Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 

Stare depresiva

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#55
DGecko

DGecko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 725
  • Înscris: 31.07.2012
Ai postat si ai fugit!
Stai aici cu noi...
Colegul de mai sus spune ca ai mai postat pe subiectul asta.
Ce anume ai incercat dintre sfaturile primite si nu te-a ajutat?

#56
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016

View Postglassofwine, on 03 iunie 2021 - 20:41, said:

Nu cumva e troll? Eu sper ca e. Zice ca are facultate dar se exprima in halul ala Posted Image

Eu cunosc pe unu care a luat BAC-ul din 3 incercari si a facut facultatea de mediu. BAC-ul este de fapt cel mai mare obstacol, facultatea o faci usor daca ai bani de taxa. Nu orice facultate si nu in orice fel, dar o faci...


PS: Da, facultate de ecologie, am citit in alt thread. Ca ala de care zic eu. E buna daca deja ai unde te angaja si doar iti trebuie diploma ca sa obtii sporuri la salariu. Sau sa bifezi "studii superioare"

Edited by Notsure, 03 June 2021 - 20:49.


#57
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,026
  • Înscris: 18.12.2007
https://forum.softpe...tare-depresiva/
https://forum.softpe...59916-viaa-mea/

Si mai sunt si alte postari.

#58
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016

View PostAlexEn, on 03 iunie 2021 - 20:42, said:


Din celelalte postari ale ei, pe care le poti cauta pornind de la profil Posted Image

Asta am facut acum, dar inainte sa deschida, de unde dracu aflam? Luam lista cu useri la rand, sa vad ce topicuri deschid? Pai asa, pana gaseam un topic de-asta dramatic, imi umpleam capul de topicuri despre cum se deschide dopul de pluta mai usor la sticla, cum se regleaza faza lunga si ce pavaj e mai rezistent...

#59
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,026
  • Înscris: 18.12.2007
Pai de asta mai exista si unii mai batrani pe aici, care mai tin minte userii 'deosebiti' :)
Problema cu acest topic e ca ar fi copie la indigo dupa altele, din care initiatoarea nu a inteles nimic si a ignorat orice sfat care i s-a dat.

#60
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 07.11.2006

View Postquiria, on 03 iunie 2021 - 20:21, said:

am un cuțit în dulap

View PostAlexEn, on 03 iunie 2021 - 20:38, said:

Draga Andreea, ai vreo 4 sau 5 topicuri in ultimii ani care incep aproape identic.
Ai pus ceva in aplicare din sfaturile primite acolo?

Cred ca in acest rastimp a ascutit cutitul ala.

#61
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Cauta pe net, sunt asociatii la care poti suna, sa te ajute gratuit, sa depasesti momentele mai dificile.
Eu stiu doar cateva:
0374456420,
0800080020
Pe aria aceasta, de ani de zile se practica bataia de joc si mai mult rau iti va face.
Dar cred ca ai observat deja, asa ca fii inteleapta si nu mai scrie aici.

Edited by Cr1spy, 03 June 2021 - 21:23.


#62
quiria

quiria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 07.01.2012
Puteți să spuneți ce vreți și când am deschis alte topicuri tot la mișto m au luat unii din păcate viața e reală nu poate fi luată la mișto daca o duceam bine sau mă simțeam bine nu veneam aici sa scriu dar dintr un soi de disperare și singurătate am scris.am încercat să fiu mai pozitivă nu reușesc am vorbit cu un psiholog prin martie dar tot am aceleași gânduri și nu pot să mă schimb.nu sunt obligata sa trăiesc.o viața avem și aia e scurta și ne tine din scurt chiar daca o trăim nu lungim viața ne lungim suferinta.

#63
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 02.08.2020
Am citit, intre timp au intrat si alte raspunsuri.
Am intrebat pe cineva care a trecut prin astfel de lucruri...
Chiar daca exista posibilitatea sa fie un mesaj fals, voi incerca sa raspund serios.
Exista online site-uri unde se poate adresa omul, cand simte ca nu mai poate. Au chat. Nu stiu pe Romania, dar persoana de care am zis ca o intreb, a incercat pe engleza. Site cu voluntari, etc. La prima mentionare despre ganduri de suicid, de partea cealalta au intrerupt conversatia. Pentru ca, in tarile cu apa calda, ca sa zic asa, sunt implicatii serioase, ma gandesc juridice, daca o persoana este intr-un astfel de punct, si primeste sfaturi "dupa ureche". E riscant. Si se poate sa apara o responsabilitate imensa, fix in spinarea cui ar vrea sa ajute, insa habar nu are... Cum. Ce sa spuna, ca sa nu faca mai rau.

La noi, merg cum merg... Toate. Doar cine nu a avut nevoie, nu stie, e naiv si plin de incredere in a "certa" pe altul ca de ce nu e mai vesel si nu se descurca. Trist. Dar adevarat.

Un om, cand nu se mai descurca, inseamna ca a incercat ce putea, ce stia, si si-a atins limitele. Dojeneala plina de superioritate o consider deplasata. Cine vrea sa mediteze de ce, poate se face un strop mai intelept. Cine tot considera ca o galeata cu apa rece in cap, pentru trezire, e solutia... mai bine se abtine.

Lumea e o jungla. Faptul ca un om este in viata, e, pana la urma, un miracol. A reusit cum-necum sa traiasca, printre atatea probabilitati si evenimente, prin atatea puncte in care ar fi putut sa nu reuseasca.

Cu alte cuvinte, autoarea postarii este un om puternic, mai puternic decat isi acorda credit. Pentru ca inca rezista, si cere, in felul ei, ajutor. Si un om care traieste, deci poate face ceva bun in viata lui, cu viata lui. De la lucruri mici, ca ii spui altuia o vorba buna, la lucruri mai mari, ca poate intr-o zi poti fi ajutorul de care alt om are nevoie disperata.

Intr-o lume ideala, incerca cineva sa o caute, sa stea la o vorba, la un ceai, la o cafea. Mici semne ca existenta ei conteaza, ca e auzita si bagata in seama. Dar nu stiu daca traim in acea lume si unul din cele mai imposibile lucruri e sa te bagi in viata cuiva, sa iti asumi, intr-un fel, responsabilitatea soartei altuia... E trist, insa mai multi dintre noi decat am vrea sa recunoastem ne tinem de un fir de pai, si nu vrem sa... riscam.

Ce poti face, cand asta nu e disponibil? Pai te incapatanezi sa traiesti. Te incapatanezi sa alungi gandurile rele, pentru ca daca inca existi, exista o sansa sa ai parte de ceva bun, candva. Nu e necesar sa stii precis si cum, ce e acum necesar e sa te lupti sa vrei sa traiesti. Pentru tine o faci, si ai forta in interior de a castiga aceasta lupta.

Citeste, daca poti, carti care tin loc, momentan, de prieteni, care te ajuta la suflet, care pot fi ca un om care te sprijina, insa nu iti cere nimic in schimb. Cauta un sprijin si in natura - fa o poza la ceva frumos zi de zi, fa 100 de pasi, urmareste pasarile - noteaza undeva, timp de o luna, zilnic, ce ai reusit sa observi frumos zi de zi. Nu te gandi la imaginea de ansamblu, ci, pe situatia asta asa cum e, pe care o ai, lupta sa iti faci o ancora - un ritual regulat cu care sa te ajuti ( plimbat, desenat, o gustare pe care o iei la ora fixa...). Te concentrezi pe noul obicei zilnic, apoi peste o luna, exista sansa sa fii in alt punct cu gandirea si cum te simti, doar pentru ca ai tinut la distanta gandurile negre, cu ceva regulat, zilnic - pe care te-ai concentrat si pentru care ai facut un efort, dand astfel valoare si semnificatie unui gest nou in viata ta.

Cealalta cale - medic de specialitate, si speri sa ai noroc si sa nimeresti pe careva competent cat de cat... Costa consultatia... Si nu ai venituri... Poate la urgenta sa fie gratuit. Am mentionat doar ca e posibil sa existe si o astfel de cale de urmat. Nu ma bag mai mult, ca nu pot recomanda din imaginatie. Sa spuna clar altcineva, daca stie cum poate proceda cineva aflat asa, la limita...

Este realist, ma gandesc, sa nu facem recomandari teoretice si din ce visam noi ca e posibil, nu?! Gen, daca nu ai fost depresiv si vai de tine sa vizitezi fortele de munca... Sa nu te pronunti cam cum ajuta asa ceva omul aflat la ananghie... Just saying.

Autoarei postarii, sper sa reusesti sa fii bine!

#64
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Ba, apropo, on64 unde e? A mai dat vreun semn?

Andreea, in caz ca nu stii, on64 e unu care deschide continuu threaduri ca ale tale, dar mai des. Are job, salariu cat de cat ok, apartament, masina, dar se vaita ca are viata de caine. Si stiu ca isi cauta iubita, nevasta, nu stiu... Poate te ia la el.


Acum, solutia cea mai simpla cred ca este videochatul. In mod normal sunt contra, dar nu cred ca ai nimic de pierdut. Vreun job care sa ceara etica impecabila nu cred ca vei mai avea ca sa iti puna probleme. Singura chestie e sa nu te judece viitorul partener. Sunt fete care au facut videochat in timp ce faceau dreptul, apoi au ajuns avocate, notarite etc.

PS: Si nu sta sa citesti mesjaul de deasupra mea, l-am citit eu deja, e pe sistemul "sa fie bine, sa nu fie rau", o sa te unga la suflet jumate de ora, iar maine iar vii sa deschizi alt thread ca asta.

Edited by Notsure, 03 June 2021 - 22:09.


#65
quiria

quiria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 07.01.2012
Rog un moderator sa îmi închidă topicul.

#66
DarkEnemy

DarkEnemy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,281
  • Înscris: 19.07.2008
Nu inteleg: daca esti sanatos (fizic), de ce trebuie sa stai in sat? Adica si sa vrei sa stai in sat, tot se gaseste ceva de lucru acolo, sa iti ofere prilejul de a iesi din casa. For fuck sake' ca fac oamenii naveta zeci de km cu autobuzele inspre orase mai mari, la fabrici, la magazine, la orice si sunt ok, au ocazia sa plece din sat, sa vorbeasca cu altii, sa rada, sa se simta bine.



#67
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016

View Postquiria, on 04 iunie 2021 - 10:54, said:

Rog un moderator sa îmi închidă topicul.

Totusi, ce nu iti place la sat? Eu planuiesc sa ma mut de la oras la sat, sa am in curte o floare, un copac, sa nu mor de cald vara...

#68
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016

View PostDarkEnemy, on 04 iunie 2021 - 11:56, said:

Nu inteleg: daca esti sanatos (fizic), de ce trebuie sa stai in sat? Adica si sa vrei sa stai in sat, tot se gaseste ceva de lucru acolo, sa iti ofere prilejul de a iesi din casa. For fuck sake' ca fac oamenii naveta zeci de km cu autobuzele inspre orase mai mari, la fabrici, la magazine, la orice si sunt ok, au ocazia sa plece din sat, sa vorbeasca cu altii, sa rada, sa se simta bine.

De asta e bine sa dai copilul afara din casa dupa facultate sau dupa liceu daca nu face facultate. Il lasi cateva luni sa isi faca CV-uri, sa caute, apoi mars afara! Pe strazi, la munci de jos, unde apuca, dupa aia o sa iti multumeasca, decat sa ajunga o leguma de care sa te impiedici prin casa. Si nu mai spun ca e fata, are 1 milion de avantaje, job mai usor de gasit, e plin de pitipoance care atarna pe la toate birourile, gasesti pe unu sa te intretina etc. Nu trebuie decat sa arati macar decent, sa stii sa te exprimi si sa scrii macar de nota 5 (ca in cazul de fata). Dar ca barbat nu te intretine nimeni, nu te pune nimeni in firma de bibelou, sa faci cafele si sa zici "buna ziua" clientilor, ajungi ori pe santier, ori sa dormi pe strazi. De asta barbatii stau mult mai rau in statistici la dormit pe strazi si la suicid.

Edited by Notsure, 05 June 2021 - 07:02.


#69
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Acum exista prestare de servicii de prostitutie si ptr barbati, nu mai este nevoie sa fiti revoltati pe "soarta nedreapta".

Edited by Cr1spy, 05 June 2021 - 11:46.


#70
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Exista si nu prea. O data, ca femeile nu prea apeleaza la asa ceva, apoi ca tre sa ai niste dotari si ceva conditie fizica. Ca femeie, tre sa nu fii hidoasa si cam atat. Plus ca femeile sunt mult mai solicitate. Deci sa beneficiezi de un job de genul ca barbat e raritate extrema, mai ales la noi in tara, unde e statistic inexistenta meseria. La fel, prin birouri cafele fac doar femeile. Daca stii doar sa faci cafea, ca barbat, munca fizica extrema e singura alternativa, iti indoi coloana pentru niste bani.

Edited by Notsure, 05 June 2021 - 14:05.


#71
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Poti sa te angajezi la facut si servit cafele, la cafenea. Sau tu vrei sa si prestezi altceva, fara sa stie multa lume, dar nu ai unde?

Edited by Cr1spy, 05 June 2021 - 14:10.


#72
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Hai, ca bati campii deja. Moderator, poti sa inchizi, are dreptate fata de la tara, gata, ajunge. Mai deschidem la anul, sa vedem care mai e situatia.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate