Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Razboiul Rusiei lui Putin in Ucraina (2022 - 2023 - 2024 ...

* * * * - 67 votes
  • This topic is locked This topic is locked
28778 replies to this topic

#28261
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,559
  • Înscris: 16.03.2007
don, din "in sapte zile suntem la berlin" la "trebuie sa luptam din greu pana in 2030" e ceva :lol:

#28262
manic_user

manic_user

    Slightly Older Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,336
  • Înscris: 16.01.2007
Raport de luptă - Ziua 791 (24 aprilie 2024)

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OvfaV0Mbgk4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#28263
zircon

zircon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 05.03.2004

Vizualizare mesajcatalinn, pe 24 aprilie 2024 - 19:51, a scris:

...controlau ce se intampla in zona Deltei si a Moldovei.
...
[/i][/url]
Alea controlează ce se întâmplă până în Urali

#28264
adair

adair

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,640
  • Înscris: 29.05.2011
M1150 avariat in Ucraina. Se poate vedea blindajul compozit stratificat.

https://x.com/kontak...1008545032?s=46

#28265
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,383
  • Înscris: 03.03.2016
Soc si groaza la televiziunea rusa

Attached Files



#28266
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,610
  • Înscris: 25.04.2007
Soc si groaza si in lista de azi. Iar avem numar din patru cifre. 1040 orci ce au incercat sa mai castige ceva teren, dar nu numai ca nu au reusit, au mai permis ucrainenilor sa recupereze. Pentru asta au platit cu viata.
Si la rable a fost paguba pentru orci, dupa atatea zile in care au mai strans ceva cu chiu cu vai. 13 tancuri, 14 APC-IFV, 28 sisteme de artilerie, 1 MLRS, 1 sistem AA, 57 diverse vehicule si 2 echipamente asa zise speciale.
Ce o fi in sufletul orcofililor, cred ca numai tristete si jale.

edit: uitai de cele 10 drone si 1 racheta doborate de ucraineni. Daca israelienii si-au facut bine treaba prin iran, ucrainenii le bombardeaza orcilor facilitatile de productie si locurile de lansare, se termina si cu Shahed astea.

Attached Files


Edited by Cousteau, 25 April 2024 - 07:26.


#28267
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,414
  • Înscris: 31.08.2006
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Rusia produce arme în cantități mai mari decât nevoile sale în război. Acum complexul militar-industrial al Federației Ruse lucrează deja pentru a umple depozitele.
                                  "Acum puteți fi naivi și să spuneți că Putin face acest lucru numai din prudență. Ca persoană sceptică, aș spune în acest caz că o face pentru că are planuri sau ar putea avea."

                                 SURSA

O mandrete de "Buk-M1" (sistem de rachete sol-aer rusesc) a fost facut praf si pulbere de ucraineni tocmai cand se pregatea sa slobozeasca niste rachete spre Ucraina. Buummm !

https://twitter.com/...367468360061423

Un nou protest antirusesc a avut loc ieri in Georgia:

https://twitter.com/...213185845117427

Nu, nu e vanatoare de rate, ci e vanatoare de drone ucrainene. De data asta, doi dintre cei trei vanatori rusi au fost haliti de "rate". Mac, mac !
https://twitter.com/...377230044786718

#28268
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,370
  • Înscris: 29.07.2013

Vizualizare mesajfansat, pe 25 aprilie 2024 - 08:07, a scris:


Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Rusia produce arme în cantități mai mari decât nevoile sale în război. Acum complexul militar-industrial al Federației Ruse lucrează deja pentru a umple depozitele.


Eu totusi cred ca este propaganda pro domo, afirmatii ce transmit mesaje alarmiste pentru a trezi la realitate creierele amortite de linistea si bunastarea in care s-au complacut dupa caderea Cortinei de Fier si incetarea Razboiului Rece.
La cate eforturi pentru a impune sanctiuni se depun pentru ca Rusia sa-si sleiasca puterea economica, la ce restrictii impune populatiei econimia de razboi, mi-e greu sa cred ca poporul sovietic poate produce ani la rand arme in asa cantitate incat sa se pregateasca de invazii peste invazii si in acelasi timp sa traiasca in fericire, indestulare si bunastare.
Exista exemplul NK unde inarmarea, armata  si productia de armament sunt pe primul loc iar la restul populatiei li se caca soarecii in farfurii de bine ce-o duc.
Rusii, care au gustat din dulceata capitalismului degenerat si putred si s-au obisnuit cu ea nu cred ca vor fi de acord sa treaca la nivelul de trai si existenta a nord coreenilor.

Deci ce da pe cale orala domnu ministru e nutret pentru harmasarii blegiti ai vestului decadent ;)

Parerea mea.

#28269
Tidel_wave

Tidel_wave

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 17.10.2019
"Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.Această afirmație a fost făcută miercuri de un oficial american, potrivit Reuters.
Rachetele au fost incluse într-un pachet de ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, aprobat de președintele american Joe Biden la 12 martie, a declarat oficialul american, vorbind sub rezerva anonimatului.
Oficialul nu a vrut să spună câte rachete au fost trimise.
Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a confirmat, în cadrul unui briefing pentru reporteri, că un "număr semnificativ" de rachete a fost trimis în Ucraina și a spus că "vom trimite mai multe".El a spus că Ucraina s-a angajat să folosească armele doar în interiorul Ucrainei, nu în Rusia.
Unele dintre rachete au fost cuprinse într-un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, aprobat miercuri de președintele Joe Biden, a precizat Sullivan.
Rachetele au fost folosite pentru prima dată în 17 aprilie, fiind lansate împotriva unui aerodrom rusesc din Crimeea care se află la aproximativ 165 km de linia frontului ucrainean, a precizat oficialul.
El a mai precizat că Ucraina a mai folosit armele în timpul nopții împotriva forțelor rusești din sud-estul Ucrainei.
Trimiterea sau nu a sistemelor de rachete tactice ale armatei (ATACMS) cu o rază de acțiune de până la 300 km a fost un subiect de dezbatere în cadrul administrației Biden timp de luni de zile. ATACMS cu rază medie de acțiune au fost furnizate în septembrie anul trecut.
Inițial, Pentagonul s-a opus desfășurării rachetelor cu rază lungă de acțiune, temându-se că pierderea rachetelor din stocul american ar afecta pregătirea militară a SUA. De asemenea, existau temeri că Ucraina le-ar putea folosi pentru a ataca ținte din interiorul Rusiei.
Utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune furnizate de Coreea de Nord împotriva Ucrainei în decembrie și ianuarie, în ciuda avertismentelor publice și private ale SUA de a nu face acest lucru, a dus la o schimbare de opinie, a declarat oficialul american.
De asemenea, un factor în luarea deciziei SUA a fost faptul că Rusia a vizat infrastructura critică a Ucrainei, a spus oficialul.
"Am avertizat Rusia în legătură cu aceste lucruri", a spus oficialul.
La sfârșitul lunii ianuarie, armata americană a găsit o modalitate de a-și satisface preocupările legate de pregătirea militară, ceea ce a permis administrației SUA să meargă mai departe. Au început să achiziționeze noi rachete de pe linia de producție Lockheed-Martin (LMT.N), pe o nouă filieră de producție.
Biden s-a întâlnit cu echipa sa de securitate națională la mijlocul lunii februarie și a fost de acord să accepte recomandarea unanimă a consilierilor săi de a trimite rachetele în Ucraina. La discuție au participat consilierul pe probleme de securitate națională Jake Sullivan, secretarul apărării Lloyd Austin, secretarul de stat Antony Blinken și președintele Statului Major Întrunit C.Q. Brown.
Provocarea în acel moment a fost să se găsească o modalitate de a plăti rachetele. Statele Unite își epuizaseră toate opțiunile de finanțare, iar blocajul din Congres a împiedicat acordarea de noi ajutoare. O oportunitate a apărut în martie, când mai multe contracte ale Pentagonului au fost licitate. Biden a reușit să folosească diferența pentru a trimite asistență în valoare de 300 de milioane de dolari către Ucraina.
Biden i-a spus echipei sale să includă ATACMS cu rază lungă de acțiune în acest pachet de finanțare, dar să facă acest lucru în secret, pentru a menține securitatea operațională și elementul surpriză pentru Ucraina, a declarat oficialul."

https://stirileprotv...de-actiune.html

#28270
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,333
  • Înscris: 23.07.2014

Vizualizare mesajCousteau, pe 24 aprilie 2024 - 17:47, a scris:

Voi inca nu ati vazut sistemul AA S-500, capabil sa invinga rachetele hipersonice. Daca le vede, bineinteles. https://www.defenser...-an_628022.html
Stati linistiti ca nici eu nu le-am vazut decat in desenul din articolul asta. Posted image

Apropo, cred ca am mai intrebat acum 2 ani, mai stie cineva canalul de youtube de acum mai multi ani (inainte de razboi) unde se prezentau desene animate facute bine, pe calculator, cu arme SF ale orcilor? Vazusem un film cu un convoi de camioane TIR mari, ca cele din reclama Coca Cola, chiar si pictate cu o reclama pe ele, ce se opreau undeva pe o autostrada, se deschideau panouri laterale si decolau din ele roiuri de drone ce tineau directia catre un aerodrom american unde stationau vreo suta de F22 sau F35 pe care le faceau praf. Si mai erau vreo 2-3 de astfel de filme cu visele orcilor.

Is tampeniile astea

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7FwDMzIbZrg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gIJaG7X6918?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/L0G1bj7o_-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Traiesc intr-o lume de fantezii umede, ca romanasii aia cu laserele lui Ceausescu. E clar ca si cu robotii aia au niste complexe enorme vis a vis de aia de la Boston dynamics.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-9EM5_VFlt8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-9EM5_VFlt8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SorinGT, 25 April 2024 - 08:32.


#28271
adair

adair

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,640
  • Înscris: 29.05.2011
O mentiune - a interceptat dar LA SOL.

Attached Files



#28272
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,363
  • Înscris: 05.03.2005
daaaaa....si cu preluare pe piept !  Posted image

Cu mancat rahat au cea mai mare experienta.

Edited by mccrya, 25 April 2024 - 09:32.


#28273
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008
Citește mai mult la: https://www.digi24.r...cesteia-2772099

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia

Așa și NATO are dreptul să atace Belarusul, pentru că Putin a adus acolo arme nucleare, nu?! Mie îmi place cum se crizează orcii când face occidentul ceva, dar când fac ei ceva, au tot dreptul... Ca de exemplu, importul de tehnică militară din Coreea de Nord, Iran sau alte țări ”prietene”.

Vizualizare mesajargonaut, pe 25 aprilie 2024 - 08:24, a scris:

Eu totusi cred ca este propaganda pro domo, afirmatii ce transmit mesaje alarmiste pentru a trezi la realitate creierele amortite de linistea si bunastarea in care s-au complacut dupa caderea Cortinei de Fier si incetarea Razboiului Rece.
La cate eforturi pentru a impune sanctiuni se depun pentru ca Rusia sa-si sleiasca puterea economica, la ce restrictii impune populatiei econimia de razboi, mi-e greu sa cred ca poporul sovietic poate produce ani la rand arme in asa cantitate incat sa se pregateasca de invazii peste invazii si in acelasi timp sa traiasca in fericire, indestulare si bunastare.
Exista exemplul NK unde inarmarea, armata  si productia de armament sunt pe primul loc iar la restul populatiei li se caca soarecii in farfurii de bine ce-o duc.
Rusii, care au gustat din dulceata capitalismului degenerat si putred si s-au obisnuit cu ea nu cred ca vor fi de acord sa treaca la nivelul de trai si existenta a nord coreenilor.

Deci ce da pe cale orala domnu ministru e nutret pentru harmasarii blegiti ai vestului decadent Posted image

Parerea mea.

Dacă nu se băgau americanii în WW2, azi se vorbea germana la Moscova. Dacă ar fi adevărat, atunci Ucraina ar fi de mult anexată. De 2 ani se chinuie să ajungă terestru la Kiev. Ori o fac pe-a proștii și la un moment dat, pe neașteptate, vor cuceri Ucraina în 3 zile, ori chiar nu au puterea să facă mai mult și dau aiurea din gură.

#28274
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,414
  • Înscris: 31.08.2006
Masini abandonate de barbati ucraineni la marginea soselei de langa frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, in regiunea Odesa. Ucrainenii si-au abandonat masinile pentru a incerca sa treaca ilegal granita cu Republica Moldova. Granita se afla in aceasta zona la mai putin de 1 km. Noua lege a mobilizarii a cam strans surubul pentru barbatii incorporabili din Ucraina:

https://twitter.com/...254695287615656

#28275
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008

Vizualizare mesajCo5min, pe 24 aprilie 2024 - 14:51, a scris:

Scholtz rămâne ferm pe poziție și nu aprobă livrarea Taurus.

https://twitter.com/...dSSzEnRM8w&s=19

Omul ăsta nu pricepe (sau nu vrea) că UKR trebuie ajutată să învingă nu sa supraviețuiasca.

Se știe cine i-o trage, discret, din când în când. Ca de altfel, și restul cancelarilor germani de la reunificare, până acum. Probabil că de asta stau cu curul în 2 părți, au rămas pe împărțeala de după WW2.

Vizualizare mesajGunDALF, pe 24 aprilie 2024 - 15:12, a scris:

Colcaie de spioni rusi si pe-acolo prin Germania... nu mai e tara care a fost acum 2-3 decenii. Cioaca ca ar pica pe mainile rusnacilor nu tine, deja stiu tot despre Taurus orcaletii. Posted image))
Si-atunci la ce sa te-astepti de la o Germanie (inca) merkelizata?

Ba e fix aceiași țară. Un sfert din ea a fost sub control rusesc și nu cred că rușii au plecat acasă de tot. Și probabil că mai trag sfori la cel mai înalt nivel.

Vizualizare mesajAtreides, pe 24 aprilie 2024 - 18:18, a scris:

tataie zicea in discurs dupa semnare ca primele materiale, munitii, ajung in termen de ORE!
La granita poloneza convoaiele asteptau deja ok-ul sa ii dea cheie

Eu cred că ajutorul ăsta era aprobat de luni de zile și au ales să nu spună public. Probabil că la fel a fost și cacealmaua din Senat, ca să-și frece rușii mâinile de bucurie. Nu vedeți cum a sărit în sus din cur bețiva-șefă? Eu pun pariu că F-16-le alea sunt deja pe drum bine de tot... Nu că bine de tot, sunt deja unde trebuie ele să fie. Când se vorbește de ceva la TV, deja e trimis de mult. Poate și Taurus vor ajunge și e doar un scandal de ochii lumii.

Edited by miki07, 25 April 2024 - 09:43.


#28276
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,178
  • Înscris: 27.02.2018
Înainte de aprobarea ajutorului în congresul SUA, deja se vorbea că armele ar fi fost aduse deja în Polonia și Germania, așteptând doar OK-ul ca să treacă granița spre Ucraina.
Așa au ajuns și peste noapte ATACMS care fuseseră ținute la secret, că războiul și realitatea din teren nu țin cont de birocrație și piedicile magatarzilor idiotului portocaliu.
Oricum vine perioada de 7-9 mai când ciolovecii sărbătoresc înscăunarea lui putin și eliberarea raZZiei de sub Hitler de către americani, deci și ucrainenii cu aliații or să le facă un cadou atunci.

Edited by mishuletzu, 25 April 2024 - 09:55.


#28277
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,036
  • Înscris: 20.06.2005

View Postmiki07, on 25 aprilie 2024 - 09:36, said:

Citește mai mult la: https://www.digi24.r...cesteia-2772099

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
ruzzia suge o ceapa, va ataca Polonia cu lilieci. Ei se cufuresc in Ucraina si vor sa faca treaba mare in Polonia. De unde le mai scot ....

Edited by wolfydRg, 25 April 2024 - 10:18.


#28278
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,333
  • Înscris: 23.07.2014
Astia tot ataca de cand era in proiect intrarea scandinavilor in NATO....and wait!....

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

29 user(s) are reading this topic

16 members, 7 guests, 6 anonymous users

liviu_np, SineNomine, Cobr@18, a_user, alphso, Clio1973, dany67, Leonard_pl, r2d2, cmm, skinner, Nenea Zap, druid4val, acvaristul, p0g02k, remvirg

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate