Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14142 replies to this topic

#3259
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 geordanny, on 19 februarie 2013 - 11:53, said:

Se poate face anumite reglaje  ? ... sau schimbat duzele normale cu unele GPL
Se pot face,de fapt trebuie refacute reglajele si schimbate duzele pentru GPL,care au alt diametru la gauri.Ti-am mai spus intr-un alt post anterior.Si trebuie un regulator de gaz tot pentru GPL de 30 sau 37 mbari (butan sau propan).Diametru duze: 1,35mm pt gaz natural si 0,78mm pt butan si propan.

#3260
geordanny

geordanny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 29.01.2007
Am schimbat duzele dar reglajele ma interesa daca le pot face eu personal ca au o flacara prea mica pentru a incalzii asa cum trebuie

#3261
SieHorten

SieHorten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 08.05.2006
Multam frumos danpet!

Filtrul de retur nu e curatat, nu s-a mai atins nimeni de centrala de aprox. 2 ani. Daca pot sa fac eu operatiunea (voi baga un ochi saptamana viitoare intrucat acum nu-s acasa si deabia atunci voi ajunge) o voi face. Inca o intrebare si sper sa te las, ca parca am cam acaparat zona... Este normal ca presostatul de aer (care comunica cu exteriorul prin partea superioara a centralei) sa fie inchis cu capacele de cauciuc? Se pot observa in partea finala a filmletului meu.

#3262
andos69

andos69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 11.11.2011

 geordanny, on 19 februarie 2013 - 16:48, said:

Am schimbat duzele dar reglajele ma interesa daca le pot face eu personal ca au o flacara prea mica pentru a incalzii asa cum trebuie
nu poti
iti trebuie un manometru diferential si trebuie sa umbli la vana de gaz

#3263
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 SieHorten, on 19 februarie 2013 - 22:34, said:

.. Este normal ca presostatul de aer (care comunica cu exteriorul prin partea superioara a centralei) sa fie inchis cu capacele de cauciuc? Se pot observa in partea finala a filmletului meu.
Nu-ti bate capul cu presostatul de aer,ca daca ar fi vreo problema cu el,s-ar opri centrala.Nu intru in detalii,crede-ma ca e OK.
Curata filtrele cu prima ocazie.Trebuie golita centrala de apa pentru a desface filtrul din centrala.Nici filtrul Y de sub centrala nu a fost curatat?

#3264
SieHorten

SieHorten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 08.05.2006
Dupa cum spuneam, nici unul...Reprezentantul Ariston din oras este deosebit de aglomerat de lucrarile mari, ca sa-i mai pese de "calici". Nu mi-a spus mare lucru despre intretinere, iar in manualul de utilizare nu tin mine sa se specifice lucrarile de intretinere. Mie mi s-a facut sila sa-l mai sun, asa ca incerc sa culeg cat mai multa informatie si sa ma descurc singur, cat pot de mult... Aaaa...hmmm...nici filtrul Y nu stiu care e...

#3265
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
O simpla cautare pe Google te lamurea imediat.Asa arata un filtru Y,dar in poza e cu susul in jos.In istalatie trebuie montat cu bratul acela lateral si oblic in jos.
Daca ar fi montat "ca la carte" ar trebui sa fie incadrat de 2 robineti de separare,astfel,inchizand robinetii,sa poti desface capacul filtrului pentru curatare (acel octogon).E cu filet normal.De regula nu se mai pune un al 2-lea robinet,asa ca trebuie golita instalatia pana la nivelul filtrului,pentru a-l putea desface.Uneori e montat sus (imediat sub centrala),alteori e jos,caz in care trebuie golita toata instalatia.
Acest filtru trebuie sa fie montat pe o portiune de teava orizontala.Daca e montat pe verticala (am vazut multe asa) nu e corect,nu retine mizeria in filtru,aceasta ramanand in teava (desi nu trece spre centrala).
Filtrul din centrala,e in dreapta,jos,sub pompa.Sa scoti din priza si sa golesti centrala de apa cand umbli acolo.

Attached Files


Edited by danpet, 20 February 2013 - 08:23.


#3266
SieHorten

SieHorten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 08.05.2006
Ok, multam. Cand ajung acasa m-apuc de cautat filtrele si pozitionarea lor, daca pot o sa le si curat...

#3267
andos69

andos69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 11.11.2011

 andos69, on 19 februarie 2013 - 22:35, said:

nu poti
iti trebuie un manometru diferential si trebuie sa umbli la vana de gaz

4.

1 SCHIMBAREA TIPULUI DE GAZ


Cazanul poate fi transformat pentru a fi folosit cu gaz metan (G20) sau cu gaz lichefiat (G30-3

1) numai de către un Centru de Asistenţă Tehnică Autorizat de MTS ROMÂNIA.

Operaţiunile ce trebuie efectuate sunt următoarele:

1

. Înlocuirea duzelor arzătorului principal (vezi tabel cap.4)

2. Reglarea debitului termic maxim şi minim al cazanului (vezi tabel cap.4)

3. Înlocuirea plăcuţei cu tipul de gaz

4. Reglare aprindere lentă/putere maximă de încălzire

Selectorul Jumper „S” pentru reglarea aprinderii lente şi a puterii maxime de încălzire, se află pe poziţia „B” de funcţionare normală. Pentru a modificare reglările din fabrică, deplasaţi jumper-ul din poziţia „B” în poziţia„A”. În acest caz ledul roşu începe să semnalizeze indicând faptul căse poate trece la reglările atât a nivelului de aprindere lentă cât şi aputerii maxime de încălzire. Reglarea aprinderii lente va putea fiefectuată rotind selectorul „E” care de obicei se foloseşte pentrureglarea temperaturii sanitare şi astfel reglarea puterii maxime deîncălzire prin intermediul selectorului „A” folosit pentru reglarea temperaturii de încălzire. Memorizarea valorilor stabilite se obţine înmomentul în care selectorul se aduce din nou în poziia „B”. Dacă unadin cele două selectoare nu se deplasează, cazanul menţine în memorievaloarea fixată înainte. Pe parcursul acestei operaţii, cazanul trebuie săfie mereu alimentat electric.

5. Reglarea întârzierii de pornire a încălzirii

Selectorul jumper „Q” controlează întârzierea de pornire a încălzirii. Situatîn poziţia „B”, aşa cum a fost fixat în fabrică, are o întârziere de douăminute, îm timp ce pe poziţia „A” întârzierea se anulează (zero minute).

6. Reglarea puterii de aprindere în funcţie de valorile indicate în tabel

(vezi paragraful 4.3.

1). Se efectuează deplasând selectorul jumper „P”din poziţia „B” la funcţionare normală (în funcţie de fixarea din fabrică)în poziţia „A”. În acest caz ledul roşu semnalizează şi se poate trece lareglarea presiunii puterii de pornire cu selectorul „
imi cer scuze de la membrii pentru ce s-a intamplat mai devreme cu scrisul.

Edited by gelunechifor, 20 February 2013 - 19:25.
Rearanjare.


#3268
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 22.12.2004
De cateva zile am inlocuit vechiul Microgenus (tiraj natural, 10 ierni) cu un Matis 24 ff. Deocamdata impresiile sunt amestecate si per ansamblu ma asteptam sa fiu mai incantat de noua centrala, dar nu-i in totalitate asa.

Cea mai mare dezamagire este pompa de circulatie: plasticoasa, zgomotoasa si cu debit redus. Centralei asteia (care e identica cu Bis II), nu i se poate modifica turatia pompei?
Stiu ca pompa nu are posibilitatea asta, nici placa nu ii variaza automat turatia, dar am vazut pe placa niste contacte marcate "pump speed". Pentru ce sunt contactele alea?

Attached File  11121.jpg   63.55K   34 downloads

Nu ca mi-as baga eu nasul pe acolo, dar macar sa stiu daca e cazul sa-i spun celui care va veni pentru pif sa si-l bage el. Daca leaga pompa acolo se schimba ceva?

Microgenusul avea o pompa de 70w, care a mers tot timpul la turatie maxima si caloriferele erau incalzite uniform. Asta din plastic consuma 59W si caloriferele sunt intotdeauna mai calde sus decat jos. Sunt aerisite si curatate, nu acolo-i problema. In plus apa calda ajunge cu foarte mare intarziere in caloriferele indepartate, de unde am dedus ca nu poate fi decat o problema de debit.

In rest... toata e din plastic, orice face - face cu zgomot (ma rog, acum nu mai e zgomot, ca n-am putut sa ma abtin si am antifonat-o) si datorita minunatiei de schimbator secundar dureaza o vesnicie pana ajunge apa calda la baie (vreo 20 m).
Cireasa de pe tort - butonul de reglare acm il invart sufland spre el (e distractiv) si butonul on/off e montat doar sa stinga ledurile de pe panou, ca centrala merge bine-mersi in continuare, cu aprindere si tot dichisul (asta nu mai e distractiv).
In fine. Ieftin, asta e.... Am ales-o pentru ca se potrivea la racorduri cu cea veche si eram presat de timp.

A, fara legatura cu centrala - daca am ditamai gauroiul de aerisire in perete, ca trebuia pentru tiraj natural, mai trebuie sa pun senzor de gaze? Centrala e in bucatarie si am termopan. Ar fi culmea, la tiraj natural n-au comentat aia de la gaze...

#3269
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 erik, on 20 februarie 2013 - 18:27, said:

.. butonul on/off e montat doar sa stinga ledurile de pe panou, ca centrala merge bine-mersi in continuare, cu aprindere si tot dichisul (asta nu mai e distractiv).
p-asta n-am inteles-o.

Quote

..daca am ditamai gauroiul de aerisire in perete, ca trebuia pentru tiraj natural, mai trebuie sa pun senzor de gaze? Centrala e in bucatarie si am termopan. Ar fi culmea, la tiraj natural n-au comentat aia de la gaze...
da, iti trebuie detector de gaze.

#3270
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Eu n-am inteles-o nici pe asta:

 erik, on 20 februarie 2013 - 18:27, said:

am inlocuit vechiul Microgenus (tiraj natural, 10 ierni) cu un Matis 24 ff.
... si datorita minunatiei de schimbator secundar dureaza o vesnicie pana ajunge apa calda la baie (vreo 20 m).
Pentru ca si Microgenus are schimbator secundar...

#3271
oldjimmy70

oldjimmy70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.11.2009
Salut! Sunt nou pe aici, si as avea o intrebare legata de o centrala termica Ariston, care este montata din 2001, si este pe tiraj natural. Am avut probleme cu manometrul clasic(pe care l-am inlocuit) si cu pompa de apa, pe care am curatat-o acum 4 ani. Acum am o problema legata de faptul ca, atunci cand da scanteia, nu se mai aprind asa de repede gazele, si cand se aprind, se aprind cu un zgomot destul de puternic, ca o mica explozie.(se simte in casa, si la bucatarie vibreaza geamurile dulapului). Cat de grav este si, cat de greu se remediaza?
Multumesc anticipat pentru orice sfaturi.

#3272
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

 oldjimmy70, on 25 februarie 2013 - 23:08, said:

Salut! Sunt nou pe aici, si as avea o intrebare legata de o centrala termica Ariston, care este montata din 2001, si este pe tiraj natural. Am avut probleme cu manometrul clasic(pe care l-am inlocuit) si cu pompa de apa, pe care am curatat-o acum 4 ani. Acum am o problema legata de faptul ca, atunci cand da scanteia, nu se mai aprind asa de repede gazele, si cand se aprind, se aprind cu un zgomot destul de puternic, ca o mica explozie.(se simte in casa, si la bucatarie vibreaza geamurile dulapului). Cat de grav este si, cat de greu se remediaza?
Multumesc anticipat pentru orice sfaturi.
se impune o revizie URGENTA  de catre o firma autorizata !

Edited by octavianlaz, 26 February 2013 - 08:08.


#3273
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Fenomenul e periculos,la aceste centrale cu tiraj natural.Aprinderea cu intarziere face sa se acumuleze mai mult gaz inainte de a se aprinde,iar aprinderea e o mica explozie.
In primul rand ar trebui curatati electrozii,verificata integritatea lor (sa nu aiba portelanul fisurat) si distanta fata de arzator.Curatat si arzatorul.Ar putea fi nevoie de demontarea arzatorului pentru a se desfunda duzele...e posibil sa fie infundata tocmai duza de pe linia de aprindere (am intalnit).
E bine sa se verifice si presiunea de aprindere (eventual reglata).Nu ne-ai spus ce model de centrala ai,sunt multe Ariston.

#3274
Stefan_Dsn

Stefan_Dsn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.02.2013
Buna, ajutati-ma va rog cu un raspuns. Merci.
Am o centrala Ariston,pusa in functiune de 2 ani , perioada in care a functionat normal.
Problema este ca de vreo 3 saptamani incoace in momentul in care opresc ACM in centrala se aude un zgomot ca de sursur de apa , pentru o perioada relativ scurta de timp (max 30 sec ), dupa care sunetul dispare.
Mentionez ca centrala functioneaza normal atat pe incalzire cat si pe apa calda, iar zgomotul se manifesta de fiecare data si doar la oprirea ACM. Ce poate sa creeze acel zgomot ?

#3275
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 Stefan_Dsn, on 26 februarie 2013 - 11:23, said:

..zgomot ca de sursur de apa ,..
ca de susur sau de fierbere ..?
Am un Ariston in ingrijire (m-am pricopsit cu el) si fierbe deja dupa 3 luni... Instalatie noua (cupru), calorifere noi, germane, apa de retea.. Ce sa mai zic ..?! Trebuie sa-l curat chimic in vara, deci la nici 6 luni.

#3276
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 Stefan_Dsn, on 26 februarie 2013 - 11:23, said:

Buna, ajutati-ma va rog cu un raspuns. Merci.
Am o centrala Ariston,pusa in functiune de 2 ani , perioada in care a functionat normal.
Problema este ca de vreo 3 saptamani incoace in momentul in care opresc ACM in centrala se aude un zgomot ca de sursur de apa , pentru o perioada relativ scurta de timp (max 30 sec ), dupa care sunetul dispare.
Mentionez ca centrala functioneaza normal atat pe incalzire cat si pe apa calda, iar zgomotul se manifesta de fiecare data si doar la oprirea ACM. Ce poate sa creeze acel zgomot ?
Cel mai probabil e ventilatorul,ai carui rulmenti au inceput sa faca zgomot.Nu ne-ai spus ce model de Ariston ai...Ar trebui sa faca la fel si dupa oprirea incalzirii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate