Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...

Reparatie acoperis din sindrila b...
 Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...

Black Friday Pro pentru echipamen...
 Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni
 Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne

Rambursare anticipata credit nevo...
 

Instalare, SERVICE, Intretinere Aer Conditionat

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4609 replies to this topic

#1
xnick

xnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 600
  • Înscris: 05.12.2001
continuare de aici

Nu am de ales si trebuie sa imi cumpar un aparat de aer conditonat (clasic 2 piese). Unele sunt fara instalare inclusa in pret. Am dedus ca face vreo 2 milioane. Intrebarea: nu pot eu sa instalez scula ( 6 gauri si ceva conectori) - cat de complicat poate sa fie?

Edited by scheleton, 17 June 2012 - 23:45.


#2
ashky

ashky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.08.2004
In primul rand se alege locul de montaj al unitatilor tinand cont si de lungimea legaturii frigorifice disponibile.
Se fac conexiunile la unitatea interioara (frigorifice, electrice si de condens), si se matiseaza cu banda de plastic neadeziva pe aproape toata lungimea traseului.
Se monteaza suportul unitatii interioare FARA PANTA cat mai orizontal posibil.Se da o gaura in perete cu diametrul de minim 40mm (depinde de dimensiunea piulitelor) prin care va iesi legatura frigorifica.Se monteaza unitatea exterioara.Se fixeaza in suport unitatea interioara si se pozeaza tevile.Se fac conexiunile la unitatea externa si se lasa usor slabita piulita mica.Cu un inbus se slabeste usor robinetul de la teava groasa si se asteapta cateva secunde dupa care se strange si piulita mica.Asta se numeste aerisirea instalatiei.De regula cand freonul ajunge la piulita mica tonalitatea zgomotului (fasaitului) se schimba.
Se deschid la maxim ambii robineti si se strang bine capacele lor.Pe foarte scurt cam asa se face.

P.S. Eu iti recomand sa dai 2 mil.

#3
xnick

xnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 600
  • Înscris: 05.12.2001

 ashky, on May 30 2007, 13:34, said:

P.S. Eu iti recomand sa dai 2 mil.

Multumesc frumos. Am de gand sa exersez la serviciu cu o instalare de acest fel si apoi in functie de rezultat - acasa.

#4
ashky

ashky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.08.2004
Rezultatul se va vedea in timp, adica sa nu existe pierderi de freon, apa din condens se scurga fara probleme...(de ex. daca furtunul e putin strangulat, in timp se va infunda).Atentie mare la curbe.Daca teava e de proasta calitate se poate gatui foarte usor.Si sa eviti intoarcerea tevilor din unitatea interioara de la stanga la dreapta.E o manevra destul de riscanta daca nu ai experienta.

#5
Alex006

Alex006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.09.2003

 xnick, on May 29 2007, 06:57, said:

Nu am de ales si trebuie sa imi cumpar un aparat de aer conditonat (clasic 2 piese). Unele sunt fara instalare inclusa in pret. Am dedus ca face vreo 2 milioane. Intrebarea: nu pot eu sa instalez scula ( 6 gauri si ceva conectori) - cat de complicat poate sa fie?

Salut!

Imi lasi si mie te rog contactele omului/firmei care monteaza cu 2 mil. Eu am cumparat unul, de la Domo, insa cu instalare gratuit dupa 23-24 iulie.

Multumesc frumos.

#6
cr1stache

cr1stache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 05.11.2005
Nu e greu sa il instalezi ar trebui sa te ajute cineva cand il montezi. Cea mai nasola parte este gaura/gaurile de trecere prin zid mai ales daca peretii sunt din beton. Iti recomand sa faci toate legaturile la unitatea interna, indrepti tot traseul ai grija ca tevile si cablul/cablurile sa nu fie impletite unul cu altul si apoi matisezi tot traseul evenual mai lasi 10-20 cm nematisati in functie de cum vin racordurile la unitatea exterioara. Dupa asta una din persoane ia unitatea interioara in brate si cealalte introduce traseul frigorific prin gaura/gauri. Se fixeaza unitatea interna da placa metalica care a fost prinsa mai devreme cu dibluri pe perete. Daca este nevoie se taie din traseu daca ai o trusa de bercluit, daca nu il faci colac cu o raza cat mai mare in spatele unitatii interioare, se fac toate conexiunile la unitatea exterioara, se da drumul usor la unul din robineti si se verifica cu spuma racordurile. Se porneste aparatul si se da pe maxim cam 15-30 min pentru a se urmari comportamentul.
P.S. Pentru furtunul de condens recomand sa se foloseasca tub gofrat folosit la intalatile electrice daca nu ajunge cel care vine cu aparatul pentru a se evita imbinarile de-a lungul traseului.

Edited by cr1stache, 03 June 2007 - 15:10.


#7
xnick

xnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 600
  • Înscris: 05.12.2001

 Alex006, on Jun 1 2007, 16:01, said:

Salut!

Imi lasi si mie te rog contactele omului/firmei care monteaza cu 2 mil. Eu am cumparat unul, de la Domo, insa cu instalare gratuit dupa 23-24 iulie.

Multumesc frumos.

Alex, eu stau la 650 km de Bucuresti. Nu cred ca te pot ajuta...

#8
Harvester

Harvester

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.05.2007
Si eu sunt interesat daca puteti sa recomandati pe cineva care monteaza.

Message me, daca stiti?

#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,207
  • Înscris: 24.02.2006
sunati la firmele care se ocupa de instalarea gratuita si discutati cu ei. cam astea ar fi variantele:
-platiti instalarea; in cazul asta, aveti prioritate si vor veni intai la voi (la toate firmele, cei ce platesc instalarea au prioritate in fata celor cu instalare "gratuita")
-incercati sa negociati un bonus sau ceva asemantor, incat ei sa obtina atat tichetul de instalare gratuita(il vor deconta la vanzator) cat si o suma in plus
-faceti rost de numarul de telefon al unuia dintre cei ce instaleaza si-l convingeti sa treaca si pe la voi (evident, o sa va coste)

#10
Fahren

Fahren

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 11.03.2005
Am 2 aparate de aer conditionat marca domotec.In 4 ani de functionare nu au avut nimic ,dar din pacate anul asta m-au lasat simultan .

Firma de la care le-am cumparat mi-a recomandat un reparator nesimtit care ne-a programat de vreo 4-5 ori si de fiecare nu a venit.M-am umplut de draci si degeaba. :death:

In cazul in care puteti sa-mi recomandati pe cineva care sa ma ajute cu problema aceasta va rog sa nu ezitati.Caldurile astea ne-au dat gata si mor de nervi sa vad aparatele alea pe post de bibelouri.

Multumesc in avans.

#11
Carloss Sacalu'

Carloss Sacalu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 03.10.2005
Vezi ca se discuta deja despre aer conditionat pe un thread foarte vizitat. Incearca sa intrebi acolo si, poate, ai mai mult sanse sa-ti raspunda cineva.
Numele thread-ului este "Despre APARATE DE AER CONDITIONAT". http://forum.softped...howtopic=212032

#12
dant

dant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.10.2005

 Fahren, on Jun 25 2007, 19:51, said:

Am 2 aparate de aer conditionat marca domotec.In 4 ani de functionare nu au avut nimic ,dar din pacate anul asta m-au lasat simultan .

Firma de la care le-am cumparat mi-a recomandat un reparator nesimtit care ne-a programat de vreo 4-5 ori si de fiecare nu a venit.M-am umplut de draci si degeaba. :death:

In cazul in care puteti sa-mi recomandati pe cineva care sa ma ajute cu problema aceasta va rog sa nu ezitati.Caldurile astea ne-au dat gata si mor de nervi sa vad aparatele alea pe post de bibelouri.

Multumesc in avans.
Ce se intampla la ele ?
Poti detalia defectele ?

#13
Fahren

Fahren

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 11.03.2005
Pur si simplu nu mai pornesc la telecomanda.Cand incerc sa apasa ON nici unul nu mai porneste.Am inlocuit bateriile si degeaba.

La un moment dat s-a oprit curentul in casa si aparatul s-a resetat sau ceva de genu asta.Paleta a baleiat si a iesit gheata la unul din ele.

Cam atatea detalii pot sa dau.


Cred ca cel mai bine ar fi sa-mi dati si mie un nr de telefon al unui mester.Sa fie serios si sa merite banii ca platesc oricat imi cere... -_-

#14
rexkroki

rexkroki

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,191
  • Înscris: 24.11.2006
dupa caldurile din ultimele zile, propietarul apartamentului in care stau cu chirie s-a induplecat si a fost deacord sa monteze un aparat de aer conditionat, dar m-a insarcinat pe mine ( ce puteam sa zic... ) sa ma ocup de achizitionare si de montaj, el urmand sa deconteze doar cheltuielile, bine si asa, ca cu caldurile astea....

acum vine problema, daca era apartamentul meu ma ocupam de montat inca din iarna cand nu trebuia sa astepti asa de mult pana vine echipa sa ti-l monteze, dar acum in toiul verii perioadele de asteptare sunt foarte mari si eu nu cunosc pe nimeni care se ocupa cu montarea si nu am nici un nr de telefon...

de aceea apelez la voi daca ma puteti ajuta (pe PM daca vreti) cu un numar de telefon sau cu date de contact a cuiva care monteaza aparate de aer conditionat, acest serviciu fiind rasplatit, bineinteles...

va multumesc


am uitat sa specific, localitatea este Bucuresti

Edited by rexkroki, 28 June 2007 - 14:45.


#15
soundman

soundman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 05.07.2007
am si eu o intrebare. trebuie sa iau un aparat de aer conditionat dintr-un loc si sa-l mut in alt loc. costul in momentul de fata pentru operatiunea asta ar fi cam aproape cat un aparat nou. atunci cand se demonteaza aparatul, trebuie sa recuperez freonul, sau care ar fi procedura?

#16
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
spor la treaba :peacefingers:

#17
infatue

infatue

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.05.2007
Eu mi-am luat Whirlpool si dupa insistente am obtinut programari peste o saptamina. Imi spune si mie cineva va rog la ce ar trebui sa fiu atent la instalare, ca nu prea am incredere in firmele contractate de Whirlpool? Sa nu mi-l faca colac in spatele aparatului? Daca nu au pompa de vid sa-i refuz?
Merci.

#18
dant

dant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.10.2005

 infatue, on Jul 12 2007, 18:38, said:

Eu mi-am luat Whirlpool si dupa insistente am obtinut programari peste o saptamina. Imi spune si mie cineva va rog la ce ar trebui sa fiu atent la instalare, ca nu prea am incredere in firmele contractate de Whirlpool? Sa nu mi-l faca colac in spatele aparatului? Daca nu au pompa de vid sa-i refuz?
Merci.
Nu-ti face probleme referitoare la montatorii si service-urii Whirlpool... Multi sunt in bransa de de peste 10 ani si au experienta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate