Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Casa (prea)mult visata, D+P+1, langa Bucuresti (N-V)

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#433
Taumatao

Taumatao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.09.2014

View Postcatalijns, on 11 iulie 2017 - 15:03, said:




Si la finalul emisiunii problema saptamanii pentru olimpici, rog toti inginerii sa apeleze la mine Posted Image)
Ipoteza:  vom avea mult soare in partea dreapta a casei (cum ne uitam la dansa) , soarele "vine" din spatele casei (rasarit) catre fata (apus). Ma rog, nu soarele vine ci noi catre el si din sens invers dar ati inteles ideea. Parcarea va fi chiar acolo in dreapta, 2 locuri, 6 m latime poarta.  De la casa pana la poarta vor fi tot vreo 6 m, deci carportul va avea vreo 35-40 mp. Distanta intre casa si gard = 3m

Cerinta: Ne dorim ceva umbra in zona de parcare, in special pentru confortul personal. Nu putem sa construim o pergola pe tot carportul pentru ca vom inoportuna fatada principala si suparam nevasta si arhitectul. Am schitat in paint ceva model la care ne gandim acum, va fi din lemn si acoperita cu plante (vita de vie sa fie in ton cu toata treaba...).

In principiu dilemele sunt urmatoarele:

1. Cum o prindem de casa, am vazut pe topicul lui HDI un fel de grinda prinsa in structura dar nu prea mai intra pe aici sa vorbesc cu el iar astrul (care cunostea subiectul) e prins cu mutatul Tamisei...
2. Sa intram putin pe langa casa gen 1-2 m catre spatele casei?
3. Sa intram putin cu prinderea si pe fata casei pe acel colt (max 60 cm pana in dreptul primului geam de la parter) ?
4. Nu am vrea vreun stalp in mijloc, tine structura asta 6 ml lungime fara stalp? Putem sa facem pe un rectangular mai serios sprijinit intr-un capat pe o grinda prinsa cumva de structura casei si la celalat capat pe un frame construit special deasupa portii rulante.

Daca aveti ceva idei pe subiect..much obliged!

C.

Bau! Surpraiz, ai am alaiv!
Mda, cotoioasa treaba cu pergola si fatada. Ca de obicei incep cu o divagatie pe subiect. Majoritatea timpului masinile voastre or sa fie plecate din curte in perioada diurna, asa ca n-o sa aveti vre-un deranj prea mare oricum perioada critica pentru voi ar fi intre orele 12-18, orele obisnuite de munca/servici in Bucuresti. Apropo, parcarea firmei unde lucrati asigura umbra masinilor? Asta ar trebui sa va preocupe mai mult decit asigurarea umbrei racoroase in fata casei. Din octombrie pina spre sfirsitul lui mai aceeasi perioada diurna se scurteaza simtitor cu "apogeul" in decembrie - ianuarie. Singura perioada incomoda pt voi si masinile voastre ar fi perioada iunie-septembrie, ziua lunga, calduri asisderea. In timpul celor 7 luni (mai) reci Posted Image   e chiar indicat si confortabil sa tii masina la soare. Eu unul as vedea, de aici din departare, "decit" doua solutii:
a) pe portiunea gardului din dreapta casei aferente carport-ului cultivi arbori gen Fat-Frumos, care cresc intr-un an cit altii in 5. Arbori ramurosi si cu frunza lata care sa dea umbra deasa. Eu am un astfel de arbore, ii zice catalpa, care imi face umbra pe terasa. De aemenea am mai vazut prin strainatati si altfel de arbori, cu siguranta un specialist in domeniu iti poate recomanda cei mai eficienti si estetici arbori de care ai avea nevoie. Da, ai dreptate, exista cel putin doua probleme: vijeliile lui Firea si faptul ca pierzi o portiune insemnata, 40-50 cm, din cei 6 m alocati latimii carport-ului. Plus ca radacinile acestor copaci pot afecta temelia gardului. Daca cu vijelia te mai intelegi, montezi un soi de grilaj metalic protector care sa previna rasturnarea arborilor pe masini, pierderea spatiului necesar parcarii constituie o problema importanta, insa nu insurmontabila. Asta in conditia in care vrei sa pastrezi fatada casei vizibila pe deplin. Daca totusi vrei o pergola apelam la planul be:
B) Pt asta ai nevoie de mesteri autentici, din ce in ce mai mai greu de gasit in Romania, precum poilicienii cinstiti, care sa-ti rostuiasca din lemn stilpi, grinzi si lamele cu lungimi mari, 6 m+. Avantajul ar fi ca nu trebuie sa lipesti pergola de casa, poate fi construita separat de casa. In zona Bistritei si a Maramuresului am vazut citeva pergole din astea, cu deschidere si lungime mare, lucrate cu maiestrie si care au trecut cu brio proba timpului, lamelele superioare si grinzile de sustinere s-au deformat foarte putin, abia sesizabil. Impactul vizual asupra fatadei ar fi minimizat, o astfel de pergola ar aduce si un plus de eleganta datorat nobletii lemnului. Insa nici aceasta solutie nu este lipsita de neajunsuri, cel mai mare il constituie intretinerea lemnului, cel mult la 3 ani va trebui sa revopsesti/lacuiesti pergola. Ca sa nu mai pomenesc de costul unei astfel de pergole.
Insa pina cind o sa ajungi la problema carport-ului mai ai de asteptat. Am citit si celelalte postari ale tale, in limita timpului disponibil o sa-ti mai raspund la citeva.
Succesuri maxime in continuarea lucrarilor!

P.S. Bylly aceeasi urare si tie, o sa ma "ocup" si de tine.Posted Image

#434
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Dupa o perioada mai gri se simte in aer cum incep sa "se intample" si lucrurile bune.  Am reusit ieri sa facem prima turnare (fundatia), 21 mc beton kalitat', poze mai bune incercam astazi pentru ca ieri avea o lopata intr-o mana, ruleta in alta si polobocul in cealalta (pe principiul Chuck Norris sau..Cernobil Posted Image )
S-au montat regulamentar cei 6 tarusi zincati de impamantare de 2m, 50 ml platbanda zincata pe conturul casei, tarusii nu au fost ingropati sub locurile unde vom avea stalpii, s-au lasat platbande de 3m pentru conectarea in panoul casei si la 2 colturi pentru un eventual paratraznet.
   Tot ieri dimineata am prima si draft de proiect HRV a.i. am stiu exact locul cel mai avantajos unde sa pozitionam teava de admisie a canadianului. De asemenea am pozitionat la cota potrivita si canalizarea de la bucatarie.
  Dupa multe telefoane..a venit si dirigintele, se pare ca este o perioada foarte aglomerata pentru multi. I-am explicat ca am masurat pozitionarea casei de cateva zeci de ori (nu glumesc, avem un unghi de 89 de grade intr-un colt si probabil ceva paranoia Posted Image ) cu topometrist si 2 echipe diferite, si ca intentionam sa respectam proiectul ad-literam.

Despre echipa: suntem increzatori ca se poate lucra cu ei, au bunavointa, isi dau interesul si nu incearca sa profite la fiecare cui batut si care nu e prevazut in proiect. Trebuie insa sa fim extra-atenti la masuratori, treaba cu cele 3 trepte diferenta (52 cm) la parter intre zona de deasupra demisol si partea fara (living) ii scoate din matrice...uita care e cota 0 Posted Image  - partea buna e ca deja ne consulta cu mare atentie in ceea ce priveste calculele, le-am dovedit probabil in cateva ocazii ca deja cunoatem mai bine proiectul decat ei, discutiile din ultimele luni cu arhitectul au fost un avantaj. @un_arhitect: multumim si contam pe tine in viitorul apropiat!
In plus echipa nu injura pe santier lucru pe care sotia il apreciaza mult!

Asta ca sa nu mai vorbim ca "fiul ratacitor" Tao s-a intors aici din cele patru zari, welcome back, am mare nevoie de sfaturile tale! Vezi ca Billy e la alt nivel comparativ cu mine, level 98 sau asa ceva...mai primesc din cand in cand cate o intrebare de olimpiada gen "iti montezi si bobina MSU in panou" sau alte glume de genu'....propun sa ii ajutam intai pe cei mai nevoiasi dintre noi, ce zici de solutia aia de scurgere condens din tub canadian propusa aici: https://forum.softpe...4#entry21743150  ?
     Pentru solutia propusa de umbrire va trebui sa fim foarte atenti cu tipul de pomi cultivati pentru ca vom avea o retea intreaga ingropata in sol (pluviale,drenuri, canadian si probabil altele). In acest moment ne gandim la ceva piersici pe partea respectiva, sunt mari iubitori de soare, cresc repede si sunt mai firavi in dezvoltarea radiala si coronara. Plus ca produc...piersici :) iar coronamentul este semiumbros adica mai ajunge si ceva soare in casa si catre tulpina lor (in caz ca vrei de exemplu sa plantezi si niste capsuni pe acolo).

P.S: ultima poza surprinde energia, "fiinta in act" cum zice Aristotel.. Posted Image

Attached Files


Edited by catalijns, 30 September 2017 - 08:49.


#435
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
La diferenta aia de nivel intre casa si demisol cred ca ar fi trebuit sa ai talpa fundatiei turnata in trepte. Cel putin pe mine structuristul nu m-a lasat sa fac treceri abrupte de la un nivel la altul (nu am avut demisol dar am avut groapa aia cu moloz unde am sapat fundatia mai adanca)

#436
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostoMariusRO, on 30 septembrie 2017 - 09:24, said:

La diferenta aia de nivel intre casa si demisol cred ca ar fi trebuit sa ai talpa fundatiei turnata in trepte. Cel putin pe mine structuristul nu m-a lasat sa fac treceri abrupte de la un nivel la altul (nu am avut demisol dar am avut groapa aia cu moloz unde am sapat fundatia mai adanca)
   Asa este, avem o diferenta de nivel de la -2.27 pe zona fara demisol la -3.17 pe zona cu demisol. Cofrajele pe care le vezi in poza blocheaza betonul de pe zona fundatiei fara demisol, acolo sunt 2 trepte de 80 cm fiecare cu contratreapta de 50 respectiv 40 cm  (total 90 cm adica 317cm minus 227 cm). Detaliul de executie al acestor trepte este atasat. Este o greseala comuna lipsa acestor trepte de fundare, am observat ca mare parte dintre casele cu subsol pe care le-am vazut nu au executat acest detaliu. In afara de riscul de tasare inegal mai exista riscul ca fundatia casei sa puna presiune pe peretii subsolului si sa ii afecteze in timp. Este aceeasi situatie ca atunci cand construiesti o casa fara subsol foarte aproape de una cu subsol, ii poti afecta subsolul vecinului si dpdv legal trebuie sa cobori cu fundatia la acelasi nivel cu subsolul lui (chestie de repartizare forte pe unghi de 45 de grade).
Daca bat campii si am citit "decat" beletristica rog specialistii sa intervina si sa ne corecteze!

Attached Files


Edited by catalijns, 30 September 2017 - 09:37.


#437
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Talpa asta a fundatiei realizata din beton mort si daca  nu este nearmata are ca scop mai mult imbunatatirea conditiilor de munca la cofrat fundatia si demisolul. Daca talpa era armata, atunci intradevar contribuia la tasarea inegala a fundatiei ...

In italiana acestei talpe de fundatii i se mai zice ”magrone”de la cuvantul ”magro” -slab pentru ca betonul este slab si nu trebuie sa depaseasca 10 cm grosime.

Edited by Benderbut, 30 September 2017 - 14:49.


#438
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostBenderbut, on 30 septembrie 2017 - 14:47, said:

Daca talpa era armata, atunci intradevar contribuia la tasarea inegala a fundatiei ...
Ma gandesc nu ne confunde careva cu specialistii la careva faceam referire mai sus.  Ce treaba are tasarea fundatiei cu armarea, care e logica? Stii ce urmeaza sa se aseze pe fundatie? Oricum nu se taseaza fundatia ci pamantul de sub ea si conteaza mult masa (greutatea) casei, calitatea solului de sub ea, repartitia masei casei pe talpa (de asta se face mai lata decat elevatia si zidurile), etc.

P.S: Zgaltaiala de 6 grade de acum un an i-a cam deranjat pe "magrone", pastele si pizza lor sunt bune dar pentru constructii mai avem si alte optiuni. Plus ca iluminarea nu vine asa simplu, dupa 2-3 apartamente zugravite "la Italia"...altfel ma gandesc ca trimiteam acolo structuristii sa invete, era mai simplu...

#439
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Vroiam sa zic de tasarea pamantului de sub fundatie care se putea face si compactat cu compactorul ca vad ca ai pus un strat de pietris  si apoi turnata direct fundatia (adevarata fundatie armata). Talpa asta moarta fara fier este fix frectie la picior de lemn. Daca pamantul de sub ea se misca crapa in orice punct secunda doi.

View Postcatalijns, on 01 octombrie 2017 - 04:29, said:

P.S: Zgaltaiala de 6 grade de acum un an i-a cam deranjat pe "magrone", pastele si pizza lor sunt bune dar pentru constructii mai avem si alte optiuni. Plus ca iluminarea nu vine asa simplu, dupa 2-3 apartamente zugravite "la Italia"...altfel ma gandesc ca trimiteam acolo structuristii sa invete, era mai simplu...
Vad ca esti cam arogant.

Structuristii de la noi se considera invatati dupa ce ies din facultati , asa ca nu mai trebuie trimisi in alte tari. Un structurist din afara nu dadea voie sa se realizeze  risipa aia de beton mort, in primul rand pe motive ecologice.

Se vede cat de inteligent este si cel care a facut proiectul. De ce a facut fundatia demisolului repartizata in mici cadre banuiesc ca peste talpa va veni grinzi de elevatie  ?  Noaptea mintii .In demisol se putea merge pe o fundatie tip placa de beton peste tot demisolul cu grinzi ingropate in ea, groasa de 40 de cm.

Edited by Benderbut, 01 October 2017 - 07:01.


#440
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RzYXeiEcpbU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#441
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostBenderbut, on 01 octombrie 2017 - 06:35, said:

Vad ca esti cam arogant.
Se vede cat de inteligent este si cel care a facut proiectul. De ce a facut fundatia demisolului repartizata in mici cadre banuiesc ca peste talpa va veni grinzi de elevatie  ?  Noaptea mintii .In demisol se putea merge pe o fundatie tip placa de beton peste tot demisolul cu grinzi ingropate in ea, groasa de 40 de cm.
Da, recunosc, am limitele mele, cica e bine sa si le cunoasa fiecare...
Am atasat planul fundatiei, ti-am mai zis, daca nu intelegi intai intrebi apoi poti sa iti formezi o opinie si eventual sa o exprimi.

Bine...mai era intrebarea lui Dem Radulescu: "Ce te recomanda?"

View PostBenderbut, on 01 octombrie 2017 - 06:35, said:

Se vede cat de inteligent este si cel care a facut proiectul.
Oricum....chiar si la aroganta mai am de recuperat... :)))

Attached Files

  • Attached File  02.pdf   1.01MB   104 downloads

Edited by catalijns, 01 October 2017 - 08:31.


#442
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
@barbut

Să pui tu pământ lipit de placa de pe fundatie!
Dacă vrei să ai mucegai de cultura tip sauna. Adică vsop.

#443
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
dragii mei .... rolul betonului simplu este de a mari suprafata de contact a fundatiei cu terenul bun de fundare...din acest motiv talpa nearmata este mai lata decat elevatia armata...ce spui tu @bendere de "magrone" este beton de egalizare - alta mancare de peste.

#444
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postbrawnie, on 01 octombrie 2017 - 10:49, said:

dragii mei .... rolul betonului simplu este de a mari suprafata de contact a fundatiei cu terenul bun de fundare...din acest motiv talpa nearmata este mai lata decat elevatia armata...ce spui tu @bendere de "magrone" este beton de egalizare - alta mancare de peste.
Stiu brownie care este rolul oficial talpii nearmate , neoficial si parerea mea personala este ca proiectul este o risipa de beton si mai dificil de pus in opera decat daca demisolul facea tip ”platea”

#445
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View PostBenderbut, on 01 octombrie 2017 - 12:02, said:

Stiu brownie care este rolul oficial talpii nearmate , neoficial si parerea mea personala este ca proiectul este o risipa de beton si mai dificil de pus in opera decat daca demisolul facea tip ”platea”

Bendere, problema se pune asa: fundatia trebuie sa o faci pana la adancimea de inghet (sarim peste partea cu demisolul). Dupa ce sapi pana acolo ai doua variante: talpa de beton nearmata de 60-80 cm inaltime si elevatie armata de 50-60 cm inaltime sau beton de egalizare de 10 cm inaltime si elevatie armata de 120-130 cm inaltime. Tu care varianta crezi ca e mai scumpa, atat ca manopera cat si ca materiale?

#446
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
M-am referit la partea cu demisolul unde mai trebuia lucrat la proiect, nu la partea fundatiei normale in general, unde ai dreptate si te aprob.

#447
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostBenderbut, on 01 octombrie 2017 - 06:35, said:

De ce a facut fundatia demisolului repartizata in mici cadre banuiesc ca peste talpa va veni grinzi de elevatie  ?  Noaptea mintii .In demisol se putea merge pe o fundatie tip placa de beton peste tot demisolul cu grinzi ingropate in ea, groasa de 40 de cm.
    Da, peste talpa de 10 cm turnata in partea cu demisol o sa fie niste grinzi de 40 cm inaltime si 60 latime iar intre ele, adica in casete, 15 cm pietris spalat 16-32 si  doar pe zona cu CT si casa scarii inca 10 XPS, restul demisolului il vreau mai rece. Ulterior din aceste grinzi pornesc 10 stalpi (doar din zona cu demisol, structura este pe cadre). Exact cum este in plansa de rezistenta atasata anterior. Consum beton pe aceste grinzi si radier demisol = 12.5 mc beton.
  De curiozitate, cum ai fi facut  tu?

#448
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Nu m-am uitat ce dimensiuni are demisolul insa asa din ochi as zice 6x6  ? Nu ti se pare ciudat ca structura este pe cadre si in demisol ai stalp din 3 in 3 metri?

Proiectul este rezultatul unui program software de realizat proiecte nicidecum nu reprezinta rezultatul muncii unui arhitect  structurist diriginte sau cine a mai contribuit ...

#449
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Programul software nu realizeaza proiecte, ci eventual poate fi folosit pentru a verifica, pentru a valida comportamentul unui model.

#450
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
E ca si cum ai zice ca pictura este rezultatul pensulei, nu al pictorului. E doar un instrument, care in mana unui nestiutor nu valoreaza nimic.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate