Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Sfaturi achizitie LCD sau Plasma

- - - - -
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#91
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Pai avand in vedere faptul ca providerii de semnal tv prin satelit au diverse optiuni de titrare/subtitrare, EPG, filme la cerere (imi scapa termenii corecti), imi inchipui ca, pe langa semnalul digital emis de ei, dau o anumita calitate. Nu fac reclama vreunui provider aici, dar sunt multumit de serviciile lui si as vrea, in momentul achizitionarii unui tv lcd sa nu raman cu buza umflata. Tata are un 4/3 lcd, e pe analogic semnalul deci nu-mi pot face o impresie. Iar monitorul Asus luat ieri sincer ma cam dezamageste, cu toate setarile, nu are nici macar 90% din culorile dorite de mine.

#92
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Eu cand mi-am luat monotor am studiat piata o luna de zile inainte si mi l-am luat pe asta.
E o bijuterie de monitor. Merita din plin cei 1100 RON. Nu prea am eu placa video asa performanta ca sa-l pun la adevarata valoare. Peste o luna voi schimba si sistemul.
La serviciu, luna aceasta, au fost achizitionate 5 calculatoare noi, cu tot cu monitoare. Monitoarele sunt Asus, de 19'', wide, 5 ms. Dupa ce m-am obisnuit cu Samsungul acasa mi se intoarce cand ma uit la alea. Bine, Samsungul costa si cat 2 Asus-uri dintr-alea, asa ca nu se cade vreo comparatie. Pt birou vor fi f bune.

#93
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

 Lucian_M, on Dec 30 2007, 12:59, said:

Pai avand in vedere faptul ca providerii de semnal tv prin satelit au diverse optiuni de titrare/subtitrare, EPG, filme la cerere (imi scapa termenii corecti), imi inchipui ca, pe langa semnalul digital emis de ei, dau o anumita calitate.
in principiu da, in practica nu pentru ca inghesuie mai multe canale pe transponder decat ar trebui.

#94
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
revenind la lcdul de 25 de milioane fullHD(ca sa nu mai dau quote, ca se supara mtz), chiar azi i-am vazut reclama la metrou la grozavesti!poate il vedeti si voi prin magazinele carrefour, are diagonala 82(e micutz), dar nu stiu sigur daca e full hd sau nu, parca eu asa imi aduc aminte sa-l fi vazut intr-o brosura tot la carrefour, dar si la media galaxy la unirea!
pana una alta nu exista "televiziune digitala totala la noi" si nu cred ca o sa fie nici anul care vine! la cei de la pro tv am vazut, totusi, camere hd, mai exact z1,ca si la senso,chiar si cativa la tvr.
stirile prezentate de andreea esca erau putin cam labartate...adica nu se transmiteau acum 6 luni(cand am privit-o ultima oara pe un 16,9), in format wide!
cred ca se stie ca lcdurile isi pierd dramatic luminozitatea in cativa ani, iar plasmelor tre sa le pompezi la un moment dat nu stiu ce gaz, de te omoara prin casa(ei zic ca nu e nicio problema..)!
din partea mea, mi-as lua cel mai ieftin tv HD de pe piata, dar inca nu e cazul, pt ca nu am timp sa ma uit la el!
oricum...sa fim in sezon, Sarbatori Fericite, iar ziua de anul nou sa ne fie prilej de aducere aminte al adevaratului sens al existentei si de statornicire pe calea cea stramta a mantuirii!
vb la anul!La Multi Ani!

#95
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,503
  • Înscris: 17.09.2007

 Zenus, on Dec 31 2007, 08:36, said:

cred ca se stie ca lcdurile isi pierd dramatic luminozitatea in cativa ani, iar plasmelor tre sa le pompezi la un moment dat nu stiu ce gaz, de te omoara prin casa(ei zic ca nu e nicio problema..)!

Eu mi-am facut o reductie la instalatia de gaze si am un robinet sub plasma la care din cand in cand mai dau drumul la gaz, asa ca nu e o problema. Iar la LCD problema e neonul care lumineaza cristalele (poate fi si starterul), dar acum se gasesc destule neoane in comert si nici acolo cred ca nu e problema sa-l schimb.
N-am avut timp sa caut, poate stie cineva care sunt originile acestei povesti cu gazul la plasma. E folclor autentic sau e preluat de peste ocean?

#96
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,279
  • Înscris: 28.11.2001

 Zenus, on Dec 31 2007, 08:36, said:

plasmelor tre sa le pompezi la un moment dat nu stiu ce gaz, de te omoara prin casa(ei zic ca nu e nicio problema..)!

Asta-i poanta anului 2007 ! :D  :D  :D  :D  :lol:
Incredibil ce prostii pot să debiteze unii iar altții să-i creadă fără zero documentare.

#97
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

 Zenus, on Dec 31 2007, 08:36, said:

chiar azi i-am vazut reclama la metrou la grozavesti!poate il vedeti si voi prin magazinele carrefour, are diagonala 82(e micutz),
la 82 de cm nu e mic.

 Zenus, on Dec 31 2007, 08:36, said:

pana una alta nu exista "televiziune digitala totala la noi" [...]stirile prezentate de andreea esca erau putin cam labartate...adica nu se transmiteau acum 6 luni(cand am privit-o ultima oara pe un 16,9), in format wide!
exista protv hd, doar ca nu il preia nimeni. e disponibil doar in bucuresti ca dvb-t

Edited by zuppy, 31 December 2007 - 16:24.


#98
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005

 alexcs, on Dec 26 2007, 12:57, said:

am impresia ca toshiba 42C3005 107cm 16:9 1366x768 4000:1 2HDMI este HD ready si nu Full HD. AM vazut ca domo il vinde ca Full HD dar el este HD ready. contrastul cam mic dupa parerea mea dar fiecare cu parerea lui.
In cartea tehnica cea in lb engleza nu cea tradusa care insoteste produsul la cap. rezolutii suportate este data rezolutia 1920x1080 adica rezolutie full HD!

Edited by scoty, 05 January 2008 - 11:12.


#99
ioany

ioany

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 03.03.2007
DUPA MULTE ORE DE COMPARATII SI DOCUMENTARI AM CONSTATAT CA SONY BRAVIA ESTE PESTE ORICE LCD SI PLASMA LA ORA ACTUALA.CAT PRIVESTE APRECIERILE NEGATIVE LA ADRESA SONY ELE SUNT FACUTA SAU IN NECUNOSTINTA DE CAUZA SAU DIN CIUDA.INTODEAUNA IN DOMENIUL VIDEO A EXISTAT SONY SI LA DISTANTA CEILALTI.ORICUM ERA PLASMELOR SE VA INCHEIA MAI REPEDE DECAT SE ASTEAPTA MULTI.DEJA LCD A DEPASIT PLASMA IN CELE MAI MULTE CAPITOLE IAR TEHNOLOGIA OLED VINE CU PASI MARI.PLASMA A RAMAS TRIBUTARA GREUTATII MARI,COSUMULUI MARE DE ENERGIE, REZOLUTIEI MAI MICI, DURATEI DE VIATA MAI SCAZUTE ,REMANENTEI IREVERSIBILE ,NECESITATEA UNUI RODAJ INITIAL, SI DUNGILOR VERZI CE APAR LA UNELE MODELE DUPA O ANUMITA PERIOADA.

Noile televizoare Sony BRAVIA disponibile din mai în România

Decebal Schiller | 02-apr-2008



Linia de televizoare LCD de la Sony se dovedește a fi unul dintre cele mai mari succese ale companiei. Practic, în momentul intrării pe piață tehnologiile implicate în BRAVIA Engine aduceau o asemenea calitate a imaginii încât celelalte TV-uri LCD păreau niște păcăleli.



Tocmai de aceea produsele Sony BRAVIA aveau succes chiar și în momentele mai triste pentru Sony (anii cu baterii care explodau, cu rootkit-uri... antipiraterie și cu PlayStation 3 care nu prea se vindea). De aceea, liniile BRAVIA sunt îmbunătățite mereu din punc de vedere tehnologic. Și fiecare îmbunătățire aduce pe piață o nouă serie de televizoare, mai performante decât cele pe care le înlocuiesc.



Exact așa cum este și noua linie BRAVIA W4000 de la Sony. În număr de patru, televizoarele din linia W4000 oferă o paletă largă de funcții care urmăresc atât caliatea imaginii, cât și ușurința în utilizare. Cei patru membri au diagonale de 52, 46, 40 și 32 de inchi și au același design, simplu, sobru și elegant.



Sony BRAVIA W4000

Noua serie BRAVIA W4000 de la Sony



Lista funcțiilor și a tehnologiilor puse la dispoziție de seria BRAVIA W4000 este lungă. Sunt incluse suportul pentru 1080p (adică FullHD), Picture Frame Mode, BRAVIA Engine 2, BRAVIA Sync, XMB, 24p True Cinema, USB Photo Viewer (numai bun pentru a viziona poze, fie direct din cameră, fie de pe stick-uri USB), unghiuri de vizibilitate de 178 de grade, tuner DVB-T (pe lângă cel analogic, desigur), un port VGA pentru fi folosit și pe post de monitor pentru PC și nu mai puțin de trei conectori HDMI.



Modelul Sony BRAVIA KDL32W4000 (adică cel cu diagonala de 32 de inchi) este cel mai mic din serie, atât din punctul de vere al diagonalei cât și din punctul de vedere al facilităților incluse. Pentru a păstra prețul cât mai jos, Sony a exclus din acest model suportul pentru Live Color Creation, PhotoTV HD, și x.v.Color, pentru că acest model nu folosește panoul LCD de 10 biți, ci pe cel "clasic" de la veche linie BRAVIA. Modelele superioare includ și aceste funcții.



Vestea bună este că televizorul BRAVIA W4000 cu diagonala de 32 de inchi (aprox 82 de centimetri) va fi disponibil în România începând din luna mai 2008 pentru prețul (estimat) de 4000 RON.

#100
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

 ioany, on Apr 12 2008, 20:32, said:

DUPA MULTE ORE DE COMPARATII SI DOCUMENTARI AM CONSTATAT CA SONY BRAVIA ESTE PESTE ORICE LCD SI PLASMA LA ORA ACTUALA.
Sharp dupa parerea mea este cea mai avansata firma la tft . Tehnologia Sony este soft , adica prelucrarea digitala cu "n" filtre de imagine ceea ce duce la o "imagine de ceara" . Pina Samsung a folosit tehnologia de fabricare a panelurilor (furata) de la Sharp erau cei mai tari , iar printre altele Sony cumpara paneluri de la Samsung . Samsung este sponsorizata si de Renault , deci are reclama puternica , Sony saraca traieste deocamdata din amintiri , aici vorbim de produse home use nu de profesionale . Firma Sharp intradevar este mai putin cunoscuta la noi , dar la televizoare au fost printre cei mai tari de pe vremea crt-urilor , dar repet lumea stia mai multe despre  Sony. Toshiba si LG tft mie personal i-mi pare ca au o tenta albastruie pe transmisia de la cablu . Si ca veni vorba de negru , la Sharp ai posibilitate sa setezi si acest lucru desi nu cred ca este necesar nefiind gri , dar daca doresti "taciune" poti sa setezi .
Am avut un tft Sharp acum am un Sony Bravia  :D , dar parca mai mult mi-a placut Sharpul , avea culorile mai calde , e , le mai rotim pina gasim cel mai reusit .

#101
ioany

ioany

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 03.03.2007
SI EU AM OSCILAT MULT INTRE SONY SI SHARP CARE INTRADEVAR FABRICA PANELURI EXCELENTE,SI IN PLUS SHARPUL ERA FABRICAT IN JAPONIA.TOTUSI SONY ARE UN PLUS LA PROCESAREA IMAGINII TEHNOLOGIILE INCORPORATE IN SERIA BRAVIA FIIND CELE MAI AVANSATE LA ORA ACTUALA.DAR REPET SHARP PRODUCE LCD DE INALTA CLASA.

#102
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Te rugam, lasa-ne cu reclama mascata si texte copiate de pe paginile publicitare Sony.

Vezi ca topicul asta are un an si jumatate vechime, iar de atunci s-au mai schimbat lucrurile.

Si mai intai de toate, invata sa utilizezi un forum si sa nu mai folosesti CAPS LOCK !!!

#103
aproape0m

aproape0m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 24.06.2004
sa-l stapanesti sanatoasa. si eu tot viera am , doar ca de 127.
2 lucruri nu-mi plac, cred ca o sa fii de acord cu mine :
- (sistemul de) sunet , care mi s-a parut cam prost pentru cati bani am dat pe el ( am conectat combina la el pana la urma )
- telecomanda, care merge doar cand o indrept inspre televizor. specific panasonic, ce sa-i faci

m-a surprins ( in mod placut ) meniul exagerat de simplu.

#104
ioany

ioany

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 03.03.2007

Quote

1 Nu este reclama mascata si nici text copiat de pe vreo pagina publicitara SONY ,ci un articol de pe siteul ziare.ro preluat din Labzine.2 Utilizez forumuri de mult timp (adevarat ca nu acesta) ,iar legat de tasta CAPS LOOK ii cunosc destul de bine rostul ,doar ca obisnuiesc sa scriu cu majuscule.3 Nimeni nu e obligat sa-mi impartaseasca opiniile,si fiecare e liber sa-si promoveze propriile pareri.4 Daca crezi ca masura valorii opiniilor ti-o da vechimea pe forum sau numarul de posturi (pe un anumit forum) cred ca mai ai multe de invatat.

#105
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Cum utilizezi forumuri de mult timp cand nu stii ceva elementar ca nu se scrie cu CAPS LOCK ? Pe toate se da warn ptr asa ceva.

#106
ioany

ioany

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 03.03.2007
Nu pe forumuri scriu cu Majuscule ci in notitele mele.Aici aveti dreptate a fost o greseala.

#107
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,640
  • Înscris: 06.03.2005
Textele alea cu Sony sunt numai opinia producatorului si sunt scrise dupa cum lesne se poate identifica de serviciul de marketing.Textele ce apar in ziare este sunt aprobate si alimentate de producator si sunt pur si simplu pur comerciale nevand nici macar pretentia de a fi informative.
Sony este foarte departe de a detine suprematia in domeniu video, partea cu televizoare reprezinta un capitol la care nici profitabilitatea nu este deloc roz.
Acum puctual cum am mai aratat pe subiectul Plasma versus LCD am dat exemplu concret cum plasma 42PV80 are 28 KG fata de 25 KG la LCD 40F86 in conditiile in care plasma este cu 2" mai mare  iar consumul este 240w CONSTANT la LCD si 150W MEDIU la plasma.Apoi durata de viata la plasme este 100 000 ore si la ora asta exista plasme full-hd de la 42" fara sa coste o avere.Sa nu imi spui ca exista vreun LCD la care lampile alea cu neon pot dura mai mult de 8-9000 ore.Remanenta este cum ii spune si numele un fenomen ce apare extrem de greu si este TEMPORAR , burn-in este permanent si asta aparea numai la plasmele foarte vechi, acum este numai o legenda.

Concis, ultima serie Sony din segmentul de varf Sony Bravia KDL-46W3000 este praf , un dezastru absolut o adevarata rusine, o jignire adusa cumparatorilor dupa cum au observat si cei ce au testat mizeria:
"Verdict


For all its good bits, Sony's 46W3000 has to go down as a severe disappointment. Its poor motion handling leaves many action sequences looking nothing short of a mess, while the sporadic appearance of a purple tinge to dark scenes is horrendously distracting whenever it occurs."
Textul este un citat de aici: http://www.trustedre...-46in-LCD-TV/p3 unde modelul a obtinut o rusinoasa nota 6, nota greu de obtinut chiar de nonameuri jalnice.

#108
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Oups, asa se intampla cand faci valuri degeaba: in loc de reclama te alegi cu anti-reclama :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate