Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie
 Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986
 

Regulatoare de incarcare: Fotovoltaic, Eolian, Hidro

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#91
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

View Postmarius_vfp, on 03 martie 2020 - 15:21, said:

Tocmai...... sa folosim panouri cu tensiunea cat mai apropiata de tensiunea bancului de baterii. Daca am banc de 24 v max28,8  merg cu panouri de 35maxim 40 , asa voi limita din pierderi la regulatoarele pwm.  Ady gresesc?
Panouri de 30Vmp ptr baterii la 28.8V e perfect (dar cablul tre groooos)

#92
claudiu_sasu

claudiu_sasu

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 04.03.2020

View Postvast, on 04 martie 2020 - 20:09, said:

claudiu_sasu,

Testul tau este unul gresit din mai multe puncte de vedere, care au fost deja punctate de colegii de forum, dar tin sa le precizez din nou:

1. Trebuia sa setezi manual parametrii la fiecare controler in parte si nu lasati "by default", intrucat "sistemul" tau era unul particular, cum de altfel e fiecare sistem in parte, si nu unul general valabil

2. Avand in vedere ca ai folosit baterie pe baza de litiu cu tehnologia LFP, trebuia sa stii ca tensiunea de 3,375Vpc e tensiunea de Float, unde nu mai ai unde sa "impingi" nimic in baterie. Corect ar fi fost sa pui dupa baterie un invertor cu un consumator rezistiv, care sa poata prelua toata energia dupa charger.

3. Tu ai variat tensiunea la intrare. TOTAL GRESIT !!! Ceea ce variaza in functie de gradul de iluminare in proportia cea mai mare este curentul si nu tensiunea. Dupa cum se va vedea in graficele de la Victron de mai jos, tensiunea creste, respectiv scade, doar FIX la inceputul si sfarsitul zilei, in rest ea ramanand cvasi-constanta.

Attachment 09.02.2020.png  Attachment 16.02.2020.png  Attachment 04.03.2020.png

Nu stiu daca va aparea si in denumirea pozelor, dar am postat graficele productiei proprii din datele de: 9 feb, 16 feb si 04 martie, adica azi. In graficul de azi se vede pe curba curentului o scadere pe la mijlocul zilei, moment care corespunde cu intrarea bateriei mele pe litiu in Float, dupa care creste inapoi, caci intre timp ajunsese sotia acasa si a "pus" soarele la treaba.


Bun,
Tensiunea de intrare imi spui ca variaza doar FIX dimineata si seara, dar iarasi gresesti, in primul grafic pe care l-ai atasat de la Victron, ai 7 caderi de tensiune si curent (de la 180v la 90v) in interval de 2 ore! 7 X 7 minute = 49 minute, adica aproape o ora in care sistemul tau a incarcat cu ce a vrut nu cu ce a primit, deci eficenta incarcatorului este scazuta, lucru pe care la-am urmarit in testul efectuat.

Aici este un caz bun, cand ai avut doar 7 caderi, si ai avut Victron, dar ce faci intr-o zi cu 10-20 caderi din cauza norilor si un charger mai slab? Iti raspund tot eu, pierzi energie. Cred ca scopul nostru ca posesori de sisteme fotovoltaice este sa economisim, nu sa ne multumim cu ce a iesit....ca, na este de la soare. Gresit!

Imi reprosezi ca bateria nu este ok si ca nu au avut unde "impinge", iarasi gresit...primul incarcator nu a putut impinge pentru ca nu a reusit sa se stabilizeze, iar ultimul a reusit acest lucru mult mai bine...deci de ce ultimul dispozitiv a reusit sa "impinga" cu rezultate bune in aceleasi baterii in care au "impins" primele 4, iar primul nu, cand teoretic bateria trebuia sa fie mai descarcata?
In teste se vede clar ca tensiunea in baterie, tensiune ce am echilibrat-o cu un invertor si am mai descarcat din baterii, din acest motiv in toate testele avem tensiune pe baterie destul de mica, daca doar "impingeam" in ea, aveam tensiunea marita in testele pe unele dispozitive.

Referitor la float, bateria LFP e plina la 3.6v - 3.7v pe celula, deci gresesti din nou.

<a href=

PS: nu pot atasa imagini, cred ca sunt nou sau gresesc ceva....so some help!

#93
topcat36

topcat36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 20.05.2004
Marius, oare de ce se transporta energia electrică de la centrale/eoliene/hidrocentrale, etc. la consumatori, la sute de mii de volti ? De ce nu o transportam direct la 230/380V ? Nu e pacat de toate pierderile alea prin transformatoare ?

#94
cristiBMW320

cristiBMW320

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,979
  • Înscris: 29.10.2008
@Doega, iti dai cu parerea fara ca macar sa fi testat un charger de la Victron. Habar nu ai lucruri basic cum sunt tensiunile la tipurile de sisteme suportate. Da, chargerele Victron merg pe 12,24,36,48V cu selectie manuala sau autodetect.
Apoi la intrebarea ce face cand bateriile sunt full - face ce nu face nici ul alt charger, ii spune invertorului ca e energie disponibila si acesta incepe livrarea in retea, catre un consumator sau catre statie de incarcare masini electrice.
Apoi la punctul 4, iar nu ai citit nici macar specificatia tehnica la Victron, are protectie la alimentare inversa.
La punctul 5,  comunicatie, iarasi nu esti documentat deloc, hai sa-ti dau doar o poza, nu cred ca e nevoie de mai mult
Attached File  image001.png   635.15K   41 downloads
Apoi daca vorbim de eficienta, sper ca va dati seama de ce la Victron nu exista  ventilatie si la celelalte da…
Inca ceva pe partea de comunicatie, ce faci daca vrei sa lucrezi cu baterii smart cu comunicatie CAN? Cum faci cand bateria e cea care decide tensiunea si curentul de incarcare? Exemplu: Pylontech, BYD, BMZ,  LG etc.
Victron a ales sa faca produse pentru deceniul asta, majoritatea celorlalte produse au design de peste 10 ani, da, au fost bune la vremea lor dar s-a cam dus. Pentru o piata de nisa inca mai sunt bune, cum spui tu pe wind sau hidro. Dar cand vorbim de solar, diferentele sunt imense.
SI cateva poze din aplicatia de la charger, daca e sa le comparam, mai jos un meniu interesant numit Street Light cu functii de light dimmng:
Attached File  image002.png   81.86K   38 downloads
Attached File  image003.png   48.49K   29 downloads
Attached File  image004.png   45.93K   23 downloads
Attached File  image005.png   39.29K   45 downloads
Nu ma stiu cu cel care a facut testul, l-as fi facut putin diferit deoarece am ceva experienta in montaje si daca trebuiau punctate anumite caracteristici o faceam usor, teste am facut si eu cu multi ani in urma cand montam Midnite cu zecile si in fotovoltaic si eolian, dar nu am simtit nevoia sa-mi inpartasesc experienta oricum se vor gasi pareri pro si contra
Attached File  20140714_202231 (1).jpg   353.91K   53 downloads

#95
claudiu_sasu

claudiu_sasu

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 04.03.2020

View Postsilicipi, on 04 martie 2020 - 16:02, said:

Claudiu, ce spui tu acolo este fals. E ca si cum imi iau un Laptop cu cel mai nou procesor , HDD SSD 1 Terra, 16G de Ram si cu un sistem preinstalat si il folosesc asa, FALS, total fals, imi bat joc de banii mei, eu nu as face asa ceva niciodata. Aceste chargere ca sa functioneze corect trebuiesc facute setari corespunzatoare, mai ales ca tu ai folosit o baterie LiFePo4 incarcata aproape full in conditiile in care toate chargerele , cu exceptia Victron au fost gandite pentru plumb, Victron are optiunea Litiu dar trebuie sa umbli in SETARI.

Midnite este un echipament extrem de versatil, destinat unui numar mare de aplicatii in multe conditii. Tu  nici macar nu cred ca ai verificat in ce mod era setat, Wind, Hydro, Solar, Dinamic si da , mai are un mod in care faci tu setari manuale specifice instalatiei tale.
Ceea ce reiese in mod clar din testele tale este faptul ca Victron este rapid, cu adevarat rapid si ca poate fi folosit imediat cum il scoti din cutie, dar atentie, ia pune-l pe o turbina hydro direct din cutie si pune si Midnite la fel si vedem noi atunci cum mai este treaba. Toate echipamentele pezentate sunt de top, costa o caruta de bani si este bine sa vedem de exemplu ce consum au in gol, in ST-BY, eficienta, dar repet, la orice echipament din lume se fac setari corespunzatoare  innainte de a-l folosii.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, am folosit si MPPSolar, Outback FM60 si FM80, Midnite Classic150 si acum Victron SmartSolar 250/100. Luate in mod singular Victron este mai eficient si la conversie si la consum in gol, are garantie serioasa, dar ca sa il folosesti la adevarata valoare e nevoie sa il integrezi in sistemul Victron, adica minim VenusGx si BMV700 iar daca atasezi si un invertor din gama Multiplus sau Quatro abia atunci vezi ce poate cu adevarat, eu va pot confirma. Dar costa pe masura. La Midnite Classic 150 adaugi modulul WizbangJr, un shunt de 500A/50mV si un Acces Point ieftin si ai monitorizare si control din reteau proprie plus monitorizare online la un pret accesibil, vreo 900E. Nu mai spun ca Midnite are doua porturi Aux in care AUX2 stie sa comanda in PWM un SSR ca sa poti folosi maxim din ceea ce produci. Victron in combinatia de mai sus stie sa faca muuuuuuuult mai mult, studiati asistentul ESS, dar si la un pret mai mare.

Cred ca toate echipamentele prezentate sunt ffff bune, unele mai bune decat celelalte dar trebuiesc alese in functie de buget si necesitati. Sper sa nu fi suparat pe nimeni, ce am afirmat este o parere personala, desii sunt fan atat Victron cat si Midnite, ambele imi plac, sunt de o calitate ireprosabilartea, aaaa si sa nu mai spun ca pana mai de curand, Midnite era singurul charger la care se putea face update  de  firmware gratuit cu instructiuni, suport online si tot tacamul, in urma cu trei ani cand am luat eu Midnite nu gaseai la nimeni, intre timp Victron  a evoluat in bine, acum asigura suport si update de firmware ca la carte, dar in urma cu ceva timp niet. Concurenta face bine si noi putem beneficia de echipamente mai bune si mai pertformante.

Asteptam cu nerabdare urmatoarele teste pe teren, cu panouri. Multuminm de osteneala, nu e deloc usor si nici ieftin, dar rezultatele sunt de mare folos, tine insa cont de setarile necesare fiecarui echipament, din fabrica nu vin toate setate la fel.

View Postdoega, on 03 martie 2020 - 23:27, said:

Mai baieti, acel test e o porcarie dpdv al Midnite si detaliez (de celelalte nu stiu, asa ca nu vorbesc, poate au altii). Am inteles cine e si cam ce vrea, exact cum banuiam, banul acopera orice.

1. Consum stand-by si etc. Sa-i spuna cineva prostului ca fiind si capabil de Wind si Hidro acest charger spre deosebire de limbricul de victron NU SE OPRESTE BAI. NICIODATA! Decat daca ii spui tu in setari. Ca iti lasa eoliana noaptea/ziua pe liber si iti gasesti palele in judetul vecin.
2. Sa imi zica cum se comporta acel victron si pe 24V, 36V, 48V si 72V. Se arde? Ai nevoie de altul? Pai e prost, slab.
3. Ce face acel victron cand bateriile sunt full, doarme? Pai e prost!
4. Ce pateste acel victron daca il pui pe baterii cu + la - si invers? Se arde? Dar pe PV? Pai e prost!
5. Cum controleaza, citeste, shunt, auxiliare IN/OUT, diverter, protectii etc? Nu stie? Slab, foarte slab!
Adica el compara la consum si viteza un camion cu un Sandero si iese invingator Sandero, normal. Pai midnite-ul e cat 6-7 victroane de alea, trebuie sa le cumperi toata gama si tot nu fac ce face un midnite.
Cum sa fii atat de buhnici?!?
Da, ca si randament, Midnite-ul e in medie sau sub un charger bun de 6-700 euro. Doar ca el e o uzina, daca il folosesti sau ai nevoie doar de charger cumpara charger, nu Midnite! Auzi tu ce-l freaca pe el, consum in stand-by de 5w, adica 50w pe noapte. Dar ca produci ziua dublu/triplu nu conteaza in mintea lui. Plus ca la ce s-a pretat el, nu stiu nici daca bateriile alea mai primeau curent ca erau pe la 3.4V.
Invatati sa triati informatia de fake news, asta e un fake news grosolan!

LE
Da, o porcarie, bateria avea 13.5V, 3.375V pe element deci cam 100% SOC in functie de cum era incarcata. Trebuia sa vad 12.8V sa pot crede.
A auzit cumva victronul de optiunile astea? Le va implementa vreodata?


Salut baieti,
Vorba multa saracia...olteanului.

Facem in felul urmator, pentru ca voi sunteti fan midnite si imi reprosati ca nu am procedat corect in acest test.

1.Spuneti-mi de ce echipamente aveti nevoie ca testul sa nu fie "fake", iar eu o sa mă dau peste cap sa le fac rost, cel putin pentru probe. Cunosc foarte multi instalatori de PV asa ca sper nu o sa fie o problema asta. Nu exagerati cu echipamente SF!
2. Spuneti-mi de ce aveti nevoie sa va conectati remote (pc, mac, teamviever...etc) la un Midnite (am classic 250 in studio), unde o sa faceti voi setarile corecte, sa nu imi reprosati si aici ca pe "default" e mai prost si cu setari e mai bun. Haide sa-l facem mai bun, sau cel putin sa incercam.
3. Ulterior o sa refac testele, daca va ajuta le refac intr-un live, nu am o problema in acest sens.

Voi vad ca o luati personal si ca eu sunt cel care uraste midnite, otback, schneider sau victron, NU gresiti aici!
Scopul canalului meu nu este sa prezint un echipament bun ca fiind prost si invers, si nu in ultimul rand sa primesc bani pentru a favoriza aceste lucruri.
Lucrurile bune sunt bune, cele proaste sunt proaste!

Pentru ca imi este destul de greu sa mă impart intre munca, familie si pasiunea pentru clipurile de le youtube imi puteti scrie pe email detalii si eventual un telefon si demaram procedurile. (adresa de email este pe youtube, prefer sa nu o fac publica....cel putin nu aici)

#96
cristiBMW320

cristiBMW320

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,979
  • Înscris: 29.10.2008
@Vast m-am uitat pe graficele tale si se pare ca ai totusi o cadere de voltaj pe fotovoltaic la mijlocul zile de la 180v la 90v cum explici?
Si in primul grafic si in al 2-lea
Attached File  IMG-20200305-WA0000.jpg   76.07K   24 downloads

#97
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007
Nu sunt fan Midnite, ci utilizator de 3 Midnite. Și încă nu știu sa fac o curba optima pentru eoliana, poftim.
Dan, Claudiu, Cristi
Cum AM SCRIS:
Da, ca si randament, Midnite-ul e in medie sau sub un charger bun de 6-700 euro. Doar ca el e o uzina, daca il folosesti sau ai nevoie doar de charger cumpara charger, nu Midnite! Stiu asta, insa nu comparati camionul cu Dacia la viteza si consum. Va fac eu un SISTEM încât cu un Midnite consumi de 2-3 ori mai mult decât cu Victron-ul. Eu am ca medie kwh/kwp comparabila cu on-grid, eu fiind off-grid.
Eu nu am timp si nici interes sa studiez chargerul Victron, am invertor Victron studiez AC Coupling.
Si inca ceva Cristi, cam mult albastru în prima poza, eu nu sunt independent energetic si sa depind de un anumit producător. Ca sa dau 1200 de euro pe un charger trebuie sa știe inclusiv pwm. Altfel iau cu 200 de euro un alt charger sau cu 500 euro MPP Solar.

Edited by addysoftware, 05 March 2020 - 12:52.


#98
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007

View PostcristiBMW320, on 05 martie 2020 - 00:30, said:

@Vast m-am uitat pe graficele tale si se pare ca ai totusi o cadere de voltaj pe fotovoltaic la mijlocul zile de la 180v la 90v cum explici?
Si in primul grafic si in al 2-lea
Attachment IMG-20200305-WA0000.jpg
Dormea Victronul in postul Pastelui, cum sa explice? Vast vroia sa spuna ca la un charger bun AR TREBUI sa nu fie diferente mari de tensiune decat dimineata si seara. Am atasat un print de la un charger bun doar cu diferentele de ><20V.
Victronul are siguranta la polaritate (nu stiu care) inversa care trebuie inlocuita. Iar ca activeaza un consumator in functie de soc o face si o scula de 10-15 lei, are Dan un diferter in PWM care costa vreo 3000 de lei doar el, asa ca Midnite-ul la 800 euro e super afacere.

Apropo, stiti ca Midnite-ul are oarecum garantie/update/upgrade pe viata? Cu un 50 de euro pe an. Ce nu au ei, e documentatie clara si bine scrisa.
De ex:
Ce se intampla daca setez la Sweep Interval valoarea 0? Disable sau cel mai rapid??? De 2 ore caut si nimic. Frustrant!

Solar This is the default mode for PV systems and has a very fast sweep (typically1/2 second or less) that will re-sweep at user adjustable sweep intervals, unless the Classic finds that it needs to do a sweep on its own because of changing conditions. The timed sweep interval is user adjustable and is in units of minutes.  SOLAR mode is typically best for PV systems, especially if there is partial shading at times during the day.

Aici are Victronul de castigat pentru ca si-a dezvoltat o retea si au facut training cu oamenii. Aici midnite-ul e cu 10 ani in urma, e un fel de Linux vs Windows.

Attached Files


Edited by addysoftware, 05 March 2020 - 12:52.


#99
topcat36

topcat36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 20.05.2004
Nu cred ca Dan a dat 3000ron pe un aparat cu o iesire PWM de 12V (sau de cat o fi), cum iti da Auxul de la Midnite-ul tau.
Un circuit care sa dea semnal PWM.cu Duty Cycle corespunzator.tensiunii.bateriei, e usor de realizat.

#100
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008

View PostcristiBMW320, on 05 martie 2020 - 00:30, said:

@Vast m-am uitat pe graficele tale si se pare ca ai totusi o cadere de voltaj pe fotovoltaic la mijlocul zile de la 180v la 90v cum explici?
Si in primul grafic si in al 2-lea
Attachment IMG-20200305-WA0000.jpg

@Cristi si Claudiu,

Am facut un zoom crop care a inclus si cele doua spike-uri de tensiune incercuite.
Attached File  09.02 - extins.png   51.93K   16 downloads

Dupa cum se poate vedea in poza, in timpul variatiei de tensiune in jos (care s-a datorat unor nori) a aparut si o variatie a curentului, care a fost in sus. Cum explici?
Ori in testul facut de Claudiu s-a pastrat de fiecare data curentul fix si doar tensiunea a variat, ceea ce nu e corect.


Sugestia mea pentru un test de laborator cat mai corect este urmatoarea:
- Se va lua un panou care se va ilumina cu un proiector led de putere mare si se va simula umbrirea, totul desfasurandu-se intr-o incapere intunecata.

Sa vedem cum vor evolua lucrurile la mine, caci pentru a doua structura de 12 panouri care o voi da in folosinta sper sa pot utiliza chargerul Midnite care este scos la vanzare si atunci voi putea expune direct comparatia cu Victronul. O singura problema va fi totusi in aceasta comparatie, aceea ca Victronul e la 250V, iar Midnite-ul meu e la 150V.

#101
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007

View Posttopcat36, on 05 martie 2020 - 09:28, said:

Nu cred ca Dan a dat 3000ron pe un aparat cu o iesire PWM de 12V (sau de cat o fi), cum iti da Auxul de la Midnite-ul tau.
Un circuit care sa dea semnal PWM.cu Duty Cycle corespunzator.tensiunii.bateriei, e usor de realizat.
Ma refeream la Dan Paraipan cu unul din astea 3: https://ecowindsolar...-incalzire-apa/

#102
RaulPV

RaulPV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,597
  • Înscris: 26.06.2016
Stai limistit Vast, aia nu e cadere de tensiune, e ajustare a mpp ului reactionand cu consumul.
Daca era cadere de tensiune se reflecta in puterea scoasa. Ceea ce nu e cazul, cand amperajul nu a cazut, ci a crescut. Asta inseamna ca mppt ul a facut un sweep sa dea ceva putere in plus pentru a compensa schimbarea.

#103
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Dragilor, mut posturile astea la "Invertoare...."?

#104
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007
Da Adi, muta.
Mai am o intrebare catre fun-clubul Victron:
Daca v-am invatat cum sa configurati Sweep Interval la 1 minut de ce continuati sa bateti toba ca 7nori*8minute*1kw= Midnite e naspa? Doar la Victron apare diferenta aia de 90V sau 50% pentru ca fie nu lucreaza bine, fie lucreaza altfel. Si nu puteti sa puneti voi alte chargere sa simuleze modul in care lucreaza Victronul, ca nu e corect si e si de 2 lei.
Uite, atasez logul de ieri, nu ma intrebati de ce de la linia 26062 pare sa se repete, nu stiu, cateodata cred ca au ca software developer un copil de 16 ani.

Attached Files



#105
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008

View Postaddysoftware, on 05 martie 2020 - 12:55, said:

Dragilor, mut posturile astea la "Invertoare...."?
Ar trebui facut topic de chargere. Posted Image

#106
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007
Exista facut de mine un topic dedicat chargerelor, fix pentru aceste (si alte) dileme existentiale.
AICI: https://forum.softpe...ro/page__st__54

Edited by doega, 05 March 2020 - 15:41.


#107
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Addy, ce mai astepti? Muta discutiile pe topicul lui Doega si sterge comentariile inutile.

#108
pyxyit

pyxyit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 02.07.2009

View Postdoega, on 04 martie 2020 - 19:50, said:

....Realitatea demonstrează ca eu cu Midnite-ul scot 25-100% mai mult decât unii cu chargere foarte scumpe.
Asta este in legatura cum stii sa-ti "aranjezi" consumul, nu neaparat de tipul regulatorului. La orice sistem poti adauga un diverter in pwm. Adevarul este ca si eu ma hotarasem la un Midnite initial, dar cand am descoperit ongridul am renuntat. Acum o sa adaug totusi 2-3 panouri spre vest(atat mai am loc pe casa si in plus sa mai ajute un pic spre seara) si un mppt (o sa merg pe Victron pentru ca am sistemul cu Multi si am totul in functiune deja) cu care o sa fac un DC coupling .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate