Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...

CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch
 Aici sunt banii Dvs: tarife pentr...

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma

Prima World HD
 Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...
 Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!
 

Religia - cea mai mare pacaleala a lumii?!

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
2482 răspunsuri în acest subiect

#73
konami

konami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.493
  • Înscris: 25.04.2008

View Postlectuer09, on Feb 24 2009, 18:29, said:

Revelația este ca o intelecție – sau intelect – al colectivității, în sensul că ea compensează absența intuiției intelectuale, nu într-un individual, ci într-o colectivitate umană în condițiile date. În contrast, intuiția intelectuală este ca o Revelație în individual, adică acea Revelație cu privire la „o umanitate” va fi, în mod analog, intelecție pentru individual, și invers. Intelectul este infailibil în el însuși; Intelecția pură este o Revelație imanentă și subiectivă așa cum Revelația este o Intelecție transcendentă și obiectivă; Intelecția este garantată în măsura în care Intelectul este capabil să opereze fără obstacole, și asta presupune condiții care nu sunt doar intelectuale ci și morale în cel mai adânc sens al cuvântului, cu privire la virtuțile și nu doar la comportarea socială.
A afirma că Biblia este simbolică și revelată, înseamnă pe de-o parte că ea exprimă adevăruri complexe într-un limbaj care este indirect și plin de imagerie și pe de altă parte că sursa sa nu e nici lumea senzorială, nici planul psihologic sau rațional, ci sfera realității care transcende aceste planuri și le înfășoară imens, fiind în același timp în principiu accesibilă omului prin centrul său intelectiv și mistic, sau prin „inimă”, sau „intelectul” pur.
Intelectul este cel care cuprinde în propria sa substanță dovada sferei realității. Prejudecata „clasică” a scientismului, sau greșeala în metodele sale, este de a nega modul de cunoaștere care este suprasenzorial și suprapersonal, și în consecință de a nega planurile realității la care se referă aceste moduri ale realității și care constituie în mod precis sursele revelației și intelecției.
Intelecția în principiu este pentru om ceea ce este revelația pentru colectivitate; în principiu, deoarece de fapt omul nu poate avea acces la intelecția directă – sau gnoză –excepție, prin virtutea revelației scripturale pre-existente. Ce descrie Biblia ca și cădere a omului sau pierdere a paradisului coincide cu separația noastră de inteligența totală; de aceea se spune că „împărăția lui Dumnezeu este în tine”, și „Bateți, și vi se va deschide”. Biblia însăși este obiectivarea misterioasă și multiplă a acestui intelect sau LOGOS. Este așa prin intermediul imaginilor și enigmelor proiecțiilor a ceea ce purtăm într-o adâncime cvazi-accesibilă în adâncul inimii noastre, iar fapturile istoriei sacre – unde nimic nu e lăsat șansei – sunt ele însele proiecții cosmice ale adevărului divin impenetrabil.

ps: copy/paste

UNGURE CARE ARUNCAȚI CU COOKIURI ÎN BOBULAȚIE MEI? Ăștia de la softpedia? Huo!


deci shape, tu intelegi ce ai postat ? cu asta vrei sa ma combati ? :)

#74
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.127
  • Înscris: 28.06.2006
de obicei eu am revelatii cand sunt pe veceu, mai e cineva in situatia asta ? :)

tot nu am inteles de ce vor credinciosii sa studiem, adica sa memorizam felurite aberatii. sunt ca fetele alea tocilare care memorau demonstratii matematice, si se plangeau ca e grea stiinta :(

cel mai simplu este sa rationezi, pentru memorie s-au inventat computerele

#75
athoss_a

athoss_a

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 21
  • Înscris: 24.02.2009

View Postsupramax, on Feb 21 2009, 16:57, said:

Salutare...

Doream sa abordez aceasta problema si sper sa auzim cat mai multe pareri si opinii...

O sa fac o introducere a topicului si sper ca acest topic sa se pastreze pentru a proteja dreptul la libera exprimare a fiecaruia.
Acest topic vreau sa fie o dezbatere a fenomenului denumit si religie. Rog ca cei care nu pot sa se exprime in mod civilizat sa se abtina pana isi gasesc cuvintele...

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion  - ce am gasit pe wikipedia.

As vrea sa stiu parerile voastre la acest fenomen... in sensul in care eu spun ca orice religie (si sunt multe) e un mare bullshit care a fost creeat pentru a putea controla lumea sau pentru a o manipula. Mai spun ca a accepta religia ca fiind ceva pentru a fi luat de bun este negarea inteligentei umane , este acceptarea manipularii si refuzul la gandirea personala.

Voi ce parere aveti? luati ceva fara temei de bun? sau ganditi si singuri?

PS: in nici un caz si sub nici o forma nu vreau sa jignesc sau sa critic orice religie sau oamenii care ii fac parte. Fiecare are dreptul la a crede sau nu in orice. Eu doar vreau sa stiu parerea altora sau dovezi sub orice forma... Vreau sa facem o dezbatere...


Buna seara ! Tot ce am de zis in legatura cu "religia" este ca , "credinta in Dumnezeu",stiinta acestei credinte,Biblia si tot ce inseamna aceste  lucruri,nu sunt decat un cod de legi,un cod ce a fost creat pentru controlul si manipularea maselor incepand din vechea antichitate si pana in ziua de astazi ! Aceasta este parerea mea !    Sunt constient de existenta unui Inceput al omenirii,cred cu desavarsire in acel ceva initiator de viata in lume ( si cand zic lume ,ma refer la tot ce este cuprins in miile de sisteme solare,inclusiv Sistemul nostru solar ),doar ca unii ii zic "Dumnezeu",altii "Alah","Budha","Big Bang" etc.!

#76
lectuer09

lectuer09

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 463
  • Înscris: 02.02.2009

View Postkonami, on Feb 24 2009, 18:57, said:

deci shape, tu intelegi ce ai postat ? cu asta vrei sa ma combati ? :)
eu nu combat, ofer o aromă pentru cine are înzestrare să simtă gustul

#77
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 38.175
  • Înscris: 09.01.2007

View Postcardinal, on Feb 24 2009, 18:59, said:

de obicei eu am revelatii cand sunt pe veceu, mai e cineva in situatia asta ? :)

tot nu am inteles de ce vor credinciosii sa studiem, adica sa memorizam felurite aberatii. sunt ca fetele alea tocilare care memorau demonstratii matematice, si se plangeau ca e grea stiinta :(

cel mai simplu este sa rationezi, pentru memorie s-au inventat computerele

Tu esti consecvent. De altfel, chiar am avut impresia ca argumentele tale sunt niste rationamente lipsite de eruditie produse pe veceu. deci confirm.

View Postarpisz, on Feb 24 2009, 18:25, said:

sper ca definitia ta a gandirii nu implica si logica .... sau ?

sau... ce ? iar esti misterios & eliptic ?

View Postdin_prun, on Feb 24 2009, 17:51, said:

consecinta primordiala a religiei (dupa cum se vede) este refuzul la gandire

daca eu spun ca pamantul e plat ma crezi?

Nu te cred. Dar cum de nu reusesti tu sa imbrobodesti un credul ca mine ? Asta e intrebarea.

#78
Baphomet

Baphomet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.440
  • Înscris: 15.06.2008
Overseas

Quote

Vad ca voi sunteti bigoti atei, stiti ca termenul de bigot nu are neaparat conotatie religioasa
Ba este, conform DEX. Chiar daca in limba engleza are o conotatie mai larga, uzanta predominanta e relationata tot cu religiozitatea.

Quote

In stupiditatea mea, percep diferente majore intre...
Imi place sa cred ca percepi si asemanarile. :)

Quote

Poate ai vazut-o pe bunica-ta sa creada orbeste
Intre tine si bunica difera doar gradul (sau volumul) orbirii. Nu e o diferenta de fond ci doar una de volum gratie culturii in care traiesti.
E-n predictii ca un credincios de secol XXI, sa aiba o aplecare sensibil diferita fata de religia sa, decat o babuta anacronica.

Quote

eu am vazut oameni care cred pe baza de dovezi, rationamente logice si deductie
Cand vei avea disponibilitatea si placerea, iti stau la dispozitie ca partener de dezbatere a respectivelor dovezi si rationamente.

Quote

Daca esti tolomac, multe-ti vor parea imposibile.
Dar daca ti se pare ca Universul nu putea fi propria sa cauza, mai aplici adjectivul in ce te priveste ? B)

Quote

Pe de alta parte, daca Dumnezeu exista, sigur el e capabil de chestii care noua ni se par imposibile.
Bravo. Tu ai inteles asta, Stelian nu. :)

Quote

Un Dumnezeu complet explicabil nu e Dumnezeul adevarat.
De ce ?

Quote

Am deschis de multa vreme un topic despre manipulare si spalarea creierului. Poti sa-l cauti, sa-l citesti si sa contribui acolo. Retine: e deschis de un crestin declarat. Hm, nu-i asa ca e uimitor cum unii cred in Biblie si in acelasi timp functioneaza mai mult decat performant in societate ?
A deschide un topic de gen, inseamna a functiona mai mult decat performat in societate ? Nu vad legatura.

Quote

Si taica-meu (ateu feroce) a crezut ca o sa ajung cersetor atunci cand i-am comunicat ca am devenit crestin din convingere; ba mai mult, i-a fost rusine fata de prietenii lui (citat aproximativ din tata 'credinta e pentru babe si analfabeti").
Salutari tatalui. Un om inteligent chiar daca n-are o pedagogie pusa la punct.

Quote

Uite ca nu a fost asa, din fericire acum sunt in pozitia sa-l ajut eu pe el, iar pe filiera teologica am ajuns sa citesc (critic bineinteles) ceva filozofie si psihologie.
Trist. Traseul trebuia sa fie recurent. Prima data psihologie, filozofie si abia apoi religie. Traseul gresit explica enorm de bine pozitia ta actuala.

iar un apologet crestin a raspuns celor ca tine ca 'exact din cauza ca sunt crestini, acei oameni prezinta niste caracteristici admirabile ca membri performanti ai societatii' (din memorie, deh).
Un apologet incult. Oamenii sunt buni din motive genetice si sociale.
Exista crestini neexpusi la educatie, maniere, bunatate si care au ajus fiare.
Dupa cum exista atei care au fost expusi la educatie, maniere, bunatate si au ajuns membri de onoare ai speciei umane.
E o dovada de crasa incultura sa crezi ca asumarea unor idei religioase, garanteaza dezirabilitatea sociala.

Alege trei confesiuni crestine, du-te in bisericile lor si fa-i sa te urmeze sa incepeti un razboi (contra ungurilor, interlopilor sau extraterestrilor).
Sunt socat ca un coleg care imputa altora incultura, pare sa nu stie ca istoria crestinismului detine dovezi de perfecta compatibilitate intre el si asemenea propuneri belicoase. De ce nu mai tin azi asemenea apucaturi dar au tinut candva ?

Uite ca eu abordez religia suficient de critic, incat sa am mereu intrebari fara raspuns.
Da-mi voie sa am dubii privind calitatea abordarii tale critice, din moment ce-ti lipsesc raspunsuri fundamentale cu privire la religia ta.

Nu mi-e frica de descoperirile stiintifice, faptele (facts) ma intereseaza in cel mai inalt grad, ma amuza doar interpretarile lor fortate.
De ce esti sigur ca NU religia este cea care interpreteaza fortat noile descoperiri in cunoasterea stiintifica ?

Sunt foarte 'real' si cred in doctrinele fundamentale crestine.
Care sunt incompatibile c-o gandire critica autentica. Ca sa nu mai spun parabilice. Religia ta mizeaza pe a crede in pofida lipsei evidentelor si explicatiilor si nu a gandi critic (caz in care se reclama prezenta evidentelor si explicatiilor).

Mai cred ca degeaba lansam sateliti cata vreme am reusit sa diustrugem societatea cu lacomia noastra si habar nu avem sa comunicam cu copiii nostri (daramite sa-i mai si educam...). Cred ca degeaba controlam ADN-ul cata vreme nu putem sa ne controlam furia, lacomia si orgoliul.
Trebuie sa fii religios pt a dezvolta asemenea nobile nazuinte ?

Editat de Baphomet, 24 februarie 2009 - 19:38.


#79
konami

konami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.493
  • Înscris: 25.04.2008

View Postcardinal, on Feb 24 2009, 18:59, said:

de obicei eu am revelatii cand sunt pe veceu, mai e cineva in situatia asta ? :)
...


aha, inseamna ca de ceva timp te-ai constipat ... fa ceva omule, desfunda-te :D

asa se explica de ce lumea asta e de rahat, sunteti multi care revelati pe buda ;)

Editat de konami, 24 februarie 2009 - 19:45.


#80
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 38.175
  • Înscris: 09.01.2007
Hei Baphomet, ai ramas fara iepuri :)
C'mon man, cand si Flew a devenit deist, tre' sa faci si tu  concesii...
Oricum, multumiri pentru abordarea sistematica a postului meu, ma simt respectat. Bland bland (termenul din engleza) dar ai raspuns.

#81
lectuer09

lectuer09

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 463
  • Înscris: 02.02.2009

Quote

Mai cred ca degeaba lansam sateliti cata vreme am reusit sa diustrugem societatea cu lacomia noastra si habar nu avem sa comunicam cu copiii nostri (daramite sa-i mai si educam...). Cred ca degeaba controlam ADN-ul cata vreme nu putem sa ne controlam furia, lacomia si orgoliul.
Trebuie sa fii religios pt a dezvolta asemenea nobile nazuinte ?

până și sateliții sunt făcuți din metale nobile în ciuda tuturor năzuințelor

#82
Baphomet

Baphomet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.440
  • Înscris: 15.06.2008

View Postoverseas, on Feb 24 2009, 19:31, said:

1. Hei Baphomet, ai ramas fara iepuri :)
2. C'mon man, cand si Flew a devenit deist, tre' sa faci si tu  concesii...
3. Oricum, multumiri pentru abordarea sistematica a postului meu, ma simt respectat.

1. Da. In lipsa, vanez orice.
2. Ei hai, sa nu exageram. Urmareste blogul unui vechi corespondent de-al sau si vei vedea facatura in care a cazut batranul Flew.
http://richardcarrie...bogus-book.html
3. Cu placere, dar...m-ai lasat fara activitate. Imi scade ratingul. :(

Editat de Baphomet, 24 februarie 2009 - 20:18.


#83
lectuer09

lectuer09

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 463
  • Înscris: 02.02.2009
și zici bârfomete c-or să te îndrepte
la coarne de foc prins de mijloc?
d-apoi șă să știi: c-o ștevie să-mi vii
ca să reînvii pe la streșini zen
unse c-untdelemn
că țopice ție,
sute or să vie,
slute și urâte,
și-or să te-mpresoare
pân' să mi te-omoare
dară tu măi drac, să nu-i lași să-ți trag
una după alta, țopice cu dalta
ci să te înșei să zvârli pe mișei
în gura jihadului pâna la poarta... Raiului!

Editat de lectuer09, 24 februarie 2009 - 21:32.


#84
Baphomet

Baphomet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.440
  • Înscris: 15.06.2008

View Postlectuer09, on Feb 24 2009, 21:29, said:

și zici bârfomete c-or să te îndrepte...
Cu majuscula si te iert.

#85
lectuer09

lectuer09

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 463
  • Înscris: 02.02.2009

View PostBaphomet, on Feb 24 2009, 21:51, said:

Cu majuscula si te iert.
dară să-mi fiu doresc că să te știu
că omenii draci scriau pe la medivale
doar cu minuscule chiar și când ziceau „,cuxcuxrule”
beat de oi oi fi dar tu corect să-mi scrii
cu minuscule multe ca la medivale

Editat de lectuer09, 24 februarie 2009 - 21:58.


#86
din_prun

din_prun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 114
  • Înscris: 22.02.2009

View Postlectuer09, on Feb 24 2009, 18:34, said:

desigur! vrei o mostră la cât de prost ești cumva?


terminati cu rasismul... ca si eu sunt rasist dar nu o arat aici...pentru ca nu e vb despre asta... e vb de religie...

lecturer daca pentru a te exprima trebuie sa jignesti nu faci decat sa demonstrezi lipsa ta de caracter.

de ce cand ajunti sa fi incoltit psihic nu te dai batut si incepi sa vb urat... arata ne ca esti inteligent si poti sa te exprimi civilizat si in acelasi timp sa iti spui punctul de vedere...

nu ne demonstra ca fiind credincios esti si din padure pentru ca nu vrem asa ceva...


vb civilizat

#87
lectuer09

lectuer09

    Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 463
  • Înscris: 02.02.2009

View Postdin_prun, on Feb 24 2009, 22:48, said:

terminati cu rasismul... ca si eu sunt rasist dar nu o arat aici...pentru ca nu e vb despre asta... e vb de religie...

lecturer daca pentru a te exprima trebuie sa jignesti nu faci decat sa demonstrezi lipsa ta de caracter.

de ce cand ajunti sa fi incoltit psihic nu te dai batut si incepi sa vb urat... arata ne ca esti inteligent si poti sa te exprimi civilizat si in acelasi timp sa iti spui punctul de vedere...

nu ne demonstra ca fiind credincios esti si din padure pentru ca nu vrem asa ceva...


vb civilizat
și zici deci măi din prun spui că ești val cordun? știi tu oare că iepurii moare ca să cearnă morcovi și să-ți toarcă suc de castane? prostovane?

ps: lipsa de caractere în lumea literalelor naște jigniri și igniri

Editat de lectuer09, 24 februarie 2009 - 22:53.


#88
din_prun

din_prun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 114
  • Înscris: 22.02.2009

View Postlectuer09, on Feb 24 2009, 22:51, said:

și zici deci măi din prun spui că ești val cordun? știi tu oare că iepurii moare ca să cearnă morcovi și să-ți toarcă suc de castane? prostovane?

ps: lipsa de caractere în lumea literalelor naște jigniri și igniri


observ... daca nu te duce sa porti o disc civilizata....


haideti sa revenim ontopic...

#89
din_prun

din_prun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 114
  • Înscris: 22.02.2009
In europa e cea mai mare concentratie de atei din lume. In Suedia de exemplu 80% sunt atei...

Cei mai credinciosi raman americanii (ma refer la continent)

totusi aceste cifre nu sunt exacte... se presupune ca ar fi cu cel putin 10% mai mari

#90
gi_fubar

gi_fubar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.502
  • Înscris: 26.12.2007
existenta religiilor are motivatii , problema nu e asta , problema de azi este credinta in supranatural si inexplicabil ;

societatea in care traim este una inca primitiva din doua motive simple - credinta in supranatural si atitudinea "condamnatoare" vizavi de sex - cu cat cele doua caracteristici sint mai pregnante cu atat un grup social e mai inapoiat .
motivele ar fi de fapt mai multe dar astea doua sint cele care sar imediat in ochi .

Editat de gi_fubar, 28 februarie 2009 - 10:33.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate