Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Stiinta Cabala vorbeste despre sensul vietii

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1
krakatau

krakatau

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 26.06.2008
Cartea Zohar"

Cine sunt eu și pentru ce exist?
De unde suntem, unde mergem și pentru ce am apărut aici?
E posibil oare să fi fost și altă dată aici în lumea asta?
Putem oare să aflăm cine suntem noi și ce reprezintă întregul univers?
De ce există suferință în lume și e posibil oare să o evităm?
Cum putem atinge fericirea,perfecțiunea și satisfacția?

Mulți au fost tentati, de-a lungul generațiilor, să răspundă la întrebările de sus, cam dureroase.Aceste chestiuni reapar în fiecare generație, care fapt demonstrează că nu am aflat răspunsul satisfăcător pană astăzi.

Studiind Natura, studiind Universul, se descoperă că totul in jurul nostru există și se desfășoară conform unor legi exacte și specific orientate într-o direcție predeterminată.

Dacă ne considerăm treapta cea mai înaltă a creației Naturii, observandu-ne, descoperim, că oamenii se comportă în mod dizarmonic față de sistemul acestor legi ale naturii, nesupunandu-li-se.

De exemplu, observand perfecțiunea fiecărui organ al corpului, orientarea exactă intr-o direcție specifică a funcției fiecărei celule vii,n-avem răspuns la întrebarea: pentru ce scop există de fapt acest organism…?

Totul împrejurul nostru este dominat de legea cauză-efect.Totul este creat cu un anumit scop. În lumea obiectelor materiale,domină legile exacte ale mișcării, transformării și a reîncarnării sufletelor.Aceeași lege domină si lumea vegetală și cea animală.Însă, întrebarea întrebărilor:care este scopul existenței ? - a rămas fără un răspuns satisfăcător.

Oare a existat vreodată un om pe care să nu-l fi frămîntat întrebarea aceasta? Teoriile științifice contemporane atestă că universul e controlat de legi fizice, stabile, pe care nu le putem schimba. Rolul nostu constă în a le folosi într-un mod inteligent în cei 70-120 de ani ce ne sunt dați și în a pregăti fundamentul pentru generațiile ce vor urma… pentru ce?...Oare să fi evoluat lumea din anumite forme primitive, sau să fi fost adus Omul de pe alte planete? N-are importanță de loc.

Există doar două noțiuni: nașterea și moartea. Iar ceea ce se petrece între ele, este irevocabil, ireversibil, și astfel de neprețuită valoare. Sau, invers: viața nu înseamnă nimic, dacă la sfarșitul vieții nu este decat întuneric.


Deși originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, știința Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani.

Tocmai această tăinuire a menținut nemuritoarea atracție a Cabalei. Savanți și filozofi renumiți din multe țări, ca de exemplu Newton, Leibniz și Pico della Mirandola, au cercetat și au încercat să înțeleagă știința Cabalei. Totuși, până în zilele noastre numai puțini știu ce este într-adevăr Cabala.

Știința Cabalei nu vorbește despre lumea noastră, și în consecință esența ei scapă oamenilor. Este imposibil să înțelegi pe deplin invizibilul, imperceptibilul și ceea ce nu a fost experimentat. De mii de ani, omenirii i-a fost oferită o varietate largă de lucruri sub numele de “Cabala": farmece, blesteme și chiar miracole, toate în afară de știința Cabalei însăși. Pentru mai mult de patru mii de ani, opinia de rând despre știința Cabalei a fost încurcată de concepții și interpretări greșite. De aceea, în primul rând, trebuie lămurit ce este știința Cabalei. Cabalistul Yehuda Ashlag definește Cabala în felul următor în articolul său “Esența Înțelepciunii Cabalei”:

Această înțelepciune nu este nici mai mult, nici mai puțin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză și efect, după reguli fixe și determinate, care se îmbină într-un singur scop preamărit, descris ca "revelația Dumnezeirii Sale în fața creaturilor Sale în lumea noastră".

Definițiile științifice pot fi complicate și obositoare. Hai să încercăm să analizăm ce se spune aici.

Există forța de sus sau Creatorul, și forțe guvernatoare care descind din această forță de sus înspre lumea noastră. Noi nu știm câte forțe există, dar de fapt asta nu este important. Noi existăm aici în lumea noastră. Noi suntem creați de o forță superioară pe care noi o numim "Creator". Noi suntem familiarizați cu diferite forțe în lumea noastră, ca de exemplu forța gravitațională, electromagnetismul și forța gândului. Totuși, există forțe de ordin mai înalt, care acționează în timp ce rămân ascunse de noi.

Noi numim această forță ultimativă, atotcuprinzătoare - "Creator". Creatorul este suma tuturor forțelor din lume și nivelul cel mai înalt în rândul forțelor guvernatoare.

Această forță superioară a dat naștere lumilor superioare. Există în total cinci lumi superioare. După ele urmează așa numitul Machsom, o barieră care desparte lumile de sus de lumea noastră. De la forța supremă Creator, de asemenea cunoscută ca "Lumea Infinitului" forțele coboară străbătând toate lumile, dând naștere lumii noastre și ființelor umane.

Știința Cabalei nu studiează lumea noastră și ființele umane din ea, așa cum o fac științele tradiționale. Cabala cercetează tot ce există deasupra Machsom-ului .

Cabalistul Yehuda Ashlag spune că "această înțelepciune nu este nici mai mult, nici mai puțin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză și efect, după reguli fixe și determinate...". Nu există nimic altceva decât forțele care coboară de sus, în conformitate cu legi precise. În plus, aceste legi, așa cum scrie Ashlag, sunt fixe, absolute și omniprezente. În cele din urmă, toate sunt astfel direcționate încât omul să poată descoperi forța guvernatoare ultimativă a naturii în timp ce trăiește în lumea noastră obișnuită.


De ce Cabala? De ce acum?

În ziua de azi, mulți sunt cei care cred că progresul omenirii se apropie de un impas. Speranțele noastre din trecut, de a avea o viață mai bună și mai fericită datorită progresului științific și social, au fost umbrite din ce în ce mai mult de pesimismul cauzat de ceea ce pare a fi un impas.

Vedem că tot mai mulți oameni din întreaga lume sunt incapabili de a-și găsi împlinirea. Cândva, gândeam despre noi că facem mari salturi înainte, crezând că progresăm în mod substanțial, dar acum se pare că ne aflăm în fața unui fel de zid.

Omenirea pare a se scufunda în depresie, sinuciderea și drogurile abundă, iar oamenii încearcă să se degajeze de lume și să-și înăbușe sentimentele. Terorismul și rapida înmulțire a dezastrelor naturale sunt simptome ale unei crize globale, și toate aceste stări conduc omenirea către o întrebare fundamentală: „Care este rostul vieții?”.

Mulți oameni au început deja să caute răspunsul la această întrebare. Asta devine evident, considerând creșterea foarte mare a numărului celor care se află în căutarea spiritualității în decursul ultimilor douăzeci de ani.

În „Cartea Zohar-ului” stă scris că la sfârșitul secolului al XX-lea, omenirea va începe să-și pună întrebarea despre rostul vieții și că răspunsul la această întrebare, ascuns în vechea știință a Cabalei, poate fi dezvăluit numai în vremea noastră, tocmai din cauza circumstanțelor dificile.

Știința Cabalei a fost tăinuită timp de milenii exact din acest motiv. Oamenii nu erau pregătiți pentru ea, și nu aveau nevoie de ea. Dar în ultimii ani, atracția ei a crescut în mod dramatic. Mulți s-au apucat de studiul Cabalei, curioși fiind ce le poate ea oferi. Odată ce omul realizează că știința Cabalei răspunde la întrebarea despre rostul vieții, el nu se mai simte intimidat de ea și începe să se angajeze activ în studiul ei.

Concepțiile conform cărora Cabala se ocupă de magie, miracole, șireturi roșii și apă sfințită, dispar treptat. Oamenii pot înțelege că acestea sunt doar fenomene psihologice.

Cerința pentru Cabala adevărată, autentică, este în creștere. Cu alte cuvinte, există o cerință din ce în ce mai mare pentru ceea ce ne va permite să percepem un univers mai larg, existența eternă și forțele guvernatoare superioare. Oamenii vor să știe de ce lumea noastră și viețile noastre se desfășoară în acest fel, de unde provenim și încotro ne îndreptăm.

În timpurile noastre, numeroși oameni din toate colțurile lumii au devenit interesați de această întrebare, și de aceea știința Cabalei câștigă o largă po***ritate. Întrucât această existență pământească pare tot mai nesatisfăcătoare și restrictivă, tot mai mulți oameni caută să se asocieze cu ceva dincolo de această lume.

Astfel, oamenii de azi sunt pregătiți pentru știința Cabalei. Ea îi întâmpină cu brațele deschise pe toți cei care caută cu adevărat să descopere rostul vieții, originea existenței noastre și le oferă o metodă practică de a ajunge la ea.

Scopul creației

Creatorul a început creația. Mai precis, El a creat o lume a "răului" sau a corupției. Dar omul finalizează creația, însemnând că omul o rectifică. Deoarece omul are capacitatea de a conduce lumea, Creatorul îi transferă conducerea creației. Creatorul mărește presiunea asupra noastră pentru a ne obliga să preluăm conducerea. Acesta este motivul pentru care lumea din jurul nostru este atât de rea; Creatorul a făcut-o așa, pentru ca noi să începem să o corectăm.

Până când o persoană nu dezvăluie în mod complet această forță, până când cineva nu cunoaște toate lumile pe care trebuie să urce, supunându-se acelorași legi ca și forțele descendente, până când cineva nu ajunge în Lumea Infinitului, o asemenea persoană nu va părăsi această lume. Ce înseamnă "nu va părăsi" ? Persoana aceasta va fi mereu renăscută în lumea noastră, dezvoltându-se de la o viață la următoarea până la atingerea stării în care apare dorința de a ajunge la forța superioară.
detalii http://www.kabbalah....omkab/index.htm
http://www.kab.info/

#2
Bean

Bean

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,477
  • Înscris: 12.11.2006

View Postkrakatau, on Jun 26 2008, 21:09, said:

De ce Cabala? De ce acum?
Da, chiar asa! De ce Cabala? De ce acum si de ce tocmai pe aria Stiinta?
Incearca la "Religie si spiritualitate".
Multumesc.

Closed.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate