Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Patroni exasperati de angajati care pleaca fara preaviz

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#37
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,028
  • Înscris: 03.02.2014

View Postwhiteproud, on 28 septembrie 2023 - 15:29, said:

Treaba e simpla, trebuie sa faci angajatul sa-si doreasca acel loc de munca, nu pleaca nimeni de bine ce e la locul de munca sau ca a gasit un loc de munca mai nasol

in general e vorba de respect si respectarea contractului (de ambele parti). Si eu sunt acum la al 3-lea job in 12 ani, dar de fiecare data am facut preavizul pt ca, desi nu mai voiam sa stau la acea firma, am considerat de bun simt sa respect preavizul pt ca pe toata perioada cat am lucrat la acea firma a fost situatia ok.

#38
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Problema cu lipsa de angajati, este o problema la nivel europeana. Avem atati refugiati, dar nu le oferim posibilitatea sa lucreze in special pe joburi prost platite (deoarece drepturile de munca sunt in general restrictive).

In gastronomie nu se mai gasesc angajati, restaurantele inchid la greu pentru ca nu se mai renteaza. Bine aici si salariile sunt pur si simplu mici pentru munca depusa uneori.

Saptamana trecuta am fost cu munca in Nürnberg. Trec cu masina printr-un sat numit Heroldsberg si gasesc acolo un REWE. Ma opresc, imi iau ceva de baut si vreau sa imi cumpar si niste chifle cu ceva umplute de la mezelarie. Mezelurile si carnea proaspata erau practic neocupate, iar pe un afis scria: miercuri si joi nu se vand mezeluri si carne proaspata din cauza lipsei de personal. Ma duc la un angajat, care defapt era operatorul REWE sa il intreb ce si cum, iar el imi spune, ca pur si simplu nu gaseste angajati. Oamenii lucreaza in general part time sau deloc. Si habar nu am cateva magazine regionale nu gasesc angajati.

#39
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 19.11.2006
Parcă văd... Noi bugetarii suntem de vină...
On  topic, sper să se realizeze tot ceea ce doriți.

#40
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,120
  • Înscris: 29.06.2005
Un alt aspect, pe care nu l-am vazut pana acum in discutia asta ( si pe care eu l-am trait absolut la fiecare demisie) este tratamentul de care beneficiezi din momentul in care ai depus demisia.

Adica demisionezi, ii spui angajatorului ca vei respecta preavizul. Apoi incep frecusurile "de preaviz". Ti se dau de facut sarcinile cele mai urate. Ti se taie accesul in sisteme. Sefu` se uita urat, comenteaza. etc.
E un soi de pedeapsa, asa, pentru ca ai indraznit sa demisionezi.
Eu asta il vad un factor determinant pentru "ia de-aci cheia, cartela; du-te-n plm, de maine descurca-te, ca eu nu mai vin".

Usor pe langa subiect, dar totusi in tema.
S-au mai schimbat motivele pentru care pleaca oamenii. In zona de salariu mediu+, sa zicem, de la 4500net in sus - banii nu mai sunt neaparat motivul principal. Zicea cineva in comentariile articolului de sef/sefi/atitudine. Nepotismul si "pilele", chiar si la firme private, mari au luat un avant nedorit de mare. Sunt angajati o gramada de putori a caror calificare e ca-s "prieteni de-ai sefului" , care fenteaza maxim munca. Iar angajatii capabili, onesti, ajung sa duca tot greul in spate. Multi se satura si pleaca.

Un alt motiv este, cum s-a mai spus, diferenta dintre ce se promite la interviu si situatia reala. E o practica des intalnita ca fisa postului sa fie "amendata" cel putin anual. Evident, se adauga sarcini noi, se modifica specificul muncii, se introduc noi scheme de personal (adica se mai adauga ceva sefi/sefuti)...etc. Ca sa dau un exemplu - te angajezi maturator, ai superiori seful de echipa apoi seful cel mare. Dupa cateva luni se schimba fisa postului. Esti "responsabil curatenie", trebuie sa maturi, sa speli, sa faci cafele. Apoi sa faci si un raport zilnic (cat ai maturat, unde, intre ce ore). Si nu mai ai 2 sefi, ci 3.... Mai trece un an. Se schimba iarasi. Esti tot responsabil. dar acum s-a introdus target. Tre` sa maturi minim 2 etaje, sa speli toate scarile de 2 ori/zi, sa faci cafelele la cei 4 sefi (de-acu`) iar pauza de masa nu mai e inclusa in programul de lucru, asa ca ti l-au mai lungit cu minim 1/2 ora.
Iar in tot timpul asta, salariul tau a ramas acelasi sau poate ti-au mai pus un 50-100 lei......

#41
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,431
  • Înscris: 28.07.2008
Chiar aici pe forum pe un topic similar era un coleg care zicea ca e treaba lui de ce sta mult la cafele cu angajatul Gigel care ii este simpatic si pe care il plateste mai mult decat pe ceilalti care muncesc mai mult

#42
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 21.08.2003

View Postwhiteproud, on 28 septembrie 2023 - 15:08, said:

sigur nu salariul? Posted Image))))
Ha, chiar ieri am avut o discutie pe tema asta cu un coleg care a revenit de pe etalea...da, corect, salariul e mai mare acolo dar costurile si mai mari. In afara de mancare care e la fel, totul, dar absolut totul e mult mai scump. Omu' mi- zis clar ca aici mai ramane cu o sutica la finalul lunii, acolo ii mai trimiteau bani sa-i ajunga. Intr-adevar e frumos e acolo, si divertisment si infrastructura dar e mai greu decat aici. Si sunt foarte multi oameni care se intorc, mai multi decat cei care pleaca.

#43
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012

View Postflorinel, on 28 septembrie 2023 - 17:42, said:

...Ca sa dau un exemplu - te angajezi maturator, ai superiori seful de echipa apoi seful cel mare. Dupa cateva luni se schimba fisa postului. Esti "responsabil curatenie", trebuie sa maturi, sa speli, sa faci cafele. Apoi sa faci si un raport zilnic (cat ai maturat, unde, intre ce ore). Si nu mai ai 2 sefi, ci 3.... Mai trece un an. Se schimba iarasi. Esti tot responsabil. dar acum s-a introdus target. Tre` sa maturi minim 2 etaje, sa speli toate scarile de 2 ori/zi, sa faci cafelele la cei 4 sefi (de-acu`) iar pauza de masa nu mai e inclusa in programul de lucru, asa ca ti l-au mai lungit cu minim 1/2 ora.
Iar in tot timpul asta, salariul tau a ramas acelasi sau poate ti-au mai pus un 50-100 lei......

exemplul tău edifică spusa mea: dacă n-ai aptitudini speciale, salariul e nașpa... :(

View Postcristian_sen, on 28 septembrie 2023 - 19:01, said:

Omu' mi- zis clar ca aici mai ramane cu o sutica la finalul lunii, acolo ii mai trimiteau bani sa-i ajunga.

nene, a chiar prima dată când aud că un „stranier” a cerut bani d'acas'... :(

Si sunt foarte multi oameni care se intorc, mai multi decat cei care pleaca.

se'ntorc, își mai ridică un etaj la casă, apoi mai fug 2 ani, revin să pună acoperișul...
crezi că se vor MAI întoarce vreodat' la 3000 lei salariu? :o



#44
whiteproud

whiteproud

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 22.06.2022
Lucrez la o firma mică, patronii lucrează cu noi.
Când li se pune pata pe unul îl pun să-și dea demisia și gata. În ultimul an au fost 6 dați afară. Așa că asta cu "patronii care nu pot da afară angajații"...

#45
DannyHuwe

DannyHuwe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,577
  • Înscris: 30.03.2023

View Postwhiteproud, on 28 septembrie 2023 - 19:17, said:

Lucrez la o firma mică, patronii lucrează cu noi.
Când li se pune pata pe unul îl pun să-și dea demisia și gata. În ultimul an au fost 6 dați afară. Așa că asta cu "patronii care nu pot da afară angajații"...
Din 2017 am vazut cu ochii mei la diverse firme cum procedeaza, discuta cu colegi de-ai lui sa-l faca sa plece pe angajat,ca sa isi dea singur demisia(sa scape mai usor de el).

View PostRobert_Kiran, on 28 septembrie 2023 - 15:36, said:

A mai fost un topic cu salariul angajatului nespecificat la angajare. Spun aici ce am spus și acolo. Am fost la câteva interviuri de angajare. Toate în anunț aveau "salariul atractiv "! Când am ajuns la interviu, salariul atractiv era de fapt minimum pe economie.
Revenind la subiect, când te angajează un patron, te muncește ca pe hoții de cai, și îți mai da și minimum pe economie... pai normal ca îți vine să pleci. Fără preaviz.
Mai e o chestie. Unii de aici ii plângeau pe "bieții patroni" ca nu pot da angajații afara. Nu e deloc asa. Majoritatea firmelor nu mai angajează cu contract pe perioada nedeterminata, ci cu  contracte de 6 luni, maxim un an. Cu minimum pe economie.  După care te poate da lejer afara, ca nu îți prelungește contractul! Sunt foarte puține firme, care angajează pe nedeterminat. Și de aia omul pleacă.
Da, asa e te chinuie ca pe hotii de cai, nu te lasa nici in pauza de masa :)
Da minimum pe economie, fara bonuri de masa fara nimic.
Au tupeul nesimtit pune un salariu in anunt si te trezesti ca iti rade in nas cu oferta mult mai mica de bani.
Iar la telefon nu vor sa-ti comunice salariul, cica sa vii la ei la interviu :)))

Stai departe de astia care te cheama 2-3 zile de proba ,tura intreaga dupa care te anunta ca nu te angajeaza si sa nu mai vii.
Ramai pe postul tau de curier, ca esti bine.

#46
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,120
  • Înscris: 29.06.2005

View Postgushpi, on 28 septembrie 2023 - 19:12, said:


exemplul tău edifică spusa mea: dacă n-ai aptitudini speciale, salariul e nașpa... Posted Image

Exemplul meu e doar un exemplu, mai usor de inteles de oricine, de la maturator la programator.
Ideea ramane, lucrurile se intampla la fel chiar daca ai aptitudini speciale. Avantajul in cazul aptitudinilor speciale este ca ai oricand "pe teava" un alt job, ca acum liciteaza firmele "la coada" ca sa te aiba.
In rest, atmosfera generala si "pilele" se regasesc din belsug in majoritatea firmelor, chiar si multinationale cu manageri romani. Se foloseste in continuare principiul 1 cu sapa 7 cu mapa. Sau daca vrei alta exprimare unu` cu aptitudini speciale si sapte care beau cafele si clocesc idei tampite(aka, fara aplicabilitate practica, doar sa para ca se munceste "la birou").

Oricum, am dus in offtopic discutia - de ce pleaca angajatii fara sa respecte preavizul...

#47
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,015
  • Înscris: 17.02.2020
La mine nimeni nu este exploatat și nici angajat. Nu am avut mai mut de 2 angajati niciodată, dar nici nu mai angajez. Dacă este nevoie o sa lucrez 25 de ore pe zi și 8 zile pe săptămână decât sa mai angajez vreodată pe cineva. Peste 3 ani când termina o nepoata contabilitate, zboară și contabila.

#48
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 21.08.2003

View Postgushpi, on 28 septembrie 2023 - 14:45, said:

în acest caz este vorba despre lipsa de aptitudini socio-umane a lui însuși!
nu a știu să identifice persoanele care merită premiate
io, mă laud acum Posted Image , când am ales să plătesc mai bine pe cineva, acel cineva a muncit muuult mai bine!
Asta e, se mai intampla, o patesc si cei mai buni, am muscat-o aia e, au fost artisti oamenii m-au facut din vorbe nu-mi pare rau ca am invatat ceva...dar au fost exceptiile care au intarit regula si care mi-au cimentat ideile ca cea ce fac si cum fac fac bine...fac za rap Posted Image  Ma bucur ca ai gasit oameni ok dar te asigur ca e o chestiune de timp pana se va strica balaia, acum depinde cat timp e vorba, daca e ani sau, Doamne Ajuta zeci de ani, ai tras lozul castigator.  

Salutari si ptr cei care au zis ca au pus umarul in firma, brava! Sper sa fii meritat. Dar in general oricat i-ai oferi unui om niciodata nu va fi de ajuns, intodeauna va vrea si mai mult, din ce in ce mai mult. Asta e natura omului, indiferent cat de bine o ascunde. Da, e valabil in ambele directii, angajat-patron dar si invers mama-mama!



Ca ultima idee ca deja a ajuns la lehamite aceasta discutie, fiecare ne invartim in jurul cozii si nu ajungem nicaieri: prima regula e ca posturile bune nu apar pe net iar firmele de hr sunt balegar spalat de pipi de oaie in colb de doua degete.

Ca angajat vinde-ti timpul si cunostiintele cat mai bine dar mai ales livreaza ceea ce ai promis la angajare. Fara munca la gri fara munca la negru, citeste contractul cu atentie, cere timp ptr studiere, intreaba daca nu intelegi, rectifica ce e dubios. Daca in timp se modifica conditiile cere si anexa la contract, nu lasa de la tine mai mult de o schimbare in rau ptr ca sigur va mai veni una. Si inca una. Si inca una si tot asa. Poti intelege daca e vreo problema in firma dar nu te lasa luat de fraier ca dupa aia  plangi pe net. Habar nu ai cati semneaza ca primarul, fara sa citeasca un rand, le zic mereu citeste, citeste, citeste acolo, ii las singuri sa citeasca dupa2 min ma suna, gata am semnat...pai cine e de vina cand te pune sa faci ce scrie acolo si habar nu ai?

Orice solicitare in afara fisei postului cere-o scrisa, nu neparat pe hartie poate fi  sms, email, whats-up, orice cu data, imi vei multumi mai tarziu. Bineinteles nu le sterge, lasa-le acolo ca nu cer de mancare, pastreaza toata corespondenta.

Nu visa ca esti bun, realitatea e alta. Fiti destepti 5 minute ca sa fii fericit ani de zile poate toata viata.

Fii serios si constiincios, nu ptr firma ci ptr tine in primul rand, respecta-te, nu fii coclete. Sau daca esti nu te comporta ca unul.

Cat de cat formalizare la serviciu, nu te bate pe umar cu nimeni, nici macar cu cei la nivelul tau ca aia-s cei mai mari dusmani. Iar daca situatia nu e si reciproca pac preaviz si pa. Sau demisie dar acolo e cu dus si intors. Intodeauna lasa-ti loc de buna ziua, ptr ca de la un anumit nivel in sus firmele vorbesc intre ele chiar daca-s concurente, si se afla daca ai plecat cu scandal si cu lucruri de acolo.

Cat stai in firma devino cat mai greu de inlocuit dar nu chiar indispensabil ptr ca  o sa vrei sa pleci cateodata si or sa te caute in timpul liber. Adica pastreaza-ti cel putin un as in maneca, deleaga-ti munca catre altii ca sa faca treaba in locul tau dar nu suficient de mult incat sa te inlocuiasca. E dans pe sarma stiu, cei mai multi cad repede altii triseaza cu prajina ptr echilibru.

Totul si mereu e un test, daca vrei sa ajungi sus nu-l pica de prima oara, fii istet si misca-te ca o pisica printre greutati. Ai grija pe cine lovesti ca e doar o chestiune de timp pana vine razbunarea. Ai grija pe cine tii aproape ca te va vinde cu prima ocazie.

Mai sunt si altele in acelasi ton, multe sunt valabile si la stat. Acum mie imi vine usor sa dau sfaturi dar mi-am castigat aceast privilegiu ptr ca ani de zile am muncit atat cu spatele cat si cu mintea de mi-a sarit capacele. Inca o fac dar asa mai la ralanti....dar cand a fost(si este) de munca nu m-am dat lovit la aripa cum se recomanda mai sus.  Am multe povesti de povestit si covarsitoarea  majoritate nu-s deloc pozitive la adresa angajatilor.  Iar daca nu-ti convinece am zis ...fa-te si tu patron daca e asa bine. Ai bembeu, amanta si sclaveti, ce mai astepti? Comic e ca exat cei care devin patroni sunt cei rapace si ghertoi oameni cu angajatii ptr ca ei stiu cel mai bine ce se intampla cu adevarat.

Ptr patroni nu am sfaturi, dac au ajuns unde au ajuns nu au nevoie de sfaturi

Iar ideea principala ramane, piata muncii este oribila si abjecta iar asta nu e numai vina patronilor.

Edited by cristian_sen, 28 September 2023 - 20:31.


#49
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,540
  • Înscris: 02.09.2006

View Postcristian_sen, on 28 septembrie 2023 - 19:01, said:

Ha, chiar ieri am avut o discutie pe tema asta cu un coleg care a revenit de pe etalea...da, corect, salariul e mai mare acolo dar costurile si mai mari. In afara de mancare care e la fel, totul, dar absolut totul e mult mai scump. Omu' mi- zis clar ca aici mai ramane cu o sutica la finalul lunii, acolo ii mai trimiteau bani sa-i ajunga. Intr-adevar e frumos e acolo, si divertisment si infrastructura dar e mai greu decat aici. Si sunt foarte multi oameni care se intorc, mai multi decat cei care pleaca.
Te-a mintit, a facut misto de tine!

#50
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,405
  • Înscris: 06.02.2008

View PostZuy, on 28 septembrie 2023 - 17:18, said:

Parcă văd... Noi bugetarii suntem de vină...
On  topic, sper să se realizeze tot ceea ce doriți.

O legătură au și bugetarii. Jumătate din ei sunt incompetenți/inutili. Practic un bolovan de gâtul bugetului, balast. Balastul ăsta trebuie plătit de undeva. De unde? De la privați, care sunt tot mai cocoșați cu biruri. Mereu a fost așa, decontul proastei guvernări și furtul din bani publici l-a suportat mediul privat, nu bugetărimea. Atunci privații strâng cureaua ca să nu închidă de tot sau să limiteze paguba și afectați sunt și angajații din privat. E un mecanism simplu care arată o legătură între un aparat bugetar stufos și ineficient și condiții proaste de muncă în mediul privat. Apropo, acum vreo zece ani salariul mediu la privat era mai mare decât la stat, acum e pe dos, cu vreo mie de lei. Le-au tot crescut leafa și beneficiile, dar eficiență ioc.

Edited by caiuscorneliu, 29 September 2023 - 01:50.


#51
mihai_mc

mihai_mc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 31.12.2008

View Postaltuser09, on 28 septembrie 2023 - 13:30, said:

Nici asiaticii sau africanii nu ofera garantia ca sunt stabili. Majoritatea (ii inteleg) vad Romania doar ca o escala spre vest.
D'aia nu vedem Schengen

#52
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,457
  • Înscris: 24.02.2017
Nu e un pic riscant sa pleci asa ?  Nu se opereaza modificarile in Revisal . Nu te poti angaja imediat in alta parte decat la negru. Cel putin eu nu vad alta optiune. Iar daca vorbim de white collar este chiar dificil. Faci asta doar daca vrei sa ramai acasa avand bani suficienti sau pleci in jurul lumii.

#53
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,574
  • Înscris: 20.10.2006
Ce înseamnă white collar?

#54
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View PostBogotta, on 29 septembrie 2023 - 07:50, said:

Nu e un pic riscant sa pleci asa ?  Nu se opereaza modificarile in Revisal . Nu te poti angaja imediat in alta parte decat la negru. Cel putin eu nu vad alta optiune. Iar daca vorbim de white collar este chiar dificil. Faci asta doar daca vrei sa ramai acasa avand bani suficienti sau pleci in jurul lumii.
Acum vreo 15 ani lucram într-o fabrică într-o hală cu prese. Zgomot infernal. Job-ul meu era sa iau table de jos și să le bag in mașină. Un pachet de  table cântarea 10 15 kg. Băgăm mii de pachete într-o zi. Deci mii de aplecări și ridicări cu cate 10-15 kg in brate. Începuse să mă doară spatele. Era munca cea mai grea, dar eu eram angajat că necalificat. L-am rugat pe șef sa mă mute pe alt post. Nu a vrut, deoarece nu aveam "pile"! Iar cei fără pile așa sunt frecați. L-am rugat să fac măcar prin rotație, adică o zi la table și o zi pe alta post. Nici așa nu a vrut! Am văzut un anunț în ziar că angajează curier. Vineri după ora 16 m-am dus la interviu. Patronul (șeful actual) a fost destul de deschis. M-a întrebat dacă am mai lucrat in curiererat. Nu mai lucrasem. Îmi zice, vino mâine (era sâmbătă) și pleci cu unul din baietii mei pe traseu. Daca îți place, de luni ești angajat. Dacă nu, la revedere. Vorbim mâine când vi din cursa.
A doua zi (sâmbătă) am venit. M-a dat în primire la un curier. La început am ajutat la descărcarea camionului și sortarea pachetelor pe trasee. Apoi am plecat în cursa până la ora 14 (era sâmbătă, deci pachete mai puține). Apoi iar la discuții cu patronul. Asta e salariu mi-a zis, tot pe cartea de munca. Că el nu da la negru. Dacă vreau sa vin sâmbătă, mă plătește dublu. Tot pe cartea de munca. Îți place?
Eu bucuros că scap de table, am zis da! Apoi duminică mi-am sunat șeful. I-am spus că de luni nu mai vin la munca. Nici nu a încercat să mă retina. Mi-a zis sa ii trimit o demisie scrisă, in care sa trec data de vineri că fiind ultima zi. I-am zis că o trimit pe mail. Am trimis-o ... Și asta a fost tot.
Deci vineri eram la un loc de muncă, luni la altul. Deci se poate și fără preaviz, nu e obligatoriu.

Edited by Robert_Kiran, 29 September 2023 - 10:23.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate