi nu au nici un cerc social in afara sa-i sustina, sau prieteni, in fine, stii ce zic. Cand unul 'greseste', prin recunoastea lui ca il mustra constiinta, sau este parat ... este mustrat, nu? Si nu se vorbeste cu respectivul deloc, este evitat.
Tu stii ce presiune psihologica este aia? Sa mergem mai departe, sa spunem ca este exclus. Omul ala este terminat, crede-ma. Are o perioada destul de lunga de depresie... prieteni nu are deloc, familia daca este la adevar, nu mai vorbeste cu el. Ce fel de iubire promoveaza organizatia, cand desparte familii??
Esti sigur de afirmatiile pe care le faci, ai dovezi care sa le sustina?

Se intereseaza de tine pentru ca sunt indemnati de Iehova nu de organizatie.
Să ne interesăm unii de alții ca să ne îndemnăm la iubire și la fapte bune. Evrei 10:24

Sa nu crezi ca aici nu se zice in cazul in care ceva nu este bine. Numai ca nu se zice "in fata" ci cu tact.
Vorbirea voastră să fie întotdeauna plăcută, dreasă cu sare, ca să știți cum trebuie să-i răspundeți fiecăruia.Coloseni 4:6

Este mustrat cum este si normal, este o dovada de iubire din parea lui Iehova. Prin mustrare, cainta si sfaturi biblice se poate reintoarce pe "calea ingusta".
Ascultă sfatul și primește disciplinarea, ca să fii înțelept pe viitor. Proverbele 19:20

Poate fi exclus si poate fi reintegrat.
De aceea, vă scriu acum să nu mai aveți legături cu cineva numit frate care este un fornicator sau un om lacom sau un idolatru sau unul care insultă sau un bețiv sau un extorcator! Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncați. 1 Corinteni 5:11

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

Rareori sa citeze vreunul vreun studiu al nu stiu cui, sau mai multe, sau o enciclopedie, nu zic ... si cu exemple din propria literatura ... astfel incat sa formuleze o opinie obiectiva. In schimb toate raspunsurile sunt subiective, raportate la invataturile Watchtower.
Sunt raportate la invataturile biblice. Ai vazut tu vreun martor care emite opinii personale care nu sunt bazate pe biblie? Ai vazut vreo afirmatie in publicatii care sa nu fie sustinuta de referinte? Eu de ce citez aici versete? Nu in speranta ca tu si cei ca tine veti intelege ca biblia este cuvantul inspirat al lui Dumnezeu si ca ea trebuie sa constituie "manualul" dupa care trebuie sa ne ghidam in viata de zi cu zi.
Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună 2 Timotei 3:16,17

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

Cauta MKUltra pe internet, un proiect CIA din anii '50 parca.
Ai auzit de termenul 'mind control'?. Nu te gandi la prostii de genul ca iti baga chipuri in creier, sau cine stie ce folosesc. Nu. Pur si simplu, uite, daca iti place, mai citeste ceva carti de psihologie, NLP, persuasiune, o sa intelegi despre ce vorbesc.
Mintea umana este foarte usor de controlat si influentat.
Incearca sa cerceteazi si altceva inafara de literatura toata ziua, cum indeamna organizatia
Tocmai am spus mai devreme ca biblia este cea mai importanta carte care trebuie studiata.

Nici oamenii, psihologia si tehnicile de persuasiune nu pot controla mintea unui om atat timp cat acesta s-a convins singur ca a sa credinta este adevarata. O credinta puternica nu poate fi zdruncinata nici macar de Satan.
Prin credință înțelegem că lucrurile din univers au fost create prin cuvântul lui Dumnezeu, astfel că ceea ce se vede a venit în existență din ceea ce nu se vede.
4 Prin credință, Abel i-a oferit lui Dumnezeu o jertfă mai valoroasă decât a lui Cain și prin această credință a primit mărturie că era drept, pentru că Dumnezeu a depus mărturie despre darurile lui. Prin aceasta, el vorbește încă, deși a murit.
5 Prin credință, Enoh a fost transferat ca să nu vadă moartea și n-a fost găsit nicăieri, pentru că Dumnezeu îl transferase. Căci, înainte să fie transferat, el a primit mărturia că îi fusese plăcut lui Dumnezeu. 6 De altfel, fără credință este imposibil să-i plăcem, fiindcă cel ce se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că el există și că devine răsplătitorul celor ce îl caută stăruitor.
7 Prin credință, Noe, după ce a fost avertizat de Dumnezeu cu privire la lucruri care încă nu se vedeau, a arătat teamă sfântă și a construit o arcă pentru salvarea familiei sale. Prin această credință, el a condamnat lumea și a devenit moștenitor al dreptății care este potrivit credinței. Evrei 11:3-7

 CoCo615, on 28th July 2010, 12:39, said:

Hm, la fel ca principul cu transfuziile de sange? Da, ala chiar te scuteste de ingrijorari ... in caz ca ai nevoie de o transfuzie, poti sa zici ca nu mai ai nicio ingrijorare.
Faptul ca inainte organizatia zicea ca e interzis sangele de orice fel ... si apoi a facut-o o "problema de constiinta" nu-ti da de gandit? Atatia oameni au murit degeaba, cand puteau sa accepte fractiuni de sange pe baza de constiinta?
Si acum ... poti accepta fractiuni de sange, INSA, nu poti dona sange. Pai ori deloc, ori doar putin?
Sunt multe de spus aici si asta ar insemna pagini intregi de discutii legate de acest subiect.
Gasesti explicatii clare si detaliate in publicatiile care le ai, trebuie doar sa vrei sa privesti cu alti ochi problema, dincolo de prejudecati, asta e problema multora.
O singura idee care as vrea sa o intelegi, a dona nu este acelasi lucru cu a accepta sange.
Daca eu donez sange nu am nicio certitudine ca acesta nu va fi folosit in scopuri gresite.

#46
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008

 danutz1, on 29th July 2010, 09:13, said:

E cam exagerata afirmatia ta dar iti raspund totusi cu un verset din 1 Ioan 2:15-17
Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume! Dacă cineva iubește lumea, iubirea de Tatăl nu este în el, 16 pentru că tot ce este în lume — dorința cărnii, dorința ochilor și etalarea ostentativă a mijloacelor de existență — nu provine de la Tatăl, ci provine din lume. 17 Și lumea trece și dorința ei la fel, dar cine face voința lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna

Ok. Bun. Dar spune in Biblie ceva ca trebuie sa ne inchinam prin intermediul unei organizatii? Nici Charles T. Russell nu a spus asa ceva, dimpotriva, nu sustinea ideea ... doar cei care au venit in CV mai tarziu au schimbat formularile incet incet. Ti-as cauta si referinte, dar e mult de munca, si deocamdata n-am biblioteca in lb engleza.

 danutz1, on 29th July 2010, 09:13, said:

Esti sigur de afirmatiile pe care le faci, ai dovezi care sa le sustina?

Clar ca am. Uite aici este un site care analizeaza religiile din SUA. click
Si studiul de care vorbesc este in acest pdf al lor, cu studiul din 2008. ... vezi pagina 67 - Marital Status of Religious Traditions click

 danutz1, on 29th July 2010, 09:13, said:

Este mustrat cum este si normal, este o dovada de iubire din parea lui Iehova. Prin mustrare, cainta si sfaturi biblice se poate reintoarce pe "calea ingusta".
Ascultă sfatul și primește disciplinarea, ca să fii înțelept pe viitor. Proverbele 19:20

Da, in biblie zice disciplinare, nu mustrare, si sa fie respectivu evitat. Mie tot nu mi se pare o masura iubitoare, oricum ai pune-o. Asa zice organizatia ca este.

 danutz1, on 29th July 2010, 09:13, said:

Sunt raportate la invataturile biblice. Ai vazut tu vreun martor care emite opinii personale care nu sunt bazate pe biblie? Ai vazut vreo afirmatie in publicatii care sa nu fie sustinuta de referinte?
Sunt raportate la interpretarile biblice ale Watchtower. Si chiar asa, unii dau raspunsuri de gen: "In revista Turnu de veghe din etc etc se spune ca ...".Normal ca sunt referinte biblice in revista, ca deh. Nu am spus de opinii personale, dar iti poti sustine ideea si obiectiv, citand si din interpretarea Watchtower, poate si un studiu al nu stiu cui, sau mai multor oameni, ca biblia e tot studiata de cateva sute de ani, nu doar Watchtower o face.

 danutz1, on 29th July 2010, 09:13, said:

Tocmai am spus mai devreme ca biblia este cea mai importanta carte care trebuie studiata.
Asta nu inseamna ca nu poti citi si altceva. Am specificat alea pt cultura ta generala, nu sa venerezi carti de NLP :).


Ok. discutia se tot lungeste, si tot scriem posturi lungi, inafara de noi doi, nu prea mai citeste altcineva ... o sa mai scriu probabil pe aici, dar mai rar.

#47
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 CoCo615, on 29th July 2010, 11:38, said:

Ok. Bun. Dar spune in Biblie ceva ca trebuie sa ne inchinam prin intermediul unei organizatii? Nici Charles T. Russell nu a spus asa ceva, dimpotriva, nu sustinea ideea ... doar cei care au venit in CV mai tarziu au schimbat formularile incet incet. Ti-as cauta si referinte, dar e mult de munca, si deocamdata n-am biblioteca in lb engleza.
Daca ai asistat la intruniri sau congrese ai observat ca la sfarsitul fiecarei rugaciuni se face referire le Isus.
Probabil ti se pare cunoscuta fraza "asculta aceasta rugaciune prin fiul tau Isus. Amin" sau formulari asemanatoare.
Asta deoarece:
...orice îi cereți Tatălui în numele meu, el să vă dea. Ioan 15:16

Despre inchinarea prin intermediul organizatiei.
Iehova este un Dumnezeu al ordinii. De aceea isi duce la indeplinire scopurile prin intermediul organizatiei sale ceresti formate din Isus si cei 144.000 de crestini unsi. Desi la modul general exista o singura organizatie formata din partea cereasca si partea vizibila, organizatia vizibila este formata din ramasita celor 144.000 de crestini unsi care mai exista inca pe pamant si marea multime.
Ca implinire a unei profetii biblice, marea multime formata din milioane de „alte oi“ a fost adusa in unitate cu ramasita unsa. Isus, Pastorul excelent, a unit aceste alte oi cu ramasita pentru a forma o singura turma aflata sub indrumarea lui, unicul lor Pastor (Revelația 7:9; Ioan 10:11, 16). Impreuna, ele alcatuiesc o singura congregație unita, și anume organizatia vizibila a lui Iehova.

 CoCo615, on 29th July 2010, 11:38, said:

Clar ca am. Uite aici este un site care analizeaza religiile din SUA. click
Si studiul de care vorbesc este in acest pdf al lor, cu studiul din 2008. ... vezi pagina 67 - Marital Status of Religious Traditions click
Un singur lucru nu precizeaza studiul(sau poate nu am vazut eu): daca ambii parteneri sunt Martori sau numai unul a devenit Martor in timp ce celalalt are propria religie.
Sunt multe cazuri cand unul dintre membrii familiei studiaza cu Martorii si ajunge la pasul botezului. Celalalt membru care nu este de acord se poate opune. In cazuri justificate, unul extrem de putinele motive biblice de divort este impotrivirea si violenta fizica si psihica a partenerului.

 CoCo615, on 29th July 2010, 11:38, said:

Da, in biblie zice disciplinare, nu mustrare, si sa fie respectivu evitat. Mie tot nu mi se pare o masura iubitoare, oricum ai pune-o. Asa zice organizatia ca este.
MUSTRÁRE, mustrări, s. f. Acțiunea de a (se) mustra  și rezultatul ei; dojană. ♦ Sancțiune disciplinară care constă în notificarea scrisă făcută unui angajat care nu și-a îndeplinit obligațiile de serviciu și căruia i se recomandă să ia măsuri de îndreptare. ◊ Mustrare de conștiință = (mai ales la pl.) părere de rău, remușcare, căință. – V. mustra.  
Sancțiune administrativă disciplinară aplicată cuiva. /v. a mustra  
...căci Iehova îl disciplinează pe cel pe care-l iubește; de fapt, el biciuiește pe oricine îl primește ca fiu“. Evrei 12:6

 CoCo615, on 29th July 2010, 11:38, said:

Sunt raportate la interpretarile biblice ale Watchtower. Si chiar asa, unii dau raspunsuri de gen: "In revista Turnu de veghe din etc etc se spune ca ...".Normal ca sunt referinte biblice in revista, ca deh. Nu am spus de opinii personale, dar iti poti sustine ideea si obiectiv, citand si din interpretarea Watchtower, poate si un studiu al nu stiu cui, sau mai multor oameni, ca biblia e tot studiata de cateva sute de ani, nu doar Watchtower o face.


Asta nu inseamna ca nu poti citi si altceva. Am specificat alea pt cultura ta generala, nu sa venerezi carti de NLP :).
Chiar eu am facut referire la dovezi extrabiblice in diverse discutii cu alti colegi de forum.
Redau cateva din aceste surse, materialul citat si publicatia unde se gasesc.

Nici poporul, nici conducătorii religioși [babilonieni] nu au admis vreodată posibilitatea nimicirii totale a ceea ce a fost adus odată în existență. Moartea era pentru ei o trecere la o altă formă de viață“. — The Religion of Babylonia and Assyria, p. 556. - Argumente din Scripturi

„Distincția dintre preoți și laici este caracteristică acestei religii [babiloniene]“. — Encyclopædia Britannica (1948), vol. II, p. 861. - Argumente din Scripturi

„Aproape în toată lumea antică au fost găsite diferite obiecte care aveau ca semn distinctiv cruci de diverse forme și care datau din perioade mult mai vechi decât era creștină. India, Siria, Persia și Egiptul ne furnizează nenumărate exemple. ... Folosirea crucii ca simbol religios în timpurile precreștine și printre popoarele necreștine poate fi considerată aproape universală și, în majoritatea cazurilor, legată de o formă oarecare de adorare a naturii.“ — Encyclopædia Britannica (1946), vol. VI, p. 753. - Argumente din Scripturi

„În prezent, ceea ce caracterizează în principal datarea prin termoluminiscență este mai degrabă speranța decât rezultatele“ (The New Encyclopædia Britannica, 1976, Macropædia, vol. V, p. 509). Periodicul Science (28 august 1981, p. 1003) vorbește, printre altele, despre un schelet căruia i s-a stabilit vârsta de 70.000 de ani prin metoda racemizării aminoacizilor, în timp ce prin datarea radioactivă i s-a stabilit vârsta de 8.300–9.000 de ani - Argumente

Oamenii au început să celebreze nașterea lui Isus la 25 decembrie abia la câteva secole după moartea lui. Însă Isus nu s-a născut la această dată, ci, conform dovezilor, în luna octombrie. Atunci, de ce a fost aleasă ziua de 25 decembrie? Unii așa-ziși creștini „au dorit ca [această] dată să coincidă cu sărbătoarea romană păgână care celebra «nașterea soarelui invincibil»“ (The New Encyclopædia Britannica) - Ce ne invata in realitate biblia

Conform cu Encyclopædia Britannica‚ creierul uman „este dotat cu un potențial considerabil mai mare decît acela utilizat pe parcursul unei vieți umane“.21 Se afirmă‚ de asemenea‚ că creierul uman ar putea primi și memoriza toată cunoștința care i se poate transmite actualmente și chiar de un miliard de ori mai mult! Dar de ce a produs evoluția acest surplus? „De fapt‚ acesta este unicul exemplu existent de specie dotată cu un organ de care încă nu a învățat să se folosească“‚ afirmă un savant. Și apoi întreabă: „Cum se poate însă împăca faptul acesta cu ceea mai elementară teză evolutivă‚ conform căreia selecția naturală înaintează cu pași mici‚ fiecare dintre aceștia trebuind să confere organismului beneficiar un avantaj minim dar totodată perceptibil?“ Apoi adaugă că dezvoltarea creierului uman „rămîne unul dintre aspectele cele mai inexplicabile ale evoluției“.22 Dat fiind că procesul evolutiv nu a putut produce și transmite această disproporționată capacitate a creierului și care nu va fi niciodată utilizată în întregime‚ nu ar fi oare mai rezonabil să conchidem că dacă omul este dotat cu facultatea de a învăța la infinit‚ aceasta este numai pentru că el a fost conceput ca să trăiască pentru totdeauna? - Creatia

#48
Quasar_Z

Quasar_Z

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 482
  • Înscris: 06.02.2010

 CoCo615, on 29th July 2010, 10:38, said:

nu prea mai citeste altcineva ... o sa mai scriu probabil pe aici, dar mai rar.

mai citesc eu posturile lui din lipsa de Tom si Jerry. poti sa nu mai scrii deloc ca oricum nu-i intra nimic in teasta.

 CoCo615, on 29th July 2010, 10:38, said:

ca biblia e tot studiata de cateva sute de ani, nu doar Watchtower o face.
s-a studiat vreodata biblia la uacitauar? mai sa fie!!!

 danutz1, on 29th July 2010, 08:13, said:

Ai vazut tu vreun martor care emite opinii personale care nu sunt bazate pe biblie?
nici un martor nu emite opinii personale. toate opiniile lor apartin turnului mincinos de la brooklyn. toate argumentele in favoarea contrastelor de doctrina sunt intotdeauna inafara contextului. iti demonstrez eu personal ca 5 "martori" raspund diferit la aceeasi intrebare, iar daca se intampla minunea ca doi din ei sa raspunda la fel, in mod sigur argumenteaza diferit. cum se explica? simplu: lipsa de studiu.

#49
chestionar

chestionar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 20.01.2009
Reset

###########################################


Mai lasati la o parte cartile. O sa introduca si carti de identitate biometrice. Vor circula prin tunele martorii de data asta ?

#50
impartial_politic

impartial_politic

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 367
  • Înscris: 17.08.2010
Sa punem gaz pe foc

„Martorii lui Iehova” –  conduși de Dumnezeu sau de organizație?

Nu puține articole sau scris referindu-se la pericolele Organizației „Martorii lui Iehova”, fapt despre  care nu prea multe persoane cunosc adevărul ce ține de această Organizație. Mult este de scris despre istoria acestei Organizații, despre mulțimea greșelilor, despre traducerea Sfintei Scripturi intitulată „Traducerea Lumii Noi” care conține, nu multe greșeli, ci foarte multe, încât citind acestă versiune puteți observa o hulă adevărată în adresa lui Dumnezeu. Deja este cunoscut faptul că arma principală a Organizației sunt broșurile „Turnul de veghe” și „Treziți-vă” precum și alte cărți editate de Organizație, iar cu ajutorul Bibliei Organizația își susține învățătura.

În acest articol  țin să redau unele interpretări (explicații) ale Organizației asupra anumitor momente din Sfinta Scriptură, și nu numai.
După cum afirmă membrii acestei Organizații („Argumente din Scripturi”, 2007, pag. 215), „ei rămîn fideli Bibliei ca etalon pentru toate convingerile lor”, adică ei se conduc după principiul „Sola Scriptura”, dar, analizând explicațiile din broșurile Organizației – observăm că mai valabil pentru ei, este termenul „Sola Organizația”, fiind-că ei ascultă de ceea ce spune Organizația care răstălmăcește Biblia în felul său.
În broșurile unde Organizația neagă existența Sfintei Treimi, deseori se întâlnește fraza ”..în Biblie nu apare nici cuvântul Trinitate”, dar Organizația a uitat să afirme că în Biblie nu se găsește nici termenul „Organizație”, Mântuitorul Iisus Hristos a întemeiat Biserica Sa, dar de organizații nu a vorbit nimic, nici El nici Apostolii, ceea ce arată că este o răstălmăcire ce aparține Turnului de Veghe, și nicidecum Bibliei.
Martorii susțin că potrivit Bibliei, linia lor începe cu fidelul Abel, („Argumente din Scripturi”, pag. 218), iar pe următoare pagină, afirmă că „Istoria modernă a Martorilor lui Iehova a început odată cu formarea unui grup de studiu al Bibliei la Allegheny, Pennsylvania (S.U.A.), puțin după anul 1870.”. Prima interpretare precum că ei încep de la Abel aparține Organizației și ea nu este corectă fiind-că nu conține argumente cronologice, (acest fapt se egalează cu afirmația confesiunii Penticostale, care susțin că ei își au începutul de la pogorîrea Duhului Sfînt din Faptele Apostolilor, pe cînd istoria lor arată că existența lor este de prin sec. XVIII-XIX), iar a doua interpretare este corectă, fiind-că într-adevăr istoria ne arată că începutul activității lor este de la americanul Charles T. Russell (1852-1916).
Biblia spune clar că: „Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergînd la cer.” (Fapte 1, 11 ), iar Apoc. 1, 7 spune: ”Iată, El vine cu norii și orice ochi îl va vedea și-L vor vedea și cei ce L-au împuns...”, iar Organizația susține că El deja a venit invizibil, fapt care se contrazice cu Biblia. Argumente scripturistice în acest sens nu există, și toată informația se bazează pe niște interpretări de prost gust a Martorilor. Altă interpretare greșită a Organizației asupra frazei „orice ochi îl va vedea” este „că evenimentele de pe pămînt le vor permite oamenilor să discearnă că el este prezent în mod invizibil.” (pag. 185-186), dar Biblia nu spune nimic despre prezența lui Hristos invizibilă, sau invers, Mântuitorul ne spune foarte clar, că nu doar dintr-un anume moment, ci totdeauna este cu noi:  ” și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin”! Deci , afirmațiile de mai sus nu sunt decât niște răstălmăciri ale Organizației.
Deși Organizația afirmă că „convingerile lor se bazează în exclusivitate pe Biblie” (pag. 215), realitatea însă arată că ei se folosesc și de multe alte surse dintre care cel mai des folosite sînt enciclopediile (Britannica, Americana, Catolică etc); desigur cu scopul ca să-și apere învățătura lor. Transfuzia de sînge este interzisă de Organizație, dar nu de Biblie. Într-adevăr Biblia interzice să mâncăm (sau să bem) sânge”, dar despre transfuzia sângelui nu spune nimic. Aici este important faptul cu ce scop se face transfuzia, și după cum mulți cunosc scopul este salvarea vieții cuiva, adică scopul este terapeutic în general. (citiți mai detaliat despre transfuzie http://ro.altermedia...vine_2043.html). Un moment important îl constituie mărturisirile ex-membrilor Organizației (http://tvspas.ru/vid...il.php?ID=12643 și http://tvspas.ru/vid...il.php?ID=8417) .
Deși Organizația susține că „Sola Scriptura” este etalon pentru ei, observăm că în privința instrumentului pe care a fost răstignit Mîntuitorul Iisus Hristos, crucea, dar ei acceptă stîlpul. Problema constă în faptul că conform indicelor de la Ioan 20, 25 Biblia ne spune că în mâinile Lui cuiele sînt la plural:”...în mâinile Lui, semnul cuielor..”, iar pe stâlpul prezentat de Organizație este doar un cui (singular) în ambele mîini, fapt care arată că această interpretare aparține Organizației și este în contrazicere cu Biblia; și la Matei 27, 37 Biblia ne spune că tabla cu vina adusă lui Hristos era deasupra capului:”...deasupra capului au pus vina lui scrisă...”, iar pe stâlpul prezentat de Organizație, tabla cu vina lui Hristos este fixată deasupra mâinilor, fapt care iarăși se contrazice cu Biblia. Demn de menționat este faptul că Organizația a acceptat atârnarea pe stâlp abia prin anii ’30 ai secolului XX, iar până atunci ea tot accepta răstignirea pe cruce. Această schimbare de învățătură demonstrează cu claritate că Organizația este condusă de oameni și nicidecum de Dumnezeu. (Mai detaliat despre răstignire citiți aici,  http://logos.md/2009...ilp/#more-2199).

Nemaivorbind despre falsele proorocii care sau făcut de către unii membri ai acestei Organizații, despre anii 1918 (unde se spune că Dumnezeu va distruge bisericile și milioane de membri ai bisericilor, care vor fi salvați v-or ajunge la lucrările pastorului Russell. The Finished Mystery (Studies in the Scriptures Vol. 7) Brooklyn, NY, 1917, P. 485); 1925 (unde se spune că putem să așteptăm cu încredere că anul 1925 va marca venirea lui Avraam, Isaac, Iacov și a credincioșilor profeți din vechime... Millions now living will never die, Rutherford Joseph Franklin, Brooklyn NY, 1920, p. 89-90 ), și altele pe care majoritatea membrilor simpli ai Organizației, nu le cunosc! Din păcate, Organizația își continuă activitatea mințind mai departe și ducând multă lume în eroare.


Treziți-vă cei ce stați în Turnul de Veghe al Bisericii!


Sfânta Biserică este în pericol, vrăjmașul și-a înfipt colții în trupul lui Hristos și înghite lacom carnea sfâșiată.
Unul din numele acestui dușman este iehovismul. Acest balaur infernal dă război creștinilor, pregătind uneltele de muncă pentru viitorii martiri ai Domnului nostru Iisus Hristos. Slujitorii lui Iehova sunt trimiși în toată lumea pentru a pregăti lumea apostată de a-l primi pe Antihrist.
Regatul lui Iehova este descrierea exactă a Împărăției lui Antihrist. Iehovismul este pan-erezia veacului apocaliptic, este iudaizarea lumii. Negând Adevărul Absolut, tăgăduind dumnezeirea Domnului nostru Iisus Hristos, iehovismul și-a fabricat propriul idol, vițel de aur, căruia se închină ca unui dumnezeu. Numele acestui dumnezeu fals a fost inventat de masoreți ca o caricatură a numelui divin. Învățătura iehovistă este o învățătură antihristică, nihilistă. Iehovismul urmărește întru tot programul nihilist de distrugere a Vechii Ordini, de crearea ,,noului pământ'' și de modelarea „omului nou”'. Armaghedonul iehovist înseamnă distrugerea Vechii Ordini, a instituțiilor și legiilor și chiar obiceiurilor, care se întemeiau pe Adevărul creștin. Aici întră în scenă virtutea specific nihilistă, și anume violența. Dușmanii lui Iehova vor fi exterminați în cel mai cumplit mod. O analogie la crimele Revoluției franceze, a comunismului, fascismului și a dictaturii antihristice. Începutul Mileniului și crearea raiului iehovist pe pământ, unde va exista ,,dictatura proletariatului'' iehovist înseamnă „noua lume”' nihilistă. Acest experiment de tristă amintire a avut loc în fosta URSS și alte state din blocul socialist pe oasele zecilor de milioane de martiri. Comitetul Central iehovist va fi compus dintr-un număr fix de duhuri și condus de un „înger”' luptător, falsul hristos. Sediul acestui comitet va fi undeva în univers, de unde va supraveghea „progresul”' marii mulțimi iehoviste. Unele dintre intențiile primordiale ale nihilismului, dezvoltate de iehovism, a fost să scoată din mințile oamenilor iadul și frica de iad și nimeni nu pune la îndoială suucesul acestei intenții. Iadul a devenit pentru „omul” iehovist o absurditate și o superstiție, dacă nu o fantezie „sadică”.


SURSA ESTE DE INCREDERE
http://ortodoxia.md/...he-al-bisericii

#51
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

 impartial_politic, on 25th August 2010, 20:53, said:

Sa punem gaz pe foc
Se pare ca focul tau nu vrea sa arda deloc, pe niciul dintre cele doua topice :)

Nu întoarceți nimănui rău pentru rău. Faceți lucruri pe care toți oamenii le consideră bune. 18 Dacă este posibil, atât cât depinde de voi, fiți în pace cu toți oamenii
Romani 12:17,18

Să aveți o conștiință bună, pentru ca aceia care vorbesc disprețuitor despre purtarea voastră bună în Cristos să rămână de rușine tocmai în ceea ce se vorbește împotriva voastră. 1 Petru 3:16

 impartial_politic, on 25th August 2010, 20:53, said:

SURSA ESTE DE INCREDERE
:)
Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 3:16, 17

11 Fericiți sunteți voi când oamenii vă batjocoresc și vă persecută și, mințind, spun tot felul de lucruri rele împotriva voastră din cauza mea! 12 Bucurați-vă și săltați de bucurie, fiindcă răsplata voastră este mare în ceruri; căci așa i-au persecutat și pe profeții dinaintea voastră! Matei 5:11, 12

Edited by danutz1, 25 August 2010 - 20:20.


#52
impartial_politic

impartial_politic

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 367
  • Înscris: 17.08.2010

 danutz1, on 25th August 2010, 21:15, said:

Se pare ca focul tau nu vrea sa arda deloc, pe niciul dintre cele doua topice :)
Nimanui nu-i pasa de martorii lui Iehova.Nimeni nu intra pe subaria asta.

#53
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 impartial_politic, on 25th August 2010, 22:49, said:

Nimanui nu-i pasa de martorii lui Iehova.Nimeni nu intra pe subaria asta.
Intram, cum sa nu?!

Romani 1

23și au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și tîrîtoare.

Adica exact ca shashiul ala cu farfurie in cap la care va inchinati voi :lol:

#54
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008
@ impartial_politic
Suntem cativa care urmarim topicurile astea doua ... eu unu nu am timp momentan pt a oferi cate un raspuns.

insa sursa ta ... acel site, numa de incredere nu e, poate pt tine e. Nu e obiectiva. Ca un exemplu ... e ca si cum ai apara in ce credea Hitler, citand din cartea lui, Mein Kampf.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate