Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Istoria se repeta! Toata lumea discuta isterizata despre imobiliare, iar Bula Imobiliara Romania 2017 atinge noi maxime istorice

* * * - - 6 votes
  • Please log in to reply
554 replies to this topic

#487
Andreea_Pop

Andreea_Pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 03.04.2018

View PostFC72, on 04 aprilie 2018 - 09:14, said:

Cea mai importanta resursa nu este populatia sau resursele naturale, ci inteligenta.
Oamenii nu produc mai mult si mai bine daca au asigurate conditii decente de viata, produc masiv orice, daca au oportunitati sa o faca, lacomia este instinctuala.
Asta este diferenta majora de abordare intre USA si Europa de West.In USA exista oportunitati sa faci oricat poti si vrei, economia nu are restrictii sociale.

Cum nu suntem o societate centralizata, sistematizata, planificata nici macar educatia nu poate fi impusa, asa ca despre inteligenta nici nu poate fi vorba.
Astea fiind conditiile, apar teorii ale conspiratiei.

Corect, inteligenta, dar ajuta si populatia. Degeaba ai 10 mii de oameni inteligenti si 10 milioane de prosti asistati social, mai bine 500 mii de oameni inteligenti si doar 5 milioane de asistati social. Vezi Elvetia, nu are resurse naturale, are foarte putini oameni si nivelul de trai este cu mult chiar si peste cel al tarilor vestice.

Si eu sunt pentru a face ce vrea fiecare, atata timp cat nu exista coruptie la nivel institutional, nu se dau autorizatii de constructie de locuinte doar cu spagi sau bete in roate daca nu cotizezi, atata timp cat se destructureaza cartelurile prin telefoane ascultate - aici ar trebui serviciile sa-si dedice resursele, sa fie cu adevarat o piata libera, un capitalism adevarat, nu o mazga manarita si corupta.
Sa dispara nepotismul, pilele, incorectitudinea si sa existe cu mult mai multa meritocratie, iar institutiile sa-si faca treaba. Tot o discriminare e si asta cand unu da spaga sau un favor si nu poti avansa de unii si altii, sau te dau la o parte.

Daca n-ar fi coruptie, intr-o tara sanatoasa, ar crea mai intai strazi asfaltate, canalizare, ar trage utilitatile necesare: apa, gaz, curent si apoi ar incepe investitorii sa cumpere terenurile, sa ridice blocuri, case, etc. Ii inteleg cumva si pe cei care ridica blocuri - cat risc pentru ei: nu doar ca nu stiu daca si cand s-o asfalta 500-800 m pana la ei, ca de tras utilitati cred ca tot ei sunt pusi sa plateasca si in 2-3 ani intra infrastructura aia in proprietatea companiilor de utilitati; mai au si riscul ca nu stiu daca le-o fi aprobat planul, constructia ... pretind spagi etc

#488
just_me_2007

just_me_2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 29.06.2007
Crizele nu vin niciodata din motive economice pure, cin vin in special din motive emotionale. Spre exemplu daca in Cluj este bula(preturi mari, constructii haotice) si se sparge o sa scada  preturile peste tot in RO. Chiar daca in Bucuresti preturile sunt bune pentru veniturile de aici, factorul emotional o sa aiba un cuvant greu de spus.
Da, acum exista cerere, dar multi din cei care cumpara, o fac din acelasi factor emotional - nu poti sa fii singura oaie de la birou care nu si-a luat apartament.  Cererea asta e alimentata de PC in primul rand(avansul mic) si de sentimentul ca daca nu cumperi acum se termina creditele PC sau locuintele si ramai fara - FOMO(Fear Of Missing Out).

#489
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 04.09.2008

View Postleusteanul, on 01 aprilie 2018 - 06:22, said:

E suficient sa va duceti la aeroport si sa stati acolo o zi. Sunt avioane intregi de romani care pleaca definitiv din tara ZILNIC.
Hai sa vin cu exemple concrete, ca sa stim despre ce discutam.

Nu stiu cum ai tras concluzia asta, chiar nu are sens.

View Postleusteanul, on 01 aprilie 2018 - 06:22, said:

1. La recensământul din 2011, România avea 727.500 de români plecați din țară pentru o perioadă mai lungă de 12 luni, categoria în care intră plecați la muncă peste hotare. Numărul era mult sub realitate, fiindcă INS nu a reușit recenzarea aproximativ un milion de persoane.
Este ca și cum în 4 ani ar fi dispărut toată populația județului Timiș sau cea din Alba și Gorj – aceasta este dimensiunea aproximativă a migrației din intervalul 2012 – 2015, potrivit datelor INS.

E multa birocratie si e greu de urmarit cine a plecat din tara definitiv si cine e doar temporar plecat si se intoarce.

View Postleusteanul, on 01 aprilie 2018 - 06:22, said:

2. https://stirileprotv...-singur-an.html
Pleaca mai ales tineri din grupa de varsta 25-29 de ani, oameni care cel mai probabil nu se mai intorc. Urmatorii ca numar sunt studentii de 20-24 de ani, iar pe locul al treilea cei de peste 30 de ani - cu 20 de mii. Sunt cifrele oficiale, probabil ca pleaca mult mai multi, dar statistica nu-i stie. Majoritatea sunt cu studii medii si superioare.

Din fostii mei colegi de liceu si facultate, estimez ca au plecat definitiv in jur de 70-80%.
Vorbim de generatii intregi care au ales sa aiba un trai decent intr-o tara civilizata, nu intr-o tara corupta si mizerabila, in care un om cu studii superioare abia se poate intretine de la o luna la alta, o tara sufocata de incompetenta, nesimtire, nepasare si proasta educatie.

Eu cred ca e o schimbare de mentalitate la nivel de EU cu acest "plecat definitiv". Oamenii se stabilesc intr-o tara din EU in functie de nevoi si restrictii. Acestea se schimba in timp insa, deci e greu de estimat cu adevarat cine a plecat definitiv din tara.

View Postleusteanul, on 01 aprilie 2018 - 06:22, said:

Din putinii ramasi, majoritatea isi fac planuri de emigrare definitiva, inclusiv eu. E doar o chestiune de timp pana vand totul si ma relochez intr-o tara ai carei locuitori cunosc apa calda si sapunul si nu sunt deloc straini de bunul-simt si respect.
O tara care sa-mi ofere conditii bune de trai, ale carei autoritati sa-mi ofere respectul de care orice cetatean platitor de taxe si impozite ar trebui sa aiba parte.
Romania e damnata la saracie, coruptie si incompetenta, dovada suprema fiind ceea ce se voteaza la fiecare 4 ani. Romania nu mai are vindecare.
Vindeti tot cat mai puteti, cat mai sunt deschise granitele UE si nu va mai uitati in urma!

Sa-ti dau un exemplu concret. Eu lucrez in IT si sunt plecat de 2 ani in Irlanda/Dublin din Romania/Bucuresti. Am plecat sa experimentez viata in "vest", sa vad daca problemele de zi cu zi sunt si acolo. Unele au disparut (strazi sparte, birocratie, spaga servicii medicale etc), altele sunt la fel (aglomeratie, criminalitate/furturi) iar altele sunt socant mai mari (infrastructura transport, vreme de kkt, cozi/costuri/asteptare servicii medicale etc). Daca iau in considerare cat castig raportat la viata din vest (cost casa, servicii etc) am facut 2 pasi inapoi fata de Romania - evident fac parte din minoritate, majoritatea la acest capitol ar face un salt.

Vreau sa zic pe scurt ca depinde de fiecare ce cauta si Romania nu e foarte departe de restul tarilor estice - poate avem cateva probleme particulare (autostrazi lipsa gen) dar majoritatea (coruptie, evaziune fiscala, birocratie, imigratie) le au toate (Polonia, Bulgaria, Croatia etc). Tot in aceasi nota in vest sunt destule alte probleme, dar asta nu vezi pana nu locuiesti.

Eu cel putin o sa ma intorc inapoi in Romania si cunosc mai multe persoane care au facut asta. Dar eu nu mai vad de ceva vreme ideea aceasta de a te stabili definitiv intr-o tara. Te stabilitesti unde iti e mai bine intr-un termen anume.

#490
baser

baser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 27.03.2018

View Postjust_me_2007, on 05 aprilie 2018 - 09:26, said:

Crizele nu vin niciodata din motive economice pure, cin vin in special din motive emotionale. Spre exemplu daca in Cluj este bula(preturi mari, constructii haotice) si se sparge o sa scada  preturile peste tot in RO.

Cererea asta e alimentata de PC in primul rand(avansul mic) si de sentimentul ca daca nu cumperi acum se termina creditele PC sau locuintele si ramai fara - FOMO(Fear Of Missing Out).

Cum sa ramai "fara" cand cat vezi cu ochiul, se ridica peste tot sute de blocuri noi, care sunt in proportie de 80% gol-golute.

Vezi zone din Bucuresti, sunt cartiere fantoma, blocuri noi goale, si care arata jalnic

#491
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017

View Postbaser, on 27 aprilie 2018 - 20:11, said:



Cum sa ramai "fara" cand cat vezi cu ochiul, se ridica peste tot sute de blocuri noi, care sunt in proportie de 80% gol-golute.

Vezi zone din Bucuresti, sunt cartiere fantoma, blocuri noi goale, si care arata jalnic

Unde sunt blocurile alea noi si goale ?
Caut si eu ap nou, cu banii cash pe loc.
Tot ceam gasit ecu termen de asteptarede vreo 2 ani

#492
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004

View Postalex1vasile, on 31 martie 2018 - 17:35, said:

orice apartament trebuie aranjat inainte de mutare,
apoi, pe o perioada de 30 de ani (cat dureaza un ciclu de creditare), apartamentul va manca zeci de mii de euro in reparatii, renovari, re-mobilare, cumparare de electrocasnice, etc.

Ce apartament e ăla de să mănânce zeci de mii de Euro în 30 de ani. Dacă e ceva casă la curte sau apartament de 150 m.p. poate să mânce atatâta. Da, o renovare (mai) serioasă te poate duce şi la 3.000 - 6.000 Euro (apartament de 60-80 m.p.) sau poate 7.000 Euro la vreunul de 100. Zeci de mi poate dacă are nevoi de consolidare sau reparaţii serioase.
Şi electrocasnicele cât costă. Că doar nu suntem acum 40 de ani să coste 1.500 Euro o maşină de spălat mai răsărită. Electrocasnicele le schimb de 2 ori în 30 de ani şi nu sar de 2.000-3.000 Euro cu tot cu aer condiţionat (hai să zicem poate 4.000 dacă ai 2 aparate şi trebuies schimbate - aici includ şi manopera). Mobila de ce e nevoie să o schimbi. Mai scapi de unele chestii, poate dai 1.000 - 2.000 Euro.
Deci în total să zicem că papă 12.000 Euro timp de 30 de ani. De unde zeci de mii de Euro?

#493
baser

baser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 27.03.2018

View Postgeostorm, on 28 aprilie 2018 - 00:52, said:


Caut si eu ap nou, cu banii cash pe loc.

Tot ceam gasit ecu termen de asteptarede vreo 2 ani

Posted Image Posted Image Posted Image

Dezinformezi cu buna stiinta . Realitatea e complet alta.

Nu am sa fac reclama deloc la blocurile noi, insa daca pui in google ansambluri rezidentiale noi,

cele care sunt finalizate deja acum in 2018,

situatia arata asa:

aproximativ 60-80% din apartamente au statut  DISPONIBIL adica NEVANDUTE

#494
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View Postdjl, on 29 aprilie 2018 - 00:55, said:


Ce apartament e ăla de să mănânce zeci de mii de Euro în 30 de ani. Dacă e ceva casă la curte sau apartament de 150 m.p. poate să mânce atatâta. Da, o renovare (mai) serioasă te poate duce şi la 3.000 - 6.000 Euro (apartament de 60-80 m.p.) sau poate 7.000 Euro la vreunul de 100. Zeci de mi poate dacă are nevoi de consolidare sau reparaţii serioase.
Vechi: demolare faianta, gresie, tencuiala veche, parchet vechi, usi, tamplarie si geamuri + evacuare; refacere tencuiala, faianta, gresie, inclusiv instalatii electrice , termice (tevi, calorifere, coturi, robineti, etc), apa calda, apa rece, coloane de evacuare la bai + bucatarie, turnare sapa , montare parchet nou, montare instalatii de baie si bucatarie noi, montare usi si tamplarie noua; instalat galerii/sine, pus draperii/perdele, pus covoare, etc) => 15-20 de mii de euro prima renovare (anul zero); 2000-3000 euro de bagat dupa max 10 ani (zugravit complet, schimbat baterii baie, bucatarie, etc)

=> minim 19 de mii de euro la 2 camere in 30 de ani.

Electrocasnice/mobila - minim 5000 euro initial + 2000 euro la fiecare 10 ani (defecte/uzura) => 11.000 euro in 30 de ani (minimal).

TOTAL - minim 30.000 euro in 30 de ani (1000 euro/an)

nu am pus aici costurile cu impozitul anual, asigurarea, fondul de rulment, etc, etc. etc.

#495
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Acum de ce ar trebui să dai jos faianţa dacă e în stare bună şi să schimbi tâmplăria dacă e în stare bună.
Da, ţevăraia trebuie reparată.
Parchet... nu toate apartamentele au parchet.
Gresia şi faianţa de la mine au 30 de ani şi vor mai rezista cel puţin 10.
Depinde şi de cum a avut grijă cel de dinainte de apartament. Dacă şi-a băgat picioarele, da, o să coste mult renovarea.

Edited by djl, 30 April 2018 - 22:49.


#496
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016
Daca sunt in stare buna, nu trebuie date jos. Dar, de obicei, nu sunt in stare buna (placi umflate, sparte, placi inlocuite cu altele cu alt model, etc). Apoi, oricum, trebuie inlocuita tevaria (apa calda, rece, baterii, canalizare, etc) , ori asta inseamna spart placi de faianta/gresie, spart pereti, etc. Dupa spargere, trebuie inlocuite - normal.

Tamplaria necesita cel putin o revopsire, ceea ce inseamna smirgheluire, decapare, frecare, si vopsire minim 3 maini de vopsea buna de lemn. Asta inseamna minim 1 saptamana de munca (2 oameni) la un apartament de 50mp (5-6 usi, 10mp de sticlarie).

#497
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

View Postdjl, on 30 aprilie 2018 - 22:45, said:

Acum de ce ar trebui să dai jos faianța dacă e Ăźn stare bună și să schimbi tĂąmplăria dacă e Ăźn stare bună.
Da, țevăraia trebuie reparată.
Parchet... nu toate apartamentele au parchet.
Gresia și faianța de la mine au 30 de ani și vor mai rezista cel puțin 10.
Depinde și de cum a avut grijă cel de dinainte de apartament. Dacă și-a băgat picioarele, da, o să coste mult renovarea.

Gresie în toată casa, rețeta perfectă pentru apartamentele care fac ecou în tot blocul. :)))
Djl, aproape orice poate sa reziste zeci de ani, dar aspectul rezultat va fi unul de peșteră, exact cum sunt 80% din apartamentele vechi din București.
Nu prea ești ancorat in realitate, 3-6 k renovarea (completă) a unui apartament de 60-80 mp e de domeniul fantasticului, ca sa nu zic ridicolului.

Edited by mihaigerard, 01 May 2018 - 08:28.


#498
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Ce am eu nu dă efect de peşteră.
Şi gresie am pe holuri, la baie şi la bucătărie.

#499
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View Postdjl, on 01 mai 2018 - 12:55, said:

Ce am eu nu dă efect de peşteră.
Şi gresie am pe holuri, la baie şi la bucătărie.
depinde si cat stii si poti sa faci singur/cu familia (fara sa platesti mana de lucru in mod direct).
Dar, de regula, costurile cu renovarea sunt foarte mari.

#500
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
La mine nu e nevoie chiar aşa de mare. Da, trebuie să văruiesc. Racordurile la apă sunt încă bune. Bine, ce-i drept la baie a fost schimbat cel de la chiuvetă. Şi am spus ceva aiurea deasupra: că am fainaţă pe holuri. Nu am decât gresie pe holuri.
Dar aşa precum am zis, depinde şi de cum a fost îngrijit apartamentul în decursul timpului. Că dacă a fost îngrijit, finisajele sunt de calitate, eventual instalaţia electrică a fost refăcută, nu s-a fumat nu ai aşa de mult de lucru. Dar dacă arată a la spital nerenovat...
Eu visez la instalaţie trifazată în casă. Cel puţin pentru prima jumătate a apartamentului, ca să pot pune mai mulţi consumatori.

Edited by djl, 01 May 2018 - 17:38.


#501
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016
Pentru trifazic in apartament cred ca trebuie sa ai coloana electrica a blocului refacuta... plus avize si autorizatii de la enel si administratie, daca se emit...

O varianta pentru a scapa de renovare este de a cumpara apartament nou. Insa, de obicei, preturile sunt mai mari decat la cele vechi....

#502
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Becurile led de azi consuma de 10 ori mai putin decat cele clasice. Frigiderele, televizoarele, masinile de spalat, toate consuma de cel putin doua-trei ori mai putin decat echivalentele lor de acum 30-40 de ani. Inteleg sa schimbi panoul cu sigurante moderne, sa schimbi intrerupatoarele si prizele cu unele mai estetice, dar sa gauresti tot apartamentul, de multe ori prin placa de beton, sa inlocuiesti firele, mie nu mi se pare ca merita deranjul.
Iar trifazic, daca nu ai de gand sa iti montezi sauna in casa sau sa iti incarci o masina electrica, la ce ti-ar putea trebui?

Edited by nnestor, 01 May 2018 - 20:25.


#503
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Totuşi, să zicem că e iarnă pică serviciile R.A.D.E.T.-ului. Dacă foloseşti un instat de apă cladă care consumă cam 5 k.W. nu prea mai pot merge şi alte chestii. Cu trifazat poţi folosi 2 instanturi şi un aer condiţionat.

#504
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
Si de unde energie nea djl ca nu facura astia cablu pana la otomani si sfarlezele nu vajaie iarna !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate