Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: May 04 2024 07:37, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#1477
Posted 20 October 2011 - 22:16
Buna Seara!
Urmaresc de ceva vreme subiectul dar n-am postat inca deoarece espressorul meu nu este in categoria celor mai performante discutate aici. Am de aproximativ 4 ani un aparat Ariete Elisir Cafe, primit cadou, de care am fost foarte multumit. Cu toate ca imi 'iesea' o cafea relativ buna cu filtrul presurizat din dotare, am achizitionat si un filtru nepresurizat (de la Fortexcom) cu care am rezultate similare sau poate un pic superioare. Ca rasnita folosesc o 'jucarie' ce se cheama Concept -Valentino identica cu Gaggia MM Steel dar cumparata din Selgros cu 90 ron acum 3-4 ani. As dori sa cumpar un espressor mai bun si din ce-am citit pe aceasta arie se pare ca Gaggia Classic m-ar aranja cel mai bine Intrebari pt cunoscatori: 1.Cum se poate ca un espressor Gaggia Classic sa coste 170-180 euro in unele magazine on-line din Italia? De ex.: http://www.eplaza.it...di/default.aspx http://www.misterpri...paign=Affiliati 2. Care ar fi riscul procurarii de pe aceste siteuri? Nu se mentioneaza nicaieri ca ar fi second-hand sau reconditionate. Garantia acordata este standard - 2 ani. Va multumesc pentru orice sfaturi pertinente. |
#1478
Posted 20 October 2011 - 22:47
Si Loganul e mai ieftin in Romania Zicea si hadriano odata ca a vazut prin magazinele din Italia Gaggia la preturi mai mici ca la noi. Daca ai garantia unui magazin serios si aparatul e nou, singura problema ar fi garantia - de obicei costa foarte mult trimisul in afara a unui pachet.
|
#1479
Posted 20 October 2011 - 23:04
ar trebui sa ii intrebi si cat costa transportul pana in romania. apoi sa mai adaugi niste tva, ca poate la posta nu vor fi foarte intelegatori. daca il trimite cu ups nu scapi de tva. ar merge incercat daca ai pe cineva in italia, magazinul il trimite acolo si respectivul il baga in cala unui autocar ce face curse spre bucuresti.
|
#1480
Posted 20 October 2011 - 23:15
Multumesc pt raspunsuri @Lyvyoo si @logatul.
Cu TVA-ul n-ar trebui sa fie o problema ca este intracomunitar, preturile sunt inclusiv IVA. Cu transportul e alta poveste pe care v-o spun cand aflu mai multe. Despre seriozitatea comerciantilor mentionati nu stiu nimic, speram sa aflu mai multe de aici, de la cei care scriu din Italia |
#1481
Posted 21 October 2011 - 09:40
Salutare,mi ati facut pofta cu topicul asta si am comandat un gaggia classic + rasnita mdf. E mai ieftin in italia, intradevar, ajunge cam la 420 euro cu transport. Din cate stiu nu se mai plateste tva(pe factura lor apare tva it de 21 de procente).acum am ceva emotii - am platit deja,astept coletul -prin tnt se livreaza.
Revin cu impresii dupa ce le receptionez. |
#1482
Posted 21 October 2011 - 09:46
#1483
Posted 21 October 2011 - 10:56
am mai scris pe aici: eu recomand ascaso i-mini ca cea mai ieftina rasnita buna pt espresso pt acasa. avantajele fata de rasnitele gaggia: nu trebuieste "modata" ca sa obtii macinatura fina de care ai nevoie, iti macina direct in portafiltru, este stepless si diferenta de pret fata de gaggia mdf nu-i asa mare. merg si cele de la gaggia, dar eu pe ascaso il vad ca o investitie buna.
Edited by Fane, 21 October 2011 - 11:01. |
#1484
Posted 21 October 2011 - 13:21
verbatim, on 21st October 2011, 10:40, said: Salutare,mi ati facut pofta cu topicul asta si am comandat un gaggia classic + rasnita mdf. E mai ieftin in italia, intradevar, ajunge cam la 420 euro cu transport. Din cate stiu nu se mai plateste tva(pe factura lor apare tva it de 21 de procente).acum am ceva emotii - am platit deja,astept coletul -prin tnt se livreaza. Revin cu impresii dupa ce le receptionez. Legat de pret, nu stiu daca merita efortul de a comanda de afara pentru 60 de lei economie (in RO costa 1880 daca am calculat bine, fata de 1820). Adica pierzi garantia practic (ca e ciudat sa platesti milioane sa trimiti coletul la magazin daca ai probleme) si poate nu esti multumit de produs si vrei returnare, ceea ce implica iarasi costuri. Cineva imi scria pe mail ca si-a cumparat Gaggia Baby Twin, de care i-am spus ca are probleme de fiabilitate pe forumuriule de afara. Si nu s-a inteles deloc cu aparatul ala functionand destul de ciudat (sau poate era doar o aparenta). Si l-a returnat frumos, asta dupa ce Electrobiz.ro (aviz amatorilor) a refuzat acest lucru in termenul legal de 10zile. Dar ANPC-ul face minuni Sunt de laudat totusi unele magazine din UE care au contracte mai avantajoase pt. client cu un anume curier, tu beneficiind de un pret pana in 100 de lei pentru returnarea coletului in caz de apel la garantie. Fane, on 21st October 2011, 11:56, said: am mai scris pe aici: eu recomand ascaso i-mini ca cea mai ieftina rasnita buna pt espresso pt acasa. avantajele fata de rasnitele gaggia: nu trebuieste "modata" ca sa obtii macinatura fina de care ai nevoie, iti macina direct in portafiltru, este stepless si diferenta de pret fata de gaggia mdf nu-i asa mare. merg si cele de la gaggia, dar eu pe ascaso il vad ca o investitie buna. Nu va ganditi la notiunea de "kit" - daca ti-ai luat ceva de o marca trebuie sa-ti iei totul de aceeasi marca. Ascaso I-mini cu variantele I1 si I2 (cutie conice dar mici sau plate dar mai mari) este superioara in primul rand prin faptul ca nu are dozator. Acasa dozatorul incurca pentru ca trebuie sa efectuezi operatiuni suplimentare de tragere a manivelei (zgomotoasa de altfel pe mdf) si tot nu scoti 100% cafeaua. Macinatura aia ramasa prin colturile dozatorului rancezeste dupa un nr de zile si nu influenteaza deloc in bine cafeaua proaspat macinata... Bine, MDF nu se modeaza pentru a obtine o macinatura la fel de fina ca Ascaso, ambele putand infunda espressorul fara sa ajungi la punctul 0 (atingerea cutitelor). MDF se modeaza pentru a o face stepless, deci pentru a elimina treptele prestabilite si a regla finetea micrometric. wwx35, on 20th October 2011, 23:16, said: Ca rasnita folosesc o 'jucarie' ce se cheama Concept -Valentino identica cu Gaggia MM Steel dar cumparata din Selgros cu 90 ron acum 3-4 ani. As dori sa cumpar un espressor mai bun si din ce-am citit pe aceasta arie se pare ca Gaggia Classic m-ar aranja cel mai bine Cred ca mai bine incerci cu o rasnita de calitate mai intai! O sa redescoperi espressorul vechi Practic espresso-ul se schimba in bine (in primul rand ca aspect si apoi ca gust) datorita rasnitei nu espressorului. Daca portafiltrul nu e presurizat si el, pui sita normala de la Fortex, macini la granulatia necesara si astepti sa curga 60ml din 14g in 25 de secunde. As pune pariu ca rasnita actuala nu reuseste sa rezolve ecuatia asta Edited by Lyvyoo, 21 October 2011 - 13:26. |
#1485
Posted 21 October 2011 - 18:28
Lyvyoo, on 21st October 2011, 14:21, said: Asa e, daca nu e precizat altfel, TVA-ul e inclus in pret in magazinele online din UE. Legat de pret, nu stiu daca merita efortul de a comanda de afara pentru 60 de lei economie .... .... Cred ca mai bine incerci cu o rasnita de calitate mai intai! O sa redescoperi espressorul vechi Practic espresso-ul se schimba in bine (in primul rand ca aspect si apoi ca gust) datorita rasnitei nu espressorului. Daca portafiltrul nu e presurizat si el, pui sita normala de la Fortex, macini la granulatia necesara si astepti sa curga 60ml din 14g in 25 de secunde. As pune pariu ca rasnita actuala nu reuseste sa rezolve ecuatia asta Pretul gasit de mine pt Gaggia Classic este semnificativ mai mic respectiv ~170 euro in loc de ~300 euro in Romania. De aceea m-am mirat si am intrebat, poate stia cineva motivele. Referitor la rasnita actuala, reusesc sa macin destul de fin cred deoarece folosind sita nepresurizata dureaza cam 22 de sec din momentul inceperii curgerii pana la 60 ml. Problema este la cantitatea de 'crema' care mi se pare mult mai mica decat in clipurile de pe Youtube Mai trebuie sa caut si o cafea mai buna se pare.... Espressorul vreau sa-l schimb deoarece am avut probleme cu demontarea sitei 'dusului' si acum nu-mi mai functioneaza supapa de iesire din boiler, cred ca a ramas deschisa. Daca il voi schimba ar fi de preferat un upgrade, pentru asta m-am gandit la Gaggia Classic. |
#1486
Posted 21 October 2011 - 22:07
wwx35, on 21st October 2011, 19:28, said: Pretul gasit de mine pt Gaggia Classic este semnificativ mai mic respectiv ~170 euro in loc de ~300 euro in Romania. De aceea m-am mirat si am intrebat, poate stia cineva motivele. Ma refeream la totalul de 420E al lui verbatim. 170E+transport pt. Classic e mult mai ok, mai ales daca ai un curier ieftin. wwx35, on 21st October 2011, 19:28, said: Referitor la rasnita actuala, reusesc sa macin destul de fin cred deoarece folosind sita nepresurizata dureaza cam 22 de sec din momentul inceperii curgerii pana la 60 ml. Problema este la cantitatea de 'crema' care mi se pare mult mai mica decat in clipurile de pe Youtube Mai trebuie sa caut si o cafea mai buna se pare.... Espressorul vreau sa-l schimb deoarece am avut probleme cu demontarea sitei 'dusului' si acum nu-mi mai functioneaza supapa de iesire din boiler, cred ca a ramas deschisa. Daca il voi schimba ar fi de preferat un upgrade, pentru asta m-am gandit la Gaggia Classic. In cazul asta...da. Credeam ca functioneaza ok. Acum si la rasnite cred ca stii ca mai conteaza si cutitele (forma si marimea lor), viteza de rotatie care ucide aromele naturale la 18.000 rpm (cat are MM Steel de ex.) versus 1300 sau mai jos cat are o rasnita gen Ascaso I-mini, MDF sau altele. Oricum, o cafea proaspat prajita iti va schimba complet rezultatele. Sau cel putin asa ar trebui sa se intample, daca rasnita duce. Classic e un aparat foarte bun si m-am convins de asta cand l-am testat, avand in trecut un Gaggia Pure. MDF-ul in schimb m-a dezamagit din cauza dozatorului. In rest macina ok, iti faci treaba calitativ cu ea, dar faptul ca nu iti pica in portafiltru macinatura mi se pare criminal |
|
#1487
Posted 22 October 2011 - 11:50
Lyvyoo, on 21st October 2011, 23:07, said: Classic e un aparat foarte bun .... Am renuntat la Classic deocamdata deoarece am avut o oferta de nerefuzat si m-am pricopsit cu un Gaggia Evolution, nu nou dar intr-o stare f. buna -zic eu. Dupa ce l-am desfacut bucati-bucatele, l-am curatat/detartrat si i-am blocat supapa de auto-amorsare (SPV). A fost singura modificare pe care am putut sa o fac fara piese suplimentare. Surpriza a aparut cand am incercat sa fac primul espresso. Am folosit exact aceeasi cafea ca la vechiul espressor, pus ~15g cafea, tampat, etc., extractia a durat 25 sec. Rezultat: 'crema' ok, gustul GROAZNIC - o amareala acida de n-am reusit sa-l beau. Nu stiu care ar putea fi problema, am sa incerc sa iau si ceva cafea proaspata poate iese ceva baubil. Alte idei nu am deocamdata. Ma duc sa beau o cafea in oras |
#1488
Posted 22 October 2011 - 17:19
Sa nu fie o problema in interiorul boilerului... Poate il faci bucati si pe ala sa vezi care-i situatia!
|
#1489
Posted 22 October 2011 - 19:27
Lyvyoo, on 22nd October 2011, 18:19, said: Sa nu fie o problema in interiorul boilerului... Poate il faci bucati si pe ala sa vezi care-i situatia! Am desfacut cele 4 suruburi care fixeaza grupul de boiler si am curatat interiorul boilerului. Depuneri de calciu nu avea, am gasit insa cafea inauntru!? Am scos si curatat supapa cu bila de la iesirea din boiler. Totul pare in regula, suna bine, arata bine, functioneaza ireprosabil dar espresso-ul nu se poate bea, cu toate ca am folosit si cafea proaspata, cumparata azi de la Leonard Caffe - Miscela Italiana. Am masurat si temperatura de iesire a apei cu termometrul infipt in pahar de styrofoam - metoda gasita pe net. Nu stiu cat de precisa e masuratoarea dar se pare ca temperatura e buna, in jur de 91 gr. C. Presiunea nu am cu ce sa o masor dar nici nu am cum sa o reglez deocamdata. Stiti pe unde as putea sa gasesc o supapa reglabila de suprapresiune (OPV) de la Gaggia Classic? M-as incumeta sa fac si modificarea asta recomandata pt. Evolution. Nu stiu de ce au mai facut masina asta daca nu poate functiona decent fara modificari. Cu cea veche, fara modificari, scoteam un espresso mult mai bun din cafea gata macinata.... |
#1490
Posted 23 October 2011 - 21:41
Salut,poti modifica presiunea la evolution foarte usor:vezi capatul valvei de siguranta orientat spre rezervorul de apa,trebuie sa ai un surub pe care trebuie sa il destrangi putin
|
#1491
Posted 23 October 2011 - 23:51
wwx35, on 21st October 2011, 10:46, said: Poti sa ne spui de unde ai comandat si cat a costat trasportul? Multumesc Am gasit pe ebay.de. Insa desi este trimis din Italia, catre germania, trsp costa 25, iar catre Ro... ca nu au comenzi, cica si contracte cu curierat, trsp e 60.. Edited by verbatim, 23 October 2011 - 23:53. |
|
#1492
Posted 24 October 2011 - 00:26
ondrej86, on 23rd October 2011, 22:41, said: Salut,poti modifica presiunea la evolution foarte usor:vezi capatul valvei de siguranta orientat spre rezervorul de apa,trebuie sa ai un surub pe care trebuie sa il destrangi putin Intre timp am mai gasit ceva interesant referitor la scaderea presiunii cu un reostat sau variator montat la pompa: http://www.home-bari...lka-t14153.html Voi incerca varianta asta pana fac rost de o supapa de reglaj - OPV |
#1493
Posted 24 October 2011 - 09:22
wwx35, on 24th October 2011, 01:26, said: Voi incerca varianta asta pana fac rost de o supapa de reglaj - OPV Din cate stiu valva de suprapresiune de pe Evolution este identica cu cea de pe Classic. Dar trebuie cercetat acest aspect. Incearca sa suni la importator si sa ceri aceasta piesa. Au service si ar trebui sa fie cooperanti, mai ales daca le indici exact piesa din diagrama: Attached Files |
#1494
Posted 24 October 2011 - 11:34
Scuzd de lipsa de sensibilitate fata de problema pe care o intampinati ,dar trebuie sa va spun ca tocmai am primit coletul. Pana la urma transportul a fost doar 45 de euro,deci 385 euro ptet final,cam1720 ca am platit paypal si cursul e mai mare avand card in lei -data viitoare fac unul in euro direct-, mare insa mi-a fost surpriza cand am vazut ca pe cutia gaggia classic scrie ...Made in Romanica , sper sa nu fi avut ghinionul vreunui mester caruia ii trebuiau ceva piese de rezerva. Pare in regula,am si facut un latte deja, revin si cu poza.
Intrebare: am primit vreo 5 poduri din alea ,cafea gata macinata on hartie... Poate inca nu am eu habar,dar am pus una in portafiltru, l- am lasat sa se invalzeasca si cand am dat drumu a iesit apa chioara...mentiobez ca am folosit sita pt 1 shot. Urmatorul plic ,l am desfacut,am pus in portafiltru si am fol tamperul ..si a iesit cafea de data asta. Unde am gresit? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users