Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro
 Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...
 

Atria Urban Resort - pareri?

- - - - -
  • Please log in to reply
219 replies to this topic

#55
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Eu am stat ani de zile intr-un bloc vechi cu instalatia electrica originala (doar panoul si prizele erau noi) si nu am avut probleme nici cu cuptor electric, nici cu aerul conditionat nici cu masina de spalat, si pe vremea aia nu existau electrocasnice A+++ si nici becuri led.
Plitele electrice cu rezistenta sunt o porcarie, ori iti iei pe inductie ori mai bine iti pui clasica, pe gaz.
O groapa de gunoi la cativa km nu este un viciu ascuns, trebuie sa fii naiva rau sa te astepti ca un agent de vanzari sa iti spuna apropo domnisoara, aici pute rau a gunoi!
Sa inteleg ca atunci cand vei vinde vei fi la fel de deschisa catre cumparator si ii vei mentiona acest aspect explicit ca fiind motivul pentru care vinzi?
Toate informatiile alea pe care le-ai aflat ulterior le puteai afla la fel de bine inainte, dar tu nu te-ai deranjat  nici sa citesti bine antecontractul pe care l-ai semnat, deci chiar nu inteleg supararea.

Trifazic iti trebuie daca iti pui sauna sau iti faci um atelier mecanic, altfel nu...

Edited by nnestor, 15 February 2020 - 19:52.


#56
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 01.12.2017

 alexandracristea2006, on 14 februarie 2020 - 22:31, said:

Am dat cautare acum despre aceasta groapa de gunoi....nu e de glumit....plus ca spun ca intreaga panza freatica din zona este infestata de la aceasta gropa.....mamaaa ce treapa! Si au autorizatie de functionare pana in 2028
Eu nu va inteleg cum va cumparati apartamente la care veti plati o viata, asa cum va cumparati un pachet de biscuiti!
Vrei sa zici ca groapa de gunoi e teapa? Voiai sa-ti spuna dezvoltatorul ca groapa de gunoi e langa bloc?
Vad ca acum ai descoperit internetul! Inainte de antecontract nu stiai ca exista!
Daca reusesti sa iesi din asta, intereseaza-te inainte de a lua ceva, du-te in zona, intreaba pe cei mai batrani, care stiu orasul, vezi orientarea camerelor, studiaza vecinatatile, nu te mai arunca cu capul inainte!
De asta fac profit toti neterminatii astia de-si zic dezvoltatori, ca va gasesc pe voi.

Edited by der25, 15 February 2020 - 20:09.


#57
Michelet

Michelet

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.02.2020
Aș vrea să fac o serie de comentarii la ce s-a scris până acum, cu mențiunea că intenționez să achiziționez un apartament în complex și aștept opinii pro și contra:
1. Cu privire la puterea maximă admisă de 6.5 kW: din ce am citit rezultă că este puterea clasică a unui branșament monofazat, caracteristic majorității locuințelor. Din asta deduc că ar trebui să fie suficientă pentru un consum normal de energie electrică, chiar și la un apartament de 3 camere. Pe de altă parte, nu sunt electrician așa ca, dacă am înțeles greșit, vă rog să mă corectați.
2. Pânza freatică infestată: vă spun cu siguranță că la nivelul regiunii București-Ilfov sunt infestate toate cele trei pânze freatice, inclusiv pânza Frățești, care este situată la cea mai mare adâncime. Mă gândesc, totuși, că apa din apartamente este epurată, așa că nu ar trebui să fie o problemă.
3. Costurile ridicate cu firma de administrare: după ce se constituie asociația de proprietari cred că se poate semna contract cu altă firmă.
4. Parcare cu față vs parcare cu spatele: funny.
5. Groapa de gunoi de la Rudeni: este o situație caracteristică zonelor graniță ale Bucureștiului, este la fel și la Glina, și la Vidra. Menționez că acum locuiesc tot în zonă și nu am simțit un disconfort deosebit.
De ce am ales un apartament în complex: zona în dezvoltare (se construiește un mall, există Carrefour, Leroy Merlin, acces ușor la A1, aeroport, etc.), suprafețele interioare generoase, acces relativ facil spre Centru. Repet, spun asta ca un locuitor al zonei. Mă gândesc și la prețuri, raportat la caracteristici mi se par decente, spre Centru mi se pare că lumea a luat-o razna.
Cu toate acestea, încă nu am semnat antecontractul și pot fi salvat. Aștept opinii, inclusiv în privat.
Mulțumesc!

#58
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,372
  • Înscris: 05.04.2006
Acum incepe sa imi para rau ca am scris aici despre groapa de gunoi, aglomeratie, zgomotul/praful care vin dinspre soseaua de centura, poate ca am naruit niste vise :( Insa e mult mai rau sa te muti acolo si sa miroasa a....gunoi....5 zile din 7. Si miroase in masina cind trec pe acolo, uneori nici nu poti respira. Exagerez ? Nu cred. Taxa de mentenanta mi se pare, de asemenea, mare. Cu 2-3 sute de lei/luna platesti o rata la un electrocasnic mare, la un laptop, vine cineva si iti face curatenie in casa etc.

#59
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008
Domnilor, intamplarea face că trec prin zona aia de câteva ori pe saptamana. Niciodată nu am simțit vreun miros dubios. Fie că afara erau 5 grade sau 30.  Nu vreau să acuz pe cineva de afirmații mincinoase, ci faptul că, cel puțin dpmdv , ne e chiar cum se crede... ca pute mereu sau aproape mereu.
Apoi, referitor la instalația electrică... recunosc că nu sunt electrician. Dar nu cred că acest dezvoltător a fost atât de batut în cap, țepar, nesimțit sau cum vreți voi, încât să fiți nevoiți să folosiți niste electrocasnice anume. Și dacă va consolează cu ceva , sunt situații în care , datorita curentului care fluctuează in draci (mai ales când ești legat la șantier), se ard la greu electrocasnicele. Știu câteva cazuri din Cosmopolis (unde stau) și multe alte cazuri din alte cartiere mult mai scumpe. Cu toate astea soluții se găsesc, cum spunea cineva mai sus sau un regulator de tensiune.
Și Ionuț, scuza-ma, dar daca ție ți se pare scumpă o taxa de mentenanță de 200-300  (la mine taxa asta include paza, curent public, întreținerea lifturilor și a spatiilor verzi, deszăpezire iarna, transport până la metrou), nu mi-o lua in nume de rău, dar tu te-ai interesat concret ce înseamnă mentenanță într-un astfel de cartier, construit pe un teren privat?

Edited by LauCalin, 16 February 2020 - 00:38.


#60
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ce fac de 2-300 lei pe luna nene? Și mie mi se pare mult.

#61
Andreea-D

Andreea-D

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.04.2016
Cand vad ca tot primesc mail cu toate aberatiile voastre ma amuz si mai mult. Toata lumea isi da cu parerea dar nimeni nu are habar de ceea ce este aici in complex.

Daca chiar vrei sa vezi cum este de ce nu stai o zi intreaga in complex sa atiti ca exista un apartamant model ap. Nr.6 unde dezvoltatorul l-a lasat asadrept model si oamenii din complex pot merge acolo sa atea, sa lucreze, sa isi dea intalniri de afaceri. Puteti incerca sa stai o zi intreaga in zona si sa vedeti exact cu este cu groapa de gunoi. Asa cum am zis si mai sus. Nu este disconfort enorm asa cum faceti voi pe aici. Pur si simplu vine un miros care nu te omoara ci pur si simplu simit putin iz.

Locuind in complex evident ca imi folosesc electrocasnicele. Nu am nici plita pe inductie, iar cuptorul are puterea de 2000. Toate circuitele sunt separate intre ele. Singura problema este circuitul pt plita pe inductie si cuptorul de bucatarie cu putere mai mare de 2000 deoare nu are fire trase pt consumuri asa de mari si in timp se uzeaza ai se are ( asta stiu de la un electeician specializat). Pentru plita p3 inductie iti teebuiesc si vase adecvate. Si sa fim serios cine naiba mai gateste asa cum se gatea pe vremuri, acum iei cina in oras si ai terminat.
Costuri pt intretinere nu sunt stabilite. Iar ca orice om normal cand dai niste baji vrei si dovada. Deci si pt asta exista solutie. Nu doar calvar asa cum sustineti voi pe aici.

Dezvoltatorul este foarte implicat in remedierea situatilor si promt. Am avut probleme cu inchiderea usii de la intrare.a doua zi au venit si au rezolvat. Probleme cu o craparura pe perete ( pt ca de bloc nou teren abia sapat logic ca dureaza pana se aseaza cladirea) imedoat au reparat.

Daca aveti curiozitati si vreti sa stiti cum este viata de complex imi puteti scrie in privat ca sa evitam orice spectacol pe care il poate genera un cuvant.


#62
BiancaNdr

BiancaNdr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 11.06.2019

 alexandracristea2006, on 14 februarie 2020 - 22:31, said:

Buna seara. Deja sunt speriata foarte tare. Ieri am semnat antecontractul si deja imi pare rau. Nu cunosteam zona dar mi a placut complexul dar gandindu-ma acum, dupa ce am citit, regret enorm...mai ales ca iau credit la care voi plati vreo.......muuulti ani. nu stiam de gropi de gunoi.....asta e cel mai nasol....daca acum se simte miros, la vara nu vom putea sta cu geamurile deschise. Nu stiu cum se poate anula antecontractul ca maine as face acest lucru desi am dosarul deja la banca pt credit si evaluatorul platit. Eu am si toate electrocasnicele electrice...inseamna ca vor fi pe post de bibelou. Aici trebuie insistat fff mult la dezvoltator pt ca exista chiar sansa, ca per intreg complex sa cada mereu curentul la multi utilizatori concomitent. Iar in casa daca merge un AC un cuptor si un aspirator...tv, calculator etc.....sar sigurantele in draci.

Ce idei spui ca au vecinii astfel incat sa creasca costurile cu administrarea?? La ce tereferi ca sunt multe de luat in calcul ca si costuri cand te muti intr un imobil nou? Efectiv cu ce te ai confruntat tu de cand te ai mutat aici?
Ma ingrozesc si astept ziua de luni sa vorbesc cu un avocat sa vad cum pot rezilia antecontractul cu pierderi minime.
Degeaba isi fac reclama ca sunt subventionati de institutii cu renume daca ei au un proiect slab....in ziua de azi cand mai toata lumea merge pe electric la bucatarie, plus restul aparaturii electrice.

Am dat cautare acum despre aceasta groapa de gunoi....nu e de glumit....plus ca spun ca intreaga panza freatica din zona este infestata de la aceasta gropa.....mamaaa ce treapa! Si au autorizatie de functionare pana in 2028

Cu instalatia electrica, ti-am spus si in privat. Uita-te pe manuale, pe specificatiile tehnice si vei vedea cat consuma fiecare in parte, faci o matematica simpla si vei putea stabili ce poti folosi concomitent si ce nu.
Asta nu este un viciu ascuns pentru ca este ceva standard. M-am interesat si eu si nu am auzit de un bloc nou cu instalatie trifazica. In schimb avem un pr care are o plita pe inductie cu 7,5kW. O foloseste rar si nu are probleme. Insa, noi nu ne-am riscat si am returnat-o.

Cu ce m-am confruntat eu? Cu mici chestii.. Nu mergea o priza, au venit au reparat. Acum am escoperit ca se preline apa pe langa cada, trebuie sigilata bine.. asta pot face si ei insa deja avem programe diferite si prefer sa fac eu asta si sa nu stau o zi acasa sa ii astept pe ei.
Chiar nu am intampinat multe probleme.

despre vecini, m-au speriat cateva doamne care voiau ele paznici sa nu intre copii sa dea cu grafitti pe peretii blocului sau sa aiba grija de copii lor. Ina, asociatia supune unui vot aceste decizii si am vazut ca majoritatea vecinilor sunt oameni cerebrali si nu vor costuri in plus nejustificate.

In privinta proiectului slab pe care tu il consideri, te intreb de curiozitate.. ai mai vizionat si alte apartamente noi?

 Myorlawr, on 14 februarie 2020 - 23:08, said:

Stai ce? Daca parchezi masina cu fata nu mai polueaza? Doamne fereste... Cat ai platit avans? Daca nu e mult, si chiar te nelinistesc toate cele mentionate mai sus, eu zis ca te retrage. Suma de bani pierduta o sa fie invatatura de minte, dar macar stii ca nu te bagi la ceva ce nu vrei sa te bagi pentru 1-2-3-4-5.000 de euro...

WTF? Nu cred ca obliga nimeni pe nimeni sa parcheze intr-un anumit fel. Stau aici si masinile sunt parcate ba cu fata, ba cu spatele.

 ionut76, on 15 februarie 2020 - 00:37, said:

Eu sunt curios care au fost avantajele prezentate de dezvoltator ca sa cumparati acolo. E in marginea Bucurestiului, nu ai un mijloc de transport in comun rezonabil, aglomerat ca naiba aproape permanent, groapa de gunoi la 2-3 km, mizerie infioratoare pe cimpurile din jur, trafic permanent pe centura generator de praf si zgomot...nu as lua un apartament acolo nici sa mi-l dea la jumatate de pret. Nu fac "hate", dar ma ingrozesc ce tepe se pot da. A urmarit vreunul din actualii locatari constructia, ati stat acolo o zi sa vedeti cum e ?

Si tu inteleg ca tot la marginea bucurestiului stai. Spuneai ceva de Mogosoaia. Daca tu stai acolo si faci zilnic naveta spre Bucureti, afla ca si noi putem sa facem asta. Cu mult mai putin trafic, praful de pe centura? ce fabula. In centru ai ajuns in ultimul timp sa vezi praful? Zgomot, inchizi geamul si nu il mai auzi :))
Nu, zgomotul este peste tot in bucuresti. Daca nu vrei zgomot, mai pui 100K si poate reusesti sa iei ceva in corbeanca, la liniste.
Nu ti-ai lua aici, nici nu e nevoie. Tu stai in Mogosoaia. Nici eu nu fac hate dar ma asteptam sa avem critici constructive aici, nu inchipuite.
Da, eu am urmarit inca din aprilie anul treut acest complex si s-a lucrat foarte curat si organizat. Ce outeam sa vreau mai mult, daca aveam bani.. era o casa. Dar tot nu as fi scapat de zgomot, praf, trafic.

 alexandracristea2006, on 15 februarie 2020 - 09:54, said:

In Manualul proprietarului scrie de modalitatea de parcare, dar nu poti face asta daca deja masinile alaturate sunt parcate. Locul este prea mic si daca ai o masina mare....nu ai cum parca.
Asta mi se pare o problema mica pe langa cea cu foloairea electrocasnicelor electrice. Ce naiba? Suntem obligat, dula ce ca dai atatia bani, sa folosesti produse adaptate instalatiilor lor? Este aberantniar asta tb rezolvata. Mi se pare aoirea sa pun la cos tot ce am sinsa cimpar altele noi. Plus ca vara daca merge AC di dai drumulnsi la alt electrocasnic...poca curentil. Ce naiba? Ne mutam la cort? Ce apt sunt astea?
Nu stiu ce masina ai tu Alexandra si cum te descurci cu parcatul dar te rog, spune mi ca ai facut macar o vizita in complex, nu ca te-ai dus doar la notar si ai semnat.. pentru ca altfel nu inteleg intrebarile tale. Sunt N masini mari si mici in complex, parcate foarte bine. Un loc de parcare are daca nu ma insel, 12mp. Este suficient spatiu sa parchezi. :)

#63
Michelet

Michelet

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.02.2020
Din motive care imi scapa, nu mai pot trimite mesaje in privat. Imi poate spune cineva ce amperaj au sigurantele?

#64
BiancaNdr

BiancaNdr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 11.06.2019

 Michelet, on 16 februarie 2020 - 12:57, said:

Din motive care imi scapa, nu mai pot trimite mesaje in privat. Imi poate spune cineva ce amperaj au sigurantele?

Siguranta generală a apartamentului are 32 iar fiecare circuit are 16.

#65
alexandracristea2006

alexandracristea2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 28.04.2013

 Andreea-D, on 16 februarie 2020 - 09:55, said:

Cand vad ca tot primesc mail cu toate aberatiile voastre ma amuz si mai mult. Toata lumea isi da cu parerea dar nimeni nu are habar de ceea ce este aici in complex.

Daca chiar vrei sa vezi cum este de ce nu stai o zi intreaga in complex sa atiti ca exista un apartamant model ap. Nr.6 unde dezvoltatorul l-a lasat asadrept model si oamenii din complex pot merge acolo sa atea, sa lucreze, sa isi dea intalniri de afaceri. Puteti incerca sa stai o zi intreaga in zona si sa vedeti exact cu este cu groapa de gunoi. Asa cum am zis si mai sus. Nu este disconfort enorm asa cum faceti voi pe aici. Pur si simplu vine un miros care nu te omoara ci pur si simplu simit putin iz.

Locuind in complex evident ca imi folosesc electrocasnicele. Nu am nici plita pe inductie, iar cuptorul are puterea de 2000. Toate circuitele sunt separate intre ele. Singura problema este circuitul pt plita pe inductie si cuptorul de bucatarie cu putere mai mare de 2000 deoare nu are fire trase pt consumuri asa de mari si in timp se uzeaza ai se are ( asta stiu de la un electeician specializat). Pentru plita p3 inductie iti teebuiesc si vase adecvate. Si sa fim serios cine naiba mai gateste asa cum se gatea pe vremuri, acum iei cina in oras si ai terminat.
Costuri pt intretinere nu sunt stabilite. Iar ca orice om normal cand dai niste baji vrei si dovada. Deci si pt asta exista solutie. Nu doar calvar asa cum sustineti voi pe aici.

Dezvoltatorul este foarte implicat in remedierea situatilor si promt. Am avut probleme cu inchiderea usii de la intrare.a doua zi au venit si au rezolvat. Probleme cu o craparura pe perete ( pt ca de bloc nou teren abia sapat logic ca dureaza pana se aseaza cladirea) imedoat au reparat.

Daca aveti curiozitati si vreti sa stiti cum este viata de complex imi puteti scrie in privat ca sa evitam orice spectacol pe care il poate genera un cuvant.


#66
alexandracristea2006

alexandracristea2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 28.04.2013
Andreea, multumesc pt ceea ce ai scris. Mirosul de la groapa de gunoi se va simti ff tare la vara. Si chiar daca acum se simte doar...un iz....sicer..nu cred ca e asa placut, pe langa noxele pe care ni le am asumat, sa ti miroasa a gunoi toata viata in casa. Acum...fiecare parere este personala, la fel ca si asteptarile si fiecare ce si doreste de la viata. In apt functioneaza non stop o centrala, la acest consum se adauga restul. Asa cum s a mai scris, oamenii si au cumparat plite pe inductie si nu le pot folosi, ceea ce nu e placut. Iti doresti ceva si constati ca nu poti avea pt ca nu ai avut cunostinta despre dotarea apt. Pt curent trifazic, instalarea l ar fi constat mai mult pe investitor. Eu am vorbit cu electricieni si am expus problema dar am vorbit si la Enel. Faptul ca se scrie pe aici ca la.vechile blocuri nu se intampla nimic....vechile blocuri nu aveau centrala de apt. Si gandeste te vara cand merge AC continuu, vrei sa speli vase si o masina de rufe, mai merge si o lumina si un tv...si nu poti. Este confortabil??? Iar prajirea retelei se face tocmai de la o calibrare necorespunzatoare. Acum....depinde fiecare ce pretentii are de la ce cumpara. Unii care au trait intr o garsoniera cine stie pe unde, in chirie sau camin....li se pare rai. Din pct meu de vedere, ca si al specialistilor cu care am vb, acum cei care vor sa faca o treaba buna lucreaza pe retea trifazica tocmai pt ca societatea a evoluat, dotarile apt nu mai sunt ca acum 20 de ani, iar ei vad in viitor, nu in trecut.
Cand am ales acest imobil, nu m am aruncat inainte sa cumpar biscuiti, dar nu m am gandit ca ar tb sa intreb si detalii despre instalatia electrica...ce putere. Daca era asa, veneam cu un specialist, cu un instalator sa vada ce tevi s au montat, cu in constructor sa verifice calitatea materialelor, a fundatiei, a fierbetonului folosit etc. Si ma mira faptul.referitor la parcarea masinilor cu fata...vad ca se ia in ras si tocmai asta dovedeste ca nu s a citit ce s a semnat. Scrie clar in manualul proprietarului care a fost comunicat la semnare. Si tocmai pers care comenteaza dovedesc ca nu au citit, nu eu.
Discutia a pornit de la neputinta de a fi folosite de majoritarea a plitelor cu inductie folosite. Acum, majoritatea vaselor se fac pt a putea fi folosite la acest tip de plite...deci cine a luat plita cu inductie stie treaba asta. Si..nu are legatura cu gatitul si cu servirea mesei la restaurant. Sunt persoane cu copii care vor sa gateasca. Nu e nimic rau in asta.
Apt 6 abia a fost facut birou. Acum.3 sapt cand am venit eu si m am hotarat asupra apt, biroul era in containerul din  fata corpului 4. Asa ca...nu are relevanta si nico nu poti sa te duci sa atai acolo ca sa vezi ce....daca functioneaza plita cu inductie?

#67
Lac78

Lac78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 439
  • Înscris: 21.04.2013
Eu am siguranta generala de 32, iar puterea avizata de Enel este de 3,5kw si nu a cazut niciodata siguranta.

#68
Michelet

Michelet

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.02.2020

 BiancaNdr, on 16 februarie 2020 - 16:35, said:

Siguranta generală a apartamentului are 32 iar fiecare circuit are 16.
Pe tot felul de forumuri citesc ca, de regula, apartamentele de 3 camere au 2 circuite de cate 16 A (pe prize) si un circuit de 10 A (pe becuri).

#69
bmortu

bmortu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 18.11.2017
Hai măi ca e frumos cu iz, cu taxa de 100 pt inceput pe camera si cu curent slab.
Macar nu pica blocul..la primul vânt
Plus că e central

#70
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,372
  • Înscris: 05.04.2006

 LauCalin, on 16 februarie 2020 - 00:35, said:

...
Și Ionuț, scuza-ma, dar daca ție ți se pare scumpă o taxa de mentenanță de 200-300  (la mine taxa asta include paza, curent public, întreținerea lifturilor și a spatiilor verzi, deszăpezire iarna, transport până la metrou), nu mi-o lua in nume de rău, dar tu te-ai interesat concret ce înseamnă mentenanță într-un astfel de cartier, construit pe un teren privat?

Ce este subliniat cu bold ma intriga, voi ati cumparat niste apartamente, dar terenul de sub bloc, parcarea etc ramin private ? Ramin ale dezvoltatorului ? Pai daca e asa, va poate pune ce taxe vrea el in viitorul apropiat, doar e terenul lui, vreti sa intrati acolo...platiti !
Oricit ne-am ascunde, mirosul de la groapa de gunoi exista, veti vedea ca se accentueaza odata cu venirea verii. Praful de la centura exista si el, nu va faceti ca nu il vedeti, va apare pe mobila si in plamini, rabdare. Poluarea ? Asta chiar va veni cu regularitate, mai ales dupa-amiaza, de la 16 la 19 si ceva, coloanele de masini incep de la capatul tramvaiului si stau sub geamurile complexului.
Stau in Mogosoaia, da, dar e altceva, macar e alt spatiu intre case, am curte, nu am trafic sub geam, padurea e la citeva sute de metri, si la mine miroase primavara, dar a tei, mai putin spre deloc a gunoi. Nu avem taxa de mentenanta, mica sau mare...nu e. Terenul e proprietatea noastra, nu a altcuiva.
Daca ar fi sa imi fac iar casa in Mogosoaia, nu as mai face-o fiindca e aglomerat sa iesi/intri din/in Bucuresti. Poate ca as fi preferat un apartament mai aproape de o statie de metrou si as fi tinut masina in parcare. As fi scutit bani, timp si nervi, insa nu pot da timpul inapoi. Si ca sa merg cu sinceritatea mai departe, imi pare rau ca nu am ales un oras de provincie ca rezidenta, nu e Bucurestiul buricul pamintului.

#71
bmortu

bmortu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 18.11.2017
Lasa i măi că si merită soarta!
Stați dragilor cu IZ de gunoi

"merita!"

#72
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,372
  • Înscris: 05.04.2006
Referitor la restrictiile de consum pentru curentul electric, probabil ca s-a facut o dimensionare a retelei, s-au tras niste cabluri si nu se poate mai mult, asta nu cred ca o mai poate rezolva cineva. Oricum, mi se pare putin ciudat sa fiu obligat sa consum maxim atit, adica daca am un aragaz electric si bag si caloriferul in priza 30 de minute ca fac baie copilului....nu se poate ?
Se poate o poza cu crapaturile/fisurile din pereti ? Poate ca apar fiindca acum vreo 2 ierni pe gerurile alea se turnau betoanele, dar sunt convins ca s-au folosit adezivi speciali care sa faca betonul rezistent la inghet. Fiecare fisura mai serioasa trebuie analizata, apare si la vecinul cu care impartiti peretele ? Sunt experti (cu aparate) care ii determina natura si adincimea. Un glet deasupra, frumos smirgheluit si dat cu lavabila...nu rezolva problema, ci o ascunde.
Cind am facut casa, m-am oprit cu betoanele la 1 decembrie. Am tencuit (cu Multibat) vreo 2-3 pereti in limita inghetului si, la finisare, am vazut multe fisuri. Le-am acoperit cu glet, au aparut iar si iar. Nu a fost solutie decit sa dau tencuiala jos pina la caramida si sa retencuiesc, sa finisez din nou. Nu au mai aparut fisuri. Poate ca aceeasi problema e si aici.
Eu cred ca observatiile mele sunt foarte la obiect si constructive, ca sa zic asa. Ca poate nu convin unora, da, este posibil.
Later edit: are cineva planurile sau macar poze cu hidroizolarea si termoizolarea fundatiei blocurilor ? Ce aveti sub parchet ? Ce se afla sub placa de beton de la parter ? Cum si daca a fost intrerupta capilaritatea pamintului/pietrisului de sub placa ? Reteaua de gaz este dimensionata corect pentru toate apartamentele ? Cu ce este acoperit blocul, se asigura o buna hidroizolare si termoizolare ? Daca raspunsurile sunt satisfacatoare, atunci da, Atria este o buna alegere. :|

Edited by ionut76, 16 February 2020 - 22:56.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate