Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!
 BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 

aparatele electrice de ras

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#73
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007
Caut si eu un aparat de barbierit mai profesional si m-am orientat catre acest model PHILIPS HQ8170.Dintre cei care se(sau) folosesc merita sa-l cumpar  ;)

#74
99ton

99ton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 19.11.2007
Eu as opta pentru aparate Braun sau Remington,au traditie in aparate de ras.Din cate am auzit Philips are probleme de fiabilitate.

#75
goodfero

goodfero

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 30.09.2008
salutare,

am citit threadul de la un cap la altul, si se vede ca din 2003 pana azi barbieritul electric nu a evoluat decat la design si alte facilitati sci-fi (ex. indicator de putere, gel incorporat si altele)
eu folosesc un braun cu "folie" tot cam din 2003. mi l-am luat din urmatoarele motive:
- nu sunt o fire meticuloasa si rabdatoare si asta rezulta in mici taieturi de fiecare data cand ma barbieream
- facand ceva ce nu prea imi placea, timpul mi se parea destul de lung
- cum au spus si altii: da-te cu crema, asteapta putin sa se inmoaie parul, gaseste drumul corect prin spuma etc... uff
- vroiam sa fiu si la "curent" cu ce mai dotati in ale tehnologiei

de atunci, pot numara pe degetele de la maini de cate ori m-am mai ras cu lama. interesant ca aparatului nu i-am schimbat lamele pana acum. insa bateria e dusa si il folosesc doar la priza. comoditatea mea este oricum aceeasi si nu ma barbieresc decat atunci cand vreau sa fac o schimbare de look. adica de multe ori imi lasa barba sa creasca si cate 3-4 zile (nu am o barba foarte deasa si "rapida"). e adevarat ca pe cat de lungi sunt firele, pe atat de dificil e sa le iau cu aparatul cu folie, insa mai are si un trimmer ajutator pe care il poti activa la nevoie.

barbieritul nu este perfect, recunosc, dar multumitor si apoi eu sunt un pic mai tolerant cu aspectul barbii mele. la nunta mea de acum aproape un an m-am folosit tot de acest aparat de teama sa nu apar cu vreo zgarietura pe fata. cineva m-a intrebat daca sunt ras sau nu, ca nu era prea clar :|

asa ca: acum sunt in cautarea unui nou aparat. dupa ce am citit pe aci, nu ma astept la mare imbunatatire fata de performantele actuale. insa cred ca ar trebui sa-l schimb:
- bateria nu ma mai tine
- poate ca totusi sistemul lama-folie e uzat si de aceea am primit "reclamatia"
- ar fi momentul sa ma simt din nou la curent cu tehnologia de ultima ora

ma mai gandesc care aparat il voi alege. filmuletul asta de youtube e destul de util chiar daca e in germana: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uolN_LaLO_s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

va doresc sa faceti alegeri bune!

#76
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Am un philips cu doua capete rotative. E un maaare bullshit- am cheltuit aiurea 2,5 mil anul trecut (mai puneam ceva si luam un 50mm f1,8). Face treaba nasoala, nu te poti barbieri ca lumea. Asa ca am pus mana pe anticul sensor excel (il am din '96- manerul) caruia i-am facut o curatare cu peria de unghii si cu cif- a iesit ca nou. Rezerve ince se mai gasesc la cca 5 ron bucata. Razerele electrice suks.

#77
99ton

99ton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 19.11.2007

View PostLucian_M, on Feb 15 2009, 13:06, said:

Razerele electrice suks.
Depinde,totusi,de barba fiecaruia,eu o am moale(barba)si destul de rara,folosesc numai Braun cu sita,n-am ce le reprosa.

#78
mareleurs02

mareleurs02

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.08.2008

View Postthekeep, on Jan 1 2009, 15:16, said:

ce parere aveti de aparatele Philips cu preturi de 1-2 mil..? a folosit cine va..? sunt ok..?
dar despre Braun in aceeiasi bani..?

am braun series 1190 de 2 luni, 160 lei.
foarte bun, il folosesc zilnic (din cauza meseriei) si este ok!
la folosiri rare 2-3 zile, este un pic neplacut la inceput. nu irita, bateria tine una luna si functioneaza si in priza, la nevoie. poate fi spalat, are si trimmer pentru perciuni.

#79
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,958
  • Înscris: 17.10.2003

View Postakeem, on Oct 1 2007, 09:47, said:

Desi n-am facut incercari, sunt hotarat de vreo luna sa-mi iau un Remington cu folie. Treaba proasta e ca nu gasesc in tot Pitestiul asa ceva. Exista niste modele din seria cu 5 in fata dar am citit review-uri mai degraba nefavorabile prin site-urile englezesti, in schimb lumea e foarte multumita de seriile 2xxx. La noi se gaseste 2290 (sau 2-290), are un coleg si e foarte multumit, problema e la acumulator ca se incarca intr-o noapte (8h). Solutia: 2-390, care e identic, doar ca are acumulator care se incarca intr-o ora + led atentionare acumulator descarcat. Ei bine, tocmai pe asta nu-l gasesc. Am vazut din intamplare unul singur la PIC si asta avea sita din spate plesnita cam 1 cm. Ceea ce mi se pare o nesimtire, pentru ca banuiesc ca astia asteapta sa se tepuiasca vreunul cu el, in loc sa-l retraga fiind defect.


Nu stiu de ce n-am mai revenit cu impresii.
Deci, mi-am luat pana la urma acel Remington 2-390 de la Flanco (singurul loc unde am gasit si nu toate magazinele Flanco au in catalog asa ceva). Neavand experienta am facut cateva tampenii, cea mai mare fiind aceea ca mi-au cazut de mai multe ori cutitele pe cand le curatam cu peria (daca apesi mai tare ies din suportii lor) si n-am reusit sa le pun fiecare in locul lui si in aceeasi pozitie (adica cu aceeasi parte spre mine, ca sa ma exprim asa). Deci eventualul rodaj intre cutit si folie s-a dus dracu'.
Pe urma mi-a cazut unul la munte intr-o chiuveta fara sita la scurgere si am reusit sa-l scot dupa vreo jumate de ora de chin cu sarme, cutite, furculite, va dati seama ce-am mai tras de el pe acolo.
Dupa vreo jumatate de an am inceput sa am probleme cu butonul de pornire, nu mai statea apasat.
Asa incat mi-am luat alt aparat identic, pe care-l folosesc si acum.

Nu pot sa va spun despre puncte forte deoarece nu ma pricep la alte marci sau la cele rotative, desi ma batea gandul sa incerc si unul din ala.
In schimb va spun ce nu mi-a convenit:
- Butonul ala care s-a stricat destul de repede.
- Fiind curios cu chestii din astea inca inainte de a merge in picioare :) l-am demontat sa vad ce e inauntru. Parerea mea: la service nu prea au ce-i face deoarece in afara de vreo 2 surubele, asamblarea se face cu clipsurile din capac, astfel incat orice ai incerca tot distructiv este: se vad urmele pe margine, cel putin unul-doua clipsuri se rup, etc.
- Inauntru era umed spre ud, deci chestia cu water-proof e rahat. Din cauza asta si contactele butonului erau oxidate si-mi statea tot timpul aprins led-ul rosu de la baterie descarcata. Probabil "simte" voltajul care trece pe acolo si prin oxidul respectiv nu trece mare lucru. Am uitat sa spun ca eu curat cutitele sub jet de apa.
- Asta pe care il am acum l-am cumparat intr-o cutie destul de hartanita, ziceau ca e ultimul. Nu sunt sigur, desi arata ca nou.
Oricum, am fost atent sa nu mai schimb pozitia cutitelor. Ce nu-mi convine: la incarcare imi arata full dupa numai o jumatete de ora (in loc de 1...1,5 ore) si nu mai tine asa de mult ca celalalt. Chiar daca il tin eu 2 ore in priza.

Cam asta e, sper sa va fie de folos la careva.

A... am uitat ce e mai important. Eu unul n-am gasit cutite de schimb. Pe net, el costa vreo 70 euro cu totul iar capetele de schimb vreo 50. Nu stiu daca se merita, mai bine-l iei nou.

Edited by akeem, 26 February 2009 - 10:48.


#80
supercablat

supercablat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 31.07.2008
salut,

si eu vreau sa imi iau un aparat de barberit si nu prea stiu ce sa imi iau.
partea proasta este ca cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai in ceata.

concluzia generala ar fi ca Braun ar fi mai ok.
dar mai sunt multe intrebari ...
... merita sa dai mai multi bani (am vazut unele care depaseau si 1000 ron)
... care sunt pana la urma mai bune (eu am barba deasa si cred destul de tare, si imi creste si repede)


orice raspuns este bine venit

Multumesc anticipa

#81
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,958
  • Înscris: 17.10.2003
Stai linistit, si eu am patit la fel ca tine :)
Pana la urma m-a convins colegul respectiv. Am ajuns la concluzia ca pana nu le incerc eu singur nu o sa-mi formez o parere.
Si eu am barba deasa si aspra, trebuie sa ma barbieresc in fiecare zi. Cu cel clasic nu pot zilnic, pentru ca ma irit. Iar cu cel electric, daca trece o zi, pe urma e foarte greu, deoarece nu peste tot firele cresc vertical ci si inclinat, ba se mai si curbeaza si se lipesc cu varful de piele, asa ca nici o sansa sa mai nimereasca prin gaurile sitei.

Asadar, pana vezi ce-ti merge mai bine, eu zic ca n-are rost sa dai 10 milioane, mai bine iti iei 2 buc. cu 2 mil fiecare, unul rotativ si unul cu sita si apoi vezi pe care tip merita sa dai bani mai multi (si-mi zici si mie cu ocazia asta :)  ).
Cele foarte scumpe, fie au trei randuri de folii, de exemplu, fie nu stiu ce posibilitati de inclinare, etc. Dupa mine sunt un moft. La cele cu sita cutitele nu taie ci toaca firele, asa ca trebuie sa treci de mai multe ori, pana ajung la nivelul fetei. Deci cam la fel ca Fred Flinstone cu scoica lui - se pare ca nu s-a progresat prea mult in domeniul asta din Epoca de Piatra si pana acum :)
Asa ca daca ai trei randuri de site, nu inseamna ca treci odata si gata, nu mai ai nevoie. Apoi chestia cu inclinatul, nu stiu ce sa zic, pana la urma tot din mana dai pozitia, deci e preferabil sa fie fix si sa alegi tu, decat sa se onduleze de colo colo si tu sa nu ai nici un control. Eu, de exemplu, cele mai bune rezultate le obtin mergand cu el in lateral, daca merg normal nu reusesc sa iau cum trebuie in unele zone.
Si in plus, din cate am vazut, toate au niste mecanisme de plastic care nu inspira mare incredere, in concluzie, cu cat mai complicat cu atat se poate strica mai repede. Si mai toate sunt Made in China, asa ca...

#82
supercablat

supercablat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 31.07.2008

View Postakeem, on Mar 3 2009, 08:38, said:

Stai linistit, si eu am patit la fel ca tine :)
Pana la urma m-a convins colegul respectiv. Am ajuns la concluzia ca pana nu le incerc eu singur nu o sa-mi formez o parere.
Si eu am barba deasa si aspra, trebuie sa ma barbieresc in fiecare zi. Cu cel clasic nu pot zilnic, pentru ca ma irit. Iar cu cel electric, daca trece o zi, pe urma e foarte greu, deoarece nu peste tot firele cresc vertical ci si inclinat, ba se mai si curbeaza si se lipesc cu varful de piele, asa ca nici o sansa sa mai nimereasca prin gaurile sitei.

Asadar, pana vezi ce-ti merge mai bine, eu zic ca n-are rost sa dai 10 milioane, mai bine iti iei 2 buc. cu 2 mil fiecare, unul rotativ si unul cu sita si apoi vezi pe care tip merita sa dai bani mai multi (si-mi zici si mie cu ocazia asta :)  ).
Cele foarte scumpe, fie au trei randuri de folii, de exemplu, fie nu stiu ce posibilitati de inclinare, etc. Dupa mine sunt un moft. La cele cu sita cutitele nu taie ci toaca firele, asa ca trebuie sa treci de mai multe ori, pana ajung la nivelul fetei. Deci cam la fel ca Fred Flinstone cu scoica lui - se pare ca nu s-a progresat prea mult in domeniul asta din Epoca de Piatra si pana acum :)
Asa ca daca ai trei randuri de site, nu inseamna ca treci odata si gata, nu mai ai nevoie. Apoi chestia cu inclinatul, nu stiu ce sa zic, pana la urma tot din mana dai pozitia, deci e preferabil sa fie fix si sa alegi tu, decat sa se onduleze de colo colo si tu sa nu ai nici un control. Eu, de exemplu, cele mai bune rezultate le obtin mergand cu el in lateral, daca merg normal nu reusesc sa iau cum trebuie in unele zone.
Si in plus, din cate am vazut, toate au niste mecanisme de plastic care nu inspira mare incredere, in concluzie, cu cat mai complicat cu atat se poate strica mai repede. Si mai toate sunt Made in China, asa ca...

tks.
cred ca asa voi face.
voi studia ce gasesc pe piata si imi voi lua sa testez ceva.

#83
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,958
  • Înscris: 17.10.2003
N-ai vreun prieten care foloseste? Nu prea sunt de acord dpdv igiena, dar daca-l speli si-i dai cu spirt... :)

#84
supercablat

supercablat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 31.07.2008

View Postakeem, on Mar 3 2009, 11:58, said:

N-ai vreun prieten care foloseste? Nu prea sunt de acord dpdv igiena, dar daca-l speli si-i dai cu spirt... :)


nu prea imi vine sa cer aparatul altuia.
cum ai spus si tu ... parca nu se face (e ca si cand as cere periuta de dinti).

#85
quaieee

quaieee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 08.04.2007
Stie careva daca la m3 power (ala verde) se potrivesc rezervele de la mach 3 (albastru) ?

#86
madalin.dragu

madalin.dragu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 17.08.2007
Salutare.
Va impartasesc si eu experiente mea in legatura cu aparatul de ras electric., in speranta ca o sa va ajute sa va hotarati, pt cei care doresc sa-si achizitioneze asa ceva.
Si eu m-am hotarat greu, cam un an am tot citit pana sa-mi iau acest aparat.
Incep prin a spune ca inainte sa trec la barbieritul electric am incercat toate aparatele cu lame, Mach3, Fusion char si wilkinson. Pana la urma cel mai bun pt tenul meu a fost Mach 3, dar si cu acesta ma iritam destul de des si nu puteam sa ma barbieresc mai des de 3-4 zile. Am tenul mai sensibil(mai ales in zona gatului) , barba deasa si tare.
Initial am vrut sa imi iu Philps HS 8020, cel care se foloseste cu gel de la Nivea, dar din intamplare am dat peste o oferta la Philips Arcitec RQ1061.

Este la fel ca celelate din gama Arcitec, doar ca nu are acel dispozitiv de spalare, il spal manual dupa fiecare utilizare.
Pot sa spun ca este bun, chiar foarte bun. Nu stiu daca e cel mai bun aparat de ras, dar se apropie.
Din start trebuie sa spun ca dureaza cam 1-2 saptamai pana te obisnuiesti cu el. Dupa ce te razi, efectul e acelasi ca si cum te-ai rade cu lama, aproape nici o diferenta. Pe gat mai raman cateva firicele pe care nu reuseste sa le taie la fel de bine ca  pe obraz, dar eu ma spal pe fata si apoi mai insist in aceste zone si reusesc sa le iau si pe astea. Barba creste mai repede decat te-ai barbieri cu lama. Poti sa te barbieresti in fiecare zi dar da rezultate mai bune daca parul e putin mai mare. Eu am descoperit ca la 2 zile e ideal sa te razi. Dureaza mai putin ca lama, intre 5-10 minute un barbierit.

Nu irita, dar daca insiti prea mult in zona gatului, si mai ales daca apesi prea tare, te poti irita.
Indicatorul de la baterie are 5 liniute, se incarca foarte repede, intr-o ora e incarcat complet. In 5 minute se incarca pt un barbierit. Incarcat complet te poti barbieri cu el 3 saptamani, ceea ce mi se pare foarte ok.
Are un indicator care iti arata cand trebuie sa-l speli. Cand se vor toci cutitele, de asemenea imi va arata tot printr-un indicator. Am inteles ca dupa 2 ani se schimba.
Capetele, se muleaza foarte bine dupa conturul fetei. Chiar si sub nas, acolo unde mai raman de obicei fire, reuseste sa patrunda foarte usor.
Capetele se desfac independent se curata cu o periuta si sub jet de apa.

In concluzie ma simt mai bine, decat atunci cand foloseam aparatele cu lama. Dupa barbierit folosesc aftershave. Iar ca un secret personal e bine sa te speli pe fata inainte sa te barbieresti, altfel mizeria de pe fata aparatul o va baga in pori si te iriti mai usor.
Eu inainte sa ma rad, ma spal cu Loreal Men Expert. Curata bine si inmoaie si barba
Sper ca v-au fost de folos indicatiile mele.
Va salut  :)

#87
rostov105

rostov105

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 19.12.2004

View Postmadalin.dragu, on 23rd March 2009, 12:24, said:

Salutare.
Va impartasesc si eu experiente mea in legatura cu aparatul de ras electric., in speranta ca o sa va ajute sa va hotarati, pt cei care doresc sa-si achizitioneze asa ceva.
Si eu m-am hotarat greu, cam un an am tot citit pana sa-mi iau acest aparat.
Incep prin a spune ca inainte sa trec la barbieritul electric am incercat toate aparatele cu lame, Mach3, Fusion char si wilkinson. Pana la urma cel mai bun pt tenul meu a fost Mach 3, dar si cu acesta ma iritam destul de des si nu puteam sa ma barbieresc mai des de 3-4 zile. Am tenul mai sensibil(mai ales in zona gatului) , barba deasa si tare.
Initial am vrut sa imi iu Philps HS 8020, cel care se foloseste cu gel de la Nivea, dar din intamplare am dat peste o oferta la Philips Arcitec RQ1061.

Este la fel ca celelate din gama Arcitec, doar ca nu are acel dispozitiv de spalare, il spal manual dupa fiecare utilizare.
Pot sa spun ca este bun, chiar foarte bun. Nu stiu daca e cel mai bun aparat de ras, dar se apropie.
Din start trebuie sa spun ca dureaza cam 1-2 saptamai pana te obisnuiesti cu el. Dupa ce te razi, efectul e acelasi ca si cum te-ai rade cu lama, aproape nici o diferenta. Pe gat mai raman cateva firicele pe care nu reuseste sa le taie la fel de bine ca  pe obraz, dar eu ma spal pe fata si apoi mai insist in aceste zone si reusesc sa le iau si pe astea. Barba creste mai repede decat te-ai barbieri cu lama. Poti sa te barbieresti in fiecare zi dar da rezultate mai bune daca parul e putin mai mare. Eu am descoperit ca la 2 zile e ideal sa te razi. Dureaza mai putin ca lama, intre 5-10 minute un barbierit.

Nu irita, dar daca insiti prea mult in zona gatului, si mai ales daca apesi prea tare, te poti irita.
Indicatorul de la baterie are 5 liniute, se incarca foarte repede, intr-o ora e incarcat complet. In 5 minute se incarca pt un barbierit. Incarcat complet te poti barbieri cu el 3 saptamani, ceea ce mi se pare foarte ok.
Are un indicator care iti arata cand trebuie sa-l speli. Cand se vor toci cutitele, de asemenea imi va arata tot printr-un indicator. Am inteles ca dupa 2 ani se schimba.
Capetele, se muleaza foarte bine dupa conturul fetei. Chiar si sub nas, acolo unde mai raman de obicei fire, reuseste sa patrunda foarte usor.
Capetele se desfac independent se curata cu o periuta si sub jet de apa.

In concluzie ma simt mai bine, decat atunci cand foloseam aparatele cu lama. Dupa barbierit folosesc aftershave. Iar ca un secret personal e bine sa te speli pe fata inainte sa te barbieresti, altfel mizeria de pe fata aparatul o va baga in pori si te iriti mai usor.
Eu inainte sa ma rad, ma spal cu Loreal Men Expert. Curata bine si inmoaie si barba
Sper ca v-au fost de folos indicatiile mele.
Va salut  :)


Daca nu-ti cer prea mult, cat ai dat pe el? Intreb pentru ca am gasit la 5,5 milioane la Htb.ro dar si la 70 euro in Regie!

Sa inteleg ca se gasesc si contrafacute? De unde sa-l iau?

Edited by rostov105, 22 June 2009 - 00:02.


#88
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,958
  • Înscris: 17.10.2003
Aveti idee daca gasesc cutite si folii de rezerva pentru Remington-ul meu?
Exista cutite si folii de schimb in Romania pentru aparatele de ras electrice, in general vorbind? Ca eu n-am prea vazut.

#89
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Am luat o jucarie Remington R 91 cu 90 de lei si spre surprinderea mea taie foarte bine la fel ca Gilette sau Wilkinson toata treaba e sa te prinzi cum sa-l manevrezi. Dupa ce o sa ma satur de el cred ca trec la ceva mai profi.

#90
funky2hy

funky2hy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.05.2009
Vand aparat de ras KleenKut wet&dry nou nout cu garantie.. Cine e interesat de mai multe detalii ma gaseste pe Id-ul : rightwherexyouwantme

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate