Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 

Vita de vie

* * * * * 8 votes
  • Please log in to reply
6970 replies to this topic

#973
alexxxz

alexxxz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.11.2009
da a avut supapa de fierbere . a fiert 3-4 zile
nu am folosit niciodata sulfiti

Edited by alexxxz, 22 October 2014 - 10:32.


#974
sereghi

sereghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 27.04.2006

View Postalexxxz, on 21 octombrie 2014 - 13:27, said:

va rog sa ma ajutati.
am cumparat 500 kg de feteasca neagra, strugurii nu a fost asa de copti, l-am tinut 7 zile pe boasca si acum il am in butoi la fier, a fiert cam 3 zile si s-a oprit . L-am gustat si e f acru, pot sa pun zahar si cat?

eu nu-ti recomand sa pui zahar. as lasa sa se finalizeze fierberea pana la sec. gustul acru e normal in faza aceasta, timpul il va corecta, vei obtine un vin bun (soiul e unul bun). daca doresti neaparat mai dulce, iti recomand sa iei o cantitate din vinul tau si sa efectuezi un cupaj cu un vin mai dulce.

#975
alexxxz

alexxxz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.11.2009
explica mi te rog ce inseamna acest cuplaj?

#976
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 07.09.2004
Cupaj nu cuplaj. Amestec de doua sau mai multe vinuri cu scopul de a obtine aroma sau buchetul dorit... Se practica si la "case mari".

#977
alexxxz

alexxxz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.11.2009
aha ok , deci cand se limpezeste ca cumpar un vin mai dulce si sa l amestec ?

#978
Alex_0722876565

Alex_0722876565

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 19.08.2006
Este ok sa mut cateva vite acum ,au fost puse sa prind radacini toamna trecuta ..sau trebuie sa astept sa cada frunzele complet.Unele au joarde de 40-50cm altele decat 10-20cm cu cateva frunze.Dupa mutare le las asa pe cele lungi sau le scurtez la 2 cepi.

#979
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
Dai frunzele jos si le poti muta,nu scurtezi coardele si le musuroiesti.

#980
muscleman

muscleman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 07.06.2003
Daca un butas  a fost rupt din greseala la curatenia de toamna o buna parte din  el  neramanand  nici un cep mai are sanse sa regenereze in primavara? daca e bine inradacinat? a avut si o coarda de ~1m pana sa fie agatat

#981
sereghi

sereghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 27.04.2006

View Postmuscleman, on 02 noiembrie 2014 - 17:47, said:

Daca un butas  a fost rupt din greseala la curatenia de toamna o buna parte din  el  neramanand  nici un cep mai are sanse sa regenereze in primavara? daca e bine inradacinat? a avut si o coarda de ~1m pana sa fie agatat

Daca a fost agatat deasupra punctului de altoire, da, are sanse ca in primavara sa iasa lastari noi din butas chiar daca nu exista cep cu ochi. Eu am rupt din greseala in primavara un butas de la baza, a ramas doar 2 cm de lemn deasupra punctului de altoire si totusi, au iesit 3 lastari vigurosi din aceasta portiune.

#982
muscleman

muscleman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 07.06.2003
Problema e ca nu a fost altoit era exact cel pus la inradacinat

#983
varu_alin

varu_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 01.02.2009
Vreau sa plantez ,pentru consum, un butas Palatina si unul de Muscat Perla de Csoba. Zona de plantare e la 850 metri altitudine de aceea am optat pentru soiurile extratimpurii. Din pacate m-am "trezit" cam tarziu. Deja au coborat temperaturile sub zero grade pe timpul noptii; totusi ziua e cald si se anunta o incalzire a vremii.
Oare e prea tarziu pentru plantare?Am inteles ca se prind mai bine toamna.

#984
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Tarziu pentru plantare este cand ingheata pamantul, nu mai poti sa sapi. Trebuie dupa plantare sa faci si musuroi deasupra.

#985
varu_alin

varu_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 01.02.2009
Am gasit in Pen** butasi de Palatina. Chiar azi o sa ma duc sa cumpar 2 butasi.

#986
sereghi

sereghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 27.04.2006

View Postvaru_alin, on 05 noiembrie 2014 - 07:29, said:

Am gasit in Pen** butasi de Palatina. Chiar azi o sa ma duc sa cumpar 2 butasi.
Cateva aspecte care trebuie sa le iei in considerare la soiul Palatina:
- este un soi cu o aroma deosebita, dulce, timpuriu, productiv;
- la maturare (mai ales daca vin ploi) boabele crapa repede si sunt invadate de gauni si viespi sau se mucegaiesc. Astfel, ei trebuie culesi repede, nu se pot pastra pe butuc nu timp indelungat.

#987
varu_alin

varu_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 01.02.2009
Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri).
Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e.
Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete .

#988
b42kef

b42kef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 18.01.2011

View Postvaru_alin, on 06 noiembrie 2014 - 17:40, said:

Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri).
Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e.
Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete .
Nu trebuie să desfaci parafina, mugurii or sa iasa si prin parafina. Nu trebuie sa îngropi altoiul. Punctul de altoire trebuie sa fie deasupra solului pt ca e partea cwa mai sensibila si acolo poate sa intre apa si nu e de bine...

#989
varu_alin

varu_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 01.02.2009
Pai punctul de altoire e la 2 cm de sol.
Am musoroit pentru ca pe timpul noptii sunt valori negative.

#990
b42kef

b42kef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 18.01.2011
Stiu... Tocmai d-aia am reușit sa plantez si sa se si prinda, doar primăvara...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate