Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București
 nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 

Ce parghii exista pentru a remedia situatia cu un profesor afurisit ?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#37
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,349
  • Înscris: 01.09.2021
Programa școlară prevede ca la începutul unui anumit an de studiu copiii trebuie sa aiba un anumit grad de cunoștințe la o materie. Dacă nu le au, trebuie investigata cauza. Noul profesor ar trebui sa treacă în catalog acele note, un compromis acum nu va mai evidenția nivelul la care a preluat clasa. La anul, dacă va veni alt profesor, toată vina a nivelului scăzut al clasei se va transfera la proful nr 2, actualul. Asa vad situația dpdv al profesorului.

Într o tara normala, cu instituții dar și părinți normali, primul profesor ar trebui reclamat la inspectoratul școlar. A pierdut vremea elevilor degeaba și a mâncat salariu degeaba un an. Dar inspectoratul școlar se ocupa doar cu organizarea grevelor.

Din punctul de vedere al elevului, da, știu, e nasol sa fii chinuit cu câte o materie din asta care nu te atrage și nici profesorul nu și da interesul. Și pe mine m au chinuit cu un an de germana, dar ca opțional (ales de mine), dar n am învățat nimic, nici n aveam timp și profesoara era dezinteresata. Totuși dacă la școală fiului tău se va preda germana pe mai mulți ani, pare o materie de baza acolo, ar trebui tratata cu mai multa atenție.

Dacă e s o luam pe direct, multe materii din școală nu te ajuta concret la ceva în viata. Cu ce te a ajutat ca știi între ce ani a domnit Ștefan cel Mare? Cu nimic, doar sa îți mai deschidă mintea și orizonturile, ca multe alte materii la nivelul clasei a 7-a. Csf, ncsf, asa e la școală, alta data când mai fac profesorii greva, sa facă și părinții greva împotriva profesorilor, ca nu și fac treaba la clasa, ca sunt stat în stat, ca programa e încărcată, etc.

Cu actualul profesor vorbești doar după ce vorbești cu fostul, acolo e problema. Actualul a preluat clasa de la zero și trebuie cumva sa evidențieze asta, altfel toate oalele se vor sparge în capul lui.

#38
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Poststefan0011, on 21 noiembrie 2023 - 03:29, said:

Actualul a preluat clasa de la zero și trebuie cumva sa evidențieze asta, altfel toate oalele se vor sparge în capul lui.
Like, pentru asta!

View Poststefan0011, on 21 noiembrie 2023 - 03:29, said:

A pierdut vremea elevilor degeaba și a mâncat salariu degeaba un an.
Se pare ca unii parinti sunt de acord cu asta.
Importante sunt notele, nu cunostintele  capatate de elevi (mai ales la materiile neimportante).

Edited by pasilla, 21 November 2023 - 03:48.


#39
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Daca parintii se rascoala la fiecare nota mica, vor avea toti note mari.Crezi ca asta e solutia? Nu vad ce sens are intalnirea cu profesorul, singurul lucru care trebuie verificat e nivelul testului.Daca copii trebuiau sa aiba cunostintele respective si nu le au, sa se apuce de invatat.

#40
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,384
  • Înscris: 01.12.2001
Interzis aplicarea de pedepse colective (ținut 15 minute elevii în picioare că au lipsit alți elevi).
Sesizați directorul , apoi ISJ.

#41
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,225
  • Înscris: 24.07.2022
de ce? mi se pare o idee buna, cei care au lipsit cu greu mai intra in clasa acum..si posibil sa devina ceva obligatoriu 15 minute/ora de stat in picioare la cum ne ingrasam..Posted Image

#42
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007

View PostAlltrack, on 21 noiembrie 2023 - 00:12, said:

Eu nu inteleg de fapt de ce ne certam noi !
Avem doar parerea intiatorului , care prescurtat ''se ca...a pe profesor si pe materia predata de el...vrea un minim 7 sau 10Posted Image fara ca sa merite copilul asta...pentru ca a decis EL parintele ca materia nu e importanta'' !
Parintele vrea sa se intalneasca cu profesorul si sa-i zica ''bai fraiere ma stropesc si pe tine si pe materia ta , baga nota mare...ca nu ne interesezi'' !
Deci despre ce fineturi si principii inaltatoare discutam ?

Nu ne certam, asa pare? Posted Image

Despre fineturi - vorbim de trei parti implicate, copii, parinti si profesor. Ai 30 de parinti, mai mult ca sigur ai dea face si cu parinti care vor numai note "ok". Dar profesorul e unul, asta n-are voie sa greseasca. Asta ii e meseria. Paribtele o ajuns parinte din freseala poate. Ce facem, mai trecem un 2 pentru ca mama/tata lu' Gigel e meltean? La fiecare inceput de an le dam un 2 pentru ca anul anterior n-or invatat?

Ca profesor ai clase bune si clase rele, aceeasi materie. Daca ai aceleasi exigente, o clasa e repetenta implicit. Ca profesor trebuie sa adaptezi cerintele si metodele la nivelul clasei, ramanand exigent, evident.

Parerea mea - am si eu copil in liceu, n-as vrea sa am dea face cu acest tip de profesor. Si nu, nu le cer "note", doar sa nu-si bata joc de meseria lor.

Edited by tclau, 21 November 2023 - 07:11.


#43
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,115
  • Înscris: 30.04.2007
nu stiu daca s-a discutat, nu am citit tot topicul, dar ...
profesorul stie ca nivelul clasei este "incepatori" si nu "avansati (cum sunt cei care au inceput din ciclul primar) ?
am patit-o cu fi-miu care a luat un 2 pentru ca a venit la scoala cu caietul "complementar" vechi, completat, desi caietul fusese cumparat "de nou" cu 2 zile inainte, iar maimutzoiul, de plictiseala, il completase in pauza anterioara orei. profa nu acceptat raspunsul pe motiv ca "nu sunt asa de avansati" :)
am fost la scoala, am discutat, ora urmatoare le-a dat test de verificare, era clasa a 5-a, la liceu, copii veniti din toate colturile bucurestiului si comune/orase uburbane ;)
dupa test s-a schimbat ordinea de zi.

#44
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 10.08.2023
Pana la urma, au iesit frustrarile la suprafata. Prost profesorul ala. Tanar, fara experienta. 10 la toti si jet. Nu te mai cauta parinti, bunici, toti raman fericiti in prostia si ignoranta lor. Dar va invata si profesorul asta, in 2-3 ani se lamureste care e treaba.

Totusi, daca era test initial, ala oricum nu s trece in catalog. Si, pana la urma, cine stie ce zice copilul acasa, ca uneori e telefonul fara fir. Ideal ar fi sa il lasi in pace pe copil. Ce fac ceilalti, face si el, o clasa intreaga e clar ca nu va lasa corigenta.

Edited by RaimondMacelaru, 21 November 2023 - 07:43.


#45
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,874
  • Înscris: 16.04.2007

View Postel_marino_loko, on 20 noiembrie 2023 - 23:30, said:

Toti prajitii merg in invatamant si fac pe desteptii.
Cu asta trebuia sa incepi topicul.
Astfel cei care au incercat sa-ti dea niste sfaturi, nu si-ar mai fi pierdut timpul pe aici.

#46
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,384
  • Înscris: 01.12.2001

View PostPunter, on 21 noiembrie 2023 - 07:04, said:

de ce? mi se pare o idee buna, cei care au lipsit cu greu mai intra in clasa acum..si posibil sa devina ceva obligatoriu 15 minute/ora de stat in picioare la cum ne ingrasam..Posted Image
De ce sa fie pedepsiți cei ce erau prezenți pt că alții au lipsit?

Sau nu înțelegi textul scris de inițiator?

#47
costel844

costel844

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 15.10.2013
Spre sfarsitul primului an de liceu am fost la o sedinta cu parintii unde am aflat ca fiica cea mare  are note foarte proaste la  materia ce reprezenta profilul liceului . Am solicitat dirigintei mai multe detalii si la fel ca initiatorul am solicitat o intalnire cu profesoara in cauza , Dupa lungi insistente am reusit sa o abordam si convorbirea in cauza a durat doar doua minute . A spus doar atat ,, Nu stau de vorba cu dvs , la ora mea copilul trebuie doar sa invețe " . Ne-am resemnat si am aceptat situatia , dupa absolvire fiica a urmat facultatea ce continua acest profil , faptul ca a invatat pa rupte in liceu la materia respectiva a ajutat-o foarte mult , iar in prezent dupa ani si ani a intalnit_o pe Doamna (actual director de liceu) si i-a multumit pentru faptul ca a  stiut sa-si predea materia si a stiut sa transmita copiilor ce vrea de la ei .

Edited by costel844, 21 November 2023 - 09:08.


#48
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
Face pe "durul" , asa e si cu cei mici de statura, merg cu nasul pe sus si pantofi cu talpa groasa si culmea, profesori la materii ce sunt extra , germana daca vrea copilul invata separat dar de frica nicidecum . Un astfel de profesor poate crea unor copi o stare de anxietate de nu mai faci cu el nimic nici la materii importante, efectiv apare frica de a intra in clasa ca are azi ora de germana - apoi de pateste copilul asa ceva te dripalesc mai tilica , mananci cu paiul . Copilul e acolo sa invete ceva nu sa-l iei ca nativ neamt , te iau ca prof si iti dau o carte in limba chineza apoi de nu sti te bat pana razi .
Vine el ca da test, dau test , asta e ce-i excita maxim , sa dea test - dai test dupa ce il inveti ceva .

Edited by ldpe, 21 November 2023 - 09:15.


#49
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,966
  • Înscris: 04.10.2007
Ehe... imi doresc sa apuc ziua cand in invatamant va fi dreptate...

Destul de multi profesori atunci cand dau notele dau cu banul.... cat ii dau la asta, 7,8,9 sau 10....
Am avut suficiente situatii in liceu/faculatate...

Cea mai emblematica a fost in anul III de facultate cand eu am facut un proiect pentru toti cei 32 studenti din an...
Proiectul era pentru toti la fel doar ca fiecare student avea un N si M sa nu fie calculele la fel la toti... bineinteles cum eu eram expert in excel, imediat l-am facut in excel si cu un mail merge in word am printat in mai putin de 3 ore 32 proiecte identice(bineinteles fiecare avea calculele lui), clar toate de nota 10....

Ghiciti cum au fost notate.... da, au fost notate cu note intre 7 si 10, cu toate ca erau de nota 10.... mult mai interesant, ca eu care am facut toate cele 32 proiecte am luat nota 8...

La noi in invatamant, profesorii se fac ca predau, elevii/studentii se fac ca invata si toata lumea e fericita!

#50
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,227
  • Înscris: 13.03.2017
Lasa mai omule copilul in pace
Si profesorul de germana Posted Image

Matale nu stii ca media din clasele V-VIII NU mai este luata in calcul la admiterea la liceu ?
Conteaza doar media notelor obtinute la Evaluarea Nationala
Ala mic da examen la germana ?
Daca nu = lasa-l in plata Domnului pe profesorul ala si nu-l mai stresa pe ala mic
Un 6 cinstit e nota de trecere deci ... viata merge mai departe

#51
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
Iar un "las' ca merge si asa"... si apoi ne plangem de una, de alta. De ce sa mearga si asa? Cum zicea un coleg mai sus, germana aia poate sa fie foarte importanta in viata lui. Are mult mai multe oportunitati daca invata germana! Si nu numai...

Daca tot ne-au luat amintirile, in liceu am avut patru profesori de mate. Unul, pensionar, era ca un bunicut blajin... toata clasa iesea cu placere la tabla - invatam in clasa tot! Un altul, "exigent", temele erau din Gazeta de Matematica - noi nu le stiam face pe alea din manual - nu uita sa ne spuna zilnic ce prosti suntem - si chiar eram! Au mai fost doi exigenti, dar astia stiau sa predea si cum sa ceara sa invatam - notele erau pe merit date - de la 2 la 10 (mai putin, dar erau si de 10). Si nu aveau toane.

#52
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,466
  • Înscris: 15.11.2003
Audienta la director urgent.
Nu e normal ce se intampla.
Notele trebuie sa respecte o distributie normala, sa fie de la 10 la 2 dar imprastiate la un test normal ptr nivelul clasei.
Refuz sa cred ca n-au facut deloc germana 1 an ci mai degraba vine-un putoi de 25 de ani cu arfe si talente.
Doar directiunea-l poate trage-n banda.

Edited by radu103, 21 November 2023 - 10:28.


#53
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,227
  • Înscris: 13.03.2017
N-auzi dom'le ca a fost deja la director dar "putoiul ala de 25 de ani" NU poate fi obligat sa discute cu parintele
Si - NU - directiunea NU-L poate trage-n banda

#54
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,908
  • Înscris: 20.10.2015

View Postel_marino_loko, on 20 noiembrie 2023 - 21:57, said:

Imi doresc sa am o intalnirea cu profesorul, este legal nu este legal? Am acest drept ? Ce parghii am ? Ma tem ca sa nu se razbune pe copilul meu, il vad in stare.

Ce sa discuti cu el?
Eu as incerca sa iau legatura cu cat mai multi parinti si sa fac o adresa la inspectorat in care sa RAPORTATI situatia. Si anume ca la profesorul precedent notele au fost in medie de 8.65 iar la noul profesor media este de 2.45. In copie dirigintele, profesorul nou si directorul.
Rugati ca situatia sa fie rezolvata in asa fel incat atitudinea UNUI profesor (exagerat, sau neinteresat) sa nu afecteze educatia copilului.

Si ATAT

Pana la comunicarea rezultatelor sunt de acord cu el cuma  procedat sa-mi dau seama de nivelul clasei, dar nu vad nici un motiv sa le dea lucrarile copiilor corectate sa le arate cat de prosti sunt. TOTI.
Adica asta e un profesor idiot.
Atunci, ce dracu doamne iarta-ma sa mai vorbesti cu el?
Ii iei la intrebari pe cei care i-au dat un loc in cancelarie. EI trebuie sa rezolve situatia

O gramada de batatori de camp si pe topicul asta

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate