Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 23 2024 11:33, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#991
Posted 19 November 2014 - 11:23
Vreau sa testez in zona mea cinci soiuri: Codreanca, Palatina, Victoria, Lidi, Arkadia. Azi primesc de la Ciumbrud Plant 10 bucati cate doua din fiecare soi. Din pacate nu am cum sa le plantez imediat. Le pot tine cu radacinile ingropate intr-un musuroi de pamant pana in weekend? prognoza e cam asa http://www.wundergro...00.1.15023&MR=1 Credeti ca e ok sa le plantez in weekend avand in vedere prognoza meteo? Vor fi plantate in zona cea mai insorita, pe latura sudica a curtii, pe langa gard, adapostite dinspre nord de casa care se afla la vreo 4 m distanta de gard.
|
#992
Posted 19 November 2014 - 19:15
Cred ca merge.Cu Victoria o sa ai probleme;sensibila la ger,mana si cancer bacterian.Daca nu o ingropi,in unii ani o sa ai rod putin sau deloc.Macar sa o musuroiesti in fiecare an ca sa nu piara.
|
#994
Posted 29 November 2014 - 20:32
Seara buna !
Nu stiu daca este topicul corect da' pun si eu o intrebare: Este o problema daca vinul din feteasca regala alba , obtinut la 1 octombrie, este inca dulce si tulbure ? Este prima data cand cumpar struguri pentru a face vin, iar un amic mi-a spus ca asa a patit si el anul trecut si de pasti avea un fel de must in damigeana ! Multumesc anticipat ! Edited by spik1, 29 November 2014 - 20:33. |
#995
Posted 29 November 2014 - 21:00
Pai e nefiert. Il ai in damigeana sau butoi ce cspacitate? Ai nevoie de mibim 18 grade sa termine fiertul.fierbatoare i ai pus?
|
#996
Posted 29 November 2014 - 21:14
Este in damigeana din sticla si cu dracie din aia in dop (fierbatoare, daca ii spune asa ). In pivnita nu stiu cate grade sunt, dar mereu am tinut acolo mustul si vinul derivat din el.
|
#997
Posted 29 November 2014 - 21:20
Dau si eu o parere , in zonele de sud am auzit mai des chestiii din astea si se pare ca daca au fost ploi multe inainte de cules nu au ramas multe bacterii salbatice care sa produce fermentatia , trasul rapid de pe struguri ar mai fi un motiv , dar la baza cred ca e lipsa de fermenti pentru a incepe procesul
|
#999
Posted 29 November 2014 - 21:25
In cazul tau cred ca era buna o analiza de laborator , dar daca ai mai multe vase poti testa pe unul din ele cu un activator de fermentatie , gasesti pe topicul cu vinuri sau pe util vinificatie produse bune la fermentat
|
#1000
Posted 29 November 2014 - 21:46
Multumesc !
Am sa caut informatii despre ele si daca in 10-12 zile nu se schimba nimic bag "fermentatoare". |
|
#1001
Posted 29 November 2014 - 22:08
sper sa te ajute , poate pana de craciun ai si tu macar un tulburel , 21 zile e fermentatia
|
#1003
Posted 29 November 2014 - 22:41
atunci cu spor si ajutor
cumva ai pus sulf in exces ? |
#1005
Posted 30 November 2014 - 11:22
Ca si fermentatoare ai drojdia selectionata, nu din aia de bere sau paine, si activatorul care contribuie la inmultirea lor. Doar cele de rip caeraevisae bayanus merg la 17 grade,, restu cam pe la 19 au randament.daca ai sub 100 l , trage l si muta l undeva mai cald, daca in 5 -6 zile nu o ia din loc da i cu drojdie.
|
|
#1006
Posted 30 November 2014 - 14:36
Anul asta in sud a fost toamna foarte rece, de Sf Dumitru a nins si acum inainte de 1 decembrie e iarna urata.
A trebuit sa pun un calorifer electric in pivnita, ca erau 9 grade... Recomand sa aveti neaparat un termometru in pivnita. E o inverstitie de 10 lei. Mai puteti completa colectia de stricta necesitate cu un mustimetru (masoara cat zahar e in must) si eventual un alcoolmetru. Edited by Oxigen1234, 30 November 2014 - 14:44. |
#1007
Posted 30 November 2014 - 19:42
Poti sa iei si un furtun luminos cu becuri nu cu led si il infasori in jurul butoiului , 2-3 metri ridica destul de mult temperatura si arata si bine
|
#1008
Posted 30 November 2014 - 20:45
Daca se poate trage vin fara sa te "traga" curentul...de ce nu !
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users