Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Incalzitor instant gaze/apa: gaz metan,electric, GPL

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1735 replies to this topic

#1711
patrocle182

patrocle182

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 10.01.2019
Iar incerc sa urc poza

#1712
patrocle182

patrocle182

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 10.01.2019
Offffff..... chiar atata ghinion sa am???
Nici macar poză nu pot sa pun?
Am incercat toate combinatiile posibile între cele două butoane de reglaj care sunt la vedere. La fel.
Am făcut si ce am văzut pe youtube. La fel.
Chiar nu sunt in nici un fel specialist sau școlit sau "incercat" in asa ceva însă o logica tot trebuie sa aibe. Eu nu o gasesc. Incerc sa dau drumul cu ambele robinete in punctul unde se oprește si.... nici macar nu pornește.
Chiar nu inteleg nimic si... Tot ajung si eu la aceeași concluzie. Sa-l arunc si sa-l înlocuiască cu un Boiler electric chit ca am sa plătesc mai mult la curent.


#1713
ciobi_mar

ciobi_mar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 16.01.2018
Stai linistit..  daca robinetii sunt deschisi sau inchisi  dezechilibrat  ..unul fata de altul  e putin probabil sa le dai de cap asa usor .. trebuie sa fie o legatura in deschiderea lor ..unul fata de altul ,,
cel din stanga e pentru debitul de apa si cel din dreapta pentru dimensiunea flacarii /presiune ..

Pune-l/regleaza  pe cel din stanga undeva la jumatate  adica nici inchis nici deschis la maxim ...acum te duci la cel din dreapta si il inchizi de tot spre dreapta ca sa verifici pana unde se inchide maxim  si din aceasta pozitie   il deschizi o jumatate de tura spre stanga ...si treci la probe... deschizi un robinet de apa calda ...il inchizi ...faci cateva manevre si in timpul acestor manevre  mai treci pe la instant sa vezi cum merge ..
daca e tot fierbinte ..mergi mai departe ...lasi robinetul din stanga  tot la jumatate , adica in aceiasi pozitie ca mai inainte ..si te duci doar/tot la cel din  dreapta si mai deschizi un pic .. iara treci la probe si supravegherea instantului...ar fi bine  sa fiti 2 persoane .. tu sa supraveghezi instantul  ca sa-l intelegi si altul sa inchida si sa deschida apa calda ...succes

#1714
patrocle182

patrocle182

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 10.01.2019
La mine e invers. Cel din stanga flacăra, cel din dreapta debitul. Dar asta nu e nici o problemă. Înlocuiesc in ce spui tu dreapta cu stanga si invers. Pana aici totul e perfect. Restul insa nu-l mai inteleg. Apă caldă am indiferent cum reglez acesti doi "robineti" de la instant. Bineinteles mai foarte fierbinte sau mai putin fierbinte. Asta între  42 si aproape 80 grade. Problema apare cand incerc sa combin apa de la dus cu robinetii de apa calda si apa rece de la duș. Deci revin la logică. E ceva legat de presiune. Cand am scris ca incerc sa deschid in punctul unde se oprește instantul ma refer la robinetii de apa de la baie. Deci... deschid robinetul de apa calda de la baie. Pornește. Se încălzește. Minim 42 de grade după cum arată pe ecranul instantului asta depinzând de cum am reglat in prealabil cei doi "robineti" de la instant. Mă frige. Deschid si robinetul de apa rece. Încet. Tot fierbinte. Putin mai tare. Tot fierbinte. Mai tare. Se opreste instantul si evident vine apa rece. Inchid robinetul exact in pozitia in care s-a oprit. Acum Incerc sa deschid robinetul exact din poziția in care s-a oprit instantul si... nici macar nu mai pornește. Deci... unde e logica? Cat de tâmpit poate fi sistemul acesta de încălzire când indiferent cum reglezi acei doi robineti de la instant ar trebui să poti si tu sa reglezi temperatura apei de la dus așa cum îți suporta pielea. In fine. Iți mulțumesc din suflet pentru tot si scuze frustrarea mea dar crede-mă că am ajuns la limită. La limita cu nervii si la limită cu.... jegul... :)))

#1715
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Dar la bucatarie se intimpla la fel ?
Poate ca este defecta bateria de la dus. Ce model de baterie ai ? Eu am avut pina recent una veche, cu 2 robineti si inchidere pe garnituri de cauciuc, care sa mai si colmatat in timp si pe linga faptul ca nu puteam sa o reglez bine, nu aveam nici debit. Recent am cumparat din Lidl o alta baterie, doar pentru dus, adica fara pipa, cu reglaj de temperatura si acum am debit imens si nu mai am probleme cu temperatura apei.

Stai la bloc sau la casa ? Apa rece pentru instant, este luata din aceasi coloana cu apa rece de la baie ?
Nu trebuia sa pui regulator de presiune pe instant. Eventual puteai sa-l pui pe apa rece de la baie, dar nu pe instant. Apa ce trece prin instant, se reduce automat ca si debit, ca o limiteaza instantul, iar daca ai si presiune mare, te trezesti ca apa rece de la baie are debit mult mai mare fata de apa calda data de instant.

La reglaje. Unul din robineti aia 2 este de fapt un bypass si va trebui sa-l inchizi. Dar nu stiu sa-ti spun daca sa-l invirti spre dreapata sau spre stinga.
In instant exista un presostat hidraulic cu o membrana de cauciuc, pe intrare apa rece. Cind trece apa prin presostatul respectiv, iasa un cui care actioneaza vana de gaz. Cu cit trece mai multa apa, ca ai deschis robinetul de calda mai mult, cu atit iasa si cuiul mai tare si se mareste gazul. Mai departe ai robinetul ala minune, care daca-l "deschizi", o parte din apa rece o ia pe direct catre iesirea de calda din instantant, fara sa mai treaca prin presostat si prin foc. Prin presostat trece mai putina apa si automat si prin foc trece mai putina, iar pe iesire ai apa trecuta prin foc, plus apa aia rece ce o ia pe direct prin bypass, fara sa mai treaca prin foc. Focul este mai mic, iar apa ce iasa din instant este mai multa.
Teoretic asta ar fi notat ca si reglaj debit. Dar atentie, ca marind debitul, tu de fapt scazi cantitatea de apa trecuta prin foc si implicit si focul.
Sfatul meu este sa anulezi regulatorul, iar debitul sa-l dai la minim, chiar daca ti se pare ilogic. Adica sa-ti curga mai putina apa calda la robinet, ceea ce inseamna ca toata apa este trecuta prin foc, iar focul este maxim si apa mult mai calda. Dupaia o combini local cu apa rece.
Tu acum ai debitul prea mare, adica trece putina apa prin presostat, iar cind deschizi rece la dus, scade presiunea in casa, implicit la intrarea in instant, si drept urmare trece si mai putina apa prin presostat, iar presostatul nu o mai simte, ca trece prea putina. Presostatul crede ca ai inchis apa calda.

Sau deschide la dus rece si calda la maxim, dupa care umbla la robinetul de debit pina ce vezi ca pleaca focul. Dupa ce a plecat focul, poti sa te duci la dus si sa mai inchizi din apa rece, ca sa se incalzeasca apa ce curge la dus.

Edited by florin71_skoda, 11 July 2019 - 10:48.


#1716
patrocle182

patrocle182

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 10.01.2019
Mulțumesc din suflet oameni buni.
Sunt pe drumul cel bun.
Am scos reductorul de presiune si am dat robinetul de debit maxim la dreapta (nu știu exact ce înseamnă asta legat de debit însă cu o singură flacăra la celalalt robinet imi indică 50 de grade în loc de 40) apoi am făcut teste cu toti robinetii din casă. Concluzia?
Depinde de fiecare in parte.
La bucatarie unde am baterie stil nou si cu țeava destul de groasă pot potrivi apa până la călduță. (Testul de temperatura la iesire îl fac cu mâna:) ).
La baie am baterii stil vechi cu robineti separați pentru apa calda si apa rece si evident țevile de scurgere sunt mai înguste. Reglarea până se oprește instantul se poate face până lo o temperatura putin mai mare decat la bucatarie dar suportabilă.
La duș.... de fapt la amândouă... Se opreste mai repede la o temperatura mai mare dar care este APROAPE suportabilă.
Acest lucru se intampla si la clasicul dus cu furtun de mana cu para normala cat si la cel de perete stil ploaie.
Dacă scot para de la duș la ieșirea prin furtun iese apa putin mai rece decât atunci când e si para. Deci... totul e legat de debit și de presiune.
Încă o dată mulțumesc la amândoi.
Azi am făcut un duș APROAPE PERFECT! ;)

#1717
Mira27

Mira27

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.06.2019
Buna seara FORUMISTI! As dori un sfat de la cei care sunt cunoscatori in problema  surselor de incalzire a apei.Ce fel de boiler sa montez in baie  pentru a-mi incalzi apa la dus si chiuveta,pentru 2 persoane in varsta,baia avand inaltimea de 2,30m,lungimea de 2,50m si latimea de 1,50m?Am vazut pe anumite forumuri ca ar fi foarte bun cel de la BOSH! Ce puteti sa-mi spuneti? Va multumesc!

#1718
FunkBlack

FunkBlack

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 05.04.2012
Ce incalzitoare instant pentru dus recomandati? Am inteles ca sunt cam degeaba. In cazul meu, va fi folosit in mare parte pe timp de vara.
Am mai vazut si capetele acelea de dus electrice, doar ca blocul in care va fi montat nu are impamantare. vor fi probleme? Ma intereseaza sa incapa sub chiuveta.
M-am uitat si la mini-boilerele acelea de 15 litri, dar ma gandesc ca nu va face fata la 4 persoane.

#1719
svejk

svejk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 16.06.2007
Batranul (20 de ani de functionare) Saunier Duval - Opalis 10, si-a dat duhul, schimbatorul de caldura, adica spirala accea prin care trece apa rece si in care bate flacara ca sa o scoata fierbinte, s-a fisurat si apa curge peste flacara.
Piese de schimb nu se mai gasesc, oricum schimbatorul ala costa destul din intregul instant asa ca ma uit dupa unul nou.
.
Are cineva vreo recomandare de instant legat la reteaua de gaz sau dimpotriva vreo plangere legata de vreo marca anume ?
As vrea unul independent de curentul electric, care sa nu fie legat si la priza, ca sa nu se opreasca atunci cand se intrerupe curentul.
Multumesc.

Edited by svejk, 06 August 2019 - 15:56.


#1720
ciobi_mar

ciobi_mar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 16.01.2018

 svejk, on 06 august 2019 - 15:53, said:

Batranul (20 de ani de functionare) Saunier Duval - Opalis 10, si-a dat duhul, schimbatorul de caldura, adica spirala accea prin care trece apa rece si in care bate flacara ca sa o scoata fierbinte, s-a fisurat si apa curge peste flacara.

E  simpla  treaba ..
Dezmembreaza schimbatorul de caldura .. ... ..si mergi  cu el  la un sudor  autogen sa-ti alameasca  fisura ..apoi monteaza-l inapoi cum a fost ...

#1721
svejk

svejk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 16.06.2007
Depanatorul care a venit, mi-a spus ca... daca s-a topit, spart, subtiat originalul, in zona unde bate flacara , e foarte probabil sa  se strice din nou foarte repede dupa carpeala si ca ma sfatuieste sa cumpar unul nou.
Poate ar fi o solutie sa mai cer o parere de la alt depanator, din pacate il cunosteam doar pe asta de la firma de la care am cumparat instantul.

#1722
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 svejk, on 06 august 2019 - 15:53, said:

Are cineva vreo recomandare de instant legat la reteaua de gaz sau dimpotriva vreo plangere legata de vreo marca anume ?
As vrea unul independent de curentul electric, care sa nu fie legat si la priza, ca sa nu se opreasca atunci cand se intrerupe curentul.
Multumesc.
Eu am avut un Junkers de 18 L/min., cu tiraj natural.
Excelenta scula.
Cred ca acum ii asta: https://www.dedeman....20-mm/p/2000532

#1723
Kreams

Kreams

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.02.2018

Buna ziua,  am montat acum o săptămână un boiler instant pe gaz de la Lamborghini Caleroclima (model SI 11 A).  A mers perfect fără probleme până acum când m am trezit si am vrut să fac un dus.  Dau drumul la apă caldă și nu face nimic,  nici Flacăra nu da pentru ca nu se aude nimic,deobicei facea un zgomot după care pornea arzatorul și pornea apă caldă.  Am zis ca sunt bateriile de vină,  am cumpărat unele noi dar degeaba.  Când dau drumul la apă se aude de la boiler un mic șuferit și atata tot. Mi ar prinde bine puțin ajutor din partea cuiva priceput. Multumesc anticipat

#1724
Marius1981jack

Marius1981jack

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 18.11.2019
Papua-mango ai rezolvat problema cu instantul?la fel am pățit și eu respectiv bubuitura la aprindere, după aceea funcționează bine, dar ma cam sperie.

#1725
modream

modream

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 27.08.2003
Intenționez să iau un instant pe gaz/gpl. Vreau să-l instalez in exteriorul casei, la țară, intr-un fel de dulap tehnic din lemn, pe peretele exterior al casei, cu butelia sub el. Va functiona la temperaturi scăzute, iarna? Gpl-ul e mai ok, sau gazul? Se vaporizeaza gpl la -5, - 10 grade? Sau funcționează cu gpl lichid, instantul? Cum e recomandat în situația asta, n-as vrea sa țin butelia în casă...

Edited by modream, 18 December 2020 - 21:56.


#1726
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Apa ce crezi ca zice la -5, -10 grd ?

Cum suparare sa montezi instantul afara ?

#1727
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020

 modream, on 18 decembrie 2020 - 21:54, said:

Intenționez să iau un instant pe gaz/gpl. Vreau să-l instalez in exteriorul casei, la țară, intr-un fel de dulap tehnic din lemn, pe peretele exterior al casei, cu butelia sub el. Va functiona la temperaturi scăzute, iarna? Gpl-ul e mai ok, sau gazul? Se vaporizeaza gpl la -5, - 10 grade? Sau funcționează cu gpl lichid, instantul? Cum e recomandat în situația asta, n-as vrea sa țin butelia în casă...
Instantul il ti in casa ca si teava de apa , iar butelia o ti afara ; teava de la butelie la instant o treci prin perete .

#1728
modream

modream

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 27.08.2003
Apa vine pe țeavă, din casă, trece doar prin perete

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate