Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Care ar fi diferenta nutritiva?
Last Updated: Jun 14 2022 09:40, Started by
dirida
, Feb 09 2022 21:16
·
0
#1
Posted 09 February 2022 - 21:16
intre o conserva la cutie/borcan si un produs congelat la punga tinut in lazile alea frigorifice ale supermaketurilor- care se inchid si se deschid la fiecare client si daca se mai intrerupe si electrica, se dezgheata, iar se-ngheata....
|
#2
Posted 09 February 2022 - 21:34
Daca ala congelat nu e compromis, cred ca are valoare nutritionala mai buna.
Nu cred ca are sens sa vorbim de produse alterate, sau la care s-a intrerupt lantul frigorific. Edited by pasilla, 09 February 2022 - 21:36. |
#3
Posted 09 February 2022 - 21:36
Cel congelat rapid ar trebui sa fie superior. Acum este discutabil daca te referi la alimentul brut sau un preparat anume.
|
#4
Posted 09 February 2022 - 21:41
Diferenta nutritiva? Dar depinde ce contine fiecare. La aceeasi produs, cel congelat rapid e mai sanatos. Cel pre-fiert si bagat in conserva si-a pierdut de exemplu vitaminele la fierbere...
|
#6
Posted 09 February 2022 - 22:05
Cumpara cu incredere legume congelate, daca la pipaire le simti ca sunt separate si nu in bloc de gheata.
|
#7
Posted 09 February 2022 - 22:24
am cumparat de la edena parca, asa cum spui, si la gust semanau cu o iarba chioara cred,desi am pus-o in apa de ciorbita dupa instructiunile pe ambalaj
dar intrebarea e valabila si pentru peste Edited by Dany_Darke, 10 February 2022 - 01:06. |
#9
Posted 10 February 2022 - 00:49
dirida, on 09 februarie 2022 - 21:16, said:
intre o conserva la cutie/borcan si un produs congelat la punga tinut in lazile alea frigorifice ale supermaketurilor- care se inchid si se deschid la fiecare client si daca se mai intrerupe si electrica, se dezgheata, iar se-ngheata.... Diferenta nutritiva este de luat in considerare dupa ce il gatesti. Acum, cat priveste partea sanitara, te gandesti ca borcanele si cutiile au conservanti (E-uri, multe), iar cele din lazile frigorice este cum ai descris (unde eu dau vina pe lipsa de educatie a clientilor). |
#10
Posted 10 February 2022 - 01:05
Nimic nu se descongeleaza instant.Iarna nu ai multe optiuni, alea congelate sint bune.vara ia proaspete.
|
|
#12
Posted 12 February 2022 - 21:27
#13
Posted 14 February 2022 - 21:34
Oricum congelate cu mânuțele tale nu îți vor iesi niciodată cum le ies lor, pentru ca nu ai scule de congelare rapida, iar congelarea in echipamente domestice strica textura legumelor si implicit si valorea nutritivă.
Edenia are produse bune, acum nu știu ce experiența ai avut tu cu ele, cum au fost manipulate, prin ce regim au trecut si cum au fost gătite. |
#14
Posted 14 February 2022 - 21:49
Pai da, una e să le bagi tu la congelator, să se răcească in timp, și alta să le bage ăia direct la -40 de grade in ditamai camera frigorifica, altfel se formează cristalele de gheață.
Jos pălăria @richelieu și mulțumesc, mulți mi au spus de a lungul timpului că sunt prost că mă duc cu ce am de congelat la un prieten care are instalație de congelare rapidă, la o fabricută, și abia apoi le bag la congelatorul personal. Eu eram convins de asta, am făcut și teste, dar ești primul profesionist care îmi dai dreptate 😁 |
#15
Posted 16 February 2022 - 09:10
DarthBane, on 14 februarie 2022 - 21:49, said:
Eu eram convins de asta, am făcut și teste, dar ești primul profesionist care îmi dai dreptate Dar se știe de XX ani că congelarea rapidă e mai bună pentru păstrarea nutrienților, iar de multe ori, legumele congelate sunt chiar superioare celor proaspete, care pot sta ceva zile sau săptămâni prin depozite, înainte să ajungă la raft. Nu e nevoei să faci tu teste, e un lucru cunoscut de toată lumea. dirida, on 12 februarie 2022 - 21:27, said:
poate imi sugerezi vreo firma mai calitativa , ca de congelat eu cu minutele mele n-am timp Mazăre, fasole, Bonduelle. Sincer, toate sunt ok, dar diferă timpii de fierbere. Timpii recomandați pe etichetă, de multe ori, sunt greșiți, majoritatea trebuiesc lăsate mai mult. Despre gust... Ce gust te aștepți să aibă niște legume banale, congelate? Cred că de-asta există prostiile alea cu "legume congelate cu unt", pentru ăștia care caută să aibă fasolea gust de friptură... |
|
#16
Posted 16 February 2022 - 19:39
Pai, da, vreau sa se simta gustul legumelor altfel decit o iarba seaca(nu va ginditi la nu stiu ce ierburi) ;de ce le-as mai pune intr-o supa, sau ciorbita?
Bonduelle este cea mai rea dintre conservele pe care le-am incercat in ultima vreme Si, despre peste(peshte) are cinceva ceva de comentat? Un ton in ulei la un borcan (scump la pret), e mai bun decit un ton congelat? |
#18
Posted 16 February 2022 - 23:38
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users