Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 

Buton "dislike" cu ascunderea postarii la o anume balanta negativa.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#55
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostSurgeoniac, on 28 aprilie 2017 - 09:13, said:

Mi se pare logic ca dacă există buton de like, atunci să existe și buton de dislike. Asta înseamnă obiectivitate și asta ar fi echilibru.
Nu e nimic obiectiv în like și dislike, înseamnă îmi place / nu îmi place deci e 100% subiectiv.

#56
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
Nu este vorba de obiectivitate la nivel individual, ci la nivel de comunitate. O comunitate care permite doar like-urile anumitor grupuri este o comunitate subiectivă, iar una care permite like-urile și dislike-urile tuturor grupurilor este una obiectivă din punctul de vedere al faptului că acceptă ambele critici, astfel devenind din ce în ce mai aproape de adevăr.

#57
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Cred că doar într-o comunitate științifică sau profesională ar putea fi relevant un buton de dislike, nu pe un forum generalist.

#58
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,343
  • Înscris: 13.01.2011
Colegul nu înțelege o treabă, da un exemplu si il tine de stindard, restul de 99℅ din forumuri nu au acel buton.
Apoi, subiectivismul/obiectivismul, sint doar puncte de vedere, ca și frumosul si uritul.

Dovada ca stiu ce spun ?!
O să vezi subiect despre ,,apa ", unii vor spune că este uda, incoloră și inodoră, apar gascaronii si zic ca apa arde ca acidul sulfuric, ori ca este neagra ca smoala si miroase a pucioasa.

Gascaronii o să dislike-uiasca pînă este ascuns mesajul cu apa inodoră si incoloră.
Ce am făcut atunci, de dragul politically correct ?!
Exact ce se asteapta, de către cealaltă gașcă de troll ;)

Mai este cava, din cauza ca sint multi troll, intenția este ca prin dislike să fie ,,inactivat " like, o mișcare smechereasca dar care cred că nu tine pe Softpedia :)

#59
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
Da, este greu să argumentezi cu o comunitate pentru care nu este clar definit conceptul de troll și din acest motiv tinde să îi protejeze. Evident că putem lungi treaba cu chestii filozofice, gen ” De unde știm noi ce este troll ? Totul e subiectiv, prostia unuia este inteligența altuia, etc. etc. ”  - acest lucru nu este de fapt adevărat, asta este mai mult o filozofeală de 2 bani, pe care am auzit-o de la mulți oameni în viața reală, dar discuția asta nu va avea loc aici.


De asta nici nu mai continui , eu am propus doar o idee, care este respinsă pentru că nu primește vot majoritar, în rest nu putem afirma dacă ar fi o idee bună sau nu, din moment ce n-a fost testată, și cam atât Posted Image

Edited by Surgeoniac, 28 April 2017 - 10:57.


#60
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,477
  • Înscris: 10.08.2005
Nu primește vot majoritar, nu e destul? De ce ai vrea sa primească și dislike?  O idee înainte să fie pusă în practică este analizată.
Nu practică face o idee bună ci modul în care este susținută.

#61
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostMarianG, on 28 aprilie 2017 - 11:02, said:

Nu primește vot majoritar, nu e destul? De ce ai vrea sa primească și dislike?  O idee înainte să fie pusă în practică este analizată.
Nu practică face o idee bună ci modul în care este susținută.
Pentru că primește voturi, asta este problema.

De multe ori comentariile ironice nu sunt îndepărtate de pe topic, deși nu au legătură cu topic-ul și de fapt sunt off-topic. Ele sunt doar acolo pentru că cineva se crede amuzant și primește vreo 15 like-uri de la persoane cu un nivel de umor la fel de infantil, iar după aia se produce efectul turmei și primește și mai multe like-uri și oamenii reacționează la glume mai mult decât la răspunsurile serioase.

Voi nu ați citit despre efectul turmei în domeniul virtual ? S-a demonstrat că și pe Youtube, videoclipurile care primesc mai multe like-uri sunt automat acceptate ca fiind ”cool”, pentru că oamenii sunt influențați că dacă sunt mai multe like-uri, atunci și videoclip-ul trebuie să fie fenomenal de bun. Sunt artiști care plătesc pentru like-uri false, pentru că sunt conștienți de manipularea asta.

La fel și pe forum : un răspuns cu multe like-uri va creea o influențare asupra utilizatorilor și mai ales asupra troll-ilor. Ei se vor simți încurajați să continue comportamentul lor, pentru că primesc like-uri și aceste like-uri hrănesc ego-ul lor și iluzia conform căreia ei chiar sunt haioși și deștepți, și au ceva valoare de oferit. Mie îmi amintesc de câinii care urinează peste tot și sunt satisfăcuți de ei că și-au lăsat amprenta.

Și faptul că cineva a dat exemplul Facebook-ului ca și comparație că nici acolo nu este dislike, este exact motivul pentru care Facebook-ul este Facebook : unul dintre cele mai manipulatoare locuri de pe internet. Dacă un forum reprezintă valoarea Facebook-ului, atunci n-ar strica să ne amintim ce valoare reprezintă Facebook-ul.
Mulți nu realizează până când copiii lor să zicem nu ajung acolo.
Un prieten de-al meu era foarte amuzat și nu prea înțelegea ce se face tam-tam, și lui i se părea Facebook-ul haios și inocent, și chiar bun pentru distracție. Până când fiică-sa a împlinit 15 ani și acum telefonul îi este lipit de mână ca și altuia țigara. Nu se mai poate dezlipi de Facebook, nu se mai poate opri din like-uri, și acum a realizat și prietenul meu că Facebook-ul nu este doar acel loc albastru și fun care i se părea lui până atunci.

Edited by Surgeoniac, 28 April 2017 - 11:26.


#62
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,477
  • Înscris: 10.08.2005

View PostSurgeoniac, on 28 aprilie 2017 - 11:22, said:

Voi nu ați citit despre efectul turmei ĂŽn domeniul virtual ? S-a demonstrat că și pe Youtube, videoclipurile care primesc mai multe like-uri sunt automat acceptate ca fiind ”cool”, pentru că oamenii sunt influențați că dacă sunt mai multe like-uri, atunci și videoclip-ul trebuie să fie fenomenal de bun. Sunt artiști care plătesc pentru like-uri false, pentru că sunt conștienți de manipularea asta.
Vorbim despre posturi / comentarii, nu despre like-uri / dislike-uri la videouri. Care, apropo, daca tot te-ai uitat poate ai observi ca numarul de voturi este ~10-15% din numarul de vizualizari.
Despre sistemul de vot al comentariilor am vorbit, este o metoda de a implica comunitatea in moderarea subiectului (prezentat in video).
Eu n-am mai auzit de troll care sa aiba satisfactie la numarul de like-uri.

Edited by MarianG, 28 April 2017 - 11:29.


#63
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostMarianG, on 28 aprilie 2017 - 11:28, said:

1. Vorbim despre posturi / comentarii, nu despre like-uri / dislike-uri la videouri

2. Eu n-am mai auzit de troll care sa aiba satisfactie la numarul de like-uri.
1. Și eu vorbesc despre comentarii. Faptul că un comentariu primește like-uri este un feedback pentru cel care comentează că ceea ce a scris este super-tare, deși de multe ori nu este.

2 . Peste tot sunt trolli din ăștia, diferența este că nu toți troll-ii sunt înfometați după voturi, dar cei cărora le pasă de voturi sunt de obicei trolli. Și da, am văzut subiecte pe care își scria unul altuia : ” Voturile arată cine are dreptate dintre noi, așa că n-am ce discuta cu tine. ” - Ce crezi că semnifică asta ?

Ceea ce se întâmplă la nivel de Youtube a fost doar un experiment social care arată că oamenii sunt influențai de spiritul de turmă, la fel cum au fost și până acum, iar faptul că cineva primește like-uri în prostie, fără să primească și dislike-uri, este un semn și pentru ceilalți că ” Ne place de utilizatorul acesta, acesta a scris ceva tare, aici este valoarea ! ” , pe când alte comentarii sunt trecute cu vederea, doar pentru că nu sunt inundate de like-uri.

#64
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,477
  • Înscris: 10.08.2005
Conteaza enorm sa ai public avizat.

Nu e efect de turma.

Orice om pune mai întâi vinul bun şi când se îmbată pe cel mai rău. Tu ai păstrat vinul bun până acum.

p.s. cuvant de la tata ^^

#65
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
Publicul este făurit și de modul în care un loc este administrat.

În legătură cu vinul , singura analogie pe care consider că se aplică aici este că trollii și grupul foarte mare de susținători de trolli nu sunt aici pentru vinul bun, nici măcar nu îi interesează de vinul bun, pentru că ei vin aici să se îmbete și pentru asta sunt dispuși să înceapă și să încheie cu un vin la fel de prost, pentru că dacă ar vrea să consume vin bun, atunci ar trebui să facă un efort intelectual pe care nu sunt dispuși să îl facă. Deci rămâne vinul prost, rămâne beția, și un astfel de public nu va pretind vinul bun.

#66
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,140
  • Înscris: 10.07.2013
Deci concluzia finala este:

Nu este necesar azi un buton dislike pe Forumul Softpedia!

*Poate maine sau poimaine....

Edited by xmanyacs77, 28 April 2017 - 19:30.


#67
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,343
  • Înscris: 13.01.2011

View PostSurgeoniac, on 28 aprilie 2017 - 11:36, said:


1. Și eu vorbesc despre comentarii. Faptul că un comentariu primește like-uri este un feedback pentru cel care comentează că ceea ce a scris este super-tare, deși de multe ori nu este.

2 . Peste tot sunt trolli din ăștia, diferența este că nu toți troll-ii sunt ĂŽnfometați după voturi, dar cei cărora le pasă de voturi sunt de obicei trolli. Și da, am văzut subiecte pe care ĂŽși scria unul altuia : ” Voturile arată cine are dreptate dintre noi, așa că n-am ce discuta cu tine. ” - Ce crezi că semnifică asta ?

Aha, deci asta era, este bine să dialogăm, astfel se decodifica intențiile, frustrările, problemele, nefericirile, nemultumirile...
Însă, dincolo de toate astea mai este ceva, este ceva criptat în astfel de mesaje, indiferent în ce poleială le invelesti.
Nu am să despic firul în 14, cine poate să înțeleagă o să înțeleagă :)

Ce sa vezi, tot like-uri vor revela ceva, acest mare dușman al unora, acest dușman care cerne griul de neghină.

#68
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015
Crisstonne, din punctul meu de vedere si butonul de like e unul extrem de subiectiv si de cele mai multe ori acordam acest like  din motive de simpatie ,uneori numai ca sa  vada ceilalti cat sunt de  ,,mici,, si de putine ori e  strict pe postare.:) Asa ca asta cu graul si neghina e discutabila .
Cert e ca toti suntem frustrati cand ne ascundem in spatele unui buton de like sau dislike.:)

#69
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,343
  • Înscris: 13.01.2011

View Postisisceanoua, on 29 aprilie 2017 - 08:58, said:

Crisstonne, din punctul meu de vedere si butonul de like e unul extrem de subiectiv si de cele mai multe ori acordam acest like  din motive de simpatie ,uneori numai ca sa  vada ceilalti cat sunt de  ,,mici,, si de putine ori e  strict pe postare.:) Asa ca asta cu graul si neghina e discutabila .
Cert e ca toti suntem frustrati cand ne ascundem in spatele unui buton de like sau dislike.:)

Iti explic si tie, am mai explicat in trecut, subiectivismul/obiectivismul sint de gustibus, in știință poate este relevant, pe forumuri vax.
Apoi, like face o treabă bună, face găști, dar face găști pe sistem de empatie/simpatie/afinitati/preocupari comune/etc.
Ce inseamnă asta ?!
Exemplu: ai like ca om serios si la tine trag cei seriosi, ai like primit deși ești troll, primești de la cei ca tine, fiecare o să tragă spre cei asemeni cu ei și ii vor laik-ui din simpatie.
Deci, nu trebuie să se oftice nimeni ca multe like la cineva = deștept, pentru că există și troll cu multe like, de la cei asemeni lui.

Dislike vine sa strice acest echilibru, să facă talmes balmes in valori si sa facă o ciorba să nu mai ai habar cine este serios si cine este troll.
Iar cei care susțin butonul dislike stiu asta, dar se ascund după principii mărețe ;)

Edited by crisstonne, 29 April 2017 - 12:06.


#70
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015
Si cine este serios daca  foloseste un buton si nu scrie doua cuvinte mai degraba?:)) Crisstonne, seriozitatea asta virtuala...e foarte discutabila.:).
il prefer pe userul care spune ce are de spus indiferent daca e de bine sau in locul unui buton.:)

#71
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,343
  • Înscris: 13.01.2011
Nu este facebuc, poate ai treaba, citești pe fugă, îți place, dai like, nu stai la palavre, închizi si îți vezi de treburi.

#72
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015

View Postcrisstonne, on 29 aprilie 2017 - 12:08, said:

Nu este facebuc, poate ai treaba, citești pe fugă, îți place, dai like, nu stai la palavre, închizi si îți vezi de treburi.

Tocmai ca nu e facebook, e forum.:)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate