Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Achizitionare bicicleta pliabila

- - - - -
  • Please log in to reply
168 replies to this topic

#145
danielle

danielle

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 24.08.2005

View PostGreuceanu, on 18th April 2012, 10:57, said:

Posesor a doua modele distincte de Dahon de citiva ani, nu pot decit sa le recomand cu caldura.
am vazut dahon la un prieten atehnic, venea de 2 ori pe saptamana sa-i strang ceva
un dezastru
nu asi da bani pe asa ceva decat daca mi-ar placea sa surubaresc zilnic, in rest bicicleta e o rusine

#146
NTP

NTP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 22.03.2004
Am vazut pareri bune despre Wayscral 250.

#147
cribo25

cribo25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 21.10.2007

View Postdanielle, on 25th May 2012, 00:29, said:

am vazut dahon la un prieten atehnic, venea de 2 ori pe saptamana sa-i strang ceva
un dezastru
nu asi da bani pe asa ceva decat daca mi-ar placea sa surubaresc zilnic, in rest bicicleta e o rusine
Cred ca prietenul tau a fost ghinionist. Sotia merge de 3 ani cu un Dahon Roo si cred ca daca am strans doar de 4-5 ori tija de sa, care se mai lasa de la denivelari mai mari.
Iar pinioanele sunt excelent corelate cu foaia, pedaleaza cu usurinta de invidiat.

#148
ca_S23

ca_S23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 14.05.2009
Mi-am luat un Best Laux de 16'', de fapt bicicletele sunt chinezesti, se cheama Laux. Nu stiu de unde a aparut chestia cu Best, care mai e si inscriptionata peste tot, pentru ca site-ul este http://www.laux-bicycle.com/
Mai demult zicea cineva ca ar fi facute pentru Franta, in Malaysia. Nope, sunt chinezesti 100%, am gasit si un sticker pe una din jenti, l-am dezlipit, evident... nu "dadea" bine
Arata bine, pare zdravana, ce m-a facut sa o achizitionez: marimea, eu fiind scunda, usurinta in manevrare, pare o bicicleta de copil, insa mi-au demonstrat vreo  persoane destul de bine facute ca e solida, nu de jucarie.
Pentru cei care n-au pretentii de "artisti" pe trotuarele si soselele din Bucuresti, pentru un drum pana la piata, magazinul de cartier, pentru plimbari usoare, de relaxare, e potrivita.
Oamenii de la care am luat-o sunt de treaba de tot, chiar daca n-am factura sau cine stie ce garantii pentru care alergi la o mie de birouri daca se intampla ceva. Se rezolva mult mai simplu, cu un telefon la orice ora, amabilitate si pricepere.
Am dat 480 lei, pun si o poza, in caz ca mai intereseaza pe cineva cum arata asta de 16''.
Nepricepandu-ma foarte mult... ce inseamna frana spate pe tambur si amortizor pe spate... Eu stiam de la Pegas ca daca dadeam de pedale inapoi se infrana, la asta nu merge. La primul drum scurt, era sa ma busesc de o masina, pentru ca instinctul asta a fost, sa pedalez in spate, insa nu s-a oprit nastrusnica. Abia am nimerit frana de mana.
Una peste alta... ma bucur enorm pentru achizitie, abia astept ca plimbarile sa devina obisnuinta. A, un amanunt simpatic: n-are sonerie  :lol:
[ http://i46.tinypic.com/2cg2bs7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#149
constantinp

constantinp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 525
  • Înscris: 03.04.2012
Salut. Am si eu o intrebare: Doresc sa imi cumpar o bicicleta pliabila si as dori sa aflu diferentele intre DHS 2024 pret aprox 600 lei si DHS 2027 pret aprox 930 lei si daca se merita acei 330 lei diferenta, avantajele fiecarui model. Ma pricep mai putin, sunt novice, o iau pentru plimbari prin parc in 2-3 zile pe saptamana si de aia intreb. Eventual pareri de la cei care folosesc unul din acele doua modele.

#150
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Ai vreun motiv anume pentru care vrei pliabilă? Dacă da, încearcă mai degrabă în Decathlon, au niște modele B'Fold în care am ceva mai multă încredere decât în DHS.

Altfel, pentru plimbări prin parc poți folosi chiar orice bicicletă. Preferabil ceva cât mai simplu și comod, bănuiesc că n-ai nevoie de lumini, de apărători de ploaie, portbagaj, multe viteze etc. Eu tot prin Decathlon m-aș uita.

#151
constantinp

constantinp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 525
  • Înscris: 03.04.2012
Motivele sunt mai multe: Locuiesc la o distanta de vreo 8-9 km de parc, cobor si urc pana la parc pante cu inclinatie mare, Iasul are 7 coline, as merge cu masina pana la parc, mai am si bicicleta baiatului meu de 5 ani de carat in masina, plus ca e foarte usor de transportat la drum cu masina, in alte locatii unde as vrea sa ma plimb cu bicileta. La Decathlon m-am uitat insa pliabile am vazut la 1449, mult fata de 600 lei cat este un DHS 2024 pliabila.

#152
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
decathlon.ro nu-și actualizează site-ul, uită-te pe decathlon.co.uk ca să vezi toate modelele.

Vezi că bicicletele pliante nu sunt neapărat mai practice decât celelalte.
* Se pot plia, dar depinde foarte mult cum se face asta, dacă e un sistem ciudat mai mult te complici.
* Și o bicicletă normală se poate pune în mașină foarte simplu dacă are quick-release pe roata din față.
* Cele pliante nu sunt mai ușoare decât bicicletele normale ci în cel mai bun caz la fel, cele cu roți de 20" ieftine (adică în gama sub 1000 de lei) au 13-15kg, ca să cobori în zona 11-12kg trebuie să dublezi sau triplezi prețul.
* Dacă nu-s de calitate se pot strica mult mai repede și mai urât decât o bicicletă normală.
* Cu cât roata e mai mare cu atât te deplasezi mai eficient. Credeam că vrei efectiv să te plimbi la pas prin parc, dacă e vorba de 8-9km dus, plimbare, apoi întors, asta nu mai e chiar o simplă plimbare.

#153
presedinte

presedinte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.02.2005

View Postcristeamax, on 20th August 2010, 08:30, said:

... dupa cum vezi posesorii de Brompton, destui la numar nu se arata pe acest forum.

vechi postul la care fac referinta, insa... intr-adevar, putine comentarii de la posesori.
mi-am luat recent un brompton si pot spune ca achizitia am "pregatit-o" inca de acum mai bine de un an, poate chiar de doi.
nu am citit deloc pe forumuri, ci am mers din cand in cand in magazine diferite pentru a vedea, intreba si testa (acolo unde s-a putut) diferite modele/branduri.

din punct de vedere al costului, achizitia brompton-ului nu este o decizie pe care sa o poti lua peste noapte :D. cu atat mai putin te-ar putea determina niste comentarii sa o cumperi.
oyama, dahon, dhs, etc. - nu m-au convins. brompton are cel mai eficient sistem de pliere si ocupa un spatiu minim.
pot intra cu bicicleta oriunde: frizerie, banca, terasa, magazin.
am o mare problema cu depasitul pe liniile de tramvai (circumferinta rotii si latimea ei este destul de mica...) si cu folosirea pistelor de biciclisti (care se termina cu ditamai bordura de inalta la fiecare alee/strada cu care se intersecteaza). saua originala nu este foarte comfortabila, ma gandesc sa o schimb.

recomand celor intereati sa cumpere o bicicleta pliabila sa faca un clasament al preferintelor: greutate, eficienta sistem pliere, dimensiuni, fiabilitate, portabilitate, accesorii necesare (aparatori, portbagaj, etc.), aspect, garantie + durata de viata.
filtrul pe buget trebuie aplicat, dupa caz: la inceput sau la sfarsit ;)

#154
alyaly

alyaly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 01.11.2005

View Postpresedinte, on 21st July 2012, 00:17, said:

pot intra cu bicicleta oriunde: frizerie, banca, terasa, magazin.

In casa de schimb valutar,plasa de bagaje din compartimentul trenului sau sub birou mai incape perfect Bromptonul. Si mie mi s-a parut singura cu adevarat pliabila de pe piata romaneasca. N-am pipait pana acum o Birdy.

Despre eficienta am vazut ca Bromptonul este mult mai eficient decat un DHS cu roti de 26. Cel putin asa mi s-a parut mie.

#155
Costy-is

Costy-is

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 657
  • Înscris: 02.10.2005

View Postshpeedy, on 04 mai 2011 - 14:39, said:

In calitate de posesor de DHS 2024 (de vreo 3 saptamani), pot spune urmatoarele:
- bicicleta este grea - mult mai grea decat un Giant Halfway (tot pliabila cu roti de 20", dar care costa de 6 ori mai mult) si putin mai grea decat un Dahon Espresso (pliabila cu roti de 26", care costa de 4 ori mai mult);
- problema pe care am avut-o cu saua (cadea dupa 15-20 min de utilizare) si-a gasit la magazinul DHS o rezolvare destul de ... "mioritica": o bucatica subtire de cauciuc (de camera, cred) infasurata pe tija seii; dupa 3-4 drumuri cu aceasta <solutie>, vad ca saua inca sta fixa;
- din cele 6 viteze, doar 5 se pot utiliza efectiv, prima viteza fiind total inutila (pe pante mari, dai la pedale la greu ca sa stai pe loc).

Concluzia: cu toate cele de mai sus, imi place bicicleta si ma folosesc cu placere de ea; pentru ce am nevoie (iesiri in week-end in parc sau la piata - i-am luat si cos de portbagaj) e suficienta deocamdata.
@shpeedy: Iata, ai cumparat bicicleta de mai bine de un an! cum se mai comporta acum dupa aceasta perioada de utilizare si cat de des ai folosit-o, parca mi-as lua si eu, am dealer DHS  in oras si mi-ar fi la indemana cu garantia si verificarile periodice. Eu am cam 93-95 kg greutate, ma va tine? Doresc sa o folosesc la plimbari scurte prin cartier si prin parc in weekenduri si unele seri mai placute.

Edited by Costy-is, 16 September 2012 - 17:08.


#156
songe

songe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.11.2009
Daca vrei sa fie noua si sa stii ca poti reveni la magazin pentru o revizie/service si sa nu te trezesti ca se descompune, recomand ceva de genul:http://www.ciclop.eu/bicicleta-koliken-camping-pliabila-193.html.  Are un prieten, a dat putini bani pe ea si nu a avut nicio problema cu ea, intra in masina foarte bine desi nu se pliaza conform standardelor moderne, ci doar se indoaie din mijloc.

#157
XBiker

XBiker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 29.10.2012
De obicei de unde cumpar eu piese pentru bicicleta mea si de unde mi-am cumparat si bicicleta am vazut niste biciclete pliabile si mi se pare ca erau cu cadru de aluminiu... Bine ca nu este un webshop asa de bun (in ceea ce priveste preturile) ca multe altele, dar avand in vedere locatia sa ajung destul de usor in posesia celor comandate.

#158
Ch2rly

Ch2rly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.02.2010
Salutare,
De ceva timp mi s-a pus "pata" sa imi iau din nou bicicleta. Problema este ca nu prea am loc in apartament sa o tin, pe scara blocului, uscatorie, etc nu-mi trece prin cap sa o las, asa ca se pare ca ma vad nevoit sa optez catre una pliabila.
Dar nu orisicare, ci de minim 26" si L, pentru ca sunt un "mic pusti" de 1,87 m si 95 kg.
Dintre cei care au Dahon Espresso, imi puteti spune daca sunteti multumit de ea sau nu? Comparativ cu un Tern Joe D24, care ar fi alegerea, desi diferenta ca pret dintre cele 2 este de vreo 3-4 milioane.
Totodata as vrea sa stiu si alegerile voastre, din nou vorbim doar de pliabile, L, si minim 26".

#159
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
O pliabilă nu economiseşte spaţiu, volumul total este acelaşi. Ce câştigi pe lungime se pierde în lăţime, adică în loc de-o chestie lungă şi înaltă dar subţire, vei avea un cub. Care s-ar putea să constaţi că e mai greu de plasat undeva decât o bicicletă normală. Iar cele de 24/26" sunt chiar voluminoase, încearcă să vezi una pe viu dacă n-ai făcut-o deja. Şi aruncă o privire şi la cele de 20", majoritatea sunt pentru oameni de peste 1,90 şi peste 100kg deci te încadrezi.

Şi poate te mai gândeşti la variante de stocare în interior pentru o bicicletă normală, care ar fi mult mai ieftină. Poţi scoate cel puţin roata din faţă, poţi plia pedalele (se găsesc din cele pliante), poţi slăbi şurubul de la ghidon ca să-l răsuceşti în lungul bicicletei etc. O soluţie foarte populară este suspendarea de perete sau tavan (există suporţi speciali). Uite şi un thread cu idei şi poze.

#160
Ch2rly

Ch2rly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.02.2010

View Postwirespot, on 11 martie 2013 - 17:51, said:

O pliabilă nu economiseşte spaţiu, volumul total este acelaşi. Ce câştigi pe lungime se pierde în lăţime, adică în loc de-o chestie lungă şi înaltă dar subţire, vei avea un cub. Care s-ar putea să constaţi că e mai greu de plasat undeva decât o bicicletă normală. Iar cele de 24/26" sunt chiar voluminoase, încearcă să vezi una pe viu dacă n-ai făcut-o deja. Şi aruncă o privire şi la cele de 20", majoritatea sunt pentru oameni de peste 1,90 şi peste 100kg deci te încadrezi.

Şi poate te mai gândeşti la variante de stocare în interior pentru o bicicletă normală, care ar fi mult mai ieftină. Poţi scoate cel puţin roata din faţă, poţi plia pedalele (se găsesc din cele pliante), poţi slăbi şurubul de la ghidon ca să-l răsuceşti în lungul bicicletei etc. O soluţie foarte populară este suspendarea de perete sau tavan (există suporţi speciali). Uite şi un thread cu idei şi poze.

Multumesc de parere.
Dar acum vin cu o intrebare referitoare la suspendarea de tavan, cel putin, multi spun ca nu ar fi ok pentru o bicicleta cu suspensii, intrucat la un moment dat va curge uleiul din cilindrii, nu stiu sa zic cat de adevarat este, dar as dori totusi sa stiu. Iar referitor la suspendarea pe perete multi au peretele negru datorita faptului ca lovesc peretii.
Totodata cele cu quick release pentru roata fata cat de ok ar fi, tinand cont ca ma voi "juca" cu roata fata minim de 2 ori pe zi.

#161
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
1. Nu-ţi lua cu suspensii.
2. Nu lovi peretele.
3. Quick release sunt foarte ok.

#162
alyaly

alyaly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 01.11.2005
Singura bicicleta compacta, cand este pliata, pe care am vazut-o, a fost Brompton. Ocupa, intradevar, putin spatiu cand este pliata dar am vazut ca te intreseaza cu roti mai mari.

Uita-te si la asta daca accepti SH http://www.dirtbike....leta-puma-disko

Peretii, mai devreme sau mai tarziu tot ii lovesti.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate