Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Uite cum se fac romanii de cacao!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
184 replies to this topic

#145
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
>Ca lipsurile justifica furtul? Probleme avem toti, dar solutia nu e sa dai in >cap cuiva, sa jefuiesti ... sau sa furi pe Net

Recurs la istorie : In actualele State Unite au ajuns imigrantzii nenorociti de foame/prea prosti/prea stiuti de infractori/prea cautati de lege/prea grabiti ca sa insiste in societati mai bine structurate ai tuturor claselor Europei. Au ajuns toti sectarii iluminati persecutati de propriul guvern. Toti negustorii de sclavi, toti contrabandistii, toti corsarii pe care nici guvernul britanic nu-i mai rabda sa fure asa pe fata aurul furat de hotzii spanioli de la azteci la la la. Si timp de 2 secole si ceva SUA actuale erau una din cele mai riscante zone din lume. Au ajuns sa respecte legea pt. ca n-au avut pur si simplu incotro. Dar de furat au furat pe rupte, de unde au apucat, decat ca in "cadru mai organizat". Idem cu ce era pe acea vreme Imperiul Britanic, groparul a ce fusese inainte Imperiul Habsburgic spaniol. Asta e. Si aia au ajuns la solutiile corecte dupa epuizarea tuturor celorlalte. Orice stat maret si democrat a fost candva bataushul si hotzul fara scrupule al vecinilor, va pot duce pana in istoria Egiptului antic la prima eruptie de imperialism a faraonilor si scriptele sunt pline de gemetele celor furati, redusi la sclavie, deposedati, mintiti sau talhariti pe fatza. This is history, wake up.
Normal ca solutia corsar-piratereasca "fura de la hotzii deveniti cinstiti prin imbogatire" e naiva. Dar ea dovedeste o anume capacitate - vezi cazurile de softisti hackeri angajati de companii de IT exact in acele state care, cand erau imperii maritime, sfarseau prin a angaja piratii f. buni marinari pe post de corsari.
Cred ca n-ar trebui sa avem atatea complexe. Suntem in schimbare, fenomenul e normal cu toate tarile in tranzitie. Nu le place de noi, sa-si mute privirea nitelush mai la est si o sa inlemneasca gandindu-se ce ar face nu Mitica ci Dimitri daca ar avea aceleasi talente si mai ales nu i-ar costa prea mult pentru posibilitatile lor un computer :) :) :)
Cred ca solutia este : aliaza-te cu defectele celuilalt dupa ce ai devenit suficient de matur ca sa nu le mai exploatezi pueril. Si cred ca ea va veni pur si simplu cu timpul. La acea data, copiii nostri vor povesti nepotilor "waw, vezi, pe soiul asta de computere se facea frauda pe internet" la o data la care alti copiii vor spune "waw, sa vezi ce shusta am gasit sa hackeresti x si y". Asa a fost si asa va fi. Hai sa privim si spre noi insine.

#146
magister

magister

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 721
  • Înscris: 25.12.2003

Quote

Originally posted by inginerum
Spuneai de taranii plecati la oras.Acolo chiar ca mori de foame.La tara mai ai o gaina,o vaca,mai culegi un cartof,o rosie.

la tara, ca sa ai asa ceva trebuie, minune, SA MUNCESTI...ceea ce "tinerii" nu doresc...asa ca, hai la oras ca Guvernul ne da...chiar daca noi nu facem NIMIC

#147
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
-------
Cu taranii roman (si aici ma refer la taranii autentici) , care isi rup palmele la munca pamantului ... cu ei ce faceti ?
-------
tu ai fost pe la tara in ultima vreme? ce tarani? ce palme rupte? hai sa fim seriosi... poate in moldova. pe aici sint tractoare....


------
Cu ei , carora li se va interzice vanzarea laptelui , a oualelor , a carnii produse in ograda proprie , interzicere dictata de normele europene .. ce facem ?
------
faptul ca se interzice vinzarea produselor alimentare in conditii improprii ti se pare un lucru rau? poate tie ti se pare normal sa cumperi carne din portbagaj...

#148
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
"Diferenþa dintre un decolteu larg ºi un topless este atît de mare încît generaþii ºi generaþii de bãrbaþi moderni, privind din greu, au trudit la soluþionarea acestei teribile dileme: de ce anume decolteul atrage, totuºi, mai mult? De ce anume el plictiseºte mai greu? Ce anume te face mai receptiv ºi mai interesat pe stradã, cînd vezi despicãtura unei fuste pe picior, decît pe plajã, unde vezi fese în textilã cît cuprinde?
(Vi se pare facil începutul? Staþi sã vedeþi continuarea!)
Sanda Ladoºi, cîntãreaþã româncã, s-a dus la turci, la concursul Eurovision, ºi - în ciuda aºteptãrilor pline de pulpa unor fructe visate - a obþinut un punctaj modest. Piesa poate cã nu era rea; votul poate cã nu a fost foarte corect; dance-ul trupei poate cã nu a fost cel mai deºucheat; solista poate cã nu a fost în forma cea mai bunã; reacþiile presei de dupã poate cã nu au fost cele mai corecte; dar rezultatul, ca atare, rãmîne unul singur. De ce anume, într-o þarã cu multe probleme, aflatã în an electoral, întreaga presã naþionalã dãdu prima paginã cu largheþe, preþ de o zi, acestui eveniment? - iatã o altã întrebare.
Sanda era, pe scena turcã, blondã ºi super-sexy, iar pe cît vocea dãdea rateuri pe-atît ºoldurile erau mai unduitoare, buricul mai vizibil prin dantela neagrã, iar picioarele mai sãltãreþe. Povestea acestui eºec este, de fapt, povestea unei nevroze naþionale. Iatã cum.
Media din România, de ani de zile, difuzeazã un video-discurs foarte sexual, plecînd de la ideea - în esenþã, discutabilã - cã aceastã exhibare aduce rating ºi cã acest TV-peisaj ar fi unul foarte modern. Pentru legitimarea acestei idei strîmbe se folosesc alibiuri istorice ºi sociologice de-a valma. Istorice, pentru cã se dã vina pe comunism, inevitabil. Dacã þaþa Leana, ex-prima doamnã, avea migrene cînd vedea picioare goale la televizor înseamnã cã acum trebuie sã rãzbunãm aceastã cenzurã apusã ºi, evident, sã dãm la televizor cît mai multe picioare goale ºi piepturi cu volum vizibil. Dacã prim-secretarilor de judeþ le vedeam numai paltonul ºi cãciula, acum de la vedete se cer chiloþelul, sutienul ºi toþi nurii de care sînt în stare.
Sociologii spun cã este ok: dacã tot sîntem popor latin ºi în ºura noastrã scînteia se aprinde relativ uºor, atunci sã ardã focul ºi sã sarã scîntei! Femeile românce devin mai agresive ºi, dupã veacuri de împilare sexistã, aflãm cã nu este cel mai mare rãu dintre cele care le-ar putea paºte. ÃŽn þarã, concursurile de miss lipsesc doar la circumscripþiile financiare ºi la înmormîntãri - în rest, orice eveniment unde se strîng 10 oameni le presupune cu obligativitate. Printre probe poate lipsi orice, mai puþin proba costumelor de baie, prilej de fluierãturi, off-uri, ahh-uri, uhh-uri. Duminica trecutã, am ajuns la Novaci - Gorj, localitate de oieri cu descendenþa prin zona Sibiului; evident cã, dupã festivalul folcloric al urcatului oilor la munte (a 37-a ediþie), a avut loc un concurs Miss Bãciþa (ediþia a 5-a), unde numai o minune a fãcut juriul - prezidat de independentul PSD N. Mischie - sã nu dea cîºtig de cauzã unei puºtoaice rimelate, în costum popular ºi cu pantofi cu toc-cui.
Vã mai aduceþi aminte primele producþii cinematografice naþionale din anii '90? Nuduri cît cuprinde - sã moarã CC al PCR de necaz! Mai apoi, ani la rînd, pe ecrane, minore dezinhibate (dacã tot le împingeau pãrinþii de la spate ºi rataserã ºansa de a fi ºoaime ale patriei) au afiºat coafuri ºi burice, visîndu-se în playback Cher, Kylie sau Britney Spears - spre salivarea îndelungatã a unor belgieni, francezi sau istorici americani aflaþi în vreo camerã de hotel, cu telecomanda în mînã ºi care - hop! - s-au trezit, sãracii, pedofili. La emisiunile de sport, la televiziunile care au prins din zbor mesajul, nu se mai poartã tineri în costume, ci tinere cu buze groase ºi cu rochiþe subþiri. Aveþi privirea bunã? Bateþi pînã la lãnþiºorul lor cu inimioarã de la gleznã?
Acest video-discurs sexual ne afecteazã, subliminal, pe toþi. Pentru cã vedem la televizor aceastã realitate, putem avea impresia cã asta e lumea - ºi cine nu e aºa se cheamã cã este depãºit, retrograd, îmbãtrînit prematur.
ºi uite aºa, crezînd asta, a ajuns Sanda la Euroviziune ºi a luat-o lejer în frezã - în freza ei sexoasã, care tocmai trãgea, printre agrafe ºi ºuviþe, un temeinic proces comunismului pudibond."

Adrian CIOROIANU

#149
michelle

michelle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.07.2004
Parerea mea este ca defectul cu care romanul este dotat din fabricatie, defectul de serie este lacomia. Nemtii dupa al doilea razboi mondial daca gaseau un cartof il imparteau in sase si il mancau impreuna, in Romania si acum mai sunt persoane politice, pline de bani dar insetati de lux care nu stie cum sa fure mai mult. Exemplu? Ion Iliescu, lualas in •••• si pe el si pe toata familia lui care nu numai ca sug de pe urma tarii dar si o sufoaca, o tin in incubatie fara sa-i dea voie sa creasca. Cred ca isi freaca mainile gandinduse la probabila integrare in UE  in 2007

#150
michelle

michelle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.07.2004
Eu cred ca romanul se poate schimba. Generatia mea 18-19-20 de ani este mult mai buna decat generatiile de prin germania, italia, spania si poate si franta (inca nu am fost). Din cauza asta strang bani in Italia combinand munci pentru care nu imi este frica sa raspund dimineata la usa cu munci pentru care nu stiu daca o sa ma intorc seara acasa.

Toata lumea zice sa facem, sa dregem dar toti omit un singur inconvenient: lipsa de capital. Cine are bani in romania isi sparge capu in ce figuri sa mai faca (ex: piscine de dimensiuni olimpice, nopti petrecute la Moulin Rouge cu note de plata de zeci de mii de dolari din cauza la cat Dom Perignon au baut si varsat pe jos). Astia despre care spuneam sunt persoane care castiga banii doar pentru ca sunt unde trebuie si cand se semneaza contractele stau pe margine si spun: Mosule, si noi?
Si cine are bani si ii investeste face tot felul de tampenii pentru snobii cei mai snobi ai tarii(ar trebui sa va fie de ajuns un exemplu: Paradisul Verde facut pe lacul Corbeanca, unde cei mai figuranti se duc sa cumpere case cu sufragerii de 100 metri patrazi, la preturile care sunt pe lacul Como, italia. Si credetima ca aici se merita)

Cea ce vreau sa spun e ca prea multa lume e prea superficiala, prea multa lume care se scula dimineata pe vremea lu Ceausescu si manca tot ce prindea prin frigider inainte sa se scoale restul familie acum se rupe in basini de tot felul.

Mie nu imi este rusine sa fiu roman, pentru ca asta ar insemna sa imi fie rusine sa exist. Mi se face scarba pe toti romanii care vin prin Italia de put a foame de la distanta si dupa doua saptamani vorbesc cu accent stricat romaneste, dar daca se duce la magazin si isi cumpara paine si la casa il intreaba daca vrea o sacosa crede ca il intreaba cat e ceasu pentru ca nu rupe o boaba de romana. Ar trebui sa fiti pe aici sa vedeti ce figuri pe tot felul de tarani care se sperie de tramvai, cum incep si amestece alea trei cuvinte pe care le stiu in italiana cu romana si cum fac gesturi din maini exact ca italieni, numai ca pe ei se vede de la o posta ca sunt straini si tot cea ce fac fac fara haz, fiind vazuti de toti intr-o lumina penila.

Cat despre aia care fura din magazine, ce pot sa va spun. Aia sunt adevarati smecheri in comparatie cu toti milogii aia care fac coada la Caritasuri si la Crucea Rosie pentru o mancare de ••••• si un colt de paine. Sa va spun ceva: cine lucreaza la crucea rosie sunt de admirat pentru ca sunt voluntari, dar cine se duce sa cerseasca merita sa fie impuscat. Cand am plecat in vest am suferit si eu foamea, si cu trei marci pe care le aveam cumparam bilete de autobuz ca sa nu ma prinda si sa ma trimeata acasa si o paine ca sa am la iesire din magazin. Salamul cum se spune il furam si nu mi-a fost rusine niciodata de asta. De ce ar trebui? Toate popoarele fac razboaie intre ele doar pentru bani, si cum altii ne-au furat pe noi acum trebuie si noi sa furam in infirma parte ceva inapoi.

Cat despre ebay (am citit mai devreme ceva pe forum) sunt si nu sunt de acord sa tragi tepe. Nu sunt de acord sa ii tragi teapa la un pusti de cinspe ani care strange un an de zile bani ca sa-si ia un ipod si se alege cu •••• in gura. Dar sunt de accord sa ii promiti la un belgian spurcat si pervers care de prea mult bine a da-to in pedofilie ca ii trimiti un filmat cu un copil violat care la sfarsitul filmului este strangulat cu •••• in gura pentru 1500 de euro si la sfarsit sa ii trimiti un mail in care ii scrii ca ai dat datele lui la politie si ai facut reclamatie pentru pedofilie. Daca cineva crede ca am spus ceva gresit despre ebay pana acum, sa vorbeasca. Sa spuna si cum il cheama ca sa stiu cui adresez un DATI_A.S  L..A    MU:IE.

Scuzati tonul cam agresiv cu care scriu, dar am avut o zi foarte grea. Eu am scris ultimele doua mesaje aici si nu stiu daca mai este cineva care urmareste. Daca vreti sa vorbim pe yahoo sau msn, in timp real (cred ca ar fi mai interesant) scrietimi la [email protected] sau [email protected]

Va rog nu incepeti cu Windoz sucks so does msn si asa mai departe. Mi-am vandut gmailul. Cum va spuneam, e nevoie de capital...

#151
strangelove91

strangelove91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 22.01.2003

Quote

Originally posted by tchocksoo
Nu tziganii, hotii, tarfele, cersetorii, sau pustii care fura de pe internet strica imaginea Romaniei ci saracia si intreg peisajul romanesc care-i impinge spre asta.


Aici vorbim de imaginea externa, nu de ratiunile pentru care ea apare... ca un aisberg, e mai mult decit se vede, si exact "tziganii, hotii, tarfele, cersetorii, sau pustii care fura de pe internet" sint lucrurile care se vad dinafara. Nmeni din vest nu va sta sa faca analiza ("da de ce?"), ci se va multumi doar cu ce i se ofera in mass-media si in cercul de cunostinte.

Noi, ca romani, stim amanuntele, dar nimeni nu-i poate sili pe occidentali sa ne compatimeasca din cauza circumstantelor atenuante. Nici macar nu-i putem face sa ne asculte.

Un dosar de presa 2001-2003... din toate articolele despre Romania aparute in presa nord-americana (pe linga obligatoriile date sportive), majoritatea au avut de-a face cu Dracula Park. Cel mai circulat material a fost unul al Associated Press, intitulat "The Romanian Minister of Tourism Bares His Fangs" (nu am data exacta la indemina), publicat in nu mai putin de 45 ziare mari.

Subiectul: Dan Matei Agaton ameninta ca isi da demisia daca nu e lasta sa-si faca parcul. Intr-un cuvint: Circ.

Daca sintem in stare sa ne prostituam istoria de dragul banilor, si daca nu exista opozitie civica sau politica, si de cite ori cineva ca Patapievici incearca sa ne scuture nitel - cu rezultatul ca i se reproseaza din toate partile ca nu e 'roman adevarat'.... cine credeti ca va veni ca prin magie din culise sa puna totul in ordine?

#152
mariuspad

mariuspad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 29.06.2004
TREBUIE SA SPUN SI EU AICI CEVA. ROMANIA ESTE O TARA DIN CARE TREBIE SA PLECI CAT MAI AI TIMP. AICI TOTUL MERGE PE BANI, NU MAI EXISTA CINSTE, ONOESTITATE, ETC. AM UN PRIETEN CARE S-A COMBINAT CU UN TIP DIN B. SI AU FACUT O SOCIETATE DE PIESE AUTO. TATAL LUI ALA ESTE PRIN PARLAMENT SAU SENAT. ÃŽN MONENTUL IN CARE PLEACA IN TARA STAU LA HOTEL SI MANANCA LA HOTELURI MOCA PENTRU CA SUNA ALA SI VORBESTE CU DIRECTORUL.
ALTA FAZA......... AM O BUNICA CARE AVEA PROBLEME CU BAZINUL SI AM INTERNAT-O LA RECUPERARE. AICI DOCTORUL NU S-A UITAT LA EA O SAPTAMANA, PANA LA URMA A CONSULTAT-O SI A SPUS CA E CAZUL DE OPERATIE SI A CERUT CU NESIMTIRE 25 DE MIL. AM PUS BANI TOTI SI AM STRANS 20 MIL DAR NU A OPERAT-O PANA NU I-AM ADUS SI RESTUL DE 5 MIL.
CONCLUZIE: TARA DE C...T!

#153
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
ca sa facem impreuna o tara mai buna in primul rind ar trebui sa apesi Caps Lock

#154
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
si dupa aia backspace

#155
michelle

michelle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.07.2004
De ce crezi ca nu a operat-o pe bunica din cauza la 5 milioane? Pentru ca nu este un caz nemaintalnit. Toata lumea sufera de foame si saracie, deci toti au nevoie sa primeasca si nu sa dea. Dar ca sa o poata opera pe bunica ta "gratis" cum se intampla in germania si in toate tarile nordice (suedia, danemarca, etc.) trebuie ca lumea sa plateasca taxe si contribute la stat, destinate previdentei sociale si asistentei sociale. Dar daca toata lumea fura cat poate doar ca sa-si faca o casa cat se poate mai mare, de unde sa mai vina banii? Statul sunt romanii, asta ar trebui sa inteleaga lumea...

Ca sa se schimbe ceva in tara trebuie sa te schimbi tu in primul rand (tu ca persoana generala, nu ma refer la marius)

#156
raiiar

raiiar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 30.11.2002
Bineinteles, problema cu sistemul de sanatate in .ro este ca oamenii nu platesc taxele. Oricum le sunt oprite automat, dar ce mama draku, ei tin banii pt. droguri. Cam in tot ce tine de stat si bani, problema principala este ca se FURA in prostie. Mult, putin, nu conteaza, se fura si adio fonduri.

#157
michelle

michelle

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.07.2004
Din cauza coruptiei in Romania suferim si de lipsa de investitori. Eu am gasit un hotel intreg la mamaia, cu 264 de camere (de una, doua sau trei persoane) pe care cere 4 milioane de euro. Ma gandeam sa reusesc sa conving pe cineva din prietenii pe care ii am pe aici sa vina sa il cumpere. Le-am propus sa facem pachete de cazare/masa accesibile pentru toata lumea. Un loc in care lumea cand se duce, uita de problemele financiare si poate incepe dracu sa gandeasca mai pozitiv. Infine, am vorbit cu multa lume care era foarte incantata de planul de afaceri pe care il facusem, dar mi-a zis ca in Romania ei nu investesc. Mi-au spus ca daca le gasesc asa ceva in Croatia, nu cu patru, cu 12 millioane, ei maine se suie in avion si merg sa-l cumpere.

Spuneti-mi si mie, voi credeti ca lumea asta e asa de speriata din cauza la hotii de magazine din Italia sau din cauza ca unul dintre cei mai mari hoti ai Romaniei (I.Iliescu, cu stima lualas in P.U.L.A) a reusit sa castige alegerile de doua ori si din cauza ca stiu prieteni de-ai lor care s-au dus in Romania sa investeasca banii intr-o crescatorie de porci si din cauza ca nu a vrut sa dea spaga la Sanepid, au venit in control si in fata lui a dat drumul la un borcan cu gandaci. O evidenta urmare a faptelor a fost inchiderea abatorului in care investise 450.000 de euro. Nu lei, nu lire turcesti, EUROI...

#158
mariuspad

mariuspad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 29.06.2004
Romanii nu sunt prosti prosti sunt aia mai in varsta care la alegeri merg pe „eu il votez tot pe asta ca si-a facut plinul nu pe altul flamand”. Si apoi cati dintre cei de aici merg la votare daca vreti schimbare? Schimbare nu este daca la vot merg doar mosnegii care sunt comunisti majoritatea.
Exemplu de prostie: in Iasi iar la alegerile pentru primar a mers unul care avea firma de confectii si nu platise asigurarile salariatilor iar majoritatea lucrau si fara a avea contract de munca. S-a facut informare in presa pe aceasta tema dar oamenii tot l-au votat. Nu a iesit primar dar a mers in turul doi.
Dupa parearea mea in Romania o sa se schimbe ceva cand o sa moara toti comunistii si cand examenele o sa le treci fara a da spaga la profi - atunci cand profii o sa aiba salarii decente si nu or sa ia spaga (de aici or sa rezulte tineri de valoare)- cand o sa creasca noua generatie si vom si condusi de ei, sau mai sigur daca o sa ne rada cineva de pe fata pamantului.

#159
TheStormbringer

TheStormbringer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Originally posted by mariuspad
Exemplu de prostie: in Iasi iar la alegerile pentru primar a mers unul care avea firma de confectii si nu platise asigurarile salariatilor iar majoritatea lucrau si fara a avea contract de munca. S-a facut informare in presa pe aceasta tema dar oamenii tot l-au votat. Nu a iesit primar dar a mers in turul doi.


:nu:

Nu vad unde este prostia.
Ceea ca nu spui tu este ca majoritatea l-au votat pe acel candidat nu pentru ca ar fi avut asta nu stiu ce merite ci pt ca alternativa (candidatul PSD) era mult mai rea. Ca si in multe alte locuri a fost vot anti-PSD. In primul tur a fost votat pt ca era cel cu mai multe sanse dintre cei care nu erau din partea PSD. Si ceea ce spui tu mai sus daca e adevarat este oricum mult mai inocent decit toate magariile pe care le-au facut candidatul PSD si partidul acestuia.

#160
mariuspad

mariuspad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 29.06.2004
Prostia e ca daca opozitia ar fi pus pe altul ar fi castigat alegerile.

#161
strangelove91

strangelove91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 22.01.2003
Ahhh...

Uite inca una care o bate pe-aia dinainte. Am gasit-o din intimplare, printr-un link pe fark.com... din cauza ca un coleg de lucru (aici, in Canada!) m-a intrebat daca-i adevarat ca in Romania femeile nu platesc la magazin...

http://icnorthwales....-name_page.html

AN asylum seeker, who stuffed shopping inside her clothes, told security staff it was the Romanian way to take things and pay later.

The thieving teenager, now banned from all stores in Wrexham, was found with pounds of meat and fruit hidden in a purpose-made sack under her skirt.

Tesco store detectives stopped 18-year-old Sandu Florenta as she staggered out with her load of stolen shopping, magistrates were told yesterday.

They discovered four packs of frozen lamb, three fresh chickens, three packets of stock cubes, finger chillies, a packet of burgers, garlic, peppers, socks and underwear plus almost five pounds of oranges and apples, together worth £65.25.

Just minutes before, her husband had paid for shopping in their trolley - crisps, toilet rolls and potatoes.

Florenta's loot was inside a bag made from an under-slip sewn across the bottom and tied around her waist, with a big hole to put the groceries through. It was all hidden under a long pleated skirt made from an old curtain.

Celia Johnstone, prosecuting, donned the shoplifting outfit to demonstrate in court at Wrexham.

She said a security manager kept tabs on Florenta and her husband with CCTV as they walked down the aisles on September 10. "This outfit was purpose-made for shoplifting," said Mrs Johnstone.

"She had a slit in the outer skirt to push things through to the bag, worn under like an apron.

"She explained to police she was a Romanian and in her home country all women shop this way. She said she wore a bag like this, sometimes under her clothes, sometimes over the top.

Florenta, who listened to evidence via a translator, has previous convictions for shoplifting.

Mrs Johnstone added: "The security manager saw the couple select two fresh chickens and place them in the trolley. On the CCTV film they could be seen selecting other items including a large bag of oranges.

"When the couple left the aisle both chickens were missing from the trolley, as were the majority of the items in it.

"They paid for the two or three items in the trolley and left. They had not paid for the chickens or socks, so the security manager assumed they were hidden in her clothes. He approached her and then called the police." "When asked why she had not paid she said her daughter was being naughty but police pointed out on the film the child was seen sitting quietly and causing no trouble."

Cath Jagger, defending, said the teenage mum from Berwyn Way, Wrexham, lived with her asylum-seeker husband, two children and mother-in-law on state benefits of £210 a week.

Magistrates put the case off until Monday for reports and banned her from every super-market in town until she is sentenced.



Uitati-va si la poza... nationalitatea "inlocuitoare"...

Si uite asa, inca o bila neagra pentru Romania, in ochii lumii.

Sarbatori fericite!

#162
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
e, de parca ar fi singura. am auzit si eu de romani acu cateva zile la stiri. era vorba de o gashca de hotzi de mashini... romani... in riverside california... bleah...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate