Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Blocuri Noi in Bucurestii Noi/Damaroaia_2015

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
1805 replies to this topic

#55
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
Dar ti se pare tie ca am zis eu ca aceasta solutie este moderna? Eu nu as face deloc aceste "ferestre" sau daca vrei intr-adevar sa faci ceva de genul, faci niste curti de lumina in zona grupurilor sanitare...

Dar poti sta linistit ca 90% dintre vilele din zona au grupurile sanitare tot pe calcan, deci tot fara aerisire directa sau fara fereastra...

Cat despre modernism sau civilizatie, cred ca orice imobil nou arata mai bine ca o casa vagon din 1960-1970!

#56
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 22.11.2003

View PostJanes66, on 23 ianuarie 2015 - 19:15, said:

Circ de 2 bani.Sute de pagini de razboi inutil.As vrea sa stiu cum e posibil ca o constructie noua se vede in poze ,poate astupa definitiv ferestrele unui imobil care e locuit? Priviti pozele.Am inteles ca nu e singurul caz in care se practica asa ceva.Noul bloc de pe Izbiceni astupa definitiv acele ferestre ale unor locatari din blocul vecin.Si nimeni nu face nimic.Treaba merge inainte.Stigator la cer.

ce tiganie......
cand am postat parerea mea despre cladirile astea, pe la inceputurile topicului, nu credeam ca o sa se ajunga asa rau...
cat despre "aerisirea" grupurilor sanitare prin rostul de 15 cm... sper ca e o gluma...
cand se va termina cu constructia, din cauza dimensiunilor peretelui si rostului care nu permite sa se curete zona, va mirosi numai a mucegai, gainat, aer umed si inchis ca in subsolurile inundate ale blocurilor vechi....
mai are rost sa intrebam de izolarea termica a respectivului perete?

#57
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
1. Odata cu ridicarea peretilor de caramida se placheaza si cu polistiren
2. Intr-o baie a unui bloc vechi aerisirea este de 20 cm x 20 cm si nu miroase a rahaturile despre care vorbesti tu, iar aici ai o aerisire de 15 cm x 1500 cm...asa ca...


#58
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Ăsta-i argument?! Să fim serioși. Mie mi se pare absolut evident că existența unor imperfecțiuni la blocurilor vechi nu înseamnă că așa-zișii dezvoltatori de azi au voie să facă toate prostiile care le trec prin cap.

De fapt, ce să ne mai mirăm? Toate argumentele tale de aici sînt de-a dreptul jalnice. Hai să mai dau niște exemple:

View Postbig_bear, on 21 ianuarie 2015 - 23:42, said:

Ce este atat de greu sa intelegi ca un imobil intabulat si vandut este intangibil, oricine ar veni cu orice pretentie...aici vorbim de Constitutia Romaniei si dreptul la proprietate!
Ai citit tu asta cu ochii tăi în vreo decizie a vreunei instanțe oarecare? Evident că nu! Singurul lucru pe care l-ai citit e aberația uriașă cu lipsa calității procesuale. Nici o instanță n-a dat dreptate vreunui așa-zis dezvoltator din cartier. Ce-i drept, nici ASCDBN n-a avut cîștig de cauză, dar asta s-a întîmplat numai pentru că judecătorii au evitat asumarea răspunderii printr-o șmecherie ieftină. Instanțele n-au spus explicit că blocurile din cartier încalcă legea, dar nici n-au spus explicit că o respectă, ci au preferat varianta ieftină cu lipsa calității procesuale. Ăsta nu e totuși un motiv de bucurie pentru tine, deoarece nici o instanță n-a spus că blocurile alea vor rămîne pentru totdeauna așa cum sînt acum, și nici că de-acum înainte se pot construi în continuare alte blocuri similare cu cele existente.

View Postbig_bear, on 22 ianuarie 2015 - 23:41, said:

A vazut cineva vreun sfat pentru cumparatori, dat de cineva din ASCDBN???
Da: sfatul de a nu cumpăra nimic în rahaturile alea de blocuri este cel mai bun pe care ar putea să-l primească eventualii cumpărători.

View Postbig_bear, on 22 ianuarie 2015 - 23:41, said:

A vazut cineva pana acum um membru ASCDBN sa recunoasca ca au pierdut toate procesele pe baza probelor existente la dosar???
Luminează-ne: dă-ne și nouă un singur exemplu de asemenea proces pierdut pe baza probelor de la dosar. Din cîte știu eu, nici o instanță n-a spus vreodată că ASCDBN nu are dreptate, ci a spus doar că nu are calitate procesuală. Tu știi altceva decît mine?

View Postbig_bear, on 23 ianuarie 2015 - 00:02, said:

Este o ineptie mai mare decat cea a lui Xerxes in care spune ca judecatorii au mintea "creata" ca au decis ca niste oameni care au calitate de vecini, nu au calitate procesuala!!!...fara ca el sa inteleaga ca nu este suficient sa fii doar vecin, trebuie sa ai si un prejudiciu sau sa iti fie afectat dreptul la proprietate pentru a avea calitate procesuala...
Dacă un judecător nu-și dă seama cît de mare este prejudiciul suportat de vecinii blocurilor penibile din cartier, înseamnă că are o minte mai mult decît creață - sau poate are doar niște interese, cine știe?

View Postbig_bear, on 23 ianuarie 2015 - 22:00, said:

Cat despre modernism sau civilizatie, cred ca orice imobil nou arata mai bine ca o casa vagon din 1960-1970!
Ce-i drept, multe case vechi sînt depășite în prezent, poate că nimeni n-ar mai construi în zilele noastre o casă-vagon ca în urmă cu cîteva decenii - dar nici blocurile penibile ale așa-zișilor dezvoltatori nu sînt mai grozave. Dacă niște oameni amărîți au construit case-vagon în anii '60-'70, asta nu înseamnă că așa-zișii dezvoltatori din zilele noastre au dreptul să construiască tot ce le trece prin cap. Hai să zicem că multe case vechi chiar merită să fie dărîmate, dar asta nu înseamnă că e corect să fie înlocuite prin tot felul de aberații penibile.



Hai să-ți dau în încheiere și un exemplu de argument corect, scris bine, scurt și cuprinzător:

View Postcsercses, on 23 ianuarie 2015 - 17:25, said:

Justitia este formata din oameni numiti judecatori: unii sunt mai destepti, alti sunt mai prosti,altii sunt ticalosi, o buna parte ii vedem tarati in catuse la televizor. Inclusiv de la Tribunalul Bucuresti sau Judecatoria Sectorului 1.

Edited by pletosu, 24 January 2015 - 08:23.


#59
REVILO

REVILO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 27.03.2013

View Postbig_bear, on 23 ianuarie 2015 - 20:01, said:

Eu zic ca cei care nu cunosc, sa intrebe in loc sa isi dea cu parerea si sa para penibili in loc de neinformati!

Acele "ferestre" sunt niste caramizi de sticla pentru lumina naturala/aerisire grupuri sanitare, nu sunt niste ferestre de dormitor, living, bucatarie etc...nu ar fi avut voie primul care a construit sa faca astfel de ferestre.

Acum, in urma constructiei celuilalt imobil grupurile sanitare respective nu vor mai avea lumina naturala, ci doar aerisire...intre cele doua imobile exista un rost de 15cm, deci va ramane loc de aerisire...

Pentru a te lamuri, pe un perete calcan, ai voie sa construiesti "ferestre" din caramida de sticla mata, cate vrei tu...pentru mai multa lumina naturala sau aerisire, dar cu riscul ca la un moment dat pe lotul vecin sa construiasca si vecinul un calcan cat al tau de mare si in cazul acesta iti va astupa acele "ferestre"...

In rest, alte ferestre normale nu ai dreptul legal sa le construiesti pe un perete calcan...daca te retragi minim 60cm conform altor reglementari din codul civil atunci putem discuta de ferestre cu geam mat si deschidere doar "tip foarfeca"...daca te retragi minim 3m atunci poti avea ce ferestre vrei tu...

View Postbig_bear, on 23 ianuarie 2015 - 17:30, said:

Ce ziceai ca nu exista la acest imobil? Proces verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor?...

Vezi ca sunt deja intabulate si vandute 4 apartamente din totalul de 6 apartamente...exista PV receptie finala, exista cadastre, intabulari, locuri de parcare...tot ce vrei!!!

Bear, nu te inteleg,  ferestre din caramizi de sticla pentru  aerisire? Exista asa ceva?
Mareste pozele postate si ai sa vezi ca sunt ferestre cu deschidere normala la grupurile sanitare. Dar, poate ne spui ce este cu  fereastra mai mare din mijloc. Teoretic ar fi de la casa scarii, doar ca pare " taiata" in zona grinzii.
Referitor Mitropolit Varlaam 71, iti promit ca am sa verific toata documentatia, inclusiv planurile vizate " spre neschimare". La o prima vedere subsolul este demisol si sarpanta acoperisului este de tip " mansart" nu  la 45 grade. Beneficiarul asteapta autorizatia de " mansardare" ? Imobilul are deja avizat CUT 1,3 iar POT realizat din ce se vede este minim 75%.

#60
csercses

csercses

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 690
  • Înscris: 18.07.2010

View Postcsercses, on 19 decembrie 2014 - 22:19, said:

Cazul Gloriei 14: "samsarul" care construieste in spatele blocului si le astupa ferestrele celor de la Gloriei 14, este una si aceeasi persoana care a construit blocul de pe Gloriei 14. A stat pana a vandut toate apartamentele, dupa care s-a apucat de a doua cladire. Credeti ca le-a spus ceva cumparatorilor cand le-a vandut apartamentele? De ce credeti ca a mai facut ferestre, cand stia clar ca urmeaza sa fie astupate? Sau agentul imobiliar credeti ca le-a spus ceva "fraierilor"?

Si ca circul sa fie complet, Gloriei 14, blocul fotografiat de Junes66,  nu are procesul verbal de receptie semnat. Avem comunicare oficiala de la Primaria Sectorului 1. Intabularea este ilegala, miroase a puscarie!

Edited by csercses, 24 January 2015 - 13:11.


#61
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 22.11.2003

View Postbig_bear, on 23 ianuarie 2015 - 22:54, said:

1. Odata cu ridicarea peretilor de caramida se placheaza si cu polistiren
2. Intr-o baie a unui bloc vechi aerisirea este de 20 cm x 20 cm si nu miroase a rahaturile despre care vorbesti tu, iar aici ai o aerisire de 15 cm x 1500 cm...asa ca...


1. poate ne explici cum se placheaza corect cu polistiren intr-un spatiu de 15-20 cm. dupa mine, bormasina cu care dai gauri pt dibluri nu incape acolo, dar poate "dezvoltatorii" au scule speciale
2 blocurile vechi nu au un zid la 15 cm in fata aerisirii. cele cu ferestre la baie, in caz ca nu dau direct la exterior, au luminatoare de cel putin 3x3m. aerisirea bailor fara fereastra se face prin canale cu 2 cai separate, nu prin tevi de canalizare de 110 mm cu teu la fiecare etaj si fara clapete de sens, prin care iti intra tot mirosul de la vecini....

pe mine, cel putin, nu ai cum sa ma aburesti

Edited by draku, 25 January 2015 - 00:10.


#62
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
1. La caramida Porotherm nu dai gauri cu bormasina sa bagi dibluri, deoarece faci caramida praf!
2. La blocurile vechi unde ai bai fara aerisire, aceasta se face prin niste nise, nu prin 2 canale cum visezi tu. Este indicat sa se monteze cele 2 canale pentru un tiraj bun, nu pentru a evita sa nu iti intre mirosul de la vecini...pentru a nu iti intra mirosul de la vecini se monteaza ventilator cu lamele cu inchidere electrica...dar la tine la tara mirosul iese in curte printre scandurile de la wc-ul turcesc, ai ventilatie naturala cu cerul pe post de peisaj!

#63
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 22.11.2003
1. sa zicem ca merge si asa, desi metoda arata interesul "dezvoltatorilor" pentru comportamentul in timp al cladirilor (nu e mai bine ca izolatia sa fie bine facuta de la inceput, avand in vedere ca ulterior accesul este imposibil?).
poate e si tencuita si noi nu stim... un rand de caramida, un rand de polistiren lipit si tencuit pe exterior...  Posted Image  

2. nise? ar trebui sa mai studiezi dexul un pic.
poti sa-i zici tubulatura, canal, "ghena" de ventilatie etc. este constituita din 2 canale, unul continuu de la parter la ultimul etaj, iar cel de-al doilea (in care se afla si grila din fiecare baie) intrerupt la fiecare etaj (si cu comunicatie cu primul) tocmai pentru a nu intra mirosurile de la celelalte etaje.....  
sistemul e bine gandit si foarte eficient (daca este in stare buna) spre deosebire de cel adoptat la constructiile in discutie pe acest topic, unde mirosurile ajung dintr-o baie in alta pentru ca nu exista nici macar o amarata de clapeta de sens gravitationala (ce sa mai vorbim de cele electrice, vai de noi...)

eu pun punct aici discutiei, cine are ochi de citit, sa citeasca, atat acest aspect, cat si altele

#64
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
Nu te supara pe mine, dar ori nu intelegi nici tu ce scrii, ori scrii doar pentru a te afla in treaba...

Poti incheia postarile in orice moment vrei tu, cu cat mai repede cu atat mai bine pentru cititori...sa nu fie obligati sa citeasca aberatii...

PS. Ai auzit vreodata de rost de dilatare? Stii cum este termoizolat?

Daca tot vrei sa te dai in stamba cu denumiri corecte, cel putin arata-ne ca stii ceva notiuni despre constructii, nu mai abera (exemplu: tencuirea pe exterior a polistirenului pe un perete calcan).

#65
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Lasă pălăvrăgeala inutilă, că n-are nici un rost. Nu contează absolut deloc dacă omul se pricepe sau nu. Adevărul este că pur și simplu nu-i deloc normal să se contruiască așa ceva, nu numai într-un anumit cartier, ci oriunde. Oricît te-ai chinui tu pe-aici să găsești tot felul de justificări și să ne prezinți așa-zisele soluții tehnice la care nu se pricepe nimeni în afară de tine, realitatea este că așa ceva pur și simplu nu se face, și cu asta basta!

#66
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
Rost de dilatare la ce?

#67
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
La constructii Micutule, ca nu vorbim aici despre UFO :)

#68
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
La ce faci un rost de dilatare la o construcție p+3? La sapa de panta la terasa? La ce?...poate la trotuar..

Edited by micutu82, 25 January 2015 - 12:12.


#69
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
Micutule,

In primul rand nu confundam rosturile taiate cu rosturile de dilatatie/dilatare pentru ca nu sunt acelasi lucru si nici nu au acelasi scop.
Rosturile taiate (tehnologia anilor 1980) se folosesc la sape, trotuare, pardoseli industriale, la fiecare 36mp, dar unii zic intre 30-40mp. Acestea au rolul de a detensiona suprafetele evitand astfel aparitia crapaturilor/ fisurilor in urma dilatarii / contractarii. Afla ca in tehnologia anilor 2014 se folosesc profile de rost in loc de taieturi.
Rosturile de dilatatie se folosesc la structuri de rezistenta, intre doua cladiri construite una lipita de cealalta sau la fiecare 30m liniari ai unei singure cladiri mari (exemplu: poduri, blocurile vechi cu mai multe scari). Pe langa rolul de detensionare acestea au rol foarte important in caz de cutremur! Rosturile de dilatatie au o latime de minim 6cm, dar ajung si la 15cm, depinde de constructie.

Diferenta dintre cele doua tipuri de rosturi este, pe langa scopul lor, aceea ca cele taiate se fac doar pe o anumita adancime din inaltimea totala a sapei, iar celelalte intrerup in totalitate continuitatea betonului.

Asa ca ia si noteaza sa stii si tu ceva mai mult!

PS. Aceasta prima lectie a fost "pro-bono"!


#70
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
Pot sa fac niste corecții la ceea ce ai spus? "Pro bono" ca-i prima oara

#71
big_bear

big_bear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 11.04.2013
Dar te rog! Tot ce inseamna o discutie constructiva este in beneficiul tuturor celor care citesc!

#72
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Aberațiile pe care le debitezi tu n-au nici o legătură cu realitatea concretă din teren, deci în mod sigur nu sînt și n-au fost niciodată în beneficiul nimănui.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate