Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Topul normalitatii

Sa incurajam sporturile de contac...

Cum s-au apucat rapperii sa faca ...

Casa construita la o distanta mai...
 Pareri despre eceasuri.ro: cumpar...

Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa
 Folii heliomate faruri - merita?

Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...
 Fortat sa imi dau demisia

Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator
 

Instalare, SERVICE, Intretinere Aer Conditionat

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4734 replies to this topic

#1009
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,758
  • Înscris: 23.05.2013
Mersi pentru raspuns! Am sa chem o firma. Sa vad daca apelez la cineva cunoscut sau la cineva recomandat. :)

#1010
vasilachedoru

vasilachedoru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.01.2009
salut
sunt nou pe aici si cred ca ma puteti ajuta
am un aer care nu vrea sa mai porneasca deloc
cupleaza, sta 2-5 secunde apoi decupleaza
meseriasii mi-au spus ca e slaba tensiunea
dar ma gandesc ca e altceva; condensatorul sau chiar prea multa presiune in instalatie


am verificat tensiunea si am intre 220-200 v
si am boilere, calorifer, pompa de apa de 600w, cuptor cu microunde de 700w care merg toate
cred ca ar trebui sa porneasca, nu?


cand dau sa pornesc ac scade tensiunea la 140v
e normal?

#1011
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,761
  • Înscris: 21.08.2008
Hei,hei,hei...la 3 zile dupa ce s-a incheiat povestea cu OPC ia ghiciti?FACE LA FEL!
Au venit in secunda 1 si au luat unitatea exterioara (sta la ei de o saptamina) care "nu facea vid" adica nu tinea agentul.
Asadar am avut dreptate tot timpul,ce ma enerveaza oarecum e ca din septembrie si pina acum am avut un aer care era bun doar in primele 2-3 zile,indiferent daca-l foloseam sau nu.

#1012
Armadyllo

Armadyllo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 13.02.2009
deci conteaza si cine il instaleaza, nu numai ca sunt nr 1 in lume, sau ca a vandut nus cate aparate pe nus ce piata.
O petarda bine instalata poate functiona mai bine ca un Daikin montat de amatori.

Tine-ne la curent cum evolueaza ca sa stim si noi in caz situatii similare :)

#1013
denilson2160

denilson2160

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 17.07.2005
Am un aer conditionat Samsung 12 MSB achizitionat in februarie 2008 , lungimea traseului 5m, garantie 2 ani . Toate bune a mers vara trecuta foarte bine atat pe rece cat si pe cald . La inceputul lui septembrie 2008 am observat ca la U.I. turbina baga aer rece cu intreruperi nu pe toata lungimea fantei. Am descoperit apoi ca fagurele de la U.I. era inghetat si la U.E. robinetul cu teava groasa era inghetat  si un inceput de inghet si la robinetul cu teava mica. I-am chemat pe mesteri atunci in septembrie au verificat freonul au pus manometrele au zis ca e in regula dar sa curat turbina ca era incarcata cu praf. M-am chinuit si am curatat turbina cu toate cu nu era cine stie ce dar acelasi fenomene se intampla . I-am chemat acum in aprilie 2009 culmea a venit si unul din meseriasii din septembrie 2008 care si-a adus aminte ce avea. Ce au rezolvat : au dat afara tot freonul nu au avut cu ce sa-l recupereze , si au bagat freon nou 900g cu cantar electronic (nu au folosit pompa de vid ).  Au pornit aerul mergea si dupa 15-20 minute au plecat. Bineinteles ca la 10 minute dupa ce au plecat a inceput sa inghete din nou atat robinetul cu teva groasa cat si vaporizatorul de la U.I. I-am sunat si au zis ca o sa vina dar sa-i las sa se gandeasca ca nu au mai intalnit asa ceva. Ce solutii imi puteti da ( in afara de un drum la OPC) ? Multumesc anticipat.

#1014
Armadyllo

Armadyllo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 13.02.2009
Am gasit un post scris de cineva (sa ma scuze ca l-am citat) dar ca sa dati seama ca politica dusa de Hitachi si Fujitsu cu ani mai multi de garantie te acopera de niste batai de cap. Numai unul patit poate stie cum este...

"Si eu mi-am tras teapa cu aparatul de aer conditionat. Tot cautand pe net am dat de un site care comercializa aparate de aer conditionat diferite modele si marci. Toate bune si frumoase, preturile cu mult mai scazute fata de cele din magazinele traditionale. Toate cele erau incluse, astfel incat am fost cu adevarat incantat de afacerea pe care urma sa o fac. Am comandat, dupa aproximativ 4 zile am primit confirmarea comenzii. Dupa alte 2 zile m-au sunat sa-mi spuna ca produsul pe care mi-l doream nu mai e pe stoc si mi-au promis ca imi vor inlocui produsul cu un altul, care avea aproximativ acelasi pret si care avea performante asemanatoare. Am zis ok, n-aveam incotro, caci aveam din ce in ce mai multa nevoie de aer conditionat.

Dupa alte 2 (!!!!) saptamani, au venit baietii sa mi-l monteze. Niste pustani de maxim 18 ani (ma mir ca aveau permis de conducereâ??..), mi-au gaurit peretii de nu stiam de ce aripa sa-i apuc sa-i arunc peste balcon de la etajul 3. I-am platit, dar cand le-am cerut certificatul de garantie s-au scuzat si mi-au zis ca s-au grabit si l-au uitat, urmand sa mi-l aduca un coleg de-al lor in maxim 2 zile. Cum nu aveam ce face a trebuit sa accet situatia si sa ma conformez ei. Normal ca a trecut de atunci mult timp si nici urma de certificat. Am noroc ca aparatul functioneaza cat de cat ok, in sensul ca nu imi creeaza foarte multe probleme. Dar ma gandesc cu groaza la momentul in care va ceda si nu voi mai avea ce sa fac cu el. Ca sa nu mai zic despre pret, caci nu am facut cine-stie-ce afacere. Daca l-as fi cumparat din magazine as fi placut cu aproximativ 20 â?? 30 de lei mai mult, dar macar as fi avut garantia si nu ar fi trebuit sa mai stau cu gaurile cat degetul meu mare in perete."

Cand il monteaza niste lichele fara scule si cu scuze penibile, deja stii ca ai mari sanse sa fie probleme


Trist

Edited by Armadyllo, 07 April 2009 - 17:10.


#1015
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,761
  • Înscris: 21.08.2008
Au venit baietii cu unitatea exterioara si au montat-o.Au spus ca are un viciu de fabricatie si ca e posibil sa nu tina gazul asa ca daca in decurs de citeva zile nu merge in parametrii nomonali vor face un referat catre importator si vor schimba aparatul.Astazi am gasit aerul mergind corespunzator dar cine stie ce se intimpla peste citeva zile?
montatorule tine comentariile deplasate pentru tine ca e mai bine.

#1016
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,761
  • Înscris: 21.08.2008
La un inverter Fujitsu 17000BTU cumparat in 1998 caruia nu i s-a completat niciodata agentul R22 am urmatoarele simptome:
-uneori unitatea exterioara intra intr-o stare asemanatoare celei de decongelare dar nu are gheata si nu se opreste la oprirea aerului.
-dupa citeva ore de functionare pe cald se opreste si apoi baga un aer mai rece.
-porneste ventilatorul unitatii exterioare iar in interior este pace...nu baga nici cald nici rece.
Am schimbat o data releul care comuta cald-rece pentru ca erau piciorusele aproape topite dar acum totul e lipit ferm pe placa de baza,nici o piesa nu pare sa aibe probleme.Daca il las sa se relaxeze citeva ore porneste imediat si da caldura.Ma intreb ca daca nu ar avea agent atunci nu ar mai porni deloc si nu ar introduce aer cald si ca mai degraba e o problema electronica...sa fie vreun termocontact sau alta natie de releu...?

#1017
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
va rog sa nu va mai certati si daca sunteti provocati cereti medierea unui moderator. In orice caz nu participati la flame.

#1018
axeldragos

axeldragos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 09.01.2009

View Postgigi_marga_montatorul, on Mar 23 2009, 15:38, said:

nu tata nu mi-e rau,  dar cand vad atata ipocrizie la unii . iar gall asta o fi  un fel de universitate politehnica de face atata antireclama unor aparate . cine ii da lui dreptul sa scrie NERECOMANDAT in dreptul unor aparate ac . cine il plateste ?

nu stiu de platit daca e vorba. e o chestiune care tine strict de interes.

View PostArmadyllo, on Mar 23 2009, 15:45, said:

Probabil ca nimeni. Omul e pasionat de asta, se ocupa cu asta, cauta pe net si-si impartaseste cu noi opiniile. Mai departe fiecare interpreteaza cum vrea. E normal sa nu fim toti de acord ca suntem oameni nu? fiecare cu punctul lui de vedere. Unul si-a luat Mitsubishi sau Daikin si a avut probleme cu el, altul si-a luat un aparat de toata mana "xxx" la 1000 lei si e mai fericit.

Eu zic ca daca vrei un topic de versus, sa aduci info ca si contraargumente  :)

sunt destui useri pe forum care au parerile proprii diferite de ale lui dar atunci cand ti se baga cu ghiotura pe gat impresii si pareri personale nu mai poate fi vorba doar de pasiunea pentru AC si bla bla uri. astea sunt argumente de dat pentru bebelusi.

#1019
DanGe

DanGe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 24.07.2005
Salut.
As vrea sa imi mut aparatul de AC in alta locatie (casa). Deci: pot face eu singur lucrul acesta ? Demontarea, de fapt, caci bineinteles ca instalarea nu am cum sa o fac singur. Dar as vrea sa stiu daca pot sa fac dezinstalarea fara sa apelez la o firma sau cineva specializat. Apoi trasport ambele unitati la noua locatie si chem pe cineva specializat sa faca instalarea.

#1020
gall71

gall71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 12.08.2007

View PostDanGe, on Apr 14 2009, 14:01, said:

Salut.
As vrea sa imi mut aparatul de AC in alta locatie (casa). Deci: pot face eu singur lucrul acesta ? Demontarea, de fapt, caci bineinteles ca instalarea nu am cum sa o fac singur. Dar as vrea sa stiu daca pot sa fac dezinstalarea fara sa apelez la o firma sau cineva specializat. Apoi trasport ambele unitati la noua locatie si chem pe cineva specializat sa faca instalarea.
Nu,nu poti face acest lucru singur,cere ajutor de specialitate

#1021
gigi_marga_montatorul

gigi_marga_montatorul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 23.03.2009

View Postaxeldragos, on Apr 11 2009, 13:01, said:

nu stiu de platit daca e vorba. e o chestiune care tine strict de interes.



sunt destui useri pe forum care au parerile proprii diferite de ale lui dar atunci cand ti se baga cu ghiotura pe gat impresii si pareri personale nu mai poate fi vorba doar de pasiunea pentru AC si bla bla uri. astea sunt argumente de dat pentru bebelusi.
deja am fost suspendat 3 zile . asa ca nu pot sa-mi mai spun parerile ca iar ma suspenda astia . TRAIASACA CEAUSESCU SI POPORUL !!!

#1022
axeldragos

axeldragos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 09.01.2009

View Postgigi_marga_montatorul, on Apr 15 2009, 21:33, said:

deja am fost suspendat 3 zile . asa ca nu pot sa-mi mai spun parerile ca iar ma suspenda astia . TRAIASACA CEAUSESCU SI POPORUL !!!

stiu cum e, nu exista nici un Dumnezeu pe forum. vezi de al de gall71 care indoaie regulamentul aici pe forum, il rupe si se sterge cu el la dos si te suspenda pe tine pentru 2 posturi.
jenant dar adevarat!
hai cu echidistanta si mai departe!

#1023
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
insist sa va linistiti.

#1024
jan1969

jan1969

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 05.04.2009
Salut. Cum am mai scris vreau un aer conditionat care sa aiba si un split cat mai atragator deoarece este pozitionat in living la vedere, sa fie si silentios respectiv sa nu fie o rasnita, si sa fie si bun, si cu un buget limitat.
Astfel m-am oprit asupra acestui model care intruchipa caracteristicile de design http://www.price.ro/...a12b_182984.htm dar nu am gasit nicaeri pe culoarea negru, si marca era cam dubioasa.
Am gasit acest aparat http://www.climashop...2000-btu/h.html dar are un split cam invechit si filtrele care se lauda sunt pe inverter nicidecum pe clasic care nu face nici o referire la filtre.
Astfel inclin spre acest tip de aparat http://www.aer-condi...12-gx-p567.html care imbina si calitatile de design al splitului precum si a filtrelor .
Daca este cineva sa ma indrume cu ceva mai multa experienta, raman dator.

#1025
MARTALOGUL

MARTALOGUL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 28.05.2008

View Postjan1969, on Apr 23 2009, 22:53, said:

Salut. Cum am mai scris vreau un aer conditionat care sa aiba si un split cat mai atragator deoarece este pozitionat in living la vedere, sa fie si silentios respectiv sa nu fie o rasnita, si sa fie si bun, si cu un buget limitat.
Astfel m-am oprit asupra acestui model care intruchipa caracteristicile de design http://www.price.ro/...a12b_182984.htm dar nu am gasit nicaeri pe culoarea negru, si marca era cam dubioasa.
Am gasit acest aparat http://www.climashop...2000-btu/h.html dar are un split cam invechit si filtrele care se lauda sunt pe inverter nicidecum pe clasic care nu face nici o referire la filtre.
Astfel inclin spre acest tip de aparat http://www.aer-condi...12-gx-p567.html care imbina si calitatile de design al splitului precum si a filtrelor .
Daca este cineva sa ma indrume cu ceva mai multa experienta, raman dator.


Dupa cate am vazut , eu cred ca e ok.Si firma care asigura montajul pare foarte bine dotata ( cel putin spatiul e super ok), iar caracteristicile aparatului,
cel putin scriptic sun bune.Ce pot sa ti spun decat succes si dupa montaj sa ne spui si noua daca esti multumit de investitie

#1026
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postjan1969, on Apr 23 2009, 22:53, said:

[...] Astfel inclin spre acest tip de aparat http://www.aer-condi...12-gx-p567.html care imbina si calitatile de design al splitului precum si a filtrelor. [...]
Vreau să-ți atrag atenția că prețul aparatului nu include și instalarea. Dacă ai observat deja, ignoră acest mesaj.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate