Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 

Fluieratul national interzis!

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
164 replies to this topic

#127
entio

entio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 11.05.2007
In ce fel este corecta noua lege? Poate ca ce au spus colegii sunt scenarii, dar cu legea asta pot sa devina foarte usor realitate.
Apropo de corectitudine, pe mine ma framanta doua aspecte:
1. Presupusul infractor trebuie prevenit ca e anchetat, ca se strang probe impotriva lui, ca va fi perchezitionat, etc.
2. Cel cercetat trebuie sa aiba dreptul sa fie fata in fata cu victima.

Este pe aici vreun jurist care poate sa emita o parere profesionala?
Pentru ca eu nu sunt jurist, dar aspectele astea mi se par ca impiedica justitia. Cum mai poate fi dovedita vinovatia unui banuit daca el e prevenit inainte sa fie anchetat si deci poate sa stearga toate probele?
Si al doilea aspect, cel cu acuzatul si victima iarasi nu-l inteleg. Pui fata in fata un traficant de persoane cu una din victimele lui? Sau un violator cu victima lui?
Lamuriti-ma cum este corecta legea in aceste doua aspecte.

Edited by entio, 14 December 2017 - 20:03.


#128
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

View PostGhita_Bizonu, on 14 decembrie 2017 - 17:20, said:

Adica concret : "gabyxm stii ca la data de zz ll anan **** beat fiind s-a urinat in mijlocu strazii  cand trecea o grupa de fetite din gripa m ica de la gradinita Veverita cenusie?"

Ori "a urinat" ori "s-a pisat".
Da tot nu inteleg daca ai adus un citat in apararea lui taricenu, de ce nu indici cu mandrie si sursa, adica Aneta3. Si tie ti rusine cu ei? Posted Image

#129
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,140
  • Înscris: 10.07.2013

View PostImperathor, on 14 decembrie 2017 - 13:24, said:

"
La articolul 168, după alineatul (15) se introduce un nou alineat, alineatul (151)  cu următorul cuprins: „(151)  Datele obţinute dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și pentru care a fost autorizată percheziția în acea cauză se şterg definitiv din copiile efectuate în baza alin. (9) şi nu pot fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte."
Baetii sunt speriati de servicii? Posted Image

*Poate serviciile le vor face o surpriza neplacuta baetilor......Posted Image

Edited by xmanyacs77, 14 December 2017 - 20:19.


#130
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,581
  • Înscris: 05.11.2009
bai baieti fraieri suntem daca mai stam in casa si permitem acestor rahati cu ochi de la putere sa ne transforme tara intr-un tartastan sovietic. E de iesit in strada, eu saptamana trecuta nu am iesit, insa de duminica ies in strada in fiecare zi

#131
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,188
  • Înscris: 15.05.2008
daca prindet-ti si vreun galbejit luati-l la suturi
si-a bagat coada si oaia turcana pe la amendamente

#132
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,426
  • Înscris: 31.08.2006

View Postvanitty, on 14 decembrie 2017 - 20:22, said:

bai baieti fraieri suntem daca mai stam in casa si permitem acestor rahati cu ochi de la putere sa ne transforme tara intr-un tartastan sovietic. E de iesit in strada, eu saptamana trecuta nu am iesit, insa de duminica ies in strada in fiecare zi

  Astia, din dorinta de a-si salva pieile de ultracorupti, si-au pierdut uzul ratiunii, efectiv. Sa luam ca exemplu ultima tragedie multimediatizata din Bucuresti, respectiv crima de la metrou. Ei, bine, proba cu camerele de luat vederi care au aratat clar chipul criminalei, nu va mai putea fi luata in discutie ca element probatoriu. Te intrebi, ca simplu cetatean spoliat de catre un stat mafiot, daca astia sunt normali la cap.

#133
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu si-au pierdut nici un uz, sunt toate in planul lor bolnavde a se albi. Problema lor e ca minciuna cu bugetul nu mai tine ca vine luna ianuarie si februarie, unde tot romanul o sa afle ca PSD l-a f***t direct la ban. Si pe ei ii intereseaza de fapt sa scape de condamnari. Asa incat dau legile 2 minute, apoi apare CCR si le revoca, dar legile isi pastreaza efectele pentru tot ce inseamna dosar pe rol, toti sunt spalati, aia e. Dupa aia mai ies cateva mii de puscariasi, se albesc alti potentiali puscariasi , o sa fie un val de crime/violuri pentru populatie dar astia scapa ca au dat puteri sporite la jandarmi, adica frumos. Ce sa mai zic, daca le iese manevra, o meritam, ca daca suntem atat de prosti incat prin votare directa sau prin "ma pis pe el de vot" le-am dat cale directa catre anusurile noastre colective, aia e.

Nu doresc sa se intample nimic de mai sus, dar daca ar fi, mi-ar placea sa o fure toti pensionarii care posteaza pe aici si voteaza cu 3 maini si 2 dinti PSD. Se stiu ei. Asa, un viol mic, sa simta dragostea pesedeului.

#134
tipareth

tipareth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,628
  • Înscris: 20.05.2008

View PostBursul, on 14 decembrie 2017 - 10:06, said:

Cum puii mei, inculpatul are voie sa participe la audierea persoanelor? Trebuie insa sa rasuflam usurati ca nu au scris ca inculpatul conduce audierile persoanelor.



Asa e....

Sa stam o leaca sa cugetam.... Noi ne gandim de ex la coruptie si abuz in serviciu, dar aici o sa intre si violurile de ex..... Si alte pacate si crime.... Posted Image

E si o lectie ascunsa pe aici, una amara de tot,  sa nu mai astept dreptate niciodata, daca doamne fereste se intampla una lata, voi suferi, nu voi indrazni sa fac nimic, caci cine stie poate victima ajunge la bulau si calaul scapa... Asa ca scuipi in san si taci!



View PostImperathor, on 14 decembrie 2017 - 10:12, said:

Si mai e:

b2) (inculpatul) poate solicita să fie încunoştinţat de data şi ora efectuării actului de urmărire penală ori a audierii realizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Încunoştinţarea se face prin notificare telefonică, fax, e-mail sau prin alte asemenea mijloace, încheindu-se în acest sens un proces-verbal. Absența sa nu împiedică efectuarea actului.”


Inculpatului ii trebuie timp pt a ascunde probe, pt a distruge dovezi, pt a face presiune asupra martorilor, pt a fugi din tara...

Asta e TAREEEEEE..... Pt cartelele de droguri, pt cei ce fac trafic de carne vie, mana cereasca nu alta.

Totusi cred ca pe vremea lui Ceasca nu exista asa ceva. Asta e o mega aberatie...

View PostdaniMMM, on 14 decembrie 2017 - 10:48, said:

Nu stiu de ce atatea amendamente si chichite,legi si legisoare,nu mai usor se trece direct in Constitutie"Politicienii si rudele lor pot fura oricat si de oriunde,cetatenii sunt obligati sa munceasca si sa se supuna,cine nu e de acord cu acestea-puscarie pe viata",si gata, ce atata vorbarie.

Sa se faca 3 CASTE - POLITICIENI si OAMENI BOGATI puternici cu legaturi si familiile, prietenii lor sa poata sa faca ORICE.
A treia casta numita "restul" sa se aplice codul penal la severitate maxima. Macar stim o treaba oablă

Edited by tipareth, 14 December 2017 - 23:37.


#135
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,608
  • Înscris: 05.12.2005
De fapt acuma în România oamenii normali (cărora nu le-a păsat suficient ca să meargă la vot sau au fost prea ocupaţi) au ajuns să fie conduşi de nişte hoţi votaţi de nişte proşti. Nu poate ieşi nimic bun din treaba asta, decât poate o lecţie bună de învăţat pt. viitoarele alegeri.

Edited by mihaicozac, 14 December 2017 - 23:58.


#136
tipareth

tipareth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,628
  • Înscris: 20.05.2008

View PostAlecsandru010, on 14 decembrie 2017 - 18:32, said:

Iti iau calculatoru'. Cu mandat, tot tacamu'. Si incep si scormonesc prin el. Si pe langa faptele pentru care ti-am ridicat calculatoru' mai gasesc si 'fo doua omoruri si trei violuri.

Io, procuror fiind, tre' sa ma uit fix la patratica mea. Sa nu dea dracu' sa te iau in primire si pentru omorurile si violurile proaspat descoperite.

Ca e, chipurile, ilegal.

Ba, voi va auziti?

Chiar asa de ... sunteti? chiar asa?

Pai cica in alte tari e asa, ca auzim in filme...

Numai ca eu din filme am invatat altceva, ca daca in SUA te-o gasit cu kiddie porn te-o luat naiba.Posted Image

Ce se face conform filmelor ca tot s-au pomenit pe aici - cata vreme hardul e in custodie, procurorul cauta un judecator pt  obtine un NOU ordin judecatoresc pt celelalte probe gasite din nimereala. Si uite asa se deschide alta ancheta si alt proces separat. Si asa esti in regula cu "perchezitia" care nu mai e perchezitie din vreme ce hardul inca e in custodie.

Dar la noi in lege chestia asta nu e clara... cum adica se sterge orice proba care nu are de-a face cu ancheta? Violuri filmate, kiddie porn, nu-i bai legea zice sa le stergem. Efectuam o noua perchezitie dupa ce hardul e returnat si procesul incheiat?

S-ar putea sa apara si NORME la aceste legi mai tarziu, cine stie... Daca nu o sa apara, justitia e cam in aer.

Edited by tipareth, 14 December 2017 - 23:58.


#137
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostMalus_Dacus, on 14 decembrie 2017 - 10:12, said:

pai cum o mai gaseau pe asasina de la metrou, daca erau valabile aceste amendamente?
nu era voie sa se vorbeasca despre ea la TV sau oriunde in media....
Nu aia inseamna "urmarire penala".

View PostCris007, on 14 decembrie 2017 - 10:24, said:

Sa zicem ca faci evaziune fiscala de milioane de euro, si toate dovezile sunt pe hdd.
Dar ai si Windows 10 piratat.
Ei in cazul asta, faptul ca ai Windows 10 piratat te scapa de evaziunea de milioane de euro, ca faptul ca ai Windows 10 piratat e o infractiune care permite stergerea definitiva a celorlalte fapte incriminatorii de pe hdd.
Sa fie primit, marca PSD.

Nu au cum sa fie TOATE dovezile pe hdd.

#138
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,608
  • Înscris: 05.12.2005
De fapt asta cam arată cum se duce lupta politică de astăzi, e clar că în acest moment informaţia este cel mai valoros lucru de tranzacţionat şi unii se tem că în cazul unei anchete penale se pot obţine oficial şi alte date compromiţătoare despre respectivii, care chiar dacă nu vor fi folosite în ancheta în curs pot fi stocate sau tranzacţionate mai departe, fiind motive de şantaj politic cândva mai târziu.

Edited by mihaicozac, 15 December 2017 - 00:18.


#139
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostHamdoulillah, on 14 decembrie 2017 - 11:58, said:

Suspectii de coruptie nu mai pot fi arestati preventiv -> f. bine, ce vor sa previna cu arestatul preventiv?!? Se poate da control judiciar si interzicerea luarii legaturii cu x si y
Arestul preventiv ar trebui in mod normal, sa se dea pentru cei care prezinta pericol social.
Ce pericol social or prezentat Udrea si Bica ?
Ce pericol social or prezentat Radu Rusanu sau Mariana Rarinca ?
Observa cineva din cei de fata, ca arestul preventiv este folosit in Romania ca forma de tortura ?

View Postgabyxm, on 14 decembrie 2017 - 12:06, said:


Hai zii ceva inteligent si de treaba asta:

Quote

La articolul 168, după alineatul (15) se introduce un nou alineat, alineatul (151)  cu următorul cuprins: „(151)  Datele obţinute dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și pentru care a fost autorizată percheziția în acea cauză se şterg definitiv din copiile efectuate în baza alin. (9) şi nu pot fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte.”
"...se şterg definitiv din copiile efectuate..."

Nu se sterg hdd-urile originale.

Se sterg din copiile efectuate, pentru a nu putea fi folosite ulterior pentru santaj.

Ai indicii pentru o alta infractiune ?
Deschizi dosar nou, iei din nou hdd-urile originale, faci alte copii pentru dosarul nou deschis, cu strict acele indicii (si nu altele) si mergi cu urmarirea penala mai departe.

#140
utbsj

utbsj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 13.04.2012
Hunor nu mai incerca sa albesti ortaci de la udmr.Udmr+Psd=fele apa fele viz

#141
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostImperathor, on 14 decembrie 2017 - 12:10, said:

De pe fb:

"Esti in oras cu baietii la o bere sau cu fetele la o apa cu lamaie.
La un moment dat observi ca iti lipseste telefonul de pe masa si te alarmezi. Te uiti in jur si multe alte persoane isi cauta telefoanele.
Depui o plangere penala, iar eu - procuror - iau  imaginile video de acolo si il identific pe un barbat care aduna cu indemanare telefoane de pe mese.
Il chem la audiere si imi declara:,,sefu',n-am bani, dar n-am fost eo, nu ma ocup cu d'astea". La iesirea din birou imi zice ca o sa vina cu avocatul. Il intreb ,,de unde bani?" si imi face cu ochiul: ,,din munca cinstita". Rade si pleaca.

In Parlament s-a propus:
1. - sa nu fie posibila arestarea individului;
2. - sa nu constituie probe imaginile video.
1. aia s-o propus pentru infractiunile de coruptie, nu pentru cele cu pericol social.
2. imaginile video nu ar trebui sa constituie probe, ci indicii pentru gasirea telefoanelor furate, in cazul de mai sus.
Imaginile video pot fi prelucrate.

Sunt state civilizate unde nici inregistrarile audio nu sunt acceptate ca probe.
Pot fi folosite doar ca indicii, in ancheta.

View PostImperathor, on 14 decembrie 2017 - 12:13, said:

Distrugerea de probe, ascunderea banilor obtinuti prin infractiunea respectiva, influentarea martorilor etc.
Aia se poate face prin arest la domiciliu, control judiciar etc.
Arestul preventiv e doar pentru cei care prezinta pericol social.

#142
utbsj

utbsj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 13.04.2012
Daca nu va dadea liceul pariu ca nu erai asa vocal in a apara aberatiile psd-iste?

#143
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostImperathor, on 14 decembrie 2017 - 12:17, said:

Cum raman daca acolo scrie ca vor fi sterse?
Mai citeste o data. Vor fi sterse din copiile efectuate.

Quote

Si cum adica nu pot fi folosite in alte cauze? Gasesti dovada care-l implica intr-o crima si nu ai voie sa o folosesti?
Nu pot fi folosite copiile efectuate pentru acel dosar, intr-un alt dosar..

View PostCris007, on 14 decembrie 2017 - 12:27, said:

Ce spui tu e factual incorect. Parlamentul decide ca cei acuzati de coruptie nu pot fi arestati preventiv. Deci in acest caz nu judecatorii decid cand se impune o situatie de preventie ci parlamentul.
Poti sa intelegi ca, si pana acum, legea impunea arestul preventiv numai celor care prezentau pericol social ?
Si ca toate aresturile preventive data fara pericol social sunt de fapt, abuzive ?

View Postmihaicozac, on 14 decembrie 2017 - 12:31, said:

De fapt e vorba de şters datele de pe COPIE, nu de pe original. Adică la percheziţia informatică ţi se copiază hardul sau USB-ul sau ce ţi-au mai găsit prin casă, după cre iau la purecat copiile, iar tot ce nue legat de cauza pt. care eşti cercetat se şterge, indiferent că e pornografie infantilă sau poze cu asasinarea cuiva, nu se pot înainta pt. o altă cercetare.
În cazul ăsta ţi se lasă spaţiu să îţi distrugi ulterior singur dovezile incriminatorii de pe propriul hard şi să le râzi apoi în nas anchetatorilor.
Nu este adevarat.

Se pot deschide in acel moment alte dosare penale, pentru care se fac alte copii, cu datele incriminatoare.

Hard-ul sau usb-ul se retin pana isi intocmesc cate dosare penale vor, fiecare cu copia lui, cu datele incriminatoare pentru fiecare dosar in parte.

#144
utbsj

utbsj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 13.04.2012
Avand in vedere ca traim in Romania un stat corupt pana in maduva oaselor cum putem sa sustinem olege care mai mult incurca decat descurca,nu vorbim doar de mari corupti vorbim numa de infractionalitatea de drept comun care nici pana acum nu a fost reprimata la un nivel accetabil dar de acum inainte va fi aproape imposibil de reprimat.Dovezi video nu.Martori mincinosi da.Anuntarea infractorului?Pisica cu clopotei la vanatore de soareci.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate