Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

[UNDE] Gasesc de inchiriat lumini...
 Henry Kissinger: Ucraina trebuie ...

La multi ani @BlueKing-69!

La multi ani @CostyNn96!

The importance of being an archit...
 City break de 3-4 zile ce locatie...

Mission: Impossible – Dead ...

Amenajare parcare interioara

Trotineta electrica noua cu 0,7 k...
 Netflix despagubeste statul itali...

Unde depun declaratia 230 redirec...

Reset la Windows 10 si reinstalar...

Redline T30 DVB T2/C
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
12939 replies to this topic

#1
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,577
  • Înscris: 25.02.2007
Noah.. Am si eu o problema. Care e diferenta dintre
Centrala termica Ariston CLAS 24 FF si
Centrala termica Ariston UNO 24 MFFI ?

Eu mi-am luat prima centrala da's curios (normal, dupa ce-am luat-o) ce inseamna FF si MFFI ? Merci mult celui care ma va lumina.

#2
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

 theMisuser, on Oct 8 2007, 16:48, said:

Noah.. Am si eu o problema. Care e diferenta dintre
Centrala termica Ariston CLAS 24 FF si
Centrala termica Ariston UNO 24 MFFI ?

Eu mi-am luat prima centrala da's curios (normal, dupa ce-am luat-o) ce inseamna FF si MFFI ? Merci mult celui care ma va lumina.
ambele sint centrale cu tiraj fortat, vine din italiana flusso forzato(FF).dif. dintre cele doua ca si electronica,componente banuiesc ca te-ai documentat inainte de a cumpara

#3
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,577
  • Înscris: 25.02.2007

 caldut, on Oct 8 2007, 20:22, said:

ambele sint centrale cu tiraj fortat, vine din italiana flusso forzato(FF).dif. dintre cele doua ca si electronica,componente banuiesc ca te-ai documentat inainte de a cumpara
M-am documentat mai mult de o gramada. Nah, nu a fost exact alegerea mea. Eu am zis cam cum as vrea si asta am primit. E dragutsa :) Eram pur si simplu curios ce diferenta face M si I de pe langa FF. Merci ca m-ai luminat cu tiraju' fortat. (tiraj fortat am vrut ca sa nu ma complic cu hornuri&co). Apoi afisaj blabla digital, programare.. aiureli. Oricum, din cate am inteles, sunt cam la fel, prea mici diferentele importante. Si am zis sa fie ceva la care e multi mesteri priceputi (adica se gasesc peste tot) si eventual, sa tina cat de cat. Si din caciula a iesit modelu' asta. De aratat imi place cum se prezinta. In cateva zile tre' sa mearga.. spun eu atunci impresii despre cum merge.

#4
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,577
  • Înscris: 25.02.2007
Well.. merge. Functia aia 'Auto' imi place. Dar n-am avut rabdare s-o testez la maxim ca pana a urcat temperatura in calorifere la 75 grade aveam deja 27 grade in camera. (in vreo ora, pornind de la 24) In rest.. se cam aude cand porneste. VUUF ! (cand se aprinde gazu). Ma intreb daca are rost sa-i iau senzor de exterior. Mai caut eu ceva .pdf cu ea sa vaz exact ce vrea 'Auto' aia da' felul cum regleaza cand si cum sa creasca temperatura in calorifere mi se pare destept.

#5
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,577
  • Înscris: 25.02.2007
Hai ca.. n-am (nu comentez motivul) hartia ambientului. E un ambient de Ariston, model CTH1 - CHRONOTHERM WEEKLY ON/OFF WIRED SW 1VO. (arata el ca o paleta de ping-pong cu o rotita pe el). Se poate regla la asta sensibilitatea ? Adica histereza dintre on/off ? Daca da, cum ? Stie cineva unde as putea gasi pe net ceva .doc sau .pdf cu acest termostat ?  :worthy:

#6
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

 theMisuser, on Oct 13 2007, 14:12, said:

Hai ca.. n-am (nu comentez motivul) hartia ambientului. E un ambient de Ariston, model CTH1 - CHRONOTHERM WEEKLY ON/OFF WIRED SW 1VO. (arata el ca o paleta de ping-pong cu o rotita pe el). Se poate regla la asta sensibilitatea ? Adica histereza dintre on/off ? Daca da, cum ? Stie cineva unde as putea gasi pe net ceva .doc sau .pdf cu acest termostat ?  :worthy:
normal ar trebui sa-ti dea cei care au montat si pus in functie centrala.spune-le sa-ti regleze cum trebuie vana de gaz(functia aprindere lenta),ca de aia face zgomot la pornire nu-i reglata cum trebuie.

#7
dada4

dada4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 04.02.2006
are cineva ariston genus premium?cum functioneaza?e buna de ceva ?

#8
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007
Salutare! Imi fac si eu aparitia glorioasa pe acest forum cu urmatoarea problema.
Avand in vedere ca firma cu care am contract de service nu lucreaza in aceasta perioada, va rog frumos daca este posibil sa ma ajutati cat mai repede cu un sfat.
In ajunul CRACIUNULUI am plecat de acasa si am oprit centrala de la butonul oprire, fara a opri cronotermostatul.
Cand am revenit dupa trei zile, toate pareau a fi in regula, am deschis centrala, cronotermostatul afisa o temperatura de 9 grade, dupa ce am deschis centrala  am setat temperatura la 23,5 grade. Centrala a inceput sa functioneze ajungand pana la 78-79 grade(centrala fiind pe tiraj maxim) insa temperatura aratata de termostat nu VREA SA CRESCA MAI MULT DE 22 GRADE CELSIUS, si asata cu mare greutate (in conditiile in care centrala a mers non-stop arzand "gazul" 36 ore). TEMPERATURA A CRESCUT DE LA 9 GRADE LA 22 DE GRADE FOARTE GREU (24 ore)
IDEEA ESTE CA TERMOSTATUL BLOCHEAZA CENTRALA SI NU AVEM IN CASA MAI MULT DE 21- 22 GRADE, in conditiile in care precizez din nou centrala merge non-stop.  VA ROG CARE PUTETI DATI-MI UN SFAT CA INGHET DE FRIG IN CASA. MULTUMESC MULT.

sarbatori fericite !

Edited by cremy, 29 December 2007 - 14:29.


#9
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,128
  • Înscris: 12.09.2005
daca centrala merge nonstop inseamna ca termostatul nu o blocheaza. daca apa in circuit are peste 70 de grade si tot nu e cald in casa => calorifere subdimensionate . solutia = calorifere mai mari sau mai multe.

Edited by dicdobre, 29 December 2007 - 14:48.


#10
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

 dicdobre, on Dec 29 2007, 14:47, said:

daca centrala merge nonstop inseamna ca termostatul nu o blocheaza. daca apa in circuit are peste 70 de grade si tot nu e cald in casa => calorifere subdimensionate . solutia = calorifere mai mari sau mai multe.

multumesc. ideea este ca pana acum nu am avut probleme (de 1 si jum.am instalatia termica), termostatul functiona bine, cand setam temperatura aceasta crestea foarte repede si aveam caldura in casa. ma gandesc sa nu fie o defectiune la termostat, defectiune care nu permite sa creasca temperatura mai rapid. caloriferele sunt ok, repet pe aceeasi configuratie calorifere+centrala+termostat totul mergea bine.

#11
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

 cremy, on Dec 29 2007, 12:25, said:

Salutare! Imi fac si eu aparitia glorioasa pe acest forum cu urmatoarea problema.
Avand in vedere ca firma cu care am contract de service nu lucreaza in aceasta perioada, va rog frumos daca este posibil sa ma ajutati cat mai repede cu un sfat.
In ajunul CRACIUNULUI am plecat de acasa si am oprit centrala de la butonul oprire, fara a opri cronotermostatul.
Cand am revenit dupa trei zile, toate pareau a fi in regula, am deschis centrala, cronotermostatul afisa o temperatura de 9 grade, dupa ce am deschis centrala  am setat temperatura la 23,5 grade. Centrala a inceput sa functioneze ajungand pana la 78-79 grade(centrala fiind pe tiraj maxim) insa temperatura aratata de termostat nu VREA SA CRESCA MAI MULT DE 22 GRADE CELSIUS, si asata cu mare greutate (in conditiile in care centrala a mers non-stop arzand "gazul" 36 ore). TEMPERATURA A CRESCUT DE LA 9 GRADE LA 22 DE GRADE FOARTE GREU (24 ore)
IDEEA ESTE CA TERMOSTATUL BLOCHEAZA CENTRALA SI NU AVEM IN CASA MAI MULT DE 21- 22 GRADE, in conditiile in care precizez din nou centrala merge non-stop.  VA ROG CARE PUTETI DATI-MI UN SFAT CA INGHET DE FRIG IN CASA. MULTUMESC MULT.

sarbatori fericite !



Incearca sa suspenzi termostatul din ecuatie, scoate-i cablul din el si pune cele doua capete in scurt, fara teama ca nu ai tensiune mai mare de 2-3 volti acolo, si daca centrala va functiona 2-3 min. si 2-4 va sta, atunci problema este de la termostat nu de la centrala. Apropos, la ce pozitie este dat termostatul de pe centrala care se ocupa cu caldura ?, adica la ce pozitie il ti atunci cand este cuplat si cel de perete in circuit ? de la 1 la 9 la cat e

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 15:25.


#12
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

 Black Hawk, on Dec 29 2007, 15:23, said:

Incearca sa suspenzi termostatul din ecuatie, scoate-i cablul din el si pune cele doua capete in scurt, fara teama ca nu ai tensiune mai mare de 2-3 volti acolo, si daca centrala va functiona 2-3 min. si 2-4 va sta, atunci problema este de la termostat nu de la centrala. Apropos, la ce pozitie este dat termostatul de pe centrala care se ocupa cu caldura ?, adica la ce pozitie il ti atunci cand este cuplat si cel de perete in circuit ? de la 1 la 9 la cat e

centrala este la pozitia maxima (la 6 pe scara de la 1 la 6).
din ceea ce mi-ai scris mai sus ar rezulta ca trebuie decuplat termostatul. esti sigur ca e operatiune pe care o pot rezolva singura, fara un specialist (chiar nu sunt 220 v?). inainte de a decupla termostatul trebuie oprita centrala? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, o opresc si de la curentul electric?   imi e teama ca dupa decuplare, centrala sa nu mai porneasca si sa raman fara pic de caldura. cum sa fac?

#13
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

 cremy, on Dec 29 2007, 13:35, said:

centrala este la pozitia maxima (la 6 pe scara de la 1 la 6).
din ceea ce mi-ai scris mai sus ar rezulta ca trebuie decuplat termostatul. esti sigur ca e operatiune pe care o pot rezolva singura, fara un specialist (chiar nu sunt 220 v?). inainte de a decupla termostatul trebuie oprita centrala? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, o opresc si de la curentul electric?   imi e teama ca dupa decuplare, centrala sa nu mai porneasca si sa raman fara pic de caldura. cum sa fac?


Nu este tensiune acolo care sa fie periculoasa pentru tine, dar daca vrei sa ai un plus de siguranta opreste centrala din butonul pornit/oprit si chiar daca vrei poti sa o si scoti din priza in timpul asta. Cum se procedeaza, se da jos capacul de la termostat, ar trebui sa aiba un surub sau doua , apoi trebuie o surubelnita mica ,ceva, cu ajutorul careia sa eliberezi cele doua fire din termostat, odata scoase afara se ating un fir de celalalt si se rasucesc unul de altul incat sa ramana permanent in contact, dupa aceasta operatie centrala va functiona cu termostatul de pe ea, cel care zici ca este dat la pozitia 6.

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 15:58.


#14
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

 Black Hawk, on Dec 29 2007, 15:51, said:

Nu este tensiune acolo care sa fie periculoasa pentru tine, dar daca vrei sa ai un plus de siguranta opreste centrala din butonul pornit/oprit si chiar daca vrei poti sa o si scoti din priza in timpul asta. Cum se procedeaza, se da jos capacul de la termostat,( ar trebui sa aiba un surub ascuns sub rozeta de unde invarti ca sa reglezi temperatura), apoi trebuie o surubelnita mica ,ceva, cu ajutorul careia sa eliberezi cele doua fire din termostat, odata scoase afara se ating un fir de celalalt si se rasucesc unul de altul incat sa ramana permanent in contact, dupa aceasta operatie centrala va functiona cu termostatul de pe ea, cel care zici ca este dat la pozitia 6. Termostatul defapt este electronic, cu afisaj ?, sau din ala micut mecanic care are doar o rotita pe el ?. Dar si intr-un caz si in celalalt trebuie dat jos capacul ca sa poti ajunge la cablulet.


mersi pentru sugestii, este termostat cu afisaj electronic. am sa urmez ceea ce mi-ai zis si voi anunta rezultatul, sper ca centrala sa functioneze dupa decuplare, nu exista niciun pericol, nu?

#15
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

 cremy, on Dec 29 2007, 13:59, said:

mersi pentru sugestii, este termostat cu afisaj electronic. am sa urmez ceea ce mi-ai zis si voi anunta rezultatul, sper ca centrala sa functioneze dupa decuplare, nu exista niciun pericol, nu?


absolut nici unul
crede-ma
ca stiu ce fac de peste 9 ani, doar ca trebuie, si repet, sa unesti firele dezizolate intre ele si sa ramana unite dupa ce le-ai scos din termostat

Astept vesti

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 16:03.


#16
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,128
  • Înscris: 12.09.2005

 cremy, on Dec 29 2007, 15:04, said:

multumesc. ideea este ca pana acum nu am avut probleme (de 1 si jum.am instalatia termica), termostatul functiona bine, cand setam temperatura aceasta crestea foarte repede si aveam caldura in casa. ma gandesc sa nu fie o defectiune la termostat, defectiune care nu permite sa creasca temperatura mai rapid. caloriferele sunt ok, repet pe aceeasi configuratie calorifere+centrala+termostat totul mergea bine.

repet tu te plangi ca nu creste temperatura in casa nu ca nu merge centrala. raman la ideeea ca termostatul cupleaza. daca el nu cupla nu ar fi mers centrala atata timp. desi ti se sugereaza sa il dai jos si sa pui firele in scurt nu e nimic rau atat timp cat scoti centrala din priza cand faci treaba asta. nu imi place sa contrazic pe nimeni dar sunt si centrale care au 220v pe firele acelea. o intrebare: daca in centrala iti indica temperatura apei de incalzire peste 70 grade, caloriferele cum sunt reci sau fierbinti(70grade) ? ai verificat robinetii de tur retur pe centrala si calorifere daca sunt deschisi? daca da, e posibil ca valva cu 3 cai (motorizata) sa fi ramas intr-o pozitie intermediara si o buna parte din apa sa se plimbe prin schimbatorul secundar si nu prin calorifere.

#17
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

 dicdobre, on Dec 29 2007, 17:31, said:

repet tu te plangi ca nu creste temperatura in casa nu ca nu merge centrala. raman la ideeea ca termostatul cupleaza. daca el nu cupla nu ar fi mers centrala atata timp. desi ti se sugereaza sa il dai jos si sa pui firele in scurt nu e nimic rau atat timp cat scoti centrala din priza cand faci treaba asta. nu imi place sa contrazic pe nimeni dar sunt si centrale care au 220v pe firele acelea. o intrebare: daca in centrala iti indica temperatura apei de incalzire peste 70 grade, caloriferele cum sunt reci sau fierbinti(70grade) ? ai verificat robinetii de tur retur pe centrala si calorifere daca sunt deschisi? daca da, e posibil ca valva cu 3 cai (motorizata) sa fi ramas intr-o pozitie intermediara si o buna parte din apa sa se plimbe prin schimbatorul secundar si nu prin calorifere.

am revenit, inca nu am decuplat. toate caloriferele sunt fierbinti, insa, degeaba, temperatura in camera nu creste. intrebarea este chiar daca termostatul cupleza, cum se explica faptul ca nu se poate ajunge la temperatura pe care o setez.

#18
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

 dicdobre, on Dec 29 2007, 15:31, said:

repet tu te plangi ca nu creste temperatura in casa nu ca nu merge centrala. raman la ideeea ca termostatul cupleaza. daca el nu cupla nu ar fi mers centrala atata timp. desi ti se sugereaza sa il dai jos si sa pui firele in scurt nu e nimic rau atat timp cat scoti centrala din priza cand faci treaba asta. nu imi place sa contrazic pe nimeni dar sunt si centrale care au 220v pe firele acelea. o intrebare: daca in centrala iti indica temperatura apei de incalzire peste 70 grade, caloriferele cum sunt reci sau fierbinti(70grade) ? ai verificat robinetii de tur retur pe centrala si calorifere daca sunt deschisi? daca da, e posibil ca valva cu 3 cai (motorizata) sa fi ramas intr-o pozitie intermediara si o buna parte din apa sa se plimbe prin schimbatorul secundar si nu prin calorifere.


Eu, cand am sugerat sa incerce eliminarea termostatului, am facut-o deoarece spunea ca termostatul limiteaza functionarea centralei, si am considerat ca poate sa se fi decalibrat nemaicitind corect temperatura reala. Vana cu trei cai daca s-ar fi blocat, temperatura ar fi crescut rapid si ar fi dat afara termostatul de supratemperatura, cantitatea de apa care ar fi scapat sa se plimbe prin schimbatorul secundar ar fi fost neglijabila. Iar cat priveste centralele Ariston, nici una nu are 220 v la termostatul de ambient, evident ca sunt centrale care au 220 v acolo, insa nu este cazul Aristonului.


LE: Cum verifici temperatura in locuinta ?, ai vreun alt termometru de comparatie ?

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 17:55.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate