Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Misiune sub acoperire pentru stat...
 PV obligatoriu pt toate construct...

Descriere PC in retea in W 10

Operatiune terorista in Belgrad

Adeziv pt vata Mapei Mapetherm AR...
 Recomandare monitor cu tuner TV

tcl,hisense,hiaomi sunet cu fidel...

Chimist vs Biochimist vs Inginer ...

Chestionar medicina - Nutriție
 La multi ani @GaBogdan!

La multi ani @Kokoshmare!

La multi ani @yanni17!

Revizie centrala termica
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
12936 replies to this topic

#19
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 12.09.2005
ai geamurile deschise,   ce sa mai zic? centrala merge, caloriferele sunt fierbinti, in casa e frig. un termometru de camera ai sau te uiti pe temp. indicata de termostat?

#20
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 12.09.2005

View PostBlack Hawk, on Dec 29 2007, 17:51, said:

Eu, cand am sugerat sa incerce eliminarea termostatului, am facut-o deoarece spunea ca termostatul limiteaza functionarea centralei, si am considerat ca poate sa se fi decalibrat nemaicitind corect temperatura reala. Vana cu trei cai daca s-ar fi blocat, temperatura ar fi crescut rapid si ar fi dat afara termostatul de supratemperatura, cantitatea de apa care ar fi scapat sa se plimbe prin schimbatorul secundar ar fi fost neglijabila. Iar cat priveste centralele Ariston, nici una nu are 220 v la termostatul de ambient, evident ca sunt centrale care au 220 v acolo, insa nu este cazul Aristonului. Dar, oricum, vad ca nu a mai dat nici o veste cu ce a facut

cum vine treba asta: termostatul limiteaza dar centrala merge in continuu...

#21
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

View Postdicdobre, on Dec 29 2007, 15:54, said:

cum vine treba asta: termostatul limiteaza dar centrala merge in continuu...


Nu stiu, crezi ca eu pricep, dar citeste ultimile randuri ale ei scrise cu caps lock, poate intelegi ce a vrut sa zica

"IDEEA ESTE CA TERMOSTATUL BLOCHEAZA CENTRALA SI NU AVEM IN CASA MAI MULT DE 21- 22 GRADE",  citat din postul ei

practic era o contradictie in ce spunea si m-am gandit ca nu se exprima corect, ma rog luasem in calcul si varianta ca poate termostatul o opreste totusi din cand in cand dar mai devreme decat ar trebui.

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 18:16.


#22
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 12.09.2005
"in conditiile in care precizez din nou centrala merge non-stop" tot din primul post

#23
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

View Postdicdobre, on Dec 29 2007, 17:52, said:

ai geamurile deschise,   ce sa mai zic? centrala merge, caloriferele sunt fierbinti, in casa e frig. un termometru de camera ai sau te uiti pe temp. indicata de termostat?


poate nu am fost destul de inteleasa si imi cer scuze pentru ca nu ma pricep deloc in acest domeniu, dar ideea e ca de 2 zile temperatura de pe termostat setata este pe 24 de grade. centrala merge, ajunge temperatura de pe afisajul termostatului la 21 grade si dupa aceea, oricat ar merge centrala temperatura de pe afisaj nu mai creste si nici in camera nu se simte caldura puternica. termometrul de camera nu indica mai mult de 22 grade. nu cred ca e normal ca centrala sa mearga si temperatura sa nu creasca. practic termostatul impiedica cresterea temperaturii limitand-o la 21 grade. centrala se opreste doar daca setez o temperatura mai mica, 20 grade. pe de alta parte e normal ca temperatura afisaa sa creasca cu 5 grade in doua ore??? pana acum doua zile daca setam la 24 de grade iar temperatura afisata pe termostat era de 20 de grade se ridica la 24 de grade in maxim jumatate de ora. PRECIZEZ CA ACUM 5 ZILE CAND AM PLECAT DE ACASA AM OPRIT CENTRALA DE LA BUTONUL EI DE PORNIT OPRIT SI NU DIN TERMOSTAT! OARE ASTA POATE FI GRESEALA SI AM BLOCAT TERMOSTATUL?

Edited by cremy, 29 December 2007 - 18:09.


#24
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postdicdobre, on Dec 29 2007, 15:54, said:

cum vine treba asta: termostatul limiteaza dar centrala merge in continuu...

daca sint fierbinti caloriferele inseamna ca ct. isi cam face datoria.ar fi si problema cronotermostatului dar uite ca tu simti ca-i frig in casa,deci probabilitatea mare ar fi ca instalatia este subdimensionata ori peretii nu s-au incalzit suficient ptr. ca tu cind ai plecat de acasa ai lasat numai pe antiinghet.
nici casa n-o fi bine izolata termic,ai si ceva pierderi.asa patesc eu ,la 22,5 gr. ajunge repede,dar daca maresc si dau 23  atunci oprirea se face la 23,5 si imbatrinesc pina se opreste centrala, e ca un fel de prag de temp. peste care greu al dracului se trece.la mine cauza este marimea caloriferelor,au fost dimensionate de un idiot.

#25
Black Hawk

Black Hawk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 18.09.2007

View Postdicdobre, on Dec 29 2007, 16:06, said:

"in conditiile in care precizez din nou centrala merge non-stop" tot din primul post


Bun, si atunci dupa care afirmatie trebuie sa ne luam ?, aia ca blocheaza centrala termostatul sau ca functioneaza continuu, multi ignora pauzele la centrala si afirma ca defapt merge fara nici o secunda de pauza, continuu. Eu zic ca nici ea nu stie sa explice cat de cat apropiat de realitate si ne dam cu parerea pe informatii contradictorii. Intradevar este posibil si ca locuinta sa fie mai friguroasa si sa nu faca fata sa ridice mai mult de 22 de grade, din cauza radiatoarelor mai mici dimensionate, ma intreb daca asta este prima iarna sau a doua si daca este a doua, la prima a avut si 24 de grade in casa ?

Edited by Black Hawk, 29 December 2007 - 18:26.


#26
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

View PostBlack Hawk, on Dec 29 2007, 16:01, said:

absolut nici unul
crede-ma
ca stiu ce fac de peste 9 ani, doar ca trebuie, si repet, sa unesti firele dezizolate intre ele si sa ramana unite dupa ce le-ai scos din termostat

Astept vesti


am revenit, nu am decuplat inca, as vrea sa mai stiu daca firma de service poate sa-mi reproseze daca decuplez singura termostatul?(garantie)

Mai poate fi pus la loc dupa decuplare?
In cazul in care termostatul este decalibrat (cum ai spus mai sus BLACK HAWK) se poate reseta sau trebuie cumparat unul nou?


mai sap dupa informatii aproximativ o ora dupa care trec la decuplarea termostatului, asa ca urati-mi bafta.
din cate vad, ar fi singura solutie.

#27
cremy

cremy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.12.2007

View PostBlack Hawk, on Dec 29 2007, 18:21, said:

Bun, si atunci dupa care afirmatie trebuie sa ne luam ?, aia ca blocheaza centrala termostatul sau ca functioneaza continuu, multi ignora pauzele la centrala si afirma ca defapt merge fara nici o secunda de pauza, continuu. Eu zic ca nici ea nu stie sa explice cat de cat apropiat de realitate si ne dam cu parerea pe informatii contradictorii. Intradevar este posibil si ca locuinta sa fie mai friguroasa si sa nu faca fata sa ridice mai mult de 22 de grade, din cauza radiatoarelor mai mici dimensionate, ma intreb daca asta este prima iarna sau a doua si daca este a doua, la prima a avut si 24 de grade in casa ?


este a doua iarna si nu am avut probleme cu caldura, aveam si 24 de grade daca voiam, casa este bine izolata, caloriferele sunt ok.
am spus ca centrala merge non-stop cand setez temperatura de pe termostat la 23,5 -24 de grade, pentru ca nu reuseste sa urce pana la aceste grade.
Daca, in schimb, setez temperatura la 19 grade temperatura de pe afisaj creste cu greu la 20,5 grade si apoi centrala se opreste. Centrala reporneste cand temperatura de pe afisaj scade la 19 grade. am facut si experimentul asta.

apreciez ca sunteti rabdatori cu mine :)

Edited by cremy, 29 December 2007 - 18:42.


#28
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 12.09.2005
eu cand spun ca merge centrala ma gandesc asa: pompa circula apa si arzatorul arde cu o flacara (modulanta) care sa mentina temperatura setata din centrala. exista perioade cand arzatorul este inchis(flacara nu arde) dar pompa plimba apa prin instalatie - asta cand apa a atins temperatura stabilita. toate acestea au loc doar daca termostatul de camera " cere" caldura adica are contactul cuplat. termostatul de ambient nu limiteaza decat atunci cand in camera s-a atins temperatura stabilita. din cate ne spune termostatul de ambient lucreaza sub temperaturi mai joase dar atunci cand este setat la 23.5-24 grade nu mai decupleaza.  asta nu ma face sa cred decat ca instalatia e subdimensionata, robineti deschisi incomplet, sau valvula cu trei cai scapa si asta duce la modularea intr-o flacara mai mica sau oprirea flacarii. In alta ordine de idei nu cumva ai robineti termostatati pe calorifere ca am mai vazut chestii din astea si stunci degeaba pui termostatul de ambient la 24 grade daca robinetul termostatat de pe calorifer e la 22.

#29
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,250
  • Înscris: 15.10.2006
Ai mai putea sa verifici si notezi consumul de gaz de la contor pe o ora sau chiar pe mai multe ore(mai indicat) pt. a vedea daca nu ai cumva scaderi de presiune a gazului in zona.
Scrie consumul si specialisti (eu nu sunt) iti vor da un raspuns.
In general incalzirea unei case este mai grea si dureaza mai mult timp. Mai pot fi si influente nefavorabile ca: presiunea scazuta la gaze, vant puternic afara, umiditate crescuta (de ex. ceata), casa cu pereti f. grosi (masa mare a casei) daca pereti sunt reci ai si senzatia de frig, folosirea intensa a apei calde.

#30
cocioaba

cocioaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.07.2005
Am montata in apartament o centrala Ariston Microtec 23mffi  din 2005  .Problema este ca nu mai este eficienta pe incalzire.Am citit multe topicuri pe forum si cred ca problema o pot rezolva cu ajutorul dumneavastra ,deaceea am niste intrebari  : 1 cum imi dau seama daca modularea flacari functioneaza ?
                        2 ce modifica in functionare  semireglabile de pe placa  a-reglare temperatura incalzire ,c reglare aprindere lenta , d-reglare putere maxima de incalzire
                        3 afland de pe forum ca este "sensibila"   la calcar  (este bitermica)  ce presupune o curatare eficienta a centralei ?
                        4 unde as putea gasi schema electronica a centralei ?
   multumesc anticipat pentru raspunsuri

#31
sriw

sriw

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 21.04.2008
Socrii mei au o centrala de apartament pe gaz marca Ariston.O au cam din 2003.Nu stiu sa va spun acum modelul,dar problema la ea e ca nu mai tine presiunea in instalatie.Sa ma scuze cei avizati daca le e greu sa ma inteleaga,la asa ceva nu ma pricep deloc :D .Nu mai tine nici macar o jumatate de atmosfera si picura incontinu pe la supapa.Daca incerc sa-i mai dau drumu la apa in instalatie sa cresc un pic presiunea,curge mai tare pe la supapa.A fost cineva de la o firma sa se uite la ea si a zis ca-i stricata supapa si trebuie inlocuita.Bine,eu inteleg ca e stricata,dar problema mi-e sa nu fie din alta parte.Pana in toamna trecuta centrala nu a facut probleme.Apoi dintr-o data a inceput sa creasca presiunea pana la 3,5 atm dupa care inevitabil se deschidea supapa si elibera din presiune.Asta cand mergea caldura.Ca sa nu mai curga pe la supapa deschideam un pic aerisitoarele pana ajungea presiunea cam la 1,4   1,5 atm.Dar dupa cateva zile presiunea crestea iarasi,si deschideam aerisitoarele din nou ca sa eliberez din presiune,dar pana ajungeam sa deschid eu aerisitoarele,se deschidea supapa mai intai si iarasi curgea apa.Nu cred ca-i normal sa creasca presiunea in instalatie fara sa umble nimeni la ea.Ma gandesc ca din cauza ca supapa a fost prea solicitata in lunilea astea de iarna,pana la urma a cedat si s-a stricat.Acum curge in continu.

Zilele astea trebuie sa vina altcineva sa vada de ea si as dori niste opinii de la cei care se pricep,nu de alta,dar sa am si eu un pic de habar cand vine omu sa o repare.

Va multumesc anticipat

#32
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postsriw, on Apr 30 2008, 16:09, said:

...Ariston....din 2003....nu mai tine presiunea in instalatie....A fost cineva de la o firma ..si a zis ca-i stricata supapa si trebuie inlocuita......a inceput sa creasca presiunea pana la 3,5 atm dupa care inevitabil se deschidea supapa si elibera din presiune.....Nu cred ca-i normal sa creasca presiunea in instalatie fara sa umble nimeni la ea...
Daca cineva de la firma a zis ca e supapa, asa o fi...
Insa semnalmentele descrise de tine indica ca ...s-a spart mebrana in vasul de expansiune sau s-a dezumflat (in cazul fericit). Tinand cont, ca centrala e italiana si are 5 ani, eu cred ca membrana e sparta. Rar gasesti vas de expansiune italian sa dureze mai mult de 5 ani...
Concluzie: ar trebui schimbat vasul de expansiune: ori unul plat identic cu cel montat acum, ori unul normal, montat pe returul instalatiei (cel normal e mai ieftin).

Supapa nu pare a fi stricata, ci isi indeplineste exact rolul pentru care a fost conceputa: scuipa apa cand se ating 3 bar (daca ar scoate apa de-abia la 3,5 bar, n-ar fi in regula, dar nu cred cae cazul -mai degraba e manometrul imprecis). Supapa e un echipament de siguranta.

Legat de cresterea presiunii: e normal sa varieze in functionarea pe incalzire, nu insa asa mult si asa repede.

Ar mai fi o posibilitate (e greu sa dai cu parerea daca nu vezi despre ce e vorba..): sa fie lasat deschis robinetul de umplere si sa fie presiune mare la instalatia de apa rece.

Eu insa pariez pe vasul de expansiune: spart sau dezumflat.

Edited by scheleton, 30 April 2008 - 19:42.


#33
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postscheleton, on Apr 30 2008, 17:41, said:

Daca cineva de la firma a zis ca e supapa, asa o fi...
Insa semnalmentele descrise de tine indica ca ...s-a spart mebrana in vasul de expansiune sau s-a dezumflat (in cazul fericit). Tinand cont, ca centrala e italiana si are 5 ani, eu cred ca membrana e sparta. Rar gasesti vas de expansiune italian sa dureze mai mult de 5 ani...
Concluzie: ar trebui schimbat vasul de expansiune: ori unul plat identic cu cel montat acum, ori unul normal, montat pe returul instalatiei (cel normal e mai ieftin).

Supapa nu pare a fi stricata, ci isi indeplineste exact rolul pentru care a fost conceputa: scuipa apa cand se ating 3 bar (daca ar scoate apa de-abia la 3,5 bar, n-ar fi in regula, dar nu cred cae cazul -mai degraba e manometrul imprecis). Supapa e un echipament de siguranta.

Legat de cresterea presiunii: e normal sa varieze in functionarea pe incalzire, nu insa asa mult si asa repede.

Ar mai fi o posibilitate (e greu sa dai cu parerea daca nu vezi despre ce e vorba..): sa fie lasat deschis robinetul de umplere si sa fie presiune mare la instalatia de apa rece.

Eu insa pariez pe vasul de expansiune: spart sau dezumflat.

vasul de expansiune asta-i problema.trebuie verificat daca e sparta membrana sau trebuie refacuta perna de aer in interior.chemi un serviceman,goleste instalatia si baga 1 bar,cu pompa cu manometru.cum spune si Scheleton,supapa nu-si face decit datoria,asa a fost reglata din fabrica,sa dea afara la 3 bari.

#34
sriw

sriw

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 21.04.2008
Greseala mea,am uitat sa va spun ca persoana care a fost sa repare centrala a bagat aer cu pompa in vasul acela de expansiune de care spuneti voi .A masurat initial presiunea si era doar de 0,2 iar apoi a bagat aer cu pompa.Nu l-am mai intrebat pana la cat a ridicat presiunea in vas.Deci pana la urma se pare a fi doar supapa,sper.Oricum,multumesc mult pentru informatii.

#35
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsriw, on May 1 2008, 07:13, said:

Greseala mea,am uitat sa va spun ca persoana care a fost sa repare centrala a bagat aer cu pompa in vasul acela de expansiune de care spuneti voi .A masurat initial presiunea si era doar de 0,2 iar apoi a bagat aer cu pompa.Nu l-am mai intrebat pana la cat a ridicat presiunea in vas.Deci pana la urma se pare a fi doar supapa,sper.Oricum,multumesc mult pentru informatii.

se poate intimpla ca ventilul de la vas sa fie stricat,umfla vasul si pune un ventil de bicicleta,din ala metalic(posibil,merita verificata si posibilitatea asta).

#36
synko10

synko10

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.05.2008
Am o centrala termica pe gaz "Ariston"....Azi am observat ca mi s-a oprit caldura in calorifere fara sa-i fi facut ceva....Apa calda functioneaza...presiune este....insa nu e caldura in calorifere....Am fortat-o si am lasat cazanul sa mearga voind sa faca caldura insa s-a oprit si a intrat pe avarie...Care ar putea fi problema ori defectiunea???....Astept un raspuns....Va multumesc anticipat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate