Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Intre ciocan si nicovala! Ce fac?

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

Poll: Nevoia de sfat! (34 member(s) have cast votes)

Trimit banii?

  1. DA (13 votes [38.24%])

    Percentage of vote: 38.24%

  2. NU (21 votes [61.76%])

    Percentage of vote: 61.76%

Vote Guests cannot vote

#1
DragonSlayer

DragonSlayer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 11.05.2006
Am o cumnata de 16 ani (impliniti luna trecuta) care a ramas insarcinata!  A mers la o doctorita care i-a spus (dupa un obisnuit control ginecologic) ca este insarcinata in 4 luni jumatate!  Ea nu a crezut! A mers la un ecograf si doctorita de acolo i-a spus ca este insarcinata in 3 luni jumatate!  Acum ea vrea sa faca avort! Eu nu ma prea pricep la asta, dar din cite stiu eu nu se poate face avort la o sarcina atit de inaintata! Si pina la urma cine are dreptate?  Este in 3 luni jumate sau 4 jumate?!  Ea spune ca la ecograf copilul misca! Eu stiu ca un copil nu se misca pina la 4 luni!  A fost la 4 medici si toti in afara de unul au refuzat (pe motiv ca este prea periculos) sa-i faca avortul! Poate face avort fara consimtamintul parintilor? Pentru ca maica-sa nu stie nimic!   Asta pe care l-a gasit (Merticaru din Suceava) i-a spus ca se aranjeaza printr-o mica cezariana!
    Eu Locuiesc in España de foarte mult timp si nu stiu ce noi legi au aparut, dar nu mi se pare posibil sa-i faca avort fara consimtamintul parintilor!    Cumnata imi plinge la telefon (are nevoie de bani), nevasta imi plinge aici si eu nu stiu ce sa fac!  Trimit banii? Daca pateste ceva, am s-o am toata viata pe constiinta! Nu trimit banii? O sa-mi scoata ochii toata viata ca din cauza mea a dat-o masa afara din casa!  Ce fac?  
       Chestia cu maica-sa (soacra-mea) e pe bune!  Sotia mea a ramas insarcinata (cu minejava script:emoticon(':D', 'smid_4') ) inaite de casatorie!  Rezultat:  mamica a dat-o afara fara cea mai mica remuscare! A dat bacul stind amidoi in chirie si cu burta la gura! Ne iubeam amindoi si nici nu ne-a trecut prin cap idea avortului! Pina la urma ne-a mers bine!  Dar eram doi, ne sprijineam unul pe altul!  Cumnata nici nu stie cine e tatal!   As aduce-o aici dar.... fara sa fie mamica de acord... nu se poate!  Si cu fica ei (nevasta-mea) nu a vorbit de 9 ani, deci nici o sansa sa o aduc aici!   Ce fac?!       Am nevoie de sfaturi urgent!  Simbata e planificata taierea!  Daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat! Daca nu scuzati deranjul!  Noapte buna!

#2
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
avorturi nu se fac dupa ce sarcina a implinit 3 luni. deja e periculos si la 3 luni. probabil medicul care a acceptat ori e incepator,ori are nevoie de bani,ori face experimente pe fete naive cum e cumnata ta.
daca are 3luni si jumatate sau 4 luni si jumatate,conteaza mai putin. oricum e prea tarziu,iar riscurile sunt foarte mari.chiar daca o sa scape cu bine dupa avortul asta,este foarte posibil sa nu mai poata face niciodata copii. dar si sa traiesti de la 16 ani cu un copil al carui tata nu-l cunosti este foarte dificil. naspa situatie.
sfatul meu este totusi sa nu-i trimiti nici un ban si sa ii explici si sotiei ca o asemenea operatie ar putea sa o lase fara sora. mai bine ii trimiti bani sa stea cu chirie undeva dupa ce o da maica-sa afara,pana face 18 ani si dupa aceea sa vina la voi in spania sa va faca viata frumoasa. poate se invata minte cu ocazia asta si nu mai face inca un copil pana atunci.
pacat ca nu a invatat nimic din experientele surorii mai mari...

#3
god_father

god_father

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 25.01.2006
16 ani si nu stie cine e tatal? e vreun fel de fecioara Maria sau ceva de genul asta? am mai auzit de fete insarcinate pe la 15-16 ani, da macar alea stiau al cui e copilul.
parerea mea si a majoritatii e sa nu faca avort. dupa 3 luni nici nu cred ca se mai cheama avort, si parca medicul nu mai are voie sa intervina! acuma fiecare face ce vrea, e viata ei, si nu putem noi sa ii spunem ce sa faca! daca la 15 ani nu i-a dat prin cap ca poate raname insarcinata daca nu se  protejeaza, atunci sa suporte consecintele!

Edited by god_father, 11 May 2006 - 13:12.


#4
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Poate sa faca avort cam la orice luna,  in situatia in care o comisie decide, ca fatul are malformatii (si asta dupa numeroase investigatii si dezbateri). Daca copilul este sanatos, medicul care face asta de capul lui nu este "acoperit" legal. In cazul in care fetei i se intampla ceva, el raspunde cu viata lui. Asa ca nimeni nu-si asuma riscul aiurea.
Daca merge la un spital de stat, are interventia gratuita pt ca este eleva (daca este). In afara de asta stiu ca i se ofera si consultanta.
La un cabinet particular ... nu stiu daca sunt medici care risca sa-si piarda licenta, cabinetul  si toata munca de-o viata pt un copil inconstient.

#5
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,146
  • Înscris: 09.09.2003
mie-mi pare cusuta cu ata alba. oricum la 3 luni jumate e tarziu. mai bine il nasesti.  cat despre batrana... n-am cuvinte :|

#6
gcm

gcm

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 12.11.2005
de acord cu add...ce dracu mai....atatia au f*tut-o ? nu stie nici care e tac'sau?da-o dracu... :death: sa nasca, stia ce riscuri are babardeala in masa. :nonobad:  :w00t:

#7
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,566
  • Înscris: 26.06.2003
Eu pana acum vad 2 variante:
1. Alt topic facut de un pusti cu imaginatie care s-a plicitisit in fata monitorului (la 16 ani sa nu stii cine e tatal e treaba cam de telenovele..., asta daca nu sta in Wanker County sau Texas, exista astfel de zone si la noi)

2. E pe bune, situatia really suxx. Daca nu si-a dat seama pana in luna a treia ce e insarcinata inseamna ca nu era pregatita sa faca sex/dragoste/babardeala, sau cum vrei sa ii spui.

Advice - E alegerea ei, chiar daca e copil. Depinde cum considera ea ca riscul e mai mare: Fie avorteaza, ceea ce e foarte greu legal, medical si psihic, fie il pastreaza si se descurca cum poate, mai ales ca are tot sprijinul partii mai tinere a familiei. Sunt atatea variante: Il puteti creste voi, il poate da spre adoptie, il poate creste ea.

In ambele cazuri, vizita urgenta la psiholog, sa isi bage nitel mintile in cap. Sa nu stii cu cine ramai insarcinata la 16 ani inseamna:
a. Gang bang
b. Viol
c. Parteneri multiplii intr-o scurta perioada de timp.

Daca b. se poate intampla oricui, a. si c. se pot face numai cu consimtamantul ei, ceea ce inseamna ca are o mica mare problema. E un copil care a gasit ceva ce ii place si vrea cat mai mult.

Singurul avantaj din toata situatia asta e ca sunt 90% sanse sa insemne o maturizare fortata pentru ea, ceea ce nu ii va prinde tocmai rau.

Las-o pe ea sa aleaga, dar macar prezinta-i toate optiunile, indiferent de cat de hazardate ar fi.
Make the best of the worst!

Edited by danX, 11 May 2006 - 17:45.


#8
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View PostdanX, on May 11 2006, 18:43, said:

Las-o pe ea sa aleaga, dar macar prezinta-i toate optiunile, indiferent de cat de hazardate ar fi.
Make the best of the worst!


din cate am inteles eu,problema e sa-si convinga sotia si nu cumnata,care probabil habar nu are ce se intampla si nu stia ca asa apar copii...

#9
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View PostdanX, on May 11 2006, 18:43, said:

Singurul avantaj din toata situatia asta e ca sunt 90% sanse sa insemne o maturizare fortata pentru ea, ceea ce nu ii va prinde tocmai rau.

sunt? in care situatie? a unei mame de 16 ani care nu stie care e tatal si nu stie ca e gravida?

parerea mea e ca sunt 90% sanse, dar intr-o cu totul alta directie - mai ales ca vad sfaturi "trimite-i bani sa stea in chirie inca 2 ani". si incerc sa-mi imaginez cum ar arata - "copil" de 16 ani (n-as fi pus ghilimelele, dar faza cu "nu stie cine-i tatal" imi suna a cu totul altceva, asta in cazul in care IQ-ul nu-i patologic si se poate vorbi de consimtamant) lasata de capul ei, singura, cu-n copilas nevinovat pe mana.

habar n-am cat de viabile sunt asociatiile alea de protectie a femeilor singure, dar cam asa vad eu solutia, din moment ce pentru avort e foarte tarziu, iar parintii n-o accepta. eventual dat copilul in adoptie, si poate ea are si sansa sa-si termine scoala (asta in cazul in care o mai intereseaza).



ps: copilul misca si inainte de 4 luni, cam dupa varsta asta se simt miscarile de catre mama - mai ales la prima sarcina, la urmatoarele le poate simti si mai repede - dar la ecograf misca, doar nu-i cutie de chibrituri sa stea nemiscat.

#10
god_father

god_father

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 25.01.2006

View PostdanX, on May 11 2006, 18:43, said:

Singurul avantaj din toata situatia asta e ca sunt 90% sanse sa insemne o maturizare fortata pentru ea, ceea ce nu ii va prinde tocmai rau.

Eu sunt de parere ca inceperea vietii sexuale implica o oarecare maturitate, dar in cazul de fata, la 16 ani sa nu stii cine e tatal viitorului copil.... :death:  :cursing:  :death:
intradevar, pare cam trasa de par toata povestea, dar in cazul in care e pe bune, asa ii trebuie daca se barardeste cu primul care ii iese in cale!

#11
inana

inana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,168
  • Înscris: 13.07.2005

View Postgod_father, on May 11 2006, 21:51, said:

Eu sunt de parere ca inceperea vietii sexuale implica o oarecare maturitate, dar in cazul de fata, la 16 ani sa nu stii cine e tatal viitorului copil.... :death:  :cursing:  :death:
intradevar, pare cam trasa de par toata povestea, dar in cazul in care e pe bune, asa ii trebuie daca se barardeste cu primul care ii iese in cale!
Lasand la o parte putin partea cu "16, gravida, nu stie cine e tatal... ce zici tu de maturitate.. well.. asa ar trebui sa fie, dar stiti foarte bine ca sunt foarte multe fete (cam prea multe) care isi incep viata sexuala inainte de 16 ani.. Ori la varsta asta numai de maturitate nu putem discuta.
Ca nu a invatat in experientele surorii mai mari.. nu ma mira... pana nu te dai (singur) cu capul de pragul de sus, nu-l vezi pe cel de jos. Dar nici asta nu e o garantie ca s-a invatat minte.

Sa-l dea la camin.. sau unei familii (sa-l adopte) asta presupune ca inca cinci luni de acum inainte ramane cu burtica din ce in ce mai vizibila... Oare.. credeti ca mamica ei o sa fie de acord sa o lase sa ramana in casa.. pe fata.. care in viziunea lor... le-a stirbit onoarea familiei? (tineti cont ca au mai trecut o data prin asta.. )

Sa-i dea barbatul bani sa stea cu chirie.. zau asa? Sta cat e insacinata, renunta la copil.. dupa aia ce face? O intretine in continuare? Dar el nu are familia lui acolo, griji, probleme, copil... trebuie sa se ingrijeasca si de un altul inconstient?

#12
Bimm3r

Bimm3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 27.04.2005
Imi pare rau ca s-a intamplat inca o data. Inca un om inconstient care probabil va da nastere unui fat care probabil va creste in conditii proaste. Lasand asta la o parte: A fost inconstienta si s-a lasat babardita de atat de multi incat le-a pierdut numarul, unul a fost absolut nesimtit si s-a sparcait in ea. Bun, copilul are 3 luni jumate, parerea mea e ca trebuie sa faca avort. De ce ? Simplu... 1: va fi data afara din casa cel mai probabil cand apare cu burta la gura. 2: nu are bani sa intretina copilul 3: un copil crescut fara tata nu e deloc ok, are influente grave in timp + ca o mama nu il poate creste singura cum trebuie. De-aia exista MAMA si TATA. Nu moare ea daca fatul are 3 luni jumatate. Uite cum isi bat unii de viata altora...

#13
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postmianna, on May 11 2006, 21:06, said:

mai ales ca vad sfaturi "trimite-i bani sa stea in chirie inca 2 ani". si incerc sa-mi imaginez cum ar arata -

eu l-am sfatuit sa-i trimita bani de chirie, in cazul in care ar fi aruncata in strada de mama ei. crezi ca iar fi mai bine intr-o canalizare? si asta pana in momentul in care face 18 ani. atunci poate veni la sora ei in spania si poate munci pentru a se intretine.
eu nu cred ca e trasa de par povestea,pentru ca am mai vazut cazuri de fete de 13-14 ani facand sex in grup,sau schimband partenerii la 2-3 zile. asa inteleg fetele din ziua de astazi libertatea si evolutia.  eu sper sa am un baiat.

#14
RDM

RDM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 21.07.2004

View Postbarbosa, on May 12 2006, 07:39, said:

asa inteleg fetele din ziua de astazi libertatea si evolutia. eu sper sa am un baiat.


Adevarat ..

#15
DragonSlayer

DragonSlayer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 11.05.2006

View PostDragonSlayer, on May 11 2006, 03:38, said:

         Mi se pare incredibila varianta cu pustiul de 16 ani care din plictiseala face acest post! Nu imi pot da seama cum ar putea trece plictiseala in acest mod!  Dar fiecare are dreptul la propria opinie! Nu?
     Ginditi-va ca eu nu am vazut-o pe fata asta de 7 ani!  Nevasta-mea nu a vazut-o de 5 ani jumate!  Indiferent cit vorbesti cu un om la telefon si pe internet nu iti poti da seama cit si cum se schimba!!  Nu am de unde sti ce a patit in realitate! Poate a fost violata, poate ii place gang-bang-ul, poate o facea cu 50 pe zi, poate il cunoaste foarte bine si vrea sa-l protejeze!  Nu am de unde sti!  Si ea este indeajuns de speriata si disperata! Nu pot face pe politistul, prin telefon!   Cind am plecat era o fata adorabila, cuminte si simpatica! Asta era ultimul lucru la care m-as fi asteptat de la ea!!!
    Spunea cineva ca daca nu a invatat din experienta surorii mai mari asa ii trebuie!  Eu ma tem ca a invatat!  Pentru ca a stiut ca copilul a aparut din greseala!  Dar ne-a vazut pe noi! Am infruntat-o  pe maicasa, pe parintii mei si pe toata lumea care ne era impotriva! Am renuntat la facultate si am lucrat salahor, dar nu am parasit-o! Ea fura mincare de acasa si ne aducea noua!  Si poate toate aste au influientat-o negativ!  In sensul ca poate a sperat si ea ceva asemanator! Poate a crezut ca a gasit pe cineva care sa faca ca mine cu sora ei!  Si poate ala nu vroia decit sex!  Nu am de unde sti ce s-a intimplat acolo!!!  Cred ca a fost si greseala mea! Cind mi-a povestit m-am enervat si la nervi fac timpenii!  I-am spus sa-l dea pe tata la politie, corupere de minore, intra in pirnaie! I-am spus sa-mi de mie numele ca sun eu politia, ca fac, ca dreg...etc!  Stiti si voi cite timpenii se pot spune la nervi! Poate de aia nu stie cine e tatal!
      Dar nu asta conteaza! Vreau s-o ajut!  Sint contra avortului dar ea are 16 ani si este singura!  Banii nu sint o problema! Ceea ce ma intereseaza: Ce doctor face avort unei fete de 16 ani fara consimtamintul parintilor, se poate face avort la virsta asta, se poate face cu o sarcina atit de inaintata?
    E usor sa judecam! Si din pacate aveti dreptate: Ce dr**u se putea pazi daca tot ii trebuia p**a!  Dar toti facem greseli! Stiu ca a gresit, dar asta nu o ajuta de loc! Eu nu sint ca mama ei, nu o pot parasi! Vreau s-o ajut, dar nu stiu cum e mai bine!  Daca trimit banii si pateste ceva? Daca nu trimit si ramine singura cu copilul?  Disperarea duce la actiuni disperate si de neschimbat! Stiu ca a fost proasta si ca sfintu duh (cum spunea cineva) nu are legatura! Dar nici nu o pot lasa sa se descurce cum stie doar pentru ca a facut o greseala!  De gresit greseste toata lumea, si ferice de cei care pot spune: Cum a facut-o asa s-o indrepte! Eu nu pot!    
    Numarul meu de telefon:620643112! Nu stiu prefixul Epañei!  Asta ca sa va lamuriti ca nu e la misto!!!  
  Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati raspuns pentru deranjul vostru!  Multumesc si la revedere!

#16
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
daca face avort, indiferent cum, trimite-o la un spital, nu cabinet ..pot apare o gramada de complicatii si sa fie acolo, sub supraveghere.

Desi problema pare sa fie proasta de maica-sa, adevarata problema este ceea ce va face ..chiar daca pastreaza copilul chiar daca face avort, consecintele vor fi majore si pe lunga durata.

Cel mai bine este sa mearga la un spital dedicat, la un medic specialist si sa-i spuna exact ce se intampla. Daca nu a vazut ca este insarcinata pana acum, sansa ei este sa fie o sarcina de mici dimensiuni si 3 luni jumate sa fie la limita si posibil un avort.

#17
shumilica

shumilica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,011
  • Înscris: 05.02.2004
esti sigur ca e insarcinata si nu doar s-a certat cu maica-sa si vrea bani? :w00t:

#18
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View PostDragonSlayer, on May 12 2006, 13:52, said:

...

Parerea mea e ca tu si sotia ta trebuie sa veniti in Romania si sa discutati cu maica-sa. Cu ocazia asta o dati si voi la pace si ea nu va mai repeta greseala pe care a facut-o cu fata cea mare.  -_-

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate