Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!
 BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 

Despre cabluri si calitatea lor...

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1477 replies to this topic

#1459
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,632
  • Înscris: 06.03.2005
Ce spui de legi, tot pe ureche se bazau, erau reguli ce se obtineau din experienta folosind urechea.
Sper ca nu isi imagineaza cineva ca  Hz, dB exista in realitate, sunt doar niste concepte abstarcte obtinute si definite in ideea de cuantifica fenomenele fizice observate.Mii de ani oamenii nu au definit astfel de marimi, nu au emis legi si totusi se descurcau bazati doar pe ureche.
Asta nu inseamna ca tehnica si tehnologia nu sunt necesare, ca ramanem in pesteri.Acum exista metode indispensabile de masura dar mai ales de analiza care pot conduce la progrese incredibile, inaccesibile acum 40 ani, progrese care sunt aplicate in domeniu audio cu mare succes.
Totusi in ultima instanta sunetul se adreseaza ascultatorilor si indiferent ca vorbim de o boxa portabila BT sau un sistem high-end, scopul este sa placa utilizatorului.Din punctul meu de vedere, indiferent de cum si ce face tehnicianul eu dau verdictul dupa ce aud, nu sunt impresionat de tehnologia folosita, de cifrele vehiculate sau de grafice.

#1460
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,809
  • Înscris: 04.10.2014
Multă vreme oamenii au crezut că fulgerele sunt produse de niște zei mânioși, nu de diferența de potențial dintre nori și sol, totuși unii nu sunt convinși și încă mai efectuează dansul ploii (sau nu, nu mai crede nimeni așa ceva și nu mai face ritualuri și sacrificii?).

Edited by Jean-Luc_Picard, 06 May 2019 - 14:02.


#1461
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,632
  • Înscris: 06.03.2005
Si ce legatura are cu ce am scris eu?
Peste cateva sute de ani cand cercetatorii vor finaliza teoria campului unificat vor rade despre ce teorii segmentate bazate pe observatii si masuratori, se utilizau in trecut.

#1462
elef

elef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 03.10.2014
Teoria va trebui verificata prin experimente - adica tona de masuratori :D.

#1463
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,809
  • Înscris: 04.10.2014
Are legătură că acei oameni erau convinși că există o legătură între acțiunile lor și producerea fulgerelor. Teste minuțioase bazate pe simțuri le indicaseră o astfel de legătură. E drept însă că nu s-au mulțumit să ia rezultatele acestor investigații ca atare și au conceput o întreagă mitologie pentru a avea măcar o aparență de cauzalitate (ceea ce audiofilii par să nu simtă nevoia).

View PostFC72, on 06 mai 2019 - 14:15, said:

teoria campului unificat
în mod sigur va include împerechrea dintre amplificatoare, cabluri și boxe.

View Postelef, on 06 mai 2019 - 14:25, said:

Teoria va trebui verificata prin experimente - adica tona de masuratori :D.
Nu, la ureche va fi de ajuns de "demonstrat".

#1464
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postemilian67, on 02 mai 2019 - 21:50, said:

Acum 9 ani ,nenea ala Iocan te a facut de 2 lei....Posted Image  Si tu dai drept exemplu acel topic , unde omuletul ala sterge pe jos cu tine ?? Posted Image   Tare bun exemplu ti ai gasit....Posted Image ....Si acum urmeaza sa mi spui si mie cat de cretin si idiot sunt, nu ...??
Nu trebuie sa-ti mai spun io. Te-ai calificat singur pentru calitatile astea, mostra e mai jos Posted Image

View Postemilian67, on 03 mai 2019 - 23:34, said:

Dupa atatea lectii de fizica....psihoacustica....electroacustica.... a venit momentul unei lectii de urechioacustica..Pentru mine. Daca primele domenii mentionate nu mi au indus absolut nici o stare , ultimul element mentionat-urechioacustica- mi a creeat o mare senzatie de bine. Aceasta este esenta unei auditii muzicale.....crearea unei senzatii placute, de multumire personala . Si atat. Nu masor nimic,nu iau tensiuni,nu alerg dupa electroni sa i intreb cum si pe unde se plimba.... Nu. Incerc sa mi impresionez cat mai placut urechile si spatiul dintre ele.Posted Image
   De vreo 10 zile mi au venit cablurile Furutech FX-alpha-Ag la care am pus mufe ETI SILVER LINK Pure Silver RCA. 5 m intre boxe si 3,5 m de la streamer la boxa master. Daca la cablurile de alimentare am recunoscut ca nu sunt cine stie ce diferente ,aici situatia este diferita (cu tot dezacordul si mania proletara pe care am sa o starnesc  unor colegi....). DA. Exista diferente fata de ce foloseam inainte. Nu stiu daca e mai bine...dar clar este diferit. Acum sunetul este mai smooth ,mai "lin" daca pot sa spun asa. Nu le am cu terminologia audiofila (cateva definitii audiofile nici nu mi le pot explica....),asa ca expun cum pot ceea ce aud. Cu noul cablu se aud mult mai bine inaltele. Se aud mai "in fata" (cred ca m am exprimat bine...) si sunt mai detaliate. Iar mediile si joasele sunt mai "fine". Cu vechiul cablu , toate sunetele erau mai brutale, mai agresive. Acuma....depinde ce asculti. Anumite melodii se aud mai bine cu noul cablu ,altele cu cel vechi. Asta e. Asta am sesizat EU , si urechile mele personale, indiferent de ce vor spune altii. Placebo,neplacebo pentru mine aceste diferente exista. Si conteaza.Nu sunt  diferente  colosale, dar sunt acolo .Sunt mai audibile comparativ cu cele sesizate la  cablurile de alimentare (la cablurile de alimentare trebuia sa ma straduii din greu ca sa pot spune ca aud ceva diferit....) .Pentru multumirea mea personala este suficient ce am auzit. Pana la urma  de asta ascult muzica. Pentru a ma simti bine . Nu pentru a da sau nu dreptate unei anume persoane...sau pentru a intra in polemica pe tema electroacusticii....
Deci, pentru MINE , cel mai mare impact din punct de vedere al calitatii sunetului l au avut
1. Power conditionerul Isotek Sirius
2. Cablurile interconnect Furutech FX-alpha-Ag cu  mufe ETI SILVER LINK Pure Silver RCA
3. Cabluri alimentare Furutech FP-TCS21
.Auditie placuta...Posted Image

View Posttitoo, on 05 mai 2019 - 21:45, said:

Un urechist alege sa cumpere un sistem audio care ii place cum se aude si pentru asta consider ca nu e musai ca un iubitor de muzica sa aiba vreo facultate in domeniu sau sa stie sa masoare parametrii. Consider ca un electronist e cel care proiecteaza si realizeaza un amplificator de la zero,acela poate emite pareri pertinente, restul doar cunosc enuntul si termenii problemei dar sunt convinsi ca detin adevarul absolut in domeniu, nu mai vorbesc de cei care umplu pagini de calcule si ajung la concluzia ca toate suna la fel ,sau ca pot depasi limitarile constructive ale unei componente dintr-un lant audio cu un EQ sau DSP.
Asadar adevarul e intotdeauna la mijloc si asa cum am mai spus, muzica se asculta cu urechile, nu cu osciloscopul. Ca nu e o regula ca cele care dau bine pe hartie si in masuratori plac auzului, pentru ca masuratorile sunt exacte, oamenii sunt diferiti ...fiecare cu urechea lui.

Stai linistit. Oricum nu te duce capul sa intelegi expunerile

#1465
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Nu-ti mai bate capul.Tot pe-a lor o tin.

#1466
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postgeo123, on 06 mai 2019 - 17:46, said:

Nu-ti mai bate capul.Tot pe-a lor o tin.

E pacat ca dobitocii sa puna monopol pe locul unde alti oameni spera la un ajutor real

#1467
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostFC72, on 06 mai 2019 - 13:55, said:

Ce spui de legi, tot pe ureche se bazau, erau reguli ce se obtineau din experienta folosind urechea.
Auzi, te rog sa incetezi cu tampeniile. Ok, pe audiofilie am inteles, nu exista legi, reguli, totul e la simt, stiinta e acolo doar ca sa ne incurce. Amplificatoarele alea sunt construite nu de electronisti ci de niste magicieni care tuneaza sunetul prin niste legi de neinteles, boxele sunt construite dupa niste principii absolut de neinteles de catre oamenii obisnuiti. Iar cablurile, ce sa mai zic, acolo e treaba, nu stiu ce ne-am face fara cabluri fara oxigen....

Insa producerea unor instrumente mecanice si apoi electronice cu care se produce muzica din timpuri stravechi, care sunt construite dupa niste reguli matematice bine stabilite, foarte bine intelese si executate de toti cei implicati (lutieri, instrumentisti, ingineri)


Muzica aia care iti produce tie feeling si placere, este de fapt matematica pura. Dap, matematica. Aia guverneaza constructia instrumentelor, aia guverneaza si oscilatia aerului prin gaurile unui instrument, sau vibratia corzii unui alt instrument. Sau acordurile intre note, alea care genereaza armonia si care iti suna placut, stii de ce suna placut? Pentru ca sunt matematic exacte. Daca n-ar fi, ar suna fals.

Edited by MembruAnonim, 06 May 2019 - 18:08.


#1468
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostMembruAnonim, on 06 mai 2019 - 18:06, said:

Muzica aia care iti produce tie feeling si placere, este de fapt matematica pura. Dap, matematica. Aia guverneaza constructia instrumentelor, aia guverneaza si oscilatia aerului prin gaurile unui instrument, sau vibratia corzii unui alt instrument. Sau acordurile intre note, alea care genereaza armonia si care iti suna placut, stii de ce suna placut? Pentru ca sunt matematic exacte. Daca n-ar fi, ar suna fals.

Mare atentie la aspectul asta. Tu explici treburile astea unui idiot, care agata cabluri ca sa se scurga electronii mai lin. Astfel de cretini ar trebui scosi din societate in suturi

View Postrazor01, on 05 mai 2019 - 21:39, said:

Are o serie intreaga despre acest subiect, denumita Audio hygiene

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CV-ItoWRpQw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p8-zItJDMHM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sRVZ-CXya5Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ultima nu mai are legatura cu cablurile.

Igiena audio? Cit de prost trebuie sa fii ca sa inghiti astfel de cretinatati? Posted Image

#1469
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postrazor01, on 05 mai 2019 - 14:24, said:

Daca tot suntem pe topicul dedicat, iata o parere a unui inginer-audiofil (probabil pentru unii este o contradictie in termeni Posted Image )

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5lHPjcXhK4c?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Intrebarea este, daca acest individ, numit "inginer" este un cretin cu acte, sau un "binevoitor" platit sa imprastie informatii gresite.
Bah, daca va intereseaza electronica/electrotehnica, una dintre cele mai nobile si in acelasi timp una dintre cele mai complexe meserii in domeniul ingineriei, puneti bah mina pe carte. Dati examene, transpirati ani de zile si faceti practica alti ani. Poate atunci veti intelege, la ce este buna torsadarea cablurilor. Dar bah, daca n-ati bagat facultati la greu, bagati la capetele alea seci ca nu veti pricepe in veci treburile astea din expuneri dubioase de pe youtube. Pentru ca, bah, nu exista scurtaturi la ceea ce se numeste studiu al domeniului. Vrei sa stii? Studiaza. Nu poti? Nicio problema, nu vei stii. As simple as that ;)

#1470
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,246
  • Înscris: 19.03.2007

View Postvata_pa_batz, on 06 mai 2019 - 18:01, said:


E pacat ca dobitocii sa puna monopol pe locul unde alti oameni spera la un ajutor real
"Bah ", la vocabularul pe care il ai cred ca ai crescut in casa cu tambalul si ai trait cu impresia ca asa arata un pian. Mai lasa masuratorile si calculele si mai iesi si tu printre oameni, constat ca starea ta se altereaza odata cu trecerea timpului.
Cred ca da, ai nevoie de un ajutor real, mergi la un consult psihiatric

#1471
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Posttitoo, on 06 mai 2019 - 19:05, said:

"Bah ", la vocabularul pe care il ai cred ca ai crescut in casa cu tambalul si ai trait cu impresia ca asa arata un pian. Mai lasa masuratorile si calculele si mai iesi si tu printre oameni, constat ca starea ta se altereaza odata cu trecerea timpului.
Cred ca da, ai nevoie de un ajutor real, mergi la un consult psihiatric

Bah, stii sa tunzi iarba? La asa ceva imi trebui din astia ca tine. Altfel nu valorezi nici doi bani gauriti

LE. era sa uit, bah sarantocule...trebuia sa zic

Edited by vata_pa_batz, 06 May 2019 - 19:09.


#1472
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016

View Postvata_pa_batz, on 06 mai 2019 - 18:53, said:

Intrebarea este, daca acest individ, numit "inginer" este un cretin cu acte, sau un "binevoitor" platit sa imprastie informatii gresite

Domnule vata pe bat, care sunt, concret, acele informatii gresite din videoclipurile respective?

Da niste exemple concrete, scoate-ne din intuneric!

P.S. va rog, lasati-l pe el sa raspunda!

Edited by razor01, 06 May 2019 - 19:09.


#1473
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,246
  • Înscris: 19.03.2007

View Postvata_pa_batz, on 06 mai 2019 - 19:07, said:


Bah, stii sa tunzi iarba? La asa ceva imi trebui din astia ca tine. Altfel nu valorezi nici doi bani gauriti
Sarac oligofren, ce se intampla atunci cand ai o copilarie nefericita...

#1474
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Posttitoo, on 06 mai 2019 - 19:10, said:

Sarac oligofren, ce se intampla atunci cand ai o copilarie nefericita...

Stii sa tunzi iarba? Daca nu stii poate ai vreun membru de familie care stie

View Postrazor01, on 06 mai 2019 - 19:08, said:

Domnule vata pe bat, care sunt, concret, acele informatii gresite din videoclipurile respective?

Da niste exemple concrete, scoate-ne din intuneric!

P.S. va rog, lasati-l pe el sa raspunda!

Du-te pe la scoala. Informatia costa

#1475
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,246
  • Înscris: 19.03.2007

View Postvata_pa_batz, on 06 mai 2019 - 19:17, said:


Stii sa tunzi iarba? Daca nu stii poate ai vreun membru de familie care stie

Lasa-mi adresa ca ti-o trimit pe aia cu coasa sa ti-o tunda.
Serios, du-te la un consult ca ai nevoie .

#1476
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Posttitoo, on 06 mai 2019 - 19:20, said:

Lasa-mi adresa ca ti-o trimit pe aia cu coasa sa ti-o tunda.
Serios, du-te la un consult ca ai nevoie .

.

Edited by vata_pa_batz, 06 May 2019 - 19:26.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate