Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
test: cat de sanatos mancam
Ultima postare: aug 06 2012 03:14, Inițiat de
irinuca8082
, iul 14 2009 13:16
·
0
#1
Publicat: 14 iulie 2009 - 13:16
http://prodieta.ro/d...asa-chestionar/
mie mi-au iesit 3 puncte. si ia uitati ce zice: Raspuns chestionar: 0-4 puncte: Va preocupa sanatatea dvs si micile scapari nu par sa va afecteze starea de sanatate. Adaugand dietei dvs vitaminele si mineralele corespunzatoare va puteti astepta la o viata lunga si sanatoasa. da daca-mi cade o caramida-n cap? p.s.: mirovaia, mai zi odata bre, care-i treaba cu semintele de in, la ce-s bune si cum pot fi administrate. pliz. |
#3
Publicat: 14 iulie 2009 - 14:03
caraghios testul...
cica ar trebui sa mancam mancare fara sare, zahar, sa bem minim 300 ml de apa plata, sa mancam peste gras(?) de doua ori pe saptamana si seminte in fiecare zi, dar sa nu consumam mai mult de 1.7 litri de lapte pe saptamana... pe de alta parte e interesant ca 5 tigari pe zi sunt acceptabile |
#8
Publicat: 14 iulie 2009 - 14:53
8 pct., desi unele intrebari sunt ambigue... de ex. la "Beau mai mult de o ceasca de cafea pe zi?" ce vrea sa insemne? daca beau zilnic mai mult decat o ceasca? in unele zile nu beau deloc, in altele beau evident mai mult de o ceasca... idem cu alcoolul, apa plata sau carnea rosie
|
#14
Publicat: 14 iulie 2009 - 17:33
gtk, pe 14th July 2009, 15:03, a scris: caraghios testul... cica ar trebui sa mancam mancare fara sare, zahar, sa bem minim 300 ml de apa plata, sa mancam peste gras(?) de doua ori pe saptamana si seminte in fiecare zi, dar sa nu consumam mai mult de 1.7 litri de lapte pe saptamana... pe de alta parte e interesant ca 5 tigari pe zi sunt acceptabile 7 puncte. da, gtk si mie anumite chestii mi s-au parut deplasate. de ce apa plata si nu de la robinet? intr-adevar mananc putina sare pt ca ai mei asa mananca. nu prea consum lapte desi ar trebui sa consum macar 200ml zilnic. cat despre pestele gras si semintele, contin colesterol bun, de aia e preferabil grasimilor din alimentele procesate sau din carne. cat despre zahar, asta e, nu e sanatos dar la cafeaua de dimineata chiar m-as pedepsi prea tare daca nici acolo nu mi-as pune o lingurita plina, ca altceva cu zahar nu am ce sa mananc zilnic. |
#15
Publicat: 15 iulie 2009 - 11:51
SundanceKid, pe 14th July 2009, 18:05, a scris: bravo. serios. tot 3 si la mine. pai da de ce atata bravo? eu stiam ca sarea este necesara, pentru inima sau fereste de infarct miocardic, or smth. asta auzisem de la niste padurari care tocmai de aceea plaseaza bucati mari de sare prin padure, pentru capre, cerbi. de ce taranii si ciobanii pun in grajduri bucati de sare pentru animale? sarea este necesara, atata vreme cat nu se face abuz. organismul are nevoie de sodiu, clor, iod. nu? |
|
#16
Publicat: 15 iulie 2009 - 12:12
evident
din cate stiu eu insa consumul de sare ar trebui redus cat se poate. "deloc" oricum nu ai cum sa nu mananci, deci am presupus ca a redus cum a putut de mult. nu mai tin minte exact cum era de nu era buna, bunicii mei de exemplu cand au inceput sa aiba probleme cu inima li s'a spus sa inceapa sa manance nesarat. nu era ok pentru tensiune daca tin bine minte.. Editat de SundanceKid, 15 iulie 2009 - 12:12. |
#17
Publicat: 15 iulie 2009 - 13:04
Cand ai o varsta si niste probleme deja instalate consumul in exces de sodiu favorizeaza retentia de apa in tesuturi. Asta in sine nu e o problema asa mare, exceptand aspectul de parizer, dar retentia de apa creste tensiunea, si de-asta nu se recomanda sarea la cardiaci.
|
#18
Publicat: 15 iulie 2009 - 13:18
da, si mi'am adus aminte unde citisem, gasisem ca sarea de bucatarie nu este asimilata cum trebuie. ideea era ca desi avem nevoie de ce contine, oricum nu asimilam cum ar trebui din ea, si ideal ar fi de gasit alte surse. de elementele ce le contine clar avem nevoie, dar e la fel ca in cazul laptelui, tot asa din cate stiu eu de exemplu calciul din lapte nu este foarte bine asimilat, si chiar daca el e bun, nu ajunge la organism cum ar trebui.
nu mai tin minte exact, dar macar am gasit cartea si am sa o citesc iar, sa vad daca regasesc unde explica. Editat de SundanceKid, 15 iulie 2009 - 13:19. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi