Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 

Cum fac o retea ?

- - - - -
  • Please log in to reply
844 replies to this topic

#19
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
mda ... si uite asa a trebuit sa dau si primul warn ... chiar eram curios cum functioneaza minunea aia :drac: .... nu intru in amanunte, userul a fost atentionat administrativ.

sa fac si atentionarea tehnica:

1. faza cu switchul si priza e interesanta ... dar ca poveste ...

Desi am mai explicat (NU O DATA chiar):

- hub-ul nu are "intelijenta" ... primeste pachetele si le arunca pe toate porturile ... catre oricine le vrea ... asta poate duce la coliziuni, retransmiteri etc ... adica PIERDERI in retea (sensibil in cazuri de trafic sustinut si multi-sursa).

- switch-ul are ceva "kreer" ... adica o memorie (o tabela de alocare a MAC urilor) si, atunci cand primeste un pachet, citeste pentru cine ii ... si il trimite NUMAI pe portul / porturile respectiv(e)  ... practic, e un multi-bridge dinamic ... sunt mai multe tehnologii de switching, dar nu intram acum in amanunte.

Cat despre "IPurile de retea" stie el ceva musiu White, dar nu foarte bine ... Oricum, aia care se schimba NU e clasa! (practic, termenul de CLASA e obsolette, acum folosindu-se address-space etc).

cam asta e ... in rest, am tot vorbit dfe toate cele!

#20
vladi

vladi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 11.09.2003
Am si eu o mica problema.. .
Trebuie sa leg 2 statii.  (doar 2). Intre ele au loc (cel mai des...) transferuri de fisiere video (sunt 2 grupuri de montaj) am o placa 10/100/1000 (o sa mai iau inca una...) Cum fac sa beneficiez de "viteza maxima"?  Imi trebuie neaparat un swich sau ceva in cest gen?
Imi trebuie ceva de genul: http://www.pinnacles...180&Langue_ID=7
dar tinand cont de faptul ca exista doar 2 statii. iar un Palladium Exchange nu o sa vina prea curand... Cu alte cuvinte ...fiecare statie trebuie sa fie pentru cealalta un fel de HDD ... nu stiu cum sa explic mai bine...  Daca are cineva vreo idee...

#21
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
daca legi numai 2 statii poti sa folosesti un cablu crossover. atentie insa! pentru gigabit pe crossover standardul de mufare este diferit:
http://logout.sh/com...rs/net/gigabit/
...daca nu esti invatat cu sportul asta (mufarea) du-te la un magazin si cumpara, e mai sigur (numai vezi ce le ceri ;) ).

In viitor, daca vei vrea sa mai conectezi si alte statii poti sa cumperi un switch care sa stie de gigabit.

spor

#22
vladi

vladi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 11.09.2003
le-am legat cu cross-over.  M-am chinuit un pic dar, pana la urma s-au vazut intre ele (habar n-am ce am facut, dar a functionat :) ).  Acum interbare un pic nesimtita...: exista ceva si mai rapid? (nu stiu wireless, optic.. orice dar rapid sa fie...)
Mersi pt. raspuns. Berea o adu eu :)

#23
lex1278

lex1278

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.10.2004
Ma leg putin de ce a spus Vladi mai devreme. Eu am legat cele doua computere, insa nu reusesc de nici o culoare sa le fac sa se vada. Placile de retea de pe ambele se vad intre ele, insa nu pot sa accesez hardurile intre ele desi sunt share-uite.
Multumesc anticipat

#24
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
lex, daca esti sigur ca functioneaza comunicatia intre cele 2 (raspund la ping) atunci arunca un ochi pe aici:

http://forum.softped...showtopic=25658

#25
hotumattua

hotumattua

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 22.02.2005
Ce parere ai de wireless? pentru trecut strada. Un card PCI, "b", costa 1.000.000 la CORA. La fel unul PCMCIA. Daca vrei si "g", urca la peste 2.000.000. Uite eu, in Drumul Taberei, mi-am luat acces Internet wireless. N-am crezut c-o sa mearga. Ziceam ca de la antena lor la mine e normal, dar de la creionasul ala ce iesea din desktopul meu, la ei... Si totusi merge, la mai bine de 500m.

Deci, zic eu, faci cele doua semiretele, in blocul tau si cel de peste drum, si le legi wireless. Vezi la Flamingo cat te costa: router, access point, etc. Nu cred sa fie mult mai scump decat toate problemele pe care le ai cu trasul firelor pe afara.

Daca tragi fire pe afara, vezi sa fie perpendiculare pe firul electric. Un fir lung de un metru, la 10 cm distanta de un fir electric care alimenteaza un resou, daca-l legi la un bec si cealalata borna a becului la pamant, iti aprinde becul!

Dupa intrebarile pe care le-ai pus... Iti recomand sa conectezi pentru inceput doua PC-uri, prin cablu de retea crossover, pe urma conectezi unul prin dialup la Internet, faci sa mearga brici internetul pe ambele si abia pe urma hub-uri, switch-uri, routere, etc. :-) Vezi ca in help-ul din windows, inca de la '98, este foarte bine explicat internet conncetion sharing. Oricat vei intreba si oricat de amabili vor fi altii sa-ti raspunda, pana nu faci sa mearga acest minim, doua PC-uri in LAN cu conexiune internet sharuita, nu vei reusi sa faci ce ti-ai propus.

Succes!
Hotu Mattua

ryady, on Jan 29 2004, 23:18, said:

Multumesc pentru ajutor :o)~ merge..incep sa pricep shi io..dar mai am pana invatz klumea ;o)~ daca mai aveti sfaturi please reply

<{POST_SNAPBACK}>



#26
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
ce trebuie mai rapid de gigabit????
ai 1000/8= aprox 120 MB/s !!! unde ai vazut hdd sa duca 120 mb/s ????
daca ai 30-40 sustinuti poti sa te declari multumit....
practic gigabit are aproape aceeasi viteza cu interfata ata133, este ca si cum ai avea hdd-urile in acelasi computer....dar hdd-urile normale nu sustin mai mult de 30 mb/s. (ai nevoie de transfer sustinut pentru video, nu varfuri de 100 mb/s).....poate hdd-uri scsi de 10.000 rpm sa duca la 80-100 mb/s.....

#27
BigBro

BigBro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 16.09.2003
Am cautat am citit dar probabil ca nu de ajuns ca am o mica problema: Providerul meu de internet este un intermediar (care imi furnizeaza prin reteaua locala) si care mi-a alocat un IP static clasa C respectiv 192.168.0.100. Eu vreau sa impart conexiunea care o am intre cele doua calculatoare care le am in casa:

///mi-am configurat o adoua retea locala (intre cele doua compuri din casa - care functioneaza) si acum nu pot sa shareuiesc conexiunea la net pt ca mi-ar schimba IP "extern" in 192.168.0.1 (ceea ce nu se poate ) in schimb am configurat un proxy sa imi faca treaba. Toate bune si frumoase dar NU MERGE (probabil ca proxyul sau nu stiu)!

Intebarea mea este daca ip-ul care il am eu alocat din cealalta retea respectiv pe care imi este furnizat netu poate sa suporte inca un proxy ??? sau nu se poate datorita clasei de IP si cu asta basta? si daca suporta aveti vreoo idee de ce nu merge?

si daca deja s-a dezbatut problema nu va suparati dar nu am gasit; eventual postati "MAI CAUTA! :) "

Tx!
:cursing:  :cursing:

Edited by mufă, 14 May 2006 - 13:33.


#28
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004
@bigbro
in primul rand editeaza-ti postul ca liniile alea goale de la final sunt extrem de enervante.
In al doilea rand, ICS-ul nu-ti modifica adresa externa, ci pe cea interna. Poti sa pornesti ICS-ul, el isi face serarile, dai restart, apoi modifici manual setarile interfetei interne (iti faci clasa 192.168.222.x, unde x=1 pentru cel cu conexiune la internet si x=2 pentru celalalt; "celuilalt" ii modifici si gateway in 192.168.222.1 si DNS server la fel.)
Daca nu merge varianta asta, foloseste NAT. E un topic "on top" pe tema "cum impart o conexiune la internet".
In ultimul rand, ai incercat sa vorbesti cu admin sa-ti mai dea o adresa din clasa 192.168.0.x ca s-o pui pe "celalalt"?

#29
HADES24

HADES24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.03.2005
cine poate sa imi spuna ordinea culorilor la o mufare utp de la calc. la switch si de la calc la calc ? sau poate stiti vreun lnk ceva

#30
D.J. B.K.LY

D.J. B.K.LY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 29.03.2005
Salutare!
  Am si eu o problema cu o retea...Incerc sa fac retea pe strada mea si am tras cabluri, am pus swich-uri, am mufat si acum apar problemele...
  Eu stau in capatul strazii si de la mine pana la primul swich am tras 180m de cablu ftp cu sufa. E tras pe stalpi si e prins super bine.
  Ce se intampla...Intre mine si swich nu exista conexiune.
  Am mufat si am remufat de 100 de ori si degeaba...
  Nestiind ce sa mai fac am mai bagat un swich si la mine(desi swich-ul nu amplifica semnalul) si din swich-ul respectiv am bagat la mine in comp.
  Asa a mers,dar nu mult timp...dupa cateva minute mi-a zis "a network cable is unpluged"
  Am mai incercat sa bag cablu direct la mine in comp si nu a mers...pan la urma a mers dar tot asa...nici un min nu cred k a stat si s-a deconectat...
  E mufat bine, cablu este neintrerupt(l-am verificat), are si impamantare facuta, dar...nu merge...:(
  Poate fii de la distanta(180m)?
  Am mai vb cu altcineva care cred k se pricepe mai bine k mine si mi-a zis k totusi conexiune ar trebui sa existe intre compu meu si swich, eventualele probleme putand sa apara la trafic...
  Swich-urile sunt metalice cu 8 porturi "Surecom"
    Va multumesc!

#31
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,682
  • Înscris: 07.02.2003
>Poate fii de la distanta(180m)?

Normal... conexiunea sigura e pana la 120m (100m la utp chior) si cu risc la 150m... mai mult nu cred ca duce. Cauta un intermediar si pune in sw ieftin de 5 porturi pe post de "repetor"... cat mai aproape de jumatea distantei... pe acre il alimentezi POE sau rogi pe cineva sa ti-l tina la el.

Edited by andreic, 31 March 2005 - 06:29.


#32
D.J. B.K.LY

D.J. B.K.LY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 29.03.2005
:) Ms! Asta caut acuma, pe cineva la mijloc, dar nush pe cine o sa gasesc k intre mine si ala cu swich-ul sunt numai batrani si nu cred k am la cine sa mai pun un swich...
  Oricum ms mult, o sa incerc.

#33
zamfyii

zamfyii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2005

D.J. B.K.LY, on Mar 30 2005, 03:29, said:

Salutare!
  Am si eu o problema cu o retea...Incerc sa fac retea pe strada mea si am tras cabluri, am pus swich-uri, am mufat si acum apar problemele...
  Eu stau in capatul strazii si de la mine pana la primul swich am tras 180m de cablu ftp cu sufa. E tras pe stalpi si e prins super bine.
  Ce se intampla...Intre mine si swich nu exista conexiune.
  Am mufat si am remufat de 100 de ori si degeaba...
  Nestiind ce sa mai fac am mai bagat un swich si la mine(desi swich-ul nu amplifica semnalul) si din swich-ul respectiv am bagat la mine in comp.
  Asa a mers,dar nu mult timp...dupa cateva minute mi-a zis "a network cable is unpluged"
  Am mai incercat sa bag cablu direct la mine in comp si nu a mers...pan la urma a mers dar tot asa...nici un min nu cred k a stat si s-a deconectat...
  E mufat bine, cablu este neintrerupt(l-am verificat), are si impamantare facuta, dar...nu merge...:(
  Poate fii de la distanta(180m)?
  Am mai vb cu altcineva care cred k se pricepe mai bine k mine si mi-a zis k totusi conexiune ar trebui sa existe intre compu meu si swich, eventualele probleme putand sa apara la trafic...
  Swich-urile sunt metalice cu 8 porturi "Surecom"
    Va multumesc!

<{POST_SNAPBACK}>

salut  
problema  nu  e  distanta  poate  sa  fie  legata  de  calitatea  cablului,sau  a  switchului
Eu  am  retzea  de  vreo  120  de  calcuri  si  am  locuri  unde  am  tras  utp  de  180  de    metri  si  mere  struna  de  juma  de  an  fara  pierderi  ;eu  folosesc  switchuri  mentor  care  pe  mine  m-au  multumit  ,parerea  mea  ca  sunt  foarte  bune.
O  solutie  ar  fi  sa  verifici  cablul  cu  un  tester  de  cablu  sau  sa  mufezi  altfel  decat  mufai  in  mod  normal
  In  mod  normal  ftp-ul  ar  trebui  sa  mearga  si  400  de m  fara  probleme
;eu  cred  ca  e  o  problema  de  cablu  ,  o  spun  din  experienta  ca  am  mai  patit  si  io  cu un  cablu  si  cand  l-am  schimbat  a  mers
:)

#34
D.J. B.K.LY

D.J. B.K.LY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 29.03.2005
Pai cablu l-am verificat cu un tester si e bun nu e intrerupt...iar calitatea lui eu zic k e destul de buna...Am redus distanta la 147m si se era o conexiune intre swich si comp insa aveam niste reply-uri de...ma durea capul...si am mai scurtata inca un pic...vreo 7m deci am ajuns pe la 140 si acum se pare k merge bine...
   Acum alta problema...Indivizii care mai sunt in retea au o lene pe ei...si impamantare nu a facut nimeni si deja s-au ars 2 porturi la un swich...
   Eu vreau sa fac impamantare si pe cablu si pe swich si pe comp k toti stau la case si nu are nici unu priza cu impamantare...

#35
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
As vrea sa vad si eu FTP-ul ala care merge pe 400 m fara probleme.  :rolleyes:

D.J. B.K.LY in mod sigur la tine era problema distantei prea mari.

Edited by cuculean, 19 April 2005 - 22:23.


#36
D.J. B.K.LY

D.J. B.K.LY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 29.03.2005
Incearca un FTP Cat7 dala si cu tresa si dublu ecranat si poate...:)
   Mi-am dat seama k era de la distanta cand l-am scurtat si am vazut k merge din ce in ce mai bene

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate