Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde NU se mananca bine, in Romania
#775
Posted 10 November 2016 - 00:27
Stau si ma intreb de cata glagorie este nevoie ca sa intelegi ca topicul este despre locuri unde nu se mananca bine si nu despre mirobolanta arta a manufacturarii pizzei! Sau cat bun simt iti trebuie ca sa intelegi ca raspunsul la intrebarea mea era evident si anume ca ocolesti restaurantul care este prea restrictiv. Era un proverb romanesc care s-ar fi aplicat foarte bine aici, ceva cu fudulie si inca ceva dar din pacate nu mi-l mai amintesc!
Edited by destrug, 10 November 2016 - 00:35. |
#776
Posted 10 November 2016 - 01:51
Matriciala2016, on 09 noiembrie 2016 - 22:45, said:
e chiar asa pisdosenie sa mananci pizza? Puteti sa radeti in barba linistiti de ce intreb, dar mie imi pare un aperitiv feliat intre amici; un fel de "(hai)La Placinte" luate din cizma... Nu, eu probabil am mancat atat de mult ca nici nu prea imi mai place si sunt super conservator, o mananca din cateva locuri si nu des. Ce e interesant cu pizza asta, cum zicea si vrajitoru' nu poate sa nu te fascineze, cand o mancare atat de banala si simpla gasesti in forma cea mai pura. Bogdansv1, on 09 noiembrie 2016 - 22:20, said: Ca să readuc topicul pe o direcție: ați nimerit vreun restaurant unde să vă alegeți cu probleme stomacale? Nu neapărat toxiinfecție ci o mâncare prea condimentată care a activat refluxul gastric, etc... Da -O fajita de la steakhousul de langa casa, dupa ani de zile de mancat acolo. 3,4 zile vomitam si de la apa. -Un Kebab pe vremea studentiei, destul de urata reactie. -In Cameron de 2 ori intr-o luna, nu chiar grav dar frica pentru ca te pot lovi multe pe acolo si nu e chiar locul ideal pentru probleme de sanate. Edited by ionutzitaly, 10 November 2016 - 01:54. |
#777
Posted 10 November 2016 - 03:10
destrug, on 09 noiembrie 2016 - 02:01, said: Binenteles, d-aia este o franciza de succes raspandita in toata Europa! Ai vazut vreodata un meniu dedicat copiilor intr-un restaurant decent? Banuiesc ca nu din moment ce ai scris ineptia asta! Nu-i nevoie sa insisti, am inteles, numai NOI ne educam, prostovanii raman prostovani!!! În principiu, nu prea mergi cu copii intr'un resturant decent. Se iese împreună la masa în oraș, dar în general nu se scot copii la restaurant. Iar la alea de au și mediu de copii de regula sunt numai porcarii. Verificata în mai multe părți. Pur și simplu din cremvusti, paste, chips, sucuri și kalcalashuri precongelate, nu sunt scosi. gabian22, on 09 noiembrie 2016 - 13:40, said: Poate pentru ca nu mananca acelasi gramaj ca un adult si atunci este de preferat o portie mai mica la un pret mai mic. Vorbim de produse diferite, de regula porcarii, nu de porții mai mici. |
#778
Posted 10 November 2016 - 03:39
SIR, on 09 noiembrie 2016 - 16:35, said:
@Ionutzitaly - Colegul tău ar putea să-i dea și pește copilului în restaurantele respective, nu numai penne fierte gratuite. Un copil de 4-5 ani are deja personalitate proprie și vrea sa primească și el porția lui. Ba al meu vrea sa și comande singur ce ar vrea sa mănânce. Ultima pizza care și-a comandat-o avea, precum restul celor comandate, 40cm în diametru. A reușit sa biruie un pic mai mult de o optime. Când am dat farfuria înapoi cu trei sferturi de pizza intacta mi-a trecut rapid prin minte imaginea copiilor umflați de foame din Africa. Concluzia - Eu apreciez un restaurant care oferă și porții diminuate pt copii. Pai e vina ta: 1. l-ai invatat "cu personalitate" dupa educatia moderna. Cum ii cresti asa ii ai. Puteai foarte bine sa-i dai o felie, doua de la pizza mesei. 2. De ce n-ai luat cele 7 optimi acasa? destrug, on 10 noiembrie 2016 - 00:27, said:
Stau si ma intreb de cata glagorie este nevoie ca sa intelegi ca topicul este despre locuri unde nu se mananca bine si nu despre mirobolanta arta a manufacturarii pizzei! Sau cat bun simt iti trebuie ca sa intelegi ca raspunsul la intrebarea mea era evident si anume ca ocolesti restaurantul care este prea restrictiv. Era un proverb romanesc care s-ar fi aplicat foarte bine aici, ceva cu fudulie si inca ceva dar din pacate nu mi-l mai amintesc! Eu ma intreb cita glagorie trebuie sa ai ca sa te intrebi in continuu cita glagorie au altii discutind o discutie care nu te intereseaza. Criteriile mele pentru un restaurant sint pe locul 1 calitatea mincarii.. si pe un foarte distant loc 2, 10, 100, sub 10% din importanta, ambianta, serviciu sau meniul de copii. Discutia cu pizza a luat-o razna pentru ca sint destui pe aici care nu inteleg ca restaurantul e un loc DE MINCAT in primul rind si ca mincarea buna bate orice altceva, iar serviciul si meniul de copii n-au nici o importanta intr-un loc cu mincare proasta. Topicul se cheama unde nu se MANINCA bine in Romania, nu unde e meniul prea mic si n-au portii de copii. Din partea mea poti sa stai pe scaune de aur, daca mincarea e proasta restaurantul e de cacat. Ai inteles acum ce se discuta sau tot te mai intrebi? |
#779
Posted 10 November 2016 - 04:04
#780
Posted 10 November 2016 - 08:45
Daca nu ai genul de copil care sta o ora pe scaunul pe care l-ai pus si nu deschide gura atunci ar fi mai indicat sa nu te duci cu el la restaurante bune, nu pentru ca nu au aia ce sa ii dea de manacare ci pentru ca s-ar putea sa deranjezi oamenii din jurul tau care poate au iesit la restaurant fix ca sa scape de copii.
Sunt si restaurante de familie gandite special pentru acest scop, cu loc de joaca, scaune speciale, etc dar acolo mergi pentru socializare, nu pentru mancare si de obicei alea au un meniu suficient de comercial ca sa gasesti un cartof sau niste paste pentru copil. Acum nu stiu cum sunt ai vostri dar ai mei nu pun gura pe nimic din ce mananc eu, tot paste goale, cartofi prajiti si crenvursti ar manca...si atunci de ce sa ma stresez cu portii de copiii, ori le dau ceva de la mine din farfurie ( macar sa le placa ceva!) ori le iau din start ceva cat mai plat si benign gen niste paste cu sos de rosii sau un piept de pui la gratar si am rezolvat problema. |
#781
Posted 10 November 2016 - 09:10
vrajitoruldinoz, on 10 noiembrie 2016 - 03:39, said: Pai e vina ta: 1. l-ai invatat "cu personalitate" dupa educatia moderna. Cum ii cresti asa ii ai. Puteai foarte bine sa-i dai o felie, doua de la pizza mesei. 2. De ce n-ai luat cele 7 optimi acasa? ... Criteriile mele pentru un restaurant sint pe locul 1 calitatea mincarii.. si pe un foarte distant loc 2, 10, 100, sub 10% din importanta, ambianta, serviciu sau meniul de copii. .. 1. Masa nu comandase nimic. Stătea ca proasta, inlemnita. 2. Am încercat cu ocazii prealabile, dar câinii mei nu vor sa mănânce pizza rece, întărită si sleită. Stiu, si pe astia cum ii crești asa ii ai, tot vina mea. Nu toți reușim sa ne focalizam in viața pe esențial. Împingând la limita exemplul, o excelenta mâncare bio din urzici fragede, polenta si cartofi natur, servita in compania a doi purceluși simpatici dintr-o troaca eco mai reușește sa țină locul 1, la mare distanța de ambient? |
#782
Posted 10 November 2016 - 09:58
argentum, on 10 noiembrie 2016 - 03:10, said:
În principiu, nu prea mergi cu copii intr'un resturant decent. Se iese împreună la masa în oraș, dar în general nu se scot copii la restaurant. Iar la alea de au și mediu de copii de regula sunt numai porcarii. Verificata în mai multe părți. Pur și simplu din cremvusti, paste, chips, sucuri și kalcalashuri precongelate, nu sunt scosi. Vorbim de produse diferite, de regula porcarii, nu de porții mai mici. Ar mai ramane discutia de ce se intelege printr-un restaurant decent. Daca prin decent te referi localuri premium (tinute obligatorii si alte alea) poate ca ai dreptate. Dar nu cred ca despre astea discutam aici, pentru ca nu sunt multi cei care isi permit sa manance constant acolo. Prin decent eu inteleg un loc cu preparate peste medie, personal ok, atmosfera ok. Edited by destrug, 10 November 2016 - 10:04. |
#783
Posted 10 November 2016 - 10:11
Rasinile sunt incredibile pe topicul asta.
Ati putea sa reveniti ontopic? |
#784
Posted 10 November 2016 - 10:29
Eu imji iau plodul in orice restaurant, oricit de smecher. De multe ori n-am nici o varianta, de exemplu daca sint in vacanta.
Doar ca de obicei ma duc mai devreme (pe la 6-7). In functie de tara treaba asta e mai mult sau mai putin incurajata/acceptabila. SIR, on 10 noiembrie 2016 - 09:10, said:
1. Masa nu comandase nimic. Stătea ca proasta, inlemnita. Ma amuza ce repede te-ai ofesant, cind numai cu doua posturi mai sus faceai morala altora ca nu dau peste la copii Quote 2. Am încercat cu ocazii prealabile, dar câinii mei nu vor sa mănânce pizza rece, întărită si sleită. Stiu, si pe astia cum ii crești asa ii ai, tot vina mea. Nu stiu cum e la tine acasa, dar la mine in bucatarie sint niste cutii in setezi temperatura, astepti putin, bagi pizza si printr-o magie de neinteles iese calda in citeva minute. Stiu, nu e chiar "ca prima oara" dar te scapa de problemele de constiinta cu copii africani. Quote
Nu toți reușim sa ne focalizam in viața pe esențial. Împingând la limita exemplul, o excelenta mâncare bio din urzici fragede, polenta si cartofi natur, servita in compania a doi purceluși simpatici dintr-o troaca eco mai reușește sa țină locul 1, la mare distanța de ambient? Exagerarile nu au nici un sens. E adevarat, m-ai prins, nu as putea sa maninc o mincare oricit buna intr-un veceu public sau un contaner de gunoi. Restaurantele, cantinele, bucatariile si sufrageriile in general sint in standarde acceptabile. |
|
#785
Posted 10 November 2016 - 14:07
Nu mi-am propus sa fac cuiva morala, era vorba de o situație in care ambiguitatea informației îmi sugera mai degrabă zgârcenie decât experiența de împărtășit si tras concluzii. Si nu m-am atacat ca n-am avut de ce, am apreciat buna intenție si daca răspunsul te-a amuzat cu atât mai bine, preferabil plictisit si amuzat decât simplu plictisit. Din păcate nici soluția adiționala propusa de tine nu funcționează, pizza veche nici încălzită n-o mănâncă câinii. Dar propunerea in sine e definitorie pentru a vedea diversitatea standardelor si referințelor la care ne raportam dpdv culinar. Unii dintre noi suntem aici pentru a ne raporta insatisfacția generata de lipsa unor experiențe senzoriale inițiatice si spiritual călăuzitoare, alții pentru a raporta infecții gastrointestinale obținute prin bodegi obscure unde aromele mâncării se obțin din suma materiilor si parților anatomice trecute prin mana bucătarului in ultima luna, alții din combinații si varii motive etc si e remarcabil ca aproape reușim sa facem un dialog |
#786
Posted 10 November 2016 - 14:36
#787
Posted 10 November 2016 - 15:10
@don_dannielo
Asa e. Asta daca te referi la editare si conditii de bucatarie forumista, in rest, nu mi se pare ca trebuie sa bifez vreun elitism revoltator ca sa scriu in zona E-Opinii in curtea lui Iocan. As semna Iocasta, dar numele deja ales, matriciala, e arhisuficient.. |
#788
Posted 10 November 2016 - 21:40
SIR, on 10 noiembrie 2016 - 14:07, said:
Dar propunerea in sine e definitorie pentru a vedea diversitatea standardelor si referințelor la care ne raportam dpdv culinar. Unii dintre noi suntem aici pentru a ne raporta insatisfacția generata de lipsa unor experiențe senzoriale inițiatice si spiritual călăuzitoare, alții pentru a raporta infecții gastrointestinale obținute prin bodegi obscure unde aromele mâncării se obțin din suma materiilor si parților anatomice trecute prin mana bucătarului in ultima luna, alții din combinații si varii motive etc si e remarcabil ca aproape reușim sa facem un dialog Asa este, vreau insa sa spun ca diareea nu o iei numai din bodegi naspa. Evident, probabilitatea e mai mare, dar si restuarante care arata decent te pot baga in baie de 10 ori pe zi . Sint niste metode a a lua precautii care se folosesc in tari de la lumea a doua in jos (mincare gatita si fierbinte de exemplu) dar cind lasi garda jos in tarile civilizate si in restuarnate care arata ok, te poate lovi cind nu te astepti. Edited by vrajitoruldinoz, 10 November 2016 - 21:41. |
#789
Posted 11 November 2016 - 02:30
surf and turf. de doua ori mi'am luat'o la un restaurant. l'am vizitat la ani distanta, am crezut ca a fost un accident prima data. nope. homarul alterat
|
|
#790
Posted 11 November 2016 - 08:04
#791
Posted 11 November 2016 - 08:52
Era inevitabil sa ajungem si la platouasul medical dupa atata decenta exemplificata in vorbe potrivite, Herr Balamaß.
Eu m-as muta un pic in topicul despre tuica de prune, dar cine stie ce profunzimi despre single malt sau diversificari ale genei anasonului m-ar astepta... Mai bine aici, sa-mi fac pretini! Pentru Poiana e clar plus mi s-a explicat: nu ma calific, deocamdata . Vad ca sunt ceva fite de versiune mobila a forumului si daca incerc uneori care un like celor fain spuse pe-aici.. Dar stiti vorba veche: cui nu-i place sa stea la scara lui! |
#792
Posted 14 November 2016 - 06:52
Restaurantul indian Taj. Cel putin la brunch.
N-am mai fost de ani si ani in restaurantul asta si cum ne-a venit cheful de mancare indiana, am facut o rezervare pentru duminica la pranz. Ne-au spus de la inceput ca nu accepta card si ca au brunch (70 lei). Marele brunch era pe o masa, toate tavile ingramandite una in spatele celeilalte. Doua feluri vegetariene, ambele foarte picante, evident nicaieri nu scria asta. Sosurile puiului si mielului nu difereau decat prin niste ghimbir ras. Anasonul stelat si cuisoarele lasate in mancare, sa ai in ce iti rupe dintii. Sosurile de iaurt aveau la baza un produs care era lipicios, care se intindea aproape ca un cascavat pane. Deserturi de cofetarie ieftina, plus un fel indian, acoperit in nuca de cocos rasa. Sevirea, vai de ea. Chelneritele cu veste vatuite pe ele, fiindca in primul salon era frig nu gluma; erau oricum mai mult absente. Surprinzator, aveau muzica live; o domnisoara canta la vioara si un domn la pian, ulterior domnisoara a lasat vioara si a cantat cu vocea personala. Placuta prezenta, desi muzica nu avea nimic de a face cu India, era cafe-concert. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users