Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google
 Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4

Ce avem de platit in 2024 la cump...
 La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!

La mulți ani @Therockstar!
 Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST
 

Postul cu apă

* * - - - 9 votes
  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#91
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
Pacat ca topicul asta nu prinde mai multa tractiune.

Am inceput in a doua jumatate a lui Februarie sa scot tot ce inseamna zahar adaugat din alimentatie. Am mers asa vreo 7 zile, timp in care am tot sapat pe youtube despre water fasting si dieta keto.

Si a facut extrem de mult sens toata argumentatia stiintifica pe margine subiectului.

Am inceput dupa alea 7 zile fara zahar de niciun fel, un water fast pe care l-am tinut 4 zile. Am trecut destul de usor peste el considerand ca nu am tinut niciun post in viata mea.

Dupa cele 4 zile de water fasting, am recurs la dieta keto, cu reducerea drastica a carbohidratilor, concomitent cu intermitent fasting 16:8 (doua mese pe zi, in rest doar apa-ceai-cafea).

Deci in total (redus zahar + water fast 4 zile + IF + Keto), dupa aproximativ 14 zile -> 9 kilograme date jos (probabil vreo 3 de apa).

Interesant e ca parca m-am resetat dupa water fastul de 4 zile, nu mai am niciun fel de pofta de dulciuri.

E infiorator cate boli (grave) genereaza dependenta de carbohidrati si de spike-urile de insulina, care eventual duc la rezistenta la insulina, trigliceride, ficat gras si toate nenorocirile care decurg cand astea lucreaza laolalta cateva zeci de ani.

#92
Loewe35

Loewe35

    supergirl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,515
  • Înscris: 28.04.2016
Și din care motiv îți supui organismul la diete atât de stricte? Sau care e scopul?

#93
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
Pai sunt prea multe beneficii care sunt explicate in sute de minute de clipuri de catre specialisti. Eu n-as putea sa iti dau o explicatie pe scurt atat de coerenta si argumentata.

Dar pe scurt, ce s-a mai zis deja:

- iesirea din zona de metabolizat carbohidrati si spikeurile aferente de insulina care creeaza schimbari de stare si pofta de si mai multi carbohidrati, in special zaharuri.
- spargerea platoului de greutate la care s-a stabilizat corpul in urma incercarilor de slabit cu intermitent fasting.
- autofagie (de departe cel mai important in opinia tuturor specialistilor dar si a mea)
- reducerea rezistentei la insulina
- reducerea inflamatiei
- reversul prediabetului si a diabetului de tip 2
- reversul ficatului gras non alcoolic
- reducerea trigliceridelor care practic sunt grasimi libere prin sange care nu mai au unde sa se depuna ca totul e saturat sau rezistent la insulina. Si care se depun unde n-ar trebui sa se depuna: pe peretii vaselor de sange si/sau in alte organe.

Un nutritionist compara depozitele de grasime cu o camara in care bagi pentru zile negre, dar din care unii oameni nu mai scot/consuma niciodata.

Daca esti pe dieta de carbohidrati, nu o sa consumi in veci depozitele de grasime, pentru ca secretia de insulina inhiba asta. Trebuie sa reduci nivelul de glicemie, ca sa nu mai declansezi productie (mare) de insulina, care sa permita organismului sa consume rezervele de glicogel si sa treaca la arderea de grasimi.

Este de inteles ca multa lume e reticenta cand la scoala toti am invatat piramida cu painalau si paste la greu, adica majoritatea alimentatiei noastre. Si daca nu esti cu dulciurile, daca bagi o perioada relativ scurta paine/paste/cartofi/orez, adica alimente cu continut mare de cbarbohidrati si indice glicemic mare, dezvolti extrem de repede dependenta de zahar si o sa incepi sa poftesti la ciocolata, inghetata, sucuri cu zahar, prajituri, etc.

Dependenta de zahar e extrem de aproape de dependente ca fumatul, alcoolul, droguri. Initial nu iti poti imagina ca vei putea vreodata sa renunti la ele. Dar daca faci pasul cel mare si decisiv, cam in 2-3 saptamani, poftele se opresc ca prin farmec.

Deci cam asta e rostul unui post mai mare de 24 de ore: iesirea din zona de dependenta de carbohidrati.

Scopul principal ar trebui sa fie insa imbunatatirea calitatii vietii. Adica una e sa traiesti pana la 90-100 de ani mergand in drumetii pe munte, si alta e sa traiesti pana la 70-80 de ani, cu ultimii 20 de ani din viata stand pe canapea cu diabet de tip 1, artroza, osteoporoza si muschi atrofiati. Calitatea vietii e cu totul alta.

Edited by abac, 05 March 2024 - 09:05.


#94
Loewe35

Loewe35

    supergirl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,515
  • Înscris: 28.04.2016
Mulțumesc pentru răspuns și explicații
Să știi că nu din reticență te-am întrebat. Chiar mă interesează chestii ce țin de  alimentație corectă și stil de viață sănătos, și încerc să adopt ce cred că mi se potrivește.
E drept că nici n-am fost in situația de a lua masuri drastice in ce privește greutatea corporală sau sănătatea, dar mi se pare extrem ce faci tu, și greu, și te felicit!


#95
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,216
  • Înscris: 04.03.2014
Postul fara mancare deloc, adica doar apa, cafea si ceai nu am reusit l-am incercat de vreo 3 ori dar m-am oprit la 48 ore, nu am reusit sa trec peste.

Postul intermitent il tin de mai bine de 3 ani, adica de la 8pm nu mai mananc pana la 12-13 a2a zi. Mai fac exceptii dar rare, poate odata pe luna.

Nu am fost niciodata in viata intr-o forma mai buna, bmi, body fat, tensiune, colesterol, glicemie sunt nu la nivel bun ci toate la optim.

As putea zice ca e postul intermitent e cauza dar nu am curajul. Corelatia se vede bine dar cauzalitatea e discutabila.

Tot in perioada asta am aplicat o rigoare serioasa la anumite componente.

-sport spre zilnic si miscare mai multa.
-redus spre zero zaharul adaugat, mancarea procesata si atentie marita(desi nu la extrem) asupra carboidratilor cu indice glicemic ridicat.

Youtubul e plin material pro intermittent fasting dar e plin si de aroma-terapie, acopuntura etc:)

Fiind fan si practicant am citi cateva carti ai vazut mult material, m-am concentrat pe analizele serioase practice academice. Imi rezulta ca sunt putine, daca trecem sa vedem treaba pe meta data analysis iar nu avem mare lucru momentan.  
Faptul ca intermittent fastingul ar duce la autofagie in conditii standard nu mai e bagat in seama demult desi daca stai sa te uiti pe YouTube inca e promovat fara nici o baza.

Pe o parte e ceva relativ nou studiat putin pe cealalta traim intr-o lume in care multe cazuri de glicemie sau colesterol sunt lichidate cu insulina si statine ca acum 50 de ani.





#96
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,826
  • Înscris: 09.01.2007

View Postionutzitaly, on 05 martie 2024 - 12:20, said:

-redus spre zero zaharul adaugat, mancarea procesata si atentie marita(desi nu la extrem) asupra carboidratilor cu indice glicemic ridicat.
Asta e de departe cel mai important.

Si eu am facut IF mult timp (cativa ani), si in perioadele in care aveam grija SI la zahar slabeam relativ repede, cand mancam prostii puneam la loc. Nu conta ca mancam doar intre 10:00 si 16:00 (in cazul meu).
Am mai schimbat intervalele in functie de program dar nimic nu se simte mai tare decat renuntat la zahar, cel putin la mine.

#97
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,884
  • Înscris: 10.12.2006

Quote

Postul fara mancare deloc, adica doar apa, cafea si ceai nu am reusit l-am incercat de vreo 3 ori dar m-am oprit la 48 ore, nu am reusit sa trec peste.
Am tinut de cateva ori, dar nu imi pica asa bine nici mie. Peste 3 zile deja devine si mai dificil sa revii la hrana, trebuie sa ai grija ce mananci ca sa eviti complicatiile.

IF insa e ideal pentru mine.

#98
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
O sa incep in curand post de 7 zile doar cu apa, cafea neagra, ceai.

Am tinut acum aproape o luna un post de 4 zile cu apa, am trecut usor peste, l-am intrerupt doar pentru ca am facut amigdalita si am inceput sa iau antibiotice. Mi-a fost tarsala sa iau antibiotice si ipubrofen pe stomacul gol.

Si la postul de 4 zile am plecat dintr-o stare de low carbs, dar intre timp am trecut pe dieta keto si la momentul asta sunt fat adapted, consum extrem de putini carbohidrati, doar din legume (fara amidon, deci fara cartofi si alte asemenea), deci cu eliberare lenta, care nu produc spike-uri de insulina.

Deci la postul de 7 zile pe care intentionez sa il tin, o sa plec cu glycogen zero, fat adapted, cu ketoni in sange si cu glicemie mica (in jur de 65-70 mg/dl)

Ma astept sa pierd undeva la 5 Kg de grasime (am de dat jos 20 kg pana la greutatea ideala). Ma intereseaza insa cel mai mult autofagia.

Sa vedem ce-o iesi.

Edited by abac, 13 March 2024 - 23:07.


#99
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,216
  • Înscris: 04.03.2014
M-ai cum sa pierzi 5kg in 7 zile.

Sa zicem ca ai un consum de 2500 kcal pe zi in 7 zile ai ajunge la un minus de 17.000k calorii,  adica undeva la 2 kg si ceva.

Defapt vei pierde mai putine kg pentru ca intri intr-un fel de safe mode si consumi mai putina energie, te vei misca mai putin, chiar fara sa-ti dai seama deci probabil sub 2kg reale si nu vor fi doar grasime ci si muschi(ce nu e indicat).

7 zile nu sunt 2,3 si nu e de joaca, nu e sigur ca beneficiile vor fi peste costuri.   Gandeate-te doar la cortizol si stres.

#100
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
Urmaresc autoritati in domeniu, stiu ce inseamna BMR si cat consuma organismul, ce procese se intampla, ce hormoni se elibereaza si ca pierderea musculara este nesemnificativa datorita HGH.

#101
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,672
  • Înscris: 12.06.2010
5 kg in 7 zile tot ce se poate. Dai jos in medie un kg pe zi, avand in vedere ca si aportul de apa va fi mai mic. Si da, o sa scada vizibil masa musculara. Bafta!

Am tinut anul trecut un regim drastic combinat cu sport; am plecat in ianuarie de la 117 si am ajuns la 90 in cca 6-7 luni. Am tinut IF pana prin vara si post negru progresiv de 1, 2, 3 si 4 zile.
Efect de yo-yo: in decembrie ajunsesem la 97 iar acum am trecut iar de suta...

#102
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
Trebuie sa renunti la carbohidrati ca sa nu te mai ingrasi. Altfel obiceiurile alimentare vechi, vor produce aceleasi rezultate, over and over again.

Masa musculara nu pierzi semnificativ. Poate la 10 kile de grasime, pierzi 200 de grame de muschi. Iar cu muschii au densitate mult mai mare, lipsa a 200 de grame este practic invizibila.

#103
thunderbolt

thunderbolt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 03.05.2008

View Postabac, on 14 martie 2024 - 15:09, said:

Trebuie sa renunti la carbohidrati ca sa nu te mai ingrasi. Altfel obiceiurile alimentare vechi, vor produce aceleasi rezultate, over and over again.

Masa musculara nu pierzi semnificativ. Poate la 10 kile de grasime, pierzi 200 de grame de muschi. Iar cu muschii au densitate mult mai mare, lipsa a 200 de grame este practic invizibila.
Corect.
Dieta corecta e mama lor. Degeaba postesti aiurea sau faci cardio in nestire daca mananci ce si cum nu trebuie.

#104
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,216
  • Înscris: 04.03.2014

 abac, pe 14 martie 2024 - 14:20, a scris:

Urmaresc autoritati in domeniu, stiu ce inseamna BMR si cat consuma organismul, ce procese se intampla, ce hormoni se elibereaza si ca pierderea musculara este nesemnificativa datorita HGH.

Sunt curios cum ai calculat o pierdere de 5kg de grasime intr-o sapt:)

Ce zice Lucian e un clasic. Acel efect yoyo e de evitat.  De asta se recomanda o pierdere lenta.

Fara carboidrati nu se poate si nu are nici un rost, redusi da, evitat carbohidratii cu un indice glicemic mare da. Dieta ketogenica long term e o aberatie si nu e sustenibila.

 lucianburjuiul, pe 14 martie 2024 - 14:53, a scris:

5 kg in 7 zile tot ce se poate. Dai jos in medie un kg pe zi, avand in vedere ca si aportul de apa va fi mai mic. Si da, o sa scada vizibil masa musculara. Bafta!

Am tinut anul trecut un regim drastic combinat cu sport; am plecat in ianuarie de la 117 si am ajuns la 90 in cca 6-7 luni. Am tinut IF pana prin vara si post negru progresiv de 1, 2, 3 si 4 zile.
Efect de yo-yo: in decembrie ajunsesem la 97 iar acum am trecut iar de suta...

Vezi sa te opresti aici si in jos mergi prin dieta si sport cu 1-2kg pe luna.

#105
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,462
  • Înscris: 28.10.2018
Tu cum ai calculat ca dieta keto long term nu e sustenabila? De ce nu e sustenabila?

#106
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,270
  • Înscris: 26.01.2010

Vizualizare mesajlucianburjuiul, pe 14 martie 2024 - 14:53, a scris:

Am tinut anul trecut un regim drastic combinat cu sport; am plecat in ianuarie de la 117 si am ajuns la 90 in cca 6-7 luni. Am tinut IF pana prin vara si post negru progresiv de 1, 2, 3 si 4 zile.
Efect de yo-yo: in decembrie ajunsesem la 97 iar acum am trecut iar de suta...

De ceeee?
Te-ai lasat si de IF si de sport in acelasi timp cand ai ajuns la greutatea dorita?

#107
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,270
  • Înscris: 26.01.2010

Vizualizare mesajabac, pe 14 martie 2024 - 15:09, a scris:

Trebuie sa renunti la carbohidrati ca sa nu te mai ingrasi. Altfel obiceiurile alimentare vechi, vor produce aceleasi rezultate, over and over again.


Vizualizare mesajabac, pe 14 martie 2024 - 16:51, a scris:

Tu cum ai calculat ca dieta keto long term nu e sustenabila? De ce nu e sustenabila?

Daca faci strict keto si nu ai cheat days risti sa intri ca vaca in trifoi si la primul sandvish sau gura de inghetata furata de la sotie/sot , te trezesti cu 6 kile in plus a doua zi, iti vin dracii si te lasi de dieta  :lol:

Nu e cazul meu pentru ca desi mie imi vin dracii constant din tot felul de motive si nu-s ahitiata dupa carbs in general sau dulciuri , strict keto pe termen chiar nu e sustenabila din motive de mai sus.

Dirty keto combinata cu IF , low carb + IF + 3-5 zile de post cu apa odata la o luna , doua ......setezi targete usor de atins fara sa iti obligi corpul + mintea la stres constant
Fizic nu ai nici o problema dar mental , cum te descurci cand vezi pe cineva ca mananca o piersica langa tine si tu te uiti la ea si te gandesti ca are prea multi carbs pentru dieta strict keto a ta ?

Alchool la fel , daca esti anti alchool in general e ok dar de ziua ta dai noroc cu paharul de apa minerala in timp ce restu bea sampanie ? Daca esti in AA da dar cu tortul ce faci ? Face sotia un keto cake pentru tine si cumpara altul pentru invitati sau obligi toata lumea sa manance keto cake?

Motivul principal pentru care majoritatea persoanelor sunt la dieta constant este strictetea dietelor si faptul ca oamenii isi seteaza targete imbosibil de atins datorita restrictiei drastice la care se supun.

#108
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,270
  • Înscris: 26.01.2010
60 net carbs pe zi este recomandat pentru keto!


about 13 grams
One medium-sized peach contains about 13 grams of net carbs, which can quickly add up and may not fit within the daily carb limit for those following a ketogenic diet

23.9g
Banana, fresh (1 medium - 7" to 7 7/8" long) contains 27g total carbs, 23.9g net carbs, 0.4g fat, 1.3g protein, and 105 calories.

Un mar are 25 gr

Capsuni , 9 gr la cup ...o manuta de capsuni as zice

14 gr la one cup cantalupe

In poza , piersica si cantalup ar fi keto friendly dar alegi sa mananci o piersica trebuie sa renunti la altceva sa nu sari peste daily net carbs :D

Nu ma intelege gresit , eu-s all for keto si IF , ba chiar 7 zile water fasting mi se pare o idee foarte buna pentru ca nu mai tre sa te mai intrebi la fiecare 23-25 de ore eu ce mananc azi

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate