Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

RANSOMWARE
 Stick/device pentru streaming 2022

instalare windows xp pe un calcul...

racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...
 Imprumut garantat de actiuni pe I...

Ac cu probleme dupa reabilitare b...

Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic
 Act notarial

Scadere RPM la semafor

Dureri ingrozitoare la genunchi

The Terminal List (2022 - ...)
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
12938 replies to this topic

#37
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 3 2008, 15:42, said:

Am o centrala termica pe gaz "Ariston"....Azi am observat ca mi s-a oprit caldura in calorifere fara sa-i fi facut ceva....Apa calda functioneaza...presiune este....insa nu e caldura in calorifere....Am fortat-o si am lasat cazanul sa mearga voind sa faca caldura insa s-a oprit si a intrat pe avarie...Care ar putea fi problema ori defectiunea???....Astept un raspuns....Va multumesc anticipat.
ce model ? ce cod de avarie iti apare ?

#38
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008

View Postcaldut, on May 3 2008, 17:52, said:

ce model ? ce cod de avarie iti apare ?
Nu prea ma pricep la modele....mi s-a aprins butonul de la avarie....un  led rosu....atat.....si nu mai merge incalzirea in calorifere.....ce poate sa fie???....nimeni nu stie???

#39
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 4 2008, 11:30, said:

Nu prea ma pricep la modele....mi s-a aprins butonul de la avarie....un  led rosu....atat.....si nu mai merge incalzirea in calorifere.....ce poate sa fie???....nimeni nu stie???

fara nici un indiciu ,bijbiim.....sa fie senzorul incalzire sau placa electronica.ce presiune ai in manometru ? daca e ct. bitermica,merge pe apa calda si fara presiune suficienta in cazan,si atunci intervine presostatul de apa care blocheaza functionarea.cred ca numai de la service cineva sa rezolve.

#40
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008

View Postcaldut, on May 4 2008, 12:36, said:

fara nici un indiciu ,bijbiim.....sa fie senzorul incalzire sau placa electronica.ce presiune ai in manometru ? daca e ct. bitermica,merge pe apa calda si fara presiune suficienta in cazan,si atunci intervine presostatul de apa care blocheaza functionarea.cred ca numai de la service cineva sa rezolve.

Eu ma sperii foarte repede.....sper sa nu fie ceva grav....si.....scump :mellow: .......Multumesc frumos pt raspuns....

#41
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 4 2008, 12:32, said:

Eu ma sperii foarte repede.....sper sa nu fie ceva grav....si.....scump :mellow: .......Multumesc frumos pt raspuns....

ce presiune ai ? te-ai uitat ?

#42
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008

View Postcaldut, on May 4 2008, 13:41, said:

ce presiune ai ? te-ai uitat ?

presiunea e la 2

#43
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 4 2008, 12:56, said:

presiunea e la 2

deci nu asta-i cauza. modelul e Uno,cumva ?asta-i un model cu placa electronica proasta.
cheama un service,pot fi mi multe componente care dau astfel de erori.pina nu o desface unul de la service sa se uite,n-ai cei face.macar ai resetat-o vreodata ? cum adica ai "fortat-o" ? ce vrea sa insemne ?

o alta posibilitate este blocarea vanei cu trei cai(daca o fi model monotermic)

o posibilitate la care nu m-am gindit de la inceput :daca cronotermostatul nu da comanda placii electronice ? sa fie legatura intre ele(cablajul) intrerupt ?

nu,spun prostii,in cazul asta nu apare eroare,clar.

#44
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008

View Postcaldut, on May 4 2008, 17:28, said:

deci nu asta-i cauza. modelul e Uno,cumva ?asta-i un model cu placa electronica proasta.
cheama un service,pot fi mi multe componente care dau astfel de erori.pina nu o desface unul de la service sa se uite,n-ai cei face.macar ai resetat-o vreodata ? cum adica ai "fortat-o" ? ce vrea sa insemne ?

o alta posibilitate este blocarea vanei cu trei cai(daca o fi model monotermic)

o posibilitate la care nu m-am gindit de la inceput :daca cronotermostatul nu da comanda placii electronice ? sa fie legatura intre ele(cablajul) intrerupt ?

nu,spun prostii,in cazul asta nu apare eroare,clar.
Sunt cu manualul in fata....scrie MicroTec.....cazan tip C......atat...nu vad sa scrie altceva.....iar de resetat am tot resetat-o......cum am fortat-o?....pai am tot aprins si stins incalzirea....si se auzea cum se forta ea sa functioneze....se auzea cum circula apa....dar atat.....si apoi se oprea si se aprindea ledul de avarie.....

#45
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 4 2008, 16:32, said:

Sunt cu manualul in fata....scrie MicroTec.....cazan tip C......atat...nu vad sa scrie altceva.....iar de resetat am tot resetat-o......cum am fortat-o?....pai am tot aprins si stins incalzirea....si se auzea cum se forta ea sa functioneze....se auzea cum circula apa....dar atat.....si apoi se oprea si se aprindea ledul de avarie.....

eu zic ca,ori pompa blocata,ori senzor incalzire defect.numai cu service rezolvi problema.modelul este bitermic(schimbator unic),asa ca nu ai f. multe componente.dar si placa e o posibilitate.

#46
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008

View Postcaldut, on May 4 2008, 18:57, said:

eu zic ca,ori pompa blocata,ori senzor incalzire defect.numai cu service rezolvi problema.modelul este bitermic(schimbator unic),asa ca nu ai f. multe componente.dar si placa e o posibilitate.

Incet,incet.....o sa invat si eu defectiunile unei centrale termice pe gaz.... Cand o sa vina cei de la service o sa le spun ce mi-ai spus tu mie......Scuze daca te-am stresat,dar chiar sunt speriata..... Am intrebat toti vecinii care au centrale ca a mea si habar n-aveau......Multumesc mult pentru sfaturi.... :thumbup:

#47
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsynko10, on May 4 2008, 17:19, said:

Incet,incet.....o sa invat si eu defectiunile unei centrale termice pe gaz.... Cand o sa vina cei de la service o sa le spun ce mi-ai spus tu mie......Scuze daca te-am stresat,dar chiar sunt speriata..... Am intrebat toti vecinii care au centrale ca a mea si habar n-aveau......Multumesc mult pentru sfaturi.... :thumbup:
ok,bafta.


chiar sa spui ce a avut,sint curios

#48
istikovacs84

istikovacs84

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.05.2008
eu cred ca trebuie sa aerisite radiatoarele de la suburul de langa robinet...dar la fiecare radiator pana nu iese apa si asa sistemul este aerit...poate nu rezolva mult, dar mi se pare lucru important si asta

#49
ubvar

ubvar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.05.2008
Intentionez sa dau banii pe un Ariston in condensatie de 30 Kw-model Genus Premium. Mi se pare un raport bun pret/functionalitate. Necesarul meu de putere in incalzire este de aprox. 10Kw, adica 30% din puterea nominala a ct. In condensatie 30/50, fisa tehnica spune ca ar trebui sa atinga un randament de aproape 110%.
1-este cineva care sa confirme, care sa fi masurat si sa fi vazut acest lucru, in mod practic?
2-de la un vanzator, am inteles ca meniul de 'contoare' ar fi blocat in unele versiuni de software? Se va debloca in versiuni ulterioare ce ajung si in RO, sau care este povestea cu aceste versiuni?
Multumesc.

#50
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postubvar, on May 8 2008, 11:05, said:

Intentionez sa dau banii pe un Ariston in condensatie de 30 Kw-model Genus Premium. Mi se pare un raport bun pret/functionalitate. Necesarul meu de putere in incalzire este de aprox. 10Kw, adica 30% din puterea nominala a ct. In condensatie 30/50, fisa tehnica spune ca ar trebui sa atinga un randament de aproape 110%.
1-este cineva care sa confirme, care sa fi masurat si sa fi vazut acest lucru, in mod practic?
2-de la un vanzator, am inteles ca meniul de 'contoare' ar fi blocat in unele versiuni de software? Se va debloca in versiuni ulterioare ce ajung si in RO, sau care este povestea cu aceste versiuni?
Multumesc.

daca tii neaparat modelul asta,de ce varianta de 30 kw ?
sint aparute recent,probabil si putine puse in functiune.

#51
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postubvar, on May 8 2008, 14:05, said:

...Ariston in condensatie de 30 Kw-model Genus Premium...randament de aproape 110%...
Nu sunt specialist in Ariston, insa mi-au sarit 2 chestiuni in ochi:

1) Greutatea f. mica: 35 kg. Extrem de scazuta pt. o centrala cu condensare, cu schimbator de inox, etc. ! O fi de bine?
2) Nu stiu unde ai gasit randament de 110%... Valoarea maxima declarata e ..107% Verifica aici

Ariston o sa mai aiba nevoie de 3-5 ani de cercetare sa ajunga la randamente de 109%, urmand ca dupa aceea sa demareze urmatorul pas: 110%. Pana atunci astea sunt datele exacte...

#52
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
daca tot vrei o condensare mai ieftina,de ce nu te orientezi spre ceva rodat de citiva ani pe piata ?
spre ex. Beretta Mynute Green,20 kw incalzire si 28 kw apa calda ?este mult mai aproapoe de necesarul tau,si eviti functionarea ciclica,care nu face decit sa uzeze componentele mai repede.

#53
ubvar

ubvar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.05.2008
1-buna remarca. pe site-ul italian, in instr. pt instalator dau urmatoarele:
Rendimento al 30 % a 30°C (condensation) Hi/Hs % 110,3/99,3
Pe cel Ro, e asa cum zici. Nu-s ce sa cred...eu tind sa iau de bun ce zice producatorul, in lipsa unor masuratori ale expertilor care chiar se ocupa cu ct
2-am ales modelul asta fiindca am zis sa ma apropii de un randament mai mare.cf site-ului it, doar md de 30Kw are del mai mare randament, plus ca pica la fix la 30% din putere pe ce am eu nevoie.
Pompa de circulatie cu viteza variabila e un plus fata de alte modele/producatori, iar la md 30Kw are alezajul marit.
O alta kestie e camera de condensare [fabricatie FR], care la 30Kw are 4 'spire' iar la 24Kw doar 3-ma gandesc ca ajuta mai bine la condensatie o camera mai mare si un arzator mai mare [produs de Furigas], la acelasi debit de gaze comparatia.

3-poate cineva care a facut PIF la vreuna sa vina cu un feedback din lumea reala, cine stie......
4-partea cu versiunea soft mi se pare mirobolanta, atata timp cat nu-ti mai zice nimeni ce versiune mai apare, ce imbunatatiri mai aduce. Cred ca are leg cu faptul ca trebuie schimbata toata placa, deci bani in plus...
Din cate stiti Dvs., exista vreun producator de ct care nu respecta acest mod de lucru?

#54
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,250
  • Înscris: 15.10.2006

View Postubvar, on May 8 2008, 15:08, said:

1-buna remarca. pe site-ul italian, in instr. pt instalator dau urmatoarele:
Rendimento al 30 % a 30°C (condensation) Hi/Hs % 110,3/99,3
Pe cel Ro, e asa cum zici. Nu-s ce sa cred...eu tind sa iau de bun ce zice producatorul, in lipsa unor masuratori ale expertilor care chiar se ocupa cu ct
2-am ales modelul asta fiindca am zis sa ma apropii de un randament mai mare.cf site-ului it, doar md de 30Kw are del mai mare randament, plus ca pica la fix la 30% din putere pe ce am eu nevoie.
Pompa de circulatie cu viteza variabila e un plus fata de alte modele/producatori, iar la md 30Kw are alezajul marit.
O alta kestie e camera de condensare [fabricatie FR], care la 30Kw are 4 'spire' iar la 24Kw doar 3-ma gandesc ca ajuta mai bine la condensatie o camera mai mare si un arzator mai mare [produs de Furigas], la acelasi debit de gaze comparatia.

3-poate cineva care a facut PIF la vreuna sa vina cu un feedback din lumea reala, cine stie......
4-partea cu versiunea soft mi se pare mirobolanta, atata timp cat nu-ti mai zice nimeni ce versiune mai apare, ce imbunatatiri mai aduce. Cred ca are leg cu faptul ca trebuie schimbata toata placa, deci bani in plus...
Din cate stiti Dvs., exista vreun producator de ct care nu respecta acest mod de lucru?

Dar caloriferele tale ce putere au?
Ce locuinta ai?
Aristonul nu prea foloseste inox la schimbatoare asa ca e nasol, sau ma insel?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate