Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire
 Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii
 Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...
 imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...
 

Ce parghii exista pentru a remedia situatia cu un profesor afurisit ?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#55
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,806
  • Înscris: 01.10.2004

View Postel_marino_loko, on 20 noiembrie 2023 - 23:22, said:

Daca nu se poate rezolva in interiorul scolii pe cale amiabila...sti vorba aia, viata nu se desfasoara doar in interiorul scolii.
Adica ameninti profesorul? Uite d'aia am refuzat sa merg in invatamant, te chinui cu toate loazele, dupa care autorii lor (fizici si morali) vin cu pretentii...

Auzi la el, profesor care vrea ca elevii sa invete...

Nu este de mirare ca avem un asa grad de analfabetism functional, dar care, per total, nu ia in calcul si abandonul scolar, ca ar da cu minus.

Viitor de aur tara are...

https://adevarul.ro/...de-2262856.html

#56
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,021
  • Înscris: 20.10.2015
Sa cunosti literele si pronuntia lor e suficient

#57
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,708
  • Înscris: 13.06.2004
@ dan210 : dacă eram profesor şi venea tatăl tău să-mi spună chestia aia îi trăgeam un pumn sau măcar o palmă de control.
Dacă era profa aia a mea, păi o evitam pe vecie după aia şi dacă o vedeam îi făceam o urare de "bine".
Copiii trebuie să-şi respecte părinţii, afară de părinţii care fac rele mari, dar nu sunt obligaţi să fie slugile dorinţelor lor. Dacă părinţilor le plac notele mari, să se ducă ei să ia note mari!
Profesorii, trebuie să înţeleagă că nu toţi elevii sunt de 8-10. Eu, pe lângă că nu prea am răbdare, nu m-aş face prof de Istorie pentru că nu aş putea să accept că sunt elevi care nu sunt interesaţi de materie, deci aş deveni frustrat un pic (mai mult). Plus că aşa cum nu-mi place să fiu obligat să-mi placă unele chestii, nu aş putea să procedez eu cu alţii aşa.
Eu sunt frustrat pe generaţiile tinere din invidie. Citind subiectul, pricep de ce alţii sunt frustraţi.

Edited by djl, 21 November 2023 - 11:46.


#58
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,516
  • Înscris: 22.08.2012
Ca tata de baiat si ca om trait o viata intreaga intr-un clan de profesori (parinti, frati, unchi, matusi, verisori, plm...), am sa-ti zic parerea mea, desi nu o sa fie chiar pe gustul tau. Posted Image

1. Oricat de mult ai vrea, nu trebuie sa conditionezi copilul de note mari, mai ales daca vrei sa stii exact situatia lui reala. Nu poate fi si sportiv de 10, si matematician de 10, si german de 10, si desenator si muzician si ce mai fac ei pe-acolo. Inteleg dorinta ta de a fi elev de note peste 7, dar este nerelevant, mai ales la cum e sistemul de invatamant acum organizat.
2. Fiu-miu luase intr-a 7-a certificat Cambridge B2 cu 180 de puncte si avea note intre 5 si 9 la engleza. Eram destul de nedumerit cum vine chestia asta, pana i-am cerut o data caietul de teme la engleza, a ranjit si mi-a zis: nu e destul ca stiu engleza, mai vrei sa-mi fac si teme? Aaaaaaa, pai in cazul asta ai note mari, fiule! Si m-am linistit.
3. Testarea elevilor este recomandata si (mai ales cu noul sistem de notare) e alegerea profesorului cum, cand si in ce mod isi testeaza elevii. Daca le trece notele sau nu, e alegerea lui, nu trebuie sa-ti dea tie raportul. El trebuie sa faca o evaluare corecta pe parcursul anului scolar - si vad ca exact aia vrei, sa-i dea note mari si nemeritate.
4. Faptul ca tu ai facut 7 ani de germana, nu stii germana si ai avut note de 9 si 10 e o grava eroare de sistem, tu te plangi ca fiul tau nu ia note asa mari fara sa le merite. Pai, e frumos?
5. Profesorul nu e obligat sa stea la muschii oricarui parinte (are 200 de elevi, daca sta sa se vada cu 200 de parinti...), pentru asta exista orele organizate de scoala pentru intalniri didactice.
6. Ce competente lingvistice, pedagogice sau didactice ai ca sa poti stabili ca profesorul e ce trebuie in materie de activitate scolara?
7. Ocupa-te mai bine de copil ca creasca echilibrat, sa citeasca, sa se pregateasca bine pentru liceu, lasa notele la germana si TIC, ca alea nu ii vor influenta viata - asa cum nici tie nu ti-au influentat-o notele de 10 la germana.
8. Nu e vina profesorului ca anul trecut nu a facut germana si nu e la nivelul la care programa scolara cere sa fie. Daca vrea, poate sa faca niste eforturi sa-i ridice, dar nu e obligat - asta tine de calitatea lui umana - si pare ca e deficitar la treaba asta.
9. Nu critica un profesor incepator, e de 10 ori mai dedicat decat unul care abia asteapta sa mearga la pensie, crede-ma!
10. Tipul e rigid, un lucru prost pentru un profesor, mai ales unul tanar, dar nu ai ce-i face. Probabil se crede prusac si isi hraneste un ego suferind.
11. Diriginta e cea care va poate intermedia relatia de colaborare - dar nu mai cereti note mari, ca alea nu se vor da daca copilul nu merita - doar fiindca vor parintii.
12. La sedintele cu parintii de la scoala, favorita mea era o mama casnica, cu mult timp liber si aere de leader, care la fiecare intalnire solicita oficial sa vina profesorii la care fiica-sa nu avea nota 10 si sa-i dea explicatii ei pentru ce fata ei nu primeste note maxime. In al treilea an am avut de ales intre a o strange de gat sau a o face de kkt in fata clasei intreband-o de ce naiba trebuie sa o ascultam 70% din timp pe ea si ce plm de competente are sa evalueze profii de romana, mate, fizica, chimie si engleza, fiindca noi, restul credem ca profii sunt mult mai priceputi decat noi. Nu am mai auzit-o de-atunci glasuind la nicio sedinta, iar vreo 10 mame nemultumite de notele copiilor lor (aia le sustinea interesele) nu mi-au mai raspuns la salut niciodata. Posted Image

Edited by Olteanul_sfios, 21 November 2023 - 11:50.


#59
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 10.08.2023
Ce ma amuza pe mine este ce doreste el. E suparat ca a luat fii-su 3, dar nu vrea nici sa mareasca profesorul notele prin ascultare. El vrea o nota mare, dar profesorul sa si minta ca a meritat-o din prima si din plin, adica sa nu para pomana. Adica, nu l-ar deranja sa fie pomana, dar sa o stie doar profesorul in sinea lui si atat, elevul si parintele sa iasa tantos in lume dupa, nu, doamne fereste, cu capul plecat, ca a primit note nemeritare.

Sunt parinti care insista ca notele nu conteaza, ca sa stie elevul, dar cand ia o nota proasta, turbeaza, dar nici nu prea stiu sa spuna ce vor. Sau nu vor sa recunoasca ce vor. O iau pe ocolite, ca de ce aia, ca de ce ailalta, cand nota e de fapt problema.
Iar materia se mai uita peste vara. Poate au luat note mari la lecti distincte, iar acum au fost evaluati din toata materia. Iar diferenta dintre 3 si 9 nu este asa mare, e destul sa iti ramana niste chestii in memoria pasiva sau sa iti lipseasca mici detalii care te saboteaza si din cauza lor iese totul gresit. Si da, sunt unii profesori mai exigenti, altii mai darnici. De asta ar trebui teste nationale la toate materiile macar o data pe an.

#60
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,517
  • Înscris: 15.11.2003

View Postclaudiu1, on 21 noiembrie 2023 - 11:33, said:

Adica ameninti profesorul? Uite d'aia am refuzat sa merg in invatamant, te chinui cu toate loazele, dupa care autorii lor (fizici si morali) vin cu pretentii...

Auzi la el, profesor care vrea ca elevii sa invete...
Nu-l ameninti, semnalezi catre directiune si inspectorat deficientele de evaluare si de rezultate din activitatea lor educationala

Profesorul trebuie sa colaboreze in procesul educational cu elevul si parintele acestuia, mai ales cand se constanta deficiente grave de comportament sau insusire a materiei, in cazul de fata sub 4. Are obligatia morala, profesionala si as crede ca si legala sa nu refuze ce-i in interesul elevului

Edited by radu103, 21 November 2023 - 13:04.


#61
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,021
  • Înscris: 20.10.2015
Evaluarea as fi facut-o si eu ca profesor sa stiu mce iau, la ce ma inham, cum sa-mi structurez munca, care sa fie targetul.
Asa fac la orice munca in care ma inham.

Dar in ruptul capului nu le dadeam note si nu le returnam testele.

Aia trebuie dezbatut cu inspectoratul si cu directorii

#62
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 10.08.2023

View PostTsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 13:35, said:


Dar in ruptul capului nu le dadeam note si nu le returnam testele.

Da. Doamne fereste sa isi afle nivelul. Dar daca nu vrei sa traumatizezi elevii, parintii ce au, ciunga-n par? Ei au investit atatia bani in fundul copiilor, de ce sa fie dezamagiti? Mai bine sa nu le mai dea nimanui. Sau sa le puna 10 si gata, ca asta e de fapt baiu. Ca sa nu le-o mareasca, ca sa nu le-o arate, ca sa nu le-o aia, sa nu le-o ailalta. 10 si gata, case closed.

#63
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,964
  • Înscris: 12.03.2010
Profesorii ăia-s tîmpiti amindoi, si ăla care dadea 10 degeaba, si ăla care crede ca obiectul lui e cel mai important din lume si ca „fara sa stii germana la mine nu treci”. Chiar, se mai lasa repetenti azi (ca eu unul nu-s de acord sa pierzi un an din viata din cauza unui obiect de studiu)?

In scoala generala profesorii trebuie sa fie ca agentul de vinzari al domeniului respectiv, sa-l faca cit mai atractiv pentru copii, astfel incit sa-i atraga spre o cariera acolo (de la liceu incolo). Asta nu se intimpla cind îi faci sa se simta buni (ca e usor) dindu-le usor note bune, dar nici handicapindu-i, ca si cum nu-s in stare de nimic daca nu-s buni (sau macar au vreo tangenta ori aplecare) la obiectul respectiv. Abia de la liceu ar trebui sa nu mai poti trece clasa daca nu esti bun pe profil, (ca asa poate te lasi si te apuci de altceva, nu mai pierzi vremea ta si a celorlalti, deranjind orele).

#64
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

View PostTsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 13:35, said:

Dar in ruptul capului nu le dadeam note si nu le returnam testele.

cu directorii
Chestie de multinationala mare , bun pentru exemplul din topic !

Caz 1

Director zonal dragut , cu glume la el , cu hahaha , cu mediul de ''lucru trebuie sa fie de exceptie'' ! Efecte :
- targete realizate greu sau doar de unii
- incasari PRAF cu mici exceptii
- toti numai pe glume...hahaha si mistouri
- TOTI...da TOTI erau plini de ei ...nu le ajungea nimeni la lungul nasului

Caz 2

Se schimba directorul zonal ! Vine unul de gen MILITARY , pe TURBO ! Efecte :
Dupa 2 saptamani prima sedinta ! Se transmite pe un ton taios ''sunteti praf...cu foarte mici exceptii...nimeni nu e de neinlocuit...daca nu se face aia si aia in acest exercitiu financiar...va dau afara pe toti'' ! Strainezii din sedinta au inteles instant , romanii EXACT CA PE ACEST TOPIC ''cine-i asta ba...mai da-l in ma-sa...ce vrea asta....bla...bla'''!
Prima sedinta trimestriala dupa ceva liniste de la prima ! Anunt la inceput , inainte de sedinta ''PE colegii x/y de la vanzari...colega z de la financiar si colegii w si q de la logistica...se pare CA II TINEM DIN TREABA si desigur celebrul pentru corporatisti AU DAT UN ALT CURS CARIEREI LOR '' !
Toata lumea disperata , taiete cu hahaha si fite...s-a trecut la munca si s-au realizat toate planurile !

Dupa o scurta perioada , eu l-am placut/respectat mai mult pe cel din exemplul 2 ! Cu primul as fi mers la o petrecere , cu al doilea la munca/etc. !

Edited by Alltrack, 21 November 2023 - 18:09.


#65
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,021
  • Înscris: 20.10.2015

View PostRaimondMacelaru, on 21 noiembrie 2023 - 13:55, said:

Da. Doamne fereste sa isi afle nivelul. Dar daca nu vrei sa traumatizezi elevii, parintii ce au, ciunga-n par? Ei au investit atatia bani in fundul copiilor, de ce sa fie dezamagiti? Mai bine sa nu le mai dea nimanui. Sau sa le puna 10 si gata, ca asta e de fapt baiu. Ca sa nu le-o mareasca, ca sa nu le-o arate, ca sa nu le-o aia, sa nu le-o ailalta. 10 si gata, case closed.

Nu prea ti-a placut scoala, pricepi greu

View PostAlltrack, on 21 noiembrie 2023 - 18:07, said:

Chestie de multinationala mare , bun pentru exemplul din topic !

Ce-ai scris tu e o nuca-n perete. NICI o legatura cu subiectul.
Nici tie nu ti-a prea placut scoala, sau pauza era scopul scolii

#66
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 10.08.2023

View PostTsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 20:10, said:

Nu prea ti-a placut scoala, pricepi greu

Daca spui ca nu mi-a placut scoala, care din noi lucreaza cu carca si care cu mintea? Ghici!
Apoi, de obicei nu intelegi tu ce zic altii, asta mi-a fost evident de mult. Daca iti placea macar pe 5% scoala, invatai sa scrii cat de cat corect.

Edited by RaimondMacelaru, 21 November 2023 - 20:21.


#67
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,021
  • Înscris: 20.10.2015
Sa va dau eu un exemplu mai bun, poate pricepeti, eu tot sper s-o faceti. Sa zic ca cred in minuni.

Eram si eu mai tanar. Lucram la RAR, si, am salvat un catel ca era frig afara
Catelul asta a fost inchis in WC.
Dupa un timp, o colega a deschis si a vazut catelul ca bea apa din toaleta.

A ras de el cat de prost e ca bea aoa de acolo...

Si voi sunteti la nivelul colegii.

Sa va explic, poate se prinde ceva de voi.

Elevii merg la scoala.
Un profesor preda germana si toate notele de evaluarea cunostintelor pe care profesorul le administreaza se afla intre 8 si 9.

Se schimba profesorul
Le da un test si toate notele se afla intre 2 si 3.

Prostu' zice:
"Sa fie publice notele sa afle lumea ce prosti sunt elevii! Sa le fie rusine!"

Ati descoperit care e prostul in scenariul asta?


Acum parasim peisajul asta si ne ridicam deasupra Romaniei!
Si ce vedem:
ASA e toata tara. Se schimba guvernul, se cere peste noapte altceva, romanii habar n-au ce i-a lovit.
Fiecare "profesor" cere altceva. Nu exista specificatie, nu stie nimeni ce se cere, se dau insa note, legi, rezolutii, amenzi, se fura bani, se distrug familii

Prostu' zice:
"Foarte bine, da-i dracu, ce sa faca statul? Sa le puna 10 la toti??"

#68
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 19.11.2006
Și așa cum am citit pe topic, eu zic să ”lăsăm” părinții să facă școală, deoarece profesori habar nu au de ce sunt acolo....

P.S. sunt acolo să învețe odraslele voastre carte.
P.S.1. Dacă nu e ok pentru părinți, atunci să nu mai dea copii la școală, ci să îi învețe singuri acasă și să le dea ce note cred ei că li se cuvin...
Părerea mea....

#69
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
@Alltrack ca angajat se presupune ca deja ai cunostintele/aptitudinile necesare... copiii astia sunt acolo sa invete, nu sa-si umfle muschii un profesor. Da, stim, toti profesorii sunt destepti, elevii "e prosti".

@Zuy care e contributia profesorului aici? Copiii deja stiau cat stiu. Poate parintii nu, dar copiii da.

Edited by tclau, 21 November 2023 - 20:28.


#70
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

View PostTsunamii, on 21 noiembrie 2023 - 20:10, said:

Ce-ai scris tu e o nuca-n perete. NICI o legatura cu subiectul.
Nici tie nu ti-a prea placut scoala, sau pauza era scopul scolii
Ca nu intelegi tu , e alta problema ! Daca nu imi placea scoala , nu aveam mai multi ani de scoala ca foarte multi de pe SP de viata Posted Image !

Incercam asa usor , poate...poate Posted Image !
Directorul Zonal din cazul 1 , e profesorul care da 10 la toti...fara a merita ! Il doare in biga , leafa merge...un cantec vesel sa cantam...il place lumea ! Rezultatele acestuia in business sunt praf , la fel ca si elevii acestui profesor la disciplina respectiva !

Directorul Zonal din cazul 2 , nu se doreste a fi placut si ''iubit'' , e mai dur dar orientat catre rezultat ! La fel ca profesorul care da note mici , in speranta ca elevii lui vor invata bine la materia lui...acesta ar trebui sa fie obiectivul oricarui profesor care se respecta !

PS - La tine scriu doua persoane pe cont ? Unele postari dovedesc o pricepere a fenomenelor peste medie...din ce in ce mai rar , iar unele frizeaza un mix intre ridicol&aroganta !

Edited by Alltrack, 21 November 2023 - 20:31.


#71
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,021
  • Înscris: 20.10.2015

View PostRaimondMacelaru, on 21 noiembrie 2023 - 20:19, said:

Daca spui ca nu mi-a placut scoala, care din noi lucreaza cu carca si care cu mintea? Ghici!

Poate ti-a placut scoala ca si cladire, ca la logica o aburesti rau de tot.
Nici macar textul simplu pe care ti l-am dedicat nu-l pricepi.
Ce sa va faca sensei?

Astia-s analfabetii functional. Ei se uita la litere si gramatica nu la logica din spatele frazei.
Cand vrei sa-mi demonstrezi ca nu lucrezi cu carca te astept sa-mi explici ce am scris eu. Dar sa vitesti de cateva ori sa fii singur ca ai inteles

View PostAlltrack, on 21 noiembrie 2023 - 20:27, said:

Ca nu intelegi tu , e alta problema ! Daca nu imi placea scoala , nu aveam mai multi ani de scoala ca foarte multi de pe SP de viata Posted Image !

Incercam asa usor , poate...poate Posted Image !
Directorul Zonal din cazul 1 , e profesorul care da 10 la toti...fara a merita ! Il doare in biga , leafa merge...un cantec vesel sa cantam...il place lumea ! Rezultatele acestuia in business sunt praf , la fel ca si elevii acestui profesor la disciplina respectiva !

Directorul Zonal din cazul 2 , nu se doreste a fi placut si ''iubit'' , e mai dur dar orientat catre rezultat ! La fel ca profesorul care da note mici , in speranta ca elevii lui vor invata bine la materia lui...acesta ar trebui sa fie obiectivul oricarui profesor care se respecta !

Nu se pupa exemplul tau.
Tampenia pe care ai scris-o este ca e bine sa fii dur.
Ceea ce in cazul asta e o prostie mai mare decat spiru care l-ai terminat.

In cazul exemplului tau, directorul 2 avea o specificatie, un scop, o sarcina precisa
In cazul scolii, copiii NU STIAU ce trebuie sa invete.

In cazul de fata singurul vinovat este directorul si sistemul de educatie, apoi profesorul
Profesorul ala e un imbecil, fie ca va place, fie ca nu.

Daca ai NUMAI note proaste, UNDEVA E O PROBLEMA, si aia nu se rezolva prin pedepsirea elevului.
Intelegi de ce Spiru nu da rezultate la invatamant?
Pentru ca nu te prinzi, nu vezi unde e problema.
Masina ta nu mai are benzina si tu omori bateria si te miri de ce nu mai porneste

#72
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

View Posttclau, on 21 noiembrie 2023 - 20:26, said:

@Alltrack ca angajat se presupune ca deja ai cunostintele/aptitudinile necesare... copiii astia sunt acolo sa invete, nu sa-si umfle muschii un profesor. Da, stim, toti profesorii sunt destepti, elevii "e prosti"..
Tu pari bine intentionat , o sa fac o postare mai in detaliu , poate intelegi mai bine ce am de zis ! La nivel de scoala , pe moment am nepoti , restul sunt mari !
Din cate vad la ei , scoala in sensul invataturii e pe ultimul loc...au parinti care ii tin in puf . Sunt interesati IN SPECIAL de cu ce masini vin/sunt adusi ceilalti , ce toale au ei vs. ceilalti , telefoane/tablete/laptopuri vs. ceilalti , ''chestii'' MATERIALE la care NU AU NICI UN APORT VS. CEILALTI !
Invatatura IOC !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate