Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tencuiala exterioara casa caramid...

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?

Care din urmatoarele optiuni este...
 Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...
 

Pseudostiinta de stat si de partid in Romania socialista

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
85 replies to this topic

#73
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Dar stillnox draga, eu te pot impaca la un mod mai simplu :

Sa fie prohibita prepararea si raspandirea de remedii homeopate prin firme mari. Se fac cifre de afaceri incredibile prin raspandirea de "remedii la cheie" care prostitueaza cea mai critica veriga a lantului : diagnosticul de responsivitate. Si domnii aia care vand un flacon pe care scrie "bun la gripa" pe bune ca-s iritanti. Eu alora chiar le-as impune sa treaca un dublu-orb nu de alta, dar au fost vreo 6 epidemii in ultimii 2 ani si niciuna nu a raspuns la vreun remediu care ameliora pacientii precedentei. Let alone ca ameliorarea unei gripe e ceva foarte subiectiv si very arguably vine si de la sine :) Let alone ca am vazut reactii adverse severe la administrari aberante de remedii, mai rau, am vazut blocarea reactivitatii pana la non-raspuns si necesitatea de cura de deblocare etc etc. E naspa ca astea sunt f f imprevizibile. Pe bune n-ai de unde sti ce se intampla daca esti perseverent in tampenie si dai un remediu homeopat anapoda cu tenacitate. Da' eu unul asta chiar nu vreau sa aflu :)

#74
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
Fine, stiu ca este scump un test double-blind, dar de ce producatorii acestor pastile nu binevoiesc sa finanteze un astfel de experiment, doar ar fi in binele lor si ar da dovada de verticalitate etica.

Probabil ca au incercat deja asa ceva si guess care sunt rezultatele; cateva indicii le aflam de aici:
http://www.quackwatc...pics/homeo.html (same ol', same ol')

In afara de asta, se pune problema pragmatica: daca homeopatia chiar functioneaza, de ce nu a intrat deja in mainstream medicine? Nu e ca si cum exista o conspiratie, nu? E ieftina, se produce usor...medicamentul ideal.

Istoria economiei americane (deci si globale) arata ca in momentul in care vii cu o inovatie (mult) mai ieftina decat mainstream, dai istoria peste cap (ex: Personal Computers). Dar de, PC-urile nu au avut avantajul placebo-ului, ele chiar au trebuit sa ofere valoare (mult) mai buna, nu imaginara.

#75
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
> Tu ai o singura problema reala, si destul de aparenta
> iti pierzi crunt de repede si de dur simtul umorului

Vezi, cand un medic iti spune in termeni (aparent) seriosi cu o argumentatie care suna foarte real pentru o "ureche neprofesionista" ca suferi de "nevroza X" in conditiile in care ai deja probleme de manic-depresie e cam greu sa prinzi gluma.

Asta ca sa nu mai spun ca sunt mare fan al umorului nevrotic de New-York gen Woody Allen, Seinfeld sau Larry David (ultimul co-creator al "Seinfeld" si apoi al revelatiei "Curb Your Enthusiasm" of HBO). Poate si din cauza ca ma regasesc in acele peisaje sociale quasi-reale.

#76
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
>The "Sulfur Type" likes to be independent. And so on. Does this sound to >you like a rational basis for diagnosis and treatment?

No, it does sound to me as the rethoric of a moron. Homeopathy uses jargon, as many other disciplines. Pretending that the ones who examin it superficially should understand it means that scientists who call "acantocytes" some cells really stung themselves into thorns (acanthos = thorn)

>Proponents trumpet the few "positive" studies as proof >that "homeopathy works." Even if their results can be consistently >reproduced (which seems unlikely), the most that the study of a single >remedy for a single disease could prove is that the remedy is effective >against that disease. It would not validate homeopathy's basic theories >or prove that homeopathic treatment is useful for other diseases.

I don't know if studies prove or don't prove something, but this statement combined with the ones above is proving either acute idiocy or acute ill-intention. Statement was that infinitesimal dilutions can't differ of placebo. Then the dickead says "even if some do there is no proof that all do". Well, even if his dick is erect today against an ugly woman, there is no proof it will be the same tomorrow against a cute one. First time in my life I hear that "something is impossible but even if in some cases it is possible it should not be possible in other because we didn't check". This is not EBM, this is checking mania. And hides the nice pretention to invest amounts like hundreds of millions of $ due to inherent structure of the carefully designed studies needed so as to make any proof before each human of the planet would spend $ 1000 impossible.

>daca homeopatia chiar functioneaza, de ce nu a intrat deja in mainstream >medicine?

Finis coronat opus. Da' principiul relativitatii de ce nu fuse descoperit de pe vremea lui Newton ? Ca avea nevoie de putine lucruri care nu se gaseau si pe vremea aia. Da' curentul electric de ce nu-l utilizara din Evul Mediu ? Da' matale de ce esti retrograd si faci pe dama de companie a tuturor insilor care nu sunt siguri decat ca "stiu ei bine ce stiu" ? Huh ? Esti deranjat ca unii fac bani vanzand prostii. Waw. Si eu is, am zis si ras-zis ca medicina bine facuta e un lux. Da' nu asta e problema matale. Problema matale este ca ai niscai idei fixe. Cam la 2 postinguri odata ridici steagu cruciadei ... errrm, al rationadei sau cum i-o zice si omori neuronu' lumii ca nu poti dormi de atatea escrocherii. Well, o sa ai multe insomnii. Welcome to the happy world, acia se vand si ideile rele din nascare si inraite din deformare. Alea bune - mai va. Sau matale crezi in omul de stiinta profitabil si de succes ?

#77
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
>Deocamdata ce faci tu este 10% din job

In ce priveste asta, pentru mine e 90% din job. Eu nu tin sa demonstrez chestii la nivel sistemic. Matter of fact am vazut atatia pacienti ucisi cu protocoalele in mana, alea unde scria ca e nu stiu cat de probabil sa le fie bine incat mi s-a luat. Vrei demonstratii, apuca-te singur de ele. Iar daca le vrea FDA-ul de la mine, nu vreau sa zic ce as raspunde FDA-ului ca iese site porno. Exista n alte prioritati. Multe empirii sunt inca neelucidate, so what. Care e criza mondiala ? Aaa, se imbogatesc unele companii. Sa le inchida ! Si cu asta, basta.

#78
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Matter of fact asta suna a "hai sa ne grabim sa demonstram prost, doar-doar n-o iesi demonstratia". Ti-am zis care este dupa mine in linii mari si fara prea multe detalii structura unui test corect conceput. Scopul este de a demonstra actiunea unei familii de remedii pe o afectiune = eficienta dilutiilor infinitezimale + principiul selectarii cazului pe baza unor concordante cu remediul. Punct, pauza. De ce nu se intampla asta draga stillnox nu e treaba mea. De ce s-au apucat nemtii sa omoare evrei ?

#79
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
Oops, ai dat pe teoria conspiratiei si pe motivul dogmatismului establishmentului stiintific- ceea ce inseamna intrinsec ca ai depus armele rationale jos.

Cum naiba de se muta in cativa ani toata manufacturarea din US in offshore countries si conspiratia establishmentului nu face nimic (in momentul de fata nu mai exista nici o fabrica de electronice in US, tot ce se face "acasa" este design, management, business processes, marketing)?  Dar homeopatia care este mult mai eficienta financiar decat o mutarea manufacturarii in China sau Taiwan tot in zona fringe sta (de cand s-a nascut)?

Wishful thinking, eh?


> Sau matale crezi in omul de stiinta profitabil si de succes

Bill Gates, majoritatea entrepreneurilor din Sillicon Valley, Dean Kamen, o multime de faculty de la MIT and other Ivy League colleges. Mai caut daca e nevoie, astia sunt knee-jerk answer for now.

Mind you, de asta Romania este junk, pentru ca aceste exemple sunt greu de gasit aici- virtual nu stiu pe nimeni truly smart (Microsoft-grade) and  truly rich. Evident, nu zic ca e mediocritate intrinseca ethosului romanesc, ci ca in spatiile dominate de meme balcanice, ortodoxe si anti-entrepreneuriale in care au dansat si comunistii 50 de ani nu ai de unde- asa cum nu ma astept nici la Ukraina sau Bulgaria sa faca altceva.

Dar unora le place junk-ul, ce sa-i faci.

#80
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
monokeros
please... lasa-l... te-ai convins ca nu-l poti convinge... ajunge... s-a anulat dreptul la argumente, pareri si experiente personale... traiasca siteurile atotputernice si pline de adevaruri!!!...
a dat-o in bill gates si sillicon valley acuma... cine stie ce dume mai scoate...
asa e, stilnox!... ai dreptate!... niste excroci astia cu plafaru' si cu gerovitalu', cu horoscopu', francmasonii  si cine mai vrei tu!!!... ok?
mai cauta un site la fel de interesant si mai pune-o de un thread... :oK:

#81
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
@Nero-d: ai aparut iar? Ce se intampla, ai inceput sa mai intelegi schimburile de replici, acum ca nu mai sunt asa intense intelectual?

Ce ar fi sa te inscrii in partidul lui Becali ca am o intuitie ca acolo ti-e tie locul- slabuti la minte, da mistocari si smecheri si care "devine si intelectuali in cateva zile daca vrea ei".

#82
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
nu vreau insa sa-i rapesc placerea lui monokeros de a-ti explica ca de obicei femeile sufera de "intuitie"
daca ar fi adevarat ceea ce afirmi inseamna ca mai am o sansa... poate daca iau ceva pastile de stat... aprobate si testate... imi mai creste si mie IQ-ul... oricum mersi pentru sfat... iti apreciez bunavointa...
daca tu apreciezi schimbul de "replici" intens intelectual mie in schimb mi se par ca bat campii cu brio (am citit si pe un site ceva in directia asta)...
sweet dreams!

#83
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
> poate daca iau ceva pastile de stat...
> aprobate si testate... imi mai creste si mie IQ-ul

Ai nevoie de mai mult IQ, fii convins, dar nu incerca cu pastile, ar if trebuit sa incerci cu o facultate, cu un liceu (de zi, nu seral).

Sau ai putea sa iti tii gura inchisa cand discutia te depaseste si macar sa treci neobservat- e mai decent.

#84
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
discutia?!?
apropo... vad ca iti place sa postezi la editoriale... ca sa te dai important... zi si mie... unde-i editorialul?!? (ai idee ce-i ala?)
iar cu facultatea stai linistit... tu esti un bun exemplu... nu oricine termina 7 facultati inseamna ca are si ceva in cap sau are o vaga idee despre ce vorbeste...(cu cat inveti mai mult cu atat uiti mai mult, cu cat uiti mai mult cu atat stii mai putin si mergand pe firul logicii...)
tot intuitia ti-a spus ca scriu cu gura deschisa?
let's go back ontopic

#85
stilnox

stilnox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 26.02.2004
@Nerod: draga proiectie a lui Gigi Becali pe forumul Softpedia, please aplica in practica sfatul de a inchide gura in domeniile in care te depasesc, ai depasit de mult orice limita de decenta. Cred ca o sa-ti aplic un ignore pana una alta.

#86
solver

solver

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 30.06.2004
Baiii ce naiba de limba folositi aici?
Puteati sa avertizati de la inceput ca vorbiti romana engleza tehnica prescurtata cu adaugiri filozofice tembele ca poate asa intelegeam si eu ce scria pe aici.
Oi fi eu mai bou asa ca nu inteleg decit limba romana clasica sau trebe sa-l bat pe profu' de romana ca nu m-a invatat corect.
Ce sa-i faci viata e grea si unii sunt filozofi.!?!?
PS. Ar fi interesant sa-l trimit lu' Pruteanu, dar ma gindesc ca ar face naibii infarct "saracu'". :death:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate