Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat stați acasa in medie?

Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C
 Vacanta Italia

Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN
 Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...
 Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors
 

Trepiede si monopiede

- - - - -
  • Please log in to reply
719 replies to this topic

#685
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
Nu am filmat, cand am facut probele la Luna am observat la 10x in live view vibratii vizibile pana pe la 7-8 sec fara nici o adiere de vant si fara sa apas butonul, declansarea printr-o usoara atingere a ecranului. Da, de obicei folosesc telefonul in special daca fac si expuneri lungi, insa in noaptea aia telefonul era conectat la telescop...

Nu ma dau banii afara din casa sa ma uit dupa astea mai scumpe in special ca vorbim de un hobby, dar in timp am pierdut mai mult cu ciurucuri care si-au facut treaba pe jumatate inca de la inceput si au 'murit' in 2-3 ani. Am sa pastrez si vechiul trepied, ii schimb doar capul... insa vreau si ceva pe care sa ma pot baza si care, cu capul potrivit, sa faca fata in special la wildlife, dar nici sa-mi rupa spatele daca il car cativa km( ca pe langa el mai sunt multe kilograme de carat).

Edited by cristi_cost, 07 May 2020 - 11:54.


#686
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
De aia te-am întrebat de focală. Poți să ai și mama trepiedului, tot vei vedea mișcare, din mai multe motive, nu neapărat din cauza trepiedului instabil.
Eu focalizez la 14x și la 600mm fuge Luna prin cadru Posted Image

A, musai telecomandă. Eu folosesc telecomandă prin fir, dar ar fi indicată una IR dacă are aparatul tău.
Aici mă dezamăgește Olympus. Nici mie nu-mi place să stau cu telefonul conectat la aparat. Nu este o conexiune foarte stabilă și mă enervează.
La Nikon avea IR și era brici.

Edited by Reactor2015, 07 May 2020 - 14:46.


#687
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011

View Postcristi_cost, on 07 mai 2020 - 10:14, said:

Ma bate gandul sa cumpar Manfrotto, o combinatie intre ceva usor de transportat, mai solid decat ce am eu ( actualul vibreaza peste 7 sec la cea mai usoara atingere a camerei), care sa fie bun atat pt wildlife cat si pt macro. Inca mai studiez capurile de tripod. Pareri? Recomandari?
Eu, daca ar fi sa fac upgrade la trepied acum, mi-as lua asa ceva:
https://www.amazon.c...n/dp/B00YEU96GQ

Ca si cap, eu am un Benro B3 care e cu vreo doua clase peste capete de la Manfroto mai scumpe ca el.

#688
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
Am citit atat despre Manfrotto MT055CXPRO3 ( carbon 3 sectiuni) ca m-am si vazut cu el pe batatura 😂 Acum imi dai si tu mai mult de studiu ... ieri am verificat in treacat, abia am inceput sa citesc mai mult despre acel Benro. Interesant, la aproximativ 2kg, pare ca un tantar de balta subtire cu cele 4 sectiuni, simplu fata de cel putin mai sofisticat la care ma uitam eu, mai compact cand e strans... si cu toate astea suporta o greutate aproape dubla fata de Manfrotto 055 🤔.
Cat despre cap, cum sta la actiuni ceva mai rapide gen bif/wildelife si cat de ferm/precis e cand il pozitionezi la landscape/portrete/macro? Suflu si in iaurt acum, al meu meu pica in toate partile, niciodata nu am reusit sa-l pozitionez cum vreau...mereu incercam sa anticipez cam cat o sa alunece ca sa fac incadrarea mai sus cu speranta ca o sa se opreasca acolo unde am aproximat...cu FF si 150-600mm nici vorba sa-l las din mana, ii strangeam picioarele si il foloseam ca monopod cu strap-ul camerei in gat just in case...aventura adevarata nu erau concediile/calatoriile cat utilizarea lui 😂( 100 de euro aruncati la gunoi)

#689
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Benro sunt trepiede foarte bune.
Dar trebuie să-ți stabilești ce vrei. Sarcină mare, stabilitate, implicit și greutatea trepiedului crește.
Vrei ușor, atunci există un mic compromis la sarcină.
Nu am zis nimic de stabilitate la cele ușoare pentru că sunt stabile și cele ușoare dacă sunt de calitate.
La focale mari e bine să nu ai cap cu bilă ci din ăla cu ajustare la șurubel pe 3 axe.

Edited by Reactor2015, 09 May 2020 - 07:19.


#690
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
As fi zis ca pt focale mari/wildlife/actiune trebuie gimbal dar ma feresc sa iau doar pt asa ceva. Precizie ce ai dat tu (are payload 4kg), bun la toate cu bila ( cel recomandat de Stefan are un payload de 18 kg, pot sa-mi pun tot echipamentul pe el).

#691
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Nu înțeleg ce echipament ai pe care să-l pui pe trepied și are peste 3kg. Hai, fie 4.
Nu știu, nu înțeleg ce vrei să faci cu gimbal pentru focale mari, wildlife sau acțiune. Cred că nu ți-ai dat seama ce ai zis.
Nu poți pune pe un gimbal civil un super tele :)
Am Ronin SC, nu duce nimic mai sus de 24-70 să spunem. Nici Ronin S nu suportă mult mai mult.

#692
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
L.E. Dacă te-ai referit la gimbal mecanic, mea culpa.
Da, ăla e bun pentru așa ceva. Mi-ar plăcea și mie unul.

#693
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
Multam @Stefan, am cantarit mult optiunile plus alte modele de trepied si capuri fie de la Manfrotto, Benro, Gitzo etc... si dupa multe calcule, review-uri si par pierdut de la framantari pana la urma am comandat fix ce mi-ai recomandat tu ( maine imi ajunge comanda, azi astept luminile). La cap mi-ar fi placut mai mult unul fluid gen cele folosite la video ( gimbal e prea exclusivist pt actiune/wildlife, iar cele cu cap fluid -daca e corect cum le numesc- costa o avere pentru unul mai bun care sa duca o greutate mai mare, poate in anii urmatori o sa ma incumet si la asa ceva ).

Edited by cristi_cost, 10 May 2020 - 13:45.


#694
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011
Sa fie intr-un ceas bun.

Nu am apucat sa mai scriu :) ca mai erau doua/trei lucruri de spus:

1) Pentru fotografie capete cu bila mereu. Folosite cum trebuie, va depinde doar de finetea ta sa controlezi cat si unde vrei sa pui aparatul.
2) Benro B3 pe o pereche de picioare manfroto 190 tine fara probleme un Nikon D810 cu Sigma 160-600mm C. Ar fi utila o placa putin mai lunga de trepied decat cea standard a lui B3 :) probabil ca un PU70 sau PU85.
3) Gimbal-urile se justifica de la obiective de 3kg plus in sus.
4) Trepiedele de Carbon au o sensibilitate la temperaturi scazute din ce am vazut. Atat Slik-ul meu cat si cel putin un Gitzo au cedat nervos in zona de aluminiu in care intra picioarele de carbon...

#695
cristi_cost

cristi_cost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 09.11.2005
Da, dar:
1: cu conditia ca capul sa fie bun. Al meu era jalnic, il strangeam de imi era teama ca o sa pocneasca si tot imi aluneca odata ce luam mana de pe camera. Din fericire nu am vazut review-uri rele la Benro B3 si sper ca experienta mea de acum incolo sa se schimbe

2. Manfrotto 190 mi s-a parut cam prea fragil,ideal pt drumetii fiind usor si compact dar am vrut ceva mai teapan ( o sa pastrez actualul trepied pt asa ceva, o sa-i caut un cap mai de doamne ajuta pe viitor ). Initial m-am uitat la Manfrotto 055 dar am inceput sa gasesc tot mai multe review-uri negative de la cei care au avut generatiile mai vechi din aceasi serie. Mi-ar fi placut la nebunie in special coloana ce se putea pune pe orizontala pt macro, insa Benro mach3 mi-a oferit mai mult in aceasi bani: o rezistenta la greutate aproape dubla, geanta de transport si cover, o coloana scurta de rezerva ce poate fi folosita sa aduc camera aproape la nivelul solului (oarecum compenseaza cu coloana orizontala de la Manfrotto), varfuri metalice de rezerva - toate astea m-ar fi costat extra pt 055.

3. Gimbal e putin prea exclusivist pt. anumite genuri de fotografie. Am cautat mai mult ceva genul asta dar nu am gasit nimic cu review-uri 90% pozitive si la un pret pe care sa mi-l permit, cele mai bunicele costa mai mult decat am dat eu acum pe trepied+cap.

4. E mai mare sensibilitatea mea la temperaturi scazute, asa ca pot sta ele linistite ca atata timp cat e inghet afara o sa-mi tina companie la o bautura intr-un mediu mai mult decat prietenos 😁 Vad schiuri doar la tv, si daca eu as mai fi putin tentat ma trezeste sotia la realitate in secunda 2.

Mersi pt. ajutor si timp.

Edited by cristi_cost, 10 May 2020 - 20:35.


#696
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View PostStefanSC, on 10 mai 2020 - 16:39, said:

...
4) Trepiedele de Carbon au o sensibilitate la temperaturi scazute din ce am vazut. Atat Slik-ul meu cat si cel putin un Gitzo au cedat nervos in zona de aluminiu in care intra picioarele de carbon...

Cred că Ștefan face o confuzie. Dacă se referă la Gitzo al meu, care era într-adevăr din carbon, piesa care a crăpat după o ședință foto la -20C, era flanșa de care sunt prinse picioarele. La Gitzo acea piesă era din ALUMINIU și era inginerită prost. Benro are piesa respectivă inginerită mult mai solid și este făcută dintr-un aliaj Mg. N-are moarte. Benro chiar se promovează cu acea soluție peste tot pe unde își prezintă trepiedele. Între timp a schimbat și Gitzo piesa respectivă la trepiedele curente. Soluția seamănă izbitor cu cea de la Benro. Coincidență :)

@cristi_cost:
In rest trepiedele Benro sunt bine inginerite, stabile și fiabile, cel puțin modelul meu (3 secțiuni), dar și cel recomandat de către Ștefan. Este bine că ai evitat Manfrotto; acestea au multe probleme. Impresia mea e că sunt "optimizate" la cost. Am zis "la cost", pentru că prețul de vânzare e nejustificat de mare. Arată bine Manfrotto, iau ochii la cei care nu se pricep, dar dacă le bagi la lucru mai greu își arată rapid limitele.

Edited by calexe, 10 May 2020 - 21:06.


#697
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
"Este bine că ai evitat Manfrotto; acestea au multe probleme. Impresia mea e că sunt "optimizate" la cost. Am zis "la cost", pentru că prețul de vânzare e nejustificat de mare. Arată bine Manfrotto, iau ochii la cei care nu se pricep, dar dacă le bagi la lucru mai greu își arată rapid limitele."


Am văzut Manfrotto abuzate de profesioniști (mai ales la televiziuni). Atât din carbon cât și din aluminiu. Trepiede care și-au luat-o rău la cicatricile pe care le aveau pe ele. Și au rezistat.

Eu am avut și am Manfrotto, și baza de gamă, clasic din aluminiu, cât și carbon de ultimă generație care este ușor, are sarcină mare, nu vibrează și totul funcționează brici pe el. L-am luat și cu reducere de 50% de pe Amazon. Sunt mulțumit și de capul lui, i-am schimbat prinderea de patină cu una ArcaSwiss dar tot originală Manfrotto și sunt foarte mulțumit de ea. La cap am un singur reproș, mi-ar fi plăcut să meargă mai ușor rotirea capului. Nu merge greu, dar...

Am scris toate astea pentru că s-ar putea interpreta că ăștia de la Manfrotto fac trepiede slabe. Ori nu e așa. Dar clar, au și ei produse mai bune și altele mai slabe. M-am uitat și eu la Benro și Gitzo dar erau prea grele pentru gustul meu, deși mi-au plăcut și alea.

Sfat. Eu folosesc pentru gresare WD40 DryLubricant PTFE. Este uscat, nu murdărește și asigură o funcționare super fluidă a tuturor mecanismelor de pe trepied. Se găsește la magazinele gen Dedeman, Brico, etc. Ați fi uimiți cât e de util și ajută mult în condiții de temperatură joasă sau ridicată.

#698
florinicafarafrica

florinicafarafrica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2017
Salutare baietii. Recomandare trepied pentru Panasonic Lumix Fz 1000. Sunt incepator dar un trepied as avea nevoie. Are cineva in Timisoara la un pret bun?
Ma intereseaza si capacul de la lentila daca știți unde gasesc. L-am pierdut si nu am gasit niciunde.

#699
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Capacul asta e bun?
https://www.f64.ro/p.../p?idsku=169321
La trepied trebuie sa spui mai intii cit vrei sa cheltuiesti pe el, notiunea asta de "bun" poate insemna ceva pentru cineva si altceva pentru altcineva...

#700
florinicafarafrica

florinicafarafrica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2017
Nu este pe stoc capacul dar am lasat info sa ma anunte cand este pe stoc. Trepiedul vreau sa poata sa imi tina greutatea aparatului. Ceva simplu fara multi bani. Accept si pomana :)
Va mulțumesc pentru sprijin.

#701
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Sunt si capace no-name, generice: https://ishoot.ro/ca...-pentax-ro.html
Cit despre trepied simplu si ieftin ... cred ca multi de pe aici fug mincind pamintul cind aud de asa ceva. Iar eu in fruntea lor.

#702
florinicafarafrica

florinicafarafrica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2017
Merge oare acest capac pe modelul meu? Diametrul este bun. Cat despre trepied nu cunosc foarte multe. Vreau sa fac poze simple sa zicem asa.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate