Cum sa faci vin acasa, pas cu pas
Last Updated: Apr 26 2023 16:23, Started by
Rakdos
, Nov 08 2021 10:16
·
0
#37
Posted 18 April 2023 - 18:36
Acel butoi de stejar unde domiciliază ?
Intr o încăpere cu temperatură fixă de sub 15 grade ? Dacă da, da i pace. Dacă nu...., e la risc. |
#39
Posted 19 April 2023 - 08:56
Intr-o incapare unde pana acum au fost 10-12 grade. Doar ca la vara va fi mai cald...vreo 20.. Ai dreptate, va trebui sa il pun in beci, unde e mai frig, si nu pot face asta decat daca golesc butoiul.
Vinul a iesit dulce, @scania_delfin. |
#40
Posted 19 April 2023 - 16:29
Rakdos, on 19 aprilie 2023 - 08:56, said:
Intr-o incapare unde pana acum au fost 10-12 grade. Doar ca la vara va fi mai cald...vreo 20.. Ai dreptate, va trebui sa il pun in beci, unde e mai frig, si nu pot face asta decat daca golesc butoiul. Vinul a iesit dulce, @scania_delfin. |
#41
Posted 20 April 2023 - 13:53
Demisec? Chiar daca a fost tratat? Mai poate fermenta? Daca da, trebuie sa ii pun furtun? Cum ziceam, il tin in butoi de stejar, cu dop de lemn (al butoiului), butoiul plin si am grija sa il umplu regulat.
|
#42
Posted 20 April 2023 - 17:02
Rakdos, on 20 aprilie 2023 - 13:53, said:
Demisec? Chiar daca a fost tratat? Mai poate fermenta? Daca da, trebuie sa ii pun furtun? Cum ziceam, il tin in butoi de stejar, cu dop de lemn (al butoiului), butoiul plin si am grija sa il umplu regulat. |
#43
Posted 20 April 2023 - 19:36
Rakdos, on 18 aprilie 2023 - 18:07, said:
...l-am tras (al doilea pritoc), tratat cu SO2 6% si pus in butoi de stejar. Nu? Ce parere aveti? Faza e ca acum ce ar trebui sa fac? Al 3 lea pritoc?? NEAPĂRAT fă al 3-lea pritoc, pt că ai scris că l-ai tratat cu SO2, iar în prospectul chimicalei scrie CLAR că după 20...30 de zile de la tratare se face o nouă pritocire... Rakdos, on 19 aprilie 2023 - 08:56, said:
Vinul a iesit dulce, @scania_delfin. dacă vinul este dulce, ai mare grijă că din mai va reîncepe fierberea așa că, să n-ai dop permanent la recipient, ci tot dop cu fierbător altfel îți bubuie damigeana/butoiul... |
#44
Posted 20 April 2023 - 20:09
gushpi, on 20 aprilie 2023 - 19:36, said: NEAPĂRAT fă al 3-lea pritoc, pt că ai scris că l-ai tratat cu SO2, iar în prospectul chimicalei scrie CLAR că după 20...30 de zile de la tratare se face o nouă pritocire... dacă vinul este dulce, ai mare grijă că din mai va reîncepe fierberea așa că, să n-ai dop permanent la recipient, ci tot dop cu fierbător altfel îți bubuie damigeana/butoiul... |
#45
Posted 24 April 2023 - 12:33
acum 2 ani am avut și io un ottonel dulce
după ce a trecut de august, vinul s-a „acidulat”, devenind o mică șampanie dacă nu terminam bidonul deja desfăcut, vinul se înăsprea, și nu mai era atât de bun deci, aș zice că da, poate s-o ia din loc, dacă este destul de dulce. |
#46
Posted 24 April 2023 - 13:54
gushpi, on 24 aprilie 2023 - 12:33, said:
acum 2 ani am avut și io un ottonel dulce după ce a trecut de august, vinul s-a „acidulat”, devenind o mică șampanie dacă nu terminam bidonul deja desfăcut, vinul se înăsprea, și nu mai era atât de bun deci, aș zice că da, poate s-o ia din loc, dacă este destul de dulce. |
|
#47
Posted 25 April 2023 - 09:37
ce să mai aștepți?
consumă-l responsabil, bea-l cu măsură... (ai grijă că și găleata de 10 litri, tot măsură e! ) |
#48
Posted 25 April 2023 - 12:57
#49
Posted 26 April 2023 - 08:15
sau, când va fi mai/iunie, adaugi 30% borsec și e și demisec și răcoritor!
Edited by gushpi, 26 April 2023 - 08:15. |
#50
Posted 26 April 2023 - 16:23
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users