Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

Conectare 2 amplificatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006

 Tehnicianul1970, on 25 ianuarie 2015 - 01:27, said:

Omule,ai tot ce-ti trebuie:
Leaga cele 4 boxe,repet... 4 boxe, la ampliful JVC,doua pe-o iesire,celelalte doua pe cealalta iesire,iesirile fiind stereo.Rezuma-te la acest amplificator care va face fata chiar bine in acel bar.Iti spun din experienta,pentru un simplu majorat la care NU ai un DJ profesionist, set-up-ul ce ti-l propun este mai mult decat satisfacator. Nu improviza 6 boxe ca nu castigi nici in volum,nici in cine stie ce acoperire!
Rezum:
1 - Laptop
2 - Amplificator JVC
3 - Cele 4 boxe cuplate la JVC,fiecare pe canalul ei.
4 - Se da drumul la muzica si se chefuieste, pricepusi?

Ba numai sfaturi tampite dati toti!
Voi nu vedeti ca JVC-ul ala suporta minim 8ohmi/canal?
Leaga 4 boxe de 8 sau 4 ohmi ca nu am inteles prea bine decat sunt si se duce in 4 sau 2 ohmi/canal si il arde garantat in prima jumatate de ora de ascultat mai tare.
Daca le leaga serie e ok daca sunt de 4 ohmi  boxele.Daca sunt pe 8 ohmi nu castiga nimic pentru ca se injumatateste puterea pe ele si mai bine merge doar cu 2.
Amplificatorele se pot lega binemesi simultan pe iesirea de sunet de la laptop atat prin cablu/splitter Y pe RCA cat si prin iesirea de REC out a JVC-ul cu setarea corecta a selectorului de sursa Rec out.
Ai nevoie in principiu de 2 cabluri:Unul jack-RCA  http://www.electroni...es/Products/265 si unul RCA-RCA http://www.mediafun....1-5-m-5088.html  si 2 splittere rca http://www.ttmag.ro/...a-tata-35m.html
Daca folosesti Rec out nu mai ai nevoie de splitere si e mai recomandat asa.
Laptopul vad ca are placa 5.1 si poti sa configurezi in Traktor sau ce program de DJ-ala folosesti sa-ti scoata pe 1 iesire mixul(cu care te duci in amplificatoare) si pe alta monitorizrea in casti pentru a putea previzualiza urmatoarea melodie si face mixul cum trebuie.Altfel va iesi o varza.
Tubul de bass este activ adica are amplificare proprie? Spune modelul sau pune foto clare?
Pune foto si cu boxele sa vedem despre ce e vorba.
Este posibil sa ai si probleme de fazare dat fiind ca sunt scule diferite asa cum a spus danpet.Asta nu poti sa afli pana nu faci proba.
Eu unul raman la ideea ca orice ai face cu sculele alea vei avea un sunet foarte prost mai ales pe medii si joase si presiune acustica scazuta(adica se va auzi incet).
La majorat tineretul vrea sunet de club.Asta inseamna in functie de sala minim 2 topuri PA de 500wRMS bucata si obligatoriu 2 Suburi PA de cel putin aceeasi putere cu amplificarea aferenta.
Deci sfatul meu este sa inchiriezi un DJ care are echipamentul necesar ca altfel te faci de ras.

Edited by geo123, 25 January 2015 - 14:14.


#20
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 myshyk, on 24 ianuarie 2015 - 22:13, said:

Daca e vorba de "statii" cu doi de i, se poate. Cu un singur i, e magreu, dar nu imposibil.
Despre ce laptop vorbim, ce placa de sunet, cu ce fel de iesiri?
Daca e vorba de iesirea de casti si fara un soft audio instalat, atunci semnalul va fi de rahat, dar poti separa cele doua canale stereo si ataca fiecare amplificator cu un canal.

Ce bah "magreule" ti-a intrat limba romana-n cap. de n-o mai poti scoate? A mai avut bah loc, pe linga restu' de ragalii?

#21
ewald001

ewald001

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.09.2012
Buna dimineata tuturor membrilor de pe acest forum!As dori cateva sfaturi din partea celor cu experienta in sunet!!!Am o pereche de boxe INFINITY 61i,legate la un amplificator Yamaha model RX-450.Doresc sa imbunatatesc sunetul prin inlocuirea amplificatorului cu altceva mult mai performant,pentru a ridica foarte mult calitatea sunetului.Astept recomandari din partea dumneavoastra.Fac o precizare: as dori sa achizitionez un "vintage".Daca este nevoie si de un Equalizer,nu as da inapoi.Bugetul pentru amplificator ar fi pana in 1000 ron.Multumesc!

Edited by ewald001, 26 January 2015 - 07:34.


#22
Maryan79

Maryan79

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 10.09.2017
Prin mufa rec out de la un amplificator se poate da semnal audio la alt amplificator? Există ceva riscuri?

#23
rupicapra

rupicapra

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 24.06.2012
Buna ziua la dumneavoastra. Caut o informatie asemanatoare cu topicul existent. Mie chiar imi trebuie o solutie sau o confirmare pentru legarea a 2 statii in paralel. Datele sunt urmatoarele : 2 boxe 150W, 8ohmi si o statie pe la 400w ( are iesiri pentru 4 boxe , dar mai bea omul un pahar, da mai tare, vara se cam incinge)  la care as dori sa adaug un subwoofer 2x70W sau 2x100W ( trebuie sa ma hotarasc care dintre ele). Zgomoteca asta va functiona la tara, undeva mai in fundul gradinii. Pentru subwoofer dispun deocamdata de un amplificator 100W  la care am posibilitatea conectarii in serie implicit. Fiind cam  mica puterea, as studia conectarea cu o statie obisnuita.  Va rog lamuriti-ma cu fazare, splitter, trebuie vreo jucarie gen 2-channel mixer , etc. Nu sunt nici electronist adevarat nici novice absolut. Multumesc :)

#24
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
1. Pentru stația ta, așa cum geo a scris acum câțiva ani pe acest topic folosești 2 boxe cu respectarea impedanței. Ieșirile  pt 4 boxe ( bănuiesc pt că nu ai specificat numele ei) se pun in paralel și rezistențele electrice se înjumătățesc. Pt 4 boxe, rezistența individuală trebuie să fie dublă decât ce suportată de amplificator.
2. Nu ai specificat nici ce amplificator folosești pentru subwoofer ( „am posibilitatea conectării în serie” e destul de vag) Bănuiesc că îl poți utiliza in mod bridge....   Acesta este dedicat pt subwoofer? Are filtru trece jos, filtru infrasonic....     Se poate lua semnal de subwoofer de la primul amplificator dacă are ieșire LFE ( specială pt subwoofer)
3. Nu ai specificat sursa de semnal. În unele cazuri e suficient un singur splitter dacă e doar muzică. Dacă dorești și microfon se poate folosi un mixer
Mai multe detalii....răspunsuri mai bune.

#25
rupicapra

rupicapra

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 24.06.2012
Multumesc pentru timpul acordat.  Statia existenta cu boxele nu le stiu datele exacte ( Pioneer statia , ceva la vreo 400w, si 2 boxe Dantax 150w - parca, si impedanta sigur pe 8 ohmi, nu pot sa o solicit mai mult vara , e fierbinte ). A doua  statie, pe  care as putea sa o folosesc  pentru subwoofer e Jamo MPA 101 (2 x 50W (4Ohm) 1 x 100W (8 Ohm)) . Dar e mica, vreau una normala . Poti gasi usor specificatiile pe net. Are line input si line output ( de aici a pornit toata ideea). Subwooferele sunt Jamo SW300 ( 2X100w ,8 OHM)   sau Jamo SW500 ( 140W , 8 Ohm scrie , zic eu ca e de fapt 2x70W, ca doar are 2  difuzoare :) ). . Sursa de muzica este si un laptop ieftin sau o mizerie de receiver bluetooth ( ebay ch.) cu alimentare 5v pe incarcator telefon, mufa rca  si conectare la telefon. Nu intentinez sa pun microfon , daca il pun gasesc solutia ca e doar un moft de moment. Deci imi doresc o solutie ieftina si viabila sa conectez la aceeasi sursa de muzica 2 statii : una cu 2 boxe iar alta doar cu subwoofer. Multumesc inca o data

#26
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Pt bass o solutie ar fi tot un jamo MPA 101, câte una pt fiecare subwoofer, în configurația bridge. Pentru asta este prevăzută ieșire de linie la spate. Îți cumper sub-ul pe care ti-l permiți ( pe 8 ohmi). Așa, in cazul în care se arde una o ai pe cealaltă.  
Pentru amplificator, ar trebui unul dedicat pt sonorizări profesionale. Sunt unele, custom made excelente. Îți trimit PM

#27
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Ar fi bine ca să îmi scrii ce fel de Pioneer ai pt că stație stereo de 400 watt Pioneer nu cunosc. Poate este multicanal si atunci vorbim de 400 watt insumat de la toate canalele deci pe front 2x100.

Dacă este multicanal atunci poți pune 4 boxe front și rear  si alegi un mod de redare pe toate cele patru canale . La o astfel de stație ai si iesire neamplificată pentru subwoofer. Nu ai mai avea nevoie de spliter audio.

Dacă e doar stereo, poate ai iesire separată pt incă un amplificator.

Dacă nu, poți folosi ieșirea de record spre un casetofon a stației sau un splitter ieftin la intrare.

În legătură cu sub-urile.  Jamo SW 300 are  ( pe site-ul oficial JAMO) 300watt. Suportă, de fapt, 2x100 watt continuu dar doar pentru scurt timp  2x150 watt Adică vârfuri de semnal.
Jamo sw 500  Are tot două difuzoare cu filtre trece jos dar care permite și trecerea semnalului pentru alte boxe normale legate la același amplificator ( nu la amplificatorul JAMO 101 pt că e doar de bass).  Puterea electrică suportată este tot de 2x100 puterea muzicală resimțită de ascultător pare cu puțin mai mare decât la primul.

Părerea mea e că e bine să îl iei pe cel care arată si sună mai bine. La aceste tipuri de sub-uri ( cuplaj isobaric al difuzoarelor) nu prea poți să vezi membrana difuzoarelor fiind in cutie.

Dacă Jamo SW 500  e in stare bună l-aș prefera pe acela doar pt că oferă mai multe soluții de conectare.

Edited by orlandobarbulescu, 08 November 2018 - 09:10.


#28
rupicapra

rupicapra

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 24.06.2012
Multumesc de raspunsuri. Cred ca ai deschis mai tarziu mesajul trimis de mine. Nu am posibilitatea sa vad modelul amplificatorului , inca vreo 2 luni. Dupa amintirile vizuale plus google ar fi un pioneer vsx-405 rds, dar asta nu e ceva sigur. Ramane in stand by si cand am datele exacte am sa solicit tot aici date in plus. Cu mii de multumiri si sper sa gasesc si mai departe raspunsuri . O zi frumoasa tuturor ! :)

#29
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Ok. Îți stau la dispoziție .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate