Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12971 replies to this topic

#7615
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016

 cristakke, on 10 mai 2016 - 11:44, said:



[ http://s32.postimg.org/k2302r5g5/IMG_2380.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Poza asta imi place mult, desi cum spunea un coleg mai jos, nici pe cel mai mic grad de rumenire eu nu obtin o crusta asa moale.

O sa incerc sa vad.

#7616
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

 xk1daL, on 12 mai 2016 - 09:44, said:

Le-am văzut. M-am gândit sa le misc dar nu am avut timp. Dar ele trebuie îndoite spre mijlocul cuvei nu spre exterior.
Mare atenție la extremitatea lamelei. Înainte să o îndoi către interior, ia un patent și caută să apropii capătul de latura mare .
Eu am pățit să-mi intre acel capăt în piciorul cuvei și am tras de ea de m-am plictisit . Îmi venea s-o trîntesc de toți pereții !
După ce vei strînge lamelele jocul va dispare !
Succes !

#7617
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Pentru XDAL 1
La masina de paine din ce vad eu cele doua elemente care asigura prinderea, cuva masinii respectiv prinderea in masina sunt de fapt piese turnate gen "fonta" cu rezistenta mare la temperaturi inalte si nu cred ca sunt din tabla de indoit cu patentul. O solutie romanesca pentru stabilizarea cuvei ar putea fi folosirea unor pene de lemn in lateral, eventual imprejurul cuvei dar asta ar fi numai o solutie de compromis. Daca faci paine de 1,5 kg atunci masina trage din greu si dpdv al motorului si dpdv al inertiei cuvei si probabil atunci apar tensiuni in plus, dar in rest la greutati de  1000 sau 750 grame nu am vazut o solicitare reala a masinii. Daca ai vreun dubiu asupra interventiei asupra sistemului de prindere, iti recomand sa mergi la service poate au o solutie mai sigura.

Intre timp m-am apucat in weekend sa testez faina de "1,80 lei" pentru a iesi din zona ingredientului principal la pret inabordabil...Din cate branduri de faina am incercat cele obisnuite "de raft" nu m-au convins mai ales din punct de vedere al gustului. Lasand partea estetica la o parte  m-am decis sa mai acord o sansa unui brand romanesc si cu rezulate bune din cele citite si auzite pe ici colo. Am decis sa fac painea de baza, din carte, pentru a nu introduce "necunoscute" in procesul creatiei, plus ca asa am controlul a ce nu da rezultatul scontat ... dar surpriza, faina de "1,80" a dat lovitura ...FAINA in cauza se gaseste relativ peste tot si eu am achizitionat produsul la sacul de 5kg dar exista si in versiuni de punga 1kg si se numeste 7spice. Brand 100% romanesc !

Va las pe voi sa apreciati calitatea "vizuala" ... pentru ca la capitolul gust, familia a decis in mod direct... pur si simplu s-a evaporat instantaneu...
In episodul urmator vom avea un desert  special si anume "Briosa Cramique ( brioşă belgiană )

Brutareala placuta
Cristake

[ http://s32.postimg.org/5dcycckgl/IMG_2392.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristakke, 17 May 2016 - 12:19.


#7618
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
cristakke,

asta ziceam și eu ...
există lucruri și bune și ieftine!
așa cum și nouă ne-a plăcut făina de la Lidl ( Castello ), Pambac, Bacsckai...așa probabil ești și tu mulțumit de această făină ( pe care am vrut să o încerc și eu...dar am zis să încerc întâi cu cea ungurească...)
totul este ca și alți colegi de forum să posteze aici ce făină le-a plăcut, ce făină nu le-a plăcut...( așa cum faci tu Posted Image )

stimă!

#7619
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Dupa cum ziceam si eu ... lucrurile bune si ieftine sunt la exceptia care confirma regula...

Daca o faina de 5 - 6 lei este si la "dublu" dpdv gust si este livrabila mereu fara eforturi deosebite, atunci optez pentru aceasta solutie.
Diferenta este spre minim per total dar gustul primeaza si va exista un dar, faina de "1,80" (vorbesc de exceptie), va ramane mereu prima optiune de preparat in momentele de tranzitie, respectiv umplut rezerva cu faina net superioara. De exemplu pe mine Castello nu m-a dat pe spate spre deosebire de 7 spice si DA, faina ungureasca este de calitate la un pret bun 2-4 lei cam peste tot ...

Exista si solutia "faina de la tara" dar eu nu am conexiuni in zona aceasta si nici nu o sa bat drumurile in lung si in lat sa gasesc o rezolvare, deoarece nu am timp plus altele ... iar banii consumati pe carburant si traficul haotic fac ca eventuala faina senzationala "de la tara" sa nu mai devina asa apetisanta iar in plus nu am posibilitatea sa depozitez cantitati mari de faina in conditii ideale pentru a-si pastra calitatile deci raman tot cu variantele de pana acum.

#7620
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

 cristakke, on 17 mai 2016 - 12:17, said:

La masina de paine din ce vad eu cele doua elemente care asigura prinderea, cuva masinii respectiv prinderea in masina sunt de fapt piese turnate gen "fonta" cu rezistenta mare la temperaturi inalte si nu cred ca sunt din tabla de indoit cu patentul.
S-ar părea că discutăm despre lucruri diferite !
Attached File  uploadfromtaptalk1463495225055.jpg   73.65K   26 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1463495192241.jpg   115.41K   31 downloads

Quote

dar surpriza, faina de "1,80" a dat lovitura ...FAINA in cauza se gaseste relativ peste tot si eu am achizitionat produsul la sacul de 5kg dar exista si in versiuni de punga 1kg si se numeste 7spice. Brand 100% romanesc !

Va las pe voi sa apreciati calitatea "vizuala" ... pentru ca la capitolul gust,
[ http://s32.postimg.org/5dcycckgl/IMG_2392.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ori camera ta foto este defectă, ori pîinea ta este mai galbenă decît cozonacul meu !

Attached Files



#7621
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
DA Mcjohn ... despre reparatia sistemului de prindere eu in continuare recomand sa mearga la service. Probabil ca lamela incercuita de tine nu mai "tine" dar interventia cu patentul din partea unui om "cu doua maini stangi" in general duce la ceva mai grav si aici nu ma refer la xdal1 ci in general, unii oameni sunt mai "mesteri" decat altii ...

Cat despre aparatul meu foto, nu are nimic defect ci dimpotriva ... telefonul merge foarte bine. Diferenta dintre cele doua imagni consta in 2 chestii diferite si anume:
- setarea aparatului foto ( fara auto balance, fara blitz si lumina ambientala reala calda )
- ingredientele nesimtit de scumpe si calitative ( unt nesimtit de gras si la procente si la pret, lapte gras cat cuprinde, sare si zahar de peste mari si tari, oua de la tara - intamplator am primit cateva, faina daunator de ieftina ).

Am incercat sa fac pozele din acelasi unghi , cu aceeasi lumina si daca te uiti la pozele mai vechi o sa vezi ca nu toate au tenta galbuie si iti jur ca nu am foslosit nici un filtru sau soft de manipulare foto iar pozele le fac cu telefonul pt ca imi este mai usor sa le postez direct de pe telefon.

Pozele pe care le-ai facut tu, sunt foarte bune si explicite pentru cineva care vrea sa inteleaga si sa invete cum se prepara painea sau cozonacul cu masina de facut paine si cred ca ai folosit si blitz-ul care in multe cazuri strica toata povestea. In schimb eu pot sa folosesc "poza:" sa atrag si sa incurajez lumea sa foloseasca sau sau isi cumpere masina de paine ca un fel de coperta de carte pentru manualul de utilizare si retete in care sunt incluse imaginile tale ca si continut, explicite si la obiect.

Daca vrei sa te convingi de "cozonacul" facut de mine te invit sa urmaresti urmatoarea postare depsre briosa Cramique ....

#7622
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Povestea Cramique

Imediat dupa sarbatorile de PASTE m-am gandit sa fac o prajitura din cartea de bucate care sa nu ma solicite foarte tare dar care sa nu o fi facut inainte. Am ales prajitura Kugelhopf care imi semana a cozonac, nu cu nuci ci cu migdale, ceea ce m-a atras.... M-am apucat relativ tarziu seara dar la ora 11.00 am scos minunea din masina... dar ca orice minune nu a durat mult si a "disparut" neavand timp sa fac vreo poza ...  asa ca weekendul trecut m-am apucat din nou de o prajitura pe repede inainte si am ales Cramique - briosa belgiana.

Dupa ce am citit reteta mi-am dat seama ca este identica cu Kugelhopf dar de data asta fara migdale. Staim cam la ce sa ma astept si in ciuda faptului ca nu am mai stat sa marinez stafidele in rom, sa pun unt nesimtit de gras si miere zaharisita in compozitie, la briosa Cramique am cam dat cu neglijenta executionala si am pus untul jumate topit jumate rece, oule le-am "dezhetat " la cuptorul cu microunde mai mai sa le "prajesc" ... si de aceea am luat hotararea ca toate elementele lichide si nelichide din cuva sa le amestec uniform pentru omogenizare pana sa pun faina si drojdia, doar doar sa mai redersez inceputul cam furtunos. Am pus si faina cea mai ieftina din dotarea de 5kg si am dat Start vot. Am mai stat pana la primul semnal somnor, cam dupa 25 de minute sa arunc fructele uscate, care nici macar conform retei nu erau cantarite si am lasat masina sa isi faca treaba(  cei care au masina Panasonic cu cuva separate de ingrediente s-ar fi dus ca vada un film intre timp dar noi astia mai amarasteni trebuie sa stam cu urechile ciulite )

Cand am auzit semnal sonor de final am sarit direct din fotoliu ca ars sa vad ce a iesit.Oricum mirosul mi-a tradat intentia de prajitura surpriza" si am fost asaltat de copii care au navalit in  bucatarie sa manace "prima bucata" ? ( care de obicei se transforma in jumate ). Rezultatul este cel de mai jos si prajitura numita spumos Cramique se traduce simplu in Cozonac cu Stafide Super Miammm miammmm

Brutareala placuta de la
Brutarul de serviciu
Cristake

[ http://s32.postimg.org/cpo2wm4jp/IMG_2397.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristakke, 18 May 2016 - 11:16.


#7623
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Mie nu mi-a crescut cum trebuie prajitura Cramique si banuiesc ca din cauza ca nu am tinut ouale suficient la incalzit. Le-am scos din frigider si le-am lasat cam 15 minute in bucatarie. Cred ca trebuia sa le las minim o ora. Si nici faina nu era grozava, castello 650. O sa mai fac o incercare cu faina 7Spice sau cu manitoba.

#7624
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Am mai spus ca acea Faina CASTELLO de la Lidl nu isi face treaba cum trebuie daca iei in considerare propietatile de baza, cat despre pret este foarte bun si doar atat. Ai dreptate si cu privire la oua dar nu numai la ele... temperatura tuturos componentelor trebuie sa fie egacula cu cea a camerei si un plus de pana la 37 grade pentru lichid, apa sau lactate ( lapte / iaurt )

Recomand combinatia 7spice + Manitoba in proportie de 90 % 7 spice si 10 % Manitoba. Manitoba are nevoie de 1 gram de srojdie la 1kg ca sa creaaaaaaasca foarte bine.

Atat adaug si eu Manitoba in orice combinatie de faina alba. Faptul ca este "prohibitiva" cred ca este o chestie de moft. Daca ma zgarcesc la 10-15 lei pe kilogram si eu folosesc 100 de grame adica echivalentul unui leu in plus fata de cei 20 de bani probabil care ies din restul de faina obisnuita, pentru mine inseamna zgarcenie si nu numai prin faptul ca toate acele ingrediente de calitate la consum si nu le arunc la cos. Aceeasi teorie si pentru unt ( Lurpack ) ulei de masline ( calitate deosebita direct de pe plantatia producatorului ) , sare "roz" , zahar brun de megacalitate si nu gen "Cristal" vopsit cu maro sa para "Bio si Brun, faina de calitate plus toate cele ce mai se adauga, eventual stafidele sa fie negre si nu "galbene" toate astea la un loc adauga acel plus care face ca produsul final sa fie din toate punctele de vedere exceptional.

Edited by cristakke, 18 May 2016 - 13:36.


#7625
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
In dupa amiaza asta am facut paine din 200g faina 650 dela 7Spice, 200g faina de secara si 300g faina Manitoba. A cescut... o minunatie, nici n-ai zice ca are si faina de secara.

#7626
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Bravo, ma bucur pentru reusita ta! La mai multe si diverse ... Acum poti experimenta diverse, avand ca baza Manitoba ! Eu intotdeauna am fost intrigat de pozele afisate pe forumurile americane care te ameteau ce produse scoteau si singura diferenta era faina, bineinteles Manitoba si crede-ma, mi-a luat ceva vreme sa ma prind ca Manitoba este un sortiment si nu un brand... Astea toate  cu masini de paine normale ..... Ca si pe la noi Panasonic, Black & Decker ( un Moulinex rebranduit pt US ), Sunbeam ( masina de supermarket ) etc

#7627
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Sa fiu sincer, nu as zice ca e diferenta foarte mare intre faina manitoba si faina 450 luata din Bulgaria acum ceva vreme. Si aceea a crescut de era sa se reverse din cuva. Diferenta a fost ca aluatul era din 400g de faina 650 si 300gfaina bulgareasca, deci nu avea cele 200g de faina de secara. As cumpara de la Selgros niste faina 450 dar nu am unde sa depozitez punga de 5kg. Trebuie sa termin stocul actual de faina ca sa aiba loc. Am in plan o incercare cu faina de ciabatta de la Lidl dar as prefera s-o fac in cuptorul mare.

#7628
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

 cristakke, on 18 mai 2016 - 10:46, said:

Probabil ca lamela incercuita de tine nu mai "tine"
Ar trebui să țină ! E o tablă oțeloasă (sau poate doar la mine)! Cedează altele, dar aceea mă îndoiesc !

Quote

dar interventia cu patentul din partea unui om "cu doua maini stangi" in general duce la ceva mai grav si aici nu ma refer la xdal1 ci in general, unii oameni sunt mai "mesteri" decat altii ...
Ca să construiești un avion, sau un tanc, îți trebuie cunoștințe complexe, dar să îndoi un cui, sau o tablă , nu trebuie să fii inginer !
(Fiul meu este în cl a ll-a și dacă i-aș cere acest lucru , în 2 min ar fi gata ! ) . Iar cu colegul, ... ne cunoaștem de pe alt topic și știu că este îndemînatic !

Quote

Cat despre aparatul meu foto, nu are nimic defect ci dimpotriva ... telefonul merge foarte bine. Diferenta dintre cele doua imagni consta in 2 chestii diferite si anume:
- setarea aparatului foto ( fara auto balance, fara blitz si lumina ambientala reala calda )
Afară, și eu pozez fără bliț. Dar la interior, doar cu bliț, ptr că este lumina slabă.

Quote

- ingredientele nesimtit de scumpe si calitative ( unt nesimtit de gras si la procente si la pret, lapte gras cat cuprinde, sare si zahar de peste mari si tari, oua de la tara -.
De unt, în rețea de pîine, am citit în rețeta de la Gorenje, dar de ouă în rețeta de pîine ... acum aud prima dată !
Aici este și explicația.
Praful rezultat din grîu, eu știu că are culoare albă . De aici și uimirea mea ! Dar probabil ție îți place să faci cozonac în fiecare zi !
Eu am ales rețeta cea mai ieftină. Făina, cînd o găsesc sub 1,5 lei/ kg iau 10 kg și-mi ajung cîteva luni (1 kg făină/săptămână). Iar apa nu costă, maia, ulei, zahăr și sare, cred că 1 kg îmi ajung ptr încă 6 luni (poate mai bine) !
Deci o pîine la 2 lei (sau sub 2 lei, cum a făcut calculul Dan acum vreo 2 ani) e bine.
Succes în bucătăreală !

#7629
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Pentry Freddy 12
Daca citesti cateva pagini mai in spate, am facut un experimente cu faina Lidl premixata. Nu este grozava decat pe "criza" iar dintre toate, Ciabatta este cea mai buna. Cat despre MANITOBA, tocmai aici face diferenta si chiar daca pui faina de 000 in faina de 650 creste spectaculos, ceea ce adauga MANITOBA este si gustul foate bun. Am facut painea cu nuci cu MANITOBA si putina faina integrala si gustul a fost cel care m-a cucerit dar daca bulgarii au ajuns sa faca faina de "raft" mai buna ca a noastra insemna ca iar ne-au luat-o inainte pe langa multe altele. Sa  stii ca si 7spice de capul ei, creste frumos si este foarte gustoasa asa ca acum poti sa te stabilizezi pe un produs care iti livreaza rezultatele pe care le astepti.

pentru McJohn
Foto: Depinde de cat de bun este aparatul si stabilizarea acestuia, pt ca si in lumina slaba se pot face poze dar asta necesita niste ani de munca si experienta si nu e cazul pentru 3 oua si un praf, dar poate deveni un hobby pe viitor... cine stie. Eu am prins gustul foto dintr-o intamplare pe care poate o voi povesti la o gura de cafea si cozonac ....
Paine: Poate m-am facut gresit inteles ... Ouale erau chiar pt cozonac, nu le-am pus in paine, diferenta o da uleiul de masline de culoare verzui galben si poate zaharul brun care mai adauga cateva procente la galbenul din textura, pentru ca daca te uiti la poza exista si alte elemente curat albe in poza deci nu este un filtru aplicat pe toata poza, oricum ar fi important este gustul si nu poza pentru ca nu suntem pe un forum de foto ci de paine deci gustul este esential si sunt sigur ca la asta stai foarte bine.
Cat despre calculul la cat costa o paine, pur si simplu nu ma intereseaza in acest moment, pentru ca nu fac paine la masina sa ies mai ieftin la bani ci sa imi placa painea la gust si sa imi placa ceea ce fac, mai ales ca eu mananc 2-3 felii din ea in 2 zile, painea o fac pentru familie si poate sa iasa si 30 de lei, oricum 2 paini de la PAUL sunt 30 de lei deci tot acolo ajung....Nu contest faptul ca se poate obtine o paine ieftina sub pretul de piata normal de o calitate extraordinara si cred ca asta este ceea ce cauta toata lumea.

Mai am pregatite cateva painici de expus dar timp sa mai am ....
Brutareala placuta!
Cristake

Edited by cristakke, 19 May 2016 - 10:59.


#7630
xk1daL

xk1daL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 30.09.2014

 cristakke, on 17 mai 2016 - 12:17, said:

Pentru XDAL 1
La masina de paine din ce vad eu cele doua elemente care asigura prinderea, cuva masinii respectiv prinderea in masina sunt de fapt piese turnate gen "fonta" cu rezistenta mare la temperaturi inalte si nu cred ca sunt din tabla de indoit cu patentul. O solutie romanesca pentru stabilizarea cuvei ar putea fi folosirea unor pene de lemn in lateral, eventual imprejurul cuvei dar asta ar fi numai o solutie de compromis. Daca faci paine de 1,5 kg atunci masina trage din greu si dpdv al motorului si dpdv al inertiei cuvei si probabil atunci apar tensiuni in plus, dar in rest la greutati de  1000 sau 750 grame nu am vazut o solicitare reala a masinii. Daca ai vreun dubiu asupra interventiei asupra sistemului de prindere, iti recomand sa mergi la service poate au o solutie mai sigura.

Intre timp m-am apucat in weekend sa testez faina de "1,80 lei" pentru a iesi din zona ingredientului principal la pret inabordabil...Din cate branduri de faina am incercat cele obisnuite "de raft" nu m-au convins mai ales din punct de vedere al gustului. Lasand partea estetica la o parte  m-am decis sa mai acord o sansa unui brand romanesc si cu rezulate bune din cele citite si auzite pe ici colo. Am decis sa fac painea de baza, din carte, pentru a nu introduce "necunoscute" in procesul creatiei, plus ca asa am controlul a ce nu da rezultatul scontat ... dar surpriza, faina de "1,80" a dat lovitura ...FAINA in cauza se gaseste relativ peste tot si eu am achizitionat produsul la sacul de 5kg dar exista si in versiuni de punga 1kg si se numeste 7spice. Brand 100% romanesc !

Va las pe voi sa apreciati calitatea "vizuala" ... pentru ca la capitolul gust, familia a decis in mod direct... pur si simplu s-a evaporat instantaneu...
In episodul urmator vom avea un desert  special si anume "Briosa Cramique ( brioşă belgiană )

Brutareala placuta
Cristake

[ http://s32.postimg.org/5dcycckgl/IMG_2392.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Am indoit acele tablite spre interior si cuva nu se mai misca deloc acum. Pe latimile cuvei, pe partea groasa din "fonta" sunt niste tablite subtiri care se ataseaza de partea din "fonta" din masina si care se indoaie foarte usor. Am sunat la service si cei de acolo au zis ca acorda garantie doar pentru masina propriuzisa, nu si pentru cuva si malaxoare deoarece sunt considerate consumabile cu o durata de viata de aproximativ 3 ani dupa care trebuie schimbate, deci nu am cum sa ma ajute. Am fost la un mic service de la mine din oras si cel de acolo mi-a zis sa trag eu cu un patent de ele si totul o sa fie bine si asa a fost.

#7631
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Ma bucur ca s-a rezolvat usor....Colegul mcjohn avu dreptate ... Acum da-i bataie cu painile si sa curga vinul ghiurghiuliu ....

#7632
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
salut,

am pățit-o și eu acum...
machineta mea a...muțit...Posted Image
adică nu mai scoate nici un sunet de avertizare- după cele 22 min ( la programele cu semințe, fructe...) și nici atunci când o bag în priză nu zice nimic...
în rest este ok...își face treaba ca și până acum...

a mai pățit cineva așa?
mă întreb dacă merită să stau cu ea pe dreapta ( cât va fi în service ) sau să o folosesc așa ?Posted Image

voi ce ziceți?

stimă!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate