După moartea tatălui, mama vrea sa ia tot.
Last Updated: Apr 07 2023 21:53, Started by
ciresel
, Apr 02 2023 13:38
·
11

Posted 03 April 2023 - 20:28

Posted 03 April 2023 - 22:24

Împărate, greșești.
Dacă tatăl meu, cât a trăit nu a spus să i se împartă bucata lui altfel decât conform legii, consider că a vrut să-mi lase mie o parte din bucata lui. Ca un cadou, dacă vrei. Mama face ce vrea cu bunurile ei, la fel și tatăl. |
Posted 04 April 2023 - 00:02

@Tsunamii Tu continui sa gandesti ca peste ocean, unde un parinte poate dezmosteni un copil fara nicio problema si in general copiii nu au asteptari de la parinti, dar traiesti acum in Romania unde sunt alte obiceiuri, asteptari, etc
|
Posted 04 April 2023 - 05:51

@Tsunamii Tu continui sa gandesti ca peste ocean,
Împărate, greșești. Dacă tatăl meu, cât a trăit nu a spus să i se împartă bucata lui altfel decât conform legii, consider că a vrut să-mi lase mie o parte din bucata lui. Ca un cadou, dacă vrei. Stiu, pentru ca-cadoul tau |
Posted 04 April 2023 - 07:39

Posted 04 April 2023 - 07:46

Nimeni nu da afara pe nimeni. Eu nu stau în apartamentul ala. De fapt acolo sta sormea, interesul e mai mare pt ea sa rămână acolo. Plus ca mama mai sta și la casa. Deci nu se punea problema ca fizic nu ar avea unde sta. Insa moral și mintal o deranja ca nu poate avea toate procentele. Mama a fost ajutata de bunicii mei pt ca au avut salarii mai mari. A fost ajutata ca cerut ajutorul. Eu dacă as cere acum ajutorul ei, s ar supăra.
|
Posted 04 April 2023 - 07:59

Posted 04 April 2023 - 08:16

Si deci esti indreptatit sa-ti dai mama afara din casa in care a trait. nu e cazul acestui topic! omu dorește doar ca-mpărțirea să se facă conform legii. cât despre faptul ca moștenirea să revină surorii, iar cred că nu-i cazul, deoarece mă-sa a zis clar că ea vrea totul: adică ca ambii copii să renunțe! dacă mama dorea să lase fiicei, atunci spunea clar: io și fiul să renunțăm în favoarea fetei! tare cred că dacă zicea așa, fiul n-avea nimic împotrivă! |
Posted 04 April 2023 - 09:47

|
Posted 04 April 2023 - 09:48

dacă mama dorea să lase fiicei, atunci spunea clar: io și fiul să renunțăm în favoarea fetei! Nu e chiar asa. Dupa ce mama devine singura proprietara face un contract de intretinere pe numele sorei (care oricum sta cu ea in casa) si îi lasa ei apartamentul si ce o mai vrea. Iar contractele astea de intretinere nu pot fi atacate de terti. Edited by AlexD2, 04 April 2023 - 09:53. |
Posted 04 April 2023 - 10:00

Pot fi atacate dar sansele de a declara nul un astfel de contract sunt mici. Dar nu 0
![]() |
Posted 04 April 2023 - 10:12

Daca sora isi vede de treaba si mama cu contesta contractul sansele sunt zero.
|
Posted 04 April 2023 - 10:40

Daca sora isi vede de treaba.
Ca idee, orice act poate fi atacat. Problema este cu sansele de succes. S-a mai vazut desfaceri de acte de intretinere fiindca 'intretinatorul' nu a reusit sa demonstreze ca avea intr-adevar grija de persoana respectiva. Dar revenind on topic, nu il poate forta nimeni pe initiator sa renunte la mostenire. |
Posted 04 April 2023 - 13:45

Nu e chiar asa. Dupa ce mama devine singura proprietara face un contract de intretinere pe numele sorei (care oricum sta cu ea in casa) si îi lasa ei apartamentul si ce o mai vrea. Iar contractele astea de intretinere nu pot fi atacate de terti. hei, se poate renunța la cota parte, dar cu clauză de rentă viageră! ASTA chiar nu poate fi atacată nicidecum! (contractele au părți scrise cu litere atât de mici încât orice babă se sperie de acei purici... ![]() |
|
Posted 04 April 2023 - 21:36

Nici daca ar avea doar 1% din locuinta nu ar putea sa o dea afara. Pai stai, Limpezeste-ma Presupunem ca are 70% din casa si SfantuDracu isi vrea partea. Nu trebuie sa vanda casa si sa imparta banii? Asta nu inseamna s-o dea afara din casa?
I-l ofer benevol, dacă vreau. Bineinteles, ca asa e legea Dar eu stiu ca el vrea jumatate din casa mamei cu toate ca sora lui se ingrijeste de maica-sa Ia posibilitate aici, Sa zicem ca face succesiunea. In locul mamei, dac-as avea un copil ca el, sa ma faca sa vand as face donatie si apoi testament fiicei dupa succesiune, fiului revenind legal doar o frimitura dupa ce mor eu. |
Posted 05 April 2023 - 06:48

Pai stai, Limpezeste-ma Presupunem ca are 70% din casa si SfantuDracu isi vrea partea. Nu trebuie sa vanda casa si sa imparta banii? Asta nu inseamna s-o dea afara din casa? Bineinteles, ca asa e legea Dar eu stiu ca el vrea jumatate din casa mamei cu toate ca sora lui se ingrijeste de maica-sa Ia posibilitate aici, Sa zicem ca face succesiunea. In locul mamei, dac-as avea un copil ca el, sa ma faca sa vand as face donatie si apoi testament fiicei dupa succesiune, fiului revenind legal doar o frimitura dupa ce mor eu. |
Posted 05 April 2023 - 09:48

Nu trebuie sa vanda casa si sa imparta banii? Asta nu inseamna s-o dea afara din casa? Nu-i obligatoriu. Bani si o masina are, ramase de la sot. Si le-a insusit, desi tot la categoria "mostenire" intrau si acestea. Cu multa bunavointa se pot intelege cumva. ![]()
Apartamentul este cumpărat de la stat pe numele părinților dar cu banii bunicilor, deci e bun comun. Evident ca tata mai avea mașina și niște mii de euro în cont care au fost scoși cu cardul și au întrat în posesia mamei. Astea nu m au deranjat, pe mine ma uimește de ce și ar dori și ar cere sa aiba partea noastră a copiilor. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users