Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

De ce legumele si unele fructe nu au gust ?!

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#37
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Este si nu este adevarat in ceea ce se spune.
Am invatat si eu, de ex, in domeniul pomicol, ca perele se recolteaza inainte de coacere. Pentru ca exista o relatie invers proportionala intre perioada coacerii si cea a pastrarii/depozitarii. Astfel perele de vara tin cel mai putin - maxim 3 saptamani. Cele de toamna, ceva mai mult. Cele de iarna si mai mult.
Dar care este legatura cu gustul?
Pai, perele de vara, chiar si aproape coapte sau in curs de coacere au gust, pot fi rontaite...
Perele de toamna, trebuie recoltate cam cu 2 saptamani inainte de coacerea in pom pentru a castiga timp la depozitarea in frigider. Daca incerci sa musti din ele si ai placa, o lasi in para. Daca mai astepti, un pic, te lingi pe buze...
Perele de iarna se recolteaza cu 40 zile inainte de coacere si se depoziteaza si 6 luni. Daca lovesti un caine in cap cu para aia, recoltata cu 40 de zile inainte, ii spargi capul. Daca o mananci peste cateva luni ai parte de intreaga savoare pe care o poate da, In acest sens, perele Cure (cel mai plantat soi in Romania) sunt cel mai cunoscut exemplu. Se recolteaza in octombrie si se mananca din decembrie incolo...
Acest exemplu cam lung se poate aplica la orice fruct/leguma. Fiecare trebuie sa fie in perioada lui de coacere pentru mancare.

#38
FlapJack7

FlapJack7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,905
  • Înscris: 11.02.2023

View PostMinettoMatoi, on 26 septembrie 2023 - 13:06, said:

Alta chestie, de ex pepenele de la Dabuleni e bunicel,
Și care e ăla bun?

#39
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 19.11.2006
La mine în grădină toate au gust, de lu supermarket... nu prea Posted Image
Depinde de fructe/legume/sezon, câte odată în plin sezon mai găsești și ceva produse românești cu gust.

#40
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,688
  • Înscris: 15.06.2004

View Postadip1962, on 26 septembrie 2023 - 15:31, said:

Acest exemplu cam lung se poate aplica la orice fruct/leguma. Fiecare trebuie sa fie in perioada lui de coacere pentru mancare.
Nu chiar.
Merele si perele au o proprietate a lor - un fel de autocoacere. Emana etilena.
Chiar culese verzi, in timp se coc singure. Chiar daca nu e acalsi gust cu al unui mar sau para luata coapta din pom.

Etilena aia sintetizata, se foloseste ptr coacerea fortata a altor fructe sau legume.
Sau in caz de Bio se foloseste suc de mere...

#41
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,524
  • Înscris: 22.08.2012
Ar fi 2 motive, le zic asa, ca mai pierd vremea prin gradina:

- multe legume/fructe fara gust sunt soiuri hibride, orientate mai mult pe rezistenta si imagine;
- culese de crude si apoi supuse la diverse coaceri fortate.

Am plantat cateva cuiburi de rosii, si printre ele niste seminte hibride: cele din seminte proprii sunt bune, bune, cele din hibrizi...cam lemnoase, gust slabut. Dar tari si frumoase.

#42
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Sunt studii facute si concluzia a fost ca agricultura intensiva a dus la scaderea/diluarea anumitor nutrienti continuti de fructe/legume/cereale.
Adica.... mancam paie.

#43
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,380
  • Înscris: 03.08.2004
Vezi, d-aia sunt eu impotriva coparseului. Perpelit si apoi dust in the wind, sa beneficieze toata lumea de ce am acumulat eu.Posted Image

#44
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,040
  • Înscris: 04.09.2018

View Postechoshoworacle, on 26 septembrie 2023 - 13:23, said:

Eu beau acum când scriu suc/băutură carbogazoasă cu zahar. Orice as mânca după nu mai are nici un gust. Am pe masă pere galbene zemoase de la curte; nu mă tentează deloc. Zero! Aaromele naturale nu le pot egala pe cele artificiale! Tot ce e bun la gust e sărat, dulce și gras. Restul...e doar o alegere educată.
Nu e adevarat ca restul nu e bun, de ex ieri am nimerit niste mere bune, le-am  mancat cu placere, si pepeni de Dabuleni, piersici, deci cand au, au gust, nu e o alegere educata. In general eu nu prea mananc pe alegeri educate ci dupa gust.
Nu mananc si sanatos ca asa e bine, ci ca-mi place, de multe ori am pofta de salata de legume proaspete, doar mirosul ala ma omoara, mananc cu o pofta de nu se poate.

Ieri am avut pofta de mere, am mancat 730 g de mere, doar ca la o ora si 45 min de la ele iar mi s-a facut foame. Chiar le-am mancat de foame ca sa nu mai mananc altceva pana zi, n-am reusit.
Nu stiu de ce nu tin de foame desi au destui carbo, au avut 105 g de carbo.
Dar daca mananc paine integrala de 105 g carbo, tine de foame multe ore.

Morcovii nu tin deloc de foame, rosiile, etc.

Carne slaba fripta mananc tot de placere, de ex pulpa de curcan fara piele cu mujdei.
Macar carnea mai are gust.

View PostLeo2006, on 26 septembrie 2023 - 13:28, said:

La mine vin rosii din Matca si tot tari si crude sunt. Le cumpar de pe marginea drumului si tot nu sunt aromate. Va recomand sa cumparati rosii prunisoare ca doar astea mai sunt gustoase.
Si de ce crezi ca nu-s aromate nici alea de la marginea drumului ?!

View Postgiuliani, on 26 septembrie 2023 - 13:25, said:

Cred ca cea mai mare problema e distanta dintre locul recoltarii si locul vanzarii. Cu cat sunt mai apropiate, cu atat se culege produsul mai copt.
Cu cat e mai perisabil produsul cu atat se culege mai necopt, deci o rosie adusa din Spania in Romania are sanse mari sa fie rea, rosiile din Spania chiar si in Germania sunt rele si e jumatatea distantei plus drumuri excelente (ceea ce nu se intampla in Ro).

Eu iau rosii excelente, sunt ceva soi de cherry mai mari-lungi care le gasesc doar vara si costa vreo 3€/300g, deci mult. Sunt locale, nu sunt aduse de la mai mult de 70km distanta. La fel capsunii, se simte daca ii iei de aproape si sunt culesi in aceeasi zi.

La mere sau cartofi care nu sunt atat de perisabili diferentele nu sunt asa mari.
Nu stiu cum e, dar chiar inainte de anii 80 cand se gaseau de toate (nu in anii 80 cand nu apuca sa vina ceva ca disparea din magazine), parintii, bunicii mi-au zis ca totul avea gust, nu conta cand ai cules cartofii, aveau un gust de mureai, am apucat si eu prin 1984-1985 cartofi din aia foarte gustosi, acum nici gand sa mai fi gasit pe undeva asa ceva.
Si rosii si tot, banane, portocale venite din afara.

Intrebare la tine, de ce cafeaua Jacobs de la noi nu are gustul si aroma ca aia ce se vinde la nemti ?! De ce nu ne vinde cafeaua care o iau si ei ? Ca tot bani pe ea ar lua ?! De ce face alta ptr noi ?

View Postlaffin, on 26 septembrie 2023 - 13:34, said:

pai apuca-te de cultivat tu mnetto, arata-le la fraeri cum se face agricultura! promit ca o sa cumpar numai de la tine!
Eu stau la bloc, aia este, altfel poate faceam ce zici. Eu daca as face as creste totul natural cum era si acum 70 de ani.

View PostManelistDeSuccesMaxim, on 26 septembrie 2023 - 13:45, said:

Cine mănâncă mere de foame?Posted Image
Eu am mancat aseara mere de foame, erau si bune la gust (si alteori mancam de foame dar nu erau bune deloc), sperand sa nu mai mananc altceva dupa aia.

View PostTheWarrior, on 26 septembrie 2023 - 13:48, said:

Am imbatranit noi bre !
E am imbatranit, nu mai e nimic facut ca lumea, ca am apucat si eu anii 80 cand mancarea avea gust, legumele, fructele, nu conta de unde erau aduse si cand au fost culese.


Sunt tare curios daca cineva pe undeva o mai avea seminte de cartofi din aia super buni din anii 80 ! Adica daca cineva o fi pastrat soiul ala mereu si daca mai are gustul acela.

View Postatupi, on 26 septembrie 2023 - 14:16, said:

Te contrazic, parintii mei au renuntat sa mai cultive ptr consum propriu din cauza ca degeaba le puneau ei, aveau grija de ele ca tot de rahat erau.
La rosii in special cele mai multe seminte sunt hibride facute ptr rezistenta si nu ptr gust, calitate.

@Minneto in Ro se aduc din import porcariile ieftine. Eu nu traiesc in RO si cumpar chestii f bune de import din Spania, Maroc, Italia si sunt excelente.
La noi primeaza pretul.
Si nu exista cineva care sa aiba seminte de legume ca lumea ? Cu gust ca acum 50 ani sa zicem, cartofi, rosii, etc. Macar ptr el, nu sa vanda.
Pai okey, sa fie la pret mai mic alea proasta si la pret mai mare alea bune, dar sa ai de unde sa le iei.
Desi si alea proaste tot f scumpe sunt.

View Postsdrc, on 26 septembrie 2023 - 14:42, said:

Oameni buni, eu merg (aproape) saptamanal in Piata Obor (hala cea noua); in timp, am ajuns sa cunosc o sumedenie de producatori si am stabilit relatii speciale cu cei de la care cumpar frecvent.
Nu am regasit nicaieri in Romania o asa bogatie de produse, mai ales daca vorbim de fructe, legume si verdeturi; in presa economica (dar nu numai) au fost numeroase relatari ale unor profesionisti in domeniul gastronomic (mai ales straini) care au laudat pe buna dreptate calitatea produselor oferite aici. Fata de acum cativa ani, oamenii au invatat cum e cu satisfacerea cerintelor clientilor, s-au organizat, au aplicat pt. fonduri, au achizitionat depozite frigorifice etc.
Evident, nu toate produsele oferite sunt la fel de gustoase si/sau obtinute prin metode ce satisfac 100% standardele UE in materie de siguranta alimentara, insa cam toti clientii de cursa lunga ajung sa selecteze destul de bine marfa valoroasa.
Ca sa nu mai lungesc vorba, iata cam despre ce e vorba (ma raportez strict la experienta personala, exclusiv produse pe care le cumpar de ani de zile si de care sunt cat se poate de satisfacut):
- vinete: in afara halei, pe coltul din dreapta (celebrele doamne care vand roadele din Dridu - anul trecut a fost un articol HotNews); e o afacere de familie cu lant de aprovizionare / transport / vanzare non-stop, luni-duminica (pret minim anul asta 2.99 lei/kg)
- in hala, imediat dupa intrare: porumb (normal/zaharat), intre 2.50 - 3.50 lei - stiuleti zdraveni, cu boabe pline; un domn foarte dragut ii cresteaza pe lungime, a.i. vezi exact ce cumperi
- putin mai incolo, pe stanga e o tanti brunetica care are verdeturi ce fac de rusine orice "legatura" din supermarket; cum sa va spun, patrunjelul are gust de patrunjel, este ferm si suculent ... idem marar, tarhon, rozmarin si ce mai doriti dvs.
- tomate: aici pentru mine lucrurile sunt clare, desi oferta e uriasa: la taraba nr. 300 sunt 2 surori care au produse de vis (inima de bou, rose, "grase" etc.); sunt relativ scumpe (15-20 lei/kg in plin sezon), dar daca vorbim de gust ...
- alaturi, la taraba nr. 301 se gasesc salate de toate felurile; o familie de oameni harnici va invata exact cum sa le folositi
- cartofi: e imposibil sa nu gasiti pe gustul dvs., fie albi, fie rosii
- ardei, gogosari: lucrurile sunt simple - pretul cel mai mic = coada cea mai mare; in rest, gasiti ardei gras/kapia de calitate foarte buna, pe alese, la +1 leu/kg
- fructe de padure: iarasi e foarte clar: tanti din Albac (Alba) - pe latura dreapta, in partea a doua a halei - are tone (nu exagerez deloc) de capsune, zmeura, afine, mure, catina, aronia, smochine; e foarte simplu de gasit, acolo e coada non-stop, indiferent de zi si ora; preturile variaza sezonier. A aparut recent intr-un articol din ZF
- mere: e greu de facut o selectie, sunt extrem de multi ofertanti; personal, cumpar de la o tanti din Voinesti care are 11 livezi. Divaghez putin: chiar in Voinesti, cu iesire in sosea, e o alta tanti (a lucrat in cercetare, a contribuit la crearea a 2 soiuri din care doar ea si inca cineva mai au produse de vanzare) cu o oferta fabuloasa de mere, pere si gutui. Trecem pe acolo in fiecare an si incarcam 2 lazi mari ...
- piersici si caise: in capat, aproape de iesirea spre flori, e o tanti care are o minunatie de soiuri; se pot cumpara pe alese, va ofera poame care se coc in zile succesive
- pepeni: in piata veche, in afara halei, e o doamna din Dabuleni (atestata, ca sa zic asa), foarte harnica, bun comerciant; soiurile de pepene (rosu/galben) pe care le cultiva/vinde  sunt grozave
- nuci: tot in capat, spre flori, e un baiat din Buzau, are in permanenta o gramajoara "de expozitie"
- struguri: e vremea lor, gasiti acum toate soiurile si varietatile ...

Daca tot m-am pornit sa scriu ... iata ce gasim la etaj:
- condimente de toate soiurile (e un mini-bazar oriental bine aprovizionat); am descoperit de curand za'atar si alte minuni de acest tip
- branzeturi din Marginimea Sibiului
- masline, ulei de masline si specialitati de branza (de ex. burgu); e un turc simpatic (mai nou vinde si fiul)
- carne de vita (e o familie care lucreaza in echipa - doamna vinde, iar sotul si baiatul transeaza in functie de preferintele dvs.); ofera si varianta tocata

As putea scrie ore intregi, dar cred ca ati prins ideea ...
Spor la cumparaturi!
Mersi de informatie, bine ca ai zis si numarul tarabelor.

View PostFlapJack7, on 26 septembrie 2023 - 15:31, said:

Și care e ăla bun?
In general pepenii de Dabuleni sunt buncei, aia din supermarket nu prea sunt mai ales inainte de sezon.

View Postpasilla, on 26 septembrie 2023 - 15:56, said:

Sunt studii facute si concluzia a fost ca agricultura intensiva a dus la scaderea/diluarea anumitor nutrienti continuti de fructe/legume/cereale.
Adica.... mancam paie.
Interesant e ca nimeni nu s-a sesizat, mananca lumea paie si nu zice nimic, ca de noi depinde totul, avem teren sa mancam okey, nu e nevoie sa luam prostiile altora.
De ce sa importam carne cand putem face si noi tot necesarul ?! Si altele.

Edited by MinettoMatoi, 26 September 2023 - 16:23.


#45
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,537
  • Înscris: 05.06.2009

View PostHider141, on 26 septembrie 2023 - 14:14, said:


Bine de tinut minte, nu stiam asta.

Portocale pentru suc găsești în Auchan, la noi. Nu știu să-ți spun dacă tot anul sau doar în anotimpul rece. Sunt la plasa de 2 kg, scrie în franceza pe eticheta "pour le jus" sau cam asa ceva.

#46
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 30.01.2008

View Posteiffel, on 26 septembrie 2023 - 15:39, said:

Nu chiar.
Merele si perele au o proprietate a lor - un fel de autocoacere. Emana etilena.
Chiar culese verzi, in timp se coc singure. Chiar daca nu e acalsi gust cu al unui mar sau para luata coapta din pom.

Etilena aia sintetizata, se foloseste ptr coacerea fortata a altor fructe sau legume.
Sau in caz de Bio se foloseste suc de mere...

Tineam minte ca fructele care degaja cea mai multa etilena sunt bananele. De aceea sunt impachetate mai intai in saci de plastic, inainte de a fi puse in cutiile de carton.

#47
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,601
  • Înscris: 17.08.2007
Apropos de pepenii de Dabuleni, eu sunt din zona si va spun ca nu produc chiar atat de mult incat sa inunde toata tara cu ei.
Asta vara eram in vizita in nordul Moldovei si ma opresc la o tanti intr-un sat de langa Botosani sa iau un pepene.
Cu ce credeti ca incepe povestea: luati domne ca sunt buni, de la Dabuleni :)
Bai ma lasi? Oricum a fost o porcarie de pepene. (de fapt la Dabuleni se fac lubenite :) )

#48
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,358
  • Înscris: 08.01.2021
Multe soiuri sunt selecționate sa reziste la transport și la stocarea prin depozite și supermarketuri, și sa arate bine (roșiile au fost selecționate inclusiv sa miroase bine) nu neapărat să aibă gust bun.
Un soi gustos care însă se strica în doua zile sau la cea mai mica atingere nu-i interesant pentru supermarket.

Totuși din fericire au început să apară și alternative, unele sunt ok-ish.

Edited by KiloW, 26 September 2023 - 16:51.


#49
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,680
  • Înscris: 29.03.2006
Multumeste Monsanto pt. GMOuri fara gust.

In principal problema vine de la utilizarea de seminte GMO.

Celelalte aspecte sunt in general legate tot de faptul ca sunt GMO.

Ati auzit de gogonele?.
Avem cuvand in limba romana pt. rosii verzi, si ce sa vezi aveau ( si mai au) gust, e adevarat ca e diferit si nu pe placul tuturor, mie nu-mi plac nici crude si nici murate, dar aveau gust, chiar intens!, cu totul altceva decat au cele GMO fie ele verzi, coapte fortat cu etilena, sau coapte natural, care in general nu au gust deloc si diferenta dintre coacerea fortata si nefortata este nesemnificativa -  oricum nu au gust bun si oricum nu le-as cumpara.

Exista totusi zeci de soiuri cu gust bun, inclusiv hibrizi romanesti. E de folos sa le inveti, si nu te limita doar la doua mentionate mai sus care sunt de nota 6 si nu de 12.

Legat de zaharuri sau fructoza care e chiar mult mai rea decat zaharul, cade mai greu la ficat ( zaharul e 50:50 glucoza si fructoza), mie nu-mi plac lucrurile prea dulci.
Cand imi spune vanzatorul ca sunt dulci ( portocale, etc.) am tendinta sa ma intorc si sa plec...
Dulce nu e opusul lui acru, se poate ne-acru si fara sa fie foarte dulce.

Amidonul e transformat de amilaza salivara in glucoza inca de pe limba, e o molecula dubla care se rupe in doua imediat.
Amidonul e naspa ca si fructoza si glucoza.

Se gasesc legume si fructe cu gust, dar daca ne uitam la intreaga piata sunt mai putin de 2%.
Nu trebuie sa cumperi fara gust si fara miros bun.
Majoritatea se recunosc usor dupa mirosul lipsa cu unele exceptii perverse - ca de ex. pepenele turkesan care la GMO miroase chiar mai bine fata de cel natural dar la gust e mult mai slab.

Edited by loock, 26 September 2023 - 17:19.


#50
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,358
  • Înscris: 08.01.2021
GMO-urile nu-s permise în UE. Însă Monsanto (si altii) pot vinde soiuri de rahat și fără sa fie GMO, pur și simplu prin selecție și/sau hibridizare old style.
Unele foarte "productive" și vandabile, se înghesuie fermierii după ele, însă pe care dacă le replantezi (aka nu cumperi semințele de la ei) nu dau același lucru. Sunt niște hibrizi obținuți prin încrucișarea a doua soiuri pure care te fac "dependent" de semințele lor.

Edited by KiloW, 26 September 2023 - 17:22.


#51
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,356
  • Înscris: 18.12.2019
unele?
eu am mancat o singura data, vara asta, rosii cu gust de rosii.
si anume 2 rosii, ca atat mi-a facut cadou vecina (cumparase fi-su de la un gradinar)
in restul lunilor - numai rosii cu gust de bumbac, la care scuipi coaja, ca nu se poate mesteca

#52
Imback

Imback

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 13.01.2023
Au gust, daca le cresti la tine in gradina, fara stimulenti sau apa in exces.

#53
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Pe vremea lu' cesaca era o vorba : niste nemti au venit sa cumpere mere de la noi si primul test a fost sa verifice 100 de mere, toate bune si frumoase, intelegerea a cazut din 100 nici 1 nu avea viermi si se accepta pana la 10 mere din 100..
PS acum gradinaritul e intensiv si la casa normala dar cam ioc legume la noi chiar si udate intens , sunt mari sanse sa nu faci nimic bio chiar cu soiuri hibride.

Edited by crischir, 26 September 2023 - 19:36.


#54
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,040
  • Înscris: 04.09.2018

View Postloock, on 26 septembrie 2023 - 17:13, said:

Multumeste Monsanto pt. GMOuri fara gust.

In principal problema vine de la utilizarea de seminte GMO.

Celelalte aspecte sunt in general legate tot de faptul ca sunt GMO.

Ati auzit de gogonele?.
Avem cuvand in limba romana pt. rosii verzi, si ce sa vezi aveau ( si mai au) gust, e adevarat ca e diferit si nu pe placul tuturor, mie nu-mi plac nici crude si nici murate, dar aveau gust, chiar intens!, cu totul altceva decat au cele GMO fie ele verzi, coapte fortat cu etilena, sau coapte natural, care in general nu au gust deloc si diferenta dintre coacerea fortata si nefortata este nesemnificativa -  oricum nu au gust bun si oricum nu le-as cumpara.

Exista totusi zeci de soiuri cu gust bun, inclusiv hibrizi romanesti. E de folos sa le inveti, si nu te limita doar la doua mentionate mai sus care sunt de nota 6 si nu de 12.

Legat de zaharuri sau fructoza care e chiar mult mai rea decat zaharul, cade mai greu la ficat ( zaharul e 50:50 glucoza si fructoza), mie nu-mi plac lucrurile prea dulci.
Cand imi spune vanzatorul ca sunt dulci ( portocale, etc.) am tendinta sa ma intorc si sa plec...
Dulce nu e opusul lui acru, se poate ne-acru si fara sa fie foarte dulce.

Amidonul e transformat de amilaza salivara in glucoza inca de pe limba, e o molecula dubla care se rupe in doua imediat.
Amidonul e naspa ca si fructoza si glucoza.

Se gasesc legume si fructe cu gust, dar daca ne uitam la intreaga piata sunt mai putin de 2%.
Nu trebuie sa cumperi fara gust si fara miros bun.
Majoritatea se recunosc usor dupa mirosul lipsa cu unele exceptii perverse - ca de ex. pepenele turkesan care la GMO miroase chiar mai bine fata de cel natural dar la gust e mult mai slab.
Amidonu e de fapt glucoza, sunt molecule de glucoza legate intre ele cumva ca nu e dulce amidonul ala, dar se sparge rapid in glucoza, nu ca e la fel de naspa ca glucoza, ci este glucoza din pacate. De aia urca glicemia in tavan la diabetici de la paine alba si cartofi, orez, sau da drumu la tone de insulina la sanatosi chiar daca glicemia aia e buna cu pretul acelei multe insuline care epuizeaza pancreasu daca mancam prea mult dulce.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate