Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @mishu_bz!

La mulți ani @kyrre!

windows 10 drivere startup degrad...

Tencuiala exterioara casa caramid...
 Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?

Care din urmatoarele optiuni este...

Cum se calculeaza MTBF la un swit...
 Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 

Ce parghii exista pentru a remedia situatia cu un profesor afurisit ?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#91
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,576
  • Înscris: 02.09.2006

 Tsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 20:20, said:

............................

Ati descoperit care e prostul in scenariul asta?
...............
Eu stiu de ceva vreme, dar nu-ti spun, ca sa nu te superi!

 Alltrack, on 21 noiembrie 2023 - 20:27, said:

Ca nu intelegi tu , e alta problema ! Daca nu imi placea scoala , nu aveam mai multi ani de scoala ca foarte multi de pe SP de viata Posted Image !
........................
Probabil ca ti-a placut scoala si ai stat mai mult in fiecare an!

 Tsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 20:42, said:


Cred, dar fii atent la context.
Treaba merge pentru toti elevii
Se schimba ... ceva
Treaba s-a stricat pentru TOTI elevii
Nu ti se pare ca nu depinde de elevi in cazul asta?
SI ca analogia ta cu directorii nu mere aici?



Sorry
...si le mai spui altora ca nu inteleg ce citesc!

#92
el_marino_loko

el_marino_loko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 31.08.2023

 dan210, on 20 noiembrie 2023 - 23:51, said:

cand eram io de anii copilului tau, tata mergea la scoala si le spunea profesorilor sa-mi dea bataie fara nici o problema, asa era atunci, si am primit vai de piele mea!

Doamna profesoara de chimie a facut astazi 78 de ani, i-am urat la multi ani si multa sanatate din tot sufletul, ce ma mai urechea, cu siguranta ca a contribuit la formarea mea ca om si-i multumesc ca de altfel tuturor profesorilor

astazi parintii au insomnii daca profesorul da nota mica, s-a intors lumea cu susu-n jos, lasa copilu, ca nu moare, este o situatie in viata, lasa-l s-o rezolve, asa se caleste si va fi pregatit pentru alte provocari mai mari care vor cu siguranta vor veni in viata

Citesti numa ce vrei si ce iti convine. Nu are nimeni insomnii la note mici. Tocmai am zis ca la mate am "luat-o la rost" pe profa ca i-a dat 7 in loc de 6. Trezeste-te

 dan210, on 21 noiembrie 2023 - 00:02, said:

ai si tu dreptatea ta

in alta ordine de idei, nu stim ce s-a intamplat acolo ca sa tragem concluzii

Ba sti ce s-a intamplat ca am zis clar, doar ca nu iti place sa citesti. Sau citesti doar ce iti place ca sa iti sustii naratiunea. Dar nu traiesti in realitate. Lasa-ne

 Alltrack, on 21 noiembrie 2023 - 00:12, said:

Eu nu inteleg de fapt de ce ne certam noi !
Avem doar parerea intiatorului , care prescurtat ''se ca...a pe profesor si pe materia predata de el...vrea un minim 7 sau 10Posted Image fara ca sa merite copilul asta...pentru ca a decis EL parintele ca materia nu e importanta'' !
Parintele vrea sa se intalneasca cu profesorul si sa-i zica ''bai fraiere ma stropesc si pe tine si pe materia ta , baga nota mare...ca nu ne interesezi'' !
Deci despre ce fineturi si principii inaltatoare discutam ?

Asa e tara noastra. Plina cu hateri. Abia asteptati sa vedeti un roman cu necaz ca sa il puteti capacii si voi. Esti altu care citesti doar ce iti place si inventezi. Vreau sa ma vad cu profu ca sa ii zic ca inainte sa ii dea 2 la copil sa il invete ceva. Nu sa vina sa dea 2 la taota clasa pt ce nu a facut vechiul profesor. Daca ti se pare anormal ce ii cer atunci suntem pe pagini diferite si te indrum sa iti cauti alt topic de impins naratiunea plina de hate.

 stefan0011, on 21 noiembrie 2023 - 03:29, said:

Programa școlară prevede ca la începutul unui anumit an de studiu copiii trebuie sa aiba un anumit grad de cunoștințe la o materie. Dacă nu le au, trebuie investigata cauza. Noul profesor ar trebui sa treacă în catalog acele note, un compromis acum nu va mai evidenția nivelul la care a preluat clasa. La anul, dacă va veni alt profesor, toată vina a nivelului scăzut al clasei se va transfera la proful nr 2, actualul. Asa vad situația dpdv al profesorului.

Într o tara normala, cu instituții dar și părinți normali, primul profesor ar trebui reclamat la inspectoratul școlar. A pierdut vremea elevilor degeaba și a mâncat salariu degeaba un an. Dar inspectoratul școlar se ocupa doar cu organizarea grevelor.

Din punctul de vedere al elevului, da, știu, e nasol sa fii chinuit cu câte o materie din asta care nu te atrage și nici profesorul nu și da interesul. Și pe mine m au chinuit cu un an de germana, dar ca opțional (ales de mine), dar n am învățat nimic, nici n aveam timp și profesoara era dezinteresata. Totuși dacă la școală fiului tău se va preda germana pe mai mulți ani, pare o materie de baza acolo, ar trebui tratata cu mai multa atenție.

Dacă e s o luam pe direct, multe materii din școală nu te ajuta concret la ceva în viata. Cu ce te a ajutat ca știi între ce ani a domnit Ștefan cel Mare? Cu nimic, doar sa îți mai deschidă mintea și orizonturile, ca multe alte materii la nivelul clasei a 7-a. Csf, ncsf, asa e la școală, alta data când mai fac profesorii greva, sa facă și părinții greva împotriva profesorilor, ca nu și fac treaba la clasa, ca sunt stat în stat, ca programa e încărcată, etc.

Cu actualul profesor vorbești doar după ce vorbești cu fostul, acolo e problema. Actualul a preluat clasa de la zero și trebuie cumva sa evidențieze asta, altfel toate oalele se vor sparge în capul lui.

Nu sunt de acord deoarece:
1) Parintii se sesizeaza la note mici nu la note mari
2) Noi stim ca e o problema cand copilul ia nota mica, atunci intervenim, ca nu mai e o varsta la care sa ii verifici cunostintele, dar e o varsta la care daca vine cu note mici sa il trimiti la meditatii
3) Fostul profesor nu este responsabilitatea parintilor, in primul rand el este pus acolo de invatamantul romanesc, ei l-au trecut de examene, ei l-au titularizat, ei i-au dat post in scoala, ei i-au monitorizat activitatea, si e datoria lor legala sa faca asta si nu a noastra a parintilor. deci nu pune responsabilitatea asta in carca noastra.

Eu nu stau sa arunc vina pe nimeni, dar nu mi se pare normal sa pice copiii tap ispasitor pt sistemul asta de invatamant defectuos. Ce cred ca trebuie facut care e de fapt totodata motivul pt care mergeam la scoala e sa punctez ca noul prof sa ii invete ceva si apoi sa ii evalueze, nu sa vina sa dea cu pumnu in masa ca fostul sau coleg de breasla nu si-a facut treaba.

Partea ca eu consider aceasta materie irelevanta si nu doar ca consider, stiu cu desavarsire ca e un c****at in ploaie, asta e un lucru irelevant. Daca el nu e capabil sa isi dea seama de unul singur ca materia pe care o preda nu are nici o relevanta nu imi voi pierde eu timpul cu el sa il aduc cu picioarele pe pamant, dar repet, am asteptarea sa predea si apoi sa asculte si nu invers.

 pasilla, on 21 noiembrie 2023 - 03:47, said:

Like, pentru asta!


Se pare ca unii parinti sunt de acord cu asta.
Importante sunt notele, nu cunostintele  capatate de elevi (mai ales la materiile neimportante).

Esti un hater de gradu 1.
Adica el cum sa evidentieze asta? Sa le dea 2 in catalog la toata clasa ?

1. nu poate evidentia ducand lucrarile la inspectorat fara sa le treaca in catalog ?
2. ce crezi ca evidentiaza ? faptul ca profu nu si-a facut treaba sau faptul ca invatamantul e de cacao ca a pus un om nepregatit la o clasa de genu ?

Hai revino-ti. Ori n-ai copii, ori esti profesor

 fqx, on 21 noiembrie 2023 - 04:02, said:

Daca parintii se rascoala la fiecare nota mica, vor avea toti note mari. Crezi ca asta e solutia? Nu vad ce sens are intalnirea cu profesorul, singurul lucru care trebuie verificat e nivelul testului.Daca copii trebuiau sa aiba cunostintele respective si nu le au, sa se apuce de invatat.

Si tu esti pe langa. Daca vor sa se apuce de invatat pe cont propriu nu ar mai fi venit la scoala. Sa se apuce inspectoratul sa puna profesori capabili asta sa se apuce. Dar atat poti si tu.

Solutia la ce ? Tu nu intelegi ca ne doare in fund de materia asta ? Evident ca singurul motiv pt care materia asta conteaza e ca nota conteaza la admitere liceu. Altfel nu ne intereseaza deloc. Solutia e sa nu strice media elevilor deampixu si daca mai poate sa ii si invete ceva cu atat mai bine, daca nu, sa ramana doar la medii mari fara sa faca nimic ca si celalalt, ca nu moare nimeni ca nu stie germana ca a doua limba straina.

 tclau, on 21 noiembrie 2023 - 07:10, said:

Nu ne certam, asa pare? Posted Image

Despre fineturi - vorbim de trei parti implicate, copii, parinti si profesor. Ai 30 de parinti, mai mult ca sigur ai dea face si cu parinti care vor numai note "ok". Dar profesorul e unul, asta n-are voie sa greseasca. Asta ii e meseria. Paribtele o ajuns parinte din freseala poate. Ce facem, mai trecem un 2 pentru ca mama/tata lu' Gigel e meltean? La fiecare inceput de an le dam un 2 pentru ca anul anterior n-or invatat?

Ca profesor ai clase bune si clase rele, aceeasi materie. Daca ai aceleasi exigente, o clasa e repetenta implicit. Ca profesor trebuie sa adaptezi cerintele si metodele la nivelul clasei, ramanand exigent, evident.

Parerea mea - am si eu copil in liceu, n-as vrea sa am dea face cu acest tip de profesor. Si nu, nu le cer "note", doar sa nu-si bata joc de meseria lor.

Esti singurul care poate sa ramana echilibrat. Restul sunt pusi numa pe hate. Parca ii si vad cum ranjesc ca altii au necazuri, e bucuria lor sa ii vada pe altii necajiti. Corect. Profesorul trebuiue sa se adapteze la nivelul clasei. Asta nici macar nu e clasa rea, e clasa A, nu e B si nici C. E A, copiii nu au probleme la alte materii, nu atat de grave ca la germana.

 RaimondMacelaru, on 21 noiembrie 2023 - 07:36, said:

Pana la urma, au iesit frustrarile la suprafata. Prost profesorul ala. Tanar, fara experienta. 10 la toti si jet. Nu te mai cauta parinti, bunici, toti raman fericiti in prostia si ignoranta lor. Dar va invata si profesorul asta, in 2-3 ani se lamureste care e treaba.

Totusi, daca era test initial, ala oricum nu s trece in catalog. Si, pana la urma, cine stie ce zice copilul acasa, ca uneori e telefonul fara fir. Ideal ar fi sa il lasi in pace pe copil. Ce fac ceilalti, face si el, o clasa intreaga e clar ca nu va lasa corigenta.

Avem grup de parinti, toti au primit aceeasi veste de la copiii. Totul e adevarat. Nimic inflorit. Stie si dirigintele. Jet la lighioana aia de profesor, sa sara cu zecele rapid.

 cristiany, on 21 noiembrie 2023 - 08:37, said:

Cu asta trebuia sa incepi topicul.
Astfel cei care au incercat sa-ti dea niste sfaturi, nu si-ar mai fi pierdut timpul pe aici.

esti in invatamant nu ? Posted Image

 Naijax, on 21 noiembrie 2023 - 09:52, said:

Lasa mai omule copilul in pace
Si profesorul de germana Posted Image

Matale nu stii ca media din clasele V-VIII NU mai este luata in calcul la admiterea la liceu ?
Conteaza doar media notelor obtinute la Evaluarea Nationala
Ala mic da examen la germana ?
Daca nu = lasa-l in plata Domnului pe profesorul ala si nu-l mai stresa pe ala mic
Un 6 cinstit e nota de trecere deci ... viata merge mai departe

Am inteles ca se ia ca si al 3 lea criteriu dupa nota la romana si mate

 Tsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 10:53, said:


Ce sa discuti cu el?
Eu as incerca sa iau legatura cu cat mai multi parinti si sa fac o adresa la inspectorat in care sa RAPORTATI situatia. Si anume ca la profesorul precedent notele au fost in medie de 8.65 iar la noul profesor media este de 2.45. In copie dirigintele, profesorul nou si directorul.
Rugati ca situatia sa fie rezolvata in asa fel incat atitudinea UNUI profesor (exagerat, sau neinteresat) sa nu afecteze educatia copilului.

Si ATAT

Pana la comunicarea rezultatelor sunt de acord cu el cuma  procedat sa-mi dau seama de nivelul clasei, dar nu vad nici un motiv sa le dea lucrarile copiilor corectate sa le arate cat de prosti sunt. TOTI.
Adica asta e un profesor idiot.
Atunci, ce dracu doamne iarta-ma sa mai vorbesti cu el?
Ii iei la intrebari pe cei care i-au dat un loc in cancelarie. EI trebuie sa rezolve situatia

O gramada de batatori de camp si pe topicul asta

Pai nu ca putoiul de 25 de ani s-a smecherit. Si hai sa iti si zic cum. Dupa ce a picat toata clasa si s-au rascultat toti parintii ghici ce a facut ?

1) a dat-o intoarsa zicand ca nu mai trece notele in catalog dar ca asteapta sa vada munca din partea elevilor ca sa isi mareasca acele note
2) stiind ca singur impotriva tuturor nu va razbi a inceput sa aplice principiul divide et impera, adica divide si cucereste
3) mai concret a dat sa se faca un proiect acasa copiii si sa ii asculte din el (pare stupid daca copiii is gheata dar probabil a mizat ca vor fi ajutati de parinti de net etc)
4) ora urmatoare a ascultat cativa copiii din proiect si le-a dat 10 la toti ca marire de la 2 si 3 ce au primit la testul initial
5) la restul le-a dat sa invete multe pagini de verbe si alte prostii si ia ascultat la ore si le-a dat note de la 5 la 8 tot ca marire la nota de la testul initial

Rezultatul, aia care au luat 10 ca au fost ascultati din proiect se ling pe labe si nu mai comenteaza nimic, iar ceilalati care sunt la fel de buni sau rai ca si aia ce au luat 10 trebe sa se multumeasca cu note de 5,6,7,8  dar acum fiind mai putini cuvantul lor nu mai are aceeasi greutate.

Smecher profu nu ?

 Olteanul_sfios, on 21 noiembrie 2023 - 11:47, said:

Ca tata de baiat si ca om trait o viata intreaga intr-un clan de profesori (parinti, frati, unchi, matusi, verisori, plm...), am sa-ti zic parerea mea, desi nu o sa fie chiar pe gustul tau. Posted Image

1. Oricat de mult ai vrea, nu trebuie sa conditionezi copilul de note mari, mai ales daca vrei sa stii exact situatia lui reala. Nu poate fi si sportiv de 10, si matematician de 10, si german de 10, si desenator si muzician si ce mai fac ei pe-acolo. Inteleg dorinta ta de a fi elev de note peste 7, dar este nerelevant, mai ales la cum e sistemul de invatamant acum organizat.
2. Fiu-miu luase intr-a 7-a certificat Cambridge B2 cu 180 de puncte si avea note intre 5 si 9 la engleza. Eram destul de nedumerit cum vine chestia asta, pana i-am cerut o data caietul de teme la engleza, a ranjit si mi-a zis: nu e destul ca stiu engleza, mai vrei sa-mi fac si teme? Aaaaaaa, pai in cazul asta ai note mari, fiule! Si m-am linistit.
3. Testarea elevilor este recomandata si (mai ales cu noul sistem de notare) e alegerea profesorului cum, cand si in ce mod isi testeaza elevii. Daca le trece notele sau nu, e alegerea lui, nu trebuie sa-ti dea tie raportul. El trebuie sa faca o evaluare corecta pe parcursul anului scolar - si vad ca exact aia vrei, sa-i dea note mari si nemeritate.
4. Faptul ca tu ai facut 7 ani de germana, nu stii germana si ai avut note de 9 si 10 e o grava eroare de sistem, tu te plangi ca fiul tau nu ia note asa mari fara sa le merite. Pai, e frumos?
5. Profesorul nu e obligat sa stea la muschii oricarui parinte (are 200 de elevi, daca sta sa se vada cu 200 de parinti...), pentru asta exista orele organizate de scoala pentru intalniri didactice.
6. Ce competente lingvistice, pedagogice sau didactice ai ca sa poti stabili ca profesorul e ce trebuie in materie de activitate scolara?
7. Ocupa-te mai bine de copil ca creasca echilibrat, sa citeasca, sa se pregateasca bine pentru liceu, lasa notele la germana si TIC, ca alea nu ii vor influenta viata - asa cum nici tie nu ti-au influentat-o notele de 10 la germana.
8. Nu e vina profesorului ca anul trecut nu a facut germana si nu e la nivelul la care programa scolara cere sa fie. Daca vrea, poate sa faca niste eforturi sa-i ridice, dar nu e obligat - asta tine de calitatea lui umana - si pare ca e deficitar la treaba asta.
9. Nu critica un profesor incepator, e de 10 ori mai dedicat decat unul care abia asteapta sa mearga la pensie, crede-ma!
10. Tipul e rigid, un lucru prost pentru un profesor, mai ales unul tanar, dar nu ai ce-i face. Probabil se crede prusac si isi hraneste un ego suferind.
11. Diriginta e cea care va poate intermedia relatia de colaborare - dar nu mai cereti note mari, ca alea nu se vor da daca copilul nu merita - doar fiindca vor parintii.
12. La sedintele cu parintii de la scoala, favorita mea era o mama casnica, cu mult timp liber si aere de leader, care la fiecare intalnire solicita oficial sa vina profesorii la care fiica-sa nu avea nota 10 si sa-i dea explicatii ei pentru ce fata ei nu primeste note maxime. In al treilea an am avut de ales intre a o strange de gat sau a o face de kkt in fata clasei intreband-o de ce naiba trebuie sa o ascultam 70% din timp pe ea si ce plm de competente are sa evalueze profii de romana, mate, fizica, chimie si engleza, fiindca noi, restul credem ca profii sunt mult mai priceputi decat noi. Nu am mai auzit-o de-atunci glasuind la nicio sedinta, iar vreo 10 mame nemultumite de notele copiilor lor (aia le sustinea interesele) nu mi-au mai raspuns la salut niciodata. Posted Image

1. nu ma intereseaza situatia reala la germana, sa ii dea zece si sa dispara acasa
3. daca le trece in catalog e un fata palida avand in vedere ca de vina e colegul lui de breasla
4. vreau note pe merit la materiile esentiale ca acolo sunt interesat sa invete iar la materii de 2 lei ca germana daca nu e in stare sa ii invete nimic sa le dea macar 10 sa nu le strice media
6. sunt mai competent ca el in toate zonele, nu am nici un dubiu in privinta asta
7. mie nu mi-au influentat ca mie mi -au dat 10
8. dar nici vina copilului
9. sa plece acasa, sa lase un bosorog plictisit care le da zece din burta (la germana atentie)
11. e fricos ca cel pe care l-am avut eu

 RaimondMacelaru, on 21 noiembrie 2023 - 12:04, said:

Ce ma amuza pe mine este ce doreste el. E suparat ca a luat fii-su 3, dar nu vrea nici sa mareasca profesorul notele prin ascultare. El vrea o nota mare, dar profesorul sa si minta ca a meritat-o din prima si din plin, adica sa nu para pomana. Adica, nu l-ar deranja sa fie pomana, dar sa o stie doar profesorul in sinea lui si atat, elevul si parintele sa iasa tantos in lume dupa, nu, doamne fereste, cu capul plecat, ca a primit note nemeritare.

Sunt parinti care insista ca notele nu conteaza, ca sa stie elevul, dar cand ia o nota proasta, turbeaza, dar nici nu prea stiu sa spuna ce vor. Sau nu vor sa recunoasca ce vor. O iau pe ocolite, ca de ce aia, ca de ce ailalta, cand nota e de fapt problema.
Iar materia se mai uita peste vara. Poate au luat note mari la lecti distincte, iar acum au fost evaluati din toata materia. Iar diferenta dintre 3 si 9 nu este asa mare, e destul sa iti ramana niste chestii in memoria pasiva sau sa iti lipseasca mici detalii care te saboteaza si din cauza lor iese totul gresit. Si da, sunt unii profesori mai exigenti, altii mai darnici. De asta ar trebui teste nationale la toate materiile macar o data pe an.

iar inventezi/delirezi.
marirea notelor prin ascultare e echivalentul situatiei urmatoare:

Eu vin la tine iti fur casa si apoi te pun sa platesti rate lunare ca sa o iei inapoi. Pai nu asa se face. Lasa-mi tu casa in pace. Si hai ca iti platesc rate lunare ca sa mi dai o noua casa ca sa am 2.
Adica tu vi si mi dai 2 fara sa mi predai nimic adica ceva pe nemerit, ceva necinstit si lipsit de corectitudine si apoi daca vreau sa iti indrept eu tie greseala tot eu sa dau marire.

Daca n ai citit ce am zis iti repet. Nu am nici o problema sa asculte copiii, ba sa ii asculte, dar sa o faca in ordinea corespunzatoare. Prima data sa ii invete ceva si apoi sa ii asculte din ce ia invatat. Sa isi bage acea nota de 2 in fund si apoi sa ii asculte pe copiii nu pt marire de note, ci sa ii asculte pornind de la 10 in jos scazand nota pe masura ce dau raspunsuri gresite. Deci de la 10 in jos nu de la 2 in sus. Acum ai inteles ? Sau nu poti intelege nici acum ? Iti dau niste vitamine ? Poate te ajuta

 RaimondMacelaru, on 21 noiembrie 2023 - 13:55, said:

Da. Doamne fereste sa isi afle nivelul. Dar daca nu vrei sa traumatizezi elevii, parintii ce au, ciunga-n par? Ei au investit atatia bani in fundul copiilor, de ce sa fie dezamagiti? Mai bine sa nu le mai dea nimanui. Sau sa le puna 10 si gata, ca asta e de fapt baiu. Ca sa nu le-o mareasca, ca sa nu le-o arate, ca sa nu le-o aia, sa nu le-o ailalta. 10 si gata, case closed.

Vedeti haterul ? Cat de lezat e el cand cineva ia apararea copiiilor. Nu o sa mai poata dormi la noapte nici cauza ca ai indraznit sa zici ca profesorul trebuie sa aiba o atitudine echilibrata.

 Zuy, on 21 noiembrie 2023 - 20:21, said:

Și așa cum am citit pe topic, eu zic să ”lăsăm” părinții să facă școală, deoarece profesori habar nu au de ce sunt acolo....

P.S. sunt acolo să învețe odraslele voastre carte.
P.S.1. Dacă nu e ok pentru părinți, atunci să nu mai dea copii la școală, ci să îi învețe singuri acasă și să le dea ce note cred ei că li se cuvin...
Părerea mea....

Sunt acolo ca sa isi castige painea prajitii...nu ii intereseaza de copiii. Deasta multi dintre noi facem montesorii acasa cu ei si nu ii mai dam in sistemul asta de 2 lei de invatamant

#93
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,025
  • Înscris: 20.10.2015

 tytysor, on 22 noiembrie 2023 - 00:48, said:

Eu stiu de ceva vreme, dar nu-ti spun, ca sa nu te superi!

Titi, nu ma supar pentru ca stiu ca esti un om rau. Conteaza pentru tine reputatia ta pe care o sugerezi co-forumistilor. Un fel de Cocosila.
De ce ai impresia ca ar conta pentru mine parerea ta de om care stiu ca ai o satisfactie in a lovi?
Esti un roman desavarsit.

#94
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018

 el_marino_loko, on 20 noiembrie 2023 - 21:57, said:


Inculpatul este profesorul de germana.

Acesta este una din nemultumirile mele. Domnul are sub 25 de ani, deci tanar si fara experienta. Foarte rigid. Au lipsit cativa copii de la ora, si i-a tinut pe toti cei prezenti 15 minute in picioare pedeapsa pt cei care au lipsit.

Mein fuhrer. Jawohl.

Edited by abac, 22 November 2023 - 06:00.


#95
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 10.08.2023
Cel mai probabil notele nu le-ar fi trecut niciodata, fiind test initial. Elevilor nu poti sa le zici asta cand le dai test, ca jumate vor da foaia cu X si 0 in loc de rezolvari. La varsta aia, logica le zice multora "pai daca testele sunt degeaba, de ce sa scriu?". Daca ar fi avut intentia sa le treaca, nu le-ar fi trecut deja, crezi? Te astepta pe tine sa iti dai cu parerea? Iar acele teste sunt din toata materia de anul trecut, pe cand prima nota pe care o vor primi va fi din primele cateva lectii de anul asta. Deci normal ca vor fi mai mari. Una e sa iti amintesti materia de pe un an intreg, asta dupa 3 luni de pauza, alta e sa inveti 3-4 lectii. Iar daca profesorul a dat un test mai greu, necunoscand nivelul clasei, se va calibra dupa acest test, vazand nivelul elevilor. Dar mi-e sa nu se calibreze dupa nivelul parintilor si sa ii umple de 10, sa scape de toti nebunii. Dar daca face asta, aia e, v-ati facut-o cu mana voastra.

Edited by RaimondMacelaru, 22 November 2023 - 07:07.


#96
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 10.08.2023
Si sa stii ca la mai toate materiile, o clasa tipica abia apuca o medie de 5 la un test pe toata materia pe un an, dat dupa programa. Avem cel mai mic IQ din Europa, dar cu programa suntem in top. Plus diferente foarte mari intre elevi si intre clase, ca la unii invatatori sunt selectati elevii de la gradinita. La examenul de romana si mate se iau note decente pentru ca se baga meditatii la greu, doar asa se poate atinge un nivel de decenta. Deci posibil sa fie si intr-o clasa mai slaba daca nici macar unul nu a luat o nota ok. Ma gandesc ca s-ar fi gasit cativa mai pasionati de germana sa ia macar 5-6. Deci, probabil a fost un cumul de factori. Profesor precedent un pic indulgent, clasa slaba, materia din urma dupa pauza lunga, profesor nou inca necalibrat pe clasa, test care oricum nu ar fi fost trecut. Iar voi, parintii, agitati fara rost. Daca anunta dinainte ca nu va trece testul, bat pariu ca nu mai interesa pe niciun parinte nimic. Dar am explicat de ce nu putea face asta, e la mintea gainii. Puteati macar voi sa intuiti, ca sunteti adulti, nu copii.

Edited by RaimondMacelaru, 22 November 2023 - 07:23.


#97
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 12.07.2010

 el_marino_loko, on 20 noiembrie 2023 - 22:41, said:

Imi doresc ca copilul meu sa poata sa invata la materiile esentiale si sa nu piarda vremea cu materii ca religie, germana, muzica, desen, sau mai stiu eu ce.

Hai ca trollezi. Normal ca nu vrea sa discute profesorul cu unul care abereaza in halul asta. Pentru ce sa consume timp si nervi?

#98
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,897
  • Înscris: 16.04.2007

 el_marino_loko, on 22 noiembrie 2023 - 01:42, said:

esti in invatamant nu ? Posted Image

Nu, nu sunt in invatamant.
Dar nu e corect sa cataloghezi o categorie de oameni, doar pentru ca te-a suparat unul de-al lor.

#99
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
Sistemul ar trebui sa aiba parghiile necesare sa se regleze - in interesul educatiei, dar din pacate nu le are.

Aici problema principala aici e profesorul - el a facut pedagogie, metodica predarii si, cred, psihologie. Nu prea pare ca abordarea lui e cea corecta. Parintii pot sa greseasca si de obicei o fac, nu pot fi decat subiectivi (marea majoritate). Dar tu ca profesor trebuie faci educatie, esti platit pentru asta.

Ca amuzament, solutia este simpla - daca reusiti sa-l faceti diriginte, e datoria lui sa rezolve toate problemele, inclusiv cu profesorii extra exigenti + puteti discuta cu el cel putin la sedinte Posted Image

Edited by tclau, 22 November 2023 - 09:05.


#100
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,516
  • Înscris: 22.08.2012

 el_marino_loko, on 22 noiembrie 2023 - 01:42, said:

1. nu ma intereseaza situatia reala la germana, sa ii dea zece si sa dispara acasa
3. daca le trece in catalog e un fata palida avand in vedere ca de vina e colegul lui de breasla
4. vreau note pe merit la materiile esentiale ca acolo sunt interesat sa invete iar la materii de 2 lei ca germana daca nu e in stare sa ii invete nimic sa le dea macar 10 sa nu le strice media
6. sunt mai competent ca el in toate zonele, nu am nici un dubiu in privinta asta
7. mie nu mi-au influentat ca mie mi -au dat 10
8. dar nici vina copilului
9. sa plece acasa, sa lase un bosorog plictisit care le da zece din burta (la germana atentie)

11. e fricos ca cel pe care l-am avut eu


Sper ca doar trollezi, intr-o zi in care nu ai de lucru la serviciu.

Daca asta e gandirea ta pe bune, atunci te rog sa ma ierti ca am pierdut timpul sa-ti raspund.

Edited by Olteanul_sfios, 22 November 2023 - 11:58.


#101
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 10.08.2023
Deci pana la urma si-a dat arama pe fata si a zis ce doreste, 10. Indiferent ca stie copilul sau nu. Si sa nu fie 10 facut din 3, cu pomana, sa fie 10 din prima, ca sa poata iesi cu capul sus prin lume. Asta este nivelul de cocalarie, aroganta, prostie si ignoranta de la noi. Hai, Doamne-ajuta! Sa ne vedem cu bine!

#102
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Daca mai era ceva de lamurit , acum cred...sau macar sper ca s-a lamurit lumea despre modul de gandire al initiatorului !
Nimic nou sub soare , e al ''milionuleaPosted Image '' nervos care vine pe SP cautand validare , ca altii sunt de rahat si el destept maxim !
Sau poate pentru nr. de postari Posted Image !
Pare si foarte ''sofisticatPosted Image '' , a impartit instant membrii SP in hateri...cam 80% din ce au scris aici si ''dastepti'' pe cei care ii sustin opiniile !
Nici macar o secunda nu a contat macar vreun dram de argument , multi care si-au consumat timpul pe topic , au facut-o degeaba !

Edited by Alltrack, 22 November 2023 - 16:16.


#103
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,220
  • Înscris: 23.08.2014

 el_marino_loko, on 22 noiembrie 2023 - 01:42, said:


Si tu esti pe langa. Daca vor sa se apuce de invatat pe cont propriu nu ar mai fi venit la scoala. Sa se apuce inspectoratul sa puna profesori capabili asta sa se apuce. Dar atat poti si tu.

Solutia la ce ? Tu nu intelegi ca ne doare in fund de materia asta ? Evident ca singurul motiv pt care materia asta conteaza e ca nota conteaza la admitere liceu. Altfel nu ne intereseaza deloc. Solutia e sa nu strice media elevilor deampixu si daca mai poate sa ii si invete ceva cu atat mai bine, daca nu, sa ramana doar la medii mari fara sa faca nimic ca si celalalt, ca nu moare nimeni ca nu stie germana ca a doua limba straina.
Ma baiete, nu exista ca te doare in fund de materia aia, daca e in programa, inveti daca vrei nota mare.Eu nu zic ca programa e perfecta, dar o limba straina in plus chiar nu strica.Daca vrei sa inveti doar ce vrei tu, inveti acasa.La scoala nu merge ca mie nu imi trebuie matematica, mie nu imi trebuie chimie, mie nu imi trebuie gremana.Daca nu iti trebuie, o sa ai nota mica la ele si gata.Daca vrei sa rezolvi problema,  vezi cum poti schimba programa ca sa nu mai fie materia aia, dar gresesti ca parinte daca nu iti doresti ca, copilul tau sa invete o limba straina.Noata mare la admitere, nu tre sa aiba toti, tre sa aiba doar cei care sint instare sa invete si germana, daca germana e in programa.Toti parintii din ziua de azi credeti ca plodul vostru e geniu, in loc sa il determinati sa invete si sa devina cineva, va luati de profesori, de parca dupa ce termina scoala, ii mai curata cineva oua.Va distrugeti copii singuri cu treaba asta, apoi o sa va mirati ca au 30 de ani si inca cer bani de la voi.

#104
Beda_Venerabilis

Beda_Venerabilis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 05.03.2009

 el_marino_loko, on 22 noiembrie 2023 - 01:42, said:

... daca nu, sa ramana doar la medii mari fara sa faca nimic ca si celalalt...
Jet la lighioana aia de profesor, sa sara cu zecele rapid.
... sa lase un bosorog plictisit care le da zece din burta.
Asta te interesează în realitate, media cât mai mare, nu cât și cum învață copilul. Era totul în regulă când avea medie mare fără să învețe.

#105
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,318
  • Înscris: 24.06.2006

 el_marino_loko, on 22 noiembrie 2023 - 01:42, said:

Dar nu traiesti in realitate. Lasa-ne

1. nu ma intereseaza situatia reala la germana, sa ii dea zece si sa dispara acasa
3. daca le trece in catalog e un fata palida avand in vedere ca de vina e colegul lui de breasla
4. vreau note pe merit la materiile esentiale ca acolo sunt interesat sa invete iar la materii de 2 lei ca germana daca nu e in stare sa ii invete nimic sa le dea macar 10 sa nu le strice media
6. sunt mai competent ca el in toate zonele, nu am nici un dubiu in privinta asta
7. mie nu mi-au influentat ca mie mi -au dat 10
8. dar nici vina copilului
9. sa plece acasa, sa lase un bosorog plictisit care le da zece din burta (la germana atentie)
cer iertare, ai dreptate, abia acum am vazut care-i realitea... ta, este total diferita de realitatea mea, traim in lumi paralele!

da nu conteaza, principalu-i sa iasa media buna!

#106
el_marino_loko

el_marino_loko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 31.08.2023

 fqx, on 22 noiembrie 2023 - 16:37, said:

Ma baiete, nu exista ca te doare in fund de materia aia, daca e in programa, inveti daca vrei nota mare.Eu nu zic ca programa e perfecta, dar o limba straina in plus chiar nu strica.Daca vrei sa inveti doar ce vrei tu, inveti acasa.La scoala nu merge ca mie nu imi trebuie matematica, mie nu imi trebuie chimie, mie nu imi trebuie gremana.Daca nu iti trebuie, o sa ai nota mica la ele si gata.Daca vrei sa rezolvi problema,  vezi cum poti schimba programa ca sa nu mai fie materia aia, dar gresesti ca parinte daca nu iti doresti ca, copilul tau sa invete o limba straina.Noata mare la admitere, nu tre sa aiba toti, tre sa aiba doar cei care sint instare sa invete si germana, daca germana e in programa.Toti parintii din ziua de azi credeti ca plodul vostru e geniu, in loc sa il determinati sa invete si sa devina cineva, va luati de profesori, de parca dupa ce termina scoala, ii mai curata cineva oua.Va distrugeti copii singuri cu treaba asta, apoi o sa va mirati ca au 30 de ani si inca cer bani de la voi.

Ma baiete sa ii zici la taticutu tau bine ?

 Beda_Venerabilis, on 22 noiembrie 2023 - 22:17, said:

Asta te interesează în realitate, media cât mai mare, nu cât și cum învață copilul. Era totul în regulă când avea medie mare fără să învețe.

Exact salaru cat de mare, nu conteaza cunostintele. Ca asa e in viata asta. Ciobanii au bani si aia cu doctorate vand suc in Cora

 dan210, on 22 noiembrie 2023 - 22:39, said:

cer iertare, ai dreptate, abia acum am vazut care-i realitea... ta, este total diferita de realitatea mea, traim in lumi paralele!

da nu conteaza, principalu-i sa iasa media buna!

Evident. Daca toti de la toate scolile vin cu medii mari din burta, doar nu om fi noi mai prosti. Sa fie corect. Ori se face germana serioasa peste tot ori nu. Dar cum ziceam, inca de acum buni zeci de ani cand am facut eu la fel se facea germana adica deloc, am schimbat 7 profesori in 7 ani si nu stiu o boaba. Toti eram cu 10.

Iti place sau nu Mediile conteaza cel mai relevant exemplu e urmatorul:

in 5-8 la mine s-a facut scoala, mediile imi erau nici bune nici rele.eram de 8 per total. Dar au venit aia de pe sate la liceu in oras numa cu note mari si au ocupat locurile la liceu. La mine in clasa jumatate erau de pe sate care erau plante dar venisera cu medii bune din generala. Deci da, mediile mai conteaza.

Ganditi-va la o masina. Nu iti permiti sa o repari in reprezentanta cu piese originale. Dar sti totusi ca sunt unele piese ce ar fi bine sa ti le pui originale cum sunt pivotii de pe fata caci acolo vorbim de directie sau un regulator de presiune pentru ca sti ca unul after market iti distruge motorul intr-un ritm mult mai alert. Altfel la piese mai putin importante cum e o pompa servo, un un far poti pune si after market lejer ca nu impacteaza masina in nici un fel dar nu ti-ai pune second sau unul stricat. Asa e si in invatamant. Nu poti fi geniu la toate, si nici nu poti sta 5-6 ore pe zi sa inveti pentru ca vi de la scoala la ora 15 faci teme pana la ora 21 nu apuci nici sa mananci si nici sa te mai joci si se duce copilaria. Si atunci iti alegi pe ce te focusezi, alegi ce piese originale si ce piese aftermarket pui. Inveti la mate romana fizica engleza, oleaca mai putin la chimie biologie geografie si mult mai putin la restul ciurucurilor printre care e si germana. Asa mai ai timp si sa traiesti in viata asta. Ce nu face sens aici ?

#107
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,025
  • Înscris: 20.10.2015

 RaimondMacelaru, on 22 noiembrie 2023 - 12:06, said:

Deci pana la urma si-a dat arama pe fata si a zis ce doreste, 10. Indiferent ca stie copilul sau nu. Si sa nu fie 10 facut din 3, cu pomana, sa fie 10 din prima, ca sa poata iesi cu capul sus prin lume. Asta este nivelul de cocalarie, aroganta, prostie si ignoranta de la noi. Hai, Doamne-ajuta! Sa ne vedem cu bine!

Nope, realism dupa parerea mea.
Si au as actiona la fel.

Romania are un sistem de educatie defect si daunator, de ce sa conteze asta la viitorul copilului meu?
Germana????
Daca nu-l intereseaza germana, la dracu cu ea

In locul initiatorului l-as distruge pe profesorul care a dat note proaste si l-as scoate chiar din invatamant.
I-a dat destule dovezi ca e un idiot
Scopul meu ar fi doar viitorul copilului meu

#108
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
Nu vorbiti serios, nu? Aveam alta parere despre dvs.... :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate